www.bogarhatu.hu
- ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
Nem érkezett meg az
aktiváló e-mail?
2025 Július 13, 21:42:28
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:
Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921214
Hozzaszólás
218
Témában írta
1614
Felhasználó
Legújabb tag:
mickilangelo
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Közösségi Fórum
>
Lomtár
> Téma:
Skandináv körút
Oldalak: [
1
]
2
Szerző
Téma: Skandináv körút (Megtekintve 23338 alkalommal)
KIZS
Re: Skandináv körút
«
Hozzászólás #41 Dátum:
2008 Január 18, 22:56:22 »
Elég sok benne a dán hablaty, de azért nem annyira rossz...
http://www.youtube.com/watch?v=w2d7Y9b9quY
http://www.youtube.com/watch?v=ITHf14tpZFU&feature=related
A logika csodálatos dolog, de azért nem mindig ér fel az úgynevezett gondolkodással.
Azt amit tudunk, pillanatnyilag emígyen lehetne összegezni: Kezdetben vala a semmi, ami felrobbant.
KIZS
«
Hozzászólás #40 Dátum:
2008 Január 18, 21:47:02 »
Norvégia 258-as út:
Azok az oszlopok azért vannak az út szélén, hogy ha leesik a hó akkor is kilóg talán valami a végükből és jelzik merre is megy az út...
A logika csodálatos dolog, de azért nem mindig ér fel az úgynevezett gondolkodással.
Azt amit tudunk, pillanatnyilag emígyen lehetne összegezni: Kezdetben vala a semmi, ami felrobbant.
KIZS
«
Hozzászólás #39 Dátum:
2008 Január 18, 21:34:03 »
Ez az oldal hasznos lehet:
http://www.eurocampings.hu/
pl.:
http://www.eurocampings.hu/hu/eur%F3pa/norvegia/finnmark/naf-nordkapp-camping-105923/
KIZS
«
Hozzászólás #38 Dátum:
2008 Január 17, 21:59:46 »
"azokra a csúnya anyagiakra visszatérve , én a 300 K /fő
úgy számoltam ,hogy ketten 1 motoron
1 kasszán 600 K, mivel a 2-3 nap után nekem a nappalok már egybefojtak az éjszakával azt vettem észre hogy hajnal kettő van,es fogy a benzinem, elég sok kutat találsz de csak NEM dombornyomott
kártyát fogadnak el az automaták
(2005 ben még így volt).
Ami viszont csodálatos hogy ,olyan keveset még soha nem
fogyasztottak motorjaitok mint ott fognak
a max 90 km/h val.Kedves német motoros 114 km/h órval meszeltek le 70 es táblánál, és a 750 Euró birságot spékelték neki még 3 hónap meleg vendégszeretettel
is. Megéri odafigyelni, de fölösleges átrohanni a gyönyörű tájon. Finn és Norvégiában is egyaránt a Shell kutakon mindég vannak akciós kaják álltalában Pizza kólával vagy hot dog kólával 3 Euro alatt ami ottani viszonylatban nagyon jó csak ki meddig bírja, Norvégiában a szárított ,vagy füstölt halak olcsó parizer árában vannak, ha az ember gyomra bírja az ijet, az is zsebkímélő, de ami nem olcsó de muszáj az a Norvég hallé ,helyi specialitás melynek az alaplevét darált szárított lazacból készítik majd adják hozzá a husit és a zoldségeket, kb 10 Eurós ára miatt csak egyszer ettünk, de viszont a receptet elhoztuk mert kxxva jó. A Geringer fjordig érdemes lemenni, és egy hajó utat is érdemes tenni onnan a fjordban ez kb 1800 km a North Cupptól ennyi km alatt még a leg elvetemültebb fjord rajongónak is csömöre lesz a fjordoktól de a leghosszab fjordig érdemes lemenni, aztán Svéd Dánia Német és egy gyönyörű favágás hazáig. Jó utat, ha van konkrét kérdés ami esetleg érdekel jelezzétek, de amit még nem tudtok hogy amint visszajöttök, nagyon hamar rájöttök arra hogy már a következö
északi túrát tervezitek."
"
Természetesen papirpénzt is elfogadnak a gépek
, de akkor nekekem csak 20 Eurosom volt amennyi nem fért volna bele ,
viszajárót pedig a gép nem ad, ez csak kútzárás után aktuális , kinn a prériben
. Ezért ajánlottam a nem dombornyomásos kártyát, norvégiában sem váltottam sok koronát, mert kártyával sokkal egyszerübb a fizetés az alagútnál, a N-Cupp beléoő ,szuvenírok stb. Félreértés elkerülése érdekében szeretném mondani , nincs benzinnellátási probléma, csak lehet hogy az éjszakai automata tankolás ha nem jön össze pár tíz km t kell menni
egy full service kútig, ezt csak időtakarékosságból ajánlottam,
de amennyiben este 20 óra után (fényes nappal) nem motoroztok akkor ez amúgy sem aktuális. "
«
Utoljára szerkesztve: 2008 Január 17, 22:03:04 írta KIZS
»
KIZS
«
Hozzászólás #37 Dátum:
2008 Január 17, 21:57:58 »
"kedves északra túrázók,gratulálok utatokhoz, csodálatos út elé néztek, ha megengednétek megosztanák veletek egy pár apróságot amivel lehet hogy könnyebbé válna utatok tervezése.A fórumon megjelent írások pontosak,de mivel elég északra mentek a
Julius vége Agusztus eleje messzemenőleg megfelelelöbb időpont, mivel junius közepén még méteres hófal fog várni
valószinű benneteket a trollokhoz vezető káprázatos szerpentin mellet.Az odafelé vezető utat sem szabadna csak favágásnak tervezni de ha nem terveztek másik túrát hamarosan a Balti államokba akkor érdemes egy napot Rigára is szánni, és ez is sajnos csak nagyvonalakban teszi lehetővé a várossal való ismerkedést,ugyanezt merném mondani Észtországban Tarturól ,és Tallinról is.Helsinkiben nem eltölteni legalább egy napot az hanyagság, de viszont annyit tudsz látni belőle egy nap alatt hogy biztosra veheted hogy ide még visza fogsz jönni (legfeljebb fapadossal). Amit viszont tudni kell Finnországtól kezdve, hogy
kempigekben faházakban a legolcsóbb a szálás (amit már más is említett) 40-80 Euróig
éjszakánként, de legalább 4 néhol 5-6 fő elfér ebben az árban. Amire viszont számítani kell hogy
ágyneműhuzat nincs, párna, takaró az van, ez esetleg hálózsákkal kompenzálható
. A 100 / éj szálásokon már álltalában van ágynemű is. A
szállást azt du 3-4 kor ajánlatos elkezdeni keresni mert este 5-6 ra már minden valamire való hely már foglalt
, és csk a méregdrága vagy a nagyon szerény talállható. A kempingezés az tényleg majdnem mindenhol megengedett, csak az a kérdés hogy mivel átlagban naponta 3-5 ször meg fogtok ázni , kinek lesz kedve sátrat állítgatni , a legjobb része reggel nedvesen öszzecsukni , majd este a nedves sátrat újra összeállítani. Én inkább azt ajánlanám hogy a sátor helyett is konzerveket vigyetek melyek helyét szuvenirokkal pótoljátok. A Northcappon a belépő 2 napig érvényes,töbszörös belépéssel, ez azért lényeges mivel még agusztus elején is tejföl ködben érheztünk meg kb 3-5 méteres látási viszonyok mellet ,ott bent nem lehet kempingezni csak autóparkoló vagy lakóautó stb.DE kb 12 km visza magátol a ponttól ,az út bal oldalán van az első faházas szálás 65 eurót fizettünk 2 főre, tusoló, budi külön közös, és ha meleg vízben szeretné tusolni vigyél aprót magadda. Tapasztalt Lengyel motorosok (3 pár) úgy spóroltak hogy vettek 2 belépőt ,majd pár óra mulva ugyanazzal a töbszöri belépéses jegyel a másik pár bement stb.Nem szeretném azt a látszsatot kelteni hogy osztom az észt de ha netán érdekel benneteket valami jelezzétek. "
«
Utoljára szerkesztve: 2008 Január 17, 22:01:31 írta KIZS
»
AZS
«
Hozzászólás #36 Dátum:
2008 Január 17, 21:50:13 »
Idézetet írta: KIZS - 2008 Január 17, 21:37:10
Sajnos az én IGOmban nincs benne Észtorzág meg Litvánia
http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=38&t=20315&hilit=igo+maps
Zoli
«
Hozzászólás #35 Dátum:
2008 Január 17, 21:41:39 »
Idézetet írta: abes - 2008 Január 17, 21:24:54
Ebbe ebben a topikban ne mélyedjünk el, mert akaratunk ellenére análisan ki leszünk elégítve.
Persze, persze....menjetek csak...
http://hapsi96.blogspot.hu/
KIZS
«
Hozzászólás #34 Dátum:
2008 Január 17, 21:37:10 »
Az IGO 3700km-re teszi Bp-től Nordkapp-ot a leggyorsabb úton.
Sajnos az én IGOmban nincs benne Észtorzág meg Litvánia meg ezek a területek, így Német o.-Svéd o.-Norvégia útvonalat tervezett. Én hazafele gondoltam erre jönni és nem is a leggyorsabb úton (ami nem más mint autópálya meg komp) ezért én a inkább 4500 km-nek tervezném.
Persze szét kéne nézni könyvekben a meg interneten, hogy mit érdemes megnézni és úgy tervezni az útvonalat. Van jópár útleírás, ki kell belőlük végni az érdekes részeket.
Szóval legyünk nagyvonalúak és tervezzünk egy 10 ezer km-es kört.
Még nem találtam ki teljesen, hogy busszal vagy motorral akarok menni. Busszal kényelmesebb lenne, motorral izgalmasabb (és sokkal olcsóbb).
abes
«
Hozzászólás #33 Dátum:
2008 Január 17, 21:24:54 »
Idézetet írta: Zoli - 2008 Január 17, 21:20:59
Végülis sokkal hosszabb utakat engedhetünk meg magunknak, mint négy éve...
Ebbe ebben a topikban ne mélyedjünk el, mert akaratunk ellenére análisan ki leszünk elégítve.
Zoli
«
Hozzászólás #32 Dátum:
2008 Január 17, 21:20:59 »
Idézetet írta: abes - 2008 Január 17, 21:10:42
Végül is, 1 hónap fizetésnélküli belefér...
Csináljukmeg, csináljukmeg
Végülis sokkal hosszabb utakat engedhetünk meg magunknak, mint négy éve...
http://hapsi96.blogspot.hu/
abes
«
Hozzászólás #31 Dátum:
2008 Január 17, 21:10:42 »
Végül is, 1 hónap fizetésnélküli belefér...
Csináljukmeg, csináljukmeg
KIZS
«
Hozzászólás #30 Dátum:
2008 Január 17, 20:42:53 »
Előhoztam, hátha lesz belőle valami...
Meg beszúrok pár kedvcsináló képet.
gyuszkó
ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!
«
Hozzászólás #29 Dátum:
2006 Szeptember 14, 01:48:37 »
Idézetet írta: KIZS - 2006 Augusztus 04, 12:42:43
Na, akkor szerveződjünk össze. Találjunk ki útvonalat és csináljunk költségbecslést.
Hosszú út, rengeteg pénz...
Úgy kábé...
Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
TBK001
Road Force One
«
Hozzászólás #28 Dátum:
2006 Augusztus 17, 08:38:06 »
Ezt az origón találtam: kis támpont a szervezéshez, előzeteshez:
http://origo.hu/auto/uton/20060816autoval.html
Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)
Bug's Forever! VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu
Hyundai i30 CW 2015
KIZS
«
Hozzászólás #27 Dátum:
2006 Augusztus 04, 12:42:43 »
Na, akkor szerveződjünk össze. Találjunk ki útvonalat és csináljunk költségbecslést.
GeRGelu:
«
Hozzászólás #26 Dátum:
2006 Augusztus 04, 06:10:08 »
Idézetet írta: gyuszkó - 2006 Augusztus 03, 23:44:44
Ha van időtök, pénzetek, energiátok, ne hagyjátok ki, fantasztikus helyekre lehet eljutni! Én egyszer - ha a gyerekek nagyobbak lesznek - el szeretnék menni Skandináviába...
Nekem volt szerencsem 10 honap Finnorszaghoz, sarkkor alatt 6km-el
Azota vagyom vissza...
Vintage Volkswagens: Always and Everywhere!
gyuszkó
ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!
«
Hozzászólás #25 Dátum:
2006 Augusztus 03, 23:44:44 »
1981-ben voltunk hárman - apám, anyám, én, mint legidősebb gyerek - egy skandináv körúton:
-fel Rügen szigetig, onnan át Svédekhez
- Stockholm, utána feljebb áthajóka Finn testvérekhez, Helsinki útbaejtésével fel a Sarkkörig
- ott Svédeken keresztül Norvégia, Oslo, Trondheim, vissza Svédekhez
- onnan át Dánia, vissza Svédek, komppal vissza NDK, tűz haza.
Rogyásig pakolt bogár:
- utastér telerakva, nekem szabadon hagyva a hátsó ülés fele
- tetőcsomagtartó 2 bőrönd
- Mano csomagtartó a motorházfedélen, azon a kempingcucc.
Kaja konzerv, étteremben sehol nem ettünk.
A kocsi segge induláskor majdnem az aszfaltot seperte, így megrakva NDK-s autópályákon 100-110.
Meghibásodás szinte semmi, a kipuff lukadt ki, az már necces volt Norvégoknál, meg apám 3-4 naponta szétszedte a hátsó kerék fékdobját. Hazaérkezésünk után mondta csak meg, hogy ott volt a 800 dolcsi. Nekem nem volt gyanús 11 éves fejjel, hogy anyám mindig sétálni visz, amikor apám szerel, gondoltam kurva ideges, hogy ennyit szivatja a kocsi... Ja, meg a pótkerékbe is dugott lóvét apám (mert ugye csak korlátozott mennyiségű valutát lehetett kivinni, ami rohadt kevés volt egy ilyen úthoz...), a norvég gumiszerelő dobott egy hátast a látványtól...
Kábé 3-4 hetet voltunk kint, cirka 10000 km-t mentünk.
Ja, és ezt a bogit rakjuk össze ősszel apámmal...
Ha van időtök, pénzetek, energiátok, ne hagyjátok ki, fantasztikus helyekre lehet eljutni! Én egyszer - ha a gyerekek nagyobbak lesznek - el szeretnék menni Skandináviába...
Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
GeRGelu:
«
Hozzászólás #24 Dátum:
2006 Augusztus 03, 11:43:26 »
En is tervezgetem regota egy skandinav korut megvalositasat, sajna halasztodik idonkent.
De en mindenkeppen T2-vel mennek, 1 honap szerintem is kellene, bar en balti allamok, Finno, Sved, Norveg, es vissza esetleg Dania fele.
Ha lehet, akkor marc-aprilis magassagaban lehetne szerintem, akkor meg van ho eszakon, es lathato aurora borealis is. Csak a benyakalyhat kellene berakni, meg a mociba a kulso szurot es a par tomitetlenseget megcsinalni, meg a lakobelsot befejezni, meg a ....
Persze bicajok mennenek a hatso bicajtarton, hisz eszakon van bicajut boven:D
Meg a sifuto leceket is be lehet dobni meg
hiszen ekkor a lappfold egy hatalmas sipalyava valtozik.
De szerintem olyan 600-700 korulibol meguszhato lenne., szallas buszban, kempingben, diakszalloban.
Vintage Volkswagens: Always and Everywhere!
aaggoottaa
«
Hozzászólás #23 Dátum:
2006 Augusztus 02, 11:51:09 »
ez szeeeep. Wolfsburg nem fer bele?
http://www.aaggoottaa.fw.hu
PéZsé
«
Hozzászólás #22 Dátum:
2006 Július 18, 20:54:21 »
Idézetet írta: AZS - 2006 Július 18, 18:04:12
annakidején Teki néven futott, mostanra teljesen eltűnte magát. KIZS egyébként sok éve ismeri őt.
Vazze ezek a nickek, teki, tigggrr...
Akkor az összehozás felesleges.
AZS
«
Hozzászólás #21 Dátum:
2006 Július 18, 18:04:12 »
Idézetet írta: PéZsé - 2006 Július 18, 17:43:28
A Varga Kittner Bence (a nickjét ha egyáltalán fórumozik nemtom) vagy 6éve a régi Westymmel volt a sarkkörön túl.Többre sajnos nememlékszem de a telefonja valahol megvan,ha akarod összehozlak benneteket.
annakidején Teki néven futott, mostanra teljesen eltűnte magát. KIZS egyébként sok éve ismeri őt.
PéZsé
«
Hozzászólás #20 Dátum:
2006 Július 18, 17:43:28 »
Idézetet írta: KIZS - 2006 Július 13, 20:56:16
Egy csávó Nordkapp-ból egy enduróval egy seggel lemotorozott a Jóreménység fokáig. Ha jól emlékszem akkor három hét alatt.
Ehhez képest "csak"
A Varga Kittner Bence (a nickjét ha egyáltalán fórumozik nemtom) vagy 6éve a régi Westymmel volt a sarkkörön túl.Többre sajnos nememlékszem de a telefonja valahol megvan,ha akarod összehozlak benneteket.
KIZS
«
Hozzászólás #19 Dátum:
2006 Július 17, 18:41:35 »
Idézetet írta: IQ23 - 2006 Július 17, 16:45:11
Inkább azon a Dakar paródián kellene indulni, pár bogárral busszal, amit a villám Géza szervez!! az bejönne. arra vennék ki szabit!
Ismerősöm aki a technikai szervezést csinálja, ha érdekel összehozlak vele
De nem olcsó, sőt igen drága mulatság...
Ráadásul elég veszélyes arrafele a környék: ha ott lelőnek egy embert akkor a rendőr lassabban megy oda, mint itthon egy koccanáshoz. Napi 3-4-5-6 gyilkosság az simán belefér a rutinba.
Sz'al az nem az a környék, ahova én szívesen mennék, bár nagy kaland az biztos. Meg mondjuk ott vannak faluk, amiket konkrétan érdemes elkerülni, mert minden fehér embert lelőnek/megvernek/megdobálják kővel.
És a lakosság fele AIDS-es.
Tehát, csak hajrá!
Ha mész, akkor jó ha tudod, hogy ott gyakorlatilag csak gázolajat lehet kapni, közel annyiba kerül és mint az arany. Alkatrész csak a 123-as mercihez és a 15-20 éves toyota pickupokhoz van.
Beszéltem a tavalyiak közül emberekkel és azt mondták, hogy odafele undorodtak az araboktól, mert rosszabbak voltak, mint itthon a legrosszabb cigáonyk. Levakarhatatlanul tapadtak az emberre és kunyeráltak, zaklattak. Visszafele jövet meg örültek nekik, hogy végre civilizált területre értek. Fekete afrika után az arabok voltak a civilizáció netovábbja.
IQ23
«
Hozzászólás #18 Dátum:
2006 Július 17, 16:49:13 »
Idézetet írta: Typ117 - 2006 Július 17, 16:46:14
A Bamakó rally biztos érdekli Qzmát is, ha arra gondolsz
Arra
nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is...
Typ117
1969
«
Hozzászólás #17 Dátum:
2006 Július 17, 16:46:14 »
Idézetet írta: IQ23 - 2006 Július 17, 16:45:11
Inkább azon a Dakar paródián kellene indulni, pár bogárral busszal, amit a villám Géza szervez!! az bejönne. arra vennék ki szabit!
A Bamakó rally biztos érdekli Qzmát is, ha arra gondolsz
IQ23
«
Hozzászólás #16 Dátum:
2006 Július 17, 16:45:11 »
nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is...
KIZS
«
Hozzászólás #15 Dátum:
2006 Július 13, 21:05:33 »
Idézetet írta: stonemen - 2006 Július 13, 15:52:08
Ez nagyonkurvanagy út. Ilyenbe nem vágnék bele, csak valami modern autóval, legalább autónként 3 személlyel, aki vezetni is tud. Másképp szenvedés lesz az egész.
Mi "csak" Malmőből mentünk Bergenbe, de az is iszonyat sok volt. Alig vártuk, hogy végre odaérjünk.
Inkább repüljünk ki fapadossal, béreljünk kocsit és autókázzunk fel!
Saját autóval szeretnék menni (esetleg ha nagyon vagány leszek, akkor saját motorral, ha valaki közben hozza a buszt).
Akarok olyan fényképet csinálni, ahol a busz tetején állok és már nem lehet északabbra menni. Valahogy a Teki is megjárta Lappföldet egy gömbölyű busszal oda-vissza és ha neki sikerült, akkor nekem miért ne menne egy műszakilag sokkal felkészültebb járművel?
Kicsit tervezgettem és olyan 8000km-re jönne ki a dolog. Ez már emészthetőbb, főleg ha az európai területeken hajtunk és 5 nap alatt letudunk 3000km-t (BP-Koppenhága 1300km - 2 nap, Helsinki-BP 1700km - 3 nap). Mert akkor durván 5000km maradna Skandináviára, ami már csak napi 200km átlagot jelent. Ez egyáltalán nem sok.
Nagy vonalakban gondolkodva persze...
KIZS
«
Hozzászólás #14 Dátum:
2006 Július 13, 20:56:16 »
Idézetet írta: CsabaR4 - 2006 Július 13, 15:22:19
Csak?!?!?!
Egy csávó Nordkapp-ból egy enduróval egy seggel lemotorozott a Jóreménység fokáig. Ha jól emlékszem akkor három hét alatt.
Ehhez képest "csak"
«
Utoljára szerkesztve: 2006 Július 13, 21:05:56 írta KIZS
»
stonemen
«
Hozzászólás #13 Dátum:
2006 Július 13, 15:52:08 »
Ez nagyonkurvanagy út. Ilyenbe nem vágnék bele, csak valami modern autóval, legalább autónként 3 személlyel, aki vezetni is tud. Másképp szenvedés lesz az egész.
Mi "csak" Malmőből mentünk Bergenbe, de az is iszonyat sok volt. Alig vártuk, hogy végre odaérjünk.
Inkább repüljünk ki fapadossal, béreljünk kocsit és autókázzunk fel!
CsabaR4
«
Hozzászólás #12 Dátum:
2006 Július 13, 15:22:19 »
Idézetet írta: KIZS - 2006 Július 13, 15:05:37
eredetileg csak Nordkapp -ba szerettem volna eljutni...
Csak?!?!?!
1984 Renault 4 - Rönci
(1998 Renault Laguna Break)
KIZS
«
Hozzászólás #11 Dátum:
2006 Július 13, 15:05:37 »
eredetileg csak Nordkapp -ba szerettem volna eljutni...
KIZS
«
Hozzászólás #10 Dátum:
2006 Július 13, 15:05:06 »
Idézetet írta: AZS - 2006 Július 13, 13:48:29
svédiát direkt hagytad ki?
igen is meg nem is
tehát nem a svédek miatti előitéleteim miatt hagytam ki (mert nincsenek előitéleteim), hanem mert ebből a térképből indultam ki:
És itt pont nincs svédország az útvonalban és ha belekavarnánk akkor csak nőne az amúgy sem kicsi táv
de egyébként csak kitaláció kérdése, nagyon képlékeny még minden, csak a szándék van meg
KIZS
«
Hozzászólás #9 Dátum:
2006 Július 13, 15:02:57 »
Idézetet írta: BlackP - 2006 Július 13, 13:26:54
ez inkább kalandtúra, mint nézelődés. napi 300km-t vezetni kiba sok, hogy még nézelődhess is mellette és ne csak hullafáradtan indulj tovább. szerintem.
arra gondoltam, hogy az európai részt gyorsan le kéne nyomni (autópálya és társai) és akkor maradna több idő a kalandozásra.
a napi 300km tehát csak egy átlag, ha az elején napi 600-at nyomunk néha meg 400-at a helyszínen, akkor lesz pár "üres" napunk is
stonemen
«
Hozzászólás #8 Dátum:
2006 Július 13, 14:12:51 »
Én már voltam svédországban, norvégiában és finnországban is autóval (dániában csak vonattal). Norvégia mindent visz. Nálam. Istenkirályszép helyek vannak.
CsabaR4
«
Hozzászólás #7 Dátum:
2006 Július 13, 14:08:47 »
Idézetet írta: BlackP - 2006 Július 13, 13:26:54
ez inkább kalandtúra, mint nézelődés. napi 300km-t vezetni kiba sok, hogy még nézelődhess is mellette és ne csak hullafáradtan indulj tovább. szerintem.
Ha belekezdesz van egy eladó Skandinávia (Dánia, Finno., Svédo., Norvégia) térképem. Nagy, A4-es spirálos, sok oldalas, nem használt, 4 éves.
Mi vonattal voltunk Norvégiában és állati jó hely. Tudok ajánlani egy-két tuti helyet, bár Norvégiában nem nehéz nagyon szép helyeket találni (feltéve ha szereted a természetet). Egyszer én is vissza szeretnék menni oda autóval, de még nem jött el az ideje. Talán nem az R4-gyel kellene menni! A végén nekünk vonattal is sok volt az utazás pedig voltak benne 600-800 km-es alvások is. Hajrá!
1984 Renault 4 - Rönci
(1998 Renault Laguna Break)
AZS
«
Hozzászólás #6 Dátum:
2006 Július 13, 13:48:29 »
Idézetet írta: KIZS - 2006 Július 13, 11:40:52
Arra gondoltam, hogy magyar-osztrák-német-dán-norvég-finn-lengyel-szlovák-magyar kört kéne kerülni.
svédiát direkt hagytad ki?
BlackP
«
Hozzászólás #5 Dátum:
2006 Július 13, 13:26:54 »
Idézetet írta: KIZS - 2006 Július 13, 13:25:03
annyira nem sok az az egy hónap, mert ha 10000 km-rel számolsz és 30 nappal, akkor ez 330km/nap
ez is elég rohanásnak tűnik
ez persze feltételezi, hogy olyan verdák indulnak, amik (legalább autópályán) képesek 130-as átlagot menni, különben megőszülünk
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
KIZS
«
Hozzászólás #4 Dátum:
2006 Július 13, 13:25:03 »
Idézetet írta: stonemen - 2006 Július 13, 12:47:55
Sok az 1 hónap. A balti államok pedig biztonságosak, és gyönyörűek ott a nők. :-)
annyira nem sok az az egy hónap, mert ha 10000 km-rel számolsz és 30 nappal, akkor ez 330km/nap
ez is elég rohanásnak tűnik
ez persze feltételezi, hogy olyan verdák indulnak, amik (legalább autópályán) képesek 130-as átlagot menni, különben megőszülünk
stonemen
«
Hozzászólás #3 Dátum:
2006 Július 13, 12:47:55 »
Sok az 1 hónap. A balti államok pedig biztonságosak, és gyönyörűek ott a nők. :-)
1303LS
«
Hozzászólás #2 Dátum:
2006 Július 13, 12:04:14 »
Idézetet írta: KIZS - 2006 Július 13, 11:40:52
Gondolkodom, hogy jövőre kéne egy skandináv körutat nyomni.
Arra gondoltam, hogy magyar-osztrák-német-dán-norvég-finn-lengyel-szlovák-magyar kört kéne kerülni.
Pontos elképzelésem még nincs de az látszik, hogy a táv durván 9000-10000km, ezért én olyan 1 hónapnyi időt gondoltam az egészre.
A balti országokat kihagynám, nem ítélem őket biztonságosnak.
Itt egy leírás, amit egy srác ment motorral, kiindulási alapnak szerintem tök jó.
http://www.motorinfo.hu/newsprt.php?nid=20
Érdekel ez még valakit?
Mondjuk én nem vagyok benne biztos, hogy a busszal akarok menni, mert lehet motoroznék inkább.
Hangozni nagyon jól hangzik, de SZVSZ 1 hónapos útra nem sokan ugranak bele.
Oldalak: [
1
]
2
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Közösségi Fórum
>
Lomtár
> Téma: