www.bogarhatu.hu
- ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
Nem érkezett meg az
aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 01:50:42
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:
Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218
Hozzaszólás
218
Témában írta
1614
Felhasználó
Legújabb tag:
mickilangelo
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Közösségi Fórum
>
Lomtár
> Téma:
Bogárhátú szeméthuszárok
Oldalak: [
1
]
2
3
4
5
Szerző
Téma: Bogárhátú szeméthuszárok (Megtekintve 45718 alkalommal)
Rulezka
Re: Bogárhátú szeméthuszárok
«
Hozzászólás #171 Dátum:
2007 Május 11, 08:36:38 »
Idézetet írta: Qzma - 2007 Május 08, 17:24:54
Szia Rulezka!
Május 27-edikén (vasárnap délután) hatalmas szemétszedési akció lesz a tököli reptéren, minden önkéntest szívesen látunk
http://tokol.bogarhatu.hu
jó vicc
ha időnk engedi megyünk! jelenleg azé' sztrájkol a szeméthuszár csapat mert otthon teraszbontás+építés folyik.. de lesz folytatás!
Qzma
http://t2ab4sale.blog.hu/
«
Hozzászólás #170 Dátum:
2007 Május 08, 17:24:54 »
Szia Rulezka!
Május 27-edikén (vasárnap délután) hatalmas szemétszedési akció lesz a tököli reptéren, minden önkéntest szívesen látunk
http://tokol.bogarhatu.hu
ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
Rulezka
«
Hozzászólás #169 Dátum:
2007 Május 08, 16:24:36 »
sziasztok!
2 dolog:
http://www.origo.hu/itthon/20070507megmentenek.html
olvasd el!!
a másik:
a nógrádi családok megsegítése heylet végül az óbudai családsegítőhöz került a sok gyerekruha+játék, mivel megtudtuk az általunk kinézett nógrédi igen szegény falvakban, azért óriási a munkanélküliség,mert nem evsznek magukon ERŐT és NEM mennek el ha van munka akkor sem dolgozni az emberek, sőt DURVÁBB PÉLDA:
vittek nekik az ottani családsegítők ajándékokat, játékokat, ruhákat, sőt festéket, hogy fessék ki maguknak a lakásokat, házakat.. és VÉGÜL:
az ottani munkanélküliek, akik ezeket az adományokat kapták, HAGYTÁK AZ UDVARON TÖNKREMENNI az EGÉSZT.. értotek? Hiába vitték nekik, lusták voltak hozzányúlni, hagyták tönkremenni a ruhát, cipőt, játékot festéket...
na mi ezért nem vittük nekik, helyette adtuk az óbudai családsegítőnek, akik nagyon örültek az egész autót betöltő adománynak!!
Rulezka
«
Hozzászólás #168 Dátum:
2007 április 16, 18:18:17 »
hali
ezeken a linkeken megleshető a 7végi szeméthuszárkodás:
http://kepfeltoltes.hu/view/070416/szPIC_0002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/070416/szPIC_0003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/070416/szPIC_0004_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/070416/szPIC_0005_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/070416/szPIC_0007_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/070416/szPIC_0008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/070416/szPIC_0009_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/070416/szPIC_0012_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/070416/szPIC_0013_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/070416/szPIC_0014_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Rulezka
«
Hozzászólás #167 Dátum:
2007 április 16, 17:28:21 »
sziasztok!
a vasárnapi szeméthuszárkodás, ha 2 személyes is volt, azért elég sok szemetet sikerült összegyűjtenünk,és ma reggel az FKF Zrt a bejelentésünknek megfelelően lelkesen elszállította a szemetet!
A tanulság, ha Ti is szerveztek önkéntes szeméthuszárkodást és bejelentitek az FKF Zrt-nek a zöldszámukon, akkor az első munkanapon elszállítják a hulladékot, végülis ha úgy vesszük helyettük dolgozunk
De én ezt nem bánom, hiszen így a környékünk szebb, tisztább lett.. és ez nekünk jó dolog!
És újabb jó hír, családtagjaink jártak vasárnap a városligetbe, ahol SZINTÉN szemétgyűjtés volt! Úgy látszik nem csak én gondolom úgy hogy ennek van értelme!
Legközelebb ki jön, és hova menjünk?
Rulezka
«
Hozzászólás #166 Dátum:
2007 április 15, 21:33:02 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 április 15, 11:35:24
Na most értem haza. oda mentem a megbeszélt helyre (igaz késtem mert 10:12-re találtam meg az állomást) és nem találtam senkit. majd fél óráig keringtem a környéken, hátha látok valakit szemetet szedni. elmentem kétszer a csillagfürdői strandig-senki, a lovarda mellett-senki, bekeveredtem az állomás melletti tüzép felé, végigmentem a főtáv vezetéke mellett-senki (megjegyzem rengeteg szemét van ott is) Szóval meguntam picinyt a keresgélést és most hazajöttem.
szia
Mi (barátnőmmel) ott voltunk, sőt 12ig szedtünk is szemetet!!
Mi 10kor ott voltunk a végállomáson, nem néztem az órát,de vagy 10 percig nézegettünk,sehol nem volt senki, így elindultunk gyalog az alig 3 percre évő kék kúthoz, ami a csillaghegyi strand felé van alig 200 m-re a vasúti kereszteződéstől!
Imént olvastam az üzidet, sajnos ma hajnali 3 után már nem voltam fent, hogy elolvassam, mivel 7végén sok kinti munkát csinálok!
Amúgy a zsámom: 06203445431
legközelebb majd megint beírom, hogy ilyne tévedés máskor ne történjen!
holnap reggel rakok fel amai akcióról képeket!
5 zsákot töltöttünk meg!
de még akár 1000 zsákot is tudtunk volna, IQ ezexerint látta.. itt van áru, sajnos pár napja láttunk itt illegális szemétlerakókat is, de hiába hívtunk rendőrt.. csak ha fülöncsiped és a rendőr kijöveteléig tartoztatod az embert csak akkor kapható el.... (röhej) na mindegy!
Mi azért ma is tettünk egy kicsit egy szebb jövőért!
És egy facsoport mától talán tisztább életet élhet, amíg nem öntenek egyesek oda újra háztartási hulladékot!
IQ23
«
Hozzászólás #165 Dátum:
2007 április 15, 11:35:24 »
Na most értem haza. oda mentem a megbeszélt helyre (igaz késtem mert 10:12-re találtam meg az állomást) és nem találtam senkit. majd fél óráig keringtem a környéken, hátha látok valakit szemetet szedni. elmentem kétszer a csillagfürdői strandig-senki, a lovarda mellett-senki, bekeveredtem az állomás melletti tüzép felé, végigmentem a főtáv vezetéke mellett-senki (megjegyzem rengeteg szemét van ott is) Szóval meguntam picinyt a keresgélést és most hazajöttem.
nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is...
Rulezka
«
Hozzászólás #164 Dátum:
2007 április 13, 14:01:43 »
Idézetet írta: Kisvakond - 2007 április 13, 13:46:35
Sajnos dolgoznom kell vasárnap, így nélkülem kell megküzdenetek a szemétszörnnyel.
ooooh szegény kisszutyi se tud akkor a szemétbe mártózni velünk
Kisvakond
«
Hozzászólás #163 Dátum:
2007 április 13, 13:46:35 »
Sajnos dolgoznom kell vasárnap, így nélkülem kell megküzdenetek a szemétszörnnyel.
Rulezka
«
Hozzászólás #162 Dátum:
2007 április 12, 15:10:32 »
Idézetet írta: Kisvakond - 2007 április 12, 14:11:38
Bár még nem 100%, de asszem vasárnap ismét erősítem a századot, és Szutyit is hozom. Bár kissé másnaposak leszünk!
másnapos szutyi és kisvakond is segítség
gyertek
Kisvakond
«
Hozzászólás #161 Dátum:
2007 április 12, 14:11:38 »
Bár még nem 100%, de asszem vasárnap ismét erősítem a századot, és Szutyit is hozom. Bár kissé másnaposak leszünk!
IQ23
«
Hozzászólás #160 Dátum:
2007 április 11, 15:20:16 »
Idézetet írta: Rulezka - 2007 április 11, 15:14:03
üdv!
én rajzásra nem megyek,de IQ biztos ott lesz!
ha gondolod neki átadhatod a pártolói tagként nyújtott segítő szándékkal megtöltött zsákokat!
előre is köszönjük!
üdv
Rulezka
igen. IQ-nak kék alsóindexes busza van. Ha nem lesz a környékén, akkor is nyitva lesz (mert felelőtlen és mindig úgy hagyja). Csak dobd be a zsákokat
nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is...
Rulezka
«
Hozzászólás #159 Dátum:
2007 április 11, 15:14:03 »
Idézetet írta: Kicsi Nelly - 2007 április 06, 22:34:01
Hi.
Most találtam rá a topikra.
Szívesen mennék szeméthuszárkodni, de ez a Balatonról nehezen kivitelezhető. Egy Pesti turné nekem 7rugó környéke...
Jelentkeznék "pártoló tag"-nak! Ha eljutok a rajzásra, néhány adag szemeteszsák formájában hozzá is járulok az ügyhöz.
A nógrádi téma nem hat meg. Az egy százalékot is mindig valami állatmenhelynek ajánlom fel.
IQ: benned kellemeset csalódtam.
üdv!
én rajzásra nem megyek,de IQ biztos ott lesz!
ha gondolod neki átadhatod a pártolói tagként nyújtott segítő szándékkal megtöltött zsákokat!
előre is köszönjük!
üdv
Rulezka
IQ23
«
Hozzászólás #158 Dátum:
2007 április 11, 14:40:16 »
Idézetet írta: Rulezka - 2007 április 10, 09:33:52
szia!
mi az óbudai máv álomástól nem messze lakunk,ezért találtuk ki hogy a 2. akciót itt hajsuk végre.. bár mi itt minden 7en szoktunk gyűjteni (saját utcánkba és akörnyéken) de a kis kék kút melletti facsoport megtisztítása már nem 2 embernek való, vagyis 2en is megtudnánk tisztítani,de elég nagy falat lenne, mondjuk érdeklődés nem túl nagy e topicba.. de azért remélem fog más is jöni erre!
ott leszek.
Rulezka
«
Hozzászólás #157 Dátum:
2007 április 10, 09:33:52 »
Idézetet írta: kdf 001 - 2007 április 09, 10:22:17
Sziasztok!Én az FKFrt-nél dolgozom 15 éve. Láttam szemetet bőven! Amikór nyaraltam KORFUN a tengerparton talált eldobott ceruza elemet hazahoztam,hogy ithon bedobhassam az elem gyűjtöbe.Ilyen ember vagyok.Azért írok nektek,hogy képbe legyetek.Régóta figyelemmel kisérem tevékenységeiteket.Ha a nyolcadik kerületben szeditek a szemetet,a cigány környezetét tisztítod,ezzel lesz hely ahová a későbbiekben el tudja dobni a szemetét.Az az ötletem,hogy ha van egy csapatotok,akkor minden csapattag környezetét takarítsátok ki,hogy ti is élvezzétek a munkátok gyümölcsét.Most is más után fogtok takarítani,az élvezet megmarad.
szia!
mi az óbudai máv álomástól nem messze lakunk,ezért találtuk ki hogy a 2. akciót itt hajsuk végre.. bár mi itt minden 7en szoktunk gyűjteni (saját utcánkba és akörnyéken) de a kis kék kút melletti facsoport megtisztítása már nem 2 embernek való, vagyis 2en is megtudnánk tisztítani,de elég nagy falat lenne, mondjuk érdeklődés nem túl nagy e topicba.. de azért remélem fog más is jöni erre!
kdf 001
ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL
«
Hozzászólás #156 Dátum:
2007 április 09, 10:22:17 »
Sziasztok!Én az FKFrt-nél dolgozom 15 éve. Láttam szemetet bőven! Amikór nyaraltam KORFUN a tengerparton talált eldobott ceruza elemet hazahoztam,hogy ithon bedobhassam az elem gyűjtöbe.Ilyen ember vagyok.Azért írok nektek,hogy képbe legyetek.Régóta figyelemmel kisérem tevékenységeiteket.Ha a nyolcadik kerületben szeditek a szemetet,a cigány környezetét tisztítod,ezzel lesz hely ahová a későbbiekben el tudja dobni a szemetét.Az az ötletem,hogy ha van egy csapatotok,akkor minden csapattag környezetét takarítsátok ki,hogy ti is élvezzétek a munkátok gyümölcsét.Most is más után fogtok takarítani,az élvezet megmarad.
Kicsi Nelly
20/916-72-61
«
Hozzászólás #155 Dátum:
2007 április 06, 22:34:01 »
Hi.
Most találtam rá a topikra.
Szívesen mennék szeméthuszárkodni, de ez a Balatonról nehezen kivitelezhető. Egy Pesti turné nekem 7rugó környéke...
Jelentkeznék "pártoló tag"-nak! Ha eljutok a rajzásra, néhány adag szemeteszsák formájában hozzá is járulok az ügyhöz.
A nógrádi téma nem hat meg. Az egy százalékot is mindig valami állatmenhelynek ajánlom fel.
IQ: benned kellemeset csalódtam.
Rulezka
«
Hozzászólás #154 Dátum:
2007 április 04, 12:47:48 »
oké akkor legyen április 15e vasárnap! ne kelljünk túl korán tehát 10 órakor!
akkor aznap találkozunk akinek kedve tartja az óbudai máv állomásnál (60 busz végállomása ha busszal jönnél pl: Batthyányról)
ezen a környéken nagyon sok helyen lehet szemetet szedni, akár többnapos program is lehet(ne) de mi elsősorban egy fás részt néztünk ki (Csillaghegy felé) egy kék kút és környezetét, amit érdemes lenne megmenteni (pl: hogy a fák ne szemétbe éljenek)
ez egy főút mellett van, elég sok autós jár arra!
aki szeretne szeméthuszár lenni azt szeretettel várjuk!
gyertek minél többen!
IQ23
«
Hozzászólás #153 Dátum:
2007 április 03, 10:38:49 »
Idézetet írta: Rulezka - 2007 április 03, 09:32:41
én népautós vagyok! csak 1 spontán kérdés, mert nem tudom,mikor lesz a rajzás?
ja hogy Te CSAK egy népautós vagy!? nem baj még fejlődhetsz
április 14 szombat. 2-es főúton dunakeszi felé, elötte körforgalomnál jobbra, valami "E" betűs bevásárlóközpont szerűség parkolója.
Rulezka
«
Hozzászólás #152 Dátum:
2007 április 03, 09:32:41 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 április 03, 09:21:01
rajzáson megbeszéljük?
én népautós vagyok! csak 1 spontán kérdés, mert nem tudom,mikor lesz a rajzás?
IQ23
«
Hozzászólás #151 Dátum:
2007 április 03, 09:21:01 »
Idézetet írta: Rulezka - 2007 április 03, 08:41:52
akkor aznap találkozunk akinek kedve tartja az óbudai máv állomásnál (60 busz végállomása ha busszal jönnél pl: Batthyányról)
ezen a környéken nagyon sok helyne lehet szemetet szedni, akár többnapos program is lehet(ne) de mi elsősorban egy fás részt néztünk ki (Csillaghegy felé) egy kék kút és környezetét, amit érdemes lenne megmenteni (pl: hogy a fák ne szemétbe éljenek)
rajzáson megbeszéljük?
Rulezka
«
Hozzászólás #150 Dátum:
2007 április 03, 08:41:52 »
Idézetet írta: Holló - 2007 április 03, 08:21:14
húsvét utáni 7végén nekem a vasárnap jó, de szombaton tuti melózok
ezen a környéken nagyon sok helyne lehet szemetet szedni, akár többnapos program is lehet(ne) de mi elsősorban egy fás részt néztünk ki (Csillaghegy felé) egy kék kút és környezetét, amit érdemes lenne megmenteni (pl: hogy a fák ne szemétbe éljenek)
Holló
«
Hozzászólás #149 Dátum:
2007 április 03, 08:40:10 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 április 03, 08:37:44
ponjtos tervezés és időpont! Mondjuk az ünnepeket hagyjuk ki szerintem.
szerintem is
azért mondom a jövőhét végét
max. majd összeszedjük a sok kidobált nyulat is
IQ23
«
Hozzászólás #148 Dátum:
2007 április 03, 08:37:44 »
ponjtos tervezés és időpont! Mondjuk az ünnepeket hagyjuk ki szerintem.
Holló
«
Hozzászólás #147 Dátum:
2007 április 03, 08:21:14 »
húsvét utáni 7végén nekem a vasárnap jó, de szombaton tuti melózok
Rulezka
«
Hozzászólás #146 Dátum:
2007 április 02, 18:08:57 »
hahó!
nagyon nagy lett itt a csend!
senki snem akar jönni szemetet szüretelni óbudára?
most szombaton is vagy akár jövő7 szombaton is összehozhatjuk!
Valamint Nógrád megyébe is ideje lenne lemenni,mert nagyon sok gyerek cuccunk gyűlt már össze nekik!
hali
Rulezka
Pityubacsi
«
Hozzászólás #145 Dátum:
2007 Március 27, 20:56:48 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Március 27, 13:13:27
mért? ki tudja mennyi most egy fokhagymás-tejfölös lángos?
fagyi 100-150, a lángos 150-300 között feltéttől függően.
20 deka főtt debreceni + mustár + 2 szelet kenyér + aranyászok = 480 a hentesnél :-))
flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
IQ23
«
Hozzászólás #144 Dátum:
2007 Március 27, 15:56:27 »
Idézetet írta: Rulezka - 2007 Március 27, 15:00:48
jó kérdés: nézd meg 7végén az S.tarjáni úti piacon, vagy akár 7köznap a Vásárcsarnok emeletén!
na de ne OFFoljuk ezt el!
igazad van. Egyébként 220.- a csarnokban és eszelősen finom
Rulezka
«
Hozzászólás #143 Dátum:
2007 Március 27, 15:00:48 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Március 27, 13:13:27
jó kérdés: nézd meg 7végén az S.tarjáni úti piacon, vagy akár 7köznap a Vásárcsarnok emeletén!
na de ne OFFoljuk ezt el!
IQ23
«
Hozzászólás #142 Dátum:
2007 Március 27, 13:13:27 »
Rulezka
«
Hozzászólás #141 Dátum:
2007 Március 27, 13:11:25 »
Idézetet írta: Mamut - 2007 Március 26, 19:21:00
Mikor voltál fagyizni utóljára?
tavaly! miért emelték/ olcsóbb lett? ezexerint, már a fagyi sem a régi?
Mamut
«
Hozzászólás #140 Dátum:
2007 Március 26, 19:21:00 »
Idézetet írta: Rulezka - 2007 Március 26, 09:52:53
csak 20 ft kap érte, azért meg mit vehet? jobb helyen,max 1 gombóc fagyit, azé' mi ez ha nem szánalmas?
Mikor voltál fagyizni utóljára?
A Biblia arra tanít, hogy szeresd felebarátodat. A Káma Szutra pedig megmagyarázza, hogyan...
Rulezka
«
Hozzászólás #139 Dátum:
2007 Március 26, 09:52:53 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Március 23, 15:22:47
régi rossz akkumlátort bármelyik benzinkúton visszavesznek, vagy vannak kijelölt helyek??! sha vannak, hol vannak?
IQ régi aksit minden MÉH telep átveszi pénzért, ha nem tudsz ilyne telepet vidd hulladákudvarra,de ott pénzt nem adnak érte!
de ha fémátvevő kell, azt tudok párat felénk: óbuda, bécsi úton ALUKOR kft,de van B.kalász és Pomáz határán is, valamint hallottam egy helyről vhol a vidámpark mellett i svmelyik utcába! ott még kartonpapírt is átveszik (kb 10 ft/kg áron)
amúgy az a legnagyobb vicc, hogy régen hogy gyűjtötték a nebulók az újsűgpapírt,anno még volt "ára" 6-8-10ft/kg, ma meg már megdöbbentő, hogy csak 2 ft/kg za ára, röhej,nemde?
vajon miért nem gyűjti már senki sem? ezért! hiszen már egy kisgyereknek sem éri meg mondjuk 10 kg papírt elvinni, hiszen csak 20 ft kap érte, azért meg mit vehet? jobb helyen,max 1 gombóc fagyit, azé' mi ez ha nem szánalmas?
IQ23
«
Hozzászólás #138 Dátum:
2007 Március 26, 09:24:33 »
Idézetet írta: Holló - 2007 Március 24, 23:24:43
te fogyasztottál?
mondatszerkezetileg össze-vissza vagy ecsém
tán már hánytál is?
lol
Idézetet írta: Qzma - 2007 Március 24, 21:17:08
előbb írtad, hogy választást is csak negatív kampánnyal lehet nyerni...
de az sem megoldás, ha a kutyaszart szétkened mindenhol
ne akarj változást amíg a két szinestévé és a reklámok diktálja a trendet.
fogyasztói társadalomban élünk, nincs mese, nem szempont a környezetvédelem, csak a minnél nagyobb fogyasztás
Idéztem, nem én írtam. De nem is ez a lényeg.
Ez az írás nem vélemény,nem ötlet, nem követendő példa hanem egy cinikus-irónikus kritika?!
Rulezka
«
Hozzászólás #137 Dátum:
2007 Március 26, 08:27:05 »
hey everybody!
ez a fórum nem ezért jött létre! mi ez a negatív hozzáállás?
Mi valóban szeretnék változtatni!
nem pedig egyre nagyobb mocskot csinálni!
Mi a szeméthuszárok vagyunk, és egy huszáros mozdulattal meg szeretnék mutatni, hogy mire képes az ember:
MI KÉPESEK VAGYUNK LEHAJOLNI és FELSZEDNI a szemetet!
Új helyszínünk is van, igaz ez most nem annyira forgalmas (külváros,felénk) de látványos változásra leszünk képesek ott!
Az óbudai Vasútállomás mellett (nem messze lakhelyemtől) néztünk ki egy kis fás környezetet! Szerintem kb 10 zsákr avaló szemét van alig 1 lakásnyi területen szétszorva!
Nekünk ez nem üzlet, nem business, hanem a cél az lenne, hogy az ott élő 1-2-3-5-10 fa nem műanyag zacskós környezetbe nöljön, éljen, hanem PE palack nélkül, újr akaphasson tiszte levegőt! nemde?
Elvégre miért tehetne az a szerencsétlen út menti fa arról, hogy geyes emberek rá dobáltak mindenféle háztartási hulladékot?
Ha eltüntetjük onnan a szemetet, akkor talán legközelebb nem oda fogják eldobálni a szemetet, hiszen ahol tiszta terület van, ott kevésbé hajlamosak egyesek eldobni a szemetet!
Persze ebben afórumba bátran irhattok bármilyne véleményt,de alapvetően a célért tegyünk és ne ellene, oké fiúk? oké lányok?
Holló
«
Hozzászólás #136 Dátum:
2007 Március 24, 23:24:43 »
Idézetet írta: Qzma - 2007 Március 24, 21:17:08
fogyasztói társadalomban élünk, nincs mese, nem szempont a környezetvédelem, csak a minnél nagyobb fogyasztás
te fogyasztottál?
mondatszerkezetileg össze-vissza vagy ecsém
tán már hánytál is?
Qzma
«
Hozzászólás #135 Dátum:
2007 Március 24, 21:17:08 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Március 24, 12:30:24
ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
IQ23
«
Hozzászólás #134 Dátum:
2007 Március 24, 12:30:45 »
Idézetet írta: slavia919 - 2007 Március 23, 16:41:59
Vidd a MÉH telepre, ott még fizetnek is érte. Ha jólemléxem kilója 10 ft körül!
remek. úgy sincs lóvém
IQ23
«
Hozzászólás #133 Dátum:
2007 Március 24, 12:30:24 »
Még sosem találkoztunk olyan emberrel, aki azt mondta volna, hogy a környezetvédelem, a környezettudatosság baromság. Politikust már mindenféléről hallottunk hazudozni, de arról még nem, hogy számára ne lenne fontos a természet, a zöld gondolat. Ha pusztán a személyes ismeretségeinkből próbálnánk össztársadalmi képet formálni, arra a megállapításra jutnánk, hogy a Greenpeace valahogy kimosta és újraprogramozta az emberek agyát, ez az ország pedig egy hatalmas zöld szekta, ahol a fa, a víz, a természet kultusza éppoly magától értetődő, amilyen négyszáz éve Mária szeplőtelen fogantatása volt.
És ez természetesen mégsincs így. Ebben az országban a plázáknak, a gyors autóknak, a primitív tv-műsoroknak és a mérték nélküli fogyasztásnak van kultusza. A környezetvédelmet pont leszarják az emberek. A címlapokon szereplő színészektől és rocksztároktól ellesték, hogy baromi trendi dolog aggódni a környezetért, de az életük egyetlen szegmensében sem érvényesítik ezeket az elveket. Aztán nagy ritkán, amikor szeméttelepet építenek a város határába, amikor lokátor-állomás csúfítja a panorámát, amikor megmérgezik az ivóvizet, akkor az érintettek minden előzmény nélkül elkezdik teli szájjal harsogni a zöld propagandát, a társadalom maradék 99%-a pedig egyetértően bólogat és magában hálát ad a sorsnak, hogy a szomszéd tehene döglik meg, nem pedig az övé. A következő percben pedig már nem is foglalkozik az egésszel.
Mi mégsem hibáztatjuk a társadalmat. A felelősök maguk a zöld mozgalmak! Miért nem látják be végre 17 év után, hogy Magyarországon még választást sem lehet nyerni pozitív kampánnyal, nemhogy forradalmian új tudatot csempészni az emberek agyába! A jó példával elöl járó, az emberek értelmére, a bennük lévő jóságra, önmérsékletre alapozó jehovista hittérítés tökéletes és szánalmas kudarc. A tizenhét év alatt zöld párt még az 1% közelében sem járt.
Társadalmi felelősségérzet, valódi környezettudatosság csakis akkor fog kialakulni, ha majd mindenki a saját bőrén érzi a problémát. Ha valódi változást akarunk, ha valóban komolyan vesszük magunkat, előbb nekünk kell változnunk és csak ezután fog reagálni ránk a társadalom. A szemetet nem szabad eltüntetni az emberek szeme elől, mert az szemfényvesztés, mely azt az illúziót kelti bennük, hogy a szemét amint a kukába kerül eltűnik. Holott mi tudjuk, hogy a szemét (akárcsak bármilyen más anyag) nem vész el, a bolygót viszont szemétteleppé alakítja. Ezért a szemetet nem összeszedni kell az utcáról, hanem kihordani a közterekre a kukákból. A kutyapiszkot ne zacskóba gyűjtsd, hanem módszeresen kend szét a járdán! Többé ne járj bringával melózni, hanem kemény utánajárással turkálj valami roncstelepen egy kétütemű Wartburgot és lelkiismeretesen pofozd ki! Zöldek! Ahhoz túl kevesen vagyunk, hogy lakhatóvá tegyük ezt az országot, ahhoz viszont épp elegen, hogy rámutassunk, mennyire lakhatatlan.
slavia919
«
Hozzászólás #132 Dátum:
2007 Március 23, 16:41:59 »
Idézetet írta: IQ23 - 2007 Március 23, 15:22:47
régi rossz akkumlátort bármelyik benzinkúton visszavesznek, vagy vannak kijelölt helyek??! sha vannak, hol vannak?
Vidd a MÉH telepre, ott még fizetnek is érte. Ha jólemléxem kilója 10 ft körül!
Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Oldalak: [
1
]
2
3
4
5
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Közösségi Fórum