www.bogarhatu.hu
- ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
Nem érkezett meg az
aktiváló e-mail?
2025 Július 13, 22:50:08
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:
Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921214
Hozzaszólás
218
Témában írta
1614
Felhasználó
Legújabb tag:
mickilangelo
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Bogaras fórumok
> Téma:
Szóljatok ide
Oldalak:
1
...
11
12
13
14
15
[
16
]
17
18
19
20
21
...
3545
Szerző
Téma: Szóljatok ide (Megtekintve 27775547 alkalommal)
gas
Re: Szóljatok ide
«
Hozzászólás #141181 Dátum:
2023 Szeptember 30, 13:45:40 »
Idézetet írta: BlackP - 2023 Szeptember 27, 19:21:02
hehe. vagy nem vicc?
én most a matt piros és a matt fekete közt őrlődök, ez dominál a kocsin. Asszem piros lesz, meglátom, max levakarom megint.
A matt piros jó
https://photos.app.goo.gl/tsiTuzsk5vo8SwHM7
De volt minden színben is, matt fehér, matt fekete, piros perem, ezüst, most selyem fehér
«
Utoljára szerkesztve: 2023 Szeptember 30, 13:53:52 írta gas
»
VW Bogár 1300 '71,Transporter1.6D '83
https://photos.app.goo.gl/WsANqntrkSdn7c6f6
sleepAIR
«
Hozzászólás #141180 Dátum:
2023 Szeptember 29, 19:05:24 »
Bp-Hodmezovasarhely vonalon esetleg tud valaki segiteni celba juttatni egy hatsoulest?
http://sleepair.blogspot.hu
Typ3 Variant ‘72
Bill
«
Hozzászólás #141179 Dátum:
2023 Szeptember 29, 15:47:09 »
Idézetet írta: Narancs - 2023 Szeptember 29, 05:45:56
Akkor mi értelme lett volna a bejegyzésnek Bill?
Egyébként még most sincsen eldöntve,letakarva áll a garázsban.Jönnek a hosszú téli esték,még tavaszig,míg aktuális lesz,alszok rá párat,átrágom,átgondolom.
Figyelj, sokan utólag bizonygatják, hogy jól döntöttek, pl. abban az esetben ha arról győzködted volna a többieket, hogy milyen jó ez a szín, ami most rajta van (amúgy jó). Sokan meg a saját döntéseiket próbálják alátámasztani, úgy, hogy kikérik mások véleményét egy olyan dologban, amelyhez (a többiek is ezt írták) semmi közük, mert ízlés kérdése. Tehát amikor feltetted a kérdést már nem tetszett ez a szín és a másikra akartad átfényeztetni (semmi baj a tied és az is egy szép gyári szín). Bocsánat, de ha annyi pénzem van, hogy kvázi feleslegesen átfényeztetem az autómat, akkor nem mondja már meg senki milyen színű legyen, vagy hogy melyik tetszik nekem.
De ha csak egy szóval kellene a kérdésedre válaszolni, a fentebb leírtak figyelembevételével, akkor azt írnám, hogy "Semmi."
«
Utoljára szerkesztve: 2023 Szeptember 29, 15:51:06 írta Bill
»
BlackP
«
Hozzászólás #141178 Dátum:
2023 Szeptember 29, 13:41:28 »
Idézetet írta: Narancs - 2023 Szeptember 29, 05:45:56
Egyébként még most sincsen eldöntve,letakarva áll a garázsban.Jönnek a hosszú téli esték,még tavaszig,míg aktuális lesz,alszok rá párat,átrágom,átgondolom.
kell mellé egy kék is, akkor mindenki megnyugszik
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Narancs
«
Hozzászólás #141177 Dátum:
2023 Szeptember 29, 05:45:56 »
Idézetet írta: Bill - 2023 Szeptember 28, 23:30:16
Ez már azelőtt eldőlt, hogy ide bejegyzésként el lett küldve.
Bill
«
Hozzászólás #141176 Dátum:
2023 Szeptember 28, 23:30:16 »
Idézetet írta: sleepAIR - 2023 Szeptember 28, 09:27:48
Akkor ez eldőlt, ha belül se tetszik, akkor nincs miről beszélni. Ebből a hozzászólásodból már érződik, hogy eldöntötted mit szeretnél, minek tudnál örülni, úgyhogy a foglalkozás elérte a célját
Tényleg nem vagyunk egyformák, nekem például fekete belsős autóm nem volt/nem lesz soha. De az ízlés szubjektív, így ebbe hiába kéred ki bárki véleményét, csak Te tudsz dönteni.
Ez már azelőtt eldőlt, hogy ide bejegyzésként el lett küldve.
sleepAIR
«
Hozzászólás #141175 Dátum:
2023 Szeptember 28, 09:27:48 »
Idézetet írta: Narancs - 2023 Szeptember 27, 22:34:01
Vágyam,és álmom volt,mindig is egy Faltdachos ovál,és most olyan színben is lesz majd,ami tetszik nekem,ami eredeti,amivel érték lesz,amivel tetszeni fog az autó,amit szeretni fogom,közel áll hozzám...És a belső színvilága is.Ami kárpitok voltak egy Stratosilberben.
Akkor ez eldőlt, ha belül se tetszik, akkor nincs miről beszélni. Ebből a hozzászólásodból már érződik, hogy eldöntötted mit szeretnél, minek tudnál örülni, úgyhogy a foglalkozás elérte a célját
Tényleg nem vagyunk egyformák, nekem például fekete belsős autóm nem volt/nem lesz soha. De az ízlés szubjektív, így ebbe hiába kéred ki bárki véleményét, csak Te tudsz dönteni.
Typ3 Variant ‘72
Narancs
«
Hozzászólás #141174 Dátum:
2023 Szeptember 27, 22:34:01 »
Idézetet írta: sleepAIR - 2023 Szeptember 27, 11:57:14
Úgy látom elkéstem a buliból, de azért leírom: most SPA-ban is megállapítottam, hogy az ovál legfaszább színe ez a korallpiros. Mondtam is a többieknek, hogy sosem akartam ovált, de ebben a színben nagyon tudna tetszeni, bézs faltdach-al és belsővel, ahogy több képen is szerepel. Akár gyáriasan, akár szolid tuninggal, jó felnivel, ennek minden jól áll. Szerintem túlagyalod, hogy mennyit süt a nap Amerikában és mennyit itthon (egyre többet)..meg hát mi másról szólna egy faltdachos autó, mint a napsütés szeretetéről?...bevállalósnak se mondanám ezt a színt, asszem én ebben bátran nyilatkozhatok a typ3-mal
Vannak vadabb gyári színek, pl. a viper green vagy ruby red porsche. A veteránok egyik legszerethetőbb része szerintem a bohókás pasztell színük, ami mára teljesen kihalt az autóiparból. Ha egyáltalán nem tudsz vele megbarátkozni, az más kérdés, de szerintem vétek átfújni. Legalább lenne itthon egy ilyen színű... a hülye dubaiak milliárdokért vesznek rendszámot, hogy megismerjék őket két szélvihar között, pedig csak normális színű autóval kéne járni
(.u.i.: ha nem tudsz dönteni, szívesen átveszem így ahogy van
)
Szia Zoli!
Köszönöm építő hozzászólásodat,nagyon örültem neki,mint minden egyes hozzászólásnak a témában.
Sajnos,nem vagyunk egyformák,sőt,nagyon különbözőek!Mint ízlések és pofonok.
Véleményeknek,tanácsoknak nagyon örülök,vitatkozni meg kár ezekről,meg ugye felesleges.
A szememben,ez egy kurva szar szín.Nagyon úgy néz ki,hogy le lesz csiszolva.Kár,hogy nem először hagytam ki,így teljesen felesleges köröktől,meg felesleges pénzkidobásoktól,idegeskedésektől kíméltem volna meg magam.
Szóval ez a szín,le lesz csiszolva,el lesz távolítva,kuka.És megy rá,olyan szín,ami az eredeti,gyári,gyártáskori egy ilyen közel hetven éves matuzsálemnek,ami nekem tetszik,aminek én örülök,amivel tudom és fogom szeretni ezt az autót,és amivel szintén szép lesz.
Vágyam,és álmom volt,mindig is egy Faltdachos ovál,és most olyan színben is lesz majd,ami tetszik nekem,ami eredeti,amivel érték lesz,amivel tetszeni fog az autó,amit szeretni fogom,közel áll hozzám...És a belső színvilága is.Ami kárpitok voltak egy Stratosilberben.
Mert sajnos az is gond,hogy nekem nem jön be,a világos,drapp,bézs,barna,világos belső,beltér sem.És ahogy írtad,ez a külső szín (Coralred),azokat hozza magával.Belül.És én azoktól is irtózom pont.Sajnos.(Itt megjegyezném,szoktam nézegetni,a Porsche 911-es Carrerakat,Caymannokat,Boxstereket).Szeretnék még ilyen autót,autókat a jövőben.Vannak olyan emberek,akik például azt kifogásolják,hogy milyen ronda,milyen egyszerű,nem szép,nem mutatós,egy fekete bőrbelső egy Porschéban.Én meg úgy vagyok vele,hogy lehet bármilyen szép,bármilyen színű,bármilyen megnyerő a Porsche,ha rákkattintok,továbbmegyek,és látom,hogy az autó belseje (bőr),barna,drapp,bézs,vaj,bordó,terrakotta,az autó felejtős,kuka,nem veszem,vagy nem venném meg.Csak kizárólag,fekete bőrbelsővel.Szememben,számomra,az összes taszító,undorító.Én ilyen vagyok,nekem nem kéne.És bogárnál sem tetszik a bézs szőnyeg,bézs tető,belső szövet...Hozzáteszem,jelenleg.Mert ahogy múlnak az évek,ahogy öregszem,észreveszem,hogy az ember,vagy legalábbis,én is sokat változom.Ízlésem,szemléletem,látásmódom,szokásaim.Észreveszem magamon,hogy ami régen nem tetszett,most tetszik.Saját magamat hazudtolom meg.Ami régen tetszett,mostanság meg nem.Ami régen lényeges volt,vagy zavart (pl eredetiség,eredeti szín,alváz,számok...),most nem érdekel,leszarom.Nem lényeg.Saját autónál sem.Máshogy látom.Szóval amit most írok,lehet,hogy jövő tavasszal (vagy holnap),már nem úgy lesz.
Viszont minden embert,véleményt,tanácsot meghallgatok,szívesen veszem,és még mielőtt hülyeséget csinálok,átgondolom,átrágom,alszok rá párat.
«
Utoljára szerkesztve: 2023 Szeptember 27, 22:45:05 írta Narancs
»
sleepAIR
«
Hozzászólás #141173 Dátum:
2023 Szeptember 27, 21:45:32 »
Idézetet írta: BlackP - 2023 Szeptember 27, 20:32:09
ültem benne, mentünk Tatival, meg a gyerkőcével, biztos nem néztek családos homi párnak minket
amúgy én simán járnék vele. Mármint az autóval, pedig nem épp toplistás színem. A felni nem lesz olyan, nem passzol a többihez
Hiaba probalkoztok, ugyse arulom el a szinkodot! (pedig van neki - az a durva)
Stone atfujna az ovalt a vegen…
BlackP, a piros felni vagy nagyon jo lesz, vagy nagyon tre, de egy probat szerintem is meger. Fekete disztarcsat raknek ra, mert onmagaban sok lenne a piros.
Veszelyes a Rozsika, eloszor mindenki kirohogtt vele, azota szabalyosan rajongoi vannak, aki ult mar benne mind szereti
Az uj belsovel mar egeszen kezd osszeallni
Typ3 Variant ‘72
BlackP
«
Hozzászólás #141172 Dátum:
2023 Szeptember 27, 20:32:09 »
Idézetet írta: stonemen - 2023 Szeptember 27, 20:26:15
Szerintem kérj színkódot a sleepAIR Zolitól. :-)
ültem benne, mentünk Tatival, meg a gyerkőcével, biztos nem néztek családos homi párnak minket
amúgy én simán járnék vele. Mármint az autóval, pedig nem épp toplistás színem. A felni nem lesz olyan, nem passzol a többihez
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
stonemen
«
Hozzászólás #141171 Dátum:
2023 Szeptember 27, 20:26:15 »
Szerintem kérj színkódot a sleepAIR Zolitól. :-)
Idézetet írta: BlackP - 2023 Szeptember 27, 19:21:02
hehe. vagy nem vicc?
én most a matt piros és a matt fekete közt őrlődök, ez dominál a kocsin. Asszem piros lesz, meglátom, max levakarom megint.
BlackP
«
Hozzászólás #141170 Dátum:
2023 Szeptember 27, 19:21:02 »
Idézetet írta: sleepAIR - 2023 Szeptember 27, 11:59:40
A rulettkerék örök nyerő...de tartok tőle már kinőttünk belőle
hehe. vagy nem vicc?
sleepAIR
«
Hozzászólás #141169 Dátum:
2023 Szeptember 27, 15:27:14 »
Idézetet írta: stonemen - 2023 Szeptember 27, 13:09:55
Ha a Zoli lemond róla, szívesen átveszem én is így, ahogy van. Pedig nincs is olyan magamutogató kocsim, mint neki. :-)
még lehet...
«
Utoljára szerkesztve: 2023 Szeptember 27, 15:36:47 írta sleepAIR
»
Typ3 Variant ‘72
stonemen
«
Hozzászólás #141168 Dátum:
2023 Szeptember 27, 13:09:55 »
Ha a Zoli lemond róla, szívesen átveszem én is így, ahogy van. Pedig nincs is olyan magamutogató kocsim, mint neki. :-)
)
zsozsy
«
Hozzászólás #141167 Dátum:
2023 Szeptember 27, 12:44:35 »
Idézetet írta: Narancs - 2023 Szeptember 26, 21:47:55
Hát fiúk,köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek................................................................................
Csak annyit ,hogy mindig a zelső döntés a jó
(na ,jó néha ritkán nem
)
1200 EXPORT Norvég 1965.02.02.
T3 Hochdach Münnich Rhodos 1981
Golf2 (Fire & Ice belső) 1989
Astra f 1996
Babetta
http://youtu.be/PJasikRH-eY
zsozsy
«
Hozzászólás #141166 Dátum:
2023 Szeptember 27, 12:40:57 »
Úgy látom elkéstem a buliból, de azért leírom: most SPA-ban is megállapítottam, hogy az ovál legfaszább színe ez a korallpiros. Mondtam is a többieknek, hogy sosem akartam ovált, de ebben a színben nagyon tudna tetszeni, bézs faltdach-al és belsővel, ahogy több képen is szerepel. Akár gyáriasan, akár szolid tuninggal, jó felnivel, ennek minden jól áll. Szerintem túlagyalod, hogy mennyit süt a nap Amerikában és mennyit itthon (egyre többet)..meg hát mi másról szólna egy faltdachos autó, mint a napsütés szeretetéről?...bevállalósnak se mondanám ezt a színt, asszem én ebben bátran nyilatkozhatok a typ3-mal
Vannak vadabb gyári színek, pl. a viper green vagy ruby red porsche. A veteránok egyik legszerethetőbb része szerintem a bohókás pasztell színük, ami mára teljesen kihalt az autóiparból. Ha egyáltalán nem tudsz vele megbarátkozni, az más kérdés, de szerintem vétek átfújni. Legalább lenne itthon egy ilyen színű... a hülye dubaiak milliárdokért vesznek rendszámot, hogy megismerjék őket két szélvihar között, pedig csak normális színű autóval kéne járni
)
Astra f 1996
Babetta
sleepAIR
«
Hozzászólás #141165 Dátum:
2023 Szeptember 27, 11:59:40 »
Idézetet írta: BlackP - 2023 Szeptember 26, 20:35:58
Ha mar stilus, ki ezet. Raszantam magam, hogy a gyari felniket rendbetegyem. Ma lecsiszoltam az elsot probakeppen, egesz jo lett. A szint viszont nem tudom, arra gondoltam, hogy a matt piros jo lenne, de talan vannak ennel kreativabb verziok is. 4 csavaros felnibol lehet szepet csinalni? Sok peldat nem talaltam.
A rulettkerék örök nyerő...de tartok tőle már kinőttünk belőle
Typ3 Variant ‘72
sleepAIR
«
Hozzászólás #141164 Dátum:
2023 Szeptember 27, 11:57:14 »
Hát fiúk,köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek,és különösképpen typ117-nek,az alapos és részletes beszámolót,véleményt,tanácsot.
)
Typ3 Variant ‘72
Narancs
«
Hozzászólás #141163 Dátum:
2023 Szeptember 26, 22:53:44 »
Idézetet írta: BlackP - 2023 Szeptember 26, 22:05:28
szerintem jó döntés
Köszönöm!
BlackP
«
Hozzászólás #141162 Dátum:
2023 Szeptember 26, 22:05:28 »
azt akarom,hogy tetszen saját magamnak az autó
szerintem jó döntés
Narancs
«
Hozzászólás #141161 Dátum:
2023 Szeptember 26, 21:47:55 »
Hát fiúk,köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek,és különösképpen typ117-nek,az alapos és részletes beszámolót,véleményt,tanácsot.
Igen,ahogy typ117 mondja,ugye a legtöbb szín,ahogy a fények játszanak vele,úgy több "arcát" mutatja.És igen,vannak olyan fényviszonyok,amik nem állnak jó neki,olyan fakó szerű,olyan semmilyen színű.És fakó rózsaszínnek is tud tűnni igen.
Amiért ritka ez a szín,az egyik,ahogy Donát is írta,hogy ez a szín,nem európai piacra készült/forgalmazták,hanem ezt a meleg lazac színt,az USA piacra gyártották,a napsütéses Kaliforniába,a napsütéses Miami-ba stb.És az amerikai piacra,ezek a coralred oválok,elől puskagolyós indexekkel,és már amerikai korlátos lökhárítókkal voltak szerelve.Szóval,nem mondom,hogy itt Európában,nem maradt pár példány belőle,de eleve nem európai piacra gyártott szín volt,így szinte teljesen elenyésző darabszám lehetett ezen a kontinensen belőle.Vagy nem is.
A másik,hogy ezt is jól írta,hogy már a manapság felújított autók,oválok között sem látni ezt a színt,mert ez amolyan bevállalós is.És senki,vagy csak nagyon kevesen vállalják be.Ezért nincsen.Pontosan ugyen ezt magyarázta a Szepes Gabi is.
Én megpróbáltam bevállalni,mert a színválasztás az én szabad döntésem volt,rá is rakattam,de nem tudok megbarátkozni vele.És nem az eredetiség miatt.Eleve évjáratazonos gyári szín.És ha nem tetszik,akkor ahogy írták,később sem szívesen foglalkozom vele,nem lesz olyan igazi az öröm,lehet,hogy eladom...A későbbi színváltás hülyeség,most még üres,nyers a bódé.Egy készre szerelt,kárpitozott,minden gumi,üveg,tömítés stb tartalmazó kész autót,ki bont,ki szed már szét festésre?Nagyon sok munka lenne,nagyon sok munkadíj lenne,biztos,hogy ilyent nem csinálna senki sem meg.
Szóval én akkor be akartam vállalni,de mai fejjel,ízléssel,már azt mondom,hogy örülni szeretnék neki,azt akarom,hogy tetszen saját magamnak az autó,és nem akarok hülyeséget csinálni.És utolsó lehetőség,most még meg lehet,utána már nem.
Coralpirosat szerettem volna,full polír Radarokkal.A felnik is meg vannak már.De mostani elképzelés,az Stratosilber lesz (metálkék),és Fuchs felnik.
Felvitetem Pestre,oda ahol fényezték,és már nem hozatom vissza,hanem lehet,hogy a Cseke Zoliékkal,fent Pesten,össze is rakatom.És úgy készen vissza Sopronba.
Legalábbis most úgy érzem.Elvileg idén már nem,majd csak tavasszal.Addig meg még elég víz lefolyik a Dunán,hosszú téli estéken,éjszakákon,aludhatok rá párat,érlelhetem,agyalhatok rajt,rágódhatok rajta.Elkapkodni nem kell,meg nem is szeretném.
Még egyszer srácok,köszi minden hozzászólást,minden véleményt,minden tanácsot,és segító hozzászólást!
«
Utoljára szerkesztve: 2023 Szeptember 26, 21:55:46 írta Narancs
»
BlackP
«
Hozzászólás #141160 Dátum:
2023 Szeptember 26, 20:35:58 »
Ha mar stilus, ki ezet. Raszantam magam, hogy a gyari felniket rendbetegyem. Ma lecsiszoltam az elsot probakeppen, egesz jo lett. A szint viszont nem tudom, arra gondoltam, hogy a matt piros jo lenne, de talan vannak ennel kreativabb verziok is. 4 csavaros felnibol lehet szepet csinalni? Sok peldat nem talaltam.
sparkafer
30-347-1939
«
Hozzászólás #141159 Dátum:
2023 Szeptember 26, 12:17:56 »
Idézetet írta: Narancs - 2023 Szeptember 24, 13:47:25
Full gyári kasznit,belsőt,és technikát akarok, a szériától eltérő módosítás,ültetés,full polír Radar felnik, extraként hattyúnyakas Albert tükrök,és nyitható,kibuktatható hátsó oldalablakok.És ugye gyári Faltdach az autó.
Ilyen kinézetet,bár ez kisablakos autó,és bár nem teljesen korall,de hasonló árnyalat.Valami ilyen kinézet az elképzelés,ha coralred marad,ha Stratosilber,ha más egyéb árnyalat.
Én nem vagyok eredetiség mániás. Mikor feltettem a kérdést a saját bogarammal kapcsolatban, hogy díszléccel, vagy anélkül, akkor igazat kellett adnom azoknak akik azt tanácsolták, hogy maradjon a díszléc a későbbi eladás miatt. Jobban megveszik, akik a gyári állapotot szeretik.
Nekem amúgyis jobban tetszik a kék, de én most hagynám így az autót, ha tökéletes a fényezés.
Ha megunod még mindig ott a lehetőség. Ez csak az én véleményem.
http://sparkafer.blogspot.hu/
zsozsy
«
Hozzászólás #141158 Dátum:
2023 Szeptember 25, 11:56:26 »
Idézetet írta: te_o - 2023 Szeptember 23, 21:11:23
Nekem tetszik ez a szín, nagyon hozza a korszakot. És nem sok jön szembe, nagyon egyedi errefelé, gondolj bele, a sok szürke-fekete-fehér autó közt! És hogy nem metál, nekem az különösen bejön.
Ugyaneztgondolom! Tuti hagynám! De ez én vagyok..............
Astra f 1996
Babetta
Typ117
1969
«
Hozzászólás #141157 Dátum:
2023 Szeptember 25, 10:00:10 »
Idézetet írta: Narancs - 2023 Szeptember 24, 13:59:13
Meg sok,gyári,széria,Dudu bogár verzió is van.
érdekes ez a korall szín. biztos hogy függ a fényképezőtől és egyáltalán a fénytől is hogy milyennek látod. Néha lazacosnak tűnik, néha mélyebb, sötétebb, néha rosszabb képeken mintha fakó rózsaszín volna.
Nekem a tuning kocsikhoz nem igazán passzol, viszont egy fehér peremes lemezfelnihez nagyon-nagyon jól áll, hoz egy amerikai film fílinget, meg régi pasztel T1 fílinget.
Viszont az a lényeg, hogy neked kell hogy tetszen különben nem fogod szívesen nézni, akkor meg se beleülni, de talán megtartani sem akarod. Azt hiszem kell egy bátorság ehhez a színhez. Nem tudom, hogy élőben láttam-e már ilyen kocsit. Nekem a legtöbb képen tetszik! ahol nem tetszik ott azt képzelem, hogy a fénykép(ező) miatt nem jó, de valójában nem tudom így számítógépen eldönteni. Lehet hogy élőben is ilyen kettős érzés ez és lehet hogy van olyan fényviszony, ami nem áll jól neki.
Én alapvetően a színek mellett vagyok. Az utakon alig vannak színek, mindig jó látni valamit, ami nem fekete / fehér / szürke. Ebből a szempontból a gyári Stratosilber az szerintem egy szürke -ahogy a neve is mutatja- még ha kékes beütése is van. Az egy konzervatív választás, viszont mellette szól, hogy úgy tűnik ez volt a gyári, mégha ezt nem is lehet papírral bizonyítani. De te talán a gyárira szeretnél törekedni és most már tudod a fényezőtől, hogy ez volt az eredeti. Ezt más nem tudja kideríteni ez az infó elvész ha te nem adod tovább.
Úgy képzelem Európában láthatatlanul kis százalékban rendeltek ilyen színt 1956-ban a választható 7 színből. Mennyi lehetett ilyen gyárilag? Mennyit gyárthattak '56-os bogárból európa számára, mondjuk 1 milliót? szerintem 1% alatti lehetett ez a korallszín.
A hozzászólásaidból úgy tűnik te magadtól a kékeset válsaztanád, de ez most éppen ilyen korall színű. A kérdés szerintem, hogy az '56-os bogarak 90+%-ához hasonlóan konzervatívot szeretnél belőle csinálni, vagy ha már ilyen bátor színe van, meg tudsz-e vele barátkozni és büszke leszel-e arra hogy a tiéd ennyire különleges?
b_sanyi
Ex-Mex...
«
Hozzászólás #141156 Dátum:
2023 Szeptember 25, 09:13:59 »
Idézetet írta: gas - 2023 Szeptember 24, 14:24:39
Ebben az esetben ha át lesz fújva akkor mindekép a metálkéket választanám, de így hogy többet nézegettem, abban egyet értek stonemennel és te_o val, hogy szép a kék de
ha jó a fényezés hagyd így korallban, ez elég ritka és egyedi szín
.
Én is így gondolom.
gas
«
Hozzászólás #141155 Dátum:
2023 Szeptember 24, 14:24:39 »
Idézetet írta: Narancs - 2023 Szeptember 24, 13:47:25
Full gyári kasznit,belsőt,és technikát akarok, a szériától eltérő módosítás,ültetés,full polír Radar felnik, extraként hattyúnyakas Albert tükrök,és nyitható,kibuktatható hátsó oldalablakok.És ugye gyári Faltdach az autó.
Ilyen kinézetet,bár ez kisablakos autó,és bár nem teljesen korall,de hasonló árnyalat.Valami ilyen kinézet az elképzelés,ha coralred marad,ha Stratosilber,ha más egyéb árnyalat.
Ebben az esetben ha át lesz fújva akkor mindekép a metálkéket választanám, de így hogy többet nézegettem, abban egyet értek stonemennel és te_o val, hogy szép a kék de ha jó a fényezés hagyd így korallban, ez elég ritka és egyedi szín.
Narancs
«
Hozzászólás #141154 Dátum:
2023 Szeptember 24, 13:59:13 »
Meg sok,gyári,széria,Dudu bogár verzió is van.
Narancs
«
Hozzászólás #141153 Dátum:
2023 Szeptember 24, 13:57:10 »
Ez nem korall ovál,de tetszenek.
De olyan telt,színes,meleg színes.Meg piros árnyalatok.
Narancs
«
Hozzászólás #141152 Dátum:
2023 Szeptember 24, 13:55:32 »
Sok ilyen tuningos van.
Narancs
«
Hozzászólás #141151 Dátum:
2023 Szeptember 24, 13:53:10 »
Idézetet írta: gas - 2023 Szeptember 24, 11:44:22
Szia!
De vannak,kimodottan Coralred oválban is ,ilyen tuningolt,ültetett kasznis, képeim.
Egy időben,ami coralred oválnak láttam a képeit a neten,mindet mentettem.
Narancs
«
Hozzászólás #141150 Dátum:
2023 Szeptember 24, 13:47:25 »
Szia!
A kék mind két estben jó szín, jól áll a bogárnak, az ezüst semmilyen árnyalata.
( valamiért nekem semelyik bogára nem passzol, még a nyúpilire sem)
Ha korallpiros verzióban nem azt látod amit szeretnél, akkor ez később sem fog változni, szerintem.
Lenne egy olyan kérdésem hogy a kész autó külsejével mi a terv?
Olyasmi, mint a minta képen is, Stratosilber , ültet, alufelni, vagy gyárias megjelenés?
Az ültetett verzió jobb szerintem a Stratosilber színben, a gyárias verzió esetében nem tudnám egyértelműen eldönteni, nekem a nem metál szín, valahogy jobban passzol az oválhoz, de pont KDF Józsié is, meg a Bitóféle ovál,( most asszem Szabóéknál van Marcaliban, aminek kékkockás kárpit volt az ülésein) is milyen jó lett.
Narancs
«
Hozzászólás #141149 Dátum:
2023 Szeptember 24, 13:41:31 »
a Bitóféle ovál,( most asszem Szabóéknál van Marcaliban, aminek kékkockás kárpit volt az ülésein) is milyen jó lett.
Az ezüst színnel így vagyok én is,de szerintem nem csak bogárban,de semmilyen autónak nem áll jól,nem mutat.Mintha nem is lenne rajta fény,a lecsiszolt,meztelen lemez is hasonló árnyalat.Olyan jellegtelen.
A grafit,a szürkemetál,antracit,az már tetszik,az szép szín szerintem.
A Mikrobi fórumtársunknak készül a Karman Ghiája pont a Szabóéknál Marcaliban,és említette a Robi,hogy most ott éppen áll egy Stratosilber (kékmetál) ovál,javítás alatt van,mert megtörték.De azt nem tudtam,hogy az a Bittó Gábor 1954-es Faltdachosa.
Ez az a kocsi.Egy jó húsz éve,fekvő turbinás,Richert hűtése volt a kocsinak,milyen nagy szám volt,hogy csodálták mindenhol.
«
Utoljára szerkesztve: 2023 Szeptember 24, 13:59:59 írta Narancs
»
gas
«
Hozzászólás #141148 Dátum:
2023 Szeptember 24, 11:44:22 »
Idézetet írta: Narancs - 2023 Szeptember 23, 14:21:14
Meg még egy picit halványabb árnyalatban,a régi cinkromátos alapozóhoz hasonlít.Mintha még nem lenne befejezve a fényezés,mintha még csak alapozva lenne,cikromáttal,kb úgy néz ki.Vagy engem arra emlékeztet.
-A kérdést,még mindig nem tudom,hogy maradjon-e a korallpiros,hagyjam ez egészet,inkább fejezzem be,rakassam össze az autót.
-Vagy fényeztem át,vagyis vissza,az autót,eredeti,gyártáskori színére.Ami a Stratosilber,egy szép kékmetál szín.Amit ugye csak onnan tudunk,hogy amikor az autó lakatolva,fényezve lett,meg lett találva,a legalsó,leutaolsó szín/réteg,a metálkék.
-Vagy fényeztessem át,másik szép,1956-os színre.
Ebben kérném a segítségeteket,hosszászólásokat,tanácsaitokat.
Sokszor így érzem,sokszor úgy,valamikor megerősödik az a döntésem,hogy gyári metálkékre fényeztetem (Stratosilber),valamikor elbizonytalanodom.
Szia!
A kék mind két estben jó szín, jól áll a bogárnak, az ezüst semmilyen árnyalata.
( valamiért nekem semelyik bogára nem passzol, még a nyúpilire sem)
Ha korallpiros verzióban nem azt látod amit szeretnél, akkor ez később sem fog változni, szerintem.
Lenne egy olyan kérdésem hogy a kész autó külsejével mi a terv?
Olyasmi, mint a minta képen is, Stratosilber , ültet, alufelni, vagy gyárias megjelenés?
Az ültetett verzió jobb szerintem a Stratosilber színben, a gyárias verzió esetében nem tudnám egyértelműen eldönteni, nekem a nem metál szín, valahogy jobban passzol az oválhoz, de pont KDF Józsié is, meg a Bitóféle ovál,( most asszem Szabóéknál van Marcaliban, aminek kékkockás kárpit volt az ülésein) is milyen jó lett.
Narancs
«
Hozzászólás #141147 Dátum:
2023 Szeptember 24, 11:39:12 »
Jelenleg garázsban,félkészen,porosan.
te_o
Zeitwagen...
«
Hozzászólás #141146 Dátum:
2023 Szeptember 23, 21:11:23 »
Idézetet írta: Narancs - 2023 Szeptember 23, 14:21:14
Ez az autóm,maga.
És akkor szépen görgessetek lefelé.Ott vannak a többi színpéldák.
Nekem tetszik ez a szín, nagyon hozza a korszakot. És nem sok jön szembe, nagyon egyedi errefelé, gondolj bele, a sok szürke-fekete-fehér autó közt! És hogy nem metál, nekem az különösen bejön.
VW Beetle - the original since 1938
stonemen
«
Hozzászólás #141145 Dátum:
2023 Szeptember 23, 20:34:41 »
Én szeretem a kéket, de hagynám így, ahogy van (ha a fényezés olyan minőségű, ami Neked megfelel).
abes
«
Hozzászólás #141144 Dátum:
2023 Szeptember 23, 20:31:34 »
Idézetet írta: Narancs - 2023 Szeptember 23, 14:14:03
De tetszik a Horizotnblau is,az is nagyon szép,gyári 1956-os szín.
Ez nagyon adja.
BlackP
«
Hozzászólás #141143 Dátum:
2023 Szeptember 23, 17:43:29 »
Idézetet írta: Narancs - 2023 Szeptember 23, 14:14:03
De tetszik a Horizotnblau is,az is nagyon szép,gyári 1956-os szín.
talán a kék egy leheletnyivel jobban mutat a képek alapján, de úgyis az a lényeg, hogy te jól érezd magad benne, mindegy ki mit mond szebbnek, ha neked a másik tetszik.
gas
«
Hozzászólás #141142 Dátum:
2023 Szeptember 23, 16:40:27 »
Idézetet írta: Narancs - 2023 Szeptember 23, 13:11:16
Sziasztok!
Bogárhoz keresnék,jobbos,tehát anyósülést,"L" vagy "T" sínes változatban.Ha a kárpit leharcolt az sem baj.
Ha valakinek van eladó,korrekt áron,segítsetek légyszi.
A marketplacon hirdettek nemrég egypár ülést
Piros de az egyik támla fekete
Oldalak:
1
...
11
12
13
14
15