www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 27, 21:59:06

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921223 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1915 1916 1917 1918 1919 [1920] 1921 1922 1923 1924 1925 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13331948 alkalommal)
Nem elérhető Eszter

« Hozzászólás #3839 Dátum: 2006 Május 19, 13:02:37 »

nem akartam a logisztikus belso enedet a felszinre hozni...
Mikor jottok el megint, hogy kiprobaljuk az en ALLOFUTESEM-et?
 Cheesy
Off
mennyi logisztikus van itt egyrakáson! Smiley Többek között én is ilyesmivel foglalkozom...
On
matchbox
« Hozzászólás #3838 Dátum: 2006 Május 19, 10:39:18 »

Te díler, te!
Te oszt' nem kukoricázol! Nem is mondtad, hogy transzportálással is tengeted drága időd!

nem akartam a logisztikus belso enedet a felszinre hozni...
Mikor jottok el megint, hogy kiprobaljuk az en ALLOFUTESEM-et?
 Cheesy
matchbox
« Hozzászólás #3837 Dátum: 2006 Május 19, 10:37:44 »

Kukkmeg a röpsúlyokat is nem-e ragadnak.

Hallgatok az okos szora: esetleg par tomondatban, hogy mire vigyazzon az embe, ha szetszereli a gyujtaselosztot, hogy a ropsulyok bezsirozza (valszeg rozsdasak - legalabbis a panel teteje az)...
Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #3836 Dátum: 2006 Május 19, 07:58:03 »

Bár itt off, de:
Amcsiból befelé nem tudsz intézni fuvart okosban? Bogár alkatrészeket szeretnénk kintről rendelni...

Ha írsz priviben, hogy honnan, hány kilót, és hová, mondok neked pontos árat.
Off voltam.

" hülyék mondják meg mi legyen, a tisztesség száműzött idegen..."
Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #3835 Dátum: 2006 Május 19, 07:53:13 »

Te Cargo-Partner-nel dolgozol? En intezem (tobbek kozott) a cegunk tengerentuli konteneres kiszallitasait...
 Cool
Na, hát én meg országútban vagyok érdekelt....Smiley

Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #3834 Dátum: 2006 Május 18, 22:21:35 »

Később csúszik csak esetleg a röpsúly vissza vagy mérési pontatlanság vagy valami más.
Vagy annyira lóg a tengely hogy akármi.

Te nem ismered Matchboxot...
Mérési pontatlanság nála 1521 évenként ha egyszer fordulhat elő...
...ez hót komoly...
...precíz ember! Wink

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
1303LS
« Hozzászólás #3833 Dátum: 2006 Május 18, 22:14:03 »

Figyusz: szerinted hogy  befolyásolja a gyújtás megszakító nyitását a motor hőfoka? A rotor, meg a mexakító bütykös tengelyének forgatása valami fogaskerekes áttétellel történik, ott semmilyen hézag nem befolyásolhatja a forgató mechanizmus csavarodását...

Ez kérem már a parajelenségek tárgyköre szerintem... Cheesy

Később csúszik csak esetleg a röpsúly vissza vagy mérési pontatlanság vagy valami más.
Vagy annyira lóg a tengely hogy akármi.
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #3832 Dátum: 2006 Május 18, 22:11:31 »

Az egész fedelet gondoltam, telibe. Most is elüt, csak most másmilyen kék, mint a kocsi. De az egészet lefestetni meg nem tudom mostanság, ezt meg muszályj lenne.És akkor már lekenném belül is, padlólemez, miegymás.

sztem igénytelenül fog kinézni....
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #3831 Dátum: 2006 Május 18, 22:08:43 »

OK, atnezem.
En sem ertettem, hat kimertem: a melegen beallitott gyujtas a jelre (ekszijtrcsan merve) es ujramerve a megszakito nyitasa: ca. 0,5 cm a kulonbseg!!

Figyusz: szerinted hogy  befolyásolja a gyújtás megszakító nyitását a motor hőfoka? A rotor, meg a mexakító bütykös tengelyének forgatása valami fogaskerekes áttétellel történik, ott semmilyen hézag nem befolyásolhatja a forgató mechanizmus csavarodását...

Ez kérem már a parajelenségek tárgyköre szerintem... Cheesy

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #3830 Dátum: 2006 Május 18, 22:05:07 »

Csak altalanos zoldsegeket tudok mondani: az import mindig olcsobb az EU-ba, mint az export (visszafeleaz USA-bol felig-meddig uresen jonnek a konetener-szallito hajok). Ugy lehet kalkulalni, hogy egy keleti parti USA kiktobol egy 22,5 netto berakott brutto dulyt olyan 2500-300 USD-ert hoznak "haza" Bp-ig.
Sokszor olcsobb kisebb terjedelem eseten kirepulni erte...
 Wink

Te díler, te!
Te oszt' nem kukoricázol! Nem is mondtad, hogy transzportálással is tengeted drága időd!

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
matchbox
« Hozzászólás #3829 Dátum: 2006 Május 18, 21:49:54 »

Bár itt off, de:
Amcsiból befelé nem tudsz intézni fuvart okosban? Bogár alkatrészeket szeretnénk kintről rendelni...

Csak altalanos zoldsegeket tudok mondani: az import mindig olcsobb az EU-ba, mint az export (visszafeleaz USA-bol felig-meddig uresen jonnek a konetener-szallito hajok). Ugy lehet kalkulalni, hogy egy keleti parti USA kiktobol egy 22,5 netto berakott brutto dulyt olyan 2500-300 USD-ert hoznak "haza" Bp-ig.
Sokszor olcsobb kisebb terjedelem eseten kirepulni erte...
 Wink
1303LS
« Hozzászólás #3828 Dátum: 2006 Május 18, 21:49:16 »

OK, atnezem.
En sem ertettem, hat kimertem: a melegen beallitott gyujtas a jelre (ekszijtrcsan merve) es ujramerve a megszakito nyitasa: ca. 0,5 cm a kulonbseg!!
Kukkmeg a röpsúlyokat is nem-e ragadnak.
matchbox
« Hozzászólás #3827 Dátum: 2006 Május 18, 21:45:11 »

Hideg meleg? nemértem.
Azért nézd át a vezetékeket sarukat, meg nézd meg nem-e lóg-e az elosztó tengelye-e.
OK, atnezem.
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #3826 Dátum: 2006 Május 18, 21:08:30 »

az nem biztos, hogy olaj.
ha a kipufogógázod mászik kifelé, az is szép fekete trutyót tud odarajzolni.
de ez biztos olaj megzeztem motor olaj Cry

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
1303LS
« Hozzászólás #3825 Dátum: 2006 Május 18, 20:52:51 »

Megvan a megoldas: gyujtast hideg motornal allitottam 12V-os lampaval. (Kicsi volt az elogyujtas, amit ugyanarra a jelre, de uzemmeleg mocinal allitottam).

Hideg meleg? nemértem.
Azért nézd át a vezetékeket sarukat, meg nézd meg nem-e lóg-e az elosztó tengelye-e.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #3824 Dátum: 2006 Május 18, 20:51:37 »

Ha kifolly volna akkor mashol is olyan lenne. De csak olyan 10cs hosszan olajos, meg ahol az elemelegito racsatlakozik.

az nem biztos, hogy olaj.
ha a kipufogógázod mászik kifelé, az is szép fekete trutyót tud odarajzolni.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #3823 Dátum: 2006 Május 18, 20:50:51 »

Megvan a megoldas: gyujtast hideg motornal allitottam 12V-os lampaval. (Kicsi volt az elogyujtas, amit ugyanarra a jelre, de uzemmeleg mocinal allitottam).

he?????
ha jelre állítod, akkor sztem kukkmindegy, hogy jéghideg vagy lávaforró a motor

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #3822 Dátum: 2006 Május 18, 20:47:11 »

Bár itt off, de:

Te Cargo-Partner-nel dolgozol? En intezem (tobbek kozott) a cegunk tengerentuli konteneres kiszallitasait...
 Cool
matchbox
« Hozzászólás #3821 Dátum: 2006 Május 18, 20:44:00 »

Sziasztok!

A napokban a gyujtast allitottam (forras: vw-resource.com): a kocsi jol huz, konnyen indul (hideg/meleg nem szamit), alapjaraton szepen ketyeg, de 2500 folotti fordszamon elkezd be-be-rangatni, mintha kihagyna a gyujtas, a fordszam-merom meg ilyenkor fol/le tancol...

Gyujtorendszer: vakuumos es ropsulyos gyari.

Segitseg: ford-szam allitas elott nem akart gyorsulni, meg alapjaraton majd kiestem a kocsibol, ugy mozgott a motor jobbra/balra.

Vki tapasztalt mar ilyet?
 Huh

matchbox
« Hozzászólás #3820 Dátum: 2006 Május 18, 20:34:47 »

Hali! Tervezem a csomagtérfedelemet festeni, gondoltam csiszolok rajta, aztán zutty. A legegyszerűbbnek a teddy tűnik, mert mattot akarok, de ha valakinek van tapasztalata abban, hogy hogy fog kinézni a festés után, az írhatna:csaba.szigeti@cargo-partner.hu.
Festéknek meg matt hammerite-ot gondoltam, ami nem ócsó, de állítólag jó.
 Cool
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #3819 Dátum: 2006 Május 18, 19:10:15 »

Nem veri az olajat a motorod sehol?
Vagy a levegőszűrődből nem folyhatott ki? (Én jártam így, amikor túltöltöttem...)
Ha kifolly volna akkor mashol is olyan lenne. De csak olyan 10cs hosszan olajos, meg ahol az elemelegito racsatlakozik.

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #3818 Dátum: 2006 Május 18, 18:47:23 »

Miert olajos a kipufogo csonkom ott ahol kijon a hengerfelybol Huh :???:NEM ONTOTTEM RÁ

Nem veri az olajat a motorod sehol?
Vagy a levegőszűrődből nem folyhatott ki? (Én jártam így, amikor túltöltöttem...)

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #3817 Dátum: 2006 Május 18, 18:17:29 »

Ilyet nekem is csinált azt a benzinszűrő előtt volt tömődés.

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #3816 Dátum: 2006 Május 18, 18:12:47 »

Olyat csinált ma a pritsche, hogy menet közben elfogyott az erő. Nem vette a fordulatatot, viszont szép volt az alapjárat. Ha fel akartam pörgetni csak durrogott. Majd megállt és nem idult. Behúztuk , beindult szépen és utánna vette a fordulatot szépen. Benzin van, szikra van, mert meg is rázott. Ez elektromos vagy mechanikus probléma lehet?! Nem merek így hosszabb távon menni vele.
Na?!

nekem akkor csinált ilyen disznóságot, amikor dugulás volt a benzinmadzagban.
puccantás, oszt jól van, szóval pézsé írja a frankót.

flex 'em all!
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #3815 Dátum: 2006 Május 18, 18:10:45 »

Miert olajos a kipufogo csonkom ott ahol kijon a hengerfelybol Huh :???:NEM ONTOTTEM RÁ

Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #3814 Dátum: 2006 Május 18, 14:40:13 »

Az egész fedelet gondoltam, telibe. Most is elüt, csak most másmilyen kék, mint a kocsi. De az egészet lefestetni meg nem tudom mostanság, ezt meg muszályj lenne.És akkor már lekenném belül is, padlólemez, miegymás.

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #3813 Dátum: 2006 Május 18, 14:35:34 »

Hali! Tervezem a csomagtérfedelemet festeni, gondoltam csiszolok rajta, aztán zutty. A legegyszerűbbnek a teddy tűnik, mert mattot akarok, de ha valakinek van tapasztalata abban, hogy hogy fog kinézni a festés után, az írhatna:csaba.szigeti@cargo-partner.hu.
ha csak egy részét fested, kurvára elüt..és ez a higgadtabb vélemény sztem Smiley

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #3812 Dátum: 2006 Május 18, 14:32:35 »

PéZsé
« Hozzászólás #3811 Dátum: 2006 Május 18, 12:13:41 »

Benzinszürő csere,mindjárt a tankutáni gyárit cseréld cementfinomságú por gyülik benne össze és egyre kevésbé enged át.Ezért van alapjárat és nincs fordulat.
Leon 1303
« Hozzászólás #3810 Dátum: 2006 Május 18, 11:48:09 »

Olyat csinált ma a pritsche, hogy menet közben elfogyott az erő. Nem vette a fordulatatot, viszont szép volt az alapjárat. Ha fel akartam pörgetni csak durrogott. Majd megállt és nem idult. Behúztuk , beindult szépen és utánna vette a fordulatot szépen. Benzin van, szikra van, mert meg is rázott. Ez elektromos vagy mechanikus probléma lehet?! Nem merek így hosszabb távon menni vele.
Na?!
Nekem egy hete ugyan ezt csinálta a wareszom, és ott a gyújtó panel volt elcsúszva.
Egy egyszerű gyújtásbeállítás lámpával?  Undecided

Pistával mikor beszéltél utoljára? Még nem hívott.
1303LS
« Hozzászólás #3809 Dátum: 2006 Május 18, 09:45:10 »

a fordszam-merom meg ilyenkor fol/le tancol...

Huh

Akkor a kisfeszültségű részben valami nem stabil.Saruk kábelek stb.
A fordszámmérő innen veszi a jelet, csak néha nem kap.
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #3808 Dátum: 2006 Május 18, 09:36:58 »

SZVSZ nézd végig a kábelsarukat a gyujtórendszerben (laza, oxidos, st.) meg a nagyfesz. részt. Valahol szökhet a szikrád.

mintha kihagyna a gyujtas,
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #3807 Dátum: 2006 Május 18, 09:19:35 »

Na?!
nekem a motorom csinálta ezt, valami miatt túl sok benzint kapott és fordulaton sem tudta elégetni, ugyanez volt, nem reagált gázra, utána mikor lefulladt, nem lehetett beindítani, elvileg minden ok volt vele, de a karburátor vlaamit ellenokoskodott, kipucoltuk, semmi, szerelő is kipucolta, darabig szórakozott, olyankor nem pörgettem annyira, helyrejött, mostanság nem csinálta

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető ratro

« Hozzászólás #3806 Dátum: 2006 Május 18, 09:07:09 »

Na?!
matchbox
« Hozzászólás #3805 Dátum: 2006 Május 18, 08:19:25 »

Sziasztok!

A napokban a gyujtast allitottam (forras: vw-resource.com): a kocsi jol huz, konnyen indul (hideg/meleg nem szamit), alapjaraton szepen ketyeg, de 2500 folotti fordszamon elkezd be-be-rangatni, mintha kihagyna a gyujtas, a fordszam-merom meg ilyenkor fol/le tancol...

Gyujtorendszer: vakuumos es ropsulyos gyari.

Segitseg: ford-szam allitas elott nem akart gyorsulni, meg alapjaraton majd kiestem a kocsibol, ugy mozgott a motor jobbra/balra.

Vki tapasztalt mar ilyet?
 Huh
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #3804 Dátum: 2006 Május 18, 08:11:38 »

Tipikus kaláka....  és 50-ből megvan.

Tegnap megkérdeztem egy kőmüvest, mennyiért applikálna egy szerelőaknát a garázsba...
Hát kiváncsi vagyok, milyen árat mond.... az már gyanús, hogy jövő hétre igérte csak a választ 
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #3803 Dátum: 2006 Május 18, 08:06:19 »

nem akarlak elkeseríteni, d én 3-4 évvel ezelőtt szintén rákérdeztem: munkadíjjal együtt ca. 100-150 E HUF lett volna egy frankón körülbetonozott akna.
Lehet, hogy neked kevésbé éhes szakid van....
:-)

Én sem akartam keseríteni, de én is kb. ennyit saccoltam....

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
matchbox
« Hozzászólás #3802 Dátum: 2006 Május 18, 07:59:58 »

Tegnap megkérdeztem egy kőmüvest, mennyiért applikálna egy szerelőaknát a garázsba...
Hát kiváncsi vagyok, milyen árat mond.... az már gyanús, hogy jövő hétre igérte csak a választ 

nem akarlak elkeseríteni, d én 3-4 évvel ezelőtt szintén rákérdeztem: munkadíjjal együtt ca. 100-150 E HUF lett volna egy frankón körülbetonozott akna.
Lehet, hogy neked kevésbé éhes szakid van....
:-)
Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #3801 Dátum: 2006 Május 18, 05:56:43 »

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #3800 Dátum: 2006 Május 17, 21:52:34 »

ilyenkor mi van ?   Cry

húú bazz.  Undecided

repülő mókus belülről?  Evil  Sad
Oldalak: 1 ... 1915 1916 1917 1918 1919 [1920] 1921 1922 1923 1924 1925 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: