www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 11:12:16

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1343 1344 1345 1346 1347 [1348] 1349 1350 1351 1352 1353 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 27938042 alkalommal)
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #87901 Dátum: 2010 December 01, 12:01:13 »

Lehet, hogy hivatalosan nem kapnek igazat, de jonak tartom a megoldast:
Az esöviz kimossa rendszeresen ugyanis a szennyvizcsatornat, a leülepedett iszapreteget, a fekaliat , papiermaradekokat stb .
Szerintem nem kellene betiltani
Aha... Aztán felhőszakadáskor a szarlé úszik az utcán. Ez nem kitaláció, konkrétan nálunk nyár elején ez történt.
Vissza kellene állítani a régi rendszert: vízelvezető árkok. És nem mindenhova parkolóhely az úri népeknek a ház elejbe.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #87900 Dátum: 2010 December 01, 11:45:36 »

Az esöviz kimossa rendszeresen ugyanis a szennyvizcsatornat, a leülepedett iszapreteget, a fekaliat , papiermaradekokat stb .

Stone leírta a miértjét.. nem részletezem...
A kiépített rendszereknek (elválasztott) sajna nem tesz jót...

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #87899 Dátum: 2010 December 01, 11:34:43 »

Szennyvízcsatornánál az aknába betesznek egy színes füstöt adó fáklyát és megnézik, melyik háznál pipál az esőcsatorna...
köszi.
már ezt is tudom.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #87898 Dátum: 2010 December 01, 11:31:31 »

Ez tudomány, most ne kezdjünk el beszélni róla. :-)
Röviden annyit, hogy Magyarországon általában elválasztott szennyvízrendszerek műkönek, a tisztítótelepek kapacitását is ehhez méretezik (Svédországban pl egyesített rendszer van).
Az esővizes mosatás teljesen felesleges. A baj ott van, hogy tényleg sokan bevezetik a szennyvíz csatornába a csapadékvizet háztetőről, járdáról, kocsibeállóról. Ez általában már a köztes szennyvízátemelőknél is problémát okoz (pedig túlméretezettek minden esetben), de ha ott mégsem, a telepi biológiát jó eséllyel kimossa egy nyári felhőszakadás. Még ez sem lenne baj, mert így a szennyvíz annyira felhigul, hogy teljesíti még akár az eu tisztított szennyvízre vonatkozó határértékeit is, csakhogy biológia nélkül a szennyvíztelepek csak szűrők, a biológiai fokozat hetekig (az iszapos oltást követően idő kell a folyamat újraindításához) hatástalan maradhat.
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #87897 Dátum: 2010 December 01, 11:27:48 »

Küldtem egy emailt.
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #87896 Dátum: 2010 December 01, 11:25:31 »

és építsünk a mértékadó esővízre szennyvíztisztító kapacitást..  Lips Sealed nehogy már valaki véletlenül öntözzön vele, vagy csak simán visszatáplálja a talajvizet
Nem elérhető xoyox

visszatertem a Boxsterhez

« Hozzászólás #87895 Dátum: 2010 December 01, 11:17:31 »

Szennyvízcsatornánál az aknába betesznek egy színes füstöt adó fáklyát és megnézik, melyik háznál pipál az esőcsatorna...

hello agyagedenyek !
mi a helyzet ?
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #87894 Dátum: 2010 December 01, 10:46:05 »

ez mit jelent?

Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #87893 Dátum: 2010 December 01, 10:41:11 »

ez mit jelent?

ne akard tudni... (vannak elképzeléseim ugyanis)
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #87892 Dátum: 2010 December 01, 10:34:00 »

Ezért kezdenek ott is újra fáklyázni...
ez mit jelent?

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető drflexes

« Hozzászólás #87891 Dátum: 2010 December 01, 10:23:57 »

valaki benne van/csinált/hallott/látott/ismerősnek van,napkollektor/napelem stb pályázatot?ha már ilyesmi a téma eszembe jutott.

új számom van:20 592 5434
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #87890 Dátum: 2010 December 01, 10:07:30 »

A telek a miénk,eladó.Jött egy érdeklődő,aki szerintem komolynak tűnik,és azt mondta,ha tavasszal-nyáron felhúzhat a területre egy házat,akkor megveszi.Elkérte a helyrajzi számot,meg egykét adatot,és azt mondta,hogy utánajár a dolgoknak a hivatalokban,és pénteken jelentkezik,hogy mire jutott.Csak annyira izgat a dolog,hogy nem akartam péntekig várni,gondoltam,hátha itt is tudja valaki a választ.
Területre vonatkozó szabályozási tervünk nekünk is van,tényleg rajta van,hogy a területen bellül hová,mekkororát,milyen fajtát,milyen magasat stb lehet építeni,de az szerintem nincsen benne,hogy közművek nélkül lehet-e házat építeni.

"253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet
..
8. § (1) Az egyes építési övezetek közművesítettségének módját és mértékét helyi építési szabályzatban, szabályozási tervben kell megállapítani.
a) teljes közművesítettségnek minősül
..
b) részleges közművesítettségnek minősül
ba) a közüzemi villamos energia szolgáltatás,
bb) a közüzemi ivóvíz szolgáltatás,
bc) az egyedi közművel történő szennyvíztisztítás és szennyvízelhelyezés, továbbá
bd) a közterületi nyílt rendszerű csapadékvíz-elvezetés együttes megléte;
c) hiányos közművesítettségnek minősül, ha a részleges közművesítettségre előírt feltételek valamelyike nem áll fenn;
d) közművesítetlennek minősül, ha nincs közüzemi közműhálózat."
...
46. § (1) Ha az építmény rendeltetésszerű használatához ivóvíz szükséges és nincs közműves vízszolgáltatás, az ivóvízellátás szempontjából figyelembe vehető az is, ha a telken ivóvíz minőségű vizet szolgáltató kút van vagy a telektől gyalogúton mérve legfeljebb 150 m-es távolságon belül, egyéb módon biztosított.
...
47. § (1) Építményt elhelyezni, ha annak telke előtt közműves szennyvízelvezető (közcsatorna) van csak a közcsatornára való rákötéssel lehet.
(2) Közcsatorna hiányában kommunális szennyvíz külön jogszabályban foglaltak szerint elszikkasztható. .."

ha megmondod mi a telek építési övezete, megmondom hogy az Oték szerint ott teljes vagy részleges közművesítés szükséges-e. mondjuk ettől nem kizárt hogy a helyi szabályozás eltérhet
Süni
« Hozzászólás #87889 Dátum: 2010 December 01, 09:40:51 »

Fehérvárcsurgón telek eladó! Cheesy
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #87888 Dátum: 2010 December 01, 09:38:09 »

akkor miatta úszik a szarban a fél balaton most Evil

Nem, hanem a sok nagyon okos miatt, aki okosban megoldatta, a nagyon szuper szerelője meg megszerelte, hogy a csapadékvizet belevezette a szennyvízhálózatba... Ezért kezdenek ott is újra fáklyázni...

Nem elérhető zoka

« Hozzászólás #87887 Dátum: 2010 December 01, 09:35:38 »

tud valaki Szentendre környékén vastelepet ahol átvesznek autóroncsot igazolással???

06208005898
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #87886 Dátum: 2010 December 01, 09:33:01 »

pedig a balcsinál kötelező a szenyviz elvezetés.

Evil
akkor miatta úszik a szarban a fél balaton most Evil

"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség." (M.Oyama)
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #87885 Dátum: 2010 December 01, 09:28:33 »

most kérdezem

ezek szerint Magyarországon kivitelezhetetlen egy amolyan öko ház ami teljesen önellátó ?
svédeknél meg a világon sok helyen van egy csomó

Nagy valószínűséggel nem kivitelezhetetlen, csak kellő türelem kell hozzá... és meg kell győzni, mindenféle hatóságot róla...hogy működik és működni fog...
Vannak ilyen törekvések, de még gyerekcipőben jár a dolog...

Nem elérhető zoejazz

slooow rider.. 06-20/9704079

« Hozzászólás #87884 Dátum: 2010 December 01, 09:20:55 »

Merki gépműhely mennyire végez jó/pontos gépmunkát???  Cheesy
Pista pontos, megbízható és lelkiismeretes..

automata öntözőrendszerek tervezése, kivitelezése, füvesítés, parkosítás
www.kvaderkft.hu
Nem elérhető wob974

« Hozzászólás #87883 Dátum: 2010 December 01, 09:18:00 »

99%, hogy nem lehet, legalábbis víz és szennyvíz bekötése nélkül. (Ha nem köteleznék a tulajdonosokat, hogy kössenek rá a szennyvíz hálózatra 1 milkáért (-támogatás, már ahol van), senki nem tenné meg, mindenki megépítené a kiütött oldalú emésztőjét.) Amíg ez nincs meg, nem adják ki a lakhatásit. A tanya más, ott nincs nagyon közmű (tehát nem is kötelezhetnek, hogy ráköss). A gázt is köteles vagy beköttetni (legalább a csonkot bevinni a telekre), és x időn belül rákötni valami fogyasztót. Ezt nem veszik szigorúan, kb leszarják.

Hát a múlkor láttam valami ökoház szerüséget abba villany volt az bizti mert hőszivattyús volt de voltak napelemei is.
Sőt vizet is úgy melegitett.
Gáz nem volt.

De ott van az a amerikás festő aki a fábryval autozott neki is van valami oköháza a balatonnál, tvben volt az is, neki biologiailag lebomló wc volt pedig a balcsinál kötelező a szenyviz elvezetés.

Evil

Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #87882 Dátum: 2010 December 01, 08:56:21 »

(amúgy nálunk is ez a helyzet a telken, de szívesen megmutatom Neked a szerződést, amelyben a szolgáltató kötelez, hány éven belül kell rákötnöd fogyasztót (és gáztervet csináltatni, stb)).

elhiszem.
és gáztervet csináltatni, stb

visszaolvastam így más:)

Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #87881 Dátum: 2010 December 01, 08:32:18 »

Olvasd el légyszi az előző hozzászólásomat is (amúgy nálunk is ez a helyzet a telken, de szívesen megmutatom Neked a szerződést, amelyben a szolgáltató kötelez, hány éven belül kell rákötnöd fogyasztót (és gáztervet csináltatni, stb)).

hát, nálunk van olyan telek az utcában ahol 12éve bennt a csonk minimum. de nincs rákötve semmi.

Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #87880 Dátum: 2010 December 01, 08:29:40 »

Rosszul írtam. Ha beviteted, akkor rá kell kötni x éven belül valamit. Ha nem viteted be, a Te dolgod.

hát, nálunk van olyan telek az utcában ahol 12éve bennt a csonk minimum. de nincs rákötve semmi.

Nem elérhető drflexes

« Hozzászólás #87879 Dátum: 2010 December 01, 08:08:24 »

Rosszul írtam. Ha beviteted, akkor rá kell kötni x éven belül valamit. Ha nem viteted be, a Te dolgod.

ezt nem vágom,de elhiszem,legyen így  Cool

Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #87878 Dátum: 2010 December 01, 08:06:32 »

gázt nem,én sem hozam be.többi kb stimm szerintem is.
Nem elérhető drflexes

« Hozzászólás #87877 Dátum: 2010 December 01, 07:59:24 »

99%, hogy nem lehet, legalábbis víz és szennyvíz bekötése nélkül. (Ha nem köteleznék a tulajdonosokat, hogy kössenek rá a szennyvíz hálózatra 1 milkáért (-támogatás, már ahol van), senki nem tenné meg, mindenki megépítené a kiütött oldalú emésztőjét.) Amíg ez nincs meg, nem adják ki a lakhatásit. A tanya más, ott nincs nagyon közmű (tehát nem is kötelezhetnek, hogy ráköss). A gázt is köteles vagy beköttetni (legalább a csonkot bevinni a telekre), és x időn belül rákötni valami fogyasztót. Ezt nem veszik szigorúan, kb leszarják.
gázt nem,én sem hozam be.többi kb stimm szerintem is.

Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #87876 Dátum: 2010 December 01, 07:40:06 »

most kérdezem

ezek szerint Magyarországon kivitelezhetetlen egy amolyan öko ház ami teljesen önellátó ?
én már jártam pár ilyen helyen az országban..3.4

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #87875 Dátum: 2010 December 01, 07:24:49 »

Azt nem hallottam még, hogy köteles lennél gázt használni, vagy rákötni valami fogyasztót... Az biztos, hogy kell fűtés, és kell pótfűtési lehetőség is. És nem kell feltétlenül gázkazánnak lenni, bármelyiknek is... A víz, szennyvíz az szinte 100 %... de ahogy írtam a is, a szennyvizet egy zárt tárolóval meg lehet ideiglenesen oldani... Áram viszont kell!
ja ahha és ezeket a szabályokat szokták az üdülő,présház stb álcákkal kijátszani !?

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #87874 Dátum: 2010 December 01, 07:23:34 »

Azt nem hallottam még, hogy köteles lennél gázt használni, vagy rákötni valami fogyasztót... Az biztos, hogy kell fűtés, és kell pótfűtési lehetőség is. És nem kell feltétlenül gázkazánnak lenni, bármelyiknek is... A víz, szennyvíz az szinte 100 %... de ahogy írtam a is, a szennyvizet egy zárt tárolóval meg lehet ideiglenesen oldani... Áram viszont kell!
most kérdezem

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #87873 Dátum: 2010 December 01, 07:23:22 »

Tanyára nekem kell kivinnem a villanyt.
-na az egy vagyon.. Lips Sealed

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #87872 Dátum: 2010 December 01, 07:15:26 »

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #87871 Dátum: 2010 December 01, 07:01:53 »

rosszat még nem hallottam Merki Pistáról !

Nem elérhető MatroX

Szamosvölgyi Bálint http://www.vwbug.blog.hu

« Hozzászólás #87870 Dátum: 2010 December 01, 06:53:31 »

Vw bogár 1303 74- évj.   autóblog: www.vwbug.blog.hu
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #87869 Dátum: 2010 December 01, 05:53:19 »

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #87868 Dátum: 2010 November 30, 22:49:52 »

építési övezeti besorolásokként és önkormányzatonként,is más és más a szabályozás !
ráadásul egyes ügyintézők is máshogy értelmeznek egyes dolgokat  Roll Eyes
meg egyes főépítészek máshogy értelmeznek országos előírásokat stb..
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #87867 Dátum: 2010 November 30, 22:45:49 »

jó kérdés,  lehet hogy olyan területre más a szabályozási terv. és áram azért biztos van
nem feltétlenül 3, területtől függ, de nem találkoztam még ilyennel
építési övezeti besorolásokként és önkormányzatonként,is más és más a szabályozás !

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #87866 Dátum: 2010 November 30, 22:39:26 »

Tanyánál ni a helyzet?
jó kérdés,  lehet hogy olyan területre más a szabályozási terv. és áram azért biztos van

mezőgazdasági területnél mi  a helyzet?
ha jól emlékszem 3% építhető be.
előírások? buktatók?

nem feltétlenül 3, területtől függ, de nem találkoztam még ilyennel
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #87865 Dátum: 2010 November 30, 22:36:44 »

ilyen autonóm ház engedélyezéséhez még nem volt szerencsém, azért nem tudom pontosan. de biztos hogy a használatba vételi engedélyhez szükség van közmű hozzájárulásokra, azt viszont nem tudom, hogy építési engedélyt adnak-e közművek nélkül, ha azokat máshogy akarod megoldani.
ha holnap lesz rá alkalmam, megkérdezek mást is erről
Tanyánál ni a helyzet?

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #87864 Dátum: 2010 November 30, 22:35:22 »

Köszönöm!
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #87863 Dátum: 2010 November 30, 22:33:57 »

A telek a miénk,eladó.Jött egy érdeklődő,aki szerintem komolynak tűnik,és azt mondta,ha tavasszal-nyáron felhúzhat a területre egy házat,akkor megveszi.Elkérte a helyrajzi számot,meg egykét adatot,és azt mondta,hogy utánajár a dolgoknak a hivatalokban,és pénteken jelentkezik,hogy mire jutott.Csak annyira izgat a dolog,hogy nem akartam péntekig várni,gondoltam,hátha itt is tudja valaki a választ.
Területre vonatkozó szabályozási tervünk nekünk is van,tényleg rajta van,hogy a területen bellül hová,mekkororát,milyen fajtát,milyen magasat stb lehet építeni,de az szerintem nincsen benne,hogy közművek nélkül lehet-e házat építeni.
ilyen autonóm ház engedélyezéséhez még nem volt szerencsém, azért nem tudom pontosan. de biztos hogy a használatba vételi engedélyhez szükség van közmű hozzájárulásokra, azt viszont nem tudom, hogy építési engedélyt adnak-e közművek nélkül, ha azokat máshogy akarod megoldani.
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #87862 Dátum: 2010 November 30, 22:23:07 »

és kezdetnek tényleg az aktuális önkormányzattól kell a területre vonatkozó szabályozási terv. abban bene van, hogy mit, mekkorát, hová.. lehet, mi kell az építési engedélyhez
Oldalak: 1 ... 1343 1344 1345 1346 1347 [1348] 1349 1350 1351 1352 1353 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: