www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 19, 01:50:51

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Szavazás *
Kérdés: Szükség van saját(www.bogarhatu.hu) gyorsulási felszerelés építésére, vagy profi cucc bérlése inkább?
profi (bérlése) - 10 (28.6%)
saját (építése) - 25 (71.4%)
Összes szavazó: 27

Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 9
Nyomtatás
Szerző Téma: Időmérő kapu építése  (Megtekintve 111477 alkalommal)
Süni
« Hozzászólás #345 Dátum: 2007 December 12, 21:55:17 »

Diszkólámpának mondjuk.  Grin
RNIE
« Hozzászólás #344 Dátum: 2007 December 12, 21:42:36 »

ez nem jó valamire?
http://www.duen.hu/hirdetes.php?o=hir_resz&hirkod=25e4a77adb3fcfe8a1311a01225a1e8e&s=5262
Süni
« Hozzászólás #343 Dátum: 2007 December 11, 19:10:30 »

Akkor hadd kérdem meg,az a cucc nem tudna esetleg müködni Tökölön?
Ahhoz még kéne 2 pár fotocella, hiszen nekünk egyszerre egy autót kell mérnie, valamint a programot is át kell írni. Végsebességet nem mér, tehát azt  gyorsulásin valahogy számoltatni kéne. A cuccot a szponzor fizette, elméletileg az ő tulajdona, sztem bérlésről lehet szó. Csak viszonyításképp írtam, hogy az alkatrészek beszerzésénél milyen a jó ár. Ja ! Ebből 40e volt a program ! Maga a vezérlő így néz ki:

A mért adatokat tárolja, adathoz hozzá tudunk rendelni rajtszámot, és utólag bármi visszakereshető, szgépre dugva nyomtatható, szerkeszthető/összegezhető.

www.kvalix.hu
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #342 Dátum: 2007 December 11, 19:03:51 »

160e-ből vettük az egész cuccot érzékelőkkel, vezérlővel, programmal együtt.
Akkor hadd kérdem meg,az a cucc nem tudna esetleg müködni Tökölön?

Tóth Zoltán
Nem elérhető SixtusAngel

A zene az élet(em). 06-70-2451733

« Hozzászólás #341 Dátum: 2007 December 11, 19:00:57 »

No ez akkor most mihez is szól?

Csak az első felsorolásban külön tényezőnként van az anyag a munka és a fostver, ami 1ütt már majd 5 kilót mutat.

Süni
« Hozzászólás #340 Dátum: 2007 December 11, 18:57:39 »

Nem elérhető SixtusAngel

« Hozzászólás #339 Dátum: 2007 December 11, 18:53:36 »

Nos van ismerős aki lehet olcsóbban beszerez dolgokat nagykerből pl. .

Esemény van....

Nos az anyagban ha nagyaon nem is, de a szoftver megírásában pénteken tudunk érdemben beszélni a dologrol.
Esetlegesen a Lehel utcai elektronikai boltban lehet h tudok nagykeráron, műszerész barátomnak volna ott lehetősége, vagyis volt az biztos.

Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #338 Dátum: 2007 December 11, 18:09:56 »

első körben szerintem vegyük meg az alkotóelemeket, azzal is beljebb van a projekt.
a srácnak is kellene nyomatni valamit, hogy legalább összeszedte az anyaglistát.
legalábbis, ha nem vele lesz összehegesztetve.
Nem számoltam utána,de cca. 140ezer forintot lehetne elkölteni,pitty-putty!!
Ezt csak azért irom,mert nem tudom,miként gondolod az elsö körben megvevést?
Miböl,mikor,...Stb...?
És akkor még mindig ott a kérdés-Ki rakja össze tutira?

Tóth Zoltán
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #337 Dátum: 2007 December 11, 18:01:23 »

első körben szerintem vegyük meg az alkotóelemeket, azzal is beljebb van a projekt.
a srácnak is kellene nyomatni valamit, hogy legalább összeszedte az anyaglistát.

hat ha elkeszul az o adatai alapjan a project akkor kapjon egy kocka sort mondjuk ... annak mindenki orul! ;-)

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #336 Dátum: 2007 December 11, 17:35:12 »

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #335 Dátum: 2007 December 11, 16:40:57 »

vki meg dobalja ossze ezek alapjan, h h kell megcsinalni... :-)
Na szerintem ez a valaki hiányzik a csapatbol a kezdetek óta!!

Tóth Zoltán
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #334 Dátum: 2007 December 11, 16:32:43 »

szinte ingzen dolgozik  Evil Shocked....de legalább össyesyedte a hozzávalókat...
Hat a hozzavalok megvannak, ezek utan sztem ossze lehet rakni... stone igert programozast-miegymast, bugi szivesen hegeszt, en forrasztok ezerrel ha kell, vki meg dobalja ossze ezek alapjan, h h kell megcsinalni... :-)

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető SixtusAngel

« Hozzászólás #333 Dátum: 2007 December 09, 11:48:34 »

esemény van...

Árajánlat automata futamidőmérő berendezéshez

Nos van ismerős aki lehet olcsóbban beszerez dolgokat nagykerből pl. .

Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #332 Dátum: 2007 December 09, 11:27:33 »

esemény van...

Árajánlat automata futamidőmérő berendezéshez

Anyagköltség:

- optikai érzékelő - Leuze PRKL 25B/66 - 28640Ft + ÁFA 2db kell

- kábel érzékelő-mikrovezérlő - 5m - 2420Ft + ÁFA 2db kell

- prizma - 10x10 mm - 1760Ft + ÁFA 2db kell

Ha a célbaérkezési sebességet is mérni kell, akkor a fenti termékekből dupla mennyiség kell (4db/termék).

- mikrovezérlő - PIC 16F887 - 500Ft + ÁFA

- mikrovezérlő nyomtatott áramköre; egyéni darab - 100x100 mm - 2138Ft

- soros kábel/USB átalakító - ATEN UC-232 USB - 4848Ft

- akkumulátor - DRY-SAFE 12V/1,2Ah - 2040Ft

- műanyag doboz - Procontrol Electronics Ltd. 124x67x43 mm - 1150Ft + ÁFA

- FTP kábel - 400m 80Ft/m - 24000Ft az indító lámpához kell 

Összes anyagköltség: 113774Ft ÁFA-val

Munkadíj:

Hardver elkészítése, kiszállás, üzembe helyezés, tesztelés: 150.000Ft ÁFA-val

Szoftverek megírása mikrovezérlőre és PC-re, tesztelés: 150.000Ft ÁFA-val

Még nem meghatározott:

- indító lámpa

- a mérőberendezés "környezete" Erről egyeztetni kell!

szinte ingzen dolgozik  Evil Shocked....de legalább össyesyedte a hozzávalókat...

"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség." (M.Oyama)
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #331 Dátum: 2007 December 05, 08:29:10 »

...ebayen nincs ilyen összerakott "kiselejtezett " fasszság Wink

esse rossz ötlet.
hogyan mondják angolul meg németül az időmérő cuccost?

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #330 Dátum: 2007 December 04, 23:07:32 »

rendben de majd dobok be árkalkulációt max sebességre is nem lenne sokkal több mivel az utolsó mérőpontra azaz b pont elé kb 10cm re berakok egy 3mérőegységet (párban 2) és igy a végponton elért max sebességet mutatná de szerintem sem ez a legfontosabb inkább elösször működjön stabilan hóban fagyban... Wink

én .....szintén bizakodok.. de a faszomtele h egy normális árkalkulációt nem tud adni meg elvállalni erre senki most az h a drótokat meg a lámpákat összeszedjük az lófasz ahoz h ezt valaki össze is hangolja is ....s ha még nem csinált valaki ilyet akkor nehéz bevállani h megbizható terméket adjon ki a keze alól tehát a "cimbimet" (kontaktomat) is megértem h nem ir ...nameg negyed éves műegyetemes infóbuzi lehet h nem ez a legfontosabb épp a vizsgaidő környékén ....nameg az elöbb emlitettek ...ebayen nincs ilyen összerakott "kiselejtezett " fasszság Wink

Nem elérhető Ága

« Hozzászólás #329 Dátum: 2007 December 03, 19:57:27 »

Hábbazze  ezt eddig nem láttam!!
Bántottalak én Téged???
Sajna ebben a topikban már csak erröl lehet beszélni!?!? Grin

én bizakodó vagyok, csak fél évre kötöttem le a bólyákra szánt lóvét... Tongue

aates
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #328 Dátum: 2007 December 02, 18:19:12 »

Szeretnék szavazni, de nincs olyan pötty ami " Álljon Vaga középen és intsen csinos rózsaszín kendővel mikor lehet taposni nekije" felirattal szerepelne.  Cool
Hábbazze  ezt eddig nem láttam!!
Bántottalak én Téged???
Sajna ebben a topikban már csak erröl lehet beszélni!?!? Grin

Tóth Zoltán
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #327 Dátum: 2007 December 02, 17:39:05 »

akkor erről ennyit, ha jól látom... Sad

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #326 Dátum: 2007 November 16, 14:45:44 »

Ti csak úgy vállaljátok, ha az anyagot is ti szerzitek be???
Ha ez nem feltétel, akkor próbáljuk már meg az én nagykeres forrásomat, nem garantálom, de hátha tud valami kihagyhatatlant....

mindenféleképpen felveszem veled a kapcsolatot ha jobb az ár (az a cél)

Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #325 Dátum: 2007 November 16, 14:45:08 »

Nem akarunk max sebességet, elég az átlag.

rendben de majd dobok be árkalkulációt max sebességre is nem lenne sokkal több mivel az utolsó mérőpontra azaz b pont elé kb 10cm re berakok egy 3mérőegységet (párban 2) és igy a végponton elért max sebességet mutatná de szerintem sem ez a legfontosabb inkább elösször működjön stabilan hóban fagyban... Wink

Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #324 Dátum: 2007 November 16, 14:14:20 »

Nem akarunk max sebességet, elég az átlag.
Nem elérhető brez

http://vbk.at.hu/

« Hozzászólás #323 Dátum: 2007 November 16, 12:50:47 »

nem a dolog notebookos csak kb 40ezret spórolunk ha a notebookban usb átalakitóval és nem egy usb- s dobozzal megy a cucc az olyan 60ezer ez  a megoldás olcsóbb lesz mármint csak a doboz

(az az az egység amire felirod a programot meg minden szrt s az egységet összekötöd egy notebookkal vagy projektorral vagy akár egy ledes táblával....de az még messze van ...elösször noteboook...
Ti csak úgy vállaljátok, ha az anyagot is ti szerzitek be???
Ha ez nem feltétel, akkor próbáljuk már meg az én nagykeres forrásomat, nem garantálom, de hátha tud valami kihagyhatatlant....

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #322 Dátum: 2007 November 16, 12:30:57 »

Mit?
amire szavazni akarsz

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
1303LS
« Hozzászólás #321 Dátum: 2007 November 16, 12:26:46 »

nem lenne tisztességes most beszúrnom  Cool
Mit?
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #320 Dátum: 2007 November 16, 12:25:59 »

Szeretnék szavazni, de nincs olyan pötty ami " Álljon Vaga középen és intsen csinos rózsaszín kendővel mikor lehet taposni nekije" felirattal szerepelne.  Cool
nem lenne tisztességes most beszúrnom  Cool

1303LS
« Hozzászólás #319 Dátum: 2007 November 16, 12:25:21 »

Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #318 Dátum: 2007 November 16, 10:23:28 »

nem a dolog notebookos csak kb 40ezret spórolunk ha a notebookban usb átalakitóval és nem egy usb- s dobozzal megy a cucc az olyan 60ezer ez  a megoldás olcsóbb lesz mármint csak a doboz

(az az az egység amire felirod a programot meg minden szrt s az egységet összekötöd egy notebookkal vagy projektorral vagy akár egy ledes táblával....de az még messze van ...elösször noteboook...

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #317 Dátum: 2007 November 16, 10:01:08 »

fejlemények!

most csak annyi kérdésem lenne h időt (átlagot akarunk mérni , és átlagsebességet vagy kiváncsiak vagyunk a max végsebességre is ?

ja és az árban h gondolkozunk ?

csak azért kérdezek ilyen apróságokat...csak azért mert az a dobozka amiből felprogramozzuk az egységet kb 40-60 e és a lézeres mérőegységek darabja is 20 körül mozog tehát tudni  kéne a karetet h kb miből gazdálkodjunk gondolkojam ki a dolgokat h egy felelősséget tudjak válllalni érte nem akarok 200ft os conrados gyerekjátékokkal b...kurálódni majd tökölön h miért nem müxik...stb...pl esőben
ez most mi? mármint a felprogramozott egység. ez olyan verzió, ahol nem kell notebookkal szórakozni? mert eddig arrol volt szó, hogy egy program figyeli majd az átlagsebességet, kiugrást, miegyebet, amit kell. ha másképp is megoldható, nem probléma, csak érdeklődök. kéne egy végső ár notebookos és anélküli verzióra(utóbbi a drágább ahogy nézem) és arra tudunk a-t vagy b-t mondani. szerintem

Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #316 Dátum: 2007 November 16, 09:48:31 »

fejlemények!

most csak annyi kérdésem lenne h időt (átlagot akarunk mérni , és átlagsebességet vagy kiváncsiak vagyunk a max végsebességre is ?

ja és az árban h gondolkozunk ?

csak azért kérdezek ilyen apróságokat...csak azért mert az a dobozka amiből felprogramozzuk az egységet kb 40-60 e és a lézeres mérőegységek darabja is 20 körül mozog tehát tudni  kéne a karetet h kb miből gazdálkodjunk gondolkojam ki a dolgokat h egy felelősséget tudjak válllalni érte nem akarok 200ft os conrados gyerekjátékokkal b...kurálódni majd tökölön h miért nem müxik...stb...pl esőben

Nem elérhető brez

« Hozzászólás #315 Dátum: 2007 November 14, 19:26:42 »

Már egy hete elküldtem az igényünket az árajánlatra.... direkt nem irtam semmi konkrétat hogy miből, csak hogy mit tudjon.... még nem kaptam választ!:(Sad
Nem tudom másik ágon, hogy állunk, de itt még mindig tartom, hogy van nagykeres ismerős aki remélem jobb árat tud mondani esetleges alkatrészekre.... ide csak pontos típus vagy leírás kell vohy mit kell tudnia az adott kütyünek!
Nem tudom hogy mikor kellene komolyabban beindulnia a dolognak, de egy két hét múlva már nem biztos hogy megjönnek anyagok január közepe előtt! az év végi leállás nagy kavarokat tud csinálni a beszállítóknál ha jól sejtem....

Nem elérhető brez

« Hozzászólás #314 Dátum: 2007 November 08, 20:46:52 »

Én Úgy állok, hogy elküldtem a szerkezet felépítését az unokatesómnak, a válaszát várom árajánlattal melyben benne van az anyag és a munkadíj is.....Ha ez nem elfogadható a számunkra, akkor az anyagbeszerzésben tudok segiteni a továbbiakban, ugyanis időközben kiderült, hogy a másik unokatesóm barátnője egy elektromos cucokkal foglalkozó nagykerbe ügyvezető, ilyen irányból csak annyi lenne a kérésem, hogy pontosan típusszámra legyen meg ami kell nekünk, vagy pontosan leírva legyen meg, hogy mit kell tudnia az adott kütyünek és akkor ő azt megpróbálja a legjobb áron beszerezni....
Én ennyit tudnék hozzátenni egyenlőre a dologhoz! Anyagiakra jelen pillanatben ne számítsatok, mert azt nem tudom miből fogom kifizetni Minkácska biztosítását.... Undecided (de bizom benne hogy hamarosan változik a helyzet és még a projektbe is be tudok segíteni Wink)

Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #313 Dátum: 2007 November 08, 20:17:37 »

nem a segítség a kérdés, senki nem írta le, hoy én ezt-meg ezt tudom vállalni. pontosítok, BigBug volt az egyetlen, aki a karácsonyfát vállalta

az rendben is van az elején hasonlót én is vállaltam de miután a lényeget senki nem merte bevállani ezért kezdődött a szopóka nyalóka....

én megteszek mindent h összejöjjön de ahoz engem is basztatni kell  Cool

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #312 Dátum: 2007 November 08, 19:39:53 »

nem a segítség a kérdés, senki nem írta le, hoy én ezt-meg ezt tudom vállalni. pontosítok, BigBug volt az egyetlen, aki a karácsonyfát vállalta

Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #311 Dátum: 2007 November 08, 19:37:42 »

egy héten belül kapok egy árajánlatot az informatikusunktól h mennyiből hogyan hozza ki a kaput ..
Oké,megvárjuk!

Tóth Zoltán
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #310 Dátum: 2007 November 08, 19:34:02 »

egy héten belül kapok egy árajánlatot az informatikusunktól h mennyiből hogyan hozza ki a kaput ..

Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #309 Dátum: 2007 November 08, 18:01:09 »

Ez mind oké,meg szép,meg jo!
De mostmár azt kéne mondani,hogy ez a kötyü ennyi forint,a 400 m kábel annyi forint,a kaput csinálja X a szoftvert Y,stb.
Csak akkor tud ez a dolog beindulni,ha konkrétumok vannak.!
Tudnunk kell egy kb. irányárat,amibe az alkatrészek kerülnek!
Tudnunk kéne egy névsort,hogy ki,mit csinál,mi kérhetö rajta számon!

Többen jelezték,hogy anyagilag is beszállnának a dologba,igy gyüjthetnénk is,ha tudnánk egy megcélzott végösszeget!
Nehogy félreértd.nem Veled van bajom,Te sokat mozogsz a témában,de mostmár össze kell hozni a csapatot,és ezt Nektek,az ide passzolo szakiknak kell megszervezni!
Én csupán olyan szempontbol tudok beleugatni,hogy ismerem egy kicsit a háttér dolgokat,a tököli szervezéssel kaocsolatban,és probálom a két dolgot összehozni!!

vágom csak az a baj h mindenki egy kicsit segitene mint ahogy én is de senki sem meri összefogni a dolgokat mintahogy jómagam sem de ha nem segit mindenki ott ahol tud akor tényleg nem lesz semmi igy gondolkodjon mindenki és járjunk közösen utána ...ezért teszem azt amit te is Wink

Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #308 Dátum: 2007 November 08, 17:57:52 »

http://www.laborker.hu/cassy.html
CASSY

Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #307 Dátum: 2007 November 08, 17:51:33 »

ezen már én is napok óta gondolkoztam h csak nekem jár ez a fejemben Cikkszám: 5E0015

link:http://www.kelettanert.hu/?page=900&id=108&alid=602&start=E

lámpák bogar lampak lesznek tuttommal...

Ez mind oké,meg szép,meg jo!
De mostmár azt kéne mondani,hogy ez a kötyü ennyi forint,a 400 m kábel annyi forint,a kaput csinálja X a szoftvert Y,stb.
Csak akkor tud ez a dolog beindulni,ha konkrétumok vannak.!
Tudnunk kell egy kb. irányárat,amibe az alkatrészek kerülnek!
Tudnunk kéne egy névsort,hogy ki,mit csinál,mi kérhetö rajta számon!

Többen jelezték,hogy anyagilag is beszállnának a dologba,igy gyüjthetnénk is,ha tudnánk egy megcélzott végösszeget!
Nehogy félreértd.nem Veled van bajom,Te sokat mozogsz a témában,de mostmár össze kell hozni a csapatot,és ezt Nektek,az ide passzolo szakiknak kell megszervezni!
Én csupán olyan szempontbol tudok beleugatni,hogy ismerem egy kicsit a háttér dolgokat,a tököli szervezéssel kaocsolatban,és probálom a két dolgot összehozni!!

Tóth Zoltán
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #306 Dátum: 2007 November 08, 17:44:58 »

kapcsolóőrzékelők fajtái: http://metal.elte.hu/~phexp/doc/kin/a4s1s1.htm

Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 9
Nyomtatás

Ugrás: