www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 27, 09:52:54

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921222 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1894 1895 1896 1897 1898 [1899] 1900 1901 1902 1903 1904 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13325045 alkalommal)
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #4678 Dátum: 2006 Június 15, 09:51:31 »

pdf ből hogy a brébe lehet képet kimásolni? mondd el, és beszúrom neked ide Smiley

felül van egy olyan gomb,hogy "pillanatfelvétel eszköz"
Utána kijelölöd a képet és kimásolod

www.elitevwclub.hu

1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #4677 Dátum: 2006 Június 15, 09:49:16 »

Igen kellemes csütörtököt!

Tudtok valami weboldalt, ahol találok solex 30 pict 3 robbantott ábrát? Előremenetben, fékezéskor esik a fordulat - de durván -  a két segédfúvókát már kiszedtem, és megpucoltam - legutóbb ez volt a baja - de semmi hatás.Arra gondoltam, hogy lekapom azv egészet, hátha az a furat gyászolt be, ami a két segédfúvókához megy.
Illetve ajánlottak nekem valami löttyöt, ami karbitisztító,Valvoline márkájú. Erről tudok valamit mondani?
Szép napot!

pdf ből hogy a brébe lehet képet kimásolni? mondd el, és beszúrom neked ide Smiley

VW 1300
BMW 525i e34 touring

...az egyik általában működik : ))
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #4676 Dátum: 2006 Június 15, 09:12:53 »

Tudtok valami weboldalt, ahol találok solex 30 pict 3 robbantott ábrát? Előremenetben, fékezéskor esik a fordulat - de durván -  a két segédfúvókát már kiszedtem, és megpucoltam - legutóbb ez volt a baja - de semmi hatás.Arra gondoltam, hogy lekapom azv egészet, hátha az a furat gyászolt be, ami a két segédfúvókához megy.
Illetve ajánlottak nekem valami löttyöt, ami karbitisztító,Valvoline márkájú. Erről tudok valamit mondani?
Szép napot!

Robbantott ábrában, gondolom lesz itt tájékozottabb emberke, de  karbitisztítót használtam és nagyon jót tett a gépnek. Sőt, egyszer használtam a Valvoline szeleptisztítóját is.... hasznos dolog volt, de utána mehettem szelephézegot állíttatni...  Tongue Grin úgy kipucálta....  Wink

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető dogi

« Hozzászólás #4675 Dátum: 2006 Június 15, 09:00:40 »

Szép napot!

" hülyék mondják meg mi legyen, a tisztesség száműzött idegen..."
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4674 Dátum: 2006 Június 14, 20:24:31 »

bnt van a fordulatszámmérő, meg kéne tudnom mennyit csal...

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Toto

Shocks are for sissys...

« Hozzászólás #4673 Dátum: 2006 Június 13, 13:40:05 »

Igy már oké. Akkor talán nem akad szét a kormányösszekötőd egy sodrós jobbosban, miközben az egyik kerék gödröt fog...  Evil

Egyébként ez nem vicc, ezzel nem jó szórakozni.

Grin Grin Grin

Persze tudom hogy nem vicc,azért is kerestem egy olyan embert aki ért hozzá!
De azért kérdezek ennyit meg értetlenkedek mert tanulni szeretnék...nekem ez az elsö autom és ha kész lesz el tudjam már mondani meg mutatni hogy mi hogy van rajta...majd a következönél már több mindent fogok tudni  Grin
Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #4672 Dátum: 2006 Június 13, 13:37:31 »

Ok, értem!
Nem én fogom csinálni,hanem ESZ...ő meg ért hozzá  Wink

Igy már oké. Akkor talán nem akad szét a kormányösszekötőd egy sodrós jobbosban, miközben az egyik kerék gödröt fog...  Evil

Egyébként ez nem vicc, ezzel nem jó szórakozni.

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Nem elérhető Toto

Shocks are for sissys...

« Hozzászólás #4671 Dátum: 2006 Június 13, 13:33:53 »

Amikor tengelycsonkkal ülteted ez akkor számít. Az állíthatónál (majdnem) oda tekered ahová akarod.
Jol van köszönöm!
Végre tisztábban látok  Cheesy
Nem elérhető Toto

Shocks are for sissys...

« Hozzászólás #4670 Dátum: 2006 Június 13, 13:33:27 »

Úgy érzem az írásaidból, hogy nem fogod tudni megcsinálni, csak megcsináltatni.
Ok, értem!
Nem én fogom csinálni,hanem ESZ...ő meg ért hozzá  Wink
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #4669 Dátum: 2006 Június 13, 13:32:44 »

Amugy olvastam, asszem azt is stunt irta hogy attol is függ eza biztonság téma hogy mennyire van romon az elsö futómü, hogy már alapból leült vagy még magasan tartja az orrát...
Na akkor ezekszerint én megnyugodhatok, mert nekem az elej eléggé ágaskodik.... ???  Grin

Amikor tengelycsonkkal ülteted ez akkor számít. Az állíthatónál (majdnem) oda tekered ahová akarod.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #4668 Dátum: 2006 Június 13, 13:31:39 »

na most jutottam az emlitett "#3000-3300 " kommentek végére....
elolvastam volt ott keskeny futúmö,hegesztés meg minden  Smiley

Igazábol engem eza híddal ültetés érdekelne amit most emlitett stunt...
Tehát akkor ugy jo ahogy mondtam hogy megszerzem a gömbfejes hidamat azt berakom a kocsi alá + kicserélem a lengés csillapitoimat?

Ne haragudj, ez most olyan, mintha azt mondanám, hogy akkor a Hidrogén atommagjához hozzáteszek mittudoménhány protont, elektront és neutront és aranyat kapok? Persze, alárakod a hidat, figyelsz rá, hogy a gömbfejek ne végkitérésben legyenek és ne feszüljenek, beillesztesz egy rövid gázos gátlót, futóműves belövi az összetartást veszel egy nagyobbat állító excentert és a dőlést is beállíttatod...tatataaaa és kész is.

Úgy érzem az írásaidból, hogy nem fogod tudni megcsinálni, csak megcsináltatni.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető Toto

Shocks are for sissys...

« Hozzászólás #4667 Dátum: 2006 Június 13, 13:30:00 »

Amugy olvastam, asszem azt is stunt irta hogy attol is függ eza biztonság téma hogy mennyire van romon az elsö futómü, hogy már alapból leült vagy még magasan tartja az orrát...
Na akkor ezekszerint én megnyugodhatok, mert nekem az elej eléggé ágaskodik.... ???  Grin
Nem elérhető Toto

Shocks are for sissys...

« Hozzászólás #4666 Dátum: 2006 Június 13, 13:27:18 »

Elöl azért kell a (hiddal) megültetett futóműhöz rövidebb lengécsillapító, mert szinte vagy teljesen az összenyomott végállásba kerül, amikor megülteted. Ilyet sok helyen lehet kapni, érdemes valami erősebbet venni, mert amúgy is rövid lesz a rugóutad, valamit azért csillapítson.

Ha hátul megülteted, akkor ott szinte ráül a gumibakokra, köze nincs semmilyen gömbfejhez, legfeljebb hátul sem fog rugózni...

Egyébként az egésszel tényleg sokat foglalkoztunk, szó volt a nagyobb szöget engedő gömbfejektől az utánfutás változásáig mindenről.

Általánosságban az ültetésről is elmondható, mint mindenről, hogy lehet lent egy bogár szarul (rosszul kivitelezve) és lehet jól is. Ez utóbbi áttekintő munkát és gondosságot és több pénz igényel.

na most jutottam az emlitett "#3000-3300 " kommentek végére....
elolvastam volt ott keskeny futúmö,hegesztés meg minden  Smiley

Igazábol engem eza híddal ültetés érdekelne amit most emlitett stunt...
Tehát akkor ugy jo ahogy mondtam hogy megszerzem a gömbfejes hidamat azt berakom a kocsi alá + kicserélem a lengés csillapitoimat?
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #4665 Dátum: 2006 Június 13, 13:18:50 »

Na ez érdekelne engem mert nem akarom hogy megültessük aztán széthulljon az elsö úton...
Milyen lengés csillapito kell bele?Hol lehet hozzá jutni? Mennyi?  Grin
Minden infó érdekel....

Elöl azért kell a (hiddal) megültetett futóműhöz rövidebb lengécsillapító, mert szinte vagy teljesen az összenyomott végállásba kerül, amikor megülteted. Ilyet sok helyen lehet kapni, érdemes valami erősebbet venni, mert amúgy is rövid lesz a rugóutad, valamit azért csillapítson.

Ha hátul megülteted, akkor ott szinte ráül a gumibakokra, köze nincs semmilyen gömbfejhez, legfeljebb hátul sem fog rugózni...

Egyébként az egésszel tényleg sokat foglalkoztunk, szó volt a nagyobb szöget engedő gömbfejektől az utánfutás változásáig mindenről.

Általánosságban az ültetésről is elmondható, mint mindenről, hogy lehet lent egy bogár szarul (rosszul kivitelezve) és lehet jól is. Ez utóbbi áttekintő munkát és gondosságot és több pénz igényel.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető Toto

Shocks are for sissys...

« Hozzászólás #4664 Dátum: 2006 Június 13, 12:51:06 »

szóljatok ide #3300 és környéke pölö. keresés gomb működik valamennyire

köszi szépen!
keresgélek akkor  Grin
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4663 Dátum: 2006 Június 13, 12:50:29 »

Persze iagzad van!  Smiley
Itt az SZMB-ben keresgéljek?
szóljatok ide #3300 és környéke pölö. keresés gomb működik valamennyire

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Toto

Shocks are for sissys...

« Hozzászólás #4662 Dátum: 2006 Június 13, 12:41:53 »

olvasd el stunt beírásait, hogy csak egyet említsek, de tényleg próbáld visszakeresni, mert senki nem fog már válaszolni milliószor megrágott kérdésre. mi meg igyexünk összehozni egy tudástárat, ahol az ilyesmik ott lesznek kivesézve, csak türelem!
Persze iagzad van!  Smiley
Itt az SZMB-ben keresgéljek?
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4661 Dátum: 2006 Június 13, 12:37:14 »

Sad

ha tudnám hogy vkinek ugyanez volt a problémája... Huh
Csak aza baj hogy most ezt amit eddig magyaráztak nekem maresz,ESZ meg elite ezt még vágom..most elkezdem olvasgatni a többiek dolgait olyan kavar lesz bennem mint amilyen általában szokott  Grin
olvasd el stunt beírásait, hogy csak egyet említsek, de tényleg próbáld visszakeresni, mert senki nem fog már válaszolni milliószor megrágott kérdésre. mi meg igyexünk összehozni egy tudástárat, ahol az ilyesmik ott lesznek kivesézve, csak türelem!

Nem elérhető Toto

Shocks are for sissys...

« Hozzászólás #4660 Dátum: 2006 Június 13, 12:34:30 »

most mondjam, hogy ovass vissza, mert kb 2havonta jön elő a téma? Wink
Sad

ha tudnám hogy vkinek ugyanez volt a problémája... Huh
Csak aza baj hogy most ezt amit eddig magyaráztak nekem maresz,ESZ meg elite ezt még vágom..most elkezdem olvasgatni a többiek dolgait olyan kavar lesz bennem mint amilyen általában szokott  Grin
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4659 Dátum: 2006 Június 13, 12:31:39 »

most mondjam, hogy ovass vissza, mert kb 2havonta jön elő a téma? Wink

Nem elérhető Toto

Shocks are for sissys...

« Hozzászólás #4658 Dátum: 2006 Június 13, 12:18:23 »

hát a lengécssillapítót is cserélni kell 10cm-nél, az tuti. korábban már votl szó ültetésről, nem volt egyszerű kérdés!

Na ez érdekelne engem mert nem akarom hogy megültessük aztán széthulljon az elsö úton...
Milyen lengés csillapito kell bele?Hol lehet hozzá jutni? Mennyi?  Grin
Minden infó érdekel....
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4657 Dátum: 2006 Június 13, 12:15:54 »

hát a lengécssillapítót is cserélni kell 10cm-nél, az tuti. korábban már votl szó ültetésről, nem volt egyszerű kérdés!

Nem elérhető Toto

Shocks are for sissys...

« Hozzászólás #4656 Dátum: 2006 Június 13, 12:10:42 »

szasztok  Smiley
Na jövök ide is értetlenkedni....  Grin
A bogaram 67/7 évjáratú...Ültetni akarom elöl ugy durván 10 centivel,ezért futóművet kellene cserélnem elöl....Na most ESZ kollégával ügyeskedünk a dolgon hogy hogyan legyen, ő most épitett magának egy első futóművet...Nekem is épiteni kell (vagy venni) de azt szeretném megtudni hogy nekem akkor gömbfejes vagy függő csapszeges kell?
És elég ha csak megépittettetem EZT---> http://www.csp-shop.de/shop/images/artikel/21361.jpg  aztán fogom és kicserélem az enyémre vagy vmi még kell ahhoz hogy az auto kellöképpen üljön??

A másik hogy ha hátul letesszük 2 ricnivel akkor azt birni fogja mert valaki mondta hogy nem birják a gömbfejek ha lentebb rakom és fogok vele egy gödröt aztán kifordul a kerekem....  Huh

Na ilyesmi problémáim vannak nékem...  Grin Grin
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4655 Dátum: 2006 Június 12, 22:08:03 »

akkor add össze az egyik irányba 2-3cm-t, meg a másikba 2-3cm-et.(középtől számolva a holtjáték két irányba 2-3 cm)4-6cm kerékfordulástól kerékfordulásig

ok, kössz. Smiley akkor nem is nagy. a 6-ban  benne van, csak mintha a kresz oktatásból kevesebbre emlékeztem volna..
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4654 Dátum: 2006 Június 12, 22:03:21 »

Mi az hogy mindkét irányban???
én úgy gondoltam hogy a kormányt egyik irányba addig fordítva míg a kerék mozdul, aztán átfordítva ellenkező irányba míg a másik irányba mozdul..

akkor add össze az egyik irányba 2-3cm-t, meg a másikba 2-3cm-et.(középtől számolva a holtjáték két irányba 2-3 cm)4-6cm kerékfordulástól kerékfordulásig

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4653 Dátum: 2006 Június 12, 21:17:31 »

Mindkét irányban 2-3cm

Mi az hogy mindkét irányban???
én úgy gondoltam hogy a kormányt egyik irányba addig fordítva míg a kerék mozdul, aztán átfordítva ellenkező irányba míg a másik irányba mozdul..

Felemelve ellnőrizhető a könnyen mozgás.

majd felemelem és megnézem pontosan valamikor
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #4652 Dátum: 2006 Június 12, 20:44:34 »

Mindkét irányban 2-3cm
A kormánymű kopása. Jó esetben lehet utánállítani, ha már nagyon kopott, csere.

A kormányon mekkora lehet a holtjáték?
mi okozza ha nagy? lehet állítani valamit vagy csak cserélni?
cm
1303LS
« Hozzászólás #4651 Dátum: 2006 Június 12, 20:43:53 »

Bármelyik futómű alkatrész kopása okozhatja.
Ha ezek kizártak, mert mondjuk nem kopog és/vagy valaki átnézte akkor a kormánymű a ludas.
Ez állítható nem is bonyulultan de óvatosan illik vele bánni mert egy bizonyos kopás után ami középállás környékén mutatkozik ráállítás után a végeken szorulhat ami nem tesz jót neki.
Ilyenkor vizsgára még rá lehet állítani majd vissza de el kell gondolkodni a cserén.
Felemelve ellnőrizhető a könnyen mozgás.
Nem elérhető ESZ-764

Samu 66

« Hozzászólás #4650 Dátum: 2006 Június 12, 20:28:52 »

Ez milyen váltó lehet?
<beszúrt kép törölve>
Köszi!
bogárváltó Grin Evil

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4649 Dátum: 2006 Június 12, 20:23:34 »

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #4648 Dátum: 2006 Június 12, 20:05:33 »

és 4 sebességes?
akkor nincs több kérdés :-))

öt, de ez titok! ;-)))
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4647 Dátum: 2006 Június 12, 20:03:30 »

hogyne tudnánk? volkswagen-váltó ;-)

és 4 sebességes?
akkor nincs több kérdés :-))

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #4646 Dátum: 2006 Június 12, 19:58:58 »

sosem tudjuk meg, hogy ez milyen váltó.
azaz én tudom...  Evil

hogyne tudnánk? volkswagen-váltó ;-)
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4645 Dátum: 2006 Június 12, 19:56:56 »

Ööö  Lips Sealed

sosem tudjuk meg, hogy ez milyen váltó.
azaz én tudom...  Evil

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
1303LS
« Hozzászólás #4644 Dátum: 2006 Június 12, 19:52:13 »

nekem is van hasonlo, és  akkoriban válaszoltam is.... Smiley

Ööö  Lips Sealed
Nem elérhető ESZ-764

Samu 66

« Hozzászólás #4643 Dátum: 2006 Június 12, 19:45:29 »

Most kellene ződkártyát megújítgatni.
BP-en kihez érdemes fordulni?

---

más: kis vízbetörés tapasztalható gépen Sad
a vezetőoldalon, az alváz és a kasztni "illesztésénél" - úgy látom - kisebb probléma van. Lebontottam a kárpitot, s elég csúnya gányolást véltem felfedezni. kicsit szivárog be a víz, ha esik a zesső... valahol a fellépő mögött. Úgy néz ki, mintha kis szögek lennének az alváz és a kasztni lemeze között... nem igazán értem.
Mit javasoltok?
a kis szögek azt jelentik hogy még gyári a taposólemezed, ugyanis a kis szögek azzal a céllal vannak ott hogy a kaszni és az alváz között levö gumitömítést rögzítse

Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #4642 Dátum: 2006 Június 12, 19:42:01 »

Ez milyen váltó lehet?
<beszúrt kép törölve>
Köszi!
pörgesd le és megtudod Grin

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető aptom

« Hozzászólás #4641 Dátum: 2006 Június 12, 19:39:01 »

Már én is kérdeztem, mert nekem is van egy ilyesmim, de senki nem válaszolt.
Ilyenek ezek.   Grin Grin

nekem is van hasonlo, és  akkoriban válaszoltam is.... Smiley

'81 Hecho en México
1303LS
« Hozzászólás #4640 Dátum: 2006 Június 12, 19:33:25 »

én pölö zsebből szúrom, hogy ez milyen váltó, csak gci vagyok és nem mondom el nektek :-)))
adjátok oda a dakotáknak lomtalanítaskor :-P

Én is sejtem, hogy egy felmérhetetlen kincs Grin, de a bizonyosság, tudod.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4639 Dátum: 2006 Június 12, 19:17:46 »

Már én is kérdeztem, mert nekem is van egy ilyesmim, de senki nem válaszolt.
Ilyenek ezek.   Grin Grin

Majd ha lesz kedvem eygszer jól megszámolgatom a fordulatokat aztán okosabb leszek magamtól. Grin
De ha Te számolgatsz mond már el az eredményt.  Wink

én pölö zsebből szúrom, hogy ez milyen váltó, csak gci vagyok és nem mondom el nektek :-)))
adjátok oda a dakotáknak lomtalanítaskor :-P

flex 'em all!
Oldalak: 1 ... 1894 1895 1896 1897 1898 [1899] 1900 1901 1902 1903 1904 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: