www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 18, 07:37:58

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 624 625 626 627 628 [629] 630 631 632 633 634 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 27876788 alkalommal)
Nem elérhető batorit

« Hozzászólás #116661 Dátum: 2012 November 20, 18:28:13 »

írtam
Nekem is légyszives.

Aki nem lép egyszerre......
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #116660 Dátum: 2012 November 20, 18:27:19 »

Ritkán van itt, de profi ezekben.

?

RNIE
« Hozzászólás #116659 Dátum: 2012 November 20, 18:24:42 »

Keresd SiD-et.
?
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #116658 Dátum: 2012 November 20, 18:23:18 »

És azt miből csinálják? Wink
Hulladékból. Szalma, fa, kukoricaszár, nád törmelék, falevél. minden ami préselhető cellulóz.
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #116657 Dátum: 2012 November 20, 18:21:31 »

Konzoljátékból mi az amihez lehet szerezni írott cd-ket?Xbox vagy PS?
Keresd SiD-et.
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #116656 Dátum: 2012 November 20, 17:38:44 »

írtam
Köszönöm.

Tóth Zoltán
Nem elérhető Forest

+36-20-458-5399

« Hozzászólás #116655 Dátum: 2012 November 20, 17:35:17 »

Kacsás 12 telszámát tudja-e valaki?
Privátban kéne. Cheesy
írtam

Üdvw, Forest
VW1300 '70--> '65 (CJS-063)
Karmann Ghia '67. feb.
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #116654 Dátum: 2012 November 20, 17:27:04 »

Kacsás 12 telszámát tudja-e valaki?
Privátban kéne. Cheesy

Tóth Zoltán
Nem elérhető noel-68

« Hozzászólás #116653 Dátum: 2012 November 20, 17:22:17 »

Ha mókolt a hardver, akkor mindkettő. De akkor ugrik a gari + még könnyebben megpukkan.
Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #116652 Dátum: 2012 November 20, 15:59:40 »

Ez a rugó mit is csinál?

<beszúrt kép törölve>

Másik kérdésem, hogy már csak ilyen fűtéscsövet lehet kapni? Mert az enyémen papír (vagymi) külsejű volt.

<beszúrt kép törölve>

A rugó az emelőt fogja, ez a fűtéscső pedig újabb mexikóikban volt.

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
RNIE
« Hozzászólás #116651 Dátum: 2012 November 20, 15:57:27 »

Nem elérhető ABF-932

A bogaras külső buszos szívet takar

« Hozzászólás #116650 Dátum: 2012 November 20, 15:16:51 »

A brikett a jövő nem a tuskó

És azt miből csinálják? Wink

Bácsi Győző
Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #116649 Dátum: 2012 November 20, 15:13:35 »

Mivel mindkettő független a szél irányától... Cheesy
ebbe inkább ne menjünk bele Jezusom ...

Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #116648 Dátum: 2012 November 20, 15:06:41 »

sajnos kishazánkban  nem beszélhetünk uralkodó szélirányról ezt mindenki tudja aki szélerőművet szeretett volna telepíteni vagy akinek vitorlázás a hobbyja  Wink
Mivel mindkettő független a szél irányától... Cheesy

Bácsi Győző
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #116647 Dátum: 2012 November 20, 14:44:44 »

Ez a rugó mit is csinál?

Másik kérdésem, hogy már csak ilyen fűtéscsövet lehet kapni? Mert az enyémen papír (vagymi) külsejű volt.

« Utoljára szerkesztve: 2012 November 20, 14:56:57 írta Zoli »

Nem elérhető tati

« Hozzászólás #116646 Dátum: 2012 November 20, 11:47:34 »

Tölgy.
Még szeptemberben vásároltuk,tavalyi vágásnak mondták.Szép,meleg őszi időben behortuk,tehát már három hónapja nálunk is fedett helyen állt.

Fel van hasogatva,kályhakész volt,33cm-es darabok.
na akkor megvan a fasza jövőévi tüzelőd! meglátod hogy fogsz ennek örülni jövőre Wink

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #116645 Dátum: 2012 November 20, 11:43:57 »

milyen fa volt ez a vizes? Akac?
Tölgy.
Még szeptemberben vásároltuk,tavalyi vágásnak mondták.Szép,meleg őszi időben behortuk,tehát már három hónapja nálunk is fedett helyen állt.

Fel van hasogatva,kályhakész volt,33cm-es darabok.
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #116644 Dátum: 2012 November 20, 10:47:22 »

köszi, végre egy jó olvasnivaló.
Hogy én ezt mennyire unom már....
Tovább görgetem. Én is csak 3 éve fűtök fával. De a begyűjtött infó tovább adom, ha 10 hozzászólás között 1 értelmes van már megérte.  Wink

« Utoljára szerkesztve: 2012 November 20, 10:51:43 írta abes »
Rulezka
« Hozzászólás #116643 Dátum: 2012 November 20, 10:42:33 »

köszi, végre egy jó olvasnivaló.

Amúgy "kár erőlködni" a fél csapat legalább, jobban tudja a fatüzelést, mint mi akik sok-sok éve alkalmazzuk. HAGYD rá a sok okosra.

Minden ilyen nap után kissé elmegy az amúgy kitartó jó kedvem, mikor leírunk jó tanácsokat és jönnek azok akik a gázfűtés termosztátjának a tekerőkéjét is alíg tudják jó helyzetbe tekerni és PERSZE nekik van igazuk.
Lásd: tegnap a FONT témát a német rendőrautós cikknél, ott is mindenki tücsköt-békát kiabált rám, miközben a cikk úgy szólt délután ahogy olvastam.. csak ŐK este nem úgy látták már,mert később szerkesztették még....
Persze senki nem ismer be semmit, mindenki itt kiba*** okos, csak mikor téved akkor kussol....
Hogy én ezt mennyire unom már....
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #116642 Dátum: 2012 November 20, 10:35:36 »

Olvasni való a témához.
https://dl.dropbox.com/u/56229946/Fat%C3%BCzel%C3%A9s_Ebert.pdf
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #116641 Dátum: 2012 November 20, 10:19:26 »

akkor most brikettet tegyek a fejemre vagy kalapot?
  Grin

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #116640 Dátum: 2012 November 20, 10:17:00 »

"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség." (M.Oyama)
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #116639 Dátum: 2012 November 20, 10:13:26 »

Ég, de a víz elpárologtatása pazarlás. Fabrikett. Ez az ésszerű megoldás.

a fabrikett meg kurva drága. akkor mindegy ha gázzal fűt.
Talán tati mondta hogy pelletet használ fűtésre, de utána nem részletezte.
Haverom meg vett kézi brikett készítő gépet, és hétvégeként brikettet csinál, pappírból fűrészporból. Evil

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #116638 Dátum: 2012 November 20, 10:10:25 »

Vagy vegyen akácot az ég vizesen is.
Ég, de a víz elpárologtatása pazarlás. Fabrikett. Ez az ésszerű megoldás.
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #116637 Dátum: 2012 November 20, 10:08:01 »

igazad van tökéletesen alátámasztottad, 15-35% ban van uralkodó szél irány tehát 10 napból 2napig egy irányból fúj így már csak 8nap van mikor nem beszélhetünk uralkodó szélirányból...gyakorlatilag egy héten eléglesz négyszer átrakni a tüzifát Grin
Vagy vegyen akácot az ég vizesen is.

Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #116636 Dátum: 2012 November 20, 10:04:30 »

Leülsz valami bírságot? :-)

nem Grin

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető tati

« Hozzászólás #116635 Dátum: 2012 November 20, 08:49:09 »

Azért abban megállapodhatunk, hogy É-ÉNy szél fúj általában.
<beszúrt kép törölve>

" Magyarország szélviszonyainak kialakításában két lényeges tényező játszik szerepet, az általános cirkuláció által meghatározott alapáramlás, valamint a domborzat módosító hatása.
A szélnek irányát és sebességét szoktuk megkülönböztetni. A szél irányán mindig azt az égtájat értjük, amerről fúj.

A mérsékelt éghajlati övben a nagyobb magasságokban a nyugatias szelek az uralkodóak, de alacsonyabb szinteken a domborzat ezt jelentősen befolyásolja. Magyarország területén elhelyezkedéséből következően az uralkodó szél, más szóval leggyakoribb szélirány az északnyugati, míg a délies szeleknek másodmaximuma van. Az általános cirkuláció északnyugatias irányú fő áramlása a Dunántúl keleti felén és a Duna-Tisza közén érvényesül legjobban, míg a Tiszántúlon északkeleti az uralkodó szélirány. A mérsékelt öv szelei azonban a cirkuláció különböző fázisai következtében nem állandók, nálunk a leggyakoribb szélirány relatív gyakorisága általában csak 15-35% között ingadozik. Az esetek 65-85%-ában tehát nem az uralkodó irányból fúj a szél.
A szélsebesség aktuális értékét nagymértékben a lokális tényezők határozzák meg. A szélsebesség a makroléptékű tényezőkön kívül a domborzattól, a felszínborítottságtól és az adott hely környezetében levő egyéb akadályoktól (épületek, fák, fasorok stb.) függ.
Az átlagos szélsebesség alapján hazánkat a mérsékleten szeles vidékek közé sorolhatjuk, a szélsebesség évi átlagai Magyarországon 2-4 m/s között változnak, de a fentiek miatt lokálisan ettől jelentősen eltérő értékek is megfigyelhetőek. A szélsebességnek jellegzetes évi menete van, legszelesebb időszakunk a tavasz első fele, míg a legkisebb szélsebességek általában ősz elején tapasztalhatók.
Hazánkban országos átlagban évente 122 szeles nap fordul elő (vagyis amikor a szél legerősebb lökésének sebessége eléri vagy meghaladja a 10 m/s-t), és ,ezek közül 35 nap viharos (vagyis ennyi alkalommal nagyobb a széllökés 15 m/s-nál is). "

És ezek szerint vagy nem.  Grin
igazad van tökéletesen alátámasztottad, 15-35% ban van uralkodó szél irány tehát 10 napból 2napig egy irányból fúj így már csak 8nap van mikor nem beszélhetünk uralkodó szélirányból...gyakorlatilag egy héten eléglesz négyszer átrakni a tüzifát Grin

Nem elérhető abes

« Hozzászólás #116634 Dátum: 2012 November 20, 08:37:03 »

sajnos kishazánkban  nem beszélhetünk uralkodó szélirányról ezt mindenki tudja aki szélerőművet szeretett volna telepíteni vagy akinek vitorlázás a hobbyja  Wink
Azért abban megállapodhatunk, hogy É-ÉNy szél fúj általában.

" Magyarország szélviszonyainak kialakításában két lényeges tényező játszik szerepet, az általános cirkuláció által meghatározott alapáramlás, valamint a domborzat módosító hatása.
A szélnek irányát és sebességét szoktuk megkülönböztetni. A szél irányán mindig azt az égtájat értjük, amerről fúj.

A mérsékelt éghajlati övben a nagyobb magasságokban a nyugatias szelek az uralkodóak, de alacsonyabb szinteken a domborzat ezt jelentősen befolyásolja. Magyarország területén elhelyezkedéséből következően az uralkodó szél, más szóval leggyakoribb szélirány az északnyugati, míg a délies szeleknek másodmaximuma van. Az általános cirkuláció északnyugatias irányú fő áramlása a Dunántúl keleti felén és a Duna-Tisza közén érvényesül legjobban, míg a Tiszántúlon északkeleti az uralkodó szélirány. A mérsékelt öv szelei azonban a cirkuláció különböző fázisai következtében nem állandók, nálunk a leggyakoribb szélirány relatív gyakorisága általában csak 15-35% között ingadozik. Az esetek 65-85%-ában tehát nem az uralkodó irányból fúj a szél.
A szélsebesség aktuális értékét nagymértékben a lokális tényezők határozzák meg. A szélsebesség a makroléptékű tényezőkön kívül a domborzattól, a felszínborítottságtól és az adott hely környezetében levő egyéb akadályoktól (épületek, fák, fasorok stb.) függ.
Az átlagos szélsebesség alapján hazánkat a mérsékleten szeles vidékek közé sorolhatjuk, a szélsebesség évi átlagai Magyarországon 2-4 m/s között változnak, de a fentiek miatt lokálisan ettől jelentősen eltérő értékek is megfigyelhetőek. A szélsebességnek jellegzetes évi menete van, legszelesebb időszakunk a tavasz első fele, míg a legkisebb szélsebességek általában ősz elején tapasztalhatók.
Hazánkban országos átlagban évente 122 szeles nap fordul elő (vagyis amikor a szél legerősebb lökésének sebessége eléri vagy meghaladja a 10 m/s-t), és ,ezek közül 35 nap viharos (vagyis ennyi alkalommal nagyobb a széllökés 15 m/s-nál is). "

És ezek szerint vagy nem.  Grin
« Utoljára szerkesztve: 2012 November 20, 08:41:08 írta abes »
Nem elérhető tati

« Hozzászólás #116633 Dátum: 2012 November 20, 08:31:55 »

Megint okosabb lettem. Egyébként uralkodó szélirányba.  Wink

Nem elérhető abes

« Hozzászólás #116632 Dátum: 2012 November 20, 08:22:52 »

sarangot bütü
Megint okosabb lettem. Egyébként uralkodó szélirányba.  Wink
Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #116631 Dátum: 2012 November 20, 07:49:40 »

EZ is igaz, annak ha nincs szellőztetve, nagyon, akkor csak baja lesz, nagyon.  Roll Eyes
Igen, a mostani favágók, fakereskedők érdekes módon csak pislognak, ha egy száz éves kérdést feltesz nekik az ember, nevezetesen azt, milyen irányba kell tájolni a sarangot? Már ha egyáltalán tudják, mi az a sarang...
A nedvesen betárolt, szellőzetlenül tartott fa még felvágva is nehezen szárad, esetleg befülled, korhad.
A lényeg a hasításon van. Anélkül még a kuglira vágott fa sem szárad,jól látszik felvágás után, hogy a bütü felől két-három-négy-öt centit beszárad. majd a fa természetes tulajdonságai miatt elzáródnak a szállítójáratok, és annyi. A belső szakaszban egy év után szinte változatlan a vízmennyiség.

Bácsi Győző
1303LS
« Hozzászólás #116630 Dátum: 2012 November 20, 07:42:05 »

Pedig kihordod, szerintem! Ha meg akarod tartani jövőre, csak úgy van értelme, egy huzat nélküli zárt helyen az életben nem fog megszáradni. Ahogyan felhasogatás nélkül sem, akárhány évig tárolod is.
Ha viszont hallgatsz olyanra is, akinek ez mondjuk szakmája, esetleg évtizedek óta fával fűt, akár el is használhatod, bár lesznek kellemetlen kísérő jelenségek...
EZ is igaz, annak ha nincs szellőztetve, nagyon, akkor csak baja lesz, nagyon.  Roll Eyes
Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #116629 Dátum: 2012 November 20, 07:35:50 »

Hát igen,az ésszerűség azt diktálja,amit írsz!
Ki nem hordom,az már biztos!

Valahol veszek jól égő,száraz fát,ez meg tavaszig vagy jövő évig csak szárad.

Osztrákoknál nem nyúlják le a fát,ők kint a szabadban tárolják egy-két évig,legfeljebb hullámpalát vagy egy kis fóliát tesznek a tetejére.De viszont szárítja nekik a nap és a szél.
Pedig kihordod, szerintem! Ha meg akarod tartani jövőre, csak úgy van értelme, egy huzat nélküli zárt helyen az életben nem fog megszáradni. Ahogyan felhasogatás nélkül sem, akárhány évig tárolod is.
Ha viszont hallgatsz olyanra is, akinek ez mondjuk szakmája, esetleg évtizedek óta fával fűt, akár el is használhatod, bár lesznek kellemetlen kísérő jelenségek...

Bácsi Győző
1303LS
« Hozzászólás #116628 Dátum: 2012 November 20, 07:18:57 »

ha csak ilyen hulladék vizes fát árulnak akkor vegyél pár csomag fabrikettet, elég 2 csomag 10 kg-os.(vagy szerezz pár darab raklapot azzal is lehet fűteni)
Azzal elvagy pár napig és a kazán mikor fűt akkor rakd körbe  kazán környékét a fákkal, akár egymás hegyére/hátára felstócolva így pár nap alatt ki fog száradni a vizes fa
mindenképp jobb mint a jelenlegi vizes fa és jobban fog égni egy ilyen gyors szárítás után.
én anno avegyes tüzelésű kazán köré kb 150 kg fát oda tudtam pakolni ami 1-2 nap alatt szépen kiszáradt, persze érdemes forgatni a fát ahogy száradnak....

mi már rég megtanultuk tüzifát nyáron veszünk, megbízható ismerőstől, azóta (évek óta) nem volt ilyen bajunk.....  Wink
Kályha melletti szárításnak két baja van.
Java részt csak látszólagosan szárít. Friss vágású -hülyén közelítve, sejtjeiben vizes- fát nem nagyon szírítod így ki 2 nap alatt. A már egyszer száradt és csak megázottat viszont igen, arra jó.
A másik, hogy a benti szárítás a már megtermelt meleget fogja elzabálni, tehát spórolás szempontjából rohadtul ellentétes hatás, nincs értelme. A fát szárítsa ki a nap, ez a legjobb napelem.  Grin
PL 10kg friss vágású fa kiszárítva fog nyomni kb 6kg-ot. ehhez kell 2 év. Ha ezt a fát kiteszed esőre, fel fo hízni mondjuk 8kg-ra,ezt visszaszárítani ugyanolyan körülmények között 1hét. Az két esetben elpárologtatott vízmennyíség között duplája a különbség és ráadásul időben sokszoros.
Ázott öreg fa szépen tüzelhető, de a friss vágással csak a szenvedés lesz.
1303LS
« Hozzászólás #116627 Dátum: 2012 November 20, 07:09:03 »

Help!
Autós gyerekülésben cserélném a hevedert. (4 cm széles, olyan mint a biztonsági öv, csak keskenyebb és vékonyabb) Hol lehet ilyesmit venni? (ne írjátok, hogy gurtniboltban...)
Mikor kell? Milyen hosszú darab?
1303LS
« Hozzászólás #116626 Dátum: 2012 November 20, 07:07:01 »

A maradék száraz fával amíg tüzelsz, a kazánon szárítsd a következő adagot! Másik: ha kisebb hasábokra hasogatod, úgy is égni fog jobban, másrészt könnyebben szárad, viszont hamarabb elég.. Másik: ha már jó sok parazsad van, akkor a kicsit vizesebbet is rárakhatod, csak egyszerre ne sokat!
Én vizes fát semmiképp nem raknék rá. Egyrészt azért, mert a víz elpároéogtatása is energiába kerül, sokba nagyon, ez pont annyi lesz, hogy fűthetne gázzal.
Másrészt a víz a kéményben mindent összemocskol.
3. éve "0" kátrány van a kéménemben, nem kell kotorni semmit. Még a leghidegebb, legrizikósabb szakaszon is csak kb 1 mm vékony szürke por van a falán. nagyobb huzat leviszi.
Fűteni kizárólag csak szárazzal szabad. Bár igaz, hogy lehet mással is.  Cheesy
1303LS
« Hozzászólás #116625 Dátum: 2012 November 20, 07:03:14 »

GSAtti beírása után,kimentem a garázsba,mert volt két vödör,többéves,atomszáraz fám!!

Megraktam a kazánt vele,rövid időn belül hatalmas láng lett,döbörög,csattog,püfög,szinte félelmetes,a vízhőfök rövid időn belül 70 fokos lett,már megijedtem,hogy beforr,ezért visszacsuktam az ajtót,és rábíztam a továbbiakat a huzatszabályzóra,a radiátorok tűz forróak!!

Erre nem gondoltam volna,egész nap a hatalmas vízes tuskókat rakodtam a tűzre,de nem akartak égni,én meg azt hittem,hogy nincs levegő azért nem égnek,de akkor ezek a fák tök vízesek még!!

De más fám nincsen,mi a faszt kezdek én 10m3 nedves fával.El kéne raknom jövőre.De akkor meg idénre kell még beszereznem valami tényleg száraz fát.

De mi a faszt sóztak rám?Nekem azt mondták,hogy tavalyi vágás!!Ilyen vízes lenne még?Vagy idei?
Szeptember óta pakoltam be,akkor vettük,és éreztem,hogy erősen párásította a garázs levegőjét,semmi nem száradt a garázsban,sokszor párásak voltak belülről az üvegek is.Még meg is jegyeztem a páromnak,hogy a bogaraim fogják kárát látni,el fognak rozsdásosdni a folyamatos párás levegőben!
De egy éves fa még ennyit párologtat,vagy átbasztak,és valami idei vágás? Roll Eyes Shocked
Na, örülök, boldogság.
Azt a fát szépen archiváld le jövőre. Sajnos nem tudsz mit kezdeni vele. Semmi nem fogja kiszárítani az idei szezonra, csak vergődni fogsz, plusz elégetsz 2X annyit és összemocskolod a kéményt.
Vegyél egy ilyen http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=101288 nedvességmérőt. Árulnak a vaterán is hasomlókat, mind teljesen jól használható.
Nézz körül barkácsáruházakban és vegyél valami kalodás fát. Drágább lesz kicsit mint a jó fatelepi, de még az sem biztos. A legdrágább a vizes fa mázsára véve.
Azért barkácsos, mert ott van esély, hogy hónapok óta fedett helyen tárolt cuccot kapsz, mert nem igazán veszik onnan az emberek. Még azon az áron is jóval olcsóbban jösz ki, mint a gázzal. Vagy vegyél brikettet, az száraz, de kb pont annyiban leszel, mint gázzal.
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #116624 Dátum: 2012 November 20, 06:53:21 »

Osztrákoknál nem nyúlják le a fát,ők kint a szabadban tárolják egy-két évig,legfeljebb hullámpalát vagy egy kis fóliát tesznek a tetejére.De viszont szárítja nekik a nap és a szél.
milyen fa volt ez a vizes? Akac?

Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #116623 Dátum: 2012 November 20, 05:08:57 »

GSAtti beírása után,kimentem a garázsba,mert volt két vödör,többéves,atomszáraz fám!!

Megraktam a kazánt vele,rövid időn belül hatalmas láng lett,döbörög,csattog,püfög,szinte félelmetes,a vízhőfök rövid időn belül 70 fokos lett,már megijedtem,hogy beforr,ezért visszacsuktam az ajtót,és rábíztam a továbbiakat a huzatszabályzóra,a radiátorok tűz forróak!!

Erre nem gondoltam volna,egész nap a hatalmas vízes tuskókat rakodtam a tűzre,de nem akartak égni,én meg azt hittem,hogy nincs levegő azért nem égnek,de akkor ezek a fák tök vízesek még!!

De más fám nincsen,mi a faszt kezdek én 10m3 nedves fával.El kéne raknom jövőre.De akkor meg idénre kell még beszereznem valami tényleg száraz fát.

De mi a faszt sóztak rám?Nekem azt mondták,hogy tavalyi vágás!!Ilyen vízes lenne még?Vagy idei?
Szeptember óta pakoltam be,akkor vettük,és éreztem,hogy erősen párásította a garázs levegőjét,semmi nem száradt a garázsban,sokszor párásak voltak belülről az üvegek is.Még meg is jegyeztem a páromnak,hogy a bogaraim fogják kárát látni,el fognak rozsdásosdni a folyamatos párás levegőben!
De egy éves fa még ennyit párologtat,vagy átbasztak,és valami idei vágás? Roll Eyes Shocked
Azt a tüzépest még nem találták fel, aki egy évig tárolná a tüzifát. Addig is a fát vágd vékonyabbra, ne valami bazi darabokkal kísérletezz, ha a fa vékony, jobban is ég, ha meg már van elég parázs, tehetsz rá vastagot is, és huzat bőven.

Bácsi Győző
Nem elérhető tati

« Hozzászólás #116622 Dátum: 2012 November 19, 23:12:02 »

és ügyesen tudják bogjába rakni

Oldalak: 1 ... 624 625 626 627 628 [629] 630 631 632 633 634 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: