www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 17, 17:22:17

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 2189 2190 2191 2192 2193 [2194] 2195 2196 2197 2198 2199 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 27861677 alkalommal)
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #54061 Dátum: 2008 Október 14, 20:28:33 »

Sziasztok!

Én vagyok az a lány, aki az astrat vezettem.
Nem vagyok egy forúmozós típus, de nem fogok szó nélkül hagyni egy olyan megnyílvánulást, ahol ribancnak nevez, egy olyan ember aki nem tud semmit rólam. 
Nem szádékosan okoztam a balesetet, sajnos bárkivel előfordulhat, hogy okoz balesetet vagy baleset áldozatává válik. Nekem közel 10 év alatt ez az első balesetem, melyet én okoztam, remélem az utolsó, de nem tudhatom mit hoz az élet. Sajnálom, hogy ez történt, de normál körülmények között fizet a biztosító, és nincs herce-hurca.
Csak a tisztánlátás, meg a megítélés végett:
1. Ha valaki belémjön, aláírja a betétlapot, nem fogom naponta 3x felhívni hülye kérdésekkel, hihetetlen időpontokban, mint este fél 10. Szerintem mindekinél betelt volna a pohár, hasonló helyzetben.
2. A MÁV-tól kapott papírt, sajnos nem kaptam meg, habár a "fiatal ember segítőkésznek" bizonyult, mégis elfelejtett nekem szólni, hogy jött ilyen levél. A lakcímem megegyezett az övével, ugyanis hozzájuk voltam bejelentve, sőt nap,mint nap találkoztunk, de ez valahogy elmaradt. Ugyanúgy, ahogy a többi levelem se kaptam meg. Tehát nem kellett a "hajamnál fogva előcibálni".
3. Az autót kicsaltam tőle... Érdekes megfogalmazás! Hogy lehet valakitől kicsalni egy autót? Volt egy megállapodásom vele az autóra vonatkozóan, és nem ingyen használtam, habár "csak" annyi közöm van az autóhoz, hogy 4 évig fizettem a törlesztőjét.
4. A világ legtermészetesebb dolga, hogy a párját hívja az ember ha bajban van, és ez itt nem "háromszögről" van szó.

UI:               Zoli!
 Nem tartom helyénvalónak, hogy leribancozol egy fórumon, mivel én se írtam, hangoztattam rólad hasonló megnyílvánulásokat semmilyen fórumon, hogy egy ... nagyot fékezett előttem. A származásomat illetően semmi közöd hozzá! Ami a te fogalomtáradban félig román, félig magyar, annyit jelent, hogy Romániában születtem, de magyar nemzetiségű vagyok.
kedves ZS !

kérlek nézd elZolinak ezt a kis intermezzot
az az autó talán mindennéltöbbet jelent neki
és amit leírt a kálváriájárólaz alapján én például átéreztem az érzelmeit
a leg szebb amit tehetnélhogy rendezed a papírügyeket és én biztos vagyok hogy a Zoli exkuzálja magát éselnézést kér majd az indulatos megynyilvánulásai miatt

ez itt egy család ésa családban az ember néha kicsit szabadabban fogalmaz, mindanyian sajnáljuk amitörtént
de ne aproblémát hanem a megoldást keressük !

szívélyes üdvözlettel egy bogaras BB

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #54060 Dátum: 2008 Október 14, 20:22:42 »

Sziasztok!

Na most van a gond!
Hozzászolni nem igen lehet(illik)mivel ez kettötök ügye.
Az a tény,hogy bejelentkeztél,vállalva nyilvánosságot,mindenképpen elismerésre méltó!

Tóth Zoltán
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #54059 Dátum: 2008 Október 14, 20:21:20 »

Sokszor az ember csak a saját szemszögéből nézi a dolgokat. Amikor baj történik valamivel, amit nagyon szeret, és nem tudja megcsináltatni, az olyan kijelentésekre késztethet, amit itt is olvashattál.
Mindkettőtöket megértem, nem kellemes szituáció. Azért örülök, hogy hallottuk a másik felet is.

Sziasztok!

Nem vagyok egy forúmozós típus, de nem fogok szó nélkül hagyni egy olyan megnyílvánulást, ahol ribancnak nevez, egy olyan ember aki nem tud semmit rólam. 
Nem szádékosan okoztam a balesetet, sajnos bárkivel előfordulhat, hogy okoz balesetet vagy baleset áldozatává válik. Nekem közel 10 év alatt ez az első balesetem, melyet én okoztam, remélem az utolsó, de nem tudhatom mit hoz az élet. Sajnálom, hogy ez történt, de normál körülmények között fizet a biztosító, és nincs herce-hurca.
1. Ha valaki belémjön, aláírja a betétlapot, nem fogom naponta 3x felhívni hülye kérdésekkel, hihetetlen időpontokban, mint este fél 10. Szerintem mindekinél betelt volna a pohár, hasonló helyzetben.
2. A MÁV-tól kapott papírt, sajnos nem kaptam meg, habár a "fiatal ember segítőkésznek" bizonyult, mégis elfelejtett nekem szólni, hogy jött ilyen levél. A lakcímem megegyezett az övével, ugyanis hozzájuk voltam bejelentve, sőt nap,mint nap találkoztunk, de ez valahogy elmaradt. Ugyanúgy, ahogy a többi levelem se kaptam meg. Tehát nem kellett a "hajamnál fogva előcibálni".
3. Az autót kicsaltam tőle... Érdekes megfogalmazás! Hogy lehet valakitől kicsalni egy autót? Volt egy megállapodásom vele az autóra vonatkozóan, és nem ingyen használtam, habár "csak" annyi közöm van az autóhoz, hogy 4 évig fizettem a törlesztőjét.
4. A világ legtermészetesebb dolga, hogy a párját hívja az ember ha bajban van, és ez itt nem "háromszögről" van szó.

Nem tartom helyénvalónak, hogy leribancozol egy fórumon, mivel én se írtam, hangoztattam rólad hasonló megnyílvánulásokat semmilyen fórumon, hogy egy ... nagyot fékezett előttem. A származásomat illetően semmi közöd hozzá! Ami a te fogalomtáradban félig román, félig magyar, annyit jelent, hogy Romániában születtem, de magyar nemzetiségű vagyok.
Nem elérhető zs

« Hozzászólás #54058 Dátum: 2008 Október 14, 20:09:22 »

Szevasztok. Nemrég jöttem meg az okozó kocsim tulajdnosától. Hát a helyzet vegyes.
Szal a kocsi tulaját eddig ki akartam ütni a cipőjéből. De most hogy beszéltem kiderül őis benne van nyakig...
Odaértünk, rég látott drága kis astra árválkodik most lökhárító nélkül a házuk előtt, homlokfal benyomódva, az ő eleje is kapott rendesen... Kijön egy öreg: ő az apja, a fiú nem lakik itt. Mondom pillács... Itt a kocsi. Mondom ide jönnek a MÁV levelei. Akkor mondom a srác nem is tud az ügyről? Dee-de tud, látják itt a második levél amit ma küldött ki a MÁV. Felszólítás okozói nyilatkozat tételére. És mondom ennyi? Második levél és kész?! Hát ők nem tudják mit kell vele tenni, mikor ők ott sem voltak mikor a baleset történt... Szó-szó hol a gyerek hol érjük el, végül egy telszámmal gazdagabbak vagyunk. Mennénk el, mondom ájj, inkább még most itt ön előtt felhívnánk merre van. Erre mondja az öreg: jajj hát lehet itt lesz a környéken...  Smiley
Na a lényeg talákoztunk az ifjabbikkal és addig begőzölt fejem, lentebb csitult, ugyanis amit eddig gyanítottam bejött, valamint a pali segítőkésznek is bizonyult.
Annó helyszinre nem a tulajt hívta az okozó csaj, hanem egy másik srácot. Ott sejtettem valami háromszög van köztük... És igen. A csaj aki vezetett kicsalta tőle mint tulajtól a kocsit. Már bánja hogy odaadta. A csajt ő pedig mikor megtudta hogy mit történ a kocsival, kérdezte mit kell tennie. A csaj mondta semmit, semmi baja nem lesz neki mint tulajnak, ő majd mindent intéz. Csakhogy a csaj engem telafonon utoljára úgy lerázott hogy ő szarik az egészbe, ő helyszinen elismerte, továbbiakban neki nincs mit intéznie haggyam békén. Itt mondtátok ne is zaklassam majd a máv intézi. Csakhogy a máv ennyit tud tenni. Kiküld egy levelet és vár hogy visszaküldjék. Anélkül a nyilatkozat nélkül pedig még a fizetésre várók listájára sem tudok bejutni.
Szal alényeg, a csajnál volt a kocsi, de a tulajjal már nem voltak együtt. A csaj kicsalta tőle, a kocsit. Ő kérte a baleset után a számom, de nem adta meg neki. Mint ahogy énsem tudtam a tulaj számát. Azért mentünk mi is oda lobbiból, vagy lesz tulaj vagy nem....
Az biztos hogy igaz hogy a csaj lelépett tőle. Az a kan aki kijött a helyszínre gyanus volt mikor kérdeztem te vagy a tulaj?! És az volt a válasz: őőő nem ő más... És vigyorogtak egymásra. Adtam kinyomtatott lapot most a tulajnak ahol látszik mindenki. A kocsi, az okozók az én kocsim, a nyíl egyenes szakasz ahol a seggembe fúródott. Mondtam neki hogy sztem mikor ütköztünk 40-50-el biztos jött az ütközéskor a casj. Erre mondta nem vitatkozik ezen. Mikor hozták a kocsiját, ő elsőre kis koccnak hitte. Most leszedett lökháírtóval látja elgörbült a homlokfal, és az eleje lóg. Lebiggyedt az eleje a kocsinak.
Az baj hogy éreztem a szavaiból hogy mindaz mit mond igaz lehet. Összeált a kép abból amit láttam a baleset helyszinén. Sunyi volt a csaj, és cinikus. Láttam már ott rajta szarik bele. Viszont a tulaj is vajas, modntam is neki hogy jó nem tudod mi a teendő. És egy hónap elteltével a második levél érkezése után sem lépsz semerre? 8 napon belül kötelességed jelenteni hogy karambolos volt a kocsi. Jó-jó csak a csaj mondta mindent intéz minden folyamatban van... Hát mondom én ezt elhiszem. Nekemis addig segítőkész volt meg bólogatott míg azt nem mondtam hogy lépned kéne...
Az a baj ha ez a köcsög máv télleg mást nem csinál csak azt mondja perbe a tulajt, a szerződött partnert, nem tehetek mást. Őt kell perelnem. Ez lenne a logikus, nem egy ribancot akit azt sem tudjuk merre elérhető és másrészről nincs az adott kocsihoz köze....
Vagy megegyezek vele hogy együtt fogjuk perbe a csajt?! De nicns álandó lakhelye, félig román félig magyar. A biztosat cseréljem abiznytalanra? Az baj mondom hogy egyenlőre segítőkész, igaznak tűnt a mondandója, és úgy váltunk el hogy hétfőre hozza az okozóit, vagy összefutunk és odadaja. Ha a csajt a hajánál fogva kell tépnie is előkeríti és kitültik.
Meg sztem úgy voltak vele hogy a máv levelében szerepel hogyha nem tesz okozóit polgári pernek néz elébe. Sztem most kicsit komolyabban vette hogy megkeresték őt a károsultak, és megpróbál talán minden tőle telhetőt megtenni. Pert sztem ő sem akar. Az a baj ha nekik kell fizetni a máv buzisága miatt, muszáj lesz... Az meg onnatól az ő ügye hogya a sofőrtől mi útn perli ki a pénzét. Egyszóval sajnálom. Ő is sáros, de leginkább az aki vezetett. És mo törvényei alapján én szopok, a tulaj szop. Aki pedig az egészet okozta él és virul.

Sziasztok!

Nem elérhető Leon1303

Kicsi a kocsi, de nagy az önbizalma!

« Hozzászólás #54057 Dátum: 2008 Október 14, 17:06:24 »

Ja, ráadásul diagonál gumikon, alu kasztnival. Még a 60 -as években sem tudtak eléggé jó gumikat csinálni a gyárak az egyre gyorsabb autókhoz...
Olvasd el azt az cikket is,amit előtte linkeltem be! Többieknek is ajánlom!
A végén van a gumikról egy meghökkentő dolog, idevág.
Amúgy jó ez az oldal, most találtam (azt se tudom hogy hogyan...)
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #54056 Dátum: 2008 Október 14, 17:03:31 »

közben utánajártam: 110 ló körül mozgott és 225 km/h a vége, mit mondjak abban az időben tényleg jó verda lehetett (ma sem áztatnám a kertben, ha egy ilyenem lenne)

Ja, ráadásul diagonál gumikon, alu kasztnival. Még a 60 -as években sem tudtak eléggé jó gumikat csinálni a gyárak az egyre gyorsabb autókhoz...

VW Beetle - the original since 1938
RNIE
« Hozzászólás #54055 Dátum: 2008 Október 14, 16:35:11 »

ez kicsit olyan mint a fáraó átka...
Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #54054 Dátum: 2008 Október 14, 16:31:59 »

ez a "szokatlanul erős német autó" (Porsche Spyder 550) hány lóerős volt?
közben utánajártam: 110 ló körül mozgott és 225 km/h a vége, mit mondjak abban az időben tényleg jó verda lehetett (ma sem áztatnám a kertben, ha egy ilyenem lenne)
Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #54053 Dátum: 2008 Október 14, 16:18:34 »

ez a "szokatlanul erős német autó" (Porsche Spyder 550) hány lóerős volt?
Nem elérhető Leon1303

« Hozzászólás #54052 Dátum: 2008 Október 14, 16:10:01 »

Halálos játékszer
http://www.hahu.hu/magazin/20080826/james-dean-porscheja
Nem elérhető Leon1303

« Hozzászólás #54051 Dátum: 2008 Október 14, 15:57:52 »

Amikor az autóversenyzés még igazi kaland volt
http://www.hahu.hu/magazin/20080912/peking-parizs-1907
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #54050 Dátum: 2008 Október 14, 14:33:32 »

Várjá ! Nem itthon van ! Sógoroknál !  Grin Cool
Igen, ott lopják le a magyarországi vasas cigók...

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #54049 Dátum: 2008 Október 14, 12:55:15 »

persze, ott nem lopnak, ők úriemberek.
fingani sem szoktak, büfögni sem, és egyenesen rózsaillatút szarnak.  Wink Cheesy
Igen, ez volt a teveben es a Blikkben is, szoval ez biztosan igy van!

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #54048 Dátum: 2008 Október 14, 12:52:45 »

persze, ott nem lopnak, ők úriemberek.
fingani sem szoktak, büfögni sem, és egyenesen rózsaillatút szarnak.  Wink Cheesy
Süni
« Hozzászólás #54047 Dátum: 2008 Október 14, 12:49:47 »

lelopják  Grin
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #54046 Dátum: 2008 Október 14, 12:49:09 »

szerintem nem sokaig lesz a müszer maga felszerelve, mert
lelopják  Grin

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...

« Hozzászólás #54045 Dátum: 2008 Október 14, 12:48:46 »

itt mindent megvesznek egy ideig hasznaljak aztan subladba helyezik Smiley)

nemcsak ott, itt is, azzal a különbséggel, hogy a középső fázis kimarad  Wink Cheesy
xoyox
« Hozzászólás #54044 Dátum: 2008 Október 14, 12:43:50 »

itt? ezt bevezetni?
regi dolog, onnan tudod, hogy merömüszer lehet felszerelve, hogy a sav szelen  3 feher negyzet van felfestve Smiley
ezek a mereshez szükseges tavot jelzik...
altalaban egy felüljarora vannak felszerelve amit mar szinten messziröl lathatsz stb

szerintem nem sokaig lesz a müszer maga felszerelve, mert komplikalt a kabelezes, az aram miatt, a korlatra valo stabil felszereles,  esö - viz ho- hideg - para mind befolyasolja a müködest.
itt mindent megvesznek egy ideig hasznaljak aztan subladba helyezik Smiley)
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #54043 Dátum: 2008 Október 14, 12:28:41 »

vazze, lecsuktak? ;-)
Nem, de annak jobban orultem volna :-)

« Hozzászólás #54042 Dátum: 2008 Október 14, 12:26:44 »

az első jó döntésük. itt is bevezethetnék...

itt? ezt bevezetni?

még azt se büntetik, aki szembe megy az egyirányú utcában, ha elég drága az autója....

újabb sarcra meg csúszópénzekre lenne lehetőség, aztán pereskedhetnél, hogy hány méterre követted az előtted haladót... kösz, nem kérek belőle, csak akkor, ha már minden mostani szabályt betartanak és betartattatnak!
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #54041 Dátum: 2008 Október 14, 12:12:25 »

a sógorok már megint kitaláltak valamit...  Undecided

http://index.hu/politika/bulvar/kt081014/

az első jó döntésük. itt is bevezethetnék...

Farkas Attila Balázs
Az optimisták angolul tanulnak. A pesszimisták héberül. A realisták - lőni
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #54040 Dátum: 2008 Október 14, 12:10:21 »

Hat kenyszerpihenon!  Sad

vazze, lecsuktak? ;-)
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #54039 Dátum: 2008 Október 14, 11:58:19 »

Mér,hunvoltál? Grin
Hat kenyszerpihenon!  Sad

« Hozzászólás #54038 Dátum: 2008 Október 14, 11:30:54 »

a sógorok már megint kitaláltak valamit...  Undecided

http://index.hu/politika/bulvar/kt081014/
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #54037 Dátum: 2008 Október 14, 11:21:36 »

Visszatertem.
Mér,hunvoltál? Grin

Tóth Zoltán
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #54036 Dátum: 2008 Október 14, 11:20:30 »

Visszatertem.

Nem elérhető vwakos

« Hozzászólás #54035 Dátum: 2008 Október 14, 11:03:29 »

Discovery n bogaras tuning!!!4

Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #54034 Dátum: 2008 Október 13, 21:09:44 »

Tudna valaki küldeni nekem egy iwiw-es meghívót, mondom a mailt...! köszii
Megnézem...
Most kértem. Nem tudom, mennyi az átfutása.
« Utoljára szerkesztve: 2008 Október 13, 21:11:38 írta gyuszkó »

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető gas

« Hozzászólás #54033 Dátum: 2008 Október 13, 20:32:35 »

Ma a jó időre való tekintettel, mentünk egy laza 100Km-es túrát.
A terület a Mecsek keleti része, ahol meglepően jó minőségű utak vannak. Egy ötös skálán, egy 4 alá-ra értékelném, bár helyenként hirtelen átvált 2-re.
Sima vasárnapi gurulás volt, 60-70 km/h sebeséggel.
Bár hazafele néha volt 110+ is.  Cool

képek: http://picasaweb.google.hu/vwbalage71/20081012KirNdulS#

<beszúrt kép törölve>
jó képek

VW Bogár 1300 '71,Transporter1.6D '83
https://photos.app.goo.gl/WsANqntrkSdn7c6f6
Nem elérhető szódásbácsi

« Hozzászólás #54032 Dátum: 2008 Október 13, 19:42:19 »

Megjavult végre a kép.tar! Jeeeee...

G.
Én meg már egy hónapja várom a regisztrációs kódot....
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #54031 Dátum: 2008 Október 13, 16:35:53 »

G.

valoban

www.elitevwclub.hu

1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #54030 Dátum: 2008 Október 13, 16:17:01 »

G.
Végre egy örömhir!
Mingyá ki is probáltam,oszt jóóó!

Tóth Zoltán
Nem elérhető _NagyG

« Hozzászólás #54029 Dátum: 2008 Október 13, 15:55:07 »

G.

https://www.facebook.com/milleniumflakon

alul felni-felül ház-elől kocka-hátul ráz
Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #54028 Dátum: 2008 Október 13, 08:31:47 »

VW 1300
BMW 525i e34 touring

...az egyik általában működik : ))
Nem elérhető szódásbácsi

« Hozzászólás #54027 Dátum: 2008 Október 12, 21:30:10 »

Tegnap én is megjárattam a vasat:
Tardi kakasfőző versenyen mi (a régi járművek egri egyesülete) is rész vettünk.
Még ma délben sem nagyon kívántam itthon az ebédet...
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #54026 Dátum: 2008 Október 12, 20:29:14 »

<beszúrt kép törölve>
Marha jó kép.  Smiley
Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #54025 Dátum: 2008 Október 12, 20:26:04 »

Ma a jó időre való tekintettel, mentünk egy laza 100Km-es túrát.
A terület a Mecsek keleti része, ahol meglepően jó minőségű utak vannak. Egy ötös skálán, egy 4 alá-ra értékelném, bár helyenként hirtelen átvált 2-re.
Sima vasárnapi gurulás volt, 60-70 km/h sebeséggel.
Bár hazafele néha volt 110+ is.  Cool

képek: http://picasaweb.google.hu/vwbalage71/20081012KirNdulS#

« Utoljára szerkesztve: 2008 Október 12, 20:32:41 írta Balage »

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető LovasB

« Hozzászólás #54024 Dátum: 2008 Október 12, 19:26:25 »

az előbb láttam egy 181-es küblit, szürke zöld csíkkal körbe  Cheesy
a rendszáma fekete alapon fehér betűk

régi osztrák rendszámos lehet

http://vwtyp181.blogspot.com/
VW Typ 181: 1974 "The Thing" ,Hecho en Mexico
VW Typ 181: 1973 & 1976 "megleszcsinálva"
VW Jetta 2 1.6TD 1989
és még sok más:-)
Nem elérhető Kristóf

« Hozzászólás #54023 Dátum: 2008 Október 12, 18:24:37 »

az előbb láttam egy 181-es küblit, szürke zöld csíkkal körbe  Cheesy
a rendszáma fekete alapon fehér betűk
Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #54022 Dátum: 2008 Október 12, 17:55:05 »

http://www.customspeedparts.de/content/en/technic/getriebeberechnung3.php

áá, megőrülök, mutassatok egy sbesség- váltóáttétel - motorfordulatszám kalkulátort, elfejtettem a címeket Smiley

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Oldalak: 1 ... 2189 2190 2191 2192 2193 [2194] 2195 2196 2197 2198 2199 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: