www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 27, 16:48:59

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921223 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 2548 2549 2550 2551 2552 [2553] 2554 2555 2556 2557 2558 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 28144131 alkalommal)
1303LS
« Hozzászólás #39702 Dátum: 2008 Január 06, 21:26:10 »

Arról hogy a sofőr fasz nem a téligumi tehet.
Arról beszélek, hogy ha a hülyegyerek elkacskázik nyárigumin a gumisig 40-el aztán mikor felkerült a téli padlóig nyomja a gázt és 80-as átlagot megy a városban akkor ő téligumin veszélyesebb mint nyárin.
De nem a gumi tehet róla.
Énha nyárival 50-el megyek a hideg aszfalton akor télivel sem fogok jóval többel menni csak megnyugtat hogy ha kiszalad elém egy gyerek akkor jópár méterrel előbb megállok. Mert nemvagyok agyatlan. (legalábbis szerintem)
A másik az ABS, hülyefasz azt hiszi hogy az majd megvédi mindentől és csak tapossa a gázt mert neki fasza kocsija van.
Na ez is veszélyesebb ABS-es kocsiban mint nélküliben.
50-60-as években ha egy kocsi 100-al tudott menni (hétköznapi hasznalati autó) az már nagy szám volt, nem volt minden jöttmentnek 100+lóerős hiteles autója. Ma meg már a legkisebb szuziki vagy dévúmatiz is megugorja pillanatok alatt a veszélyes tempót a párezerkilóméteres nyálasszájú sofórjével.

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #39701 Dátum: 2008 Január 06, 21:25:22 »

Mindenben igazad van,csak egy dologrol nem esett szó!
A téligumi az autozás történetében egy viszonylag uj dolog,ami a gumiipar rohamos fejlödésének egyik látványos eredménye
Én csak arra probáltam rávilágitani,hogy a "feltalálás"elött is voltak autok,azok közlekedtek télen is,de jógumikkal,nem kopott redvákkal,s talán a gépészek is tudtak valamit,amit vezetési rutinnak hivnak.
Persze azota a technika és a tempo is sokat fejlödött,ennek eredménye lett a téli gumi.
Mutasson valaki az 50-es,60-as évekböl diagonál téligumit????
Csak ezt akartam mondani,én kérek elnézést! Grin

igazad van. az 50-es60-as években mennyi autó is volt ? (ezt csak a baleseti százalék miatt)

30 éve vettük az ingatlant ahol most lakom
az első 10 évben a busz sem járt fel mikor esett a hó
és mert nem volt téligumi a mi autónkon sem mintahogy a többin sem 2-3 kilóméterről gyalogoltun a szomszédokkal haza esténként

ez is csak egy történet

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #39700 Dátum: 2008 Január 06, 21:25:08 »

igen.
milyen minőségben vannak? digitálisan feljavított esetleg? Cheesy

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Funk

« Hozzászólás #39699 Dátum: 2008 Január 06, 21:24:11 »

Grin Grin Grin Grin Meg cpg-t hallgatol?  Evil

igen.
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #39698 Dátum: 2008 Január 06, 21:24:06 »

ok, akkor téligumi, viszont akkor kötelező abs, légzsák, 4kerékhajtás, fűthető kormány, ülés, tükör, meg minden egyéb ugyebár...mindegyik marha jó dolog és a jórésze biztos életet menthet. szóval ahoz, hogy valaki elmenjen melóba egy főúton a városban nem létfontosságú a téligumi. ha meg hegyen lakik, vagy jégen autózik, vagy napi többszáz km-t autózik, akkor fontos. és ettől függetlenül sem tud majd jobban vagy rosszabbul vezetni

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Funk

« Hozzászólás #39697 Dátum: 2008 Január 06, 21:23:01 »

a téligumiról csk annyit.

szval a szokásos üvöltveanyátokpicsájázás helyett most megittam egy rozéfröccsöt

én naponta 70-200km-t megyek ebben a tetves városban és ráadásul budapest egyik legmagasabb pontján lakom
igeneis nemcsakhogy az nem mindegy ,hogy télie vagy nyári e a gumi de még a minta típus sem mindegy
valaki mutassa már meg nekem mikor reggel elkezd szemerkéli a hó és estig esik
akkor hogyan megy el budaliget-budakalász-zugló-budaörs-dunaharaszti-budakalász -budaliget távolságot balesetmentesen nyáriugumival
ja és közben kit fog anyázni és lúzerezni a nép

szval lehetünk kurvára tökösfickók akik majd megmutatjuk hogy a téligumi egy átbaszás és a gumigyárak lehúzása

csak ez nem így van !
Küldhetnél egy fröccsöt.És igérd meg,hogy 7 fok fölött reggel átcseréled a téli gumit.Szomjan veszek.
Nem elérhető gumibogi

20-9111-661 www.ftgumi.hu

« Hozzászólás #39696 Dátum: 2008 Január 06, 21:21:43 »

A téligumi az autozás történetében egy viszonylag uj dolog,ami a gumiipar rohamos fejlödésének egyik látványos eredménye
Én csak arra probáltam rávilágitani,hogy a "feltalálás"elött is voltak autok,azok közlekedtek télen is,de jógumikkal,nem kopott redvákkal,s talán a gépészek is tudtak valamit,amit vezetési rutinnak hivnak.
Persze azota a technika és a tempo is sokat fejlödött,ennek eredménye lett a téli gumi.
82-ben kezdtem el vezetni és édesapám öreg 66-os trabinkra vett téligumát elöre és azzal jártunk télen és nyáron persze.... Wink
tehát egy jó ideje elkezdték a téligumi gyártást pl

Nem elérhető angel06

« Hozzászólás #39695 Dátum: 2008 Január 06, 21:20:33 »

Csak eltereltem a figyelmet,míg Pityu bá'ék lelépnek a mézzel.Amúgy meg villányi kabernyé szavinyont.

Grin Grin Grin Grin Meg cpg-t hallgatol?  Evil
« Utoljára szerkesztve: 2008 Január 06, 21:23:26 írta angel06 »

Nem biztos, hogy a pozitív hozzáállásod minden problémát megold,
de elég embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen kipróbálni!
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #39694 Dátum: 2008 Január 06, 21:19:49 »

kb

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Nem elérhető Funk

« Hozzászólás #39693 Dátum: 2008 Január 06, 21:17:01 »

Jó ez a duma......, mit ittál?!  Grin Evil
Csak eltereltem a figyelmet,míg Pityu bá'ék lelépnek a mézzel.Amúgy meg villányi kabernyé szavinyont.
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #39692 Dátum: 2008 Január 06, 21:16:25 »

szval lehetünk kurvára tökösfickók akik majd megmutatjuk hogy a téligumi egy átbaszás és a gumigyárak lehúzása

csak ez nem így van !

Tóth Zoltán
Nem elérhető gumibogi

20-9111-661 www.ftgumi.hu

« Hozzászólás #39691 Dátum: 2008 Január 06, 21:15:37 »

szval a szokásos üvöltveanyátokpicsájázás helyett most megittam egy rozéfröccsöt

én naponta 70-200km-t megyek ebben a tetves városban és ráadásul budapest egyik legmagasabb pontján lakom
igeneis nemcsakhogy az nem mindegy ,hogy télie vagy nyári e a gumi de még a minta típus sem mindegy
akkor hogyan megy el budaliget-budakalász-zugló-budaörs-dunaharaszti-budakalász -budaliget távolságot balesetmentesen nyáriugumival

csak ez nem így van !
én ezzel a hozzászólással maximálisan egyet értek!!
és hogy ki mit mond és gondol a téligumi használatról az próbálja ki azokat és utánna mondjon róla véleményt.
természetesen üzlet az van benne mint mindenben ezen a világon....

viszont abban teljesen egyetértek hogy sokan azt hiszik hogy a téliguma tökéletes tapadást fog biztositani.....ezekkel nincs mit tenni mint leanyázni ha állatba nyomják...
ennyi.....

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #39690 Dátum: 2008 Január 06, 21:14:27 »

a témához kapcsolódó írásocska.
http://scheerti.blog.hu/2008/01/02/kiskate_mindenkinek_aki_vezetne_de_nem_t

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető ratro

« Hozzászólás #39689 Dátum: 2008 Január 06, 21:12:23 »

csak ez nem így van !

Köszönjük Bibendum.
Gumibogi nevében is...

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #39688 Dátum: 2008 Január 06, 21:06:00 »

csak ez nem így van !

Nem elérhető angel06

« Hozzászólás #39687 Dátum: 2008 Január 06, 20:56:46 »

Szerbusztok gyerekek,meleg szeretettel köszöntlek bennetek.És hát nagyon örülök,hogy itt van mindenki,éljenek a punkok!Vá,Vá,kia legnagyobb?Főnök Főnök.

Jó ez a duma......, mit ittál?!  Grin Evil

Nem elérhető Funk

« Hozzászólás #39686 Dátum: 2008 Január 06, 20:54:27 »

cpg Grin
Nem elérhető Funk

« Hozzászólás #39685 Dátum: 2008 Január 06, 20:53:36 »

Szerbusztok gyerekek,meleg szeretettel köszöntlek bennetek.És hát nagyon örülök,hogy itt van mindenki,éljenek a punkok!Vá,Vá,kia legnagyobb?Főnök Főnök.
Nem elérhető brez

http://vbk.at.hu/

« Hozzászólás #39684 Dátum: 2008 Január 06, 20:53:03 »

na persze...bármivel lehet, csak nem fogsz megállni
ideális körülmények között simán... nem lakotterületen száguldozok 80-nal, mert ha ott kilép elém egy gyalogos az valóban elcsapnám... Undecided
De menjél fel a 2/a-ra egy friss hó után... simán lehetne menni 80-t ha nem jönnének a besza..k meg a nyárigumisok!

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #39683 Dátum: 2008 Január 06, 20:44:11 »

biztonságos autózáshoz max 40km/h kell, téligumával meg bőven lehet 70 80-t autózni!
na persze...bármivel lehet, csak nem fogsz megállni

Nem elérhető brez

http://vbk.at.hu/

« Hozzászólás #39682 Dátum: 2008 Január 06, 20:41:16 »

szerintem az a vicc kategória. Nyáron még csak csak, de télen teljesen alkalmatlan.
ilyen 4 évszakos van a céges transitomon .... horror!! a főnökére jutott téli guma   Undecided... ég és föld a különbség pedig 2 egyforma autó!  Undecided
A négyévszakos gumikat nem a magyar körülményekre tervezték!! Annak Németországban a helye, ahol azonnal takarítanak sóznak (persze most be fogja írni valaki, hogy mégis áll az autópálya a németeknél egy komolyabb hóesés után)! Mi 15évvel ezelőtt egy 3 évet éltünk kint németben úgy családostul és ez időszak altt az Omegánkon csak 4évszakos guma volt, soha nem volt vele baj...! A téligumi meg az én tapasztalataim szerint igen is sokat számít főleg egy frissen esett hónál amikor nyomok már kitaposottak csak az előzésnél mész bele a hóba, abszolút nem dobja meg a kocsit! Engem pl kifejezetten idegesítenek a nyárigumisok ebben az időszakban mert nekik a biztonságos autózáshoz max 40km/h kell, téligumával meg bőven lehet 70 80-t autózni! Az egy dolog hogy valóban inkább a szart sem ér kategóriába tartozhat mert nem takarítják ("portalanítják") az utakat, és azon a nyálon mindenféle gumival csúszkálsz!
Hogy összefoglaljam a gondolataimat, szerintem nem a gumikkal van a baj és igen is KELL a téligumi, hanem még mindig a hazai közlekedési helyzetben kellene keresni a hibát!! Szerintem

Nem elérhető abes

« Hozzászólás #39681 Dátum: 2008 Január 06, 19:24:52 »

Trabisok figyelem!!

A kétütemű zöldkártyával kapcsolatos hírek lesznek az M1 híradóban.
(4 év haladék?)
Sompi
« Hozzászólás #39680 Dátum: 2008 Január 06, 18:35:01 »

muppetek manhattanban megvan
muszályj lesz valahogy bótolnunk!!  Grin
....máááámint biztonsági másolat ééééééérted!!  Wink Grin
« Utoljára szerkesztve: 2008 Január 06, 18:38:08 írta Sompi »
RNIE
« Hozzászólás #39679 Dátum: 2008 Január 06, 18:07:51 »

minimum felirattal, de ha szinkron is volna az lenne kánaán!!  Grin
on
muppetek manhattanban megvan
Sompi
« Hozzászólás #39678 Dátum: 2008 Január 06, 18:01:58 »

off
MUPPET SHOW illetve MUPPET filmek kellenének digitális adathordozón(pl DVD Smiley )
minimum felirattal, de ha szinkron is volna az lenne kánaán!!  Grin
on
« Utoljára szerkesztve: 2008 Január 06, 18:04:34 írta Sompi »
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #39677 Dátum: 2008 Január 06, 17:37:34 »

De valószinüleg igen.
Volt benne egy 1,5tonnás öntöttvas motor fából készül kaszni meg 40 lóerő.
És legalább 100 autó volt.

Evil
Biztos,hogy igen!! Grin
Amugy meg nemrég matekoztam,hogy hány kilométert vezettem idáig,és kijött ccaÖTSZÁZEZERkm!!
Na ebböl,ha 100 km-t  vezettem kimondottan téli gumival(kölcsön autoval)mégsem koccantam,törtem vasat.
Nem nagyképüségböl irtam,ezek tények!

Tóth Zoltán
Nem elérhető wob974

« Hozzászólás #39676 Dátum: 2008 Január 06, 17:13:45 »

Teljesen komolyan gondolom!
Akkor megkérdezném,aaamikor még nem tudtak téli keveréket gyártani(a Te logikád szerint)akkor nem közlekedtek télen?(az én logikám szerint)

De valószinüleg igen.
Volt benne egy 1,5tonnás öntöttvas motor fából készül kaszni meg 40 lóerő.
És legalább 100 autó volt.

Evil

Sompi
« Hozzászólás #39675 Dátum: 2008 Január 06, 17:09:00 »

OTTAPONT,ez a lényeg!! Grin
...igazsága vagyon senior!
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #39674 Dátum: 2008 Január 06, 17:06:44 »

Ez az egész nyárigumi-téligumi mizéria csak a gumigyártok nagy biznisze,nekünk meg nagy átqrás!
Nézzük már meg,miota közlekednek autok ballonos gumikall,és mikor kezdödött a téligumik elterjedése.???
Pedig azelött is voltak ám telek,nemkicsik,de jó nagyok,és mégis mentek a gépek!!
A téligumival csak azt "értük" el,hogy a sok baromarcú,aki egyébként se tud vezetni,azt hiszi,hogy minden jó,ha van téli gumi,és törik a vasakat rendületlenül!
Már miért lenne átqrás?
Két garnitúra gumi kétszer annyit fut, és ugyanott tartasz, mintha csak egy garnitúrát gyűrnél. Az igaz, hogy jégen nem tesz csodákat, de én érzem, hogy jobb az úttartása a kocsinak most a téli gumival (nem egy szezont mentem csak nyárival, illetve özönvíz előtti inkább terepes, mint téli gumival).
Seniornál van az igazság: a téligumi nem helyettesíti a szemet, az agyat meg a féket, meg a gázt...

Qzma helyében akkor sem indultam volna el nyári gummával. Ennyi.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #39673 Dátum: 2008 Január 06, 17:01:55 »

maradjunk annyiban,
OTTAPONT,ez a lényeg!! Grin

Tóth Zoltán
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #39672 Dátum: 2008 Január 06, 16:56:29 »

maradjunk annyiban, hogy a téligumi egy fasza dolog, a modern technika egyik nagy vívmánya.

fasza dolog, de nem egyedüli csodaszer. használni tudni kell azt is.
meg a nyárit is.
meg a négyévszakost is.
meg a gázt is, meg a féket is, meg a kormányt is.

a média meg egy köcsög, amikor minden egyes balasetnél azt hangsúlyozza, hogy nem volt rajta téligumi és nem azt, hogy egy hímvessző volt a sofőr és nem a tudásához-képességéhez-járművéhez képest hajtott.
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #39671 Dátum: 2008 Január 06, 16:52:10 »

Ezt ugye te se gondoltad komolyan.
Amúgy téligumi elterjedése azóta van amióta tudnak olyan keveréket előállitani.

Evil
Teljesen komolyan gondolom!
Akkor megkérdezném,aaamikor még nem tudtak téli keveréket gyártani(a Te logikád szerint)akkor nem közlekedtek télen?(az én logikám szerint)

Tóth Zoltán

« Hozzászólás #39670 Dátum: 2008 Január 06, 16:50:51 »

jön mindjárt gumibogi és jól helyretesz itt mindenkit  Wink Cheesy

« Hozzászólás #39669 Dátum: 2008 Január 06, 16:49:58 »

BlackP-t most utoljára egy totoja törte össze: macisajt, utána zebra, utána meg áll egy kivilágított bogár és indexel balra. nekiment a köcsög.

ja, téligumi volt rajta. na most akkor mi van?
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #39668 Dátum: 2008 Január 06, 16:48:51 »

egyébkint aki meg a kisautóval hetente 2x elmegy vásárolni, meg évente 2x hosszabb útra annak faszányos.
uff
áhh, annak semmi nem elég jó. tegnap sugár parkoló, 60 körüli nő majdnem levittte a sorompót, dudálás, erre leállítja a motort, kiszáll, hátramegy a hátsó ajtóig, ahol is ugye nyomni kell egy gombot, hogy kiadja a jegyet, visszaül, addigra a sorompó nyitva, beköti magát, motor indít és már ment is tovább, mondtam a páromnak, hogy álljunk be egy oszlop mögé, míg elmegy a közelünkből..életveszély. szóval neki téligumit, dodgemet, sofőrt, vagy akármit, csak ne öljön meg senkit...

Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #39667 Dátum: 2008 Január 06, 16:48:15 »

van értelme a téliguminak, főleg, ha a nyárit úgy állítják össze, hogy szar legyen télen. meg biztos kell a nagyobb teljesítményű gépekhez, de ezzel együtt is meg lehet dögleni
Te irtad,hogy a"nyári gumit ugy állitják össze",akkor nem üzlet van?
Szerintem 2 fajta gumi van.
-van a rendes mitázatu,amivel lehet menni
-és van a kopott szar,ami csak arra jo,hogy télen könnyebben törd a vasat.

Tóth Zoltán
Nem elérhető angel06

« Hozzászólás #39666 Dátum: 2008 Január 06, 16:48:02 »

Ha már téli-nyári gumi......Qzma vajh' sikeresen megérkezett ahová gondolta?

« Hozzászólás #39665 Dátum: 2008 Január 06, 16:47:47 »

egyébkint aki meg a kisautóval hetente 2x elmegy vásárolni, meg évente 2x hosszabb útra annak faszányos.
uff

annak tökmindegy milyen gumin megy, ígyis-úgyis összetöri magát meg még valaki mást.  
RNIE
« Hozzászólás #39664 Dátum: 2008 Január 06, 16:47:18 »

én feldobtam télit mégha kétszer megyek is ki vele,koccanás többe kerül
Sompi
« Hozzászólás #39663 Dátum: 2008 Január 06, 16:45:16 »

Hát azért az biztos hogy a téli és nyári nem ugyanaz mint a keverék gumi.
Valmilyen kompromisszum van benne de az biztos hogy nem tökéletes.
Az viszont biztos hogy vezetni pedig minden gumival kell tudni.

Evil
ez így igaz, de szerintem ha valaki 40ezret megy évente 1.5 tonna faszom drága hangtechnikával nem biztos hogy azon a szájbak....t téli gumin kéne spórolni!! (ez a főnöknek szólt.   Grin )

uff
Oldalak: 1 ... 2548 2549 2550 2551 2552 [2553] 2554 2555 2556 2557 2558 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: