www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 November 05, 13:12:11

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921356 Hozzaszólás 218 Témában írta 1615 Felhasználó
Legújabb tag: August
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 627 628 629 630 631 [632] 633 634 635 636 637 ... 3547
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 30786722 alkalommal)
Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #116601 Dátum: 2012 November 19, 21:37:16 »

De amúgy kurván el vagyok keseredve!(és a feleségem is)
Nem ezt vártuk,nem azt kaptuk,mint amire számítottunk,egy nagy csalódás,és egy csomó pénzkidobás.Legalábbis most úgy érezzük.Kazánajtót kinyitom,kidől a füst (pl rakni kell rá).A kazán nem pincében van,átjön a füst a lakásba.Füstszagú az egész lakás,füstszagú a ruhánk,a frissen mosott,kiteregetett ruháink.
Faszság az egész,spórolni akartam a gázszámlával,de nem jött össze.

És így fojtogatott tűzeléssel,nem is igen tudok 50 fok fölötti vízhőmérsékletet elérni,ilyen langyos,szinte átmeneti időben!Ha röpködnének a mínuszok,és a hideg rendesen húzná lefelé a víz hőmérsékletét,nem is bírna befűteni.Tehát ebben a formában,átmeneti időben jó,de igazi téli hidegben,teljesen alkalmatlan lenne fűtésre.Kicsi hozzá a láng,még ha tele tömöm fával,akkor is,mert hiányzik az égéshez az oxigén.
alkalom adtán nyomhatnál egy fényképet , sajnos van kontár fűtésszerelő az országban bőven voltmár hogy leányfalura kellett menni javítani a bekötést mert a fűtésszerelő fordítva szerelte be a kazánvédő szelepet és egymással szembe szerelte be a keringtető szivattyúkat , és volt hogy el kellet menni egy professzorhoz begyújtani rendesen mert 2és fél kiló fával gondolta felfűteni a lakást....
és vannak egyéb trükkök is  még lehet a mi oldalunkon is találsz érdekességet :http://kandallokazan.hu/hasznos-otletek

Nem elérhető abes

« Hozzászólás #116600 Dátum: 2012 November 19, 21:36:22 »

Kérdésem lenne,segítsetek!
Szeretném megkérdezni a kazán típusát. A füstcső vastagságát és a hosszokat.
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #116599 Dátum: 2012 November 19, 21:36:05 »

Nem biztos, hogy vicc, és is jártam már úgy hogy szemre száraz fa begyújtás után elkezdett gőzölögni Smiley

akkor vizes a fa...  Tongue (természetesen az utolsó csak vicc volt...)
Nem elérhető HyPerion

« Hozzászólás #116598 Dátum: 2012 November 19, 21:34:17 »

Igen,14x14-es téglakémény.
A cső nincsen túldugva,csak a fal pereméig ér be.
Ebéd után gyújtottunk be,mondjuk már nyolc órája,még a kényény fala is átmelegedett,nem hinném,hogy hideg lenne.

Lehet,hogy zagyvaságnak tűnik amit írtam.Pedig egyszerű,kazánon hátul egyenes kivezetés,könyökkel felfelé,függőleges egyenes,könyök,majdnem vízszintesen egyenessel a kéménybe.Egy döntött U-betű.
Ha úgy fordítanám a kazánt,hogy a háta,tehát a hátulsó füstkivezetés a kémény felé álljon,akkor csak egy egyenes csővel összehidalás,nem kell oda semmi idom.

Első körben kivenném a kéményből a bekötőcsövet, és ott megnézném van e huzatja a kéménynek... Aztán rátenném a bekötőcsövet kazán nélkül. Ha úgy is van elég huzatja, akkor vizes a fa...  Tongue (természetesen az utolsó csak vicc volt...)
Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #116597 Dátum: 2012 November 19, 21:30:06 »

Én is gondoltam,hogy faszság,de hát szakember csinálta,több évtized rutinnal.Én meg laikus vagyok,halgattam rá!

A kémény hosszát nem tudom,csak úgy saccolni tudom.Én olyan nyolc méter körül saccolnám.
nem szerencsés ez a bekötés .
 ha nem több az egész bekötés 100-120centinél legalább 150mm-es a füstcső és a kémény egyébként jó karban van akkor van esélye hogy van akkora huzat hogy jó legyen az égés .Az nem jelent problémát hogy a hamuajtóval játszani kell a huzattal .  Száraz fával (valami bontott lécek bútorok) jól bekéne durrantani a kazánba mert ha olyan tüzépes tüzifával próbálkozol amin múlthéten még madárka füttyölt akkor megvan a hiba Wink
 a füstcsövet is le lehet szigetelni salakgyapottal mint a versenykipufogót hogy gyorsabb legyen az áramlás...

Nem elérhető kormányzoo

redgear.hu

« Hozzászólás #116596 Dátum: 2012 November 19, 21:28:45 »

hiányzik az égéshez az oxigén.
kap utánpótlást levegőből?
ha résnyire kinyitod a lakásmod. ajtót figyeld nem javul e a szívása a kéménynek
« Utoljára szerkesztve: 2012 November 19, 21:31:49 írta kormányzoo »
Nem elérhető Csosza007

« Hozzászólás #116595 Dátum: 2012 November 19, 21:26:02 »

Én is gondoltam,hogy faszság,de hát szakember csinálta,több évtized rutinnal.Én meg laikus vagyok,halgattam rá!

A kémény hosszát nem tudom,csak úgy saccolni tudom.Én olyan nyolc méter körül saccolnám.
Tök laikusként, de véletlenül nem volt a kazánhoz ajánlott kémény bekötési rajz? Mikor itthon cseréltük a kazánt a mostani bálás kazánra ahhoz is volt ilyen firka. Ha jól rémlik még a weboldalon is elérhető volt a bekötési rajz, de ez nem biztos.  
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #116594 Dátum: 2012 November 19, 21:24:44 »

De amúgy kurván el vagyok keseredve!(és a feleségem is)
Nem ezt vártuk,nem azt kaptuk,mint amire számítottunk,egy nagy csalódás,és egy csomó pénzkidobás.Legalábbis most úgy érezzük.Kazánajtót kinyitom,kidől a füst (pl rakni kell rá).A kazán nem pincében van,átjön a füst a lakásba.Füstszagú az egész lakás,füstszagú a ruhánk,a frissen mosott,kiteregetett ruháink.
Faszság az egész,spórolni akartam a gázszámlával,de nem jött össze.

És így fojtogatott tűzeléssel,nem is igen tudok 50 fok fölötti vízhőmérsékletet elérni,ilyen langyos,szinte átmeneti időben!Ha röpködnének a mínuszok,és a hideg rendesen húzná lefelé a víz hőmérsékletét,nem is bírna befűteni.Tehát ebben a formában,átmeneti időben jó,de igazi téli hidegben,teljesen alkalmatlan lenne fűtésre.Kicsi hozzá a láng,még ha tele tömöm fával,akkor is,mert hiányzik az égéshez az oxigén.
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #116593 Dátum: 2012 November 19, 21:15:36 »

Ez a sok füstcső nem egy jó megoldás semmilyen szempontból sem.

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #116592 Dátum: 2012 November 19, 21:08:06 »

Nagyjából ezt akartam írni én is. Kérdés még, milyen magas a kémény. Ez a sok füstcső nem egy jó megoldás semmilyen szempontból sem.

Huh ez elég zagyva.
Kémény 14X14-es téglakémény? Gondolom. Mindenképpen rövidebb csöveket tettem volna. Ha meg már elforgatod, akkor nem vízszintesen hanem valahogy mindenhol a 45fokot elérve vezetném.
Buta kérdés, de nincs véletlen túl bedugva a kéménybe a cső és elzár?
Nem lehet, hogy nem tudtad még a kéményben lévő levegőt felmelegíteni? Gyakran van olyan, hogy ha kint meleg van a lakás pedig lehült vagy hideg pince akkor egyszerűen nem megy ki a füst, megáll a hideglevegődugó.
Ha van tisztítónyílás a kéményen alul, akkor abban egy kis papír vagy valami elégetése fűtés előtt, vagy közben sok tapasztalatot adhat.
« Utoljára szerkesztve: 2012 November 19, 21:09:59 írta gsattila »
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #116591 Dátum: 2012 November 19, 21:07:35 »

Huh ez elég zagyva.
Kémény 14X14-es téglakémény? Gondolom. Mindenképpen rövidebb csöveket tettem volna. Ha meg már elforgatod, akkor nem vízszintesen hanem valahogy mindenhol a 45fokot elérve vezetném.
Nem lehet, hogy nem tudtad még a kéményben lévő levegőt felmelegíteni? Gyakran van olyan, hogy ha kint meleg van a lakás pedig lehült vagy hideg pince akkor egyszerűen nem megy ki a füst, megáll a hideglevegődugó.
Ha van tisztítónyílás a kéményen alul, akkor abban egy kis papír vagy valami elégetése fűtés előtt, vagy közben sok tapasztalatot adhat.
Igen,14x14-es téglakémény.
A cső nincsen túldugva,csak a fal pereméig ér be.
Ebéd után gyújtottunk be,mondjuk már nyolc órája,még a kényény fala is átmelegedett,nem hinném,hogy hideg lenne.

Lehet,hogy zagyvaságnak tűnik amit írtam.Pedig egyszerű,kazánon hátul egyenes kivezetés,könyökkel felfelé,függőleges egyenes,könyök,majdnem vízszintesen egyenessel a kéménybe.Egy döntött U-betű.
Ha úgy fordítanám a kazánt,hogy a háta,tehát a hátulsó füstkivezetés a kémény felé álljon,akkor csak egy egyenes csővel összehidalás,nem kell oda semmi idom.

[a csatolmányt egy admin törölte, hahaha]
1303LS
« Hozzászólás #116590 Dátum: 2012 November 19, 20:54:01 »

Adott egy vegyestűzelésű kazán,aminek a füstkivezetése a hátulján van.A szerelő,a hátul kiálló csonkra,rátetett egy kilenven fokos könyököt,tehát elindult vele felfelé.Erre rátett egy egyenest,később erre az egyenesre még egy kilencven fokos könyököt,és aztán erről a könyökről,picit emelkedve,de nagyon közel a vízszinteshez,belevezette a kéménybe.Így viszonylag elég hosszú lett a füst útja,két helyen megtörve kanyarral (végülis egy oldalra döntött U-t ír le).A kémény előtte tisztított,átdrótkefézett,szakember beletükrözött...rendben van.

A probléma,nincs a kazánnak huzat,nincs levegő,a fa csak úgy füstölög,bűzölög el,nincs hatásfok,hiányzik a nagy lobogás,érződik az egészen,hogy kevés a huzat.Még akkor is kevés,ha az alsó hamutér ajtaját kompletten kitárom.

Okozhatja-e ezt,a füstcsőbe beépített kunkor,és a füstcső szinte vízszintes bevezetése a kéménybe?
Mert ha igen,akkor ez kiküszöbölhető azzal,hogy az egész kazánt lekötettem,kilencven fokot elfordítom,hogy a kéménynek háttal álljon,és csak egy egyenessel közvetlen bevezetem a kéménybe.Akkor rövid út,se kanyar,semmi.
De ha nem ez a gond,hanem mondjuk,hogy a kémény elve szar,tehát túl hosszú és túl szűk az átmérője és ezért nem áramoltat rendesen,akkor meg felesleges az egész kazánt leköttetnem,más pozícíóban újra szereltetni,mert lehet,hogy nem nyerek vele semmit sem. Undecided Roll Eyes Huh

A válaszokat előre is köszönöm!! Wink
Huh ez elég zagyva.
Rulezka
« Hozzászólás #116589 Dátum: 2012 November 19, 20:52:37 »

szia
nem tom segít-e de nekünk így van bekötve avegyestüzelésű kazán és van huzat rendesen
bal oldali a kazán jobb oldalt a kémény

egyik kép felülről másik kép oldalról mutatja a bekötést

de hallottam/láttam olyan bekötést is hogy felfelé ferdül a cső a kazántól a kémény felé akár 45 fokban....
nem tom az szabályos-e de láttam már kazán úgy bekötve hogy  akazán és  akémény közt kb 45 fokban állt acső a kazán felé lejtve...

[a csatolmányt egy admin törölte, hahaha]
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #116588 Dátum: 2012 November 19, 20:49:30 »

Sörös korsó/pohár edition érdekelne...  Wink
Postafordultával (kb 1-2 nap átfutás munkától függően) megoldható. Árat privátban. 100 Ft/betű nálunk a szokásos, én ebből azért nem keveset engedek.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető kormányzoo

redgear.hu

« Hozzászólás #116587 Dátum: 2012 November 19, 20:46:29 »

Adott egy vegyestűzelésű kazán,aminek a füstkivezetése a hátulján van.A szerelő,a hátul kiálló csonkra,rátetett egy kilenven fokos könyököt,tehát elindult vele felfelé.Erre rátett egy egyenest,később erre az egyenesre még egy kilencven fokos könyököt,és aztán erről a könyökről,picit emelkedve,de nagyon közel a vízszinteshez,belevezette a kéménybe.Így viszonylag elég hosszú lett a füst útja,két helyen megtörve kanyarral (végülis egy oldalra döntött U-t ír le).A kémény előtte tisztított,átdrótkefézett,szakember beletükrözött...rendben van.

A probléma,nincs a kazánnak huzat,nincs levegő,a fa csak úgy füstölög,bűzölög el,nincs hatásfok,hiányzik a nagy lobogás,érződik az egészen,hogy kevés a huzat.Még akkor is kevés,ha az alsó hamutér ajtaját kompletten kitárom.

Okozhatja-e ezt,a füstcsőbe beépített kunkor,és a füstcső szinte vízszintes bevezetése a kéménybe?
Mert ha igen,akkor ez kiküszöbölhető azzal,hogy az egész kazánt lekötettem,kilencven fokot elfordítom,hogy a kéménynek háttal álljon,és csak egy egyenessel közvetlen bevezetem a kéménybe.Akkor rövid út,se kanyar,semmi.
De ha nem ez a gond,hanem mondjuk,hogy a kémény elve szar,tehát túl hosszú és túl szűk az átmérője és ezért nem áramoltat rendesen,akkor meg felesleges az egész kazánt leköttetnem,más pozícíóban újra szereltetni,mert lehet,hogy nem nyerek vele semmit sem. Undecided Roll Eyes Huh

jobb ha 2db 45fokos könyökkel fordulnak.... ez növelhet hatásfokot huzatintenzitást...
hogy az elég-e azt nem tudom...

RNIE
« Hozzászólás #116586 Dátum: 2012 November 19, 20:38:31 »

pl a linkjét, áhtha a kép a ludas, bár fura hiba
tesztpályába betettem,így meg rendesen megjelenik
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #116585 Dátum: 2012 November 19, 20:37:35 »

nem,csak 1-2.mit mondjak róla?
pl a linkjét, áhtha a kép a ludas, bár fura hiba

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
RNIE
« Hozzászólás #116584 Dátum: 2012 November 19, 20:36:16 »

ha böngészőben jó és képnézőben nem, akkor vagy képnéző beállítása. könnyebb lenne tudni milyen kép Smiley vagy mindegyik?
nem,csak 1-2.mit mondjak róla?
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #116583 Dátum: 2012 November 19, 20:35:36 »

Nem,mert vízszintesen húzza szét Cool

ha böngészőben jó és képnézőben nem, akkor vagy képnéző beállítása. könnyebb lenne tudni milyen kép Smiley vagy mindegyik?

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #116582 Dátum: 2012 November 19, 20:31:39 »

RNIE
« Hozzászólás #116581 Dátum: 2012 November 19, 20:24:15 »

konkrétan melyik? pina?  Grin
Nem,mert vízszintesen húzza szét Cool
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #116580 Dátum: 2012 November 19, 20:21:52 »

Az mitől van h lementek egy képet és teljesen széthúzva nyitja meg?
konkrétan melyik? pina?  Grin

RNIE
« Hozzászólás #116579 Dátum: 2012 November 19, 20:21:08 »

Az mitől van h lementek egy képet és teljesen széthúzva nyitja meg?
Rulezka
« Hozzászólás #116578 Dátum: 2012 November 19, 20:05:25 »

Eddig 30.000 font volt odairva, ahogy a magyar cikkben is linkelt ket eredeti cikkben is.
köszi Proti Wink
Rulezka
« Hozzászólás #116577 Dátum: 2012 November 19, 20:04:39 »

Karikázd már be nekem a Font szót légyszives.  Roll Eyes

a cikk első változata nem így hangzott:
"A nagyjából 10 millió forintot érő " e helyett kb. 30000 Font értékű autót írtak.
sejtem rájöttem, hogy ez hülyén hangzik így átírták 10 m ft-ra
Nem elérhető Csosza007

« Hozzászólás #116576 Dátum: 2012 November 19, 17:54:32 »

Lenne-e igény kézzel gravírozott bogarhatu.hu logós névre szóló bögrékre?
Nekem tetszik az ötlet. Ha lesz belőle valami akkor vevő leszek én is  Wink
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #116575 Dátum: 2012 November 19, 17:46:38 »

Eddig 30.000 font volt odairva, ahogy a magyar cikkben is linkelt ket eredeti cikkben is.

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #116574 Dátum: 2012 November 19, 17:44:56 »

A faszi eddig 28-szor volt büntetve ilyesmikért. Szerintem több bizonyíték nem kell.

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #116573 Dátum: 2012 November 19, 17:43:12 »

Köcsögök!!
http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/ugyvedje_szerint_gazspray_vakitotta_el_a_hummeres_gazolot/2307519/
Nem elérhető kormányzoo

redgear.hu

« Hozzászólás #116572 Dátum: 2012 November 19, 17:42:56 »

Ott van az, egy kis szót vettek vele körbe, a "ri", általam értekmezhetetlen kétbetűst. Wink

ri
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #116571 Dátum: 2012 November 19, 17:39:27 »

Ott van az, egy kis szót vettek vele körbe, a "ri", általam értekmezhetetlen kétbetűst. Wink
Nebeszéjjünkeccerre! Grin

Tóth Zoltán
Nem elérhető ABF-932

A bogaras külső buszos szívet takar

« Hozzászólás #116570 Dátum: 2012 November 19, 17:37:07 »

Bácsi Győző
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #116569 Dátum: 2012 November 19, 17:31:22 »

FO(ri)NT! Grin

Tóth Zoltán
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #116568 Dátum: 2012 November 19, 17:29:11 »

http://index.hu/kulfold/2012/11/19/friss_betonba_ragadt_a_nemet_rendorfurgon/

kicsit hibás azé' a cikk, Németországban Fontért adják a német autót??? mi van?

Nem elérhető HyPerion

« Hozzászólás #116567 Dátum: 2012 November 19, 17:24:34 »

Sörös korsó/pohár edition érdekelne...  Wink
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #116566 Dátum: 2012 November 19, 16:46:53 »

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Rulezka
« Hozzászólás #116565 Dátum: 2012 November 19, 16:25:43 »

http://index.hu/kulfold/2012/11/19/friss_betonba_ragadt_a_nemet_rendorfurgon/

kicsit hibás azé' a cikk, Németországban Fontért adják a német autót??? mi van?
Rulezka
« Hozzászólás #116564 Dátum: 2012 November 19, 15:11:00 »

Leülsz valami bírságot? :-)

nekem is ez jutott az eszembe, pár napos elzárás   Grin
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #116563 Dátum: 2012 November 19, 15:10:35 »

:-))))

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #116562 Dátum: 2012 November 19, 15:04:52 »

szerda délutántol hétfö estig nem leszek elérhető telefonon.neten sem nagyon
Oldalak: 1 ... 627 628 629 630 631 [632] 633 634 635 636 637 ... 3547
Nyomtatás

Ugrás: