www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 November 08, 20:39:57

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921356 Hozzaszólás 218 Témában írta 1615 Felhasználó
Legújabb tag: August
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 2799 2800 2801 2802 2803 [2804] 2805 2806 2807 2808 2809 ... 3547
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 30896159 alkalommal)
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #29721 Dátum: 2007 Június 19, 15:09:38 »

Szerintem, ettől függetlenül az eset megtörtént, Qzmának kára származott az esetből, a javíttatás meg ugyanannyiba kerül, mintha új lenne, nem?
Továbbá az elkövető emberke igen súlyosan megszegte a Kresz szabályait, és ő volt a vétkes a biztosítója meg fizessen, és kész.
Ettől megyek tönkre, hogy mndenki, állandóan a kiskapuk keresgélésével van elfoglalva. Pedig igen egyszerű a képlet: megfőzted, edd is meg.

Annak idején egy volt kolléganőm dolgozott az egyik, neves Biztosítónál és azért hagyta őket ott, mert az Ő feladata volt ezen kiskapuk kikeresése, hogy milyen alapon nem fog fizetni a cég....
Eddig még kedvező tapasztalatom nem nagyon volt...

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #29720 Dátum: 2007 Június 19, 15:06:36 »

Nem, akkor "régi rom" felkiáltással lehet keveset fizetni (avulás és egyebek). 

Szerintem, ettől függetlenül az eset megtörtént, Qzmának kára származott az esetből, a javíttatás meg ugyanannyiba kerül, mintha új lenne, nem?
Továbbá az elkövető emberke igen súlyosan megszegte a Kresz szabályait, és ő volt a vétkes a biztosítója meg fizessen, és kész.
Ettől megyek tönkre, hogy mndenki, állandóan a kiskapuk keresgélésével van elfoglalva. Pedig igen egyszerű a képlet: megfőzted, edd is meg.

" hülyék mondják meg mi legyen, a tisztesség száműzött idegen..."
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #29719 Dátum: 2007 Június 19, 15:02:52 »

Ilyenkor kell elővenni a nem rég készült képeket és meglobogtatni...
Nekem bejött, mert nálam is avultatni akart a kár"szakértő", ezerrel...aztán fotók elő és sikerült meggyőzni, hogy azért, mert régi, még lehet jó állapotú...

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #29718 Dátum: 2007 Június 19, 15:00:52 »

Miért, ha nincs, akkor nem érdekes, hogy valaki beleszállt 160-al, vagy mi?
Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #29717 Dátum: 2007 Június 19, 14:46:00 »

Nekem is írt. Azóta azon gondolkozik az Uniqa, hogy keressen kibúvót. Most azzal próbálkoznak, hogy nincs az autón nincs veteránvizsga.
Miért, ha nincs, akkor nem érdekes, hogy valaki beleszállt 160-al, vagy mi?

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #29716 Dátum: 2007 Június 19, 14:45:22 »

Én rögtön azzal kezdtem a tanároknál, hogy az én gyerekemet nyugodtan szájon vághatja, ha muszáj. A gyerekkel meg közöltem, hogy tanulja meg kezelni ezt a helyzetet...

De, tilos. Viszont néha nincs más negoldás, mert a kölkök egy kicsit elszemtelenedtek. Úgy általában mondom ezt.
Nem elérhető zsolt

« Hozzászólás #29715 Dátum: 2007 Június 19, 14:43:46 »

Tegnap este voltam Szepesnél. Elintéztük a papírokat, bejelentettük a biztosítónál, és kértük a szíveségi kárfelvételt.
Szepes egy hivatalos oldtimer regiszteres könyvből megállapította az állapotát és értékét, írt egy hivatalos papírt a klub nevében amit majd lobogtathatok mindenfelé.  http://diwad.hu/qzma/BociKO/

Ezer hála az MBK-nak és Szepes Gábornak...

Nekem is írt. Azóta azon gondolkozik az Uniqa, hogy keressen kibúvót. Most azzal próbálkoznak, hogy nincs az autón nincs veteránvizsga.
Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #29714 Dátum: 2007 Június 19, 14:34:11 »

Ez egy jó hír! Nem mondta Szepes, hopgy mibve kerül+mennyi idő lesz megjavítani?
A hétvégén leszel múzeumokéjszakáján?

Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #29713 Dátum: 2007 Június 19, 14:30:06 »

Egyetérteni mélységesen egyetértek, csak ezt nem tilos ?  Huh

De, tilos. Viszont néha nincs más negoldás, mert a kölkök egy kicsit elszemtelenedtek. Úgy általában mondom ezt.

Nem elérhető Qzma

http://t2ab4sale.blog.hu/

« Hozzászólás #29712 Dátum: 2007 Június 19, 14:29:03 »

Tegnap este voltam Szepesnél. Elintéztük a papírokat, bejelentettük a biztosítónál, és kértük a szíveségi kárfelvételt.
Szepes egy hivatalos oldtimer regiszteres könyvből megállapította az állapotát és értékét, írt egy hivatalos papírt a klub nevében amit majd lobogtathatok mindenfelé.  http://diwad.hu/qzma/BociKO/

Ezer hála az MBK-nak és Szepes Gábornak...

http://t2ab4sale.blog.hu/   ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #29711 Dátum: 2007 Június 19, 14:10:43 »

Legenda.
Tejfoggal és vas szöggel kipróbáltam, hetek alatt sem oldotta fel.
Szerintem veszélyesebb a magas cukortartalma.

A foszfortartalma a veszélyesebb ugytudom. A tojást feloldja, a húst is oldja, és a vasrácsot is eloldotta, lásd: Discovery műsora.
Csodaszarvas
« Hozzászólás #29710 Dátum: 2007 Június 19, 14:07:12 »

TALÁN ÉRDEMES MEGFONTOLNI!!

Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon (kb. 7 liter) Cola-t visznek magukkal,
hogy a baleseteknél azúttestre folyt vért azzal távolítsák el.

Legenda.
Tejfoggal és vas szöggel kipróbáltam, hetek alatt sem oldotta fel.
Szerintem veszélyesebb a magas cukortartalma.
Nem elérhető Normogo

« Hozzászólás #29709 Dátum: 2007 Június 19, 14:05:36 »

Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről: dörzsöld be a felületet egy Cola-ba áztatott alumíniumfóliával.

Ezt próbáltam, működik Cheesy

2013 Suzuki SX4 S-Cross GLX CVT Allgrip
1993 Mercedes 200E
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #29708 Dátum: 2007 Június 19, 14:01:37 »

Nem semmi :-)

http://totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=49255
"Kényelmes halyó"
Ez szerintem a bádogember autója:
Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #29707 Dátum: 2007 Június 19, 13:58:18 »

Kis nyugtató zene délutánra:

http://web.t-online.hu/kizs/Us3 - Cantaloop (Original)_PocketPC.avi

A logika csodálatos dolog, de azért nem mindig ér fel az úgynevezett gondolkodással.
Azt amit tudunk, pillanatnyilag emígyen lehetne összegezni: Kezdetben vala a semmi, ami felrobbant.
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #29706 Dátum: 2007 Június 19, 13:56:41 »

Lehet rugdalni..

percig sem állította az ismerősöm, hogy a csemetéje maszületett bárány...
de ez azért durva, még akkor is, ha megérdemel az a pernahajder egy tockost.
Süni
« Hozzászólás #29705 Dátum: 2007 Június 19, 13:46:57 »

Lehet rugdalni..

Egyetérteni mélységesen egyetértek, csak ezt nem tilos ?  Huh
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #29704 Dátum: 2007 Június 19, 13:46:06 »

Ja, a legalizálás-átírás hivatalosan kb 120Ft.
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #29703 Dátum: 2007 Június 19, 13:45:29 »

Lehet ideinglenesen kivont, ha nincs rendszáma, akkor is. A szürke forgalmi is lehet, bár akkor nagyon régen volt utoljára átírva. Az E rendszám nem stimmel sehova szerintem.

Volna egy kérdésem egy off öregautóval kapcsolatban:

Az eladó, aki a második tulajnak mondja magát, azt állítja, hogy a verdának csak szürke forgalmija van.Ha jól vettem ki a zavaros mondataiból, nincs is átiratva a nevére. Állítása szerint forgalomból ideiglenesen kivont, aminek ellentmond a rendszám hiánya és az, hogy nincs új forgalmija. Illetve van egy E-s rendszáma, de az már lejárt. Ez van most is az autón. Sajnos a kérdéseimet nem érti, vagy legalábbis úgy tesz, ezért nem tudok több, ilyen irányú információt kipréselni belőle. Vajon itt mi lehet a történet? Hogy lehet ezt legalizálni, illetve mi a sorrend, és mibe fájhat egy ilyen procedúra anyagilag?

« Hozzászólás #29702 Dátum: 2007 Június 19, 13:38:13 »

vettem. mikor nézzük meg?

ma nem, mert bozsik.
holnap?
(csütörtök +mama)
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #29701 Dátum: 2007 Június 19, 13:37:16 »

durva, egy ismerősöm mai története:

gyereke nyolcadikos, a suli tizenkétosztályos, tehát a nyolcadikosok nem biztos, hogy végzősök, sőt.
évzáró, utána az osztályban ofői lekifröccs. említett kölök a haverjával hátul nem fogja be a pofáját, idétlenkedik, ahogy kell.
ofő szól nekik, de csak röhigcsélnek.
erre ofő felnyomja őket a dirinél, hogy kábítóznak. hangsúlyozom, a puszta röhögésen kívül erre semmi sem utal, semmi előzmény, semmi szurkálásnyom, semmi spangli, csak a röhögés. úgy nyomja fel az ofő a dirinél, hogy előtte nem beszél az ivadékokkal.
diri sem beszél a vádlottakkal, készpénznek veszi a dolgot, behívja a szülőket, kicsapatással fenyegetőzik és elküldeti velük a gyereket orvosi vizsgálatra. meg sem hallgatja sem a gyereket, sem a szülőt, fellebbezésnek helye nincs.
most épp a dokihoz mennek és gőzük sincs, hová fog még fajulni a dolog. erősen fontolgatják a suli hanyagolását a jövőben.

európai a módszer, mi?

Persze a kölök biztosan csak tanévzárón röhögött úgy rendesen, de azt is első szóra abbahagyta... Hogyne... Láttam én is karón varjút, közben kiderült, hogy a varjú sem varjú. a karó sem egészen az...

Nem a tanár kollégát, meg az igazgató kollégát akarom menteni, mert fasz módon jártak el, és eléggé gerinctelen módon, ebben vita nincs.

De a kedves gyermek, meg kedves szülő is tarthatna egy mély önvizsgálatot...
Gondolom, ez az utolsó balhé a gyerek kitartó, "fáradságos" egész évi munkájával jöhetett csak létre. Én mindenesetre marhára nem szeretem, amikor csak az egyik oldal kap, a másik meg jajj, szegénykém... A 14 éves kölök igenis legalább a tanévzáró utáni bizonyítványosztáson visszafoghatná magát. Mondjuk én az oszi helyében nem sunyin felnyomom a gyereket, hanem jól nyakon verem - akár az osztály előtt is... -, ha többszöri felszólítás után sem nyugszik.

Lehet rugdalni..

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #29700 Dátum: 2007 Június 19, 13:35:41 »

max biciklivel, mert a bogár nem világít  Undecided (BlackP: vetted?  Wink Grin Tongue)
vettem. mikor nézzük meg?

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #29699 Dátum: 2007 Június 19, 13:35:23 »

Pedofiliával kell megvádolni őket!
Később persze majd tisztázzák magukat (vagy tényleg buknak)!   

ííííííj  Evil

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető zsolt

« Hozzászólás #29698 Dátum: 2007 Június 19, 13:35:03 »

Volna egy kérdésem egy off öregautóval kapcsolatban:

Az eladó, aki a második tulajnak mondja magát, azt állítja, hogy a verdának csak szürke forgalmija van.Ha jól vettem ki a zavaros mondataiból, nincs is átiratva a nevére. Állítása szerint forgalomból ideiglenesen kivont, aminek ellentmond a rendszám hiánya és az, hogy nincs új forgalmija. Illetve van egy E-s rendszáma, de az már lejárt. Ez van most is az autón. Sajnos a kérdéseimet nem érti, vagy legalábbis úgy tesz, ezért nem tudok több, ilyen irányú információt kipréselni belőle. Vajon itt mi lehet a történet? Hogy lehet ezt legalizálni, illetve mi a sorrend, és mibe fájhat egy ilyen procedúra anyagilag?
Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #29697 Dátum: 2007 Június 19, 13:33:27 »

tűzzél bele két gyertyát a búrába  Grin

« Hozzászólás #29696 Dátum: 2007 Június 19, 13:32:12 »

mér nem? szereld meg, eccsomó idő van addig..

nem az enyém  Wink de segítek a gazdájának, ha kell  Tongue
Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #29695 Dátum: 2007 Június 19, 13:31:26 »

Ezt már olvastam....
Éljen a sör!  Grin

Süni
« Hozzászólás #29694 Dátum: 2007 Június 19, 13:27:34 »

TALÁN ÉRDEMES MEGFONTOLNI!!

Egy pohár Colát szeretnél, vagy inkább egy pohár tiszta vizet?

A vízről:

Az emberek 55-65%-a krónikusan vízhiányos.

Az emberek 37%-ánál a szomjúságérzet annyira gyenge, hogy gyakran összetévesztik az éhségérzettel, ezért akkor is esznek,
amikor csakegy pohár vizet kellene inniuk - sokan ezért híznak el.

A Washingtoni Egyetem felmérése szerint egy pohár víz maradandóan csökkentette a diétázók 100%-ának éhségérzetét.

A nappali fáradtság elsőszámú okozója a vízhiány.

Folyamatban lévő tanulmányok kimutatják, hogy a hát- és izületi
fájdalmakban szenvedők 80%-ánál naponta 8-10 pohár víz csökkenti a fájdalmakat.

Már 2% folyadékvesztés megzavarhatja a rövidtávú emlékezetet, nehézségeket okozhat az alapműveletek elvégzésénél,
és összpontosítási zavarokat egy képernyő vagy egy kinyomtatott oldal felfogásánál.

Naponta 5 pohár víz elfogyasztása 45%-kal csökkenti a vastagbélrák
veszélyét, a mellrákét 79%-kal és 50%-kal kevesebb a rizikó a hólyagrákra.

Tényleg annyi vizet iszol, mint amennyi szükséges lenne?

Általában 8-10 pohár víz minden nap elengedhetetlen.

A Coláról
Vizsgáljuk meg a Coca-Cola-t

Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon (kb. 7 liter) Cola-t visznek magukkal,
hogy a baleseteknél azúttestre folyt vért azzal távolítsák el.

Ha egy steak-et egy tálba tesznek és Cola-val leöntik, két nap alatt feloldódik.

A WC-kagyló tisztítása: önts bele egy dobozos Cola-t a kagylóba és hagyd ezt az igazi(?) csodaszert(?) egy óráig hatni, utána öblítsd le. A
kagyló maradéktalanul tiszta lesz.

Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről: dörzsöld be a felületet egy Cola-ba áztatott alumíniumfóliával.

Az autóakkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatod a korróziót,ha egy doboz Cola-t ráöntesz. Figyeld, ahogy pezseg.

Egy berozsdásodott csavart könnyen meglazíthatsz, ha egy pár percig egy Cola-ba áztatott rongyot teszel rá.

Ha kenőanyagokat akarsz eltávolítani egy szövetből, önts bele a mosógépbe a mosószer mellé egy doboz Cola-t, és futtasd le a programot. Eltávolítja a szélvédő szennyeződéseit is.

Hasznos információ:

A Cola aktív hatóanyaga a foszforsav, melynek pH értéke 2,8.

Egy vasszöget négy nap alatt old fel. A foszforsav kioldja a csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás kialakulásához.

A Coca-Cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat
különösen korrodáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni.

A Cola-t már 20 éve használják a teherautók motorterének tisztítására!

Szóval, mit szeretnél inkább, egy pohár tiszta vizet, vagy egy Cola-t?
Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #29693 Dátum: 2007 Június 19, 13:21:35 »

max biciklivel, mert a bogár nem világít  Undecided (BlackP: vetted?  Wink Grin Tongue)
mér nem? szereld meg, eccsomó idő van addig..

« Hozzászólás #29692 Dátum: 2007 Június 19, 13:18:09 »

íértem.
Na, közulekedési múzeumhoz ki jön szombaton?

Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #29691 Dátum: 2007 Június 19, 13:16:49 »

íértem.
Na, közulekedési múzeumhoz ki jön szombaton?

« Hozzászólás #29690 Dátum: 2007 Június 19, 13:14:54 »

És ez az igazgató, mi? Hol lakik a gyerek?, Mármint, hol ez a suli?

pestkörnyéki kisváros. ennél pontosabban nem akarom mondani, mert innen a cégtől is sokan olvassák a fórumot.
Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #29689 Dátum: 2007 Június 19, 13:02:40 »

Pedofiliával kell megvádolni őket!
Később persze majd tisztázzák magukat (vagy tényleg buknak)!   

nem okés. a srácnak sajna nem olyan a tanulmányi előmenetele, hogy kapkodnának utána a középiskolák, ráadásul nem is a fővárosban laknak.
per-sajtó alkalmazása esetén meg a puhatestű gyakorlatilag mindent letagadhat. mondtam, hogy másképp beszél a srácokkal és másképp a szülővel. persze mindenkivel szigorúan négyszemközt.
gerinctelen.

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #29688 Dátum: 2007 Június 19, 12:56:41 »

Kétségtelen, van jónéhány görény a tanárok/igazgatók között, de sajnos a diákok között jellemzően még több van. Nem "ártatalanok" azok sem. Én mint ahogy az utakon levő renitenseket nem lehet megfegyelmezni, a tanárok ugyanolyan tehetetlenek az ilyen diákokkal szemben.

nem okés. a srácnak sajna nem olyan a tanulmányi előmenetele, hogy kapkodnának utána a középiskolák, ráadásul nem is a fővárosban laknak.
per-sajtó alkalmazása esetén meg a puhatestű gyakorlatilag mindent letagadhat. mondtam, hogy másképp beszél a srácokkal és másképp a szülővel. persze mindenkivel szigorúan négyszemközt.
gerinctelen.
Nem elérhető zsolt

« Hozzászólás #29687 Dátum: 2007 Június 19, 12:56:06 »

Nekem volna egy ötletem...az se európai.... Grin
de hát tudjuk, hogy nekem nem valami európai a hozzáállásom.....
Egyébként a flusztrált egyénekre visszatérve, ha megfelelő rendőrségünk lenne, normális fizetéssel, akkor nem az lenne az íratlan szabály, hogy minél nagyobb az autód, annál kevésbé vonatkozik rád a kresz.
Nálunk a VII-ben van ilyen emberszabásúból egy pár.....

Igen, ez így van. Valószínüleg a hülyeség és a rosszindulat kozmopolita. Csak vannak területek, ahol nagyobb egyedszámban fordulnak elő. Nyilván azokon a helyeken, ahol jobban teret engednek nekik. Sajnos ezen helyek között szerepel Magyarország is.
Tényleg egyre jobban azt érzem, hogy az itthon fellelhető normális arcok már csak kalandvágyból vannak az országban. És ez elég szomorú..
Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #29686 Dátum: 2007 Június 19, 12:52:57 »

Gondolom nem esem a nivság bűnébe, ha azt gondolom, hogy nem fog kiderülni, miért volt a vizsgálat.
Szeruintem perelni kell. Esetleg apunak, és pár barátjának be kellene menni az ig. rodába, és magukracsukni az ajtót.....

frusztrált. Wink

ez egy nehéz szó. Olyan., mint az útelágazás, tudod.... Grinű

quote author=BlackPsenior link=topic=2.msg188710#msg188710 date=1182250185]
gerinctelen.
Idézet

És ez az igazgató, mi? Hol lakik a gyerek?, Mármint, hol ez a suli?

Süni
« Hozzászólás #29685 Dátum: 2007 Június 19, 12:49:48 »

Nekem volna egy ötletem...az se európai.... Grin
de hát tudjuk, hogy nekem nem valami európai a hozzáállásom.....
Egyébként a flusztrált egyénekre visszatérve, ha megfelelő rendőrségünk lenne, normális fizetéssel, akkor nem az lenne az íratlan szabály, hogy minél nagyobb az autód, annál kevésbé vonatkozik rád a kresz.
Nálunk a VII-ben van ilyen emberszabásúból egy pár.....

frusztrált.  Wink

« Hozzászólás #29684 Dátum: 2007 Június 19, 12:49:45 »

blikk, fókusz, napló, tv ügyvédje vagy mitököm, küldeni pár mailt oszt had szóljon a balhé..3 napig

gerinctelen.

« Hozzászólás #29683 Dátum: 2007 Június 19, 12:46:48 »

agresszió ide, vagy oda. ráférne egy alapos verés az olyan tanárra, aki így viselkedik a tanítványaival. milyen pedagógus az ilyen? legalább olyan maradandó sérülést okoznék neki, mint amilyet ő hagyott a kamaszodó, ártatlanul vádolt gyerekekben. Nem tudom mi az okos megoldás, de ideges leszek, ha belegondolok az esetbe. Ez is jellemző kicsiny kis országunkra, hogy tehetetlenek vagyunk az igazságtalansággal szemben, kötsögnek áll a világ.

ráadásul a drogambulancián bekerült a srác neve a nyilvántartásba. kérdés, hogy amikor valaki böngészi az adatbázist, kiderül-e, hogy milyen körülmények között volt a vizsgálat. az ilyen adatbázisok meg hajlamosak az idő múlásával -véletlenül is akár- módosulni.

szóval a régi kabátlopásos eset.
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #29682 Dátum: 2007 Június 19, 12:44:20 »

blikk, fókusz, napló, tv ügyvédje vagy mitököm, küldeni pár mailt oszt had szóljon a balhé..3 napig

Oldalak: 1 ... 2799 2800 2801 2802 2803 [2804] 2805 2806 2807 2808 2809 ... 3547
Nyomtatás

Ugrás: