www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 13:49:25

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 ... 44
Nyomtatás
Szerző Téma: IQ történelem  (Megtekintve 532541 alkalommal)
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #350 Dátum: 2006 December 19, 07:04:15 »

ez az "rk" minek is a rövidítése? rendesen körülmetélt?   Wink Grin Grin Grin
Nem elérhető Strano

Mana mou Ellas

« Hozzászólás #349 Dátum: 2006 December 19, 06:51:15 »

nem is azt mondta hogy mindenkiből föltör.  Osztán hogy döntöttél?

Valahogy nagyon távol áll tőlem ez az egész vallás dolog. Szoktam előadásokat tartani a gyerekeknek egyházi ünnepekből, de hinni azóta sem hiszek az egészben.
Lehet, hogy sok rossz tapasztalatom volt a katolicizmussal. Azt már tudom, hogy a pravoszlávok és a görögök nem ennyire elvakultak, bármennyire is úgy tűnik. Sokkal szimpatikusabb, mint ez az rk.

Ha te szólsz Istenhez, az imádság. Ha ő szól hozzád, az skizofrénia...
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #348 Dátum: 2006 December 18, 22:01:37 »

Már akiben. Aki eddig is hitt, abban esetleg. Aki nem, az eztán sem fog.
Én három egyház ünnepein veszek részt, de nagyon nyomaszt, ha be kell mennem egy templomba. Engem is úgy neveltek, hogy majd eldöntöm, hogy mit akarok. És eldöntöttem.

nem is azt mondta hogy mindenkiből föltör.  Osztán hogy döntöttél?

nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is... Sad
Nem elérhető Strano

Mana mou Ellas

« Hozzászólás #347 Dátum: 2006 December 18, 21:50:49 »

Napjainkban elemi erővel tör fel népünkből az őseink hitének megismerése utáni igény.

Már akiben. Aki eddig is hitt, abban esetleg. Aki nem, az eztán sem fog.
Én három egyház ünnepein veszek részt, de nagyon nyomaszt, ha be kell mennem egy templomba. Engem is úgy neveltek, hogy majd eldöntöm, hogy mit akarok. És eldöntöttem.

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #346 Dátum: 2006 December 18, 21:37:12 »

az még nem lenne akadály, mint tudjuk, a buzik is megnősülhetnek ;-))) de hogy az iq-nak felesége legyen??? ;-)

Na igen. vizet prédikálok Smiley  De már látom az utat!  Wink

nem tudom mi történt de eltünt innen az avatar képem, meg a beírt szövegem is... Sad
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #345 Dátum: 2006 December 18, 21:36:23 »

na, akkor ezt levajazzuk.
azs, a bulgár zsidó szántani megy, a mami meg lábat mos.
jeee, mekkora pörformansz lesz :-))

meg ökomenikus!  Smiley)

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #344 Dátum: 2006 December 18, 21:36:06 »

az, hogy buzi??? :-))

az még nem lenne akadály, mint tudjuk, a buzik is megnősülhetnek ;-))) de hogy az iq-nak felesége legyen??? ;-)
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #343 Dátum: 2006 December 18, 21:35:25 »

cöcöcö. ezt most csak azért mondod, mert a saját magad által kiötlött rituálét te magad képtelen vagy elvégezni.
jóvan na! kamerázhatsz Te is és akkor a Mami az enyémet mossa!  Smiley)  Te kis perverz! Smiley

Szóval ezzel csak azt akartam vót mondani, hogy természetesen elégé elképzelhetetlen, hogy így "végezzem" de a cél lehetne. és közelíthetné(n)k...

Az a baj veletek városlakókkal, hogy nyüzsögtök folyamatosan nyüzsögtök. kisebb helyre vagytok összezárva, ezért nyüzsögtök és idegesebbek vagytok mint kellene! Magasabb hőfokon éltek, de hamarabb kimerültök. Közben pedig mondogatjátok, hogy deszar ez a csúcsforgalom meg kátyú, meg bűz, meg a másikember ki a faszom???  Aztán jósok pénzt költötök arra hogy kipihentnek érezzétek magatokat, meg elrepültők a náthába, de oda is csak tengerpartra, egy valag pénzért, aztán rohanás vissza dolgozni.

A paraszt meg közel van a természethez/Isten rendjéhez/. már ott is van internet persze, meg minden földi jó, de ott van a Földi Jó is!
A paraszt mindig túléli!......

Szóval le kéne lassulnunk picinyt, és megkeresni mi a fontos.

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #342 Dátum: 2006 December 18, 21:34:16 »

na, akkor ezt levajazzuk.
azs, a bulgár zsidó szántani megy, a mami meg lábat mos.
jeee, mekkora pörformansz lesz :-))

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #341 Dátum: 2006 December 18, 21:33:19 »

no meg íq-nak van egy alapvető hiányossága, úgyhogy képtelen megfelelni a feladatnak

az, hogy buzi??? :-))

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #340 Dátum: 2006 December 18, 21:28:45 »

Na igen itt földművesekről volt szó, tudtommal pedig senkinek nem ez a hivatása közületek.

no meg íq-nak van egy alapvető hiányossága, úgyhogy képtelen megfelelni a feladatnak
Nem elérhető Mamut

« Hozzászólás #339 Dátum: 2006 December 18, 21:27:45 »

Na igen itt földművesekről volt szó, tudtommal pedig senkinek nem ez a hivatása közületek.

A Biblia arra tanít, hogy szeresd felebarátodat. A Káma Szutra pedig megmagyarázza, hogyan...
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #338 Dátum: 2006 December 18, 21:25:36 »

Ha kell, lovat, ekét, termőföldet, lavórt szerzek kölcsönbe. Grin

az még mindig nem elég.
Nem elérhető Mamut

« Hozzászólás #337 Dátum: 2006 December 18, 21:24:34 »

IQ23
Ha kell, lovat, ekét, termőföldet, lavórt szerzek kölcsönbe. Grin Tuti lesz közönség is !

A Biblia arra tanít, hogy szeresd felebarátodat. A Káma Szutra pedig megmagyarázza, hogyan...
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #336 Dátum: 2006 December 18, 21:23:14 »

lezsírozom neked a Mamival! Smiley) esküszöm lezsírozom, hogy megtegye, ha kamerázhatom Smiley))

cöcöcö. ezt most csak azért mondod, mert a saját magad által kiötlött rituálét te magad képtelen vagy elvégezni.
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #335 Dátum: 2006 December 18, 21:20:20 »

ahammm ;-) igazán vonzó alternatíva, egyszer majd biztos kipróbálom. csak félek, hogy az asszony megszakad a röhögéstől, ha előadom neki ezt az igényemet ;-)))

lezsírozom neked a Mamival! Smiley) esküszöm lezsírozom, hogy megtegye, ha kamerázhatom Smiley))

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #334 Dátum: 2006 December 18, 21:17:24 »

tiszta lábbal kezdi a második sort is! tehát mikor visszahozta üresen az ekét.

vili?

Wink

ahammm ;-) igazán vonzó alternatíva, egyszer majd biztos kipróbálom. csak félek, hogy az asszony megszakad a röhögéstől, ha előadom neki ezt az igényemet ;-)))
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #333 Dátum: 2006 December 18, 21:15:03 »

tetszik, csak faszság.
találd meg önmagadat.
ez valakinek úgy sikerül, hogy ilyen ceremóniákat csinál, ám tegye.
de ne az én adóforintjaimból, bazmeg!

látom picit se vagy ráhangolódva egy kis teológiai mérkőzésre!  Smiley)

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #332 Dátum: 2006 December 18, 21:14:12 »

az a feleség konkrétan kinek is a lábát mossa, miközben a férje a második sorban ballag az eke mögött?

tiszta lábbal kezdi a második sort is! tehát mikor visszahozta üresen az ekét.

vili?

Wink

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #331 Dátum: 2006 December 18, 21:04:48 »

aha faja nagyon. kivéve ha nem egyedül imádkozol, illetve ha nem tudod mit jelent az ima!

Ez meg a másik baj, hogy az ember azt hiszi, ha imádkozik azért hogy ne fázzon, akkor nem fog fázni.Balgaság.

Tudod mi egy ima? pl. ha a paraszt úgy tiszteli meg az Istent hogy vigyázza a teremtett földet. Ha a tavaszi első szántást úgy teszi meg hogy fehéringben, a felkelő nap felé fordulva megteszi az első sort, majd üresben visszahozza az ekét és a második sort is a felkelő nap felé teszi meg és közben a felesége megmossa a lábát. Na ez egy fajta Isten tisztelet. Hol van ehhez képest egy templomi ima?

Így se tetszik?

az a feleség konkrétan kinek is a lábát mossa, miközben a férje a második sorban ballag az eke mögött?
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #330 Dátum: 2006 December 18, 21:04:15 »

így járt junior meg a huga...

helyeslem

flex 'em all!
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #329 Dátum: 2006 December 18, 21:03:53 »

aha faja nagyon. kivéve ha nem egyedül imádkozol, illetve ha nem tudod mit jelent az ima!
Ez meg a másik baj, hogy az ember azt hiszi, ha imádkozik azért hogy ne fázzon, akkor nem fog fázni.Balgaság.
Tudod mi egy ima? pl. ha a paraszt úgy tiszteli meg az Istent hogy vigyázza a teremtett földet. Ha a tavaszi első szántást úgy teszi meg hogy fehéringben, a felkelő nap felé fordulva megteszi az első sort, majd üresben visszahozza az ekét és a második sort is a felkelő nap felé teszi meg és közben a felesége megmossa a lábát. Na ez egy fajta Isten tisztelet. Hol van ehhez képest egy templomi ima?
Így se tetszik?

tetszik, csak faszság.
találd meg önmagadat.
ez valakinek úgy sikerül, hogy ilyen ceremóniákat csinál, ám tegye.
de ne az én adóforintjaimból, bazmeg!

flex 'em all!
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #328 Dátum: 2006 December 18, 21:02:35 »

nahh.
kersztelve, körülmetélve, stb nem lesz a kis szaros, ez tény.

azonban igyekszem megismertetni vele az összes lehetőséget, oszt válasszon ha akar, az már az ő dolga lesz, amibe próbálok majd nem beleugatni.
úgy érzem ez a legtisztább.
ha valakit ifjú korától valamilyen vallás miséire hurcolnak, annak az embernek determinált lesz a lelki fejlődése, valószínűleg folytatja azt a vallást, amit a szülei. (esetemben ateizmus)
azonban, ha megismerheti (majdnem) mindegyiket, akkor szerintem megtalálja, ami neki fekszik.

így járt junior meg a huga...
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #327 Dátum: 2006 December 18, 21:01:51 »

HISZEKEGY AZSBAN ! Grin

Benne mindenki!

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #326 Dátum: 2006 December 18, 21:01:14 »

konkrétan magamra gondoltam.
van egy graffiti, amin el lehet gondolkodni:

én vagyok az isten, mivel ha imádkozom, akkor csak én hallom

Így se tetszik?

Nem elérhető Hanyi

« Hozzászólás #325 Dátum: 2006 December 18, 21:00:11 »

HISZEKEGY AZSBAN ! Grin
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #324 Dátum: 2006 December 18, 20:56:09 »

én meg bennem hiszek. és akinek ez nem tetszik, jelentkezhet egy orrbavágásra a rajmund kocsmájában.
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #323 Dátum: 2006 December 18, 20:52:25 »

mármint rajtam kívül?

flex 'em all!
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #322 Dátum: 2006 December 18, 20:49:12 »

ki az isten?

mármint rajtam kívül?
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #321 Dátum: 2006 December 18, 20:48:17 »

Nem feltétlenül van igazad. De érzésem szerint neked inkább a vallásokkal van bajod (ezen belül gondolom a liturgiákkal, illetve a vallási vezetők ezidáig elkövetett ballépéseivel - amivel hiteltelenné teszik azt, amiért elvileg élnek) de dogy egy teremtő erőben/egy rendező elvben/ melynek számtalan bizonyítéka van, nem hinni.........  Pár éve még én sem hittem, de ez még nállad is változhat.
A leglényegesebb dolog szerintem, hogy nem szabad összekeverni a vallást, Istennel. amit az elébb linkeltem be írás is erről szól.
Valakin lehet hogy segít az, ha rendszeres időközönként eljár egy bizonyos helyre, elvégez egy bizonyos mozdulatsor, miközben meghallgat egy bizonyos ember szónoklatát.Ha ezt előírják, megkövetelik az már terhes lehet, ahogy neked bizonyára az is. De nem ez jelenti az Isten hitet. szerintem.

ki az isten?

flex 'em all!
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #320 Dátum: 2006 December 18, 20:35:09 »

nahh.

azonban igyekszem megismertetni vele az összes lehetőséget, oszt válasszon ha akar, az már az ő dolga lesz, amibe próbálok majd nem beleugatni.
ha valakit ifjú korától valamilyen vallás miséire hurcolnak, annak az embernek determinált lesz a lelki fejlődése, valószínűleg folytatja azt a vallást, amit a szülei. (esetemben ateizmus)
azonban, ha megismerheti (majdnem) mindegyiket, akkor szerintem megtalálja, ami neki fekszik.

Nem feltétlenül van igazad. De érzésem szerint neked inkább a vallásokkal van bajod (ezen belül gondolom a liturgiákkal, illetve a vallási vezetők ezidáig elkövetett ballépéseivel - amivel hiteltelenné teszik azt, amiért elvileg élnek) de dogy egy teremtő erőben/egy rendező elvben/ melynek számtalan bizonyítéka van, nem hinni.........  Pár éve még én sem hittem, de ez még nállad is változhat.
A leglényegesebb dolog szerintem, hogy nem szabad összekeverni a vallást, Istennel. amit az elébb linkeltem be írás is erről szól.
Valakin lehet hogy segít az, ha rendszeres időközönként eljár egy bizonyos helyre, elvégez egy bizonyos mozdulatsor, miközben meghallgat egy bizonyos ember szónoklatát.Ha ezt előírják, megkövetelik az már terhes lehet, ahogy neked bizonyára az is. De nem ez jelenti az Isten hitet. szerintem.

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #319 Dátum: 2006 December 18, 20:17:20 »

me' tudjuk ki vagy!  Wink

ki vagyok én? :-)

flex 'em all!
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #318 Dátum: 2006 December 18, 20:16:58 »

Nagyon nagyon kiváncsi leszek mikor Szonja világraszépül /najó legyen inkább két éven belül/, ugyanígy fogsz-e gondolkodni!
[...]
A vakhit megkötöttségének ellentéte a vallás ősi gyakorlata. A “Te mit vallasz?” kérdés teljes szabadságot ad a kérdezettnek, aki így minden megkötöttség nélkül adhatja elő a világképéhez tartozó fogalmakat. A kérdező ezeket udvariasan meghallgathatja, tisztelettel észrevételeket tehet a számára homályos fogalmak tisztázására, melyeket azután vagy beleépít élő eszmerendszerébe, vagy elveti: a választás az övé, illetve lelkiismeretéé.
[...]

nahh.

flex 'em all!
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #317 Dátum: 2006 December 18, 20:15:54 »

antimuzulmánista meg antikeresztényista jelzőkkel miért fukarkodtok? :-))

me' tudjuk ki vagy!  Wink

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #316 Dátum: 2006 December 18, 20:12:00 »

Pityubácsi!
Ilyen mértékű antiszemita kilengésre még senki nem ragadtata magát...Smiley

antimuzulmánista meg antikeresztényista jelzőkkel miért fukarkodtok? :-))

flex 'em all!
Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #315 Dátum: 2006 December 18, 19:16:21 »

a keresztény baszakodáson kívül a muzulmán, buddhista, hinduista szarságot is be kellene tiltani.
boldogabb lenne a világ.
2006 van, basszameg, nem kéne mindenféle babonás, istenes marhaságokat terjeszteni, és ehhez az adófizetők pénzét kérni.
a békazabálókat ezért tisztelem, ott leszögezték, hogy mindenki azt csinál, amit akar, amieddig nem hagoztatja fennhangon...

bár a hindu és buddha követők még nem álltak neki köcsögösködni.

Nagyon nagyon kiváncsi leszek mikor Szonja világraszépül /najó legyen inkább két éven belül/, ugyanígy fogsz-e gondolkodni!

A Magyar szófejtő szótár szerint “A hit olyasmiről való meggyőződés, amit nem tudunk igazolni.” Nyelvhasználatunk szerint a hit híd a tapasztalt, s a remélt világ, esemény között. Bartók Béla ezen ég és föld közötti híd szerepét emelte kulcsfontosságúvá az emberiség történelmében. Ősmagyar regéink szerint az eget a földdel összekötő aranyhídon, fényhídon csak bűntelen emberek járhatnak.

A ma uralkodó nagy vallások szerinti hit a magyarban igen találóan megfogalmazott “vakhit”-nek felel meg, mely a világtól, élettől teljesen elvonatkoztatott, ember szülte képzeteket törvényszerűsít, rendszerez, vitat, elvet, vagy megtart, s ezek elfogadása, vagy el nem fogadása biztosítja egy bizonyos korban élő ember boldogulási lehetőségét. Más szóval élve: ezen a “vakhiten” nyugszik egy bizonyos szűkebb kör hatalmi rendszere. Ez a hatalmi rendszer látszólag állhat magasabb eszmeiség szolgálatában, de alapja ekkor is a hatalomvágy, mely testi-lelki szolgaságba taszítja a hatalmi körében élő emberiséget. E hatalmi rendszer ellentételeképpen, annak béklyójában vergődő jóindulatú kezdeményezések vezethetnek a lelki fejlődés egy magasabb pontjának küszöbéig, de mivel kiindulási alapjuk a korábbi hitrendszer önző, tehát téves alaprendszere, éppen úgy képtelenek lesznek az ember ősi, Isten utáni vágyódását kielégíteni, mint az ezeket szülő hitrendszer.
Ezeket a hatalmi hitrendszereket íróasztal-vallásoknak nevezem. Az íróasztal mellett született, valóságtól elvonatkoztatott gondolatok lehetnek emelkedettek, az emberek egymás közötti viszonyában bizonyos mértékben irányt mutatók, s ezek minden esetben az írójuk ihletett lelkivilágának tükrei. Ezek érinthetik az emberi elindulás ősi látását, de csak addig, amíg hűek maradnak a velük született bölcsességhez, mely minden ember lelkiismeretében nyilvánul meg, még akkor is, ha így ellentétbe kerül a hivatalos egyház nézetével.

Minden ilyen vallás az előző műveltségek hitrendszeréből válogatja össze azokat a tételeket, melyek saját hatalmának megszilárdítását mozdítják elő, s mindig az előző kor hatalmi rendszerének nyelvét tartja meg “szent”, “egyházi” nyelvként. Így vált például a nagyon is pogány római birodalom nyelve, a latin, a római katholikus egyház nyelvévé, s általa új köntösben, de a régi római uralmi rendszer folytatódott Európa-szerte. Ezt a keretet töltötték fel az akkori világ ősi, általuk pogánynak minősített hitrendszerének külsőségeivel. Az ilyen utódvallások rendszerint nem törődnek az átvett vallás eszmeiségével, azok továbbélésével, hanem csak annak keretét veszik át saját hatalmi céljaik elérése érdekében. Ezért szertartásaik lélektelen külsőségek maradnak, s ezekből száműzik az Isten adta értelem utólsó pislákolását is. Egyben valamennyi ilyen “csinált” vallás megegyezik: kötött hittételeik vannak, melyekkel vitatkozni nem szabad az “Isten így mondja, így akarja” elmélet szerint. Ezeket a hittételeket olyan szilárdan állítják kitalálóik, mintha képesek lennének megérteni a Mindenség Urát, miközben mindjobban elkülönítik magukat a természettől, s ezzel együtt embertársaiktól, a teremtett világtól, s így Istentől is. Ezen a ponton hatalmas tudathasadás áll be: elkülönítik a teremtett világtól, s az azt vizsgáló, megérteni akaró tudományt és Istent egymástól.

Ősvallásunk ismerte a teremtés titkait, s a világot egynek tudta. Nem volt külön lelki és külön tudományos igazság, csak Igazság, mint ahogyan nem lehet a lelket és a testet ma sem különválasztani súlyos károsodás nélkül. Őseink e tudását népünk a mai napig megőrizte. Ezen ősi tudása, mint nyelve is, sziklaszilárdan él ősezredek óta. Az ebből elszármazott vallások teljes megértése lehetetlen e magyar őstudat ismerete nélkül. Példának okáért, az észak-európai népek hitregéit vizsgálók megállapították, hogy azok érthetetlenek a Kalevala vonatkozó képei nélkül. A Kalevala viszont homályos, nyelvi alap nélküli történeteit csak az ősmagyar hitvilágon és nyelven keresztül lehet megérteni.

Napjainkban elemi erővel tör fel népünkből az őseink hitének megismerése utáni igény. Ezen a ponton válik most el további létünk, vagy bukásunk. Képesek vagyunk-e ősi hagyományainkhoz visszanyúlni, s annak magas eszmeiségét magunkban felélesztve azt élni, megőrizni, vagy pedig újabb íróasztal vallást készítgetünk egy gondolom-féle magyar vallás címe alatt, melynek egyedüli célja egy “nemzeti vallás” és “nemzeti Isten” forgalmazása, minden szellemi, erkölcsi, s főleg igazságtartalom nélkül. Ebben az esetben olyanokká válnánk, mint a többi hatalmi vallás alkotói: vakká, gőgössé és elbukásra méltóvá.

A vakhit megkötöttségének ellentéte a vallás ősi gyakorlata. A “Te mit vallasz?” kérdés teljes szabadságot ad a kérdezettnek, aki így minden megkötöttség nélkül adhatja elő a világképéhez tartozó fogalmakat. A kérdező ezeket udvariasan meghallgathatja, tisztelettel észrevételeket tehet a számára homályos fogalmak tisztázására, melyeket azután vagy beleépít élő eszmerendszerébe, vagy elveti: a választás az övé, illetve lelkiismeretéé. Szittya és hún testvéreink életének ez a gondolatszabadság volt a része, s éppen ezért teljes szabadságot élveztek a körükben élő népek, a magukkal hozott hitrendszerekkel együtt. Nem véletlen, hogy a világ első ismert vallásszabadsági törvénye Erdélyben született meg a tordai országgyűlésen a kora XVI. században.
« Utoljára szerkesztve: 2006 December 18, 19:18:17 írta IQ23 »

Nem elérhető IQ23

« Hozzászólás #314 Dátum: 2006 December 18, 19:07:13 »

1et nekem is, bár meggyőző erejű hangfelvételt nem fogsz tudni adni
legalább a rozsda ette penge című zeneszámot rakd már rá a kárőátiától Grin

Két különböző "kategóriájú" zenéről van szó. A Kárpátia az "mozgosító" zene egyszerű,könnyen érthető, világos üzenettel.
A ghymes meg népzene mai köntösben.

Ilyesmi még a Magura, a Napra, a Narco Polo, a Mondo én idesorolnám még a VHK-t is, bár az inkáb "ösztön" zene.

két teljesen más minőség.

Holló
« Hozzászólás #313 Dátum: 2006 December 18, 18:35:23 »

AKkor idáig három db rendel. Még kér valaki?
1et nekem is, bár meggyőző erejű hangfelvételt nem fogsz tudni adni
legalább a rozsda ette penge című zeneszámot rakd már rá a kárőátiától Grin
Nem elérhető partizán

« Hozzászólás #312 Dátum: 2006 December 18, 16:15:22 »

Engem! Úgysem hallgatok magyar zenét, és sokat hallottam már róluk.

AKkor idáig három db rendel. Még kér valaki?

Nem elérhető Strano

Mana mou Ellas

« Hozzászólás #311 Dátum: 2006 December 18, 15:34:27 »

Úgy döntöttem, hogy az itteni jobboldaliak kultúrális emelkedségének érdekében összeállítok egy válogatást a kedvenc Ghymes számaimból. Kit érdekel?

Engem! Úgysem hallgatok magyar zenét, és sokat hallottam már róluk.

Oldalak: 1 ... 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 ... 44
Nyomtatás

Ugrás: