www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 08, 16:18:08

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921205 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 475 476 477 478 479 [480] 481 482 483 484 485 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 27669856 alkalommal)
Nem elérhető b_sanyi

Ex-Mex...

« Hozzászólás #122621 Dátum: 2013 április 26, 08:19:33 »

http://www.balintgazda.hu/forum/4-balint-gazda-forum/5-kert/36-vakond-a-kertben/oldal-15.html
1303LS
« Hozzászólás #122620 Dátum: 2013 április 26, 06:07:39 »

Majd veszek egyet,aztán elküldöm a pontos adatokat.

Ez nem gyújtogatásos elven működik!

Ez úgy néz ki,mintha ilyen kis zúzott kövek,kavicsok lennének.Ha vízzel lép kölcsönhatásba,erős karbidgáz keletkezik (régen ezzel még ágyuztak is,karbidágyú).Ha bötömöd a lyukba,elég neki a föld nedvessége,és már dolgozik is.Büdös is,és fojt is.Akinek eddig ajánlottam,az mind elégedett volt vele.El kell szedni a földkupacot a vakondtúrásról,meg kell keresni alatta a lyukját.A lyukba egy kávéskanállal beletenni,és gyorsan betömni.Ott aztán kihal minden.
Köszi. Akkor ez a sima karbidmész. Hegeszteni, világítani szoktak vele a hőskorban. Lehet is kapni gazdaboltokban meg asszem valamelyik barkácsban is láttam már.
Ezzel az a baj, hogy a gáz könnyebb, mint a levegő. A kéndioxid pedig nehezebb, így eljut a járatok aljára a fészekbe, mindenhova, ahol egy kis ideig meg is ül, nem tudja kiszellőztetni a vakond. Egyébként okos állat, jól tervezett a járatrendszere és ilyen vész esetén még zsilipel is.  Shocked
« Utoljára szerkesztve: 2013 április 26, 06:19:02 írta 1303LS »
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #122619 Dátum: 2013 április 26, 05:34:20 »

Szerintem meg kispályáztok. Én szatymával lőném a Micky klónokat.
az ugyan az mint a posta? igaz?

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető ABF-932

A bogaras külső buszos szívet takar

« Hozzászólás #122618 Dátum: 2013 április 26, 05:09:45 »

Arra gondoltatok hogy a vakond járataiba Nitropenta-hexogén tartalmú robbanószert juttassatok?
Mi a bánat bajotok van szerencsétlen vakondokokkal? Humánok....

Bácsi Győző
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #122617 Dátum: 2013 április 25, 23:38:27 »

véletlenül kintfelejtette az egész dobozt,egy fatuskón,és a tűző napon.
A tuzonap nem art neki, legkozelebb ne aggodj! :-)
A vizzel reagalva keletkezik belole acetilen gaz, azt hasznaljak oxigennel heGGesztesre is, megfelelo aranyban levegovel keveredve robbanoelegyet is alkothat. Ha kint van az udvaron es raesik az eso es folyamatosan keletkezik az acetilen, nem lesz semmi gond, mert eloszlik a levegoben ... Zart terben okozhat gondot. Peldaul egy vakondjaratban, tehat ne ongyujtoval vilagits be az elgazositott vakondturasba! :-))

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető szódásbácsi

« Hozzászólás #122616 Dátum: 2013 április 25, 21:55:06 »

Arra gondoltatok hogy a vakond járataiba Nitropenta-hexogén tartalmú robbanószert juttassatok?
http://www.youtube.com/watch?v=o96BnpFDQgw
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #122615 Dátum: 2013 április 25, 21:49:25 »

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #122614 Dátum: 2013 április 25, 21:46:48 »

Ez a karbid nem egy kellemes anyag. Egyszer véletlen felrúgtam kinyitva a kerbidlámpám, és némi por behullott a patakba. Kidöglött az egész fauna Sad

Írja is,hogy nagyon erős méreg,és kibaszott robbanékony.Vízzel érintkezve,robbanásveszélyes gáz keletkezik.
Ha vízbe szórod,ott minden kihal.

Tavaly pont mi ajánlottuk a szomszédasszonyunknak ezt a szert.Dolgozott vele a kertben,aztán véletlenül kintfelejtette az egész dobozt,egy fatuskón,és a tűző napon.A feleségem vette észre.És ráadásul a mi házunk sarkához közel.Azon agyaltunk,hogy most vagy a tűző naptól hevül fel,vagy egy nyári záportól robbanik be.A nő meg időközökre el szokott tűnni,vagy kórházba,vagy a lányához Ausztriába.Pont ilyen időszak volt,hogy itthon sem volt.A feleségem engem mászatott át a kerítésen,én hoztam be hozánk biztosabb helyre.
« Utoljára szerkesztve: 2013 április 25, 21:49:50 írta Narancs »
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #122613 Dátum: 2013 április 25, 21:45:56 »

De mivel vakondokrol volt szo, gondolom szetloned az egesz kertet, aztan a nagy szamok torvenye alapjan biztos meglennenek a vakondok is ... ;-)))
Jó Pbá által linkelt tartalomból következtettem... Akkor marad a c4...  Grin

Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #122612 Dátum: 2013 április 25, 21:43:28 »

De mivel vakondokrol volt szo, gondolom szetloned az egesz kertet, aztan a nagy szamok torvenye alapjan biztos meglennenek a vakondok is ... ;-)))

Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #122611 Dátum: 2013 április 25, 21:42:49 »

és némi por behullott a patakba. Kidöglött az egész fauna Sad
Eros lug marad utana, ha vizzel reagal. :-/

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #122610 Dátum: 2013 április 25, 21:42:32 »

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #122609 Dátum: 2013 április 25, 21:41:46 »

Ez a karbid nem egy kellemes anyag. Egyszer véletlen felrúgtam kinyitva a kerbidlámpám, és némi por behullott a patakba. Kidöglött az egész fauna Sad

Igen, akkor ez kalcium-karbid lehet, vizzel reagalva acetilen gaz keletkezik (kalcium-hidroxid mellett, de az ez esetben mindegy). Azt meg tolhatod palackrol is, a folosleget meg a vakondturasok tetejen el lehet faklyazni Grin
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #122608 Dátum: 2013 április 25, 21:37:37 »

lazán a témához kapcsolódva:

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #122607 Dátum: 2013 április 25, 21:31:52 »

Ez úgy néz ki,mintha ilyen kis zúzott kövek,kavicsok lennének.Ha vízzel lép kölcsönhatásba,erős karbidgáz keletkezik (régen ezzel még ágyuztak is,karbidágyú).
Igen, akkor ez kalcium-karbid lehet, vizzel reagalva acetilen gaz keletkezik (kalcium-hidroxid mellett, de az ez esetben mindegy). Azt meg tolhatod palackrol is, a folosleget meg a vakondturasok tetejen el lehet faklyazni Grin

Nem elérhető szódásbácsi

« Hozzászólás #122606 Dátum: 2013 április 25, 21:30:48 »

..........Ha vízzel lép kölcsönhatásba,erős karbidgáz keletkezik (régen ezzel még ágyuztak is,karbidágyú).........
Mármint karbidból acetiléngáz.
Mint régen a bányászlámpában
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #122605 Dátum: 2013 április 25, 21:28:49 »

Veszek egyet,aztán majd adom a termék pontos leírását.
Nem elérhető kipe

« Hozzászólás #122604 Dátum: 2013 április 25, 21:23:03 »

azokat az infókat én is szívesen fogadnám  Wink
köszönöm

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #122603 Dátum: 2013 április 25, 21:12:43 »

Kérek szépen valami infót, nevet erről a szerről.
Volt már sikerem olyan begyújtós patronnal évekkel ezelőtt.
Kis papírcsomag gyutaccsal. lukbadug, meggyújt betemet. Valami kénes cucc az is, veszettül füstöl és büdös. Nekem ettől menekültek és kint meg lehetett fogni a bitangot. Kiköltöztettem az erdőbe.

Ez nem gyújtogatásos elven működik!

Ez úgy néz ki,mintha ilyen kis zúzott kövek,kavicsok lennének.Ha vízzel lép kölcsönhatásba,erős karbidgáz keletkezik (régen ezzel még ágyuztak is,karbidágyú).Ha bötömöd a lyukba,elég neki a föld nedvessége,és már dolgozik is.Büdös is,és fojt is.Akinek eddig ajánlottam,az mind elégedett volt vele.El kell szedni a földkupacot a vakondtúrásról,meg kell keresni alatta a lyukját.A lyukba egy kávéskanállal beletenni,és gyorsan betömni.Ott aztán kihal minden.
1303LS
« Hozzászólás #122602 Dátum: 2013 április 25, 20:18:31 »

Én ilyen karbidgázos rágcsálóírtóval szoktam őket elgázosítani.A fémdoboz elején pont egy egér van.Egy osztrák faszitól jött az ötlet,aki sportpályagondnok,és állandóan velem hozatja.
Elvileg nagyon kis mennyiségben kell használni,és nem szabad a lyukakat betömni,betposni.Így csak büdös lesz,és az állat,esetünkben vakond,elhúzza onnan a csíkot.Viszont ha több dózist teszel a lyukba és be is tömöd,akkor ottfullad.
Eszméletlen büdös amúgy,én maszkban szoktam,mikor először csináltam,bekábultam,fejem fájt,rosszul voltam.

De amúgy hosszú hónapok kellenek mire újra vakondtúrások lesznek,akkor megint újabb példányok keveredtek be a területre.
Kérek szépen valami infót, nevet erről a szerről.
Volt már sikerem olyan begyújtós patronnal évekkel ezelőtt.
Kis papírcsomag gyutaccsal. lukbadug, meggyújt betemet. Valami kénes cucc az is, veszettül füstöl és büdös. Nekem ettől menekültek és kint meg lehetett fogni a bitangot. Kiköltöztettem az erdőbe.
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #122601 Dátum: 2013 április 25, 19:56:28 »

Nem akarom elriasztani, hanem inkább idecsalni és kinyírni. Amelyik elmegy az vissza is jöhet. Cool
Ma reggel megtörtént a kezelés, azóta nincs fúrás.
Már fejben összeállt egy borkénnel működő készség, az lesz a következő.  Evil
Én ilyen karbidgázos rágcsálóírtóval szoktam őket elgázosítani.A fémdoboz elején pont egy egér van.Egy osztrák faszitól jött az ötlet,aki sportpályagondnok,és állandóan velem hozatja.
Elvileg nagyon kis mennyiségben kell használni,és nem szabad a lyukakat betömni,betposni.Így csak büdös lesz,és az állat,esetünkben vakond,elhúzza onnan a csíkot.Viszont ha több dózist teszel a lyukba és be is tömöd,akkor ottfullad.
Eszméletlen büdös amúgy,én maszkban szoktam,mikor először csináltam,bekábultam,fejem fájt,rosszul voltam.

De amúgy hosszú hónapok kellenek mire újra vakondtúrások lesznek,akkor megint újabb példányok keveredtek be a területre.
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #122600 Dátum: 2013 április 25, 19:49:45 »

Mi ez? valami skinheadzenekar?
(Bár, a dobos pólójából ítélve talán mégsem.)
Hát pont nem. Ez egy antifa' zenekar. Én csak simán rövidhajú vagyok a gitárosnak meg szinte nincs. A másik gitáros meg az énekes konkrétan hosszú hajú csak az így a képen nem jön át.

Nem elérhető szódásbácsi

« Hozzászólás #122599 Dátum: 2013 április 25, 19:45:04 »

Aki nem ismerne meg annak jobbról a második. Smiley

Mi ez? valami skinheadzenekar?
(Bár, a dobos pólójából ítélve talán mégsem.)
Nem elérhető vetart

1303'74: 297.861 db, Ghia'74 (California) 5608 db

« Hozzászólás #122598 Dátum: 2013 április 25, 19:44:06 »

BlackP teloszáma kellene, ha tudja vki..

Skoda Felicia '61, Skoda Octavia '62, VW 1303LS '74, VW Karmann Ghia '74, Fiat 127 L '74,  Porsche 911 SC Cabriolet '83, Mercedes SL 500 '90, BMW E30 320i Cabriolet '91, Alfa Spider 2.0 '92, Fiat Panda 1000 i.e. '93, Mercedes G 400 CDI SW 2002, Renault Twingo 1,2 16V Quickshift 2002.
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #122597 Dátum: 2013 április 25, 19:35:31 »

Aki nem ismerne meg annak jobbról a második. Smiley

[A csatolmány helyhiány miatt törölve. Legközelebb használj online képtárat!]

1303LS
« Hozzászólás #122596 Dátum: 2013 április 25, 17:47:08 »

Nekünk az elemes vakondriasztó hatékonyan működött. Két nyáron keresztül folyamatosan ment, azóta nem jelent meg újra.
Nem akarom elriasztani, hanem inkább idecsalni és kinyírni. Amelyik elmegy az vissza is jöhet. Cool
Ma reggel megtörtént a kezelés, azóta nincs fúrás.
Már fejben összeállt egy borkénnel működő készség, az lesz a következő.  Evil
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #122595 Dátum: 2013 április 25, 10:04:23 »

Nálunk a lányom felvitt a padlásra valamilyen kajákat a padlásra amit utólag tudtam meg.Éjjelente borzasztóan nagy futkározásra lettünk figyelmesek.Komolyan mondom nagyon hangos rohangálás volt a deszka borításon. Megnéztem és egér szagot éreztem.2-3 hét alatt sikerült összefogdosnom az egereket a tubusból kinyomható ragasztóval közepén dióval.
Nálunk is úgy van,hogy a mennyezet ilyen faborítású (lambéria),és akkor valószínű,hogy a deszkákon jobban átjönnek a hangok,talán ezért is gondoltunk nagyobbtestű állatra.
Nem elérhető batorit

« Hozzászólás #122594 Dátum: 2013 április 25, 09:42:48 »

És mivel menjek ezzel a brutális patkányfogóval,vagy vegyek rendes kisebb egérfogót?

És egérfogóban is láttam tegnap,három fajta élvefogót is.Volt csapóajtós is,meg volt ilyen kis drótkosár,amibe egy irányba be tud mászni,de a kiálló bökős drótvégek miatt,visszafelé már nem tud.
Én tettem ki több féle egérfogót kosarast,amivel semmit sem fogtam,lecsapóst,ami sokat elengedett.A ragasztó volt a hatásos mivel szagtalan és elég ha hozzáér már nem szabadul.

Aki nem lép egyszerre......
Rulezka
« Hozzászólás #122593 Dátum: 2013 április 25, 09:30:00 »

És mivel menjek ezzel a brutális patkányfogóval,vagy vegyek rendes kisebb egérfogót?

És egérfogóban is láttam tegnap,három fajta élvefogót is.Volt csapóajtós is,meg volt ilyen kis drótkosár,amibe egy irányba be tud mászni,de a kiálló bökős drótvégek miatt,visszafelé már nem tud.
fém egérfogó
a fa egérfogón volt, hogy lecsapta de nyűszített egérke, mert nem volt végleges a csapása
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #122592 Dátum: 2013 április 25, 09:27:36 »

Most már csak az a kérdés,hogy egy ekkora kis egér,képes-e,ebből a helyiségből,egy egész dióval együtt felmászni a gerendákon,és azt átcipelni a lakótér fölötti tetőtérbe,és ott gurgatni,zörögni vele?
Mert egy egészdió nagyobb mint magának az egérnek a feje,tehát a szájába bele sem tudja venni,fogni,akkor még el sem tudom képzelni,hogy függőleges síkokat is megmásszon,megtegyen vele.
Tehát itt még számomra kérdés marad,hogy csak egér van,vagy az egerek mellett még valami nagyobb rágcsáló is?

És most még azon is agyalok,köztudott,hogy az egér baromi szapora állat,rövid vemhességi idővel,és sok utóddal.Furcsa lenne,hogy ez valami remete lett volna.
Gondolom számíthatok még belőle pár darabra nem?
Neve nagy padláslakó.

Nem elérhető batorit

« Hozzászólás #122591 Dátum: 2013 április 25, 09:25:26 »

.
Nálunk a lányom felvitt a padlásra valamilyen kajákat a padlásra amit utólag tudtam meg.Éjjelente borzasztóan nagy futkározásra lettünk figyelmesek.Komolyan mondom nagyon hangos rohangálás volt a deszka borításon. Megnéztem és egér szagot éreztem.2-3 hét alatt sikerült összefogdosnom az egereket a tubusból kinyomható ragasztóval közepén dióval.

Aki nem lép egyszerre......
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #122590 Dátum: 2013 április 25, 09:21:03 »

mi mondtuk, hogy kapd el, fogd el, csak egy kis szemelvény az egerekről:

"Az egér szaporodása. Vemhességi ideje 18-24 nap, akár 9-15 fiat is kölykezhet. Utódai 13 napig vakok és 8 napig csupaszok.18 napos korukra elválasztódnak..."

én 5-6 fogót helyeznék el egyszerre..... ha már nincs rajta fogás vagy 2 hétig akkor tuti, hogy kihaltak

Rulezka
« Hozzászólás #122589 Dátum: 2013 április 25, 09:16:06 »

Most már csak az a kérdés,hogy egy ekkora kis egér,képes-e,ebből a helyiségből,egy egész dióval együtt felmászni a gerendákon,és azt átcipelni a lakótér fölötti tetőtérbe,és ott gurgatni,zörögni vele?
Mert egy egészdió nagyobb mint magának az egérnek a feje,tehát a szájába bele sem tudja venni,fogni,akkor még el sem tudom képzelni,hogy függőleges síkokat is megmásszon,megtegyen vele.
Tehát itt még számomra kérdés marad,hogy csak egér van,vagy az egerek mellett még valami nagyobb rágcsáló is?

És most még azon is agyalok,köztudott,hogy az egér baromi szapora állat,rövid vemhességi idővel,és sok utóddal.Furcsa lenne,hogy ez valami remete lett volna.
mi mondtuk, hogy kapd el, fogd el, csak egy kis szemelvény az egerekről:

"Az egér szaporodása. Vemhességi ideje 18-24 nap, akár 9-15 fiat is kölykezhet. Utódai 13 napig vakok és 8 napig csupaszok.18 napos korukra elválasztódnak..."

én 5-6 fogót helyeznék el egyszerre..... ha már nincs rajta fogás vagy 2 hétig akkor tuti, hogy kihaltak
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #122588 Dátum: 2013 április 25, 09:13:27 »

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #122587 Dátum: 2013 április 25, 09:06:15 »

És pont erre járt a szembeszomszéd házi cicája,amit persze mi is napi szinten etetünk,nekiadtuk,de olyan gyorsan zajlottak itt az események,mire észbe (vagy géphez) kaptam,a macsek felkapta,és büszkén elrohant vele.
Ebből ennyit tudtam csak lefotózni! Grin

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #122586 Dátum: 2013 április 25, 09:03:26 »

Itt már kiszedve a patkányfogóból. Shocked

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #122585 Dátum: 2013 április 25, 09:02:24 »

Megmértem,kb 9cm volt.Ha nem lenne becsípve,talán tíz.

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #122584 Dátum: 2013 április 25, 09:01:00 »

Itt a felturbózott nyestcsapda,amiről tegnap írtam!

Mivel kétszer meglógott belőle,drótokkal leszűkítettem a rést,és a csapóajtók gyorsabb,biztosabb és erősebb záródása érdekében,két súlyzót erősítettem rá.
Csak az volt a baj,hogy mire ide eljutottam,az állat már megjegyezte ezt a csapdát,és többet nem ment már be.

Rulezka
« Hozzászólás #122583 Dátum: 2013 április 25, 08:59:30 »

akkor ideje volt már, hogy így járjon
sima egeret etettél egész télen? (kár volt)
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #122582 Dátum: 2013 április 25, 08:57:36 »

De aztán a két kúp közé bekukkantva,ez volt az első kép ami fogadott! Shocked

A kicsi valamit fogott,de mi lehet az?
Egy közönséges háziegér!!
(legalábbis szerintem)

Itt a két csapda egymás mellett,a választási lehetősége megvolt!

Oldalak: 1 ... 475 476 477 478 479 [480] 481 482 483 484 485 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: