www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 22, 17:52:46

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921220 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 3377 3378 3379 3380 3381 [3382] 3383 3384 3385 3386 3387 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 28004896 alkalommal)
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6541 Dátum: 2006 április 24, 14:41:22 »

7-kor már itt vagyok :-((
Bejárat a Duna felől, a portáról is hívhatsz: Méry Miklós (27362 a belső szám), de mobil is jó: 30-kilencnullanulla-74öthat
aztán számolj azzal is, hogy édlután hazamegyek, tesztelem a motrot, aztán ha megint szarozik, vissz a szervízbe és nem lenne utolsó, ha esetleg jönnél mögöttem, hogy legyen, aki hazahoz, odáig biztos el tudok menni, csak vicces lennék a buszon a protektoros nadrágban...vagy más terved van?

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6540 Dátum: 2006 április 24, 14:36:58 »

4 db kéne. Egyet megtaláltam épségben.
ok, ha elég a 4db, akkor annyit adok, de akad több is szerintem...

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #6539 Dátum: 2006 április 24, 14:33:29 »

na a végét nem kellett volna Cheesy

Mé', hátha valaki még a régi szép időkből így jobban ismeri :-)
Nem elérhető zsolt

« Hozzászólás #6538 Dátum: 2006 április 24, 14:29:24 »

remélem nem felejtem el előásni a csavarokat..mennyi kell?
4 db kéne. Egyet megtaláltam épségben.
Nem elérhető zsolt

« Hozzászólás #6537 Dátum: 2006 április 24, 14:27:45 »

szerintem ez nem egy mindennapos dolog amúgy
Valószínüleg..
De elég, ha velem történik.
Vagy fogjam fel úgy, hogy ez egy annyira ritka eset, hogy matematikailag igen kicsi az esélye, hogy ez mégegyszer megtörténik velem? Úgyhogy nem érdekel, mitől lett!?
Viszont annak az esélye, hogy ez mással történik meg, már nagyobb. Azért azt sem közömbös számomra. Már csak azért sem, mert nem szeretnék sem autósként, sem gyalogosként szembetalálkozni egy ilyen kósza kerékkel.
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6536 Dátum: 2006 április 24, 14:22:28 »

remélem nem felejtem el előásni a csavarokat..mennyi kell?

Nem elérhető zsolt

« Hozzászólás #6535 Dátum: 2006 április 24, 14:19:55 »

Bp. XIII.ker. Pozsonyi út 77-79 (Helia szállóhoz ill. Merci szervízhez közel, a rakparti kis MOL-kúttal szemben, volt KISZ székház)
Holnap reggel mehetek??? Hánytól? Név szerint kit keressek?
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #6534 Dátum: 2006 április 24, 14:17:23 »

Sziiiiiiiiiiiiiiiiiiiipotóóóóóóóóóóóóóóó
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6533 Dátum: 2006 április 24, 14:16:31 »

Bp. XIII.ker. Pozsonyi út 77-79 (Helia szállóhoz ill. Merci szervízhez közel, a rakparti kis MOL-kúttal szemben, volt KISZ székház)
na a végét nem kellett volna Cheesy

Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #6532 Dátum: 2006 április 24, 14:14:51 »

Szia!
K&H merre van?

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6531 Dátum: 2006 április 24, 14:12:26 »

És ez csak centírozásnál derül ki?
Ha igen,akkor olyan helyen szabad csak szereltetni, ahol ki is tudják centírozni!?
szerintem ez nem egy mindennapos dolog amúgy

Nem elérhető zsolt

« Hozzászólás #6530 Dátum: 2006 április 24, 14:10:08 »

Én is úgy gondolom, hogy neki van igaza. Az egyik gumis kétségbe esik, ha zsírozott kónuszú kerékcsavart talál, a másik lecsesz, hogy szárazon berágódik. Ilyen lelazulásos esteim nekem is voltok a legkülönbözőbb helyeken (kuplung, féltengely, adagoló) és járművekkel, és mindig valami excentritás okozta.

És ez csak centírozásnál derül ki?
Ha igen,akkor olyan helyen szabad csak szereltetni, ahol ki is tudják centírozni!?
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6529 Dátum: 2006 április 24, 13:57:54 »

Szia!
K&H merre van?
írj egy privátot faternak (BlackP sen), majd mondja a pontos címet, én most meg nem tudom mondani fejből

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #6528 Dátum: 2006 április 24, 13:51:04 »

Én is úgy gondolom, hogy neki van igaza. Az egyik gumis kétségbe esik, ha zsírozott kónuszú kerékcsavart talál, a másik lecsesz, hogy szárazon berágódik. Ilyen lelazulásos esteim nekem is voltok a legkülönbözőbb helyeken (kuplung, féltengely, adagoló) és járművekkel, és mindig valami excentritás okozta.

A lovászimi is valami hasonlót írt.
Majd úgyis elviszem valahova  megnézetni a kereket egy olyan helyre, ahol centírozni is tudják.
Nem elérhető zsolt

« Hozzászólás #6527 Dátum: 2006 április 24, 13:41:24 »

én a kunigunda utcában dolgozok, 3.kerület, ide be tudom hozni a csavarokat, vagy faternak odaadni, k&h főépület, vagy mi.
Szia!
K&H merre van?
Nem elérhető zsolt

« Hozzászólás #6526 Dátum: 2006 április 24, 13:32:42 »

Természetes, sőt mi 5 csavarosok módfelett kiváncsiak vagyunk. Esetleg eszembe jutott az is, hogy mi van akkor, ha a felfekvési felület üt a felnin? Azaz az 5 csavar nincs sikban, igy feszül a kerék, ami menet kozben jeletkezhet. Ez is csak egy ötlet volt.
Elképzelhető. A lovászimi is valami hasonlót írt.
Majd úgyis elviszem valahova  megnézetni a kereket egy olyan helyre, ahol centírozni is tudják. Ott erre is rákérdezek.
Valami épkézláb magyarázata biztos van!!
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6525 Dátum: 2006 április 24, 13:25:03 »

én a kunigunda utcában dolgozok, 3.kerület, ide be tudom hozni a csavarokat, vagy faternak odaadni, k&h főépület, vagy mi.

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6524 Dátum: 2006 április 24, 13:22:42 »

hát, ha nem hőálló festékkel kenik le a felnit, az biztos megolvad..én otthon festettem felnit, sk húztam meg a csavarokat, semmi gondom nem volt. gumibogitól is vettem felnit, amit ő festett le, ugyancsak nincs gondom. lekaparni a festéket szerintem baromság, onnan elkezdhet rozsdásodni, valamit a kónuszos csavar elvileg úgy megfogja, hogy azalatt aztán olvadhat a festék ahova csak akar...

Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #6523 Dátum: 2006 április 24, 13:21:56 »

Köszi.Ha reggelig nem lesz más, írok, hogy hova küldd. Te meg, hogy mennyit fizessek.
Most meglátom,hogy mibe fog fájni nekem ez a történet, és utána attól teszem függővé a csomagtartót.
Üdv!

OK, a csavarokért nem kérek pénzt, marad nekem még régről egy pár. Hány darabot küldjek? Majd ird meg.
Nem elérhető zsolt

« Hozzászólás #6522 Dátum: 2006 április 24, 13:18:55 »

OK, ha más nem, hát elküldöm postán. Csomagtartó érdekel még? mivel kicsit szűkösen vagyunk, igy 15-ben megkaphatod.
Köszi.Ha reggelig nem lesz más, írok, hogy hova küldd. Te meg, hogy mennyit fizessek.
Most meglátom,hogy mibe fog fájni nekem ez a történet, és utána attól teszem függővé a csomagtartót.
Üdv!
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #6521 Dátum: 2006 április 24, 13:11:23 »

A csavar kéne . Szerencsére itt más is ajánlott fel csavart.Mivel kevesebb csavarral nem szeretnék közlekedni, megvárom,hogy kié van hozzám a legközelebb.
Budapest, Belváros. Ha nem lesz, kell.
Köszönöm!!

OK, ha más nem, hát elküldöm postán. Csomagtartó érdekel még? mivel kicsit szűkösen vagyunk, igy 15-ben megkaphatod.
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #6520 Dátum: 2006 április 24, 13:10:31 »

Sajnos nem tudok vitázni erről a témáról, mert nem értek hozzá. Csak a lehetséges választ keresem. Mert nem hiszem el, hogy nincs oka.
Viszont nekem nem azt mondták, hogy ha nem kaparjuk le a festéket, mindenképpen ez lesz a következménye.Ez csak egy lehetséges okozat. És tudtommal a festékek sem egyforma összetevőkből készülnek, ennek megfelelően mások a tulajdonságaik.
Az én szerény véleményem az - úgy általában a dolgokról- hogy amiről még nem hallottam, vagy nem tapasztaltam, azért az még  lehet létező dolog.Tanulni csak úgy lehet/ már aki akar/, hogy utánajárunk dolgoknak és nyitottak vagyunk az új információkra.
 Szerintem azért fő az óvatosság. Baj nem lehet belőle, ha eltávolítjuka festéket.
Én semmiképpen nem merném 100%-osan kijelenteni egy dologról azt, hogy márpedig ez nem létezik, mert én nem tudok róla, és az ismerőseim se hallottak ilyenről..De hát nem vagyunk egyformák.
Nem célom senkinek a megbántása sem ,hiszen az nem visz előlrébb a probléma megoldásában.
Azért remélem, hogy felindult lelkiállapotom megértésre talál, hiszen kislányomat és feleségemet is reális veszélyfenyegette. Akinek van családja,szereti és felelősséget érez iránta , szerintem megérti. Nem az a szaros néhány ezer Ft anyagi kár érdekel, bár öngamában nyilván az is bosszantó lehet.
Természetesen egy vélemény kevés, tovább fogok érdeklődni ebben a témában, mert rosszabul is végződhetett volna az eset.

Természetes, sőt mi 5 csavarosok módfelett kiváncsiak vagyunk. Esetleg eszembe jutott az is, hogy mi van akkor, ha a felfekvési felület üt a felnin? Azaz az 5 csavar nincs sikban, igy feszül a kerék, ami menet kozben jeletkezhet. Ez is csak egy ötlet volt.
Nem elérhető zsolt

« Hozzászólás #6519 Dátum: 2006 április 24, 13:10:04 »

Én nem értek hozzá, de nekem sem kellett lekapargatni, és még mindig festékes a felni. Igaz 5 év telt el, de még nem lazult fel. Viszont van csavarom ha kell.
A csavar kéne . Szerencsére itt más is ajánlott fel csavart.Mivel kevesebb csavarral nem szeretnék közlekedni, megvárom,hogy kié van hozzám a legközelebb.
Budapest, Belváros. Ha nem lesz, kell.
Köszönöm!!
Nem elérhető zsolt

« Hozzászólás #6518 Dátum: 2006 április 24, 13:03:27 »

10 éve csinálom ezt a müveleteket és igaz technikus nem vagyok,de akkor az összes új felninél ezt a müveletek kellene megcsinálni szerinted mivel azok úgymond frissen vannak fényezve,szinterez,festve vagy egyéb müvelettel lekezelve!!

nem szeretnék vitába szállni azzal az emberrel aki ezt mondta de ez szerintem valótlan dolog.

én saját magamnak is fényeztem már felni és ilyen próblémám sose volt.
sőt én a fékdobjaimat festettem le és a nagyhötöl ami pl.Horvátország hegyiszakasz ,nem olvadt fel a festék,és nem lazult le a kerék.
de kérdezd meg a többieket akiknek újjitottuk a felnieiket és hogy jártak-e igy.

és mivel mi nem vagyunk valamire való gumiszerviz,mert az utcán szerelünk,azért láttunk már egy-két dolgot.

üdvw

Sajnos nem tudok vitázni erről a témáról, mert nem értek hozzá. Csak a lehetséges választ keresem. Mert nem hiszem el, hogy nincs oka.
Viszont nekem nem azt mondták, hogy ha nem kaparjuk le a festéket, mindenképpen ez lesz a következménye.Ez csak egy lehetséges okozat. És tudtommal a festékek sem egyforma összetevőkből készülnek, ennek megfelelően mások a tulajdonságaik.
Az én szerény véleményem az - úgy általában a dolgokról- hogy amiről még nem hallottam, vagy nem tapasztaltam, azért az még  lehet létező dolog.Tanulni csak úgy lehet/ már aki akar/, hogy utánajárunk dolgoknak és nyitottak vagyunk az új információkra.
 Szerintem azért fő az óvatosság. Baj nem lehet belőle, ha eltávolítjuka festéket.
Én semmiképpen nem merném 100%-osan kijelenteni egy dologról azt, hogy márpedig ez nem létezik, mert én nem tudok róla, és az ismerőseim se hallottak ilyenről..De hát nem vagyunk egyformák.
Nem célom senkinek a megbántása sem ,hiszen az nem visz előlrébb a probléma megoldásában.
Azért remélem, hogy felindult lelkiállapotom megértésre talál, hiszen kislányomat és feleségemet is reális veszélyfenyegette. Akinek van családja,szereti és felelősséget érez iránta , szerintem megérti. Nem az a szaros néhány ezer Ft anyagi kár érdekel, bár öngamában nyilván az is bosszantó lehet.
Természetesen egy vélemény kevés, tovább fogok érdeklődni ebben a témában, mert rosszabul is végződhetett volna az eset.
Nem elérhető lovászimi

« Hozzászólás #6517 Dátum: 2006 április 24, 12:53:54 »

de kérdezd meg a többieket akiknek újjitottuk a felnieiket és hogy jártak-e igy.

Nekem olyan tapasztalatom volt egy általam szervízelt bogárnál, hogy rendre mindig lelazult az egyik hátsó kerék, és mivel 5*205 osztókörű volt, nem tudtam kicentíroztatni pécsen, aztán a pótkerékkel már nem lazulgatott, elöl nem rázott meg ilyenek.
Aztán egy szaki mondta hogy dobjuk el azt a felnit, mert szerinte deformált, és menet közben ezért lazul le.
Úgy tettem, és azóta semmi gond, de előtte vagy négyszer lelazult, sőt egyszer úgy rászorult az egyik általam faszán megtépett csavar, hogy úgy kellett lemelegíteni. (ez volt az utolsó húzása annak a keréknek.)
A kerékcsavarokat egyébkent 110 nm-el kell lehúzni, ez általában kevesebb erőt jelent, mint amivel egy felnőtt férfi érzésre meghúzza a kerekeket...

Balage meló
« Hozzászólás #6516 Dátum: 2006 április 24, 12:31:16 »

Photoshop és már nem is modern! Smiley

Ez tul modern :-)
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #6515 Dátum: 2006 április 24, 12:29:29 »

Nyomtasd ki ezt, és dobd be a többi közé!  Smiley

http://img.tar.hu/boxair/size2/6164744.jpg

Ez tul modern :-)
Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #6514 Dátum: 2006 április 24, 12:29:01 »

10 éve csinálom ezt a müveleteket és igaz technikus nem vagyok,de akkor az összes új felninél ezt a müveletek kellene megcsinálni szerinted mivel azok úgymond frissen vannak fényezve,szinterez,festve vagy egyéb müvelettel lekezelve!!

nem szeretnék vitába szállni azzal az emberrel aki ezt mondta de ez szerintem valótlan dolog.

sőt én a fékdobjaimat festettem le és a nagyhötöl ami pl.Horvátország hegyiszakasz ,nem olvadt fel a festék,és nem lazult le a kerék.

és mivel mi nem vagyunk valamire való gumiszerviz,mert az utcán szerelünk,azért láttunk már egy-két dolgot.

üdvw

Én nem értek hozzá, de nekem sem kellett lekapargatni, és még mindig festékes a felni. Igaz 5 év telt el, de még nem lazult fel. Viszont van csavarom ha kell.
Balage meló
« Hozzászólás #6513 Dátum: 2006 április 24, 12:28:20 »

Nyomtasd ki ezt, és dobd be a többi közé!  Smiley

http://img.tar.hu/boxair/size2/6164744.jpg

Azt sajnálom, hogy Rovinj nincs. Pula van, azt megkeresem.
Nem elérhető gumibogi

20-9111-661 www.ftgumi.hu

« Hozzászólás #6512 Dátum: 2006 április 24, 12:27:28 »

Szia! Elolvastam és válaszoltam is.
A következőt azért ide írom, mert lehet , hogy közérdekű.
Most beszéltem egy ismerős járműtechnikussal, aki a következőt mondta:
Ha a felni felületkezelés / festés/ óta még nem volt felszerelve, akkor a csavarok alatti részről mindenképpen el kell távolítani a festékréteget. Erre azért van szükség, mert a fékdob hőjétől a festék egy idő után fellazul, megolvad a csavar alatt, és így a jól meghúzott csavar simán kilazulhat.Ez okozhatja az amúgy nem túl gyakori történetemet. Egy valamirevaló gumisműhelynek szerinte ezt illik tudnia, a saját érdekében is.

Na, most megyek festéket kapargatni.

üdvw

Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #6511 Dátum: 2006 április 24, 12:21:53 »

Szép nagy kört mentél! A bogi, hogy bírta?  Cheesy

Azt sajnálom, hogy Rovinj nincs. Pula van, azt megkeresem.
Balage meló
« Hozzászólás #6510 Dátum: 2006 április 24, 12:20:10 »

Szép nagy kört mentél! A bogi, hogy bírta?  Cheesy

Hétvégi termésem:
----------------------------

Nem elérhető NGA

« Hozzászólás #6509 Dátum: 2006 április 24, 12:12:55 »

Hétvégi termésem:
----------------------------
Rijeka

Belgrád

Bécs

Becej
Nem elérhető zsolt

« Hozzászólás #6508 Dátum: 2006 április 24, 12:11:11 »

Szia Zsolt!
Irtam Neked privátba!
Üdvw

Szia! Elolvastam és válaszoltam is.
A következőt azért ide írom, mert lehet , hogy közérdekű.
Most beszéltem egy ismerős járműtechnikussal, aki a következőt mondta:
Ha a felni felületkezelés / festés/ óta még nem volt felszerelve, akkor a csavarok alatti részről mindenképpen el kell távolítani a festékréteget. Erre azért van szükség, mert a fékdob hőjétől a festék egy idő után fellazul, megolvad a csavar alatt, és így a jól meghúzott csavar simán kilazulhat.Ez okozhatja az amúgy nem túl gyakori történetemet. Egy valamirevaló gumisműhelynek szerinte ezt illik tudnia, a saját érdekében is.

Na, most megyek festéket kapargatni.
Holló
« Hozzászólás #6507 Dátum: 2006 április 24, 11:58:02 »

mi is a címed?
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #6506 Dátum: 2006 április 24, 11:52:38 »

<beszúrt kép törölve>
Ilyen telom nekem is van 3kulonbozo variacioban az egyik akkora mint egy aktataska Grin Tettem fel kepet a keptaramba az orarol, csak meg mindig men konvertalta at a kep,tar.hu Sad

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Holló
« Hozzászólás #6505 Dátum: 2006 április 24, 11:49:58 »

Holló
« Hozzászólás #6504 Dátum: 2006 április 24, 11:49:35 »

mé nem jelenik meg a kép?
Holló
« Hozzászólás #6503 Dátum: 2006 április 24, 11:49:04 »

tegnap kapttam egy ilyet fateromtól Grin
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #6502 Dátum: 2006 április 24, 11:40:40 »

Az autón sima 5 csavaros lemezfelni van, 1000 Ft. volt darabja. Régi téligumi van rajta.Tehát nem képvisel komoly értéket, és nem is kuriózum.
Nyilván nem egyszerre esett ki mind az öt, de olyan trehány vagyok, hogy nem számolom meg az összes kerékcsavart 5 kilométerenként.
Olyan nincs hogy a gumis 5 csavarbol 1-etse huzzon meg. Meg ha 2nincs meghuzva de 3igen akkor sem hagyod el a kereket. Szerintem tuti hogy valaki kereket akkart lopni

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Oldalak: 1 ... 3377 3378 3379 3380 3381 [3382] 3383 3384 3385 3386 3387 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: