www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 27, 09:51:16

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921222 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1891 1892 1893 1894 1895 [1896] 1897 1898 1899 1900 1901 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13325028 alkalommal)
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4798 Dátum: 2006 Június 22, 16:09:02 »

Amikor csak porlasztó, szelephézag, gyujtásállítás, gyertyaellenőrzés volt kb két éve az volt 6000 pénz.

korrekt összeg.
a szervizes árakat tekintve jó ár.
azt tekintve, hogy ezt otthon is meg tudnád csinálni, úgy már nem annyira.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4797 Dátum: 2006 Június 22, 16:08:57 »

a 63-assal vagyok, azon 28-as karbi van, de ott máshogy van megoldva a visszahúzás.
azon nincs rugó?
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #4796 Dátum: 2006 Június 22, 16:08:37 »

a 63-assal vagyok, azon 28-as karbi van, de ott máshogy van megoldva a visszahúzás.
Hogyan?

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #4795 Dátum: 2006 Június 22, 16:08:13 »

3. kerületben lévő kunigunda utcában van szervíz? itt dolgozok, még sosem hallottam hemzsegni Bogikat errefelé. hol van ez?

Utca belső óbuda felöli részén van a lakóparkkal szemben, Parajdi szervíz.
Nem elérhető SiD

« Hozzászólás #4794 Dátum: 2006 Június 22, 16:07:37 »

1963 VW1200 DeLuxe
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4793 Dátum: 2006 Június 22, 16:05:48 »

és gyárilag mi húzná vissza?
azt nem tudom. Megyó már csukott szemmel hajlította hozzá a kampót. én is kíváncsi lennék hogy kéne igazából
Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #4792 Dátum: 2006 Június 22, 16:05:13 »

Akkor állíts picit te rajta, hogy jó legyen. tekerd lejebb az alapjáratot.

megkérdezhetem mennyibe került a beállítás? mert sokszor hallottam hogy ott jól dolgoznak, csak kicsit drágán. szerinted?

Package deal volt - a fentieken kívül még volt egy lengéscsillapító csere, egy kormánygömbfej ? csere, (holtjáték nagy volt) és fékbeállítás/tisztitás. Total package price 54 eFt. Nem olcsók, de szerintem tényleg jól dolgoznak, én már évek óta csak oda viszem a bogit.
Amikor csak porlasztó, szelephézag, gyujtásállítás, gyertyaellenőrzés volt kb két éve az volt 6000 pénz.
Nem elérhető SiD

« Hozzászólás #4791 Dátum: 2006 Június 22, 16:05:07 »

várj, kimegyek megnézni  Grin

1963 VW1200 DeLuxe
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4790 Dátum: 2006 Június 22, 16:04:36 »

kókánymesterek az olajos légszűrő fedelének a peremébe szokták beakasztani a visszahúzórugót. megoldás: tegyél fel olajos légszűrőt!  Grin
nincs hozzá rugóm, ami a 30ason van, az túl erős hozzá. faszkivan

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4789 Dátum: 2006 Június 22, 16:04:00 »

a 28ason csak sufni megoldást tudok, mert nekem is úgy van  Roll Eyes
egy kampó a légszűrő fedelét tartó kapcsos zárba, amire a rugót lehet akasztani. de nem szép megoldás.

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4788 Dátum: 2006 Június 22, 16:02:57 »

jólvan, legyen, én már annak is örülnék, ha vlaamelyik kurva karbi működne rendesen. a 30ason vagy 1500rpm az alapjárat, vagy mégtöbb, no hangolás, mert kiesik a szelep, annyira ki van tekerve. a 28ason nemtudom hogy kell elintézni, hogy a bowdent valami ellentartsa, mondjuk egy rugó. az legyen a legnagyobb bajom, hogy van 2 perc, mikor le akar fulladni. fakk

a 28ason csak sufni megoldást tudok, mert nekem is úgy van  Roll Eyes
egy kampó a légszűrő fedelét tartó kapcsos zárba, amire a rugót lehet akasztani. de nem szép megoldás.
Nem elérhető SiD

« Hozzászólás #4787 Dátum: 2006 Június 22, 16:02:54 »

jólvan, legyen, én már annak is örülnék, ha vlaamelyik kurva karbi működne rendesen. a 30ason vagy 1500rpm az alapjárat, vagy mégtöbb, no hangolás, mert kiesik a szelep, annyira ki van tekerve. a 28ason nemtudom hogy kell elintézni, hogy a bowdent valami ellentartsa, mondjuk egy rugó. az legyen a legnagyobb bajom, hogy van 2 perc, mikor le akar fulladni. fakk
kókánymesterek az olajos légszűrő fedelének a peremébe szokták beakasztani a visszahúzórugót. megoldás: tegyél fel olajos légszűrőt!  Grin

1963 VW1200 DeLuxe
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4786 Dátum: 2006 Június 22, 16:02:30 »

vaktyúkistalál..  Evil

pontosan így történt.
de működött!! :-))

duplaszívós a gépállatod?
ha igen, akkor lehet, hogy van egy tippem, amivel én is szopok:
szívócső gumi meg van dögölve.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető SiD

« Hozzászólás #4785 Dátum: 2006 Június 22, 16:01:24 »

Ha már itt tartunk, a dinamóhoz és a külső feszszabályzós generátorhoz ugyanaz a feszszabályzó a jó? vagy azt is cserélni kell? és a generátor esetén ugyanott a hátsó ülés alatt van a helye?
tök más a két fesszab. egyébként nekem pl. az ülés alatt van a generátor fesszab, de van ugye belső fesszabos generátor is.

1963 VW1200 DeLuxe
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4784 Dátum: 2006 Június 22, 16:00:30 »

faszt!
az F-es motoromon annó sikerült úgy belőni, hogy hidegintítástól melegüzemig állandó stabil finom alapjárat volt.
csak el kell találni, kábé egy hétig minden indítás után basztattam, amíg sikerült ezta  pontot elérni.
szakértelemmel és műszerekkel biztos könnyebb belőni.

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4783 Dátum: 2006 Június 22, 15:59:36 »

faszt!
az F-es motoromon annó sikerült úgy belőni, hogy hidegintítástól melegüzemig állandó stabil finom alapjárat volt.
csak el kell találni, kábé egy hétig minden indítás után basztattam, amíg sikerült ezta  pontot elérni.

vaktyúkistalál..  Evil
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4782 Dátum: 2006 Június 22, 15:57:26 »

van egy rövid időszak, mikor le akar fulladni, ha a szivató már kikapcsolt, de még nem melegedett be rendesen a motor.

faszt!

flex 'em all!
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4781 Dátum: 2006 Június 22, 15:49:54 »

Karbi és beállítások körben.
Most volt a bogi a Kunigunda utcában: gyertyacsere, gyujtásállítás, porlasztóállítás, légszürőcsere, szelephézagállítás  szóval tényleg a normál dolgok.
Na ezek UTÁN: bogi ment mint a golyó, DE alig volt alapjárat, piros lámpánál mindig lefulladás, stb.  Visszavíve a szervízbe, a mester szerint ő mindent a gyári értékekre kalibrált. Végül rányomott több alapjáratot, most meg magas meleg motornál. Továbbra is megy mint a golyó.
Esetleg a karbinak lehet olyan hibája, hogy nem lehet  beállítani? Az elvivés előtt a hiba az volt, hogy gázadásra gyorsulás helyett csak fulladozott.
3. kerületben lévő kunigunda utcában van szervíz? itt dolgozok, még sosem hallottam hemzsegni Bogikat errefelé. hol van ez?

amúgy az én karbimat sem lehet beállítani rendesen, de alapvetően meleg motornál kell alapjáratot adni és akkor van egy rövid időszak, mikor le akar fulladni, ha a szivató már kikapcsolt, de még nem melegedett be rendesen a motor.

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4780 Dátum: 2006 Június 22, 15:48:44 »

Ha már itt tartunk, a dinamóhoz és a külső feszszabályzós generátorhoz ugyanaz a feszszabályzó a jó? vagy azt is cserélni kell? és a generátor esetén ugyanott a hátsó ülés alatt van a helye?
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #4779 Dátum: 2006 Június 22, 15:45:25 »

Egyébként egyoszlopos vagy hányoszlopos van a bogiban?

Őszintén szólva nem tudom, még nem szedtem szét. A generátorhoz való külső fesszab csak egyoszlopos (mivel csak feszültséget szabályoz, visszáramot nem kell neki).

VW Beetle - the original since 1938
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #4778 Dátum: 2006 Június 22, 15:43:59 »

Semmit, ez a dolga. Mivelhogy ezek mechanikus fesszabályzók, ahol elektromágnes oszlopok segítségével szabályoz.
Egyébként egyoszlopos vagy hányoszlopos van a bogiban?

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4777 Dátum: 2006 Június 22, 15:43:01 »

Most volt a bogi a Kunigunda utcában: gyertyacsere, gyujtásállítás, porlasztóállítás, légszürőcsere, szelephézagállítás  szóval tényleg a normál dolgok.
Na ezek UTÁN: bogi ment mint a golyó, DE alig volt alapjárat, piros lámpánál mindig lefulladás, stb.  Visszavíve a szervízbe, a mester szerint ő mindent a gyári értékekre kalibrált. Végül rányomott több alapjáratot, most meg magas meleg motornál. Továbbra is megy mint a golyó.
Esetleg a karbinak lehet olyan hibája, hogy nem lehet  beállítani? Az elvivés előtt a hiba az volt, hogy gázadásra gyorsulás helyett csak fulladozott.
Akkor állíts picit te rajta, hogy jó legyen. tekerd lejebb az alapjáratot.

megkérdezhetem mennyibe került a beállítás? mert sokszor hallottam hogy ott jól dolgoznak, csak kicsit drágán. szerinted?
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #4776 Dátum: 2006 Június 22, 15:42:05 »

Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, hogy mikor megyek a Bogival, néha, (elég ritkán) kattogás hallatszik a hátsó ülés alól... Meghallgattam és a feszszbabájzótól jön...  Sad Mi lehet ez? Ahogy növekszik a motor fordulatszáma, úgy gyorsul a kattogás is... Segítsetek légyszi! Mit tegyek?

ÜdVW: Tomi

Semmit, ez a dolga. Mivelhogy ezek mechanikus fesszabályzók, ahol elektromágnes oszlopok segítségével szabályoz.

VW Beetle - the original since 1938
Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #4775 Dátum: 2006 Június 22, 15:35:00 »

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4774 Dátum: 2006 Június 22, 15:30:36 »

Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, hogy mikor megyek a Bogival, néha, (elég ritkán) kattogás hallatszik a hátsó ülés alól... Meghallgattam és a feszszbabájzótól jön...  Sad Mi lehet ez? Ahogy növekszik a motor fordulatszáma, úgy gyorsul a kattogás is... Segítsetek légyszi! Mit tegyek?

nekem is csinálja.
kapcsold fel a fényszórót, akkor abbahagyja (tapasztalat) :-))
egyébként meg szarj  rá, valószínűleg ennek így kell működnie.

flex 'em all!
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #4773 Dátum: 2006 Június 22, 15:14:52 »

Nekem a mocimon a Ducati fesszabályzó csinálja ugyanezt, nemtom miért, egyébként tünetmentes. Elvileg kicsit kattoghat a könyv szerint.

Nem elérhető Tomi 1302

« Hozzászólás #4772 Dátum: 2006 Június 22, 13:48:32 »

Látszik, hogy nagyon meleg van ma!  Embarrassed FeszültségszabáLYozó  Grin
Csak leírom most már!
Nem elérhető Tomi 1302

« Hozzászólás #4771 Dátum: 2006 Június 22, 13:46:54 »

Javítva: Tehát feszszabájzó  Grin
Nem elérhető Tomi 1302

« Hozzászólás #4770 Dátum: 2006 Június 22, 13:46:06 »

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #4769 Dátum: 2006 Június 22, 12:47:29 »

Akkusaru, testkábel,önindító kábele at akkutól, illetve ami a gyújtáskapcsolótól jön (általában késélcsatlakozós, könnyen koszosodik). Na ezzel a legutolsóval kezdjed.

csak úgy zárójelben kérdezem a hozzáértő hölgyeket és urakat  Tongue hogy mi lehet az oka a következőnek:
gép áll --> slusszkulcs elford. --> két sikertelen indítózás, mert az önindító indítana, de valószínűleg nem adtam rá előtte a "szívatót" (eddig nem gond) -->újabb kísérlet az indításra, de meg se nyekken, kis piros ledek világolnak, de önindító nincs --> tovább próbálkozás:semmi --> majd harmadikra OK.
Ez mitől lehet? Én nem nagyon értek hozzá, szóval lehet, hogy valami tök egyszerű dolog... Úgyhogy pusztán kíváncsi vagyok, mi lehet?
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #4768 Dátum: 2006 Június 22, 11:54:20 »

csak úgy zárójelben kérdezem a hozzáértő hölgyeket és urakat  Tongue hogy mi lehet az oka a következőnek:
gép áll --> slusszkulcs elford. --> két sikertelen indítózás, mert az önindító indítana, de valószínűleg nem adtam rá előtte a "szívatót" (eddig nem gond) -->újabb kísérlet az indításra, de meg se nyekken, kis piros ledek világolnak, de önindító nincs --> tovább próbálkozás:semmi --> majd harmadikra OK.
Ez mitől lehet? Én nem nagyon értek hozzá, szóval lehet, hogy valami tök egyszerű dolog... Úgyhogy pusztán kíváncsi vagyok, mi lehet?
Nézd meg az akkusarukat, nincsenek-e eloxálva! Az csinálhat hasonló dolgokat.Ha ok, akkor gyujtáskapcsoló. Ha ok, akkor indítómotor...  Cool

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4767 Dátum: 2006 Június 22, 11:51:54 »

neked ledjeid vannak? Wink

Nem elérhető st. michael

« Hozzászólás #4766 Dátum: 2006 Június 22, 11:09:49 »

Te pedig mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4765 Dátum: 2006 Június 22, 09:49:30 »

jah, az meg megölné az 1.2es motort, a légszűrőn bugyogna fel a nafta Cheesy

a francokat.
azért, mert nagyobb egy karbi torka, attól még adott mennyiségű beszívott levegőhöz arányaiban ugyanannyi taknyot kever.
a kisebb torkú karbin kevesebb levegőt lehet áttuszkolni, így magas fordulaton nem kap megfelelő minőségű keveréket a motor, mivel már befigyelnek mindenféle levegő örvénylések meg ilyen faszságok.
ergo nem nyomod neki annyira -> kisebb fogyasztás.
egy szó mint száz, rárakhatsz egy 671264-as karbit is, akkor sem fog többet fogyasztani, na! :-))

flex 'em all!
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4764 Dátum: 2006 Június 22, 09:43:53 »

nincs.
34-es van, de az ulrichban pillog.
jah, az meg megölné az 1.2es motort, a légszűrőn bugyogna fel a nafta Cheesy

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4763 Dátum: 2006 Június 22, 09:43:26 »

viszont van egy vizsgás buszod
jaja, azt tudom, este mennék érte. illetve délután, ha megfelel! neked nincs egy 30as működő karbid véletlen? 28as beszámítással >)

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4762 Dátum: 2006 Június 22, 09:23:55 »

van egy 30as karbid? mert az enyém full szar. és ez volt eladó, ezt vettem.

nincs.
34-es van, de az ulrichban pillog.

flex 'em all!
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #4761 Dátum: 2006 Június 22, 09:22:03 »

viszont van egy vizsgás buszod

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4760 Dátum: 2006 Június 22, 09:14:45 »

bácsi,
mi a toszért teszel fel 28-as karbit?
a 30pict3-as sokkal fejlettebb és jó beállítással nem zabál többet, mint a 28pict1

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4759 Dátum: 2006 Június 22, 09:07:50 »

solex 28 és talán pict 1

bácsi,
mi a toszért teszel fel 28-as karbit?
a 30pict3-as sokkal fejlettebb és jó beállítással nem zabál többet, mint a 28pict1

flex 'em all!
Oldalak: 1 ... 1891 1892 1893 1894 1895 [1896] 1897 1898 1899 1900 1901 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: