www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 13:49:17

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 44
Nyomtatás
Szerző Téma: IQ történelem  (Megtekintve 532538 alkalommal)
Holló
« Hozzászólás #550 Dátum: 2007 Január 04, 20:28:34 »

hihihihi  aham!  a többit priviben jó?! Smiley)
de ha bejösz a buzi haverjainak ( figyelsz? 2 értelmű volt Grin) lehet hogy az ő kezüket is használhatod
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #549 Dátum: 2007 Január 04, 20:27:20 »

a szexboltos buzi haverjaimnál van egy opcióm 2 birkára.
becseréljem neked 1 gumipinára?

hihihihi  aham!  a többit priviben jó?! Smiley)

nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is... Sad
Holló
« Hozzászólás #548 Dátum: 2007 Január 04, 20:25:12 »

mit offolsz itt?
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #547 Dátum: 2007 Január 04, 20:23:35 »

Na ja.  mára hagyjuk abba az alázásomat jó!? Smiley ígérem a sör kérdést 10 percen belül megoldom. A másikat meg még az idén! Smiley

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #546 Dátum: 2007 Január 04, 20:17:30 »

te egy fasz vagy (mert biztos, hogy te kúrtad el a dolgot)

Na ja.  mára hagyjuk abba az alázásomat jó!? Smiley ígérem a sör kérdést 10 percen belül megoldom. A másikat meg még az idén! Smiley

nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is... Sad
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #545 Dátum: 2007 Január 04, 20:15:55 »

na akkor elmondanám, hogy a mengele öccse németországban megbecsült és sikeres vállalkozó (volt, szerintem már nem él), magyarországgal is rendszeresen kereskedett, és egy kimondottan szimpatikus úriember volt.
amúgy évtizedek óta egy magyar zsidó nővel élt együtt (elvenni azért nem merte, gondolom, kapott egy-két üzenetet brazíliából)

csak nem szappant árult?

mivel kereskedett?

Nem bírtam kihagyni! áááááá  gonosz vagyok!  Megnyugtatok mindenkit hogy ha Sütő Andrással és egy román kereskedővel írtatok volna akkor a szemelt rizlinget írtam volna! Smiley

morbid humor jó humor (más kárára) !

Holló
« Hozzászólás #544 Dátum: 2007 Január 04, 20:15:39 »

nem vagyok biztos benne, de mintha azt olvastam volna régen, hogy bármennyire is szadista volt mengele, azért elég sokmindent lehet neki köszöni
mármint amit a "kutatásaival" elért
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #543 Dátum: 2007 Január 04, 20:14:13 »

(ja meg söröm sincs:)

ezért meg külön fasz vagy. meg pancser is.
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #542 Dátum: 2007 Január 04, 20:13:41 »

nincs már

te egy fasz vagy (mert biztos, hogy te kúrtad el a dolgot)
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #541 Dátum: 2007 Január 04, 20:12:45 »

vonulj el egy pár percre  Grin
Megyek a női rivatba szemezni Smiley

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #540 Dátum: 2007 Január 04, 20:12:35 »

azonban nem szabad megengedni, hogy azon leszármazottakat- kiknek felmenői ezen bűncselekményben tevőlegesen részesek voltak

na akkor elmondanám, hogy a mengele öccse németországban megbecsült és sikeres vállalkozó (volt, szerintem már nem él), magyarországgal is rendszeresen kereskedett, és egy kimondottan szimpatikus úriember volt.
amúgy évtizedek óta egy magyar zsidó nővel élt együtt (elvenni azért nem merte, gondolom, kapott egy-két üzenetet brazíliából)
Holló
« Hozzászólás #539 Dátum: 2007 Január 04, 20:10:35 »

nincs már.  azé vagyok ilyen feszült Smiley)    (ja meg söröm sincs:)
vonulj el egy pár percre  Grin
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #538 Dátum: 2007 Január 04, 20:10:05 »

nnna, ez egész jó volt. az asszony diktálta? ;-)))
nincs már.  azé vagyok ilyen feszült Smiley)    (ja meg söröm sincs:)

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #537 Dátum: 2007 Január 04, 20:07:41 »

éppúgy egyértelműen ki kell jelenteni, hogy... amit a II. VH-ban a különböző nemzetiségű zsidó lakosság ellen, azok kárára elkövettek, az szintén végletekig aljas és igazságtalan dolog volt. És soha a büdös életben nem szabad hogy mégegyszer előforduljon, sőt, különösen kívánatos hogy minden nemzet az ellene elkövetett büncselekményeket az egész lakott világ számára nyilvánosságára hozhassa, azokról megemlékezhessen, azonban nem szabad megengedni, hogy azon leszármazottakat- kiknek felmenői ezen bűncselekményben tevőlegesen részesek voltak, s bűneiket megbánták-  bárminemű megkülönböztetésben részesítsék, azokat az elkövetőkkel egy kalap alá vonva gonosztevőknek bélyegezzék és hetedíziglen, apáik bűnei miatt vezekeltessék. Továbbá a "károsult" nemzet, miután a megbánás szándékát látván a leszármazottakon, nem élhet vissza kialakult helyzetével.

még finomíthatok rajta ha gondolod, de elfogyott a söröm. (kifogytam az ötletekből:)

nnna, ez egész jó volt. az asszony diktálta? ;-)))
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #536 Dátum: 2007 Január 04, 20:07:04 »

teeeeee tudatlan barom... ezt nem a kappanhangú szörényi énekli, hanem a mélyhangú, a szabolcs...

kicsit off...
múltkor dzsásztin timberlékről (gy.k. manapság sztárolt nyálgép) hallottam/olvastam a "hörcsöghangú" jezőt.
szerintem ez jobban üt, mint a kappanhangú

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #535 Dátum: 2007 Január 04, 20:06:25 »

de.

ahogy egyértelműen ki kell jelenteni, hogy marosvásárhelyen végletekig aljas és igazságtalan dolog történt, és ez soha nem szabad, hogy mégegyszer előforduljon, és aki ezt másképp prezentálja, azt azonnal meg kell cáfolni, és vagy fel kell világosítani, mert egy tudatlan barom, vagy pofán kell baszni, mert egy rohadék geci, éppúgy egyértelműen ki kell jelenteni, hogy...

a folytatást rádbízom
éppúgy egyértelműen ki kell jelenteni, hogy... amit a II. VH-ban a különböző nemzetiségű zsidó lakosság ellen, azok kárára elkövettek, az szintén végletekig aljas és igazságtalan dolog volt. És soha a büdös életben nem szabad hogy mégegyszer előforduljon, sőt, különösen kívánatos hogy minden nemzet az ellene elkövetett büncselekményeket az egész lakott világ számára nyilvánosságára hozhassa, azokról megemlékezhessen, azonban nem szabad megengedni, hogy azon leszármazottakat- kiknek felmenői ezen bűncselekményben tevőlegesen részesek voltak, s bűneiket megbánták-  bárminemű megkülönböztetésben részesítsék, azokat az elkövetőkkel egy kalap alá vonva gonosztevőknek bélyegezzék és hetedíziglen, apáik bűnei miatt vezekeltessék. Továbbá a "károsult" nemzet, miután a megbánás szándékát látván a leszármazottakon, nem élhet vissza kialakult helyzetével.

még finomíthatok rajta ha gondolod, de elfogyott a söröm. (kifogytam az ötletekből:)

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #534 Dátum: 2007 Január 04, 19:50:43 »

teeeeee tudatlan barom... ezt nem a kappanhangú szörényi énekli, hanem a mélyhangú, a szabolcs...

csodálkoztam is hogy a szörényinek ilyen szar hangja van! de így már érthető Smiley

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #533 Dátum: 2007 Január 04, 19:49:45 »

Értem már! fonetikusan írtad. Tehát szörényinek ezért van ilyen kappan hangja! nem bírja a zárójeleket kiénekelni Smiley)

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #532 Dátum: 2007 Január 04, 19:48:39 »

Jó jó, azért teljesen hüje nem vagyok Smiley  Max cseppet elfogult. De míg elfogult vagyok magunkkal szemben (nem más kárára) addig nincs olyan nagy baj.......remélem Smiley

de.

ahogy egyértelműen ki kell jelenteni, hogy marosvásárhelyen végletekig aljas és igazságtalan dolog történt, és ez soha nem szabad, hogy mégegyszer előforduljon, és aki ezt másképp prezentálja, azt azonnal meg kell cáfolni, és vagy fel kell világosítani, mert egy tudatlan barom, vagy pofán kell baszni, mert egy rohadék geci, éppúgy egyértelműen ki kell jelenteni, hogy...

a folytatást rádbízom
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #531 Dátum: 2007 Január 04, 19:44:19 »

sok kérdést már megoldottunk

(nem volt soha ilyen jó dolgunk)

((mégis az ember néha érzi))

(((bosszantó, ha nincs egy kégli)))

Értem már! fonetikusan írtad. Tehát szörényinek ezért van ilyen kappan hangja! nem bírja a zárójeleket kiénekelni Smiley)

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #530 Dátum: 2007 Január 04, 19:42:12 »

sok kérdést én is tudok
csak válaszokat nem
 Grin

Smiley)  kösz hogy a segítségemre sietsz Smiley
ki gyújtotta fel a reichstagot?
ki bombázta kassát?
kik végezték ki katynban a lengyel tiszteket?
voltak-e irakban tömegpusztító fegyverek?
elárulta-e kisbarnaki a saját bajtársait?

satöbbi. mindegyikről megjelent ez is, az is. oszt mégis, ha valaki egy kicsit is használja az agyát (már aki képes rá), az el tudja dönteni, hogy kb. melyik verzió a hihetőbb. elég egyértelműen.

Jó jó, azért teljesen hüje nem vagyok Smiley  Max cseppet elfogult. De míg elfogult vagyok magunkkal szemben (nem más kárára) addig nincs olyan nagy baj.......remélem Smiley

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #529 Dátum: 2007 Január 04, 19:40:31 »

sok kérdést én is tudok
csak válaszokat nem
 Grin

sok kérdést már megoldottunk

(nem volt soha ilyen jó dolgunk)

((mégis az ember néha érzi))

(((bosszantó, ha nincs egy kégli)))
Holló
« Hozzászólás #528 Dátum: 2007 Január 04, 19:38:05 »

sok kérdést én is tudok
csak válaszokat nem
 Grin
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #527 Dátum: 2007 Január 04, 19:30:25 »

hmmm........ Smiley

Na akkor hol az igazság?  Nálad?

Ezen mondjuk most elgondolkodom. De pont ezt írtam Mao-val kapcsolatban. Abban viszont biztos lehetsz, hogy ha valaki megkérdőjelezi hogy megverték-e Sütőt vagy sem, nem fogom börtönbe küldeni. És akkor sem, ha valaki azon elmélkedik hogy 140 vagy "csak" 51 botütést kapott-e!
Mert valjuk be itt ezen megy a vita. És nem is hozom fel nap mint nap, hiszen örülök, hogy nem jut eszembe.
Mindazonáltal értem mit mondasz.Szar ügy ez.Ezzel most jól megfogtál.

Tehát a román bányászok háborús bűnösök bár meg lehet őket érteni?! Nem mintha bármikor is tagadtam volna a shoa meglétét.Max a körülötte gerjesztett és fentartott dolgokkal nem értek egyet.

Na látod, annyira megfogtál hogy összevissza írok Smiley

ki gyújtotta fel a reichstagot?
ki bombázta kassát?
kik végezték ki katynban a lengyel tiszteket?
voltak-e irakban tömegpusztító fegyverek?
elárulta-e kisbarnaki a saját bajtársait?

satöbbi. mindegyikről megjelent ez is, az is. oszt mégis, ha valaki egy kicsit is használja az agyát (már aki képes rá), az el tudja dönteni, hogy kb. melyik verzió a hihetőbb. elég egyértelműen.
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #526 Dátum: 2007 Január 04, 19:19:31 »

ezem azt a kis érzékeny búzavirág lelkedet. az bezzeg csuklóból megy, hogy megkérdőjelezed 6000000 zsidó módszeres kiirtását, megkérdőjelezed, hogy bárdossy haborús bűnös volt-e, megkérdőjelezed, hogy mengele valóban tömeggyilkos volt-e, satöbbi, satöbbi, satöbbi.

pedig ezt a vásárhelyi történetet is csak mások elmondásából, meg a médiából tudhatod.
ahogy a holokauszt lehet a zsidó média szándékos ferdítése, úgy ezek is lehetnek a soviniszta románellenes magyarok hazugságai. no meg én is elkezdhetném találgatni, hogy oké, még ha tényleg ezek is történtek, de nem tudhatjuk, hogy mik voltak az előzmények, a magyarok mit követtek el a békés románság ellen előzőleg, mert azt bezzeg nem mutatták be a híradóban. és akkor ezen te felháborodhatnál, és közben nem veszed észre, hogy a te sanda kis megjegyzéseid legalább ennyire felháborítóak és sértőek.

fogod már felfele agyilag?

hmmm........ Smiley

Na akkor hol az igazság?  Nálad?

Ezen mondjuk most elgondolkodom. De pont ezt írtam Mao-val kapcsolatban. Abban viszont biztos lehetsz, hogy ha valaki megkérdőjelezi hogy megverték-e Sütőt vagy sem, nem fogom börtönbe küldeni. És akkor sem, ha valaki azon elmélkedik hogy 140 vagy "csak" 51 botütést kapott-e!
Mert valjuk be itt ezen megy a vita. És nem is hozom fel nap mint nap, hiszen örülök, hogy nem jut eszembe.
Mindazonáltal értem mit mondasz.Szar ügy ez.Ezzel most jól megfogtál.

Tehát a román bányászok háborús bűnösök bár meg lehet őket érteni?! Nem mintha bármikor is tagadtam volna a shoa meglétét.Max a körülötte gerjesztett és fentartott dolgokkal nem értek egyet.

Na látod, annyira megfogtál hogy összevissza írok Smiley

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #525 Dátum: 2007 Január 04, 18:57:00 »

Ne. Ebből ne csinéljunk viccet. 

ezem azt a kis érzékeny búzavirág lelkedet. az bezzeg csuklóból megy, hogy megkérdőjelezed 6000000 zsidó módszeres kiirtását, megkérdőjelezed, hogy bárdossy haborús bűnös volt-e, megkérdőjelezed, hogy mengele valóban tömeggyilkos volt-e, satöbbi, satöbbi, satöbbi.

pedig ezt a vásárhelyi történetet is csak mások elmondásából, meg a médiából tudhatod.
ahogy a holokauszt lehet a zsidó média szándékos ferdítése, úgy ezek is lehetnek a soviniszta románellenes magyarok hazugságai. no meg én is elkezdhetném találgatni, hogy oké, még ha tényleg ezek is történtek, de nem tudhatjuk, hogy mik voltak az előzmények, a magyarok mit követtek el a békés románság ellen előzőleg, mert azt bezzeg nem mutatták be a híradóban. és akkor ezen te felháborodhatnál, és közben nem veszed észre, hogy a te sanda kis megjegyzéseid legalább ennyire felháborítóak és sértőek.

fogod már felfele agyilag?
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #524 Dátum: 2007 Január 04, 18:48:00 »

hát ezt meg honnan veszed? mitől vagy ilyen biztos benne? az is lehet ám, hogy a sütő verte ki a román bányászok szemét.

Ne. Ebből ne csinéljunk viccet. 

1990. március 19.: A román nacionalista tömeg Marosvásárhelyen tüntetett a magyarok ellen, a környékről 13 busszal hoztak további tüntetőket, először letéptek minden magyar feliratot, még a Bolyai utcanév tábláját is, követelték, hogy szüntesse meg a helyi rádió a magyar nyelvű adást, majd megtámadták a magyar nemzetiségűeket. Az RMDSZ székházát megostromolták fejszékkel, husángokkal. Mintegy 75 fő rekedt az épületben, a rendőrség nem sietett a védelmükre. Később a katonaság szabad elvonulást ígért a bentrekedt magyaroknak. Amikor kijöttek, a román tömeg láncokkal, botokkal verte őket. A katonaság tétlenül szemlélte az eseményeket. Sütő András írót is összeverték, a fél szemére megvakult, több bordája eltört, bal karja zúzódást szenvedett. (Romániai Magyar Szó, Bukarest, márc. 21.)
Az egyik szemtanú, Szőcs László elmondta, mi is történt Marosvásárhelyen március 19-én. Sütő András beszélt megafonon: Kincses Előd lemondatása jogtalan, de nem kell válaszolni a provokátoroknak, mindenki menjen haza. Ezelőtt a román tüntetők körbejárták a várost, ahol magyar feliratot láttak, azt mind leverték, kirakatokat vertek be, így érkeztek a Bolyai utcába és rárontottak az ott álló magyarokra. A magyarok beszaladtak az RMDSZ-székházba. Itt is, először leverték a magyar feliratokat, majd betörték a vasajtót, beözönlöttek az udvarra. A magyarok a lépcsőházba menekültek, de támadóik a kaput ott is fejszékkel betörték. Akkor még el tudott menekülni a hátsó kerítésen mintegy huszonöt ember, maradtak hetvennégyen. Névsorukat Sütő András tanácsára Király István összeírta. Végül a padlásra menekültek, és egy víztartállyal eltorlaszolták az ajtót. Akkor a román tüntetők elhatározták, hogy papírt hoznak a padlásajtóhoz és felgyújtják a padlást. Közben megjött a rendőrség. Feljött Ion Judea ezredes és azt mondta, megvédi Sütő Andrást, csak jöjjön le. Sütő elindult. Később a padláson rekedt magyarok is sorra lejöttek. Lent a feldühödött románok összeverték őket, a katonák tétlenül szemlélték mindezt.
Történt azután, hogy Nekünk köszönhették hogy megszabadultak ceausescu-tól. Akkor még kart karba öltve, rá pár hónappal meg így köszönték meg!
Húúúúúúúúúú most bepipultam a mocskokra! de nagyon!

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #523 Dátum: 2007 Január 04, 18:39:15 »

Sűtőnek mikor kiverték a szemét.  Nem emlékszel?

hát ezt meg honnan veszed? mitől vagy ilyen biztos benne? az is lehet ám, hogy a sütő verte ki a román bányászok szemét.
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #522 Dátum: 2007 Január 04, 18:38:05 »

Marosvásárhelyen volt? 

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #521 Dátum: 2007 Január 04, 18:34:56 »

te nagyonhülye. azt meg honnan veszed, hogy a románok bányászokat hoztak temesvárra?

Sűtőnek mikor kiverték a szemét.  Nem emlékszel?

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #520 Dátum: 2007 Január 04, 18:29:30 »

1; Kutya vagy! Smiley
2; Ez igaz. egy picit.  De továbra is tartom, hogy a "törvényt" nem ő találta ki. (csak ratifikálta)
3; Ezt tagadom! Smiley
4; Mond meg mér? Honnan ez a düh Benned?!
5; Hát azért történtek ott is furcsaságok. Egy percig nem mondom hogy mengele egy fasza kis ember volt! Amit tudok róla, az alapján én is elítélném. Csak hogy jól tudom-e?? Illetve honnan, kitől tudom amit tudok.

Olvastam régen egy könyvet. Három hattyú a címe. Egy Kínai család (3 nemzedék) történetéről szól. Van benne egy rész, mikor MAo-ék feltüzelnek embereket akik faluról falura járnak, és kegyetlenül kivégzik a faluk lakosságát! (olyan mikor a románok felhozták a bányászokat Temesvárra) Aztán gondolkodtam: Mi lenne ha itt ülne mellettem Mao. Könyökkel orrba, aztán gigán, majd egy gyomros,tökös....stb. A saját kezemmel ontanám a belét. Aztán gondolkodtam tovább, hogy mi lenne ha miután végeztem, kiderülne, hogy nem is Mao volt, hanem Mao legfőbb ellenfele, aki megváltoztathatta volna egész Kína történelmét, csak engem behülyítettek..............
furcsa volt.

te nagyonhülye. azt meg honnan veszed, hogy a románok bányászokat hoztak temesvárra?
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #519 Dátum: 2007 Január 04, 18:22:00 »

1. megint nem figyeltél. én minden normális emberről írtam, nem rólad ;-)
2. mellébeszélsz
3.te nem hálás vagy, hanem egy kis buzi ;-)
4. szóval egy rohadék aljas tetű volt, akivel igazán egy dolgot érdemes tenni, eltaposni, mint egy férget.
5. nürnbergben még véletlenül sem hans jürgen baumlert ítélték el, aki katona volt. amúgy például - ha már itt tartunk -  egy dr. josef mengele nevű egyén is mestere volt a szakmájának.

1; Kutya vagy! Smiley
2; Ez igaz. egy picit.  De továbra is tartom, hogy a "törvényt" nem ő találta ki. (csak ratifikálta)
3; Ezt tagadom! Smiley
4; Mond meg mér? Honnan ez a düh Benned?!
5; Hát azért történtek ott is furcsaságok. Egy percig nem mondom hogy mengele egy fasza kis ember volt! Amit tudok róla, az alapján én is elítélném. Csak hogy jól tudom-e?? Illetve honnan, kitől tudom amit tudok.

Olvastam régen egy könyvet. Három hattyú a címe. Egy Kínai család (3 nemzedék) történetéről szól. Van benne egy rész, mikor MAo-ék feltüzelnek embereket akik faluról falura járnak, és kegyetlenül kivégzik a faluk lakosságát! (olyan mikor a románok felhozták a bányászokat Temesvárra) Aztán gondolkodtam: Mi lenne ha itt ülne mellettem Mao. Könyökkel orrba, aztán gigán, majd egy gyomros,tökös....stb. A saját kezemmel ontanám a belét. Aztán gondolkodtam tovább, hogy mi lenne ha miután végeztem, kiderülne, hogy nem is Mao volt, hanem Mao legfőbb ellenfele, aki megváltoztathatta volna egész Kína történelmét, csak engem behülyítettek..............
furcsa volt.

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #518 Dátum: 2007 Január 04, 18:10:15 »

pezseg ez, jól van!  Smiley

1-re; mindenképpen van szerintem! (szerintem Smiley
        Mert mikor én "magyarozok" akkor Te kikéred magadnak hogy "beskatulyázlak" (vagy bárki mást) pedig csak az én értékrendem szerinti besorolásba teszek valakit (koránt sem biztos hogy az értékrend jó - nekem mondjuk jó- és koránt sem biztos hogy ugyanazt gondoljuk valamiről. Ez kb. olyan mintha a színekről vitatkoznánk. Én hiába mondom Neked hogy ez a szín kék, mikor Neked ez a szín lila! máshogy látjuk a dolgokat, mert más a szemünk, más a hozzákapcsolt élményünk. A baj akkor van mikor ilyen "hüjeségeken" ölre mennek az emberek!
2-re; Mért, írtam???
3-ra; hálás is vagyok érte (még ha nem is látszik:)
4-re; igen-igen azonban "ezeket" össze sem lehet hasonlítani Bárdossyval. Bárdossy adott ki személyesen parancsot valakinek a kivégzésére?? Mért ítélték el? mert hadat üzent a SZU-nak, és mert "meghozta" a III.zsidó törvényt (ami arról szólt hogy nem házasodhat keresztény a zsidóval, és a házasségkötés elötti kötelező orvosi vizsgálat) amiben szó sincs kivégzésről (faj írtásról)! és amit elmond az ezekhez a lépéseihez vezető kényszerítő erők összessége! Meghozta a törvényt? Meg! Elítélendő?? El! Lehetett volna jobban? háááááát.....

utolsóhoz (nünrnberg)
Magad is elismered hogy igazuk volt (jogilag) szerintem egy katonát nem lehet elítélni azért mert mestere a szakmájának. Azért igen, ha azt embertelenül, kegyetlenül végzi. De sokukat nem azért ítélték el  mert kegyetlenaljasgeci volt hanem mert katona volt. És ez azért nem mindegy.

1. megint nem figyeltél. én minden normális emberről írtam, nem rólad ;-)
2. mellébeszélsz
3.te nem hálás vagy, hanem egy kis buzi ;-)
4. szóval egy rohadék aljas tetű volt, akivel igazán egy dolgot érdemes tenni, eltaposni, mint egy férget.
5. nürnbergben még véletlenül sem hans jürgen baumlert ítélték el, aki katona volt. amúgy például - ha már itt tartunk -  egy dr. josef mengele nevű egyén is mestere volt a szakmájának.
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #517 Dátum: 2007 Január 04, 17:57:49 »

egyik mondatoddal a másikat cáfolod, és közben folyamatosan hülyeségeket írsz...
naszóval.

1. normális ember bárdossyt és kádárt is elítéli. semmi szerintem.
2. vitába szállsz a fenti állítással, aztán már jössz is a sanda csúsztatással, hogy te nem írtál olyat, hogy nem ítéled el (de persze olyat se, hogy elítéled.
3. pont TE jössz pont NEKEM azzal, hogy ismerjük meg az ellenkező véleményt is? mintha nem ezzel oltogatnálak hosszú éve állandóan...
4. ÉN elolvastam hitlert is, meg elolvastam lenint is, meg elolvastam sztálint is, pedig az már igazán nem egyszerű feladat. és bizony mondom néked, a saját szempontjukból őket is MEG LEHET ÉRTENI - ami viszont még véletlenül se jelenti azt, hogy ne kéne őket sok-sokmindenért elítélni.

az utolsó mondatodra pedig: nürnbergben is ez volt a vádlottak fő érve. és még IGAZUK IS VOLT. ettől még az egyetlen helyes lépés az volt, hogy halálra meg életfogytiglanra ítélték őket.

pezseg ez, jól van!  Smiley

1-re; mindenképpen van szerintem! (szerintem Smiley
        Mert mikor én "magyarozok" akkor Te kikéred magadnak hogy "beskatulyázlak" (vagy bárki mást) pedig csak az én értékrendem szerinti besorolásba teszek valakit (koránt sem biztos hogy az értékrend jó - nekem mondjuk jó- és koránt sem biztos hogy ugyanazt gondoljuk valamiről. Ez kb. olyan mintha a színekről vitatkoznánk. Én hiába mondom Neked hogy ez a szín kék, mikor Neked ez a szín lila! máshogy látjuk a dolgokat, mert más a szemünk, más a hozzákapcsolt élményünk. A baj akkor van mikor ilyen "hüjeségeken" ölre mennek az emberek!
2-re; Mért, írtam???
3-ra; hálás is vagyok érte (még ha nem is látszik:)
4-re; igen-igen azonban "ezeket" össze sem lehet hasonlítani Bárdossyval. Bárdossy adott ki személyesen parancsot valakinek a kivégzésére?? Mért ítélték el? mert hadat üzent a SZU-nak, és mert "meghozta" a III.zsidó törvényt (ami arról szólt hogy nem házasodhat keresztény a zsidóval, és a házasségkötés elötti kötelező orvosi vizsgálat) amiben szó sincs kivégzésről (faj írtásról)! és amit elmond az ezekhez a lépéseihez vezető kényszerítő erők összessége! Meghozta a törvényt? Meg! Elítélendő?? El! Lehetett volna jobban? háááááát.....

utolsóhoz (nünrnberg)
Magad is elismered hogy igazuk volt (jogilag) szerintem egy katonát nem lehet elítélni azért mert mestere a szakmájának. Azért igen, ha azt embertelenül, kegyetlenül végzi. De sokukat nem azért ítélték el  mert kegyetlenaljasgeci volt hanem mert katona volt. És ez azért nem mindegy.

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #516 Dátum: 2007 Január 04, 17:23:22 »

Adjál már abból a kávéból!  Ha így be lehet állni tőlle akkor kell!  Smiley

Amire én utaltam az az, hogy sok esetben lett volna olyan szitu, hogy államfőinknek minimum fegyverrekl a kézben kellett volna elesnie a harcmezőn, ezáltal is példát mutatva az elkövetkező generációknak.

Árpád fejedelem, Nagy Lajos, Szent László,  életükben nem szálltak le a lovukról! II.András, Mátyás is vezetett hadat, Kossuth is harcolt (bár ebben nem vagyok 100%) Azon kívűl az általad nagyon futtatott "haladás" következtében az ország uralkodók már nem hadvezérek (katonák) voltak, hanem egyszerű civilek (ún.értelmiség) Nem ismerem Paraguay történelmét de nem vagyok meggyőződve róla hogy egy egyszerű közgaszdász, aki szabadságot akart nemzetének, beöltözzön katonaruhába és vezesse a hadat utolsó vérig. Nem inkább úgy volt hogy volt egy katonatiszt akit felemeltek (kikiáltottak) népvezérnek és mivel más út nem volt (történelmi szükségszerűség) harcolt a végsőkig!?

A magyar történelemben talán csak Dugovics Titusz (aki egyébként szerb volt), volt az egyetlen, aki így tudott gondolkozni.

Hogy mondhatsz ekkora butaságot???
1;  Maximum Ő az EGYETLEN történelmiünkben számontartott ilyen hős!
2; Még véletlenül sem szerb volt hanem Szerb SZÁRMAZÁSÚ, de a Magyar Szent Korona tagja, aki nem a szerbséget védte, hanem a Magyar Szent Koronát! (és, vagy annak részét)
3; Mutass a szomszédaink közül egyet, mely elismerné és ily becsben tartana egy "idegen" származású de az "ő" oldalukon harcoló hőst! 3 perc alatt bebizonyítanák, hogy született (román,szerb,szlovák!) Ez mit bizonyít?? Csak nem azt hogy nálunk nem az számított honnan jössz, hanem mit csinálsz, valamint azt hogy míg  mindenki a Korona tagja volt (oltalma alá került) nem volt megkülönböztetve (kirekesztve).

magyarok kaptak egy akkora lendületet, hogy majd isztanbulig zavarták a köcsög törököket szinte.
Ha nincs a Habsburg (Lipót) aki ezt direkt megakadályozta!!

A magyarok ezen annyira bepöccenek, hogy spontánul megindul az egész arcvonal és kikergeti az összes olaszt. Őket is az ösztön, a szükségszerűségekkel szembeni lázadás vezette győzelemre.

És evvel most megint mit mondtál?
Egy morál javító dolgot keversz bele egy olyan vitába ami nem a morálról szól.  ezt nem is értem.
Ezzel körülbelül azt mondtad mint tegnap a foci meccseddel! focizgattok, focizgattok, majd mikor "megtudod" hogy a tornatanár kedvence az ellenfél csatára, elönti a szar az agyadat és rámész úgy. hogy az sem érdekel ha közben kapsz két álast! elötte (meccskezdéskor) nem így gondolkodtál. De mikor a "harci morálod" megugrott nem néztél semmit fogadjunk, csak a legrövidebb utat.

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #515 Dátum: 2007 Január 04, 17:07:04 »

Ugyanabba a hibába esel, amit elítélsz (megszólsz) nálam. Ezek szerint Te ítéled meg hogy ki a normális!? vagy inkább, a Te értékrended alapján normális az aki......  Tehát úgy kéne fogalmaznod: Szerintem normális ember elítéli......   Smiley

Szeretném megkérdezni, hogy írtam-e olyat hogy nem ítélem el? Én inkább azt mondom értsük meg! (nagy különbség) gondolom olvastátok a Mesterségem a halál-t.  Na abban a regényben Rudolf Langot meg lehet érteni.  (persze elítélni is ellehet, de megérteni is!)

Én csak arról írtam, hogy ismerjük meg a "történelmet" az ő szemszögéből. Valamint arról, hogy (szerintem) érthetővé válik egy csomó minden, amit a mai történészek nagy fölénnyel kritizálnak! Ebből a szarból nem nagyon lehetett volna jobban kijönni (megintcsak szerintem).
Hozzáteszem, hogy az akkor érvényben lévő törvények alapján nem csinált törvényszegést! A zsidó törvényeket sem egyszemélyben hozta. Nem is tehette volna, hiszen létezett az országgyűlés. Ő csak a miniszterelnök volt. Ilyen alapon, a mai hibákért CSAK gyurcsányt lehetne elítélni, holott még egy tucat balfaszt feltudnék sorolni!

Szóval történtek elítélendő dolgok minisztersége alatt (mai szemmel elítélendő - mai szemmel is) de az akkori érvénybenlévő törvények alapján nem!

egyik mondatoddal a másikat cáfolod, és közben folyamatosan hülyeségeket írsz...
naszóval.

1. normális ember bárdossyt és kádárt is elítéli. semmi szerintem.
2. vitába szállsz a fenti állítással, aztán már jössz is a sanda csúsztatással, hogy te nem írtál olyat, hogy nem ítéled el (de persze olyat se, hogy elítéled.
3. pont TE jössz pont NEKEM azzal, hogy ismerjük meg az ellenkező véleményt is? mintha nem ezzel oltogatnálak hosszú éve állandóan...
4. ÉN elolvastam hitlert is, meg elolvastam lenint is, meg elolvastam sztálint is, pedig az már igazán nem egyszerű feladat. és bizony mondom néked, a saját szempontjukból őket is MEG LEHET ÉRTENI - ami viszont még véletlenül se jelenti azt, hogy ne kéne őket sok-sokmindenért elítélni.

az utolsó mondatodra pedig: nürnbergben is ez volt a vádlottak fő érve. és még IGAZUK IS VOLT. ettől még az egyetlen helyes lépés az volt, hogy halálra meg életfogytiglanra ítélték őket.
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #514 Dátum: 2007 Január 04, 16:48:38 »

normális ember bárdossyt és kádárt is elítéli.
egyéb kérdés?

Ugyanabba a hibába esel, amit elítélsz (megszólsz) nálam. Ezek szerint Te ítéled meg hogy ki a normális!? vagy inkább, a Te értékrended alapján normális az aki......  Tehát úgy kéne fogalmaznod: Szerintem normális ember elítéli......   Smiley

Szeretném megkérdezni, hogy írtam-e olyat hogy nem ítélem el? Én inkább azt mondom értsük meg! (nagy különbség) gondolom olvastátok a Mesterségem a halál-t.  Na abban a regényben Rudolf Langot meg lehet érteni.  (persze elítélni is ellehet, de megérteni is!)

Én csak arról írtam, hogy ismerjük meg a "történelmet" az ő szemszögéből. Valamint arról, hogy (szerintem) érthetővé válik egy csomó minden, amit a mai történészek nagy fölénnyel kritizálnak! Ebből a szarból nem nagyon lehetett volna jobban kijönni (megintcsak szerintem).
Hozzáteszem, hogy az akkor érvényben lévő törvények alapján nem csinált törvényszegést! A zsidó törvényeket sem egyszemélyben hozta. Nem is tehette volna, hiszen létezett az országgyűlés. Ő csak a miniszterelnök volt. Ilyen alapon, a mai hibákért CSAK gyurcsányt lehetne elítélni, holott még egy tucat balfaszt feltudnék sorolni!

Szóval történtek elítélendő dolgok minisztersége alatt (mai szemmel elítélendő - mai szemmel is) de az akkori érvénybenlévő törvények alapján nem!

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #513 Dátum: 2007 Január 04, 16:28:16 »

Egyet értek.

Tehát szerinted Kádár azért tette bizonyos fokig amit tett, mert elég információ birtokában, látta (láthatta) hogy a szar és a kurvaszar közü (még ha utálják is majd érte), még ha el is kell árulnia magát de a Nemzet érdekében a szart választja.
Nem ez a történelmi kényszer???? Amiért Bárdossy-t elítéled???

ha a történelmi, szükségszerűség arról szól, hogy én leszek a góré, akkor állok elébe.Smiley

Amire én utaltam az az, hogy sok esetben lett volna olyan szitu, hogy államfőinknek minimum fegyverrekl a kézben kellett volna elesnie a harcmezőn, ezáltal is példát mutatva az elkövetkező generációknak.

Volt egy paraguay-i elnök talán Lopez, aki nem menekült sehova, hanem harcolt és harcolt, még akkor is, amikor a Brazailia Uruguay és Argentína is támadta. Már csak 500 embere maradt, amikor harcban, hangsúlyozom harcban és nem holmi patakba fulladva, vagy torinói szanatóriumban megmurdált. No, ő leszarta a történelmi szükségszerűséget és azóta is a paraguay nemzeti öntudat legfőbb meghatározója.

A magyar történelemben talán csak Dugovics Titusz (aki egyébként szerb volt), volt az egyetlen, aki így tudott gondolkozni. Mi lett voplna, ha ő is emilyen nyálgép lett volna. Mi lett volna, ha ilyenek járnak az eszében hogy: "Szegény Ibrahim, biztos családja van", esetleg "Mekkora flash amikor megcsillan a félholdon a napfény, mennyivel jobban néz ki mint a magyar zászló", vagy "ugorjon le a faszom, a történelmi szükségszerűség az, hogy ez a vár elessen. Ha nem most majd 70 év múlva, különben is ezek a magyarok mindig csak vereségből tudnak nagy ünnepet csinálni!" Nem ezt tette a baromarcú, hanem nyomott egy fejest és ezt látva a magyarok kaptak egy akkora lendületet, hogy majd isztanbulig zavarták a köcsög törököket szinte.

Most olvastam a Doberdó című könyvet. Abban állnak az olaszokkal szemben hónapok óta a magyarok és nem tudnak áttörni a legképzettebb német egységek sem. Egyik este olaszok cigiket dobálnak át, majd az azt szedegető katonák közé vágnak egy csokor kézigránátot. A magyarok ezen annyira bepöccenek, hogy spontánul megindul az egész arcvonal és kikergeti az összes olaszt. Őket is az ösztön, a szükségszerűségekkel szembeni lázadás vezette győzelemre.

Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #512 Dátum: 2007 Január 04, 16:12:17 »

egyéb kérdés?

én nem állítom egymás mellé, de sajna a történészek igen...Sad

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #511 Dátum: 2007 Január 04, 14:36:47 »

Egyet értek.

Tehát szerinted Kádár azért tette bizonyos fokig amit tett, mert elég információ birtokában, látta (láthatta) hogy a szar és a kurvaszar közü (még ha utálják is majd érte), még ha el is kell árulnia magát de a Nemzet érdekében a szart választja.
Nem ez a történelmi kényszer???? Amiért Bárdossy-t elítéled???

egyéb kérdés?
Oldalak: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 44
Nyomtatás

Ugrás: