www.bogarhatu.hu
- ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
Nem érkezett meg az
aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 13:52:57
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:
Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218
Hozzaszólás
218
Témában írta
1614
Felhasználó
Legújabb tag:
mickilangelo
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Közösségi Fórum
>
Lomtár
> Téma:
IQ történelem
Oldalak:
1
...
24
25
26
27
28
[
29
]
30
31
32
33
34
...
44
Szerző
Téma: IQ történelem (Megtekintve 532608 alkalommal)
gsattila
Re: IQ történelem
«
Hozzászólás #630 Dátum:
2007 Január 15, 10:21:49 »
Legfeljebb nem fogtok összeházasodni. Randa gyerekeitek lennének
))
Idézetet írta: partizán - 2007 Január 15, 08:47:51
azt birom, hogy mi látszólag közel állunk egymáshoz, mégis Te vagy talán lélekben a legtávolabb tőlem...
partizán
«
Hozzászólás #629 Dátum:
2007 Január 15, 08:47:51 »
Idézetet írta: AZS - 2007 Január 14, 16:30:57
...akkor lendületből úgy pofánbasználak, hogy felborulnál... de jöhet az az i-stein csávó is, ha volna bátorsága elémálllni, ő sem úszná meg. de ez egy gyáva féreg, egy kis sunyi geciláda... egy szerencséje van csak, hogy nincs.
azt birom, hogy mi látszólag közel állunk egymáshoz, mégis Te vagy talán lélekben a legtávolabb tőlem...
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
IQ23
«
Hozzászólás #628 Dátum:
2007 Január 15, 00:54:35 »
Idézetet írta: AZS - 2007 Január 14, 16:30:57
...akkor lendületből úgy pofánbasználak, hogy felborulnál... de jöhet az az i-stein csávó is, ha volna bátorsága elémálllni, ő sem úszná meg. de ez egy gyáva féreg, egy kis sunyi geciláda... egy szerencséje van csak, hogy nincs.
Örülök mind
i
g mikor kihozom belőled az állatot
nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is...
AZS
«
Hozzászólás #627 Dátum:
2007 Január 14, 16:30:57 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Január 14, 16:11:02
Ha én lennék az Isten…
IQ23
«
Hozzászólás #626 Dátum:
2007 Január 14, 16:11:02 »
Ha én lennék az Isten…
Ha én lennék az Isten, mielőtt nyakon csördíteném elszemtelenedett gyermekeimet, figyelmeztetném őket. Valami olyan jelzéssel, amely mindenkihez eljut, amelyet mindenki megérthet.
Mondjuk, építtetnék velük egy hatalmas bárkát. Természetesen vasból, hiszen dackorszakuk vaskorát élik. Hagynám, hogy telerakják az általuk annyira kedvelt kacatokkal, csillárokkal, bútorokkal, estélyi ruhákkal és angolvécékkel. Hogy a civilizációjuk csúcsaként emlegessék, hogy elsüllyeszthetetlennek kiáltsák ki.
Aztán elsüllyeszteném. No nem akárhol, és nem akárhogy, hiszen figyelmeztetni akarok, nem gonoszkodni. Színhelynek az Atlanti-óceánt választanám, hátha feldereng nekik egy réges-régen elsüllyedt világ.
Gondosan megkomponálnám a cselekményt is. A hajó nem felrobbanna, nem zátonyra futna, nem egy másik hajónak ütközne…
Egy jéghegyet terelnék az útjába, melyet a tavaszi olvadás, a vízöntő szakít ki az örök jég fogságából. Egy jéghegyet, melynek csak töredéke látszik, melynek lényege észrevétlenül lappang a mélyben.
A cselekmény csúcspontja a Haláltánc lenne. A kivilágított, jelzőrakéták fényében sziporkázó hajón keringő szólna, miközben a Titán haláltusáját vívná a Természettel. Kissé szájbarágós kép, de pontos rajzot ad fogyasztói társadalmuk végnapjairól.
Ha én lennék az Isten, megvárnám, amíg rádöbbennek az emberek, hogy nincs elég hely a mentőcsónakokban, nem menekülhet meg mindenki, az emberiség nagy része odavész. Megvárnám, amíg az étert betölti a megrettent emberek kiáltása: „mentsétek meg lelkeinket”!
Ekkor megfújatnám a harsonákat. Eljönnék ítélni eleveneket és holtakat.
A megmaradt emberekért egy másik bárkát küldenék. Az én hajóm sokkal szerényebb lenne. Mondjuk Carpathia névre keresztelném, mert az angolszász világban egy hajó oldalára mégsem írathatom, hogy Kárpát-medence. Remélem, azért akiknek szól, majd így is megértik.
A túlélők gyógyítására egy magyar hajóorvost küldenék, mert a legkisebb fiam számára külön üzenetem van. Ugyan már elmondtam neki virágnyelven, hogy a kővé varázsolt bátyjait neki kell majd hazavezetnie, de sajnos amióta kamaszodik, nem hallgat a népmesékre. Hiába kapja sorra a pofonokat, idétlenkedik, és egyfolytában felesel, de egyszer csak kinövi!
Szóval ha én lennék az Isten, így tanítgatnám gyermekeimet. Mert egyszer majd ők is felnőnek. Mert egyszer majd ők is Istenné válnak. Mert egyszer majd ők is így tanítják gyermekeiket.
Mert ha én lennék az Isten, Jóisten lennék!
«
Utoljára szerkesztve: 2007 Január 14, 16:13:28 írta IQ23
»
nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is...
IQ23
«
Hozzászólás #625 Dátum:
2007 Január 14, 13:42:43 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Január 14, 13:37:12
az király, mert akkor össze vannak keveredve a rugók. Elugrom érte aztán viszem az óráshoz. Nem fog semmibe kerülni, mert vár látta és szerinte a legkircsibb cucc. Otthon vagy egy órán belül?
otthon igen.
Idézetet írta: partizán - 2007 Január 14, 13:38:53
huhh majd ergyszer átrágom magam rajta...:O
érdemes
partizán
«
Hozzászólás #624 Dátum:
2007 Január 14, 13:38:53 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Január 14, 13:33:11
http://www.kincseslada.hu/magyarsag/content.php?article.108
Na itt van neked valami ami elég sok mindenre rávilágít. Érdemes elolvasni szerintem. töltsd le 'doc' formátumban (16 oldal), csak azért, mert úgy könnyebb olvasni.(nagyobbak a betűk)
Az első oldal Sir John Browing, azt már tudtuk, nem érdekes, hanem ami utána jön. A honvisszaszerzés utáni társadalmi berendezkedés, a törzsek függetlensége.... szenzációs szerintem. Hogy mér működött, illetve mért nem működött a dolog, illetve mit csinált I.István.
huhh majd ergyszer átrágom magam rajta...:O
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
partizán
«
Hozzászólás #623 Dátum:
2007 Január 14, 13:37:12 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Január 14, 13:34:56
)
megvan persze. csak negyon oda kell figyelni rá. mert 1 órán belül 5 percet késik. Szóval a pontos ídő leképezéséhez fejben kell tartanom mikor húztam föl, és mikor pontosítottam utoljára!
) egyszerű agytorna. kb 6 perc fejszámolás után, már meg is mondom, mennyi az idő
)
az király, mert akkor össze vannak keveredve a rugók. Elugrom érte aztán viszem az óráshoz. Nem fog semmibe kerülni, mert vár látta és szerinte a legkircsibb cucc. Otthon vagy egy órán belül?
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
IQ23
«
Hozzászólás #622 Dátum:
2007 Január 14, 13:34:56 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Január 14, 13:30:33
Szavazzá a kárpátiba! Megvan az óra? Vagy másnap csodálkoztál, hogy mi az és honnan van? Én egyszer voltam így 10 pár nájlon zoknival meg egy ujjatlan műanyag pufidzsekivel.
)
megvan persze. csak negyon oda kell figyelni rá. mert 1 órán belül 5 percet késik. Szóval a pontos ídő leképezéséhez fejben kell tartanom mikor húztam föl, és mikor pontosítottam utoljára!
) egyszerű agytorna. kb 6 perc fejszámolás után, már meg is mondom, mennyi az idő
)
IQ23
«
Hozzászólás #621 Dátum:
2007 Január 14, 13:33:11 »
http://www.kincseslada.hu/magyarsag/content.php?article.108
Na itt van neked valami ami elég sok mindenre rávilágít. Érdemes elolvasni szerintem. töltsd le 'doc' formátumban (16 oldal), csak azért, mert úgy könnyebb olvasni.(nagyobbak a betűk)
Az első oldal Sir John Browing, azt már tudtuk, nem érdekes, hanem ami utána jön. A honvisszaszerzés utáni társadalmi berendezkedés, a törzsek függetlensége.... szenzációs szerintem. Hogy mér működött, illetve mért nem működött a dolog, illetve mit csinált I.István.
partizán
«
Hozzászólás #620 Dátum:
2007 Január 14, 13:30:33 »
Szavazzá a kárpátiba! Megvan az óra? Vagy másnap csodálkoztál, hogy mi az és honnan van? Én egyszer voltam így 10 pár nájlon zoknival meg egy ujjatlan műanyag pufidzsekivel.
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
IQ23
«
Hozzászólás #619 Dátum:
2007 Január 14, 13:26:20 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Január 14, 09:14:51
Kurvajó a magyar élettér térkép, amit adtál IQ!
Csak néhány dolg van, ami szerintem hülyeség. Ilyen pl. az, hogy a határon túli városok térképein a régi utcanevek vannak feltűntetve. Biztos szívmelengető, de teljességgel használhatatlan emiatt...
Nekem legjobban a határátkelőhelyeken lévő "kis háromszögek" jelmagyarázata tetszik : "ideiglenes útakadály"
))
használd egészséggel!
partizán
«
Hozzászólás #618 Dátum:
2007 Január 14, 09:14:51 »
Kurvajó a magyar élettér térkép, amit adtál IQ!
Csak néhány dolg van, ami szerintem hülyeség. Ilyen pl. az, hogy a határon túli városok térképein a régi utcanevek vannak feltűntetve. Biztos szívmelengető, de teljességgel használhatatlan emiatt...
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
partizán
«
Hozzászólás #617 Dátum:
2007 Január 14, 09:13:02 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Január 13, 15:16:59
hogy szeretnél ott állni máshogy? gyáván? könyörögve?
vagy inkább egyáltalán nem szeretnél ott állni! de ha már ott kell aállni, akkor legyen benned tartás baszod!
Egyébként most megint nem beszélgettünk semmiről
)
Mi soha nem álltunk teljes mellszélességgel a történelem színpadán, csak mindig balekként ott maradtunk a balhék után, oszt rajtunk verték el a port... A szememben ez balfaszság és nem törtelmi erény. A habsburgok valagába bújtunk, oszt ott játszottuk a nagy és erős nemzetet.
Az a vicces, hogy a történelmi szánalmasság alapmondásaként tartják számon azt a mondást, hogy "Ugocsa non Coronat", holott éppenhogy tisztelni kellene a legkisebb vármegyét azért, hogy a magyar nemesi országgyűlésben fel merte vállalni azt, hogy nem támogat habsburg uralkodót.
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
partizán
«
Hozzászólás #616 Dátum:
2007 Január 14, 09:07:47 »
Idézetet írta: Kris - 2007 Január 14, 08:10:26
azér az is számit hogy a nép melyik rétegét nézed !
Egyébként ez Német mentalitás
Német mentalitás, abból is van tapasztalat. Ott megint más a dolgokhoz való hozzáállás. Tisztelik a vezetőt és nem percenként kérdőjelezik meg a jogosultságait, hozzáértését. A kiadott feladatot nem minimálisan, hanem maximálisan teljesítik. Ja, és szeretik a munkát. L'art pour l'art, azaz a munkában nem a vagyonosodást, hanem az örömöt látják. Max Weber pl. ezt járta körbe a Protestáns etika című könyvében. A puritán munkakedvelő életelvek szögesen szembenálltak a katolikus egyház pompaimádatával és nagyzolásával, ezért is tudott egy puritán vallás hódítani körükben. Nálunk magyaroknál a munka nyűg, a megélhetéshez szükséges rossz, tisztelet a kivételnek. És ez mindig is így volt. Történelmünkben több időszak is volt, amikor a konjukturális hatások eredményeképpen jelentős mértékű vagyonosodás következett be. DE! ezeket a jövedelmeket pompára, kastélyokra, stb költötték eleink így a nemzeti oldalon nem tudott megindulni a polgárosodás. Ebbe az űrbe lépett be a zsidóság. Az angoloknál pl. a konjunktra hatására éppen a korábbi feudális elitpolgárosodot. Hozzánk a napoleoni háborúk idején hasonló mértékű tőkebeáramlás történt, de semmi foganatja sem lett.
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
Kris
«
Hozzászólás #615 Dátum:
2007 Január 14, 08:10:26 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Január 13, 10:27:07
És a kedvenc sztorim arról,hogy milyen is az amerikai mentalitás:
azér az is számit hogy a nép melyik rétegét nézed !
Egyébként ez Német mentalitás
http://www.bobdylan.com/
IQ23
«
Hozzászólás #614 Dátum:
2007 Január 13, 15:16:59 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Január 13, 13:56:33
igen mi mindig emelt fővel álltunk a történelmi vágóhídon. fasza...
hogy szeretnél ott állni máshogy? gyáván? könyörögve?
vagy inkább egyáltalán nem szeretnél ott állni! de ha már ott kell aállni, akkor legyen benned tartás baszod!
Egyébként most megint nem beszélgettünk semmiről
)
partizán
«
Hozzászólás #613 Dátum:
2007 Január 13, 13:56:33 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Január 13, 12:25:07
ez a "nemtudok veszíteni" inkább balkáni mentalitás nem?
igen mi mindig emelt fővel álltunk a történelmi vágóhídon. fasza...
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
IQ23
«
Hozzászólás #612 Dátum:
2007 Január 13, 12:25:07 »
Az egyetemi kollégiumban nyaranta diákszálló volt. Jöttek is elegen külföldiek, sok amerikai is. Az aulában volt egy csocsó asztal, ahol általában két egyébként szélsőjobboldali cimbora szórta el az ötveneseket. Mivel minden egyébként is sok szabadidejükben csocsóztak, ezért értettek hozzá igencsak. Egyszer jött két amerikai csávó. Nézték, hogy mi is az, majd megkérdezték, hogy be lehet-e szállni. No, szoptak is rendesen. Tíz meccsen kereszül még gólt se rúgtak. De nem ment el a kedvük, sőt semmiféle reakció nem volt látható, csak játszottak nagy figyelemmel. Aztán megjött az első gól, majd apránként zárkóztak fel. A 25. partit nyerték meg először, de utána már egyet sem vesztettek el, csak egyre nagyobb arányban vesztették a cimbik el. Reakció ekkor sem volt az amik részéről, csak játszottak. A magyarok viszont a harmincadik partynál trianot és zsidókat emlegettek, majd valamin besértődtek és otthagyták az amikat. A szememben ez több volt egyszerű véletlennél, tükrözött egy igennagy szemléletbeli és hozzállásbeli különbséget.
ez a "nemtudok veszíteni" inkább balkáni mentalitás nem?
Pityubacsi
«
Hozzászólás #611 Dátum:
2007 Január 13, 10:49:31 »
A szememben ez több volt egyszerű véletlennél, tükrözött egy igennagy szemléletbeli és hozzállásbeli különbséget.
ez a szemléletmód vezet ahhoz, hogy m.o.-n a KF (kutatás-fejlesztés), ami kreativitást igényel, az átleg feletti.
de az alkalmazása már a bányászbéka segge alatt van.
flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
partizán
«
Hozzászólás #610 Dátum:
2007 Január 13, 10:27:07 »
Az egyetemi kollégiumban nyaranta diákszálló volt. Jöttek is elegen külföldiek, sok amerikai is. Az aulában volt egy csocsó asztal, ahol általában két egyébként szélsőjobboldali cimbora szórta el az ötveneseket. Mivel minden egyébként is sok szabadidejükben csocsóztak, ezért értettek hozzá igencsak. Egyszer jött két amerikai csávó. Nézték, hogy mi is az, majd megkérdezték, hogy be lehet-e szállni. No, szoptak is rendesen. Tíz meccsen kereszül még gólt se rúgtak. De nem ment el a kedvük, sőt semmiféle reakció nem volt látható, csak játszottak nagy figyelemmel. Aztán megjött az első gól, majd apránként zárkóztak fel. A 25. partit nyerték meg először, de utána már egyet sem vesztettek el, csak egyre nagyobb arányban vesztették a cimbik el. Reakció ekkor sem volt az amik részéről, csak játszottak. A magyarok viszont a harmincadik partynál trianot és zsidókat emlegettek, majd valamin besértődtek és otthagyták az amikat. A szememben ez több volt egyszerű véletlennél, tükrözött egy igennagy szemléletbeli és hozzállásbeli különbséget.
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
partizán
«
Hozzászólás #609 Dátum:
2007 Január 13, 08:56:28 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Január 12, 15:24:18
Ezzel most kivételesen egyetértek.
2007.01.10., szerda
tomcat
blog droidzóna levrov
Olvasom valahol, hogy a magyar közoktatás már megint leszerepelt, ahogy évről évre ezt teszi. A legújabb PISA felmérés szerint a magyar fiatalok fele alig, negyede pedig egyáltalán nem érti az olvasott szöveget. Gyakorlatilag tehát a jelenlegi tizenévesek háromnegyede funkcionális analfabéta, hiába neki a könyv. Az ember ilyenkor szomorúan bólint, majd munkába siet, és estére el is felejti ezt a hírt, hogy jövőre újra szomorúan bólinthasson. Néhány szakember pedig tovább forgatja az agyát, hogy miképp is lehetne ezt a folyamatot megfordítani.
Pedig alapvetően nincs is ezzel semmi baj. A köznép nagy része, úgy a magyar, mint a svéd, a japán vagy a szaúdi, ugyanis a történelem bármely korszakában funkcionális analfabéta volt. Sőt, egy időben teljesen analfabéta. Na és? Nem lehet mindenki egyetemi docens, tudniillik a krumplit is meg kell valakinek kapálni.
Hogy mindenkinek okvetlenül egyetemet kell végeznie, agyrém. Nem kell, és nem is lehet. Pont azért, mert az emberek háromnegyede funkcionális analfabéta. Attól, hogy leszállítjuk az iskolák színvonalát hozzájuk, ugyanúgy funkcionális analfabéták maradnak, csak éppen el lesznek szállva az érettségijüktől meg diplomájuktól. Az iskolaivégzettség-mánia legalább olyan káros a társadalomra, mint a médiaszépségideál-hisztéria. Ugyanúgy, ahogy nem lehet minden nő negyvenkilós és homokóra-alakú, nem lehet mindenki többdiplomás zseni sem. Hiába lenne rá büszke a mamája, és hiába mutatnának szépen a grafikonok a miniszter úr asztalán.
Azzal, hogy minden bunkót behajtottak az iskolába, csak annyit értünk el, hogy egy zavarodott, félművelt társadalmat hoztunk létre. Hoztunk? Izé, bocsánat, hoztak. Kik is? Az úgynevezett haladás hívei, akik a haladás alatt nem azt értik, hogy ésszerűsítsük a társadalmat, hanem azt, hogy annak alapjait megerőszakolva javítsuk ki, mert nem jó. Először is verjük szét a társadalom évezredek alatt kialakult hierarchiáját, forgassuk föl fenekestül, tegyük a csúcsába azt az osztályt, amelyik a legkevésbé sem alkalmas arra, hogy ott legyen, aztán vonjuk ezt vissza, mert mégse jó, töröljük el az úgynevezett dogmákat, amelyek pont arra valók, hogy a funkcionális analfabéták tömegére társadalmi szabályozóként hassanak, és végül örüljünk, hogy mennyien érettségiztek az idén is, jaj de jó, az igaz, hogy nem tudjuk, mire, de jó. Mehetsz a világba, amit csináltunk neked.
Megmondta I. Miklós: az ész bajjal jár.
Mi kellene hát? Ahelyett, hogy mindenkibe erőszakkal beleverjük az úgynevezett általános műveltséget, amit érettségi után egy héttel már el is felejtenek, tessék inkább a gyakorlati ismeretekre fektetni a hangsúlyt. Lehet, hogy Pityi Pál, tizennégy éves kezdő alkoholista soha nem lesz penge irodalmi szövegelemzésből, de ha a kezébe adnának egy hegesztőgépet, remekül eldolgozgatna vele. Hát, igen, az életben nem olvasna el egy könyvet se, de nem baj, majd elolvassák mások, ő pedig segít megépíteni az új vasúti hidat.
Tisztességet és emberséget kellene adni a gyerekeknek, nem pedig csakis kötelező olvasmányokat. Mert lehet még attól valaki tisztességes ember, hogy nem szeret olvasni. A művelt bunkó viszont rosszabb mindennél. Arról azonban nem tudok, hogy lenne felmérés a tisztességes emberek arányáról a társadalomban.
Hát ez elég gyenge volt tomcat-től...
Igazi nagy faszság a funkcinális analfabétizmusból levezetni, hogy a tömegoktatás a bűnös...
Miért? Azért merre erre szükség van. Nem csak azért, hogy műveltséget verjenek az ember fejébe, hanem igen komoly szocializációs közeg is, no és az sem mellékes, hogy az oktatási rendszer hivatott arra, hogy tömegeket minél hosszabb ideig távol tartson a munkaerő-piactól, lehetőleg úgy, hogyha onnan kikerülnek jó adófizetők legyenek. A műveltség magas szitje se nem előny, se nem hátrány. Azt csak mellesleg jegyzem meg, hogy a magyar oktatási rendszer híresen jó volt arról, hogy magas műveltségi színvonalat biztosít. Nálunk már kb a 8. osztályban elvárt volt az a szint, ami az USA-ban érettségi környékén. DE! Ez az ismeretanyag jelentős részben arra, hogy kapásból vágjuk a választ a Vágó műsorát nézve, értsük a világot, mert el tudjuk képzelni, hogy merre van észak és dél, vagy ki mikor kit támadott meg a történelem folyamán. A probléma csak az, hogy a munkaerő-piacon hasznosítható ismeretek rovására történik pl. a kortárs irodalom oktatása. A bátyám sokat dolgozott amerikaiakkal. Ő mesélte, hogy a kollégák nagyon buták voltak, de amit csináltak, abban ők voltak a legjobbak. Igen, a suliban professionális szintre hozták őket. Nem sírtak azon, hogy nem értik a modern művészetet, de nagyon büszkék voltak arra, hogy harminc éve egy helyen dolgoznak és már a hetedik kiváló dolgozó plakettet kapják munkájukért. Nálunk szabadabb szellemeket nevelnek, ennek megfelelően az emberek a munkát rabságnak, utálnivalónak tekintik. Nagyon kevesen látnak benne kihívást az alacsonyabb szinteken, sőt aki komolyan vesz pl. egy hónap dolgozója versenyt azt általában hülyének nézik.
Szóval szerintem nem olyan nagy baj, ha az oktatási rendszerünk átalakul és a porosz rendszerről egy hatékonyabb rendszerre.
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
IQ23
«
Hozzászólás #608 Dátum:
2007 Január 12, 15:24:18 »
Ezzel most kivételesen egyetértek.
2007.01.10., szerda
tomcat
blog droidzóna levrov
Olvasom valahol, hogy a magyar közoktatás már megint leszerepelt, ahogy évről évre ezt teszi. A legújabb PISA felmérés szerint a magyar fiatalok fele alig, negyede pedig egyáltalán nem érti az olvasott szöveget. Gyakorlatilag tehát a jelenlegi tizenévesek háromnegyede funkcionális analfabéta, hiába neki a könyv. Az ember ilyenkor szomorúan bólint, majd munkába siet, és estére el is felejti ezt a hírt, hogy jövőre újra szomorúan bólinthasson. Néhány szakember pedig tovább forgatja az agyát, hogy miképp is lehetne ezt a folyamatot megfordítani.
Pedig alapvetően nincs is ezzel semmi baj. A köznép nagy része, úgy a magyar, mint a svéd, a japán vagy a szaúdi, ugyanis a történelem bármely korszakában funkcionális analfabéta volt. Sőt, egy időben teljesen analfabéta. Na és? Nem lehet mindenki egyetemi docens, tudniillik a krumplit is meg kell valakinek kapálni.
Hogy mindenkinek okvetlenül egyetemet kell végeznie, agyrém. Nem kell, és nem is lehet. Pont azért, mert az emberek háromnegyede funkcionális analfabéta. Attól, hogy leszállítjuk az iskolák színvonalát hozzájuk, ugyanúgy funkcionális analfabéták maradnak, csak éppen el lesznek szállva az érettségijüktől meg diplomájuktól. Az iskolaivégzettség-mánia legalább olyan káros a társadalomra, mint a médiaszépségideál-hisztéria. Ugyanúgy, ahogy nem lehet minden nő negyvenkilós és homokóra-alakú, nem lehet mindenki többdiplomás zseni sem. Hiába lenne rá büszke a mamája, és hiába mutatnának szépen a grafikonok a miniszter úr asztalán.
Azzal, hogy minden bunkót behajtottak az iskolába, csak annyit értünk el, hogy egy zavarodott, félművelt társadalmat hoztunk létre. Hoztunk? Izé, bocsánat, hoztak. Kik is? Az úgynevezett haladás hívei, akik a haladás alatt nem azt értik, hogy ésszerűsítsük a társadalmat, hanem azt, hogy annak alapjait megerőszakolva javítsuk ki, mert nem jó. Először is verjük szét a társadalom évezredek alatt kialakult hierarchiáját, forgassuk föl fenekestül, tegyük a csúcsába azt az osztályt, amelyik a legkevésbé sem alkalmas arra, hogy ott legyen, aztán vonjuk ezt vissza, mert mégse jó, töröljük el az úgynevezett dogmákat, amelyek pont arra valók, hogy a funkcionális analfabéták tömegére társadalmi szabályozóként hassanak, és végül örüljünk, hogy mennyien érettségiztek az idén is, jaj de jó, az igaz, hogy nem tudjuk, mire, de jó. Mehetsz a világba, amit csináltunk neked.
Megmondta I. Miklós: az ész bajjal jár.
Mi kellene hát? Ahelyett, hogy mindenkibe erőszakkal beleverjük az úgynevezett általános műveltséget, amit érettségi után egy héttel már el is felejtenek, tessék inkább a gyakorlati ismeretekre fektetni a hangsúlyt. Lehet, hogy Pityi Pál, tizennégy éves kezdő alkoholista soha nem lesz penge irodalmi szövegelemzésből, de ha a kezébe adnának egy hegesztőgépet, remekül eldolgozgatna vele. Hát, igen, az életben nem olvasna el egy könyvet se, de nem baj, majd elolvassák mások, ő pedig segít megépíteni az új vasúti hidat.
Tisztességet és emberséget kellene adni a gyerekeknek, nem pedig csakis kötelező olvasmányokat. Mert lehet még attól valaki tisztességes ember, hogy nem szeret olvasni. A művelt bunkó viszont rosszabb mindennél. Arról azonban nem tudok, hogy lenne felmérés a tisztességes emberek arányáról a társadalomban.
IQ23
«
Hozzászólás #607 Dátum:
2007 Január 12, 15:23:56 »
Idézetet írta: aates - 2007 Január 12, 14:50:24
csúszni meg sokféle képpen lehet, itt idézném azt a mondatot, amit viszonylag sok, különböző külfölditől hallottam: "Szép hely Magyarország, csak sok a magyar benne"... Ezt nem tekinteném pozitív jelzőnek. Ha gondoljátok, akkor egyszer személyesen elmagyarázom, hogy miért mondják ezt 1-2 év itt tartózkodás után...
Na ezeket a faszokat arzénoznám egy cseppet.
aates
«
Hozzászólás #606 Dátum:
2007 Január 12, 14:52:30 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Január 12, 14:35:11
nem tudom, de szerintem nagyobb feeling ha szégény rokonaid vannak, mert akkor nem azt látod, hogy mekkorát csúsztál, hanem azt, hogy mekkorát léptél. És én szívesen ennék nyers szarvashúst hantiknál, mint mcvegyészmenüt amerikában.
ja, és a szegénység is relatív, a hantik jórésze olajbányász, havi nettó 1.500 USD átlagfizetéssel... az még ott is pénz, ha nem is annyi, amennyi náluk lenne... főleg egy iskolázatlan segédmunkás rétegnek...
Farkas Attila Balázs
Az optimisták angolul tanulnak. A pesszimisták héberül. A realisták - lőni
aates
«
Hozzászólás #605 Dátum:
2007 Január 12, 14:50:24 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Január 12, 14:35:11
nem tudom, de szerintem nagyobb feeling ha szégény rokonaid vannak, mert akkor nem azt látod, hogy mekkorát csúsztál, hanem azt, hogy mekkorát léptél. És én szívesen ennék nyers szarvashúst hantiknál, mint mcvegyészmenüt amerikában.
egészségedre
ha elindulsz gyalog, még idén odaérhetsz, kb. 280 nap az út
és az amik se hamburgert adnak, amikor díszvendégként fogadnak - legalábbis egyelőre
csúszni meg sokféle képpen lehet, itt idézném azt a mondatot, amit viszonylag sok, különböző külfölditől hallottam: "Szép hely Magyarország, csak sok a magyar benne"... Ezt nem tekinteném pozitív jelzőnek. Ha gondoljátok, akkor egyszer személyesen elmagyarázom, hogy miért mondják ezt 1-2 év itt tartózkodás után...
amúgy itt a rokonsággal volt nekem bajom, de ezzel most elindítok egy lavinát, ami sose áll meg...
Farkas Attila Balázs
partizán
«
Hozzászólás #604 Dátum:
2007 Január 12, 14:35:11 »
Idézetet írta: aates - 2007 Január 12, 14:18:44
jól van, lecsaptad a labdát
ezt vártam
amióta kint voltam látogatóban a hantiknál (meg mansiknál is), azóta nem kutakodom eredetünk/szóródásunk után
ennek hosszú lenne kifejteni az okait, elég, ha annyit írok, hogy folyton hallal meg nyers szarvassal akartak etetni (ez utóbbival "csak" az a baj, hogy hamar kihül -5-10 fokon)...
a többit megtartom magamnak
a filléres dolgon tényleg gondolkodom, vagy megkapod, vagy nem tudod meg, hogy mi az
majd még meglátjuk
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
aates
«
Hozzászólás #603 Dátum:
2007 Január 12, 14:18:44 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Január 12, 14:13:55
http://www.kincseslada.hu/magyarsag/content.php?article.296
aateskám. itt van neked egy érdekes cikk.
jól van, lecsaptad a labdát
ezt vártam
amióta kint voltam látogatóban a hantiknál (meg mansiknál is), azóta nem kutakodom eredetünk/szóródásunk után
ennek hosszú lenne kifejteni az okait, elég, ha annyit írok, hogy folyton hallal meg nyers szarvassal akartak etetni (ez utóbbival "csak" az a baj, hogy hamar kihül -5-10 fokon)...
a többit megtartom magamnak
a filléres dolgon tényleg gondolkodom, vagy megkapod, vagy nem tudod meg, hogy mi az
majd még meglátjuk
Farkas Attila Balázs
IQ23
«
Hozzászólás #602 Dátum:
2007 Január 12, 14:13:55 »
http://www.kincseslada.hu/magyarsag/content.php?article.296
aateskám. itt van neked egy érdekes cikk.
IQ23
«
Hozzászólás #601 Dátum:
2007 Január 12, 13:58:28 »
egy nagyszerű korrajz a X.-ik századról.
IQ23
«
Hozzászólás #600 Dátum:
2007 Január 12, 12:44:49 »
Idézetet írta: aates - 2007 Január 12, 11:10:50
(esküszöm nem akartam ide offolni, de megteszem, legfeljebb tökönrúgtok
)
off: a fenti falu nevekből is látszik, hogy az igazi magyarok mindenhol megtelepedtek. példa: van ugye egy manapság ámerikai kontinensnek nevezett hely, ahol a náva-jó? népek éltek
off, avagy uff?!
on: az ószeresnél a Blahánál még mindig meg van az a kis cuccos, amit már 2 éve nem veszek meg IQ-nak, de már erősen gondolkodom rajta - legalább
mivel filléres tétel, így még nem biztos, hogy beszerzem...
Itt nincs off téma! Mi az a kis filléres kütyü? kérem!
Ó ettől sokkal érdekesebb egyezéseket is fel lehetne hozni. A Maya leszármazottak például Chilében a hegyekben a mai napig kalotaszegi motívumokkal díszítik a ruháikat (természetesen a népviseletről van szó) ilyesfajta "véletlen" egyezés teljesen kizárt. De elég csak elolvasni a tamana kutatás eredményeit (
http://web.telia.com/~u40916719/mi_a.htm
)
vagy ha őstörténetre vágysz akkor : kincseslada.hu a mag népe
«
Utoljára szerkesztve: 2007 Január 12, 13:55:57 írta IQ23
»
IQ23
«
Hozzászólás #599 Dátum:
2007 Január 12, 12:23:00 »
Idézetet írta: Pityubácsi - 2007 Január 12, 12:17:50
ti mekkora köcsögök vagytok!!
komolyan ELADTATOK két palacsintát ritusnak?
:-)))
simán. Sőt! Az elején csak 130 forintja jött össze, erre leakartuk vágni a palacsintából a megfelelő hányadot
)
Volt egy ötszázasa is, de nem akart megvenni 5 palit, azt mondta nem tud annyit elfogyasztani!
Kemény életre nevelés folyt
)
Pityubacsi
«
Hozzászólás #598 Dátum:
2007 Január 12, 12:17:50 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Január 12, 11:01:06
Ne hagyjuk ki az ideológiai közeledésből azt sem, hogy sikeresen eladtunk a Ritának két nutellás palacsintát 200 forintért!!
Askenázi fíling beugrott!
ti mekkora köcsögök vagytok!!
komolyan ELADTATOK két palacsintát ritusnak?
:-)))
flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
aates
«
Hozzászólás #597 Dátum:
2007 Január 12, 11:10:50 »
Idézetet írta: Holló - 2007 Január 05, 22:51:00
penszék, kumiez, luk, náva, návaszék, kalló, barma, feja
(esküszöm nem akartam ide offolni, de megteszem, legfeljebb tökönrúgtok
)
off: a fenti falu nevekből is látszik, hogy az igazi magyarok mindenhol megtelepedtek. példa: van ugye egy manapság ámerikai kontinensnek nevezett hely, ahol a náva-jó? népek éltek
off, avagy uff?!
on: az ószeresnél a Blahánál még mindig meg van az a kis cuccos, amit már 2 éve nem veszek meg IQ-nak, de már erősen gondolkodom rajta - legalább
mivel filléres tétel, így még nem biztos, hogy beszerzem...
Farkas Attila Balázs
IQ23
«
Hozzászólás #596 Dátum:
2007 Január 12, 11:01:06 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Január 12, 08:46:33
Tegnapi hazaértél? Én fölmenetem aztán rám is jött az álmosság.
Csak mellesleg jegyzem meg, hogy tegnap jelentős mértékű közeledés zajlott az ideológiánk között IQval. Én kaptam egy Magyar Élettér térképet, IQ meg egy szovjet karórával távozott!:)
haza hát. gyorsan le is vezettem unikum okozta agresszivitásomat a fórumozókon
(belekötöttem mindenkibe akibe csak lehetett:)
Ne hagyjuk ki az ideológiai közeledésből azt sem, hogy sikeresen eladtunk a Ritának két nutellás palacsintát 200 forintért!!
Askenázi fíling beugrott!
partizán
«
Hozzászólás #595 Dátum:
2007 Január 12, 08:46:33 »
Tegnapi hazaértél? Én fölmenetem aztán rám is jött az álmosság.
Csak mellesleg jegyzem meg, hogy tegnap jelentős mértékű közeledés zajlott az ideológiánk között IQval. Én kaptam egy Magyar Élettér térképet, IQ meg egy szovjet karórával távozott!:)
06204031888,
kalmarszilard@gmail.com
IQ23
«
Hozzászólás #594 Dátum:
2007 Január 11, 22:35:48 »
vót!
ebben az a vicc, hogy nem vicc!
disziz de ríl vörd!
Pityubacsi
«
Hozzászólás #593 Dátum:
2007 Január 11, 21:48:45 »
le vannak szarva az érméitek.
ez már volt?
flex 'em all!
Kris
«
Hozzászólás #592 Dátum:
2007 Január 11, 21:01:59 »
Idézetet írta: partizán - 2007 Január 10, 10:23:38
no, az többet ér!
menyivel többet ?
de azt nem akkarom eladni
«
Utoljára szerkesztve: 2007 Január 11, 21:06:48 írta Kris
»