www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 14, 01:27:30

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921214 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 542 543 544 545 546 [547] 548 549 550 551 552 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 27777754 alkalommal)
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #119941 Dátum: 2013 Február 06, 18:33:35 »

Sot, akar egy honapos kitiltas! Cheesy Cheesy
De most nem értek mindent.
Nem a Vilit kéne kitiltani.

Tóth Zoltán
Nem elérhető szódásbácsi

« Hozzászólás #119940 Dátum: 2013 Február 06, 18:32:06 »

Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #119939 Dátum: 2013 Február 06, 18:29:21 »

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #119938 Dátum: 2013 Február 06, 18:26:17 »

Grin

Tóth Zoltán
Nem elérhető Forest

+36-20-458-5399

« Hozzászólás #119937 Dátum: 2013 Február 06, 18:17:53 »

Grin
Vilinek:

[a csatolmányt egy admin törölte, hahaha]
« Utoljára szerkesztve: 2013 Február 06, 18:29:05 írta Forest »

Üdvw, Forest
VW1300 '70--> '65 (CJS-063)
Karmann Ghia '67. feb.
Rulezka
« Hozzászólás #119936 Dátum: 2013 Február 06, 18:09:56 »

Apa kezdődik...

Érik:

<beszúrt kép törölve>
van eladó lcd moncsim (ha csak azt semmisíted meg)  Grin
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #119935 Dátum: 2013 Február 06, 17:53:58 »

Apa kezdődik...

Érik:

Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #119934 Dátum: 2013 Február 06, 17:53:47 »

Kell ez ide,gyerekek? Huh

Tóth Zoltán
Nem elérhető Forest

+36-20-458-5399

« Hozzászólás #119933 Dátum: 2013 Február 06, 17:46:20 »

Ja és engedd meg, hagy kérdezzem már meg, hogy Madár etetőt készítettél-e és etetted így télen a madarakat?

etetem.  Jezusom ...
Én horgászom és visszaengedem a halat. Te visszaengeded a lelőtt vadat?

Üdvw, Forest
Karmann Ghia '67. feb.
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #119932 Dátum: 2013 Február 06, 17:43:26 »

Jezusom ...

Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #119931 Dátum: 2013 Február 06, 17:39:40 »

Neked? vadász....  Roll Eyes Tongue
Ja és engedd meg, hagy kérdezzem már meg, hogy Madár etetőt készítettél-e és etetted így télen a madarakat?

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #119930 Dátum: 2013 Február 06, 17:37:13 »

jaj de .......................
Képzeld a vadász becserkeli a vadat, túljár az eszén.
A vadász nem kínozza a vadat. ha sebzés van megkeresi.
A vadász ha elejti a vadat, azt megtiszteli, terítéket készít stb.
A vadász csak kedvteléből nem lövi a vadat válogatás nélkül.
A vadász egyben természet és állatvédő is, én nem hurkolja nem ejti el a védett állatokat.
Soroljam még?

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető Forest

+36-20-458-5399

« Hozzászólás #119929 Dátum: 2013 Február 06, 17:33:08 »

ne is mond mert felmegy a vérnyomásom.. Embarrassed

Üdvw, Forest
Karmann Ghia '67. feb.
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #119928 Dátum: 2013 Február 06, 17:29:13 »

És még képet is tesz föl az állatkínzásról Jezusom ...
ne is mond mert felmegy a vérnyomásom.. Embarrassed

Nem elérhető Dadan

« Hozzászólás #119927 Dátum: 2013 Február 06, 17:28:04 »

szépen meghurkoltad. Jezusom ...
legalább maradtál volna csendben Undecided

És még képet is tesz föl az állatkínzásról Jezusom ...
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #119926 Dátum: 2013 Február 06, 17:24:31 »

A nyestek

szolj ha eleged van belölük, en mar 4-et kilöttem. asszem mar leirtam valahol mivel, es hogy  kell befogni öket
hurok vagy  bumm Smiley)
szépen meghurkoltad. Jezusom ...
legalább maradtál volna csendben Undecided

Nem elérhető Dr.gonzo

The first rule of Fight Club is......

« Hozzászólás #119925 Dátum: 2013 Február 06, 17:23:45 »

A feleségem már mindjárt megörült,mert futkozik itt a kertben és a házunk környékén egy cirmos kandúr,ami a vizeletével jelölgeti a sajátjának vélt territóriumát,és bizony egyes részeken elég erős és undorító kanmacska szag van.Azt mondja,hogy a naggyal azt a kandúrt is befoghatnánk,eztán azt is elszállítanánk "jobb" helyre.

Ha sikerül a nyesteket befognom,majd tolok fel képeket!
ha vársz kicsit a nyestekkel,tuti elintézik a macsekot neked  Wink Grin

"Aki vadálatot csinál magábol,az megszabadul az emberi lét fájdalmátol"!
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #119924 Dátum: 2013 Február 06, 17:16:32 »

annó a nyestek szétszedték a buszom "vászon tetejét "....sőt annyira eltökélt volt hogy ő bejut a buszba a tetőn keresztül,hogy amikor tetten értem,nem xart be,jött volna nekem!!!ekkor jött a kutya szagú,vizeletű rongy a padlásra,egy ideig működött,de aztán megint jöttek,nyírták a macskákat,stb,nagyon durván garázdálkodtak,végül hoztam egy kutyát,akkor azért gyorsan elhúztak,de kellett a kutya!!
Most,hogy eladtam az ovált,adtam hozzá az ovál alkatrészeimet is.
Volt egy 1958-as ülésgarnitúrám,az oválomba szántam.Tavaly vásároltam,hosszú hónapok óta nem nézegettem őket.Előző nap mikor jöttek a németek,összekészítettem és lehordtam az oválhoz járó cuccokat.Akkor néztem nagyot,mikor észrevettem,hogy az egyik első ülés támlája tök üres,csak a műbőr borítás lefegett rajta,a belső töltelékét,tömését teljesen elhorták valami fészeknek vagy minek.
Mikor jött a csávó,nem győztem neki magyarázni,hogy nyestek vannak odafenn,és kirágták meg elhorták az ülésből a tömést.
Nem elérhető Dr.gonzo

The first rule of Fight Club is......

« Hozzászólás #119923 Dátum: 2013 Február 06, 17:10:53 »

A nyestek,szó szerint egészdiókkal fociznak,játszanak fent a padláson,hallani ahogy gurgulázik,csak úgy kopog,hupog az egész.Folyamatosan hallani,ahogy a fejünk felett futkoráznak,csak úgy kopog,serceg a karmuk.
Két épület áll,közvetlenül egybeépítve.Az egyik maga a lakóház,a másik a műhely/garázs a felette lévő tárolóval.Ősszel ide a műhely fölötti részbe terítettem ki a diót,hogy had száradjon.Később egy nagy kartonba raktam,és szintén ebben a helységben hagytam.Ez nekik kánaán,a lakótér feletti üveggyapotban,még a -10-ben is fasza meleg volt/van,és csak a szomszéd tetőtérbe átmászva,pedig egy teljes éléskamra.Az oválhoz odaadtam az összes ovál alkatrészemet is.Mikor az alkatrészekért hátramentem a tárolóhelyiségben,olyan volt,mintha egy diócsata után lennék,mindenhol szétszórva az egészdió.Gondolom mikor viszi el őket a lakótér feletti rejtekhelyére,ugye a dió kemény és nagy,átharapni nem tudja,a szájához viszonyítva nagy átmérő,és ezzel még a gerendákon is akarobatáskodni kell neki,így ha kiejti,akkor ott hagyja a földön,és a rekeszből hoz helyette újat.Így amit elejt,az ott fekszik,ahová esik.
Először azt agyaltam ki,hogy a volt tengerimalacunk ketrecét alakítom át,befogó csapdának.Először ugye a beleszoktatás időszaka van,kaját kell kihelyezni,beleszoktatni az állatot a csapdába,hadd szokja,had barátkozzon a hellyel,had vigye a kaját.Aztán mikor már othonosan jár-kel a csapdában,akkor beélesíteni,a lehető legérzékenyebbre.Na most oda eljutottam,hogy ebbe a volt tengerimalac ketrecbe már simán bejár,előre leszámolt egészdiót teszek bele,ebből egy éjjel 6-10 szemet hord el.Viszont elgondolkodtam,és az a malac ketrec a nyest méretéhez viszonyítva kicsi,meg mivel ilyen házigyártmány,nem biztos,hogy jól fog szuperálni.Ha kiélesítéskor elhibázom és a nyestnek sikerül meglógni,azt egy életre megjegyzi,sokkal óvatosabb lesz,és elvesztem a lehetőséget,hogy valaha akár normális nyestcsapdával is be lehesen fogni.Vagy csak nagyon-nagyon nehezen.
Ezért úgy döntöttem,hogy vásárolok egy igazi nyestcsapdát,mivel többen vannak,úgy sem csak egy alkalomra kell,hanem folyamatosan.Azt,hogy többen vannak,ezt onnan tudjuk,hogy van olyan,hogy az egyik "focizik" a dióval,egy másik sarokban egy másik meg erőből,atomból rág.Vagy míg az egyik valahol rág,a másiknak a fejünk felett serceg a karma,és hallanni ahogy futkozik.A nyestcsapda ára sem olyan vészes,ilyen 15e Ft körül van.
Először mérges voltam rájuk,mert ugye nagy kárt tesznek,hirtelen felindulásból azt mondtam,hogy kinyírom őket.De amúgy aranyos állat,és nem szándékosan ártanak.Van aki azt szajkózza állandóan,hogy vegyek a Baumaxban vagy az Obiban kapható un "medvecsapdát",és azt élesítsem be,mit számít ha kihal a nyest,minek várom meg,míg szétrágja az egész házat.Amúgy eleve védett állat.Én nem akarom bántani,elpusztítani őket,csapdával befogom őket,elszállítom jó messzire,aztán kiengedem őket,had éljenek.
annó a nyestek szétszedték a buszom "vászon tetejét "....sőt annyira eltökélt volt hogy ő bejut a buszba a tetőn keresztül,hogy amikor tetten értem,nem xart be,jött volna nekem!!!ekkor jött a kutya szagú,vizeletű rongy a padlásra,egy ideig működött,de aztán megint jöttek,nyírták a macskákat,stb,nagyon durván garázdálkodtak,végül hoztam egy kutyát,akkor azért gyorsan elhúztak,de kellett a kutya!!

"Aki vadálatot csinál magábol,az megszabadul az emberi lét fájdalmátol"!
Nem elérhető xoyox

visszatertem a Boxsterhez

« Hozzászólás #119922 Dátum: 2013 Február 06, 17:03:56 »

A nyestek

szolj ha eleged van belölük, en mar 4-et kilöttem. asszem mar leirtam valahol mivel, es hogy  kell befogni öket
hurok vagy  bumm Smiley)

hello agyagedenyek !
mi a helyzet ?
Nem elérhető R.e.t.r.o

« Hozzászólás #119921 Dátum: 2013 Február 06, 15:11:28 »

Ha te se tudod beazonosítani... Képzeld mi még a hangját se halljuk.A dűzni belever a karterbe.
az a baj hogy nem igazán hallani honnan jön.. nem hallottam még bogárba problémás motort.. de keresek egy videjót hátha... Cheesy
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #119920 Dátum: 2013 Február 06, 15:06:06 »

kopog vagy csörög vagy nem is tudom mert igazából nem tudom beazonosítani a hangot... mi lehet a problem??
Ha te se tudod beazonosítani... Képzeld mi még a hangját se halljuk.
mi lehet a problem??
A dűzni belever a karterbe.
Nem elérhető R.e.t.r.o

« Hozzászólás #119919 Dátum: 2013 Február 06, 14:44:03 »

van egy olyan kérdésem hogy jár a kis motorocska 1300 szimplaszívós.. és ha emelem a fordulatszámot akkor bizonyos fordulatszánál vagyis gondolom mert nem igazán mertem jobban megpörgetni. kopog vagy csörög vagy nem is tudom mert igazából nem tudom beazonosítani a hangot... hiába írják le könyvbe is meg mittudom  én.. meg hogy honnan jön a hang.. mi lehet a problem??
Rulezka
« Hozzászólás #119918 Dátum: 2013 Február 06, 14:32:25 »

Én élveelfogó csapdáról beszéltem,nem akartam,hogy vér follyon.

Az ilyen rádió és egyéb dolgokról azt írják a neten,hogy először hatásosak,de mivel elég alkalmazkodó állatok,hamar hozzászoknak az ilyesmikhez,és később már zavartalanul élnek mellettük.

Ausztriában meg minden második autó mellé vízzel feltöltött műanyag PET palackot állítanak,a nyestek ellen.Kérdeztem őket,hogy mi a magyarázata,miért kerülik el.Azt mondták,hogy mert a sötétben a vízespalackban megcsillan,visszatükröződik a szeme,és ezért elkerüli.Ilyen alapon körberakhatnám az egész padlást tükörrel.

A legjobb megoldás szvsz,a jelenleg itt tartózkodókat élvelfogó csapdával befogni,tőlünk messzebb visszaengedni őket a természetbe,és a nyestmentesítés után pedig valamelyik riasztó megoldással távoltartani őket,ezzel megakadályozni az újabb beköltöző vendégeket.
ha írnak olcsó és egyszerű megoldást miért nem próbálod te is ki?
ha tudod hol mennek pl be, sejtem a padlásfeljárón, akkor pl: az útjukat zárd le, vagy ha nem tudod hol megy be akkor a bejáratjaik közelébe rakj pl: azokat a vizes PET palackokat oda és egy mozgásérzékelős kapcsolóra rakj rádiót a tetőtérbe, szerintem attól is elmennek, főleg ha több védelmet hazsnálsz egyszerre
amúgy az egér/patkány távoltartó ultrahangos riasztók pár ezer ft kaphatók én 3 db használok egyszerre és még a kutyám s eszívesen megy be a garázsba nemhogy rágcsálók.... Grin

amúgy egérfogó is simán jó lehet.... szerintem
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #119917 Dátum: 2013 Február 06, 14:28:21 »

Na Maxi,köszönöm az ötletet!! Wink

Az első telefonon felhívott helyi vadászboltban,van is mindkettő készleten.A nyestcsapda (az is 100cm hosszú) 16.000-Ft,a nagyobb az rókacsabda (120cm hosszú,de magasabb és szélesebb is),az meg 19.000-Ft.Még ma délután bemegyek és megveszem.

A feleségem már mindjárt megörült,mert futkozik itt a kertben és a házunk környékén egy cirmos kandúr,ami a vizeletével jelölgeti a sajátjának vélt territóriumát,és bizony egyes részeken elég erős és undorító kanmacska szag van.Azt mondja,hogy a naggyal azt a kandúrt is befoghatnánk,eztán azt is elszállítanánk "jobb" helyre.

jó vadászatot
utána pedig jó az ultrahangos, vagy a vegyszeres riasztás.
Jó a rádió is, amit tati mondott, de azt hallod te is Grin

Nem elérhető Mr.Horsepower

« Hozzászólás #119916 Dátum: 2013 Február 06, 13:47:30 »

Hát megérezni amikor berakom,de vagy a fékpedálon a lábam,vagy előtte behúzom a kéziféket.Még egy kicsit félek tőle,szokatlan,és nem akarok semmiben sem kárt csinálni.
Menni fog.Rá lehet állitani, és akkor vajpuhán müködik.

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
http://www.youtube.com/watch?v=AYcLg1m7aI4
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #119915 Dátum: 2013 Február 06, 13:46:39 »

Ezt sem a szomszédból hozták neked, a mi Kübelünk is ebből a régióból származott (Ennepe-Ruhr-Kreis)
EN-TE 191 volt a miénk rendszáma.
Igen,jó messziről hozták,Kölntől pár km-re.
Oda-vissza,három napig autóztak.
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #119914 Dátum: 2013 Február 06, 13:45:57 »

;)Nem kell üresbe raknod csak rakd a kezed a váltora.Ránt ha sebességbe teszed?
Hát megérezni amikor berakom,de vagy a fékpedálon a lábam,vagy előtte behúzom a kéziféket.Még egy kicsit félek tőle,szokatlan,és nem akarok semmiben sem kárt csinálni.

« Hozzászólás #119913 Dátum: 2013 Február 06, 13:44:05 »

Udvaron belül mentem vele,hát mit mondjak,érdekes,de megszokható.

Megálláskor üresbe kell venni,mert mászik az autó.Alapjáraton be lehet vele tolatni a garázsba,úgy hogy nincs a gázpedálon a lábam.
;)Nem kell üresbe raknod csak rakd a kezed a váltora.Ránt ha sebességbe teszed?

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
Nem elérhető LovasB

« Hozzászólás #119912 Dátum: 2013 Február 06, 13:42:33 »

Tegnap visszacsavaroztam az egyedi német rendszámokat.
Így lesz arra lehetőségem,hogy míg le nem lesz papírozva az autó,egy-két kört tudjak vele menni a ház körül.
Ezt sem a szomszédból hozták neked, a mi Kübelünk is ebből a régióból származott (Ennepe-Ruhr-Kreis)
EN-TE 191 volt a miénk rendszáma.

http://vwtyp181.blogspot.com/
VW Typ 181: 1974 "The Thing" ,Hecho en Mexico
VW Typ 181: 1973 & 1976 "megleszcsinálva"
VW Jetta 2 1.6TD 1989
és még sok más:-)
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #119911 Dátum: 2013 Február 06, 13:42:29 »

Megálláskor üresbe kell venni,mert mászik az autó.Alapjáraton be lehet vele tolatni a garázsba,úgy hogy nincs a gázpedálon a lábam.
És hátramenetbe kapcsoláskor nem emelhet rendesen ez az automata kuplung,mert behúzáskor ad egy reccsenő hangot.
« Utoljára szerkesztve: 2013 Február 06, 13:49:32 írta Narancs »
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #119910 Dátum: 2013 Február 06, 13:41:15 »

Eddig tologattad?Nagyon kiváncsi vagyok hogy fog tetszeni.

« Hozzászólás #119909 Dátum: 2013 Február 06, 13:38:14 »

Így lesz arra lehetőségem,hogy míg le nem lesz papírozva az autó,egy-két kört tudjak vele menni a ház körül.
Eddig tologattad?Nagyon kiváncsi vagyok hogy fog tetszeni.

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #119908 Dátum: 2013 Február 06, 13:32:14 »

Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #119907 Dátum: 2013 Február 06, 13:26:35 »

A mostani Loero magazinban jelent meg: http://www.loero.hu/index.php/template/interju/item/190-z%C3%A1vodi-j%C3%A1nos-a-bogaramat-jobban-megn%C3%A9zik-mint-engem

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #119906 Dátum: 2013 Február 06, 13:24:04 »

Amúgy meg rókacsapdát vegyél, az nagy. Vadászboltban lehet venni. 10-15ezer forint körül.

Na Maxi,köszönöm az ötletet!! Wink

Az első telefonon felhívott helyi vadászboltban,van is mindkettő készleten.A nyestcsapda (az is 100cm hosszú) 16.000-Ft,a nagyobb az rókacsabda (120cm hosszú,de magasabb és szélesebb is),az meg 19.000-Ft.Még ma délután bemegyek és megveszem.

Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #119905 Dátum: 2013 Február 06, 12:46:34 »

Az ilyen rádió és egyéb dolgokról azt írják a neten,hogy először hatásosak,de mivel elég alkalmazkodó állatok,hamar hozzászoknak az ilyesmikhez,és később már zavartalanul élnek mellettük.

Ausztriában meg minden második autó mellé vízzel feltöltött műanyag PET palackot állítanak,a nyestek ellen.Kérdeztem őket,hogy mi a magyarázata,miért kerülik el.Azt mondták,hogy mert a sötétben a vízespalackban megcsillan,visszatükröződik a szeme,és ezért elkerüli.Ilyen alapon körberakhatnám az egész padlást tükörrel.

A legjobb megoldás szvsz,a jelenleg itt tartózkodókat élvelfogó csapdával befogni,tőlünk messzebb visszaengedni őket a természetbe,és a nyestmentesítés után pedig valamelyik riasztó megoldással távoltartani őket,ezzel megakadályozni az újabb beköltöző vendégeket.
Elég egy tacskó is, csak fel tudjon menni a padlásra.
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #119904 Dátum: 2013 Február 06, 12:41:46 »

ahogy Maxi mondja van hangszórós riasztó tizenezerért  ! de mivel mi itt az alvégen gecire csórók vagyunk (nem hülyék csak csórók)  nálunk ledes villogós biciglilámpa és kisrádió szól a padláson és tökéletesen elköltöztek a nyestek anélkül hogy vér folyt volna Paraszt

1303LS
« Hozzászólás #119903 Dátum: 2013 Február 06, 12:38:05 »

Nem csak pestből áll a világ. Én pl. hétfőn webáruházból rendeltem apróságokat. Kedden reggel 9-kor itt volt. Ezt máshol nem tudom megtenni, csak a Bugpartsnál. Amíg telefonon elmagyarázom, hogy "tudod, az a kis gumi izé"... Elég nehézkes. 2013-ban.
És abból rendeltem vagy 10 félét.
Bár a webáruházukkal is van baj, de az más tészta.
Na, jó, de Te bármennyit boldogan kifizetsz egy marék alkatrészért.  Grin

Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #119902 Dátum: 2013 Február 06, 12:33:23 »

Nyelvtan topicot. 
Ez nem is hulyeseg! :-)

Oldalak: 1 ... 542 543 544 545 546 [547] 548 549 550 551 552 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: