www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 20:49:53

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 391 392 393 394 395 [396] 397 398 399 400 401 ... 547
Nyomtatás
Szerző Téma: Buszos topic !  (Megtekintve 5291406 alkalommal)
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #6061 Dátum: 2009 Március 26, 08:29:17 »

Egy újabb okostojás - Quattroman

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9012660
Bugi rendberakta a kontárokat 

"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség." (M.Oyama)
Nem elérhető Istennyila

20-324-86-53

« Hozzászólás #6060 Dátum: 2009 Március 26, 06:55:10 »

Itt látszik egy picit, hogy az ott egy teljesen egyben lévő cső. Nálad szerintem simán kiflexelték.

<beszúrt kép törölve>
Akkor lesz egy kis házifeladat a kasznisomnak.  Grin

Nem elérhető kuncapetyka

« Hozzászólás #6059 Dátum: 2009 Március 25, 21:40:13 »

csak óvatosan, a bolondokat jobb tisztelni  Grin

Akkor itt mindenkit tisztelni kell!! (a Léghűtésesek bolondjait! Grin)

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #6058 Dátum: 2009 Március 25, 21:38:26 »

csak óvatosan, a bolondokat jobb tisztelni  Grin
Nem elérhető kuncapetyka

« Hozzászólás #6057 Dátum: 2009 Március 25, 21:38:14 »

én is mert nem enged be!! Smiley lusta vagyok regisztrálni! (vagy ha regisztráltam már akkó meg nem emlékszem!!)  Grin

Én inkább nem irkálok oda mert ...........................................(hosszú fütttty)...... Cheesy Wink

Sompi
« Hozzászólás #6056 Dátum: 2009 Március 25, 21:31:54 »

Ilyeneket ne linkelj mert felrobbanok Cry

Hehe akkor nekem is T1-esem van. Tök állat Grin
én is mert nem enged be!! Smiley lusta vagyok regisztrálni! (vagy ha regisztráltam már akkó meg nem emlékszem!!)  Grin
Nem elérhető kuncapetyka

« Hozzászólás #6055 Dátum: 2009 Március 25, 21:30:30 »

Ilyeneket ne linkelj mert felrobbanok Cry

Hehe akkor nekem is T1-esem van. Tök állat Grin

Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #6054 Dátum: 2009 Március 25, 21:16:21 »

Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #6053 Dátum: 2009 Március 25, 19:36:35 »

Az a cső ami onnan hiányzik Smiley
De tényleg!

Itt látszik egy picit, hogy az ott egy teljesen egyben lévő cső. Nálad szerintem simán kiflexelték.

A logika csodálatos dolog, de azért nem mindig ér fel az úgynevezett gondolkodással.
Azt amit tudunk, pillanatnyilag emígyen lehetne összegezni: Kezdetben vala a semmi, ami felrobbant.
Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #6052 Dátum: 2009 Március 25, 19:34:57 »

Üdv mindenkinek!

Itt minek kellene lennie?
...
A meleglevegő akadálytalanul beáramlik a hátsóüléssor alá, mi készteti rá, hogy előrejöjjön?  Huh

Az a cső ami onnan hiányzik Smiley
De tényleg!

A logika csodálatos dolog, de azért nem mindig ér fel az úgynevezett gondolkodással.
Azt amit tudunk, pillanatnyilag emígyen lehetne összegezni: Kezdetben vala a semmi, ami felrobbant.
Nem elérhető Istennyila

20-324-86-53

« Hozzászólás #6051 Dátum: 2009 Március 25, 17:28:09 »

Üdv mindenkinek!

Itt minek kellene lennie?
A meleglevegő akadálytalanul beáramlik a hátsóüléssor alá, mi készteti rá, hogy előrejöjjön?  Huh

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #6050 Dátum: 2009 Március 25, 10:57:21 »

Köszönöm a bíztató szavakat!
Nem akartam parázs vitát szítani a felújítással kapcsolatban, és azokkal is egyetértek, akik a full restaurálásra teszik le voksukat, de igyekszem a kasznit, a motort, az elektromosságot, a fényezést...stb. az ismeretségi körömön belül megoldani, amit meg magam megtudok csinálni, azért meg természetesen nem fogok fizetni senkinek.
egy biztos részemről minden tiszteletem a tiéd, mert én képtelen volnék erre az iszonyat precíz és nagy kitartást igénylő melóra
nekem marad az,hogy gyűjtögetek és ha összegyűlt rá a pénz akkor nekilátok annak a részének amit én meg tudok csinálni aztán sok pénzért megy a lakatoshoz

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető Istennyila

20-324-86-53

« Hozzászólás #6049 Dátum: 2009 Március 25, 10:17:53 »

Becsulni tudom, ahogy belefogtal ebbe a munkaba! Sokszor mondom, hogy amihez nem ert az ember, azt ne eroltesse, de ez most mas eset. Gyakran az ember a sajat cuccat sokkal lelkesebben, odafigyelobben, becsuletesebben javitgatja, mint egy hozzaerto szerelo/lakatos.
Remelem jol fog sikeresdni a munkad, es jopar evig nem lesz problemad vele!
Köszönöm a bíztató szavakat!
Nem akartam parázs vitát szítani a felújítással kapcsolatban, és azokkal is egyetértek, akik a full restaurálásra teszik le voksukat, de igyekszem a kasznit, a motort, az elektromosságot, a fényezést...stb. az ismeretségi körömön belül megoldani, amit meg magam megtudok csinálni, azért meg természetesen nem fogok fizetni senkinek.

Nem elérhető cdrw

« Hozzászólás #6048 Dátum: 2009 Március 25, 09:49:33 »

Sajna se kasznis, se fényező, se autószerelő nem vagyok.
A kerítést lekentem ezeknél az anyagoknál sokkar szarabbal.
Rozsdamaró, rozsdagátló alapozó, zománc, és 5-6 év után sem látom, hogy rohadna.

Asztalos vagyok, és kevés a munkám, sajnos emiatt a pénzem is, pedig szépen, megbízhatóan, becsületesen dolgozom.
Van egy 2 éves lányom, idén nősülök, és nemnagyon van tartalékom se, de úgy döntöttem, hogy megvalósítom egy régi álmom.
Az autó elég jó állagú, nálam garázsban fog állni, és főleg nyáron fogjuk használni.
Rendszeresen karbantartom majd, és minden télen szert kerítek rá, hogy alámenjek, és ha valami problémát látok orvosoljam.
Ha pár év múlva úgylátom, hogy rohadni kezd, felkeresek egy olyan iparost, aki úgy csinálja majd meg, hogy ne maradjon bent rozsdás lemez.
Ha nemtudom megfizetni, akkor kezdem előlről...

Úgy gondolom, még mindig kevesebbe lesz, minta megvennék egy új autót, és azon buknék nemkeveset, szervizeltetném (mert ugye előbb-utóbb azt is kell), majd pár év múlva lecserélném...

Becsulni tudom, ahogy belefogtal ebbe a munkaba! Sokszor mondom, hogy amihez nem ert az ember, azt ne eroltesse, de ez most mas eset. Gyakran az ember a sajat cuccat sokkal lelkesebben, odafigyelobben, becsuletesebben javitgatja, mint egy hozzaerto szerelo/lakatos.
Remelem jol fog sikeresdni a munkad, es jopar evig nem lesz problemad vele!
Nem elérhető Istennyila

20-324-86-53

« Hozzászólás #6047 Dátum: 2009 Március 25, 07:49:45 »

Persze lehet fokozni a dologot a homokfújástól a horganyba mártásig, ezek mind nagyon jó dolgok, de ezeket egy átlagos bogaras-buszos ember nem tud megfizetni.

Nem elérhető Dr.gonzo

The first rule of Fight Club is......

« Hozzászólás #6046 Dátum: 2009 Március 25, 07:31:48 »

,ráadásul ha ennyi pénzem folyna a hobbi automra,azthiszem nem hobbilenne tovább,hanem gyomorgörcs,hogy nehogy bajalegyen....nemszeretném!!

Ha egy teljes (tehát tényleg mindenre kiterjedő, gánymentes, gyári alkatrészekkel) felújítást csinálnál, akkor az annyiba kerülne, hogy többet nem mernél közlekedni a busszal.
Mivel nem múzeumban tartod a gépet hanem használni fogod, ezért szerintem egy minőségi kisipari felújítás elegendő. Az utána következő rendszeres állagmegóvás sokkal többet számít.
Wink Wink

"Aki vadálatot csinál magábol,az megszabadul az emberi lét fájdalmátol"!
Nem elérhető Istennyila

20-324-86-53

« Hozzászólás #6045 Dátum: 2009 Március 25, 07:25:22 »

Ha egy teljes (tehát tényleg mindenre kiterjedő, gánymentes, gyári alkatrészekkel) felújítást csinálnál, akkor az annyiba kerülne, hogy többet nem mernél közlekedni a busszal.
Mivel nem múzeumban tartod a gépet hanem használni fogod, ezért szerintem egy minőségi kisipari felújítás elegendő. Az utána következő rendszeres állagmegóvás sokkal többet számít.
Ezt én is pont így gondolom, és ezt az autót hétvégi autónak szánom, nyilvánvaló, hogy nem ezzel megyünk majd a Tesco-ba vásárolni.

Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #6044 Dátum: 2009 Március 25, 07:03:08 »

a mi lakatosunk is elég jól dolgozik, mondjuk nem 2-3hét alatt

az én szerelőm is jól dolgozik, de nem 2-3 év alatt  Grin

Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #6043 Dátum: 2009 Március 25, 07:02:18 »

Úgy gondolom, ha ezeket nem csináltam, csináltattam volna meg rajta, az állaga sokkal jobban romlott volna.
A műszaki vizsgán kis segítségel átment volna, de nem ez volt a fő cél.
Kb. 900e és 1mill között megáll nekem a vételárával együtt, ha lenne ennyim csak a lakatosra, nem küszködnék vele.

Nem elérhető Kristóf

« Hozzászólás #6042 Dátum: 2009 Március 25, 06:56:15 »

Azon a képen mi a kunszt? Mert a mi kis lakatosunk is így dolgozik, csak művész a lelkem, mert lelkesednie kell a munkához, ha nem lelkesedik, akkor szöszöl mással, de pl. a T2 tolóajtó küszöbét lehajtogatta ha olyanja van.  Grin
a mi lakatosunk is elég jól dolgozik, mondjuk nem 2-3hét alatt
Nem elérhető Istennyila

20-324-86-53

« Hozzászólás #6041 Dátum: 2009 Március 25, 06:51:36 »

Azon a képen mi a kunszt? Mert a mi kis lakatosunk is így dolgozik, csak művész a lelkem, mert lelkesednie kell a munkához, ha nem lelkesedik, akkor szöszöl mással, de pl. a T2 tolóajtó küszöbét lehajtogatta ha olyanja van.  Grin
4000.-ft körül van a Hudáknál, és illeszkedik bele a gumi, mint segg a bilire, nem biztos, hogy érdemes ilyesmivel foglalkozni.
Én is megvettem, mert az enyém is "házilak készült" volt, és nem volt benne a gumi helye.  Grin

Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #6040 Dátum: 2009 Március 24, 23:06:45 »

Nem elérhető Dr.gonzo

The first rule of Fight Club is......

« Hozzászólás #6039 Dátum: 2009 Március 24, 23:00:53 »

minden szavaddal egyetértek és minden mondandódat 100%-osan átérzem
az általad leírt problémák nálam is fennálnak
de én mást gondolok a felújításról
pontosan amiatt nem kezdek bele még
a rendszeres karbantartás és állagmegóvás nálm is játszik ettől függetlenül
Rozsdamaró, rozsdagátló alapozó, zománc, és 5-6 év után sem látom, hogy rohadna.

Asztalos vagyok, és kevés a munkám, sajnos emiatt a pénzem is, pedig szépen, megbízhatóan, becsületesen dolgozom.
Van egy 2 éves lányom, idén nősülök, és nemnagyon van tartalékom se, de úgy döntöttem, hogy megvalósítom egy régi álmom.
Az autó elég jó állagú, nálam garázsban fog állni, és főleg nyáron fogjuk használni.
Rendszeresen karbantartom majd, és minden télen szert kerítek rá, hogy alámenjek, és ha valami problémát látok orvosoljam.
Ha pár év múlva úgylátom, hogy rohadni kezd, felkeresek egy olyan iparost, aki úgy csinálja majd meg, hogy ne maradjon bent rozsdás lemez.

Úgy gondolom, még mindig kevesebbe lesz, minta megvennék egy új autót, és azon buknék nemkeveset, szervizeltetném (mert ugye előbb-utóbb azt is kell), majd pár év múlva lecserélném...
egy teljes felujitás....elérhetetlen cél,majdnem...
az enyém is "sk"mákom van,mert van egy barátom,aki nem egy autot ujitott már fel és szereti a buszom Wink
igy aztánn segit Cheesy sokat!!
De az hogy én mostanában,beláthato idön belül(és itt nem 1-2 évröl beszélek)ki tudjam adni azt a lovét,ami egy ilyen gatyábarázás kerül(full lakat,fény,kábel,motorgenerál,belsö,stb...)ki van zárva!!hülye meg nemvagyok,hogy az életem csak erröl szoljon!hisz akkor élvezni sem tudnám,ráadásul ha ennyi pénzem folyna a hobbi automra,azthiszem nem hobbilenne tovább,hanem gyomorgörcs,hogy nehogy bajalegyen....nemszeretném!!!ha mégis beütne a krahh és netánn nyernék a lotton,akármikor lehet belölle ot-s auto Wink

"Aki vadálatot csinál magábol,az megszabadul az emberi lét fájdalmátol"!
Nem elérhető Istennyila

20-324-86-53

« Hozzászólás #6038 Dátum: 2009 Március 24, 22:54:58 »

Úgy gondolom, ha ezeket nem csináltam, csináltattam volna meg rajta, az állaga sokkal jobban romlott volna.
A műszaki vizsgán kis segítségel átment volna, de nem ez volt a fő cél.
Kb. 900e és 1mill között megáll nekem a vételárával együtt, ha lenne ennyim csak a lakatosra, nem küszködnék vele.

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #6037 Dátum: 2009 Március 24, 22:48:33 »

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Nem elérhető Istennyila

20-324-86-53

« Hozzászólás #6036 Dátum: 2009 Március 24, 22:44:19 »

Nem elérhető aates

« Hozzászólás #6035 Dátum: 2009 Március 24, 22:27:04 »

nem mellesleg irigylem a kitartásod szorgalmad stb
és igazán becsülendő a teljesítményed is

ezzel csak egyetérteni tudok!!

Farkas Attila Balázs
Az optimisták angolul tanulnak. A pesszimisták héberül. A realisták - lőni
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #6034 Dátum: 2009 Március 24, 22:26:33 »

Ki csinálja meg úgy, hogy csak sértetlen lemez marad? - Lent említett Pausz Ervin
És nem kell  nekem érteni hozzá, és szólni érte? - Nem
És mennyi idő alatt? - Kb. 2-3 hét, ha elkezdi a kocsit (várólista van, több hónapos)
És mennyiért? - 800E - 1200E Ft. (tippelve. pontos árat ő mond Smiley )
És mi a gari rá, hogy sehol nem marad benne ilyen? - Megnézheted, akár végig ott lehetsz, ha az tetszik
És mi a gari rá, hogy az nem rohad ki? - Minden fém kirohad, legfeljebb 15 év múlva

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #6033 Dátum: 2009 Március 24, 22:25:06 »

Ki csinálja meg úgy, hogy csak sértetlen lemez marad?
És nem kell  nekem érteni hozzá, és szólni érte?
És mennyi idő alatt?
És mennyiért?
És mi a gari rá, hogy sehol nem marad benne ilyen?
És mi a gari rá, hogy az nem rohad ki?
én azért nem nyúlok az enyémhez mert sem időm sem pénzem nincs rá ,hogy úgy megcsináljam
de ha egyszer nekilátok akkor én speciel úgy fogom
nem mellesleg irigylem a kitartásod szorgalmad stb
és igazán becsülendő a teljesítményed is
mindössze megjegyeztem ,hogy én nem hagynék ilyen lemezt hamár annyi energiát belefeccöltem

Nem elérhető aates

« Hozzászólás #6032 Dátum: 2009 Március 24, 22:23:11 »

Nekem azt mondák, ilyenre is jó.

mondani sok mindent lehet. én alvázvédelem előtt néztem meg, hogy milyen - hááát, nem fogok ódákat zengeni...

persze jobb, mint a semmi, még akkor is, ha Bugi nézetét osztom a tartósságot illetően.

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető Istennyila

20-324-86-53

« Hozzászólás #6031 Dátum: 2009 Március 24, 22:22:10 »

Ki csinálja meg úgy, hogy csak sértetlen lemez marad?
És nem kell  nekem érteni hozzá, és szólni érte?
És mennyi idő alatt?
És mennyiért?
És mi a gari rá, hogy sehol nem marad benne ilyen?
És mi a gari rá, hogy az nem rohad ki?

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #6030 Dátum: 2009 Március 24, 22:20:51 »

nem, nem én, a Pausz Ervin.

én két dologhoz vagyok hülye: a szereléshez és a lakatoláshoz Smiley
írjak még 200-at  Grin Grin

Nem elérhető aates

« Hozzászólás #6029 Dátum: 2009 Március 24, 22:19:56 »

Te lakatoltad?

nem, nem én, a Pausz Ervin.

én két dologhoz vagyok hülye: a szereléshez és a lakatoláshoz Smiley

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #6028 Dátum: 2009 Március 24, 22:11:33 »

egy kipufogót vagy egy y fűtéscsövet vagy egy hőcserélőt vagy egy motorburkolatot simán úgy hagyok én is de kasztni elemet azt nem

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #6027 Dátum: 2009 Március 24, 22:09:57 »

én azt mondom ha ilyen lemezt hagysz akkor számíts arra,hogy 2év és ott kezdheted előről az egészet
rozsdapasszíváló ide vagy oda ami ennyire rozsdás az csak szar marad

Nem elérhető Istennyila

20-324-86-53

« Hozzászólás #6026 Dátum: 2009 Március 24, 22:07:00 »

volt ilyen is Alfi - most nézem a képeket...
<beszúrt kép törölve>

Te lakatoltad?

Nem elérhető Istennyila

20-324-86-53

« Hozzászólás #6025 Dátum: 2009 Március 24, 22:06:38 »

a rozsda átalakító arra való, hogy a lakatolás és fényezés/alvázvédelem között eltelő idő oxidációját csillapítsa.
bár én csak okoskodom Smiley

Nem elérhető aates

« Hozzászólás #6024 Dátum: 2009 Március 24, 22:05:23 »

volt ilyen is Alfi - most nézem a képeket...

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #6023 Dátum: 2009 Március 24, 21:59:13 »

A képen ijesztőbb, mint a valóságban. Egyébként a jobb hátsó kerékdob és alaposan lekezeltem.
Ha minden lemezt kicseréltem volna, amin volt némi rozsda, szinte semmi nem maradt volna az autóból. 

a rozsda átalakító arra való, hogy a lakatolás és fényezés/alvázvédelem között eltelő idő oxidációját csillapítsa.
bár én csak okoskodom Smiley

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető Istennyila

20-324-86-53

« Hozzászólás #6022 Dátum: 2009 Március 24, 21:51:23 »

remélem ilyen lemezeket nem hagytál az autódon

A képen ijesztőbb, mint a valóságban. Egyébként a jobb hátsó kerékdob és alaposan lekezeltem.
Ha minden lemezt kicseréltem volna, amin volt némi rozsda, szinte semmi nem maradt volna az autóból. 

Oldalak: 1 ... 391 392 393 394 395 [396] 397 398 399 400 401 ... 547
Nyomtatás

Ugrás: