www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 14, 04:37:41

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921214 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 3040 3041 3042 3043 3044 [3045] 3046 3047 3048 3049 3050 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 27780032 alkalommal)
1303LS
« Hozzászólás #20021 Dátum: 2007 Január 02, 17:30:03 »

Mennyi olaj megy bele?
100-150 liter langyos olaj.  Grin
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #20020 Dátum: 2007 Január 02, 17:28:21 »

Így van, a trafóolaj kell a bogár kasztniba, de csak ha 66-os!  Smiley

Mennyi olaj megy bele?

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #20019 Dátum: 2007 Január 02, 17:05:27 »

Így van, a trafóolaj kell a bogár kasztniba, de csak ha 66-os!  Smiley

Igen, tipikusan savasodnak az olajok, ahogyan öregszenek. Többek között ezért is kell bizonyos idő után kicserélni, még ha nem is ment sokat, vagy ezért van szavatosság az olajon. De van, ami jobban bírja az ilyen igénybevételt (trafóolaj pl?)
Nem elérhető Petyó

1962

« Hozzászólás #20018 Dátum: 2007 Január 02, 17:01:11 »

Arra a bömösre beneveznék azért... Wink Öreg tatáé volt?

Igen, 1982-ben vette Münchenben.  Grin
És ez komoly.  Smiley

A tanácsnál volt soför. A pártgarázsból Opel szervíz/szalon lett és amikor ott jártam a géppel mindenki az öreget kereste, hogy megvegye tőle.
« Utoljára szerkesztve: 2007 Január 02, 17:04:17 írta Petyó »

Petyó
Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #20017 Dátum: 2007 Január 02, 16:57:51 »

Az én bogaram is öreg ügyvéd bácsitól lett véve.
Nem volt fényes állapotban, cserébe tök eredeti volt.
A motorja még mindig a gyári és „nagyon jól megy”, ami az öreg faterok vezetési stílusát alapul véve elég meglepő.

Azóta már kétszer is megújult és folyamatosan változik.

Öreg bácsitól nem biztos, hogy jó autót venni!

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #20016 Dátum: 2007 Január 02, 16:50:34 »

Nekem két ilyen autóm is van...

Arra a bömösre beneveznék azért... Wink Öreg tatáé volt?

VW Beetle - the original since 1938
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #20015 Dátum: 2007 Január 02, 16:49:59 »

Nincs valami olyasmi, hogy a FÁRADT olajok egyenesen gyenge korrodáló hatással is bírnak?

Mellesleg sosem értettem ezt az olajozgatóst, 1000Ft körül van egy alap üregvédő spray (flakonosak még olcsóbb) egy sprayval elég sokat lehet üregelgetni( jó én 4-et elfújtam, de nem mérvadó)

Igen, tipikusan savasodnak az olajok, ahogyan öregszenek. Többek között ezért is kell bizonyos idő után kicserélni, még ha nem is ment sokat, vagy ezért van szavatosság az olajon. De van, ami jobban bírja az ilyen igénybevételt (trafóolaj pl?)

Nem elérhető Petyó

1962

« Hozzászólás #20014 Dátum: 2007 Január 02, 16:35:00 »

Korrekt, nem is gondolnám, hogy a fiatal sufnituningosoktól kellene autót venni.

De az vesse rám az első követ, aki nem hallott már legalább 3 olyan autóról, ami mindig így kezdősik. "Öreg bácsikáé volt..." és a leglehetetlenebbül folytatódik, mintha ez, hogy öreg bácsikáé volt bármit is jelentene, hiszen több hozzá nem értő bácsika van, mint értő.

"Öreg bácsikáé volt, csak hétvégén használta, amikor sütött a nap. Esőben elő sem hozta."   Aztán elvitték a Lipótra, kényszezubbonyt kapott és SOHA nem használta, de a felesége néha nyomkodta a féket és forgatta a kerekeket, hogy ne ragadjanak le a karmantyúk és ne terhelődjön statikusan a kerékcsapágy.

A fejtegetésemet nem neked céloztam, hanem a jelenségnek, "az öreg bácsika jelenségnek", nem akartalak megbántani vele.

Az én nagyapám is tudott venni a 60-as években autót és motort is, de mindet tönkretett, mert nem értett hozzá és bagóért adta el. Ezért nincs Méray-Jap-em és Horex-em. Az öreg meg karambolozott motorral és fél karját elvesztette. De ő egy rendhagyó öreg bácsi volt, nem olyan, mint amivel a bogártulajdonosok találkoznak, állandóan, minden nap.

Nekem két ilyen autóm is van...

Az egyik: ('82-es gyári állapot, nem restaurált):

a másik ('72-es gyári állapot, nem restaurált, diagonál gumikkal):

és a harmadik egy motor ami szintén ilyen előéletű ('77-es gyári állapot, nem restaurált):

Szóval lehet kincseket találni.

Petyó
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #20013 Dátum: 2007 Január 02, 16:34:38 »

Az olajok két ok miatt korrózióvédők: az egyik az, hogy tapadnak a felülethez, a másik, hogy bizonyos olajoknak van korróziógátló adaléka.

Nos, mindkét pontban hátrányba szorulnak egy olyan szerrel, amit erre készítettek: üregvédő spray. Tapad, korróziógátló, jó kúszóképességű és passzivátort is tartalmaz.

Szerintem a karosszéria üregek kiolajozása óvatosan fogalmazva is old-school.
Ilyet még nem is láttam! Ezt hogy kell elképzelni? 10 lityi olaj lötyög a küszobben meg az oszlopokban??? Huh Shocked

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
dt
« Hozzászólás #20012 Dátum: 2007 Január 02, 16:28:05 »

Nincs valami olyasmi, hogy a FÁRADT olajok egyenesen gyenge korrodáló hatással is bírnak?

szerintem nincs.
az olaj se nem oxigén, se nem elektrolitnak való közeg, se nem fém  Huh
1303LS
« Hozzászólás #20011 Dátum: 2007 Január 02, 16:25:40 »

Az olajok két ok miatt korrózióvédők: az egyik az, hogy tapadnak a felülethez, a másik, hogy bizonyos olajoknak van korróziógátló adaléka.

Nos, mindkét pontban hátrányba szorulnak egy olyan szerrel, amit erre készítettek: üregvédő spray. Tapad, korróziógátló, jó kúszóképességű és passzivátort is tartalmaz.

Mellesleg sosem értettem ezt az olajozgatóst, 1000Ft körül van egy alap üregvédő spray (flakonosak még olcsóbb) egy sprayval elég sokat lehet üregelgetni( jó én 4-et elfújtam, de nem mérvadó)
« Utoljára szerkesztve: 2007 Január 02, 16:27:44 írta 1303LS »
Nem elérhető gumibogi

20-9111-661 www.ftgumi.hu

« Hozzászólás #20010 Dátum: 2007 Január 02, 16:22:29 »

nem kell izgulni nem csak neked van szarod!

nekem pl egy 1979 ben behozott 9ik tulajos, 2 színű bogaram van amit avval tetéztem, hogy leültettem és SAL Evil hifit raktam bele...  Evil Grin és persze nem én újítottam fel, hanem egy kész autóba ültem bele, de ettől még az arcom nagy és mindenkit legyorsulok  Cool
majdnem mindenkit.............. Wink Grin

Nem elérhető gegob

« Hozzászólás #20009 Dátum: 2007 Január 02, 16:20:25 »

nekem pl egy 1979 ben behozott 9ik tulajos, 2 színű bogaram van amit avval tetéztem, hogy leültettem és SAL Evil hifit raktam bele...  Evil Grin és persze nem én újítottam fel, hanem egy kész autóba ültem bele, de ettől még az arcom nagy és mindenkit legyorsulok  Cool

Grin Grin ertem de ha en nem fikázom a más munkáját... akkor elvárom h az enyémet se fikázza senki....főleg ha azt se tudja h benn van e az a dolog amit elmond minden szarnak....
ha ócsárolni akarja akkor jöjjön el hozzám azt max ha nem teccik hókonbaszom egy szívlapáttal.... Evil
Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #20008 Dátum: 2007 Január 02, 16:13:00 »

az jó, mert nekem is olajjal(hidraulika olaj)  van kinyomva a küszöb és minden oszlop  Grin

a megyó és a szepes erre esküszik, hittem nekik  Smiley

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Nem elérhető Qzma

http://t2ab4sale.blog.hu/

« Hozzászólás #20007 Dátum: 2007 Január 02, 16:11:10 »

Faszom telivan az irkálással Hevesen lakom jöjjön aki akar nezze meg a kocsimat kössön rá h sofnizok a kurva életbe
ha kell telszámot is adok!!
az a kibaszott hifi meg kurvara h igenyesen let megcsinalva, de a kezdetktöl nem teccik nekem se ahogy be lett téve rájöttem h nem ilyen autoba valo....gyoma után azonnal kivettem bazzeg
jo lenne ha nem fikáznád más bogarát ill munkáját

http://t2ab4sale.blog.hu/   ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #20006 Dátum: 2007 Január 02, 16:10:36 »

És mennyi km-ként cseréled?

Azt nem kell, csak a gyertyákat kell kéthavonta cserélni, meg a dinamót generátorra, és meg van oldva minden probléma... Wink

Nem elérhető ratro

« Hozzászólás #20005 Dátum: 2007 Január 02, 16:07:45 »

az jó, mert nekem is olajjal(hidraulika olaj)  van kinyomva a küszöb és minden oszlop  Grin

És mennyi km-ként cseréled?
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #20004 Dátum: 2007 Január 02, 16:07:16 »

Öreg papperoknak jó az úgy! Wink

Nem elérhető Qzma

http://t2ab4sale.blog.hu/

« Hozzászólás #20003 Dátum: 2007 Január 02, 16:04:02 »

Biztos azért érzékeny pontom ez, mert az első bogaramat 1991-ben egy öreg bácsikától vettem, aki első tulajdonosa volt, Merkúrból vette, orvos volt és a Lónyai utcában lakott. Öreg bácsika.
Egy fosadék volt az egész, a hülye buzi fáradt olajjal locsolta tele a küszöböket, hogy megóvja a rozsdától a karosszériásom meg majdnem felgyújtotta a műhelyt, amikor lakatolni kezdte.

http://t2ab4sale.blog.hu/   ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #20002 Dátum: 2007 Január 02, 15:55:48 »

Szaladtam boltba extra intim betétért. Grin
A szemellenzőt akkor is fent felejtetted. Egy dolog, hogy bizonyos dolgokban nem egyezik a vélemény, a másik az, hogy ezért nem hengerelek le senkit.
Az a bácsikás Csepel túrabiciklis vetőgépes beírásod eléggé  - már meg ne haragudj... - surmó általánosítás.
Nem megbántani akarlak, csak ami nem tetszik, azt szóvá teszem.
Ennyi. Egy téma, amiben teljesen különbözik a véleményünk.

Nyugodtan tedd szóvá, de ne olyan miatt minősíts, ami nem történt meg. Mondd, hogy a vetőgépes általánosítás surmó. Ez egy objektív vélemény.
Megfelelő helyre teszem.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető gegob

« Hozzászólás #20001 Dátum: 2007 Január 02, 15:54:44 »

nem fikázni akartalak...csak valahogy nem illet össze nekem az akkori hifi meg porsche ülés meg az ültetés azzal hogy 40éve őrizgetett eredeti autó....az enyémet sajna nem őrizgették bontószökevény volt

nemkicsit a sertegetes határát suroltad...aprilis ota bogarazok...es az elso pakkom miatt ami nem jött össze rögtön kapom a savat....
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #20000 Dátum: 2007 Január 02, 15:52:35 »

elsőként szeretném üdVWözölni xoyox-t újra a forumon!
Grin

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #19999 Dátum: 2007 Január 02, 15:52:20 »

Én az öreg bácsikás sztoriknál jobban utálom a "megkímélt, női tulajdonostól" dumát. Ettől egy autó nem lesz értékesebb a szememben, még is jól divatba jöttek ezek a hirdetések. Pölö a használtauton ha összeszámolnánk, hogy hány autót hirdetnek így, kiderülne, hogy sokkal több nő árulja az autóját, mint férfi.

Ja, ez meg a másik. Írhattam volna ezt is, akkor meg nem Gyuszkó kapta volna fel a vizet, hanem valaki más...  Grin

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #19998 Dátum: 2007 Január 02, 15:51:18 »

elsőként szeretném üdVWözölni xoyox-t újra a forumon!
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #19997 Dátum: 2007 Január 02, 15:49:50 »

Faszom telivan az irkálással Hevesen lakom jöjjön aki akar nezze meg a kocsimat kössön rá h sofnizok a kurva életbe
az a kibaszott hifi meg kurvara h igenyesen let megcsinalva, de a kezdetktöl nem teccik nekem se ahogy be lett téve rájöttem h nem ilyen autoba valo....gyoma után azonnal kivettem bazzeg

nem fikázni akartalak...csak valahogy nem illet össze nekem az akkori hifi meg porsche ülés meg az ültetés azzal hogy 40éve őrizgetett eredeti autó....az enyémet sajna nem őrizgették bontószökevény volt
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #19996 Dátum: 2007 Január 02, 15:47:14 »

Biztos azért érzékeny pontom ez, mert az első bogaramat 1991-ben egy öreg bácsikától vettem, aki első tulajdonosa volt, Merkúrból vette, orvos volt és a Lónyai utcában lakott. Öreg bácsika.
Egy fosadék volt az egész, a hülye buzi fáradt olajjal locsolta tele a küszöböket, hogy megóvja a rozsdától a karosszériásom meg majdnem felgyújtotta a műhelyt, amikor lakatolni kezdte.

az enyém meg nem győzte kiszedni purhabot
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #19995 Dátum: 2007 Január 02, 15:46:44 »

Szeretném, ha egyetlen egy olyan írásomat beidéznél ahol legalább utaltam rá, hogy "aki nem épít motort egy évben kétszer a kocsijába az hülye".

Ha nem találsz ilyet, akkor te vagy a hülye és te menstruálsz, ezt megelőlegezem neked.

Nincs harag.
Szaladtam boltba extra intim betétért. Grin
A szemellenzőt akkor is fent felejtetted. Egy dolog, hogy bizonyos dolgokban nem egyezik a vélemény, a másik az, hogy ezért nem hengerelek le senkit.
Az a bácsikás Csepel túrabiciklis vetőgépes beírásod eléggé  - már meg ne haragudj... - surmó általánosítás.
Nem megbántani akarlak, csak ami nem tetszik, azt szóvá teszem.
Ennyi. Egy téma, amiben teljesen különbözik a véleményünk.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Normogo

« Hozzászólás #19994 Dátum: 2007 Január 02, 15:46:40 »

Én az öreg bácsikás sztoriknál jobban utálom a "megkímélt, női tulajdonostól" dumát. Ettől egy autó nem lesz értékesebb a szememben, még is jól divatba jöttek ezek a hirdetések. Pölö a használtauton ha összeszámolnánk, hogy hány autót hirdetnek így, kiderülne, hogy sokkal több nő árulja az autóját, mint férfi.

2013 Suzuki SX4 S-Cross GLX CVT Allgrip
1993 Mercedes 200E
Nem elérhető ratro

« Hozzászólás #19993 Dátum: 2007 Január 02, 15:45:51 »

csak lassan-lassan,a ratro nem győz jegyzetelni Grin Grin
ahogy említettem, szövegkörnyezetet fogok idézni.
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #19992 Dátum: 2007 Január 02, 15:43:30 »

csak lassan-lassan,a ratro nem győz jegyzetelni Grin Grin

www.elitevwclub.hu

1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető gegob

« Hozzászólás #19991 Dátum: 2007 Január 02, 15:43:12 »

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #19990 Dátum: 2007 Január 02, 15:40:29 »

ott a pont erre gontolam én is

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #19989 Dátum: 2007 Január 02, 15:37:11 »

vagy hogy is mondják nálatok ;-)))

Grin Grin Grin

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #19988 Dátum: 2007 Január 02, 15:36:25 »

Pont ez az! Az "öreg bácsikáé volt" nem lehet semmi szín alatt a "megkímélt, karbantartott autó" szinonímája. Még csak nem is valószínűsíti szerintem, ez csak egy átkozott urban legend, amit nagyon utálok.

ott a pont erre gontolam én is
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #19987 Dátum: 2007 Január 02, 15:35:05 »

nem a topik számít, hanem a kultúra...

Kultúra, vagy kultúrha????
Nem is tudom...
 Wink

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #19986 Dátum: 2007 Január 02, 15:35:01 »

Grin Grin én csak azt mondom hogy nem kéne itt álltalánosítani....lehet valaki a vetőgéppel dolgozott de megóvta a kocsiját más meg ügyvéd és szétfúrta karmannját régen is voltak igényes és igénytelen emberek...illetve kinek mi az értékrendje aszerint módosít és szerintem itt nem attól függ hogy fiatal vagy öreg valaki....szerintem egy fiatal is csinálhat igényes autót mint ahogy van is rá példa szép számmal pl Szeki autói vagy Aircult készülő kocsija stb

Pont ez az! Az "öreg bácsikáé volt" nem lehet semmi szín alatt a "megkímélt, karbantartott autó" szinonímája. Még csak nem is valószínűsíti szerintem, ez csak egy átkozott urban legend, amit nagyon utálok.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #19985 Dátum: 2007 Január 02, 15:34:40 »

sziasztok
ma beszéltem csillag gabival küldi az alkatrészt!hogy ebből mi lessz,
szurkoljatok csocsi

miket vettél? sok sikert az építéshez! rajzásra meglesztek?
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #19984 Dátum: 2007 Január 02, 15:34:14 »

Fiúk! Csituljatok, mert szét lesztek ültetve!!  Cool

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető ratro

« Hozzászólás #19983 Dátum: 2007 Január 02, 15:34:11 »

sziasztok
ma beszéltem csillag gabival küldi az alkatrészt!hogy ebből mi lessz,
szurkoljatok csocsi
Izgulok, jaj!
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #19982 Dátum: 2007 Január 02, 15:33:56 »

Nem mondtam, hogy kell, csak felemlegettem a lehetőségét, mert már megint kicsit kezd elfajulni a dolog...
Igen, mintha ismerném őket...  Grin De az nem itt volt, ebben a topicban... asszem....

nem a topik számít, hanem a kultúra...
Oldalak: 1 ... 3040 3041 3042 3043 3044 [3045] 3046 3047 3048 3049 3050 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: