www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 21, 15:43:19

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921219 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 2997 2998 2999 3000 3001 [3002] 3003 3004 3005 3006 3007 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 27972558 alkalommal)
Nem elérhető ABF-932

A bogaras külső buszos szívet takar

« Hozzászólás #21741 Dátum: 2007 Január 21, 07:54:29 »

7.45 0 vendég, 3 felhasználó. Punnyadtak!

Bácsi Győző
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #21740 Dátum: 2007 Január 21, 01:05:21 »

Sziasztok!
Kéne egy kis segítség tipusmegállapításban!
Szerintetek ez micsoda? 1302-es papírokkal van ellátva, 1972-esnek mondja magát.
Sok 1302-est láttam soványabb lámpákkal, nem tudom eldönteni, hogy ez összerakott-e. AB-s motor van benne papír szerint.
Előre is köszi!
Barnabee

02esre gyárilag nem ilyen való
Nem elérhető wob974

« Hozzászólás #21739 Dátum: 2007 Január 21, 00:38:21 »

Indexes veteránautó fórumra tette fel valaki, de itt is érdekes:
http://jalopnik.com/cars/hoon/kids-of-today-must-defend-themselves-against-the-hoons-of-the-70s-229707.php
Szegény gépek  Cry

Bakker!
De a bogár töréstesztesztek egész jók.

Evil

Nem elérhető Barnabee

Verybug

« Hozzászólás #21738 Dátum: 2007 Január 20, 23:51:09 »

Pont nemjótol kérdezed,mert nekem amelyik lámpa tetszik,azt rakom fel...
ez az álló kerék

yes, yes, ilyet mán láttam valahun  Grin

Beeeezzzzzz - a kékeszöld villám
Nem elérhető Barnabee

Verybug

« Hozzászólás #21737 Dátum: 2007 Január 20, 23:48:39 »

Nekem meg mindegyik hátsó lámpa teteszik, ezért nem mindegy melyiket rakom fel.
Monnyuk amelyik rajta van, azt aránylag óccsóbb feltenni Grin

RNIE
« Hozzászólás #21736 Dátum: 2007 Január 20, 23:42:46 »

Akkor csak annyit, hogy ha 302-est akarok belőle csinálni, akkor pl. a hátulján változtatnom kellene? Vagy ilyen lámpával is készült a drága? Vagy tökmindegy? Nekem ez nem tiszta...
A lámpa nekem kardinális érdés. Cheesy
ez az álló kerék
« Utoljára szerkesztve: 2007 Január 20, 23:44:50 írta RNIE »
Nem elérhető Barnabee

Verybug

« Hozzászólás #21735 Dátum: 2007 Január 20, 23:37:33 »

csak nyugodtan

Akkor csak annyit, hogy ha 302-est akarok belőle csinálni, akkor pl. a hátulján változtatnom kellene? Vagy ilyen lámpával is készült a drága? Vagy tökmindegy? Nekem ez nem tiszta...
A lámpa nekem kardinális érdés. Cheesy

RNIE
« Hozzászólás #21734 Dátum: 2007 Január 20, 23:31:10 »

Nem tom Grin
Én vagyok a hülye, hogy megkérdeztem. Már túl vagyok egy kis borocskán, úgyhogy nem is írok többet idióta kérdéseket, ok? Grin
Barnabee

csak nyugodtan
Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #21733 Dátum: 2007 Január 20, 23:30:42 »

a franciák a fúziós erőmű megalkotásán dolgoznak, ami nem maghasadást, hanem mag-egyesülést (magfúzió) használják energiaforrásként.
ilyen erőmű még nem létezik. ez lenne a megoldás az atomhulladék mennyiségének minimalizálására
Azaz ellenőrzött körülmények között tartott napot alkotnának. S szentül meg vannak róla győződve, hogy ellenőrizni is tudják...

Bácsi Győző
Nem elérhető Barnabee

Verybug

« Hozzászólás #21732 Dátum: 2007 Január 20, 23:29:23 »

Egy pingvin bemegy a kocsmába.Odaszól a csaposnak:
-Nem láttad a tesómat?
-Hogy nézett ki?
-Szerinted? Grin

Nem tom Grin
Én vagyok a hülye, hogy megkérdeztem. Már túl vagyok egy kis borocskán, úgyhogy nem is írok többet idióta kérdéseket, ok? Grin
Barnabee

Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #21731 Dátum: 2007 Január 20, 23:28:28 »

az atomenergia nagy valószínűséggel tovább fog tartani, mint a Föld szén+kőolaj készlete.
jelen technológiák szerint a kőolaj még kb. 40 évig, a szén meg kb. 85 évig tart ki, földgáz 40, stb.
Franciaország Európa legnagyobb atomenergia-felhasználója, és ott van a legtöbb a-erőmű, de Ny-on bárhol körülnézhetsz, nem egy van, mint nálunk.
ha nincs szél és nincs napsütés, akkor is biztosítani kell a szükséges energiamennyiséget, ezért ugyanakkora kapacitású erőművek kellenek a "háttérben", mintha nem lenne alternatív energiaforrás.
Ehhez csak annyit, hogy napsugárzás mindig van, csak nem használjuk ki.

Bácsi Győző
Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #21730 Dátum: 2007 Január 20, 23:26:34 »

A foszilis energiaforrást hagyni kéne és helyette nyugati mintát követve a szél és a nap energiáját "befogni"!

Viszont nem értem teljesen ezt a foszilis energia témát! ha már tudnak mesterségesen gyémántot előállítani akkor olajat miért nem?
Mi kellhet neki? meleg, nyomás, idő...
És végülis fát "előállítani" könnyebb mint benyát:D
Nah ez csak elmélkedés volt...
Tényleg csak elmélkedés, de benne van a kulcsszó: meleg. A világon minden erőmű, amely fosszilis, vagy megújuló energiát -fa, vagy biomassza- használ, elsősorban meleget termel, és azt használja fel áramtermelésre. Ez a meleg lenne az elkerülendő, lévén ez a legnagyobb éghajlatot befolyásoló tényező, akár légszennyezéssel érjük el -üvegház-hatás-, akár bármilyen fűtéssel.

Bácsi Győző
RNIE
« Hozzászólás #21729 Dátum: 2007 Január 20, 23:25:06 »

Például ilyen a fektetett pótkerék?
Egy pingvin bemegy a kocsmába.Odaszól a csaposnak:
-Nem láttad a tesómat?
-Hogy nézett ki?
-Szerinted? Grin
Nem elérhető Barnabee

Verybug

« Hozzászólás #21728 Dátum: 2007 Január 20, 23:22:43 »

akár még 302-es is lehet.
motorházfedelet,sárvédőt roppant könynű cserélni.

a 302-es biztos ismertetőjele a sík szélvédő és a turcsi orr, amiben fekve (és nem állítva) van a pótkerék

Például ilyen a fektetett pótkerék?

Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #21727 Dátum: 2007 Január 20, 23:19:25 »

Kedves ABF-932!

Amit az elején írtál, azzal azonosulni tudok. Barátom úti beszámolója szerint Egyiptomban ingyen van az áram (nem tudom nem jártam utánna) pedig elég nagy sivatag van a környéken. Valamiért ők mégis építettek egy vízierőművet (és nem atomerőművet). No comment.
Na van ám itt valami, ami egy kicsit sántít.
Remélem a Vasvári Pál Tisza folyónk szabályozásáról nem gondolod komolyan azt, amit írsz! Ami azt illeti én elfogult vagyok (aki ismer tudja miért), de ezt a hozzáállást nevezem én "sötétzöld"-nek. Ne haragudj, de úgy gondolom, hogy ez felelőtlen kijelentés. Még akkor is ha te mondjuk Persányi Miklós vagy Sólyom László vagy! Ismeretlenségedett tisztelve nem írok semmit.

Te mivel foglalkozol? Csak nem valami nemzeti parknál vagy környezetvédelmi felügyelőségnél dolgozol? Vagy tanár vagy? Vagy valami civil szervezet aktivistája? Meg van! Zöld béke! 
Ami azt illeti, a Nílussal kicsit más a helyzet. Az asszuáni gáttal nem okoztak sivatagodást, mert az már ott volt, persze a rendszeres áradások elmaradásával a környék esetleg termő területei gondolom, összezsugorodtak... A Tisza szabályozásával nagyjából ugyanaz a helyzet, ezt némely erdészeti szakanyagokból lehet megtudni.

Bácsi Győző
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #21726 Dátum: 2007 Január 20, 23:17:02 »

Sziasztok!
Szerintetek ez micsoda? 1302-es papírokkal van ellátva, 1972-esnek mondja magát.
Sok 1302-est láttam soványabb lámpákkal, nem tudom eldönteni, hogy ez összerakott-e. AB-s motor van benne papír szerint.
Előre is köszi!
Barnabee

akár még 302-es is lehet.
motorházfedelet,sárvédőt roppant könynű cserélni.

a 302-es biztos ismertetőjele a sík szélvédő és a turcsi orr, amiben fekve (és nem állítva) van a pótkerék

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Barnabee

Verybug

« Hozzászólás #21725 Dátum: 2007 Január 20, 23:09:01 »

Sziasztok!
Előre is köszi!
Barnabee

dt
« Hozzászólás #21724 Dátum: 2007 Január 20, 22:30:34 »

Ha jól tudom a szén is fosszilis!
szoval abban semmi pláne!

nyugat: az atom kezd "elavultá válni" most francia kezdeményezésre valami atom utánzatot csinálnak sugárzás nélkül! nem tom pontosan hogy!
de ha kimész pl németországba tele van a táj szélerőművel és a gazdagabb környék házai napelemmel!
Mo-n hol találsz ilyet?
Talán van belőle mutatóba:D

a franciák a fúziós erőmű megalkotásán dolgoznak, ami nem maghasadást, hanem mag-egyesülést (magfúzió) használják energiaforrásként.
ilyen erőmű még nem létezik. ez lenne a megoldás az atomhulladék mennyiségének minimalizálására
Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #21723 Dátum: 2007 Január 20, 22:18:58 »

inkább silverbug
  nem nem

dt
« Hozzászólás #21722 Dátum: 2007 Január 20, 22:18:40 »

nyugat: az atom kezd "elavultá válni" most francia kezdeményezésre valami atom utánzatot csinálnak sugárzás nélkül! nem tom pontosan hogy!
de ha kimész pl németországba tele van a táj szélerőművel és a gazdagabb környék házai napelemmel!
Mo-n hol találsz ilyet?

az atomenergia nagy valószínűséggel tovább fog tartani, mint a Föld szén+kőolaj készlete.
jelen technológiák szerint a kőolaj még kb. 40 évig, a szén meg kb. 85 évig tart ki, földgáz 40, stb.
Franciaország Európa legnagyobb atomenergia-felhasználója, és ott van a legtöbb a-erőmű, de Ny-on bárhol körülnézhetsz, nem egy van, mint nálunk.
ha nincs szél és nincs napsütés, akkor is biztosítani kell a szükséges energiamennyiséget, ezért ugyanakkora kapacitású erőművek kellenek a "háttérben", mintha nem lenne alternatív energiaforrás.
Nem elérhető korben

Korben Dallas

« Hozzászólás #21721 Dátum: 2007 Január 20, 22:18:16 »

Akkor inkább egy akárhanyadik siverfish!! Cheesy

inkább silverbug

Fényes bogarak hullanak, a doktor szedi össze mind, Hozzányúlni nem szabad, nyilvántartja szám szerint
Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #21720 Dátum: 2007 Január 20, 22:16:59 »

az meg az enyém lessz!  monnyuk  400. Wink

Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #21719 Dátum: 2007 Január 20, 22:04:36 »

silverbug....a 20millimodik tiszteletére 1981ben kiadott limitált modell váltogomb + motortetőn embléma pár apróság

Tóth Zoltán
Nem elérhető Pisti

« Hozzászólás #21718 Dátum: 2007 Január 20, 22:03:41 »

Nyugati minta: atomerőművek, nézz utána

olajat tudnak előállítani a múlt század közepe óta, egy magyar vegyészmérnöknek köszönhetően szénből, csak.... igen, drágább, mint kőolajat bányászni.

Mo-n hol találsz ilyet?
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #21717 Dátum: 2007 Január 20, 22:00:01 »

tényleg nagy durranás lenne, de wolfsburgban, az autostadtban azért csak feltűnne, hogy hova lett ;-)))

silverbug....a 20millimodik tiszteletére 1981ben kiadott limitált modell váltogomb + motortetőn embléma pár apróság
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #21716 Dátum: 2007 Január 20, 21:53:51 »

Na az lenne a nagy durranás,ha télleg ez a 20 milliomodik! Cheesy

tényleg nagy durranás lenne, de wolfsburgban, az autostadtban azért csak feltűnne, hogy hova lett ;-)))
dt
« Hozzászólás #21715 Dátum: 2007 Január 20, 21:52:53 »

Bill! Én ismerlek de nem tudom miért vagy elfogult! Cheesy
Nah mind1! De egyetértek veled!

A foszilis energiaforrást hagyni kéne és helyette nyugati mintát követve a szél és a nap energiáját "befogni"!

Viszont nem értem teljesen ezt a foszilis energia témát! ha már tudnak mesterségesen gyémántot előállítani akkor olajat miért nem?

Nyugati minta: atomerőművek, nézz utána

olajat tudnak előállítani a múlt század közepe óta, egy magyar vegyészmérnöknek köszönhetően szénből, csak.... igen, drágább, mint kőolajat bányászni.
RNIE
« Hozzászólás #21714 Dátum: 2007 Január 20, 21:52:21 »

kéne csináltatni Hollóval sorszám matricát.stop a 100ezredik doka
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #21713 Dátum: 2007 Január 20, 21:50:48 »

[
sztem ez az

Mondjuk egynek az elsö tizezerböl azé tudnék örülni! Cheesy

Tóth Zoltán
Nem elérhető Pisti

« Hozzászólás #21712 Dátum: 2007 Január 20, 21:49:10 »

Kedves ABF-932!

Amit az elején írtál, azzal azonosulni tudok. Barátom úti beszámolója szerint Egyiptomban ingyen van az áram (nem tudom nem jártam utánna) pedig elég nagy sivatag van a környéken. Valamiért ők mégis építettek egy vízierőművet (és nem atomerőművet). No comment.
Remélem a Vasvári Pál Tisza folyónk szabályozásáról nem gondolod komolyan azt, amit írsz! Ami azt illeti én elfogult vagyok (aki ismer tudja miért), de ezt a hozzáállást nevezem én "sötétzöld"-nek. Ne haragudj, de úgy gondolom, hogy ez felelőtlen kijelentés. Még akkor is ha te mondjuk Persányi Miklós vagy Sólyom László vagy! Ismeretlenségedett tisztelve nem írok semmit.

Te mivel foglalkozol? Csak nem valami nemzeti parknál vagy környezetvédelmi felügyelőségnél dolgozol? Vagy tanár vagy? Vagy valami civil szervezet aktivistája? Meg van! Zöld béke! 

Bill! Én ismerlek de nem tudom miért vagy elfogult! Cheesy
Nah mind1! De egyetértek veled!

Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #21711 Dátum: 2007 Január 20, 21:46:38 »

nagyon vikkes a csávő

sztem ez az

http://kep.tar.hu/vw1966/50227435#2
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #21710 Dátum: 2007 Január 20, 21:43:12 »

FIGYELEM!! Elado a huszmilliomodik vw bogár, elég fáradt állapotban!!!Várom az érdeklődőket, árajánlatokat!! tel:0620/4848-392

nagyon vikkes a csávő
Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #21709 Dátum: 2007 Január 20, 19:55:27 »

A meteorológusokat nem kell kivégezni, ellenkezőleg! de azokat a pénzért megvett "tudósokat", akik a problémát bagatellizálni igyekeznek, igen. Érdekes módon a gazdaságban és a kormányok közelében mindig olyan "szakértők" múködnek, akik szerint semmi komoly gond nincs, nem kell szabályozni, intézkedni, cselekedni. Ez az az álláspont, hogy nyugodtan belepisálhatok a Dunába itt, Komáromban, mert majd elviszi a víz, nekem meg tiszta jön fentebbről. közben Vácon azt isszák, amit én kiengedtem, én meg azt, amit a "művelt" nyugatról nekem küldtek... Az ilyen gondolkodás miatt tudott kibújni az USA a Kyotoi Egyezmény aláírása alól, ezért nem lehet egyszer és mindenkorra betiltani az ózonkárosító gázok használatát, ezért nem lehet bezárni a fosszilis energiáva működő, vagy akár az atomerőműveket, ezért lehet elhitetni, hogy a szélenergia meg a napenergia csak nagyon költségesen hasznosítható, hogy nem baj, ha kiirtjuk az esőerdőket, és még folytathatnám. A kérdésedre válaszolva pedig egyiket sem választanám! Az atomerőmú, ha mégoly biztonságos /?/ is, mint minden erőmű, óriási hőterheléssel károsítja a környezetét, a radioaktív hulladékról nem is beszélve. A vízierőmű egy másik kérdés, nevezetesen az, hogy megéri-e a beruházást leszámítva szinte ingyenes áram a néhány éven belül meginduló sivatagodást-lásd Vasváriék Tisza-szabályozásának következményeit! Csak ez a retekklubon nem kap műsoridőt.

Kedves ABF-932!

Nem elérhető korben

Korben Dallas

« Hozzászólás #21708 Dátum: 2007 Január 20, 19:54:26 »

az a bánatos hundájkupé? vagy a kajlaablaktörlős bogarat képes voltál üres tankkal odaadni Grin Wink

A hundáj nem az enyém , a kajlaablaktörlős bogaram meg megtankolták utána! Grin Grin

Szóval hogyan kell onnét leszedni a videjót???? Huh Huh Huh

Fényes bogarak hullanak, a doktor szedi össze mind, Hozzányúlni nem szabad, nyilvántartja szám szerint
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #21707 Dátum: 2007 Január 20, 19:42:55 »

Azt adumát!! Grin
Hirdetés a Szepes.hu-rol.

FIGYELEM!! Elado a huszmilliomodik vw bogár, elég fáradt állapotban!!!Várom az érdeklődőket, árajánlatokat!! tel:0620/4848-392

Név: Attila
Telefon: 0620/4848-392
E-mail: Nincs megadva 

2007-01-20

szerintem ez a győri Silverbug
Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #21706 Dátum: 2007 Január 20, 19:42:25 »

http://jalopnik.com/cars/hoon/kids-of-today-must-defend-themselves-against-the-hoons-of-the-70s-229707.php

Szegény gépek  Cry

nem gyenge, elég bátrak (vakmerőek?) voltak a csávók...

A logika csodálatos dolog, de azért nem mindig ér fel az úgynevezett gondolkodással.
Azt amit tudunk, pillanatnyilag emígyen lehetne összegezni: Kezdetben vala a semmi, ami felrobbant.
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #21705 Dátum: 2007 Január 20, 19:38:36 »

Azt adumát!! Grin
Hirdetés a Szepes.hu-rol.

Név: Attila
Telefon: 0620/4848-392
E-mail: Nincs megadva 

2007-01-20

Tóth Zoltán
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #21704 Dátum: 2007 Január 20, 19:12:30 »

ok, kösz! Smiley akkor marad így. a csökkentést apu javasolta még amikor csináltam, de mint villamosmérnök és volt Tv szerelő nyilván nincs tapasztalata ilyennel
csökkentés rendben van, de csak módjával. amúgy én is villamosmérnök és volt TV fejlesztő vagyok... tapasztalatom semmi.
Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #21703 Dátum: 2007 Január 20, 19:10:20 »

Szegény gépek  Cry
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #21702 Dátum: 2007 Január 20, 17:48:12 »

az mp3 kijárata (ha a fülhallgatókimenetről van szó) nagy szintű, erősített és kisimpedanciás kimenet. miután egy mono erősítőre küldöd a jelet, célszerű a lehető legnagyobb ellenállással összekötni a két csatornát a végfokok károsodásának elkerülése érdekében. (elméletben előfordulhat ugyanis, hogy a sztereo végfoknak csak az egyik kimenetén jön ki jel, a másik csöndben van). ez a 4,7 kohm jónak tűnik; az mp3 nem fogyaszt többet nagy hangerőnél, hiszen nem fülhallgatót-hangszórót hajt meg, hanem nagyimpedanciás erősítőbemenetet, tehát a kimeneti áram kicsi, a végfok nincs nagy igénybevételnek kitéve. én óvatosan csökkenteném az ellenállást.
ok, kösz! Smiley akkor marad így. a csökkentést apu javasolta még amikor csináltam, de mint villamosmérnök és volt Tv szerelő nyilván nincs tapasztalata ilyennel
Oldalak: 1 ... 2997 2998 2999 3000 3001 [3002] 3003 3004 3005 3006 3007 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: