www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 27, 02:50:27

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921222 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1887 1888 1889 1890 1891 [1892] 1893 1894 1895 1896 1897 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13320666 alkalommal)
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4958 Dátum: 2006 Július 03, 22:39:17 »

SZVSZ ne szarakodj új motorral, mert még megint úgy jársz mint most.
Szánd rá a pénzt a felújításra és akkor tudod mi van alattad.
Persze ha hozzáértővel csináltatod.

szerintem meg érdemesebb egy új motort venni 50 forintért.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
1303LS
« Hozzászólás #4957 Dátum: 2006 Július 03, 21:00:27 »

Basszus mért csinálja ezt????? Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad

Megvettem,egy honapig alattavoltam,egy vagon pénz már bennevan,egy naaagy vagon idö,stb....szerdánn végre müszaki minden megvan,egyböl szabit vettem ki csütörtökön elindultunk vele hosszuhétvégére,és 50 Km utánn füst...... Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad

Dasz ist ájne ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

SZVSZ ne szarakodj új motorral, mert még megint úgy jársz mint most.
Szánd rá a pénzt a felújításra és akkor tudod mi van alattad.
Persze ha hozzáértővel csináltatod.
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #4956 Dátum: 2006 Július 03, 20:58:03 »

ne add fel. Ha kifogsz egy jó motort, több baj nem lesz vele. Remélhetőleg.

Megvettem,egy honapig alattavoltam,egy vagon pénz már bennevan,egy naaagy vagon idö,stb....szerdánn végre müszaki minden megvan,egyböl szabit vettem ki csütörtökön elindultunk vele hosszuhétvégére,és 50 Km utánn füst...... Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad

Dasz ist ájne ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Nem elérhető Dr.gonzo

The first rule of Fight Club is......

« Hozzászólás #4955 Dátum: 2006 Július 03, 20:54:18 »

Papíros motort a Buszba 50 és 200eFt között kapható. A motord felújítása kb 100 forint (alaphangon). Így kalkulálj.

Dasz ist ájne ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

"Aki vadálatot csinál magábol,az megszabadul az emberi lét fájdalmátol"!
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #4954 Dátum: 2006 Július 03, 20:42:43 »

Papíros motort a Buszba 50 és 200eFt között kapható. A motord felújítása kb 100 forint (alaphangon). Így kalkulálj.

Kiderült....főtengely csapágy Sad Sad Sad Sad Sad

Meg egyéb "aproságok" a szelepeket be kelett állitani,stb.... Sad most beindul és megy,de..... Sad

Tanácsok????????

U.I.:Esetleg mennyibe kerülne egy motor a buszba?? (megfelelö motorszámmal Tongue )???? hogy tudjam mire készüljek Sad

Nem elérhető Dr.gonzo

The first rule of Fight Club is......

« Hozzászólás #4953 Dátum: 2006 Július 03, 20:35:47 »

Helikopterhang = hajtókar csapágy
Szorulás, füstölés, büdös = főtengely csapágy

vagy a kettő kombinációja
egy motorgenerál bejátszik, gépműhellyel és mindennel együtt
gyűjtögess össze durván 200 ropit, aztán keress fel egy szerelőt

Kiderült....főtengely csapágy Sad Sad Sad Sad Sad

Meg egyéb "aproságok" a szelepeket be kelett állitani,stb.... Sad most beindul és megy,de..... Sad

Tanácsok????????

U.I.:Esetleg mennyibe kerülne egy motor a buszba?? (megfelelö motorszámmal Tongue )???? hogy tudjam mire készüljek Sad

"Aki vadálatot csinál magábol,az megszabadul az emberi lét fájdalmátol"!
1303LS
« Hozzászólás #4952 Dátum: 2006 Július 03, 20:07:32 »

Helyesírás nem az erősségem sajnos Sad
Eddig nem mertem megütögetni, nem akarok kárt tenni benne. Várok még néhány választ (PL.Stunt) aztán megpróbálom a kocogtatást.
Addig is köszi!

Legjobb a kettő kombinációja szerintem.
Szóval ütögetés, ragasztás valami rugalmasabb kétkomponensű ragosztóval, SZVSZ a pillanatragasztó hosszú távon nem bírja.
Viszont azt hogy utána a csövet a bilincsnél fogva valamilyen módon akát drótozva is de rögzítsd a karbi valamelyik részéhez a kicsúszás esélyét nullára csökkentve.Egyébként ez ajánlatos minden ilyen korú karbinál.
A benzinszag azért jobb eg yfokkal mint egy fröcskölve csapkodó benzincső.
Nem elérhető ABF-932

A bogaras külső buszos szívet takar

« Hozzászólás #4951 Dátum: 2006 Július 03, 20:02:51 »

Eddig nem mertem megütögetni, nem akarok kárt tenni benne. Várok még néhány választ (PL.Stunt) aztán megpróbálom a kocogtatást.
Addig is köszi!
A kocogtatás jó lehet, a cső vége bezömül a fészekbe, és zárni is fog, meg lötyögni se...

Bácsi Győző
Nem elérhető NapoleoN

« Hozzászólás #4950 Dátum: 2006 Július 03, 19:48:19 »

A benzin ilyet nem csinál, legfeljebb folydogál. Smiley) Többen ajánlották a pillanatragasztót. Nem tudom mennyire benzin, és rázkódás álló. Nem ismerem a szerkezetet pontosan, de ha a kis rézcsövet megütögeted, míg zömül egy kicsit és beszorul. Konzultálj Stunttal, ő jobban ismeri ezeket a gépész megoldásokat.

Addig is köszi!

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #4949 Dátum: 2006 Július 03, 19:07:28 »

A benzin ilyet nem csinál, legfeljebb folydogál. Smiley) Többen ajánlották a pillanatragasztót. Nem tudom mennyire benzin, és rázkódás álló. Nem ismerem a szerkezetet pontosan, de ha a kis rézcsövet megütögeted, míg zömül egy kicsit és beszorul. Konzultálj Stunttal, ő jobban ismeri ezeket a gépész megoldásokat.

a benya a meleg mocira fojdogál.
Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #4948 Dátum: 2006 Július 03, 19:06:20 »

tegyél rá bilincset ha nem már elkezdett kitágulni mondjuk
A csonk csúszott ki, nem a csonkról a cső! Be kell ragasztani!

Bácsi Győző
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4947 Dátum: 2006 Július 03, 18:44:18 »

Sziasztok!
abban kérem a segítségetek, hogy a karburátorból kicsuszott benzinbevezető csonk. Milyen módon tudom visszarögzíteni, hogy biztosan ne forduljon elő mégegyszer. Mert nem szeretem amikor a benya a meleg mocira fojdogál.

tegyél rá bilincset ha nem már elkezdett kitágulni mondjuk
Nem elérhető NapoleoN

« Hozzászólás #4946 Dátum: 2006 Július 03, 18:41:50 »

Sziasztok!
abban kérem a segítségetek, hogy a karburátorból kicsuszott benzinbevezető csonk. Milyen módon tudom visszarögzíteni, hogy biztosan ne forduljon elő mégegyszer. Mert nem szeretem amikor a benya a meleg mocira fojdogál.

Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #4945 Dátum: 2006 Július 03, 12:51:40 »

Hengerfejet kellene meghuznom de Nm-van az adat a konyvben de a nyomatek kulcsomon nem Nm besztasu.
Mennyivel kell meghuzni nem Nm-ben.(Remelem erthetoen irtan le Grin)

A mértékegységekkel is hadilábon állsz, biztos, hogy neked kell összeszerelni azt a motort?
Hengerek becsiszolva? Felfekvő felület ellenőrizve? Hengertalp rendben?

Az apróságokról nem írok, gondolom azok nem érdekelnek, hogy dugattyúkiállás, meg ilyenek.

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4944 Dátum: 2006 Július 03, 11:57:05 »

ja, akkor ezt ismerem, csak nem tudtam hogy ez a neve. hát az tényleg csak pontokra jó, és hamar szárad. a tetőnél ha egy rész kihagyok, ott lógni fog..  a pálmával majd tesztelek először, nem üt-e át.

még gondoltam esetleg valami kétoldali ragasztó csíkokra, de az látszana belülről
pálmatex a tetőkárpiton nem üt át, nekem sem tette!
kétolalas ragasztó miért látszódna?

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4943 Dátum: 2006 Július 03, 10:52:46 »

bármilyen barkácsbótban
A ragasztóanyag - hidegen - egy kis rudacska, amit betárazol a pisztolyba (általában ha veszel egy ilyen pisztolyt, ahhoz adnak pár rudat), a pisztolyt áram alá helyezed, s megvárod, míg felmelegszik. Meghúzod a ravaszt, s gyün a matéria.
Mondjuk ezt inkább egy egy ponton való rögzítésre szokták használni. Ha a teljes felületet be szeretnéd kenni, akkor lehet, hogy nem ez a jó megoldás. Arra tényleg jobb a pálma, csak azt többet le nem szeded...  Undecided

ja, akkor ezt ismerem, csak nem tudtam hogy ez a neve. hát az tényleg csak pontokra jó, és hamar szárad. a tetőnél ha egy rész kihagyok, ott lógni fog..  a pálmával majd tesztelek először, nem üt-e át.

még gondoltam esetleg valami kétoldali ragasztó csíkokra, de az látszana belülről
Nem elérhető st. michael

« Hozzászólás #4942 Dátum: 2006 Július 03, 10:46:08 »

az milyen? és hol kapni olyat?
én is ettól félek, hogy a ragasztót majd felszívja a szövet, és meg fog látszani a belső felén..  Undecided

bármilyen barkácsbótban
A ragasztóanyag - hidegen - egy kis rudacska, amit betárazol a pisztolyba (általában ha veszel egy ilyen pisztolyt, ahhoz adnak pár rudat), a pisztolyt áram alá helyezed, s megvárod, míg felmelegszik. Meghúzod a ravaszt, s gyün a matéria.
Mondjuk ezt inkább egy egy ponton való rögzítésre szokták használni. Ha a teljes felületet be szeretnéd kenni, akkor lehet, hogy nem ez a jó megoldás. Arra tényleg jobb a pálma, csak azt többet le nem szeded...  Undecided

Te pedig mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére.
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4941 Dátum: 2006 Július 03, 10:40:45 »

esetleg még jó a melegragasztó is ilyen célra... azt később könnyen le is lehet szedn, nem hatol be a pórusokba  Wink

az milyen? és hol kapni olyat?
én is ettól félek, hogy a ragasztót majd felszívja a szövet, és meg fog látszani a belső felén..  Undecided

Nem elérhető st. michael

« Hozzászólás #4940 Dátum: 2006 Július 03, 10:30:53 »

ezzel azért kétségeim vannak. de majd tesztelek elötte.
az képes a fémre felragadni egyáltalán?

esetleg még jó a melegragasztó is ilyen célra... azt később könnyen le is lehet szedn, nem hatol be a pórusokba  Wink

Te pedig mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére.
Nem elérhető aptom

« Hozzászólás #4939 Dátum: 2006 Július 03, 09:57:24 »

Hengerfejet kellene meghuznom de Nm-van az adat a konyvben de a nyomatek kulcsomon nem Nm besztasu.

"Nem Nm" mértékegységet nem találtam Smiley de nézd meg ezt:

'Cylinder head nuts'

http://wolfsburgii.be/torque1.htm#Engine

LB FT      Nm           mkg
Cylinder head nuts (M8)    18        24.4           2.5
Cylinder head nuts (M10)  23        31.2           3.2

és ha pontosabban akarod akkor:

http://hauser.pmmf.hu/mertekegyseg/megysegvalto/index.htm

Energiánal keresd...
« Utoljára szerkesztve: 2006 Július 03, 10:09:33 írta aptom »

'81 Hecho en México
1303LS
« Hozzászólás #4938 Dátum: 2006 Július 03, 08:49:41 »

miért jó a dupla karbi? hogy nehéz legyen beállítani? Smiley

Viszont nem fog keveset enni.  Evil
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4937 Dátum: 2006 Július 03, 08:40:22 »

miért, a szimplát könnyű ? Evil Evil
« Utoljára szerkesztve: 2006 Július 03, 08:51:13 írta Typ117 »
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #4936 Dátum: 2006 Július 03, 08:06:17 »

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Leon 1303
« Hozzászólás #4935 Dátum: 2006 Július 02, 22:53:43 »

Nyomatékkkúcs? mijaz?  Evil
Ami ja bicepsből kifér  Evil
Különben nem lesz jó sűrítésed  Evil
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #4934 Dátum: 2006 Július 02, 22:46:26 »

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #4933 Dátum: 2006 Július 02, 22:41:10 »

igen pl Solex
es melyik pontosan?

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető GeRGelu:

« Hozzászólás #4932 Dátum: 2006 Július 02, 21:25:38 »

1,6-os szimplaszovos mocira letezik duplakarbi???

pölö
http://www2.cip1.com/ProductDetails.asp?ProductCode=C13%2D43%2D7401

Vintage Volkswagens: Always and Everywhere!
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #4931 Dátum: 2006 Július 02, 21:22:01 »

igen pl Solex
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #4930 Dátum: 2006 Július 02, 21:08:34 »

Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #4929 Dátum: 2006 Július 02, 20:43:56 »

heelo olyían kérdsésem lenne hogy honnan tudnám letölteni a t2 transporter elektromos kábelköteg rajzát.ha lehet szinesbe köszi

http://www.vintagebus.com/wiring/index.html

A logika csodálatos dolog, de azért nem mindig ér fel az úgynevezett gondolkodással.
Azt amit tudunk, pillanatnyilag emígyen lehetne összegezni: Kezdetben vala a semmi, ami felrobbant.
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4928 Dátum: 2006 Július 02, 17:22:27 »

heelo olyían kérdsésem lenne hogy honnan tudnám letölteni a t2 transporter elektromos kábelköteg rajzát.ha lehet szinesbe köszi

itt nézd Smiley
http://www.thesamba.com/vw/archives/info/wiringt2.php
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #4927 Dátum: 2006 Július 02, 17:21:23 »

a váci bogarasok oldalán volt biztosan. csak most nem jön be nekem az oldal.
Nem elérhető t2fan

lassan és bizonytalanul,sosem készül el...

« Hozzászólás #4926 Dátum: 2006 Július 02, 16:35:46 »

Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #4925 Dátum: 2006 Július 02, 12:34:29 »

Ha csak annyi, nyerő is volna... H. Misinél a 3 db-os motortérbe való garnitúra 6e pénz, az még egy nm sincs, és hol van még a padló?

nekem azzal nem volt jó a tapasztalatom....mert felraktuk de nem állt meg a helyén rendesen pedig néhol még + ban megfogattuk és hőre olvadt igaz én Bakátson vettem de ugyanazt a típust árulják bogaras boltosok...majdnem beszívta a motor...éreztem hogy elfogy az erő...gyorsan megálltam és rá volt borulva motorra a hátsó....még ott az az osztrák pályán kivágtam a kukába az egészet
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4924 Dátum: 2006 Július 02, 10:55:54 »

Ha csak annyi, nyerő is volna... H. Misinél a 3 db-os motortérbe való garnitúra 6e pénz, az még egy nm sincs, és hol van még a padló?

akkor a többször említett cicatuningos hifistákat keresd meg izibe, ahelyett, hogy rinyálsz :-))

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #4923 Dátum: 2006 Július 02, 10:41:51 »

drága kb 3-4ezer négyeztmétere legolcsóbnak ha jol tudom

Bácsi Győző
Nem elérhető KIZS

« Hozzászólás #4922 Dátum: 2006 Július 02, 10:11:29 »

garantáltan nem kipufogo!
Amikor még forró volt nem forgatta meg az önindító, de amikor már lehült megforgatta de nem azzal az igazi lendülettel, meg közben szuszogott is.

Helikopterhang = hajtókar csapágy
Szorulás, füstölés, büdös = főtengely csapágy

vagy a kettő kombinációja
egy motorgenerál bejátszik, gépműhellyel és mindennel együtt
gyűjtögess össze durván 200 ropit, aztán keress fel egy szerelőt

A logika csodálatos dolog, de azért nem mindig ér fel az úgynevezett gondolkodással.
Azt amit tudunk, pillanatnyilag emígyen lehetne összegezni: Kezdetben vala a semmi, ami felrobbant.
Sompi
« Hozzászólás #4921 Dátum: 2006 Július 02, 10:06:04 »

SZMB "logó"  Grin
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4920 Dátum: 2006 Július 02, 08:58:04 »

garantáltan nem kipufogo!

Amikor még forró volt nem forgatta meg az önindító, de amikor már lehült megforgatta de nem azzal az igazi lendülettel, meg közben szuszogott is.

helikopter hangot a főtengelycsapágy is tud csinálni.
főleg, hogy azt mondod meg is volt ragadva melegen.
szerintem kezdd el nézni a hirdetéseket új motorért...

flex 'em all!
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #4919 Dátum: 2006 Július 02, 06:54:57 »

Szerintem megfőtt. Minden motortakaró lemez megvan? A Holló pont így főzött mostanság... :-((((
Ha szerencséd van, akkor nem kell komplett generál, de mindenképpen legalább a hengerfejeket illene levenni, hogy mizu a motorban.
Oldalak: 1 ... 1887 1888 1889 1890 1891 [1892] 1893 1894 1895 1896 1897 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: