www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 28, 21:47:02

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921226 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1541 1542 1543 1544 1545 [1546] 1547 1548 1549 1550 1551 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 28171331 alkalommal)
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #79982 Dátum: 2010 Május 21, 11:43:38 »

Az az alapvető gondom, hogy pár emberrel nagyon elszállt valami... Nehéz lenne megtippelni, mi okán, de azt a hangnemet még idegentől sem viselem el, nemhogy egy jóismerőstől-havertól... Lehet, hogy ez olyan vagánynak tűnik valakinek, hogy na majd én jól megmondom a magmét, és a nyers stílus majd megteszi a hatását.... meg is teszi, de lehet, nem úgy, ahogy szerette volna... a jobbik eset, ha kicsit elgondolkodik utána azon, vajon megérte-e...
ismerőst főleg arconcsapnál márcsak a nevelési célzatból is .  Wink

"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség." (M.Oyama)
Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #79981 Dátum: 2010 Május 21, 11:19:25 »

de szerintem már vissza is regisztrált, majd elmondják, akik értenek hozzá
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #79980 Dátum: 2010 Május 21, 10:53:49 »

Az az alapvető gondom, hogy pár emberrel nagyon elszállt valami... Nehéz lenne megtippelni, mi okán, de azt a hangnemet még idegentől sem viselem el, nemhogy egy jóismerőstől-havertól... Lehet, hogy ez olyan vagánynak tűnik valakinek, hogy na majd én jól megmondom a magmét, és a nyers stílus majd megteszi a hatását.... meg is teszi, de lehet, nem úgy, ahogy szerette volna... a jobbik eset, ha kicsit elgondolkodik utána azon, vajon megérte-e...

többek között ezért hanyagolok néhány topikot. jó az a topikignore funkció...  Wink Cheesy
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #79979 Dátum: 2010 Május 21, 10:33:38 »

Én megpróbálom visszafogni magam, és tartani egy szintet a hangnemben.

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
RNIE
« Hozzászólás #79978 Dátum: 2010 Május 21, 10:20:35 »

Hogy tud a kuttúra elszállni? :-))
úgy,hogy van aki madártejet vesz
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #79977 Dátum: 2010 Május 21, 10:20:07 »

Na itt egy kicsit elszállt a vitakultúra. Sajnos.
Hogy tud a kuttúra elszállni? :-))

Buzi, aki fékez! :-)))
RNIE
« Hozzászólás #79976 Dátum: 2010 Május 21, 10:19:36 »

én pl magasról sz@rom le hogy ki-milyen tejet iszik és hol veszi Cool ilyeneken vitázni.. Roll Eyes
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #79975 Dátum: 2010 Május 21, 10:13:11 »

Na most ott kezdősik, hogy szerintem az életben nem találkoztak még talán...
Én már nem egy emberrel találkoztam innen, és mégis elég kemény beszólások vannak, ennek ellenére...(vagy éppen ezért???)
És igen, van egy pont, amikor az ember azt mondja, eddig érte meg eltűrni...
Nem tudom.
Én egyszer kaptam fel a vizet nagyon, de már belátom, kár volt. Vannak dolgok, amiket nem kell véresen komolyan venni. Igen, emlékszem a Narancs/Bill csörtére. Szerintem nem volt durva - bár ez egy sör mellett másképp festett volna, biztosan.
Ugye volt ez az itteni vita az olcsó/drága élelmiszerekről. Na itt egy kicsit elszállt a vitakultúra. Sajnos.
Én megpróbálom visszafogni magam, és tartani egy szintet a hangnemben.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Süni
« Hozzászólás #79974 Dátum: 2010 Május 21, 10:10:39 »

Az összes magyar terméket keresőnek ajánlanám a PéZsé féle sajtokat!! Hónapok óta másmilyet nem eszünk, nem veszünk. Kiba...tt finom, és olcsó!

Narancs meg remélem visszajön. Én ismertem már előbb, mint ide beregelt volna, olvasta a fórumot, de nem érezte szükségét, hogy meg is jelenjen. Ettől független örültem, mikor tagja lett a közösségnek.
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #79973 Dátum: 2010 Május 21, 10:08:17 »

nem értem a kiregelősdit:ha haverok vagytok,akkor valszeg adhat a véleményedre és megdumálhatjátok egy sör mellett.ha meg nem akkor nem tökmindegy ki-mit mond??

Na most ott kezdősik, hogy szerintem az életben nem találkoztak még talán...
Én már nem egy emberrel találkoztam innen, és mégis elég kemény beszólások vannak, ennek ellenére...(vagy éppen ezért???)
És igen, van egy pont, amikor az ember azt mondja, eddig érte meg eltűrni...

Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #79972 Dátum: 2010 Május 21, 10:05:50 »

neszójjábe, mert kiregelsz!!
18+++
Ide toronymagas vagyok  Grin Grin Grin

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
RNIE
« Hozzászólás #79971 Dátum: 2010 Május 21, 10:03:39 »

nem értem a kiregelősdit:ha haverok vagytok,akkor valszeg adhat a véleményedre és megdumálhatjátok egy sör mellett.ha meg nem akkor nem tökmindegy ki-mit mond??

« Hozzászólás #79970 Dátum: 2010 Május 21, 10:02:27 »

a 'halálfaszára' kifejezésről eszembe jutott:

on shaft of death tree :-))

on shaft of staying fish's tree  Wink
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #79969 Dátum: 2010 Május 21, 09:55:54 »

Khömmm te tényleg MÁS vagy, Pestám!! titididididiiii.... Grin

neszójjábe, mert kiregelsz!!
18+++

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #79968 Dátum: 2010 Május 21, 09:54:38 »

és aki nyilvánosan? :-)

vannak emberek, akik többször kiregeltek és visszajöttek.
remélem vele is így lesz.
megint vannak mások, akik meg elküldik az őket baszogatókat a halál faszára és kész, le van rendezve, a világ megy tovább.
nem vagyunk egyformák.

a 'halálfaszára' kifejezésről eszembe jutott:

on shaft of death tree :-))

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #79967 Dátum: 2010 Május 21, 09:54:02 »

nem vagyunk egyformák.
Khömmm te tényleg MÁS vagy, Pestám!! titididididiiii.... Grin

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #79966 Dátum: 2010 Május 21, 09:52:42 »

Aki pedig pü-ben azt írja, hogy irigy vagyok rá, az ne is várja el a bocsánat kérést.

és aki nyilvánosan? :-)

vannak emberek, akik többször kiregeltek és visszajöttek.
remélem vele is így lesz.
megint vannak mások, akik meg elküldik az őket baszogatókat a halál faszára és kész, le van rendezve, a világ megy tovább.
nem vagyunk egyformák.

flex 'em all!
Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #79965 Dátum: 2010 Május 21, 09:48:08 »

...
Sajnálom, hogy a Narancs kiregelt. Értékes tagja volt a csapatnak, magába nézhetne (akkor is, ha mindenkinek lehet véleménye), aki miatt történt, ne adj Isten akár személyesen is elnézést kérhetne tőle, hátha visszajön. :-(
...
Találgatások elkerülése végett leírom, hogy érzésem szerint miattam tette.

Stone! Ne kezd te is ezt a dolgot feszegetni, biztos beszéltél vele vagy váltottál vele pü-t (bár ez utóbbi nehéz, ha már kiregelt), velem nem tetted így nem fogadom el a véleményedet objektívnak, ahogy mások sem tették. Kérem, hogy ezután se tegyék, mivel eső után köpönyeg szaga lenne.

Dokumentáltam a hozzászólásokat (még mielőtt valaki cenzúrázná), hogy milyen folyamat vége volt az én véleményem. Én nem fogom törölni a hsz-aimat, vissza lehet keresni. Sőt elnézést sem fogok kérni, mert a véleményem nem változott és szerintem nincs is miért.

Aki pedig pü-ben azt írja, hogy irigy vagyok rá, az ne is várja el a bocsánat kérést.

Ettől függetlenül valóban egy értékes tagja a bogaras társadalomnak (sosem vontam kétségbe) és sajnálom, hogy ezt az általam már rég elfeledett történetet egy privát üzenettel felélesztette. Továbbá sajnálom, hogy arra a döntésre jutott, hogy kiregel.

Üdv, Bill
Nem elérhető SiD

« Hozzászólás #79964 Dátum: 2010 Május 21, 09:19:15 »

Ja, Narancs kiregelése konkrét okhoz köthető? Kár, hogy így tett... Undecided
Erről én is lemaradtam.  Huh

1963 VW1200 DeLuxe
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #79963 Dátum: 2010 Május 21, 09:13:09 »

Termelő hozza a tejet 150 Ft-ért. Jobban mondva bringázok érte 1 km-t.
A Bocibocitarka autó is hozza, a ház előtt áll meg, és csapolni lehet megadott mennyiséget, 160 Ft-ért literjét.
Amióta ez a lehetőség van, boltban nem veszek tejet.
Sajt: elég sok fogy, de se a lengyelt, se a németet nem veszem, legyen akár 400 Ft-tal is olcsóbb kilója.
Ja, és átálltunk a margarinról a vajra, abból is a magyart veszem. Havi tételben ez nem igazán sok. Ennél sokkal nagyobb marhaságokra megy el egy háztartásban sokkal több pénz.

A másik: 7 éve lakunk itt, eddig csontszáraz volt a pince, most van egy fedett lábáztatónk (5-10 cm víz...).
Az udvaron álló, kábé 25 éve ferdén megdőlt cseresznyefa nagyon úgy néz ki, kidől: eszméletlen repedések vannak mögötte a földön, valami félelmetes módon meggyengült az elázott talaj...
Valahogy most nem jön be a tavaszi szél vizet áraszt c. nóta, pedig szerettem...

Ja, Narancs kiregelése konkrét okhoz köthető? Kár, hogy így tett... Undecided

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #79962 Dátum: 2010 Május 21, 09:04:25 »

látod, mi magyar tejet veszünk - napi 3-4 litert. már persze, ha tejnek lehet hívni a MSZ szerint tejsavónak minősített dolgot (persze ez senkit sem zavar rajtam kívül...). igen, literenként 300-350 forintért. és ezt nem nagyképűségből írom!

magyar termék nem lesz olcsóbb, ebbe már a labanc von szechenyinek is beletört a bicskája...

legközelebb szólj rám amikor sörözünk, elmesélek neked (de másnak is szívesen) egy félórás esszét arról, hogy miért.

legalább kulcsszavakban megoszthatnád

flex 'em all!
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #79961 Dátum: 2010 Május 21, 08:32:31 »

Nagyon jó, hogy van mellettem egy józan figura, ha néha én is elszállok... Cool

Ugye? És akkor még maflást nem is kaptál... Roll Eyes Cool

Nem elérhető Minx

« Hozzászólás #79960 Dátum: 2010 Május 21, 08:29:24 »

Én is sajnálom, de valahol megértem.... Még akkor is, ha a múltkor én is vitáztam vele az eredetiség-mániája miatt (ezt megteszem, szinte nap, mint nap, Minx kollégával is...).
Nagyon jó, hogy van mellettem egy józan figura, ha néha én is elszállok... Cool

2003 Mazda MX-5 Sportive
1995 Opel Astra F Caravan 1.4 SE
2009 Opel Astra G Caravan 1.4 Twinport
2019 Hyundai i20
1995 Honda CB750 Sevenfifty
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #79959 Dátum: 2010 Május 21, 08:19:40 »

látod, mi magyar tejet veszünk - napi 3-4 litert. már persze, ha tejnek lehet hívni a MSZ szerint tejsavónak minősített dolgot (persze ez senkit sem zavar rajtam kívül...). igen, literenként 300-350 forintért. és ezt nem nagyképűségből írom!

magyar termék nem lesz olcsóbb, ebbe már a labanc von szechenyinek is beletört a bicskája...

legközelebb szólj rám amikor sörözünk, elmesélek neked (de másnak is szívesen) egy félórás esszét arról, hogy miért.

Jó, rendben... Wink Grin

Nem elérhető aates

« Hozzászólás #79958 Dátum: 2010 Május 21, 08:13:58 »

Szép is az álomvilág....
Én is inkább szeretnék magyar terméket venni, de maikor azt látom, hogy a Magyar Tejként aposztrofált, dobozos tej, majd kétszer annyiba kerül, mint a szlovák, és én naponta, min. 1 litert elfogyaszok, egymagam, akkor azt hiszem, némileg érthető, melyiket fogom venni...
És kérném, nehogy az legyen ebből, hogyha bezzeg a magyart venném, akkor az olcsóbb lenne, mert így több fogyna belőle...!
Köszi!

Farkas Attila Balázs
Az optimisták angolul tanulnak. A pesszimisták héberül. A realisták - lőni
RNIE
« Hozzászólás #79957 Dátum: 2010 Május 21, 07:34:43 »

Sajnos nekem is megfordult már párszor a
Akik ezen a fórumon kívül is barátok-haverok,azok nem írkálnak a másiknak olyat.Akik meg nem,azok nem tökmindegy mit írnak??Ez egy nyílt fórum nem baráti társaság,el kell bírnia a beszólásokat-véleményt.Az embernek megvan a normális baráti köre,itt meg homokozóként bőven belefér bármi szvsz.
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #79956 Dátum: 2010 Május 21, 07:33:32 »

akkor kitiltalak abból a topikból, na?
és boldog leszel :-PPP

Akkor már nem egyszerűbb, ha én magam intézem? Undecided

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #79955 Dátum: 2010 Május 21, 07:32:31 »

Egy ideig én is annak vettem, de mára ez már megváltozott... mint ahogy az érintettek is, ki tudja, mitől... Undecided
akkor kitiltalak abból a topikból, na?
és boldog leszel :-PPP

flex 'em all!
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #79954 Dátum: 2010 Május 21, 07:31:35 »

az anyázós pont erre való.
dühöngő, nem kell komolyan venni.

Egy ideig én is annak vettem, de mára ez már megváltozott... mint ahogy az érintettek is, ki tudja, mitől... Undecided

Nem elérhető oldfield

« Hozzászólás #79953 Dátum: 2010 Május 21, 07:31:28 »

Grin

« Hozzászólás #79952 Dátum: 2010 Május 21, 07:31:13 »

én úgy tudtam, hogy nincs kiregelés, legalábbis mintha erre panaszkodott volna labanc barátunk.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #79951 Dátum: 2010 Május 21, 07:30:29 »

(nem tehetek róla, de nehezen viselem, ha lehazugoznak, faszságokat írónak titulálnak, stb...)

flex 'em all!
Nem elérhető ratro

« Hozzászólás #79950 Dátum: 2010 Május 21, 07:26:15 »

Narancs kiregelt????? Huh Huh Shocked Shocked Shocked Undecided Undecided Undecided Undecided Embarrassed Embarrassed Embarrassed
Tényleg?
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #79949 Dátum: 2010 Május 21, 07:26:07 »

Sajnálom, hogy a Narancs kiregelt. Értékes tagja volt a csapatnak, magába nézhetne (akkor is, ha mindenkinek lehet véleménye), aki miatt történt, ne adj Isten akár személyesen is elnézést kérhetne tőle, hátha visszajön. :-(

Én is sajnálom, de valahol megértem.... Még akkor is, ha a múltkor én is vitáztam vele az eredetiség-mániája miatt (ezt megteszem, szinte nap, mint nap, Minx kollégával is...).
Sajnos nekem is megfordult már párszor a fejemben hasonló gondolat, hogy megéri-e mindenáron ittmaradni, ugyanis van pár ember, akivel pár dologban egyetértek, meg a közös hobbi, a Bogarazás végül is összeköt, de az a stílus, amit megütnek, akár velem szemben is, az már nemigazán az eltűrhető kategória... (nem tehetek róla, de nehezen viselem, ha lehazugoznak, faszságokat írónak titulálnak, stb...) És, ha ez nem változik a jövőben, akkor valszeg én is hasonló elhatározásra fogok jutni.... Persze hiányozna a társaság java (igen a nagyobbik része...), de azt hiszem lenne alkalom így is megbeszélni a dolgainkat... Kíváncsian várom, változik-e valami, aztán döntök...

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #79948 Dátum: 2010 Május 21, 07:15:33 »

Szeretnétek MAGYAR TEJET inni? Nem... ti olcsó tejet szeretnétek inni.
Akkor igyátok a szlovákokét...
Sokkal többet szór el az ember más lényegtelen dolgokra, mint ami mondjuk a két termék közötti árkülönbözet.

Szép is az álomvilág....
Én is inkább szeretnék magyar terméket venni, de maikor azt látom, hogy a Magyar Tejként aposztrofált, dobozos tej, majd kétszer annyiba kerül, mint a szlovák, és én naponta, min. 1 litert elfogyaszok, egymagam, akkor azt hiszem, némileg érthető, melyiket fogom venni...
És kérném, nehogy az legyen ebből, hogyha bezzeg a magyart venném, akkor az olcsóbb lenne, mert így több fogyna belőle...!
Köszi!

Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #79947 Dátum: 2010 Május 21, 06:15:10 »

Megkérnék mindenkit, hogy a jövőben a fórumon kerüljük a privát szférát érintő személyeskedést. Amint észreveszzük, törölni fogjuk (akár az érintett(ek) kérésére is).
Köszönöm mindenkienk a megértést.

Narancs kiregelt????? Huh Huh Shocked Shocked Shocked Undecided Undecided Undecided Undecided Embarrassed Embarrassed Embarrassed

Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #79946 Dátum: 2010 Május 21, 06:07:29 »

Ezt mi is így csináljuk (itt 180 egy liter és házhoz hozzák, a tojást egy kolléganőm hozza), no meg husit is nagyobb tételben hentestől veszünk (szintén vidékről).
Nekem nagyon hiányzik zöldség-gyümölcs beszerzési forrás (alma, burgonya, hagyma), mert amit a "parasztnak tűnő" emberek az út mellett kistermelő táblával árulnak, az hitvány, mint ateszkós.

Megkérnék mindenkit, hogy a jövőben a fórumon kerüljük a privát szférát érintő személyeskedést. Amint észreveszzük, törölni fogjuk (akár az érintett(ek) kérésére is).
Köszönöm mindenkienk a megértést.

Mi házi tejet veszünk, literenként 200.-ft-ért. Ráadásul házhoz hozzák ezért a pénzért, így nem azt a löttyöt isszuk, amivel a tejeskannát kimossák, és tejként árulják a multik hasonló áron. Volt, hogy a Sissy tejnek olyan mosószer íze volt, hogy a lányom sírógörcsöt kapott tőle...
...a tojást Anyukám mindig ugyanattól a nőtől veszi, aki vidékről hozza, igaz nincs rajta a szavatosság dátuma, de friss, és nem hasonlítanám össze azzal, amit a Tescoban kapni, és ezt is házhoz hozzák...
Az unokatestvérem szabolcsból hozott gyönyörű almát, egy részét eladta a nagybanin szarért húgyért, próbáltam neki segíteni, beszéltem a zöldséges haverral, de 60 ft-ért nem érte neki megvenni...
egy részét eladtam a barátaimnak, de néhány ládányiból így is Fater pálinkát főzött...
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #79945 Dátum: 2010 Május 21, 04:05:06 »

kedves Parasztok! Grin
Én a napokban találtam erre a blogra ami a kiskertészetel foglalkozik .:
http://krisnakert.freeblog.hu/  nekem tettszik, érdekes:)
ha valaki ismer hasonló blogot ami a háztáji kertészkedéssel foglalkozik az ne legyen rest linkelni. Cool
 Paraszt

Nem elérhető Istennyila

20-324-86-53

« Hozzászólás #79944 Dátum: 2010 Május 21, 01:09:04 »

A tej literenkénti felvásárlási ára ma 60 ft körül mozog.
Ehhez jön még 8 ft állami támogatás literenként.
Egy liter tej előállítási költsége, a legjobb esetben is 75-80 ft...

Mi házi tejet veszünk, literenként 200.-ft-ért. Ráadásul házhoz hozzák ezért a pénzért, így nem azt a löttyöt isszuk, amivel a tejeskannát kimossák, és tejként árulják a multik hasonló áron. Volt, hogy a Sissy tejnek olyan mosószer íze volt, hogy a lányom sírógörcsöt kapott tőle...
...a tojást Anyukám mindig ugyanattól a nőtől veszi, aki vidékről hozza, igaz nincs rajta a szavatosság dátuma, de friss, és nem hasonlítanám össze azzal, amit a Tescoban kapni, és ezt is házhoz hozzák...
Az unokatestvérem szabolcsból hozott gyönyörű almát, egy részét eladta a nagybanin szarért húgyért, próbáltam neki segíteni, beszéltem a zöldséges haverral, de 60 ft-ért nem érte neki megvenni...
egy részét eladtam a barátaimnak, de néhány ládányiból így is Fater pálinkát főzött...

Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #79943 Dátum: 2010 Május 21, 01:01:39 »

Bízni kell a jövőben, és legfőképp tenni érte!
ennyi! Paraszt Kezfogas

Oldalak: 1 ... 1541 1542 1543 1544 1545 [1546] 1547 1548 1549 1550 1551 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: