www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 18, 09:17:08

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 633 634 635 636 637 [638] 639 640 641 642 643 ... 936
Nyomtatás
Szerző Téma: Öreg, vizes VW-k  (Megtekintve 6177222 alkalommal)
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #11931 Dátum: 2008 Június 14, 20:39:10 »

Hát én is ezt hámoztam ki. De nem mertem beírni, mert azt hittem félre értettem.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #11930 Dátum: 2008 Június 14, 20:32:48 »

köszi, ez elégséges magyarázat nekem, hog ynem faterom a hibás,mert ő a kiscsaj szerint merőlegesen ment neki,de ez nem lehetséges,mert légzsák nem nyílt.
és a kocsin is 45fokos sérülés van, furcsálottam is hogy ilyet oldalról nehezen tudott volna Apu csinálni, na meg kicsit lehiggadva és végig gondolva rájöttünk a KREsz mikéntjére is, hogy valójában miért nem volt Apu a hibás, lásd: ha kikanyarodsz egy főútra egy furgn takarásában,ami mögött jött a kiscsaj,aki ezekszerint sávváltás közben elviszi az autód orrát, akkor ki volt a hunyó? Hát a kiscsaj aki a furgonba csapodás helyett Apu kocsijának orrát lezúzta (ja a kiscsaj indexet és féket nem hazsnált, és a baleset után azért nem állt meg, elmondása szerint,mert félt hogy belemegy Apu a kocsijába (érted? Apu aki 30al megy belemegy a kiscsaj legalább 60al menő kocsijába) na most belegondolva, hogy elől meg ya 60al menő hátul a 30al menő érdekes lenne ha a 30al menő érné utol az elöl menőt  Grin nem?

most ezt sikerült elég faszul elmondanod, de megpróbálom kihámozni a kóserságot.
a kiscsaj haladt a főúton, faterod elékanyarodott -> faterod a hunyó.

az, hogy ott állt egy furgon, amitől nem látta, hogy jön, az a kutyát nem érdekli.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Rulezka
« Hozzászólás #11929 Dátum: 2008 Június 14, 19:50:01 »

A légzsák adott lassulánál nyílik ki, ha mész 300-zal és nincs akkora lassulás, akkor nem.

Ha merőlegesen ütközöl valami keménybe, akkor kb. 20-25 km/h (kevésnek tűnik, de nem az, ha ütközöl) az az ütközési sebesség, ahol már a légzsák nyílik.
köszi, ez elégséges magyarázat nekem, hog ynem faterom a hibás,mert ő a kiscsaj szerint merőlegesen ment neki,de ez nem lehetséges,mert légzsák nem nyílt.
és a kocsin is 45fokos sérülés van, furcsálottam is hogy ilyet oldalról nehezen tudott volna Apu csinálni, na meg kicsit lehiggadva és végig gondolva rájöttünk a KREsz mikéntjére is, hogy valójában miért nem volt Apu a hibás, lásd: ha kikanyarodsz egy főútra egy furgn takarásában,ami mögött jött a kiscsaj,aki ezekszerint sávváltás közben elviszi az autód orrát, akkor ki volt a hunyó? Hát a kiscsaj aki a furgonba csapodás helyett Apu kocsijának orrát lezúzta (ja a kiscsaj indexet és féket nem hazsnált, és a baleset után azért nem állt meg, elmondása szerint,mert félt hogy belemegy Apu a kocsijába (érted? Apu aki 30al megy belemegy a kiscsaj legalább 60al menő kocsijába) na most belegondolva, hogy elől meg ya 60al menő hátul a 30al menő érdekes lenne ha a 30al menő érné utol az elöl menőt  Grin nem?
Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #11928 Dátum: 2008 Június 14, 19:22:49 »

A légzsák adott lassulánál nyílik ki, ha mész 300-zal és nincs akkora lassulás, akkor nem.

Ha merőlegesen ütközöl valami keménybe, akkor kb. 20-25 km/h (kevésnek tűnik, de nem az, ha ütközöl) az az ütközési sebesség, ahol már a légzsák nyílik.

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Rulezka
« Hozzászólás #11927 Dátum: 2008 Június 13, 19:51:01 »

levert a viz, amikor meglattalak ma a szentendrein abban a csunya helyzetben  Sad
ha a golffal tortent volna valami, akkor tuti a szellememre huztad volna a dolgot  Grin
miért nem a szellemed tehetett a mai dologról? Wink Én a helyszinelő rendőrnek is megmondtam, hogy téged keressenek meg, te tudod mi történt  Evil asszem már úton vannak feléd 
viccet félretéve, úgy siettem mikor Anyu felhívott, hogy kocsit lezúzta egy kiscsaj aki mellesleg leakart lépni (pedig szerinte Apu volt  ahibás) hogy beszálltam a kocsiba, zsebemből hiányzott a forgalmi, jogsi és személyi is  Grin na de úgyis én csak lelkitámaszt nyújtottam Apunak és Anyunak, akik szabályosan közlekedtek, csak a kiscsaj aki elmondása szerint 60al jött és közel 250 m alatt tudott megálllni, és mellelseg el is akart hajtani, szóval ez már nekik sok volt kissé, főleg mert alig pár hónapja vették a kocsit.. szóval gondolhatod... De már megszerveztem nekik, a hétfői/keddi szemle után megyünk ismerőshöz műanyagozni (lökhárító sérült csak meg) és fényezni és jövő7 péntekre elfelejthetik az egészet, a biztosító meg utóbb megfogja téríteni a dolgot (99%) Főleg klassz hogy 2 héten belül azzal az offautóval megyünk angliába, ezért most nagyon betett volna ha a barom kiscsaj fullra lezúzta volna,de örülünk, hogy egy kisebb lezúzással megúszták.
amúgy légzsák mekkora sebességtől aktíválja magát ha elölről vmibe belemegy az ember? Már csak mert Apu ha belement volna a kiscsajba akkor vajon miért nem nyilt volna ki a légzsákja,na de ebből is azt vontuk le következtetésnek, hogy nem mehetett Apu bele a kiscsaj kocsijába, na meg mi tudjuk hogy nem úgy történt, mint ahogy a kiscsaj 2x 2 különbőző módon is sikeresen elmondta a végén említettem is neki, hogy már bocs, 1x ezt másszor meg egész máshogy mesélted el... na erre hallgatott  Shocked
Rulezka
« Hozzászólás #11926 Dátum: 2008 Június 13, 19:41:38 »

A Golfod rángatása/ nem indulása kapcsán véleményem szerint 70%, hogy a trafó (egyben az elektronikával), valamint a rotor, osztófej és kábelek is szoktak ilyet csinálni. Nemrég én is javítotam egyet, a trafó okozta a nehezen indulát, a részterheléses finom rángatást meg valamelyik gyújtókábel, az összeset kicseréltük és minden jó lett. Tudom, hogy drágább, de érdemesebb a fém szigetelős pipás szettet (beru) megvenni hozzá, jobb minőségű szilikonkábel, mint az olcsók...

köszönöm a tippet, jövő7en fog gyógyulni,mert ma péntek 13 lévén családunkba történt más is, autó kicsit lezúzodott elöl, offautó,apukámé... szóval most ez volt ma a fontosabb dolog,de jövő7en golfgyógyítás is lesz!
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #11925 Dátum: 2008 Június 13, 18:05:08 »

Jesszus! Ugye a futómű sem emlékeztet mégcsak nyomokban sem a gyárira!?
Nem lehet eccerű az ember.

G.
ez már 1,3bol van hátul g4 fékkel

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető _NagyG

« Hozzászólás #11924 Dátum: 2008 Június 13, 18:01:27 »

Domi barátom waresz kocsija!

Jesszus! Ugye a futómű sem emlékeztet mégcsak nyomokban sem a gyárira!?
Nem lehet eccerű az ember.

G.

https://www.facebook.com/milleniumflakon

alul felni-felül ház-elől kocka-hátul ráz
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #11923 Dátum: 2008 Június 13, 17:55:09 »

Domi barátom waresz kocsija!

WEBshop
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető cdrw

« Hozzászólás #11922 Dátum: 2008 Június 13, 15:17:08 »

igenis! gargalizálok! Grin nincs itt szopatás! csak elárultam egy titkot rólad  Wink az is baj ha "szellemes" vagyok?  Evil

levert a viz, amikor meglattalak ma a szentendrein abban a csunya helyzetben  Sad
ha a golffal tortent volna valami, akkor tuti a szellememre huztad volna a dolgot  Grin
Nem elérhető cdrw

« Hozzászólás #11921 Dátum: 2008 Június 13, 11:23:15 »

igenis! gargalizálok! Grin nincs itt szopatás! csak elárultam egy titkot rólad  Wink az is baj ha "szellemes" vagyok?  Evil

trafot kicsrelted mar???
ha kell, van itt a bogar lomok kozott egy szellemes trafo, azt tedd be, tuti megoldodik az eleted egy pillanat alatt  Grin
Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #11920 Dátum: 2008 Június 13, 09:14:06 »

Wink

A Golfod rángatása/ nem indulása kapcsán véleményem szerint 70%, hogy a trafó (egyben az elektronikával), valamint a rotor, osztófej és kábelek is szoktak ilyet csinálni. Nemrég én is javítotam egyet, a trafó okozta a nehezen indulát, a részterheléses finom rángatást meg valamelyik gyújtókábel, az összeset kicseréltük és minden jó lett. Tudom, hogy drágább, de érdemesebb a fém szigetelős pipás szettet (beru) megvenni hozzá, jobb minőségű szilikonkábel, mint az olcsók...

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Rulezka
« Hozzászólás #11919 Dátum: 2008 Június 13, 08:35:43 »

Ma szereztem egy G1-et. A rendszáma: EGY-980. Holnap kapom meg a forgalmit, ha ezerkiencszáznyolcvanas kiadású, tutira megtartom!
Wink
Nem elérhető Kicsi Nelly

20/916-72-61

« Hozzászólás #11918 Dátum: 2008 Június 13, 00:25:02 »

Ma szereztem egy G1-et. A rendszáma: EGY-980. Holnap kapom meg a forgalmit, ha ezerkiencszáznyolcvanas kiadású, tutira megtartom!
Rulezka
« Hozzászólás #11917 Dátum: 2008 Június 12, 22:06:00 »

menjel fogat mosni, aztan alvas!!  Evil
ha megegy szopatas jon, akkor atkergetem a szellem csaladot, es bekoltornek az osszes golfodba!!  Evil
harom rangato golfra gondolom nincs szukseged!!  Grin Grin Grin
Nem elérhető cdrw

« Hozzászólás #11916 Dátum: 2008 Június 12, 21:38:10 »

szomszédomba lakik egy srác, anno volt barna cabriója, hogy ez most hogy jön ide? nem tom  Wink de rendes srác  Grin

menjel fogat mosni, aztan alvas!!  Evil
ha megegy szopatas jon, akkor atkergetem a szellem csaladot, es bekoltornek az osszes golfodba!!  Evil
harom rangato golfra gondolom nincs szukseged!!  Grin Grin Grin
Rulezka
« Hozzászólás #11915 Dátum: 2008 Június 12, 21:18:01 »

Khmmm...
öööö... vegyél.... khmmm.... bogarat.

szomszédomba lakik egy srác, anno volt barna cabriója, hogy ez most hogy jön ide? nem tom  Wink de rendes srác  Grin
Nem elérhető VWAUDI

« Hozzászólás #11914 Dátum: 2008 Június 12, 16:09:27 »

Hatha erdekel valakit!

Cool Túra 2008
VI. Vw & Audi Országos Márkatalálkozó
Szeged - Kübekháza
2008.06.21-22.

Infó:
www.vwaudi.ini.hu

“Ha kerekei vannak, vagy mellei, gondjaid lesznek vele.”
Nem elérhető LovasB

« Hozzászólás #11913 Dátum: 2008 Június 12, 16:04:19 »

krómlökhárítós g1 , 50e ft

http://www.hasznaltauto.hu/2145259_volkswagen_golf_1978

http://vwtyp181.blogspot.com/
VW Typ 181: 1974 "The Thing" ,Hecho en Mexico
VW Typ 181: 1973 & 1976 "megleszcsinálva"
VW Jetta 2 1.6TD 1989
és még sok más:-)
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #11912 Dátum: 2008 Június 12, 15:49:18 »

A család új tagja.1.9 tádé.
pofás!!
egyik kedvenc kocsim!

WEBshop
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető bitus76

06 30 460 2831

« Hozzászólás #11911 Dátum: 2008 Június 12, 15:02:38 »

A család új tagja.1.9 tádé.

[a csatolmányt egy admin törölte]

VW 1200.1963.
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #11910 Dátum: 2008 Június 12, 14:41:52 »

sziasztok
nem tudom mi történt, de 1 hét alatt a g3 2x is azt csinálta, hogy ...
kérlek tényleg csak értelmes dolgokat javasoljatok
köszi
Khmmm...
öööö... vegyél.... khmmm.... bogarat.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Rulezka
« Hozzászólás #11909 Dátum: 2008 Június 12, 14:20:25 »

a szellem ott ult este a bogarban  Smiley tuti, lattam! ez nem az en szellemem!!  Grin

akkor asszem veszek otthonra egy "flakon" szellemírtót  Grin
Nem elérhető cdrw

« Hozzászólás #11908 Dátum: 2008 Június 12, 10:59:26 »

a helyzet tovább fokozódik:
ma hazafelé enkezdett rángatni majd 400-500 m rángatás után egyszerűen a házunktól 300m-re lévő elágazás kellős közepén megállt, szerencsére jött a 10 m lévő vágányon egy vonat, azalatt az idő alatt sikerült beindítanom (5perc) és hazagurultam vele

na most akkor mivel lehet a baj? kezdek totál tanácstalan lenni

Huh

cdrw szerintem az a bizonyos szellemed ma belém--> autómba költözött és attól szeretnék megszabadulni, gyere már érte, vidd el ezt innen...  Evil

a szellem ott ult este a bogarban  Smiley tuti, lattam! ez nem az en szellemem!!  Grin
Rulezka
« Hozzászólás #11907 Dátum: 2008 Június 12, 07:25:45 »

Ha két ac van benne akkor még simán lehet a tankban lévő átemelő ac is.
Sztm elsőkörben kérj egy trafót valakitől és próbáld ki azzal,3percet megér... valóban az a gyengepontja. Ha tényleg az akkor inkább vegyél gyári bontottat mint új olcsót mert én is szívtam a vadiúj olcsóval(olcsó:10e)...
Magasfordulaton nem rángat?
alapjáraton is rángatott, és mikor kereszteződéshez értem, lassítás közben állt meg a moci hatalmas rángatás közepete.
Süni
« Hozzászólás #11906 Dátum: 2008 Június 12, 04:59:03 »

1 AC van benne. Levi ! Ez nem giga GTI !  Grin
Nem elérhető levi96

« Hozzászólás #11905 Dátum: 2008 Június 11, 23:47:31 »

Ha két ac van benne akkor még simán lehet a tankban lévő átemelő ac is.
Sztm elsőkörben kérj egy trafót valakitől és próbáld ki azzal,3percet megér... valóban az a gyengepontja. Ha tényleg az akkor inkább vegyél gyári bontottat mint új olcsót mert én is szívtam a vadiúj olcsóval(olcsó:10e)...
Magasfordulaton nem rángat?
Süni
« Hozzászólás #11904 Dátum: 2008 Június 11, 21:25:30 »

az a baj hogy ABD a motorom! ez lesz akkor baja úgy véle, de majd mesterember megmondja, beszélek is vele, írok neki privit!

Süni,de az lehet hogy emiatt indult csak üresebb tanknál 2x röffre?
 meg hogy néha alig indul hiába köszörülöm?
Rapszodikus indulás lehet ettől. A tank mizéria sztem csak véletlen.
Rulezka
« Hozzászólás #11903 Dátum: 2008 Június 11, 21:17:33 »

Nem biztos, hogy ez, de az ABD-s kódú 1.4-eseken elég gyakran elhalálozik a gújtáselektronika, ami a trafó alá van építve.
az a baj hogy ABD a motorom! ez lesz akkor baja úgy véle, de majd mesterember megmondja, beszélek is vele, írok neki privit!

Süni,de az lehet hogy emiatt indult csak üresebb tanknál 2x röffre?
 meg hogy néha alig indul hiába köszörülöm?
Süni
« Hozzászólás #11902 Dátum: 2008 Június 11, 21:14:26 »

Nem biztos, hogy ez, de az ABD-s kódú 1.4-eseken elég gyakran elhalálozik a gújtáselektronika, ami a trafó alá van építve.
Rulezka
« Hozzászólás #11901 Dátum: 2008 Június 11, 21:12:30 »

sziasztok
nem tudom mi történt, de 1 hét alatt a g3 2x is azt csinálta, hogy akár hideg, akár meleg motorral, létező benzinnel nem indul be, csak 10 vagy 20 indítóüzás után, pedig minden pörög jól,de mégsem indul. hol keressem a hibát?
ma este csinálta legutóbb, hazaértem, 1/4ig a tank, kapuba a kapu nyitás idejére leállítottam és utáan indítottam volna hogy beálljak,de az istenért se.. csak vagy 20. indítózásra.. mi lehet rossz? hol keresssem a hibát???

nem tom mi lehet rossz, mióta megvan azóta gyertya még nem volt benne cserélve lehet az lenne xar?
eddig csak azt csinálta ha nagyon üres volt a tank hogy pöccröff helyett csak mindig második pöccre indult,de ez a legutóbbi 20ra röff kissé megijesztett.. mi lehet a baj?
köszi

a helyzet tovább fokozódik:
ma hazafelé enkezdett rángatni majd 400-500 m rángatás után egyszerűen a házunktól 300m-re lévő elágazás kellős közepén megállt, szerencsére jött a 10 m lévő vágányon egy vonat, azalatt az idő alatt sikerült beindítanom (5perc) és hazagurultam vele

na most akkor mivel lehet a baj? kezdek totál tanácstalan lenni

Huh

cdrw szerintem az a bizonyos szellemed ma belém--> autómba költözött és attól szeretnék megszabadulni, gyere már érte, vidd el ezt innen...  Evil
Rulezka
« Hozzászólás #11900 Dátum: 2008 Június 11, 08:46:36 »

:-))))

emlékeim szerint az indexes góf fórumon szopott valaki ilyennel.
a gyújtásmodul környékén volt egy kontakthibás madzag.

az a szép ezekben a hibákban, hogy ha elviszed szerelőhöz, akkor tuti nem jön elő a hiba.
szia
nah igen sejtem, hogy valami szivatás lesz Wink
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #11899 Dátum: 2008 Június 11, 08:18:57 »

Nem mi voltunk:)))

:-))))

emlékeim szerint az indexes góf fórumon szopott valaki ilyennel.
a gyújtásmodul környékén volt egy kontakthibás madzag.

az a szép ezekben a hibákban, hogy ha elviszed szerelőhöz, akkor tuti nem jön elő a hiba.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető levi96

« Hozzászólás #11898 Dátum: 2008 Június 10, 23:31:12 »

sziasztok
nem tudom mi történt, de 1 hét alatt a g3 2x is azt csinálta, hogy akár hideg, akár meleg motorral, létező benzinnel nem indul be, csak 10 vagy 20 indítóüzás után, pedig minden pörög jól,de mégsem indul. hol keressem a hibát?
ma este csinálta legutóbb, hazaértem, 1/4ig a tank, kapuba a kapu nyitás idejére leállítottam és utáan indítottam volna hogy beálljak,de az istenért se.. csak vagy 20. indítózásra.. mi lehet rossz? hol keresssem a hibát???

nem tom mi lehet rossz, mióta megvan azóta gyertya még nem volt benne cserélve lehet az lenne xar?
eddig csak azt csinálta ha nagyon üres volt a tank hogy pöccröff helyett csak mindig második pöccre indult,de ez a legutóbbi 20ra röff kissé megijesztett.. mi lehet a baj?
köszi

Nem mi voltunk:)))
A trafó szokott hasonló dolgokat csinálni, halála elött...
Persze ha kocka trafó van benne.
Relék?
Nem elérhető Kicsi Nelly

20/916-72-61

« Hozzászólás #11897 Dátum: 2008 Június 10, 23:26:49 »

Sztem gyújtáskapcsoló-betét csere, plusz egy akkusaru puccen nem árthat.
Rulezka
« Hozzászólás #11896 Dátum: 2008 Június 10, 22:04:38 »

sziasztok

köszi
Nem elérhető Bendzsi

« Hozzászólás #11895 Dátum: 2008 Június 10, 14:17:07 »

Igen a saxo a másik kocsim. A golfról csak képek vannak fent, gondolom az az érdekes először is. Ha érdekel róla még valami egyéb akkor kérdezdd nyugodtan.

rendben köszönöm Wink Smiley
Nem elérhető Sanyi00

« Hozzászólás #11894 Dátum: 2008 Június 10, 14:15:26 »

OFF
én akárhogyis nyitom meg, nekem egy Citroen Saxo VTS jön be, s csak alul találom a Golfot.
ON

Igen a saxo a másik kocsim. A golfról csak képek vannak fent, gondolom az az érdekes először is. Ha érdekel róla még valami egyéb akkor kérdezdd nyugodtan.
Nem elérhető Bendzsi

« Hozzászólás #11893 Dátum: 2008 Június 10, 14:04:07 »

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy nem érdekel-e esetleg valakit a 81-es Golf I GTI-m. A kasztnija teljesen jó állapotú, a motor is, viszont annyi a probléma, hogy a motor jelenleg nincs benne a motortérben. Apróbb javítani valók vannak az autóval, de ezeket leírom szívesen, ha érdekel valakit. Olcsón, 150.000 Ft-ért megválnék tőle. Ha valakit érdekel, akkor írjon.

Képeket itt találtok: http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=4857

Üdv.: Sanyi00

OFF
én akárhogyis nyitom meg, nekem egy Citroen Saxo VTS jön be, s csak alul találom a Golfot.
ON
Nem elérhető gumibogi

20-9111-661 www.ftgumi.hu

« Hozzászólás #11892 Dátum: 2008 Június 10, 10:42:50 »

Golf I-hez

öninditó 5.000.-ft
kormánymű 3500.-ft
osztófej kábelekkel 2500.-ft

elektromos kapcsolok....ajándékba 

üdvw

Oldalak: 1 ... 633 634 635 636 637 [638] 639 640 641 642 643 ... 936
Nyomtatás