www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 22, 07:33:08

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921220 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 536 537 538 539 540 [541] 542 543 544 545 546 547
Nyomtatás
Szerző Téma: Buszos topic !  (Megtekintve 5299133 alkalommal)
Nem elérhető _NagyG

« Hozzászólás #261 Dátum: 2008 Május 10, 11:13:32 »

Hátha kell valakinek!
Buszba,(T2B) ágyalá való keret! Talán gyári lehet, egy puttonyos lakóautóból mentettem pár éve!
Édes vörösborér vihető!

G.
(ja, azaz a virágláda előtt!  )

http://www.kep.tar.hu/szpesznagyg/50563553/34455842#2

https://www.facebook.com/milleniumflakon

alul felni-felül ház-elől kocka-hátul ráz
Nem elérhető btom

buszvezető

« Hozzászólás #260 Dátum: 2008 Május 10, 08:29:47 »

Gondolkodtam én is azon, hogy veszek a buszomba mindenféle kemping kütyüt, mert tervezzük a párommal, hogy utazgatunk ide-oda.
De végiggondolva az igényeket, meg a helykihasználást, úgy döntöttünk, hogy maradjon csak meg szép tágasnak, a főzést meg mosogatást meg inkább hanyagoljuk.
Ami viszont fontos lenne, az egy ággyá alakítható ülés. Bár már így is aludtunk benne, meg tudtam oldani egy hatalmas szivaccsal, meg az ülések praktikus tologatásával-döntésével. De azért mégis....na. Folyamatban van egynek a megszerzése, remélem, összejön... Smiley

Rajzás 2008:
http://www.youtube.com/watch?v=9JQryMqaOXw
VW T2b 1977 Buksi
Nem elérhető szódásbácsi

« Hozzászólás #259 Dátum: 2008 Május 08, 21:41:50 »

Hoppá! Mit keresek én a buszos topikban? Ámbár, tavaly nyáron én is erősen elgondolkoztam egy busz beszerzésén. Nem tudjátok, hogy ki vette meg végül? Aszódon volt kirakva elég sokáig egy lila színű körablakos T2, sokküllős alufelnivel. Mondjuk nem a színe, inkább az ára volt csábító.
Nem elérhető szódásbácsi

« Hozzászólás #258 Dátum: 2008 Május 08, 21:37:03 »

apropo....haverom hazajött angliábol,és jön hortobágyra........
ezt csak ugy mellékesen megjegyzem......  Evil  Evil  Evil
Rosszul fogalmaztál: Azért jött haza, hogy ott lehessen Hortobágyon!
Nem elérhető Dr.gonzo

The first rule of Fight Club is......

« Hozzászólás #257 Dátum: 2008 Május 08, 21:24:20 »

sssza meg 1000-ik hsz-nek keresve se talahattam volna jobbat  Evil
apropo....haverom hazajött angliábol,és jön hortobágyra........
ezt csak ugy mellékesen megjegyzem......  Evil  Evil  Evil

"Aki vadálatot csinál magábol,az megszabadul az emberi lét fájdalmátol"!
Nem elérhető drflexes

« Hozzászólás #256 Dátum: 2008 Május 08, 20:04:29 »

kurva jo ez a topik!
sssza meg 1000-ik hsz-nek keresve se talahattam volna jobbat  Evil

új számom van:20 592 5434
Nem elérhető drflexes

« Hozzászólás #255 Dátum: 2008 Május 08, 20:03:36 »

kurva jo ez a topik!

Nem elérhető Dr.gonzo

« Hozzászólás #254 Dátum: 2008 Május 08, 19:55:55 »

Ezeket a kempinbuszokat mindig az igényekhez alakították.
Nekem sokan azzal jönnek, hogy mire jó egy transporter lakóautó, amikor alig van benne hely.
Ez igaz, viszont szabadon keverhetsz vele mindenhol, nem úgy mint az igazi lakóautókkal. Aki nem próbált még Korzikára kompozni, vagy belvárosban parkolni, garázsban állni lakóautóval, vagy tábort verni a tengerparton, az nem tudja mi a különbség.
Az út és hídhasználati díjakról ne is beszéljünk.
Egy kempinbusznál mindig azt kell eldönteni mire kell, aztán ha ez kiforrott akkor kell keresni kivitel szerint, vagy megvalósítani a beépítést.
Más ember vesz fiat ducato alapra épített lakóautót robogóval a farán, aki 6 hétre megy víkendre, és más ember akar transportert, aki szörfözni akar menni a partra egy hétvégére aztán hazahúzni.

tökéletes amit irtál énis igygondolom,és nagyonis nemértem azokat akik nagy lakoautot vesznek,persze nagyon irigylem öket,de szerintem is annak csak akkor van értelme,ha nem hétvégére mész,hanem hetekre esetleg,és nem egy helyre mész el vele és ottmaradsz,hanem uton vagy egyfolytában,ja és nem egyszer az életben,hanem mondjuk évente,két évente legalább.....namármost ezt ki a rák engedheti meg magának????
amit irtál az fasza!!
mindenkinek el kell döntenie hogy mire kell és utánna kialakitani,vagy megkeresni....én azt irtam le,amit én magamnak kigondoltam....
de irigy szemmel nézek a "fullosab"buszokra is,de én pl.nem áldoznék a szálithato személyek számábol,a szekrények,vagy a mosogato javára....
mindenki olyat csinál amire szüksége van....

Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #253 Dátum: 2008 Május 08, 15:27:39 »

Kicsit hagyom a többieket is érvényesülni Cool
tényleg nagyon jó kis okfejtegetés! Figyelek mire buszom lessz már mindent tudni fogok hogy csináljam

Nem elérhető lovászimi

« Hozzászólás #252 Dátum: 2008 Május 08, 14:39:55 »

Imi cináld még, írj, írj had tanuljak! De télleg.....
Nagyon nagy ötlet ez a topik, sok jót írtatok máris, pedig még friss!

Egy nagyon kezdő buszos!
G.
Kicsit hagyom a többieket is érvényesülni Cool
Nem elérhető _NagyG

« Hozzászólás #251 Dátum: 2008 Május 08, 11:47:20 »

Imi cináld még, írj, írj had tanuljak! De télleg.....
Nagyon nagy ötlet ez a topik, sok jót írtatok máris, pedig még friss!

Egy nagyon kezdő buszos!
G.

Nem elérhető lovászimi

« Hozzászólás #250 Dátum: 2008 Május 08, 11:33:03 »

de te a gyári hűtőröl beszélsz, nem? arról a kis picikéről
én meg a 60 literesről, külön mélyhűtőrekesszel
Persze, nekem gyári van, mást nem használtam még.
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #249 Dátum: 2008 Május 08, 11:31:54 »

A hűtő témában a hozzászólásokon meg csodálkozom, nekem az eredeti hűtő jegesre hűti a sört gázzal.
Csak arra kell figyelni, hogy az abszorciós hűtő teljesen vízszintesen álljon, különben semmi hatás.
Ez 12V-ra útközbenre is él, városban nem igazán aktív a dülöngélések miatt, de országúton, esetleg autópályán fickós. Csak jó tapasztalatom van vele.

de te a gyári hűtőröl beszélsz, nem? arról a kis picikéről
én meg a 60 literesről, külön mélyhűtőrekesszel
Nem elérhető lovászimi

« Hozzászólás #248 Dátum: 2008 Május 08, 11:31:27 »

Ezeket a kempinbuszokat mindig az igényekhez alakították.
Nekem sokan azzal jönnek, hogy mire jó egy transporter lakóautó, amikor alig van benne hely.
Ez igaz, viszont szabadon keverhetsz vele mindenhol, nem úgy mint az igazi lakóautókkal. Aki nem próbált még Korzikára kompozni, vagy belvárosban parkolni, garázsban állni lakóautóval, vagy tábort verni a tengerparton, az nem tudja mi a különbség.
Az út és hídhasználati díjakról ne is beszéljünk.
Egy kempinbusznál mindig azt kell eldönteni mire kell, aztán ha ez kiforrott akkor kell keresni kivitel szerint, vagy megvalósítani a beépítést.
Más ember vesz fiat ducato alapra épített lakóautót robogóval a farán, aki 6 hétre megy víkendre, és más ember akar transportert, aki szörfözni akar menni a partra egy hétvégére aztán hazahúzni.

Nem elérhető drflexes

« Hozzászólás #247 Dátum: 2008 Május 08, 11:07:58 »

Az én értelmezésemben mindegyik másra való. Ez a jó a lakóautóban, hogy mindenre van megoldás.
A tető kérdésében a kis feltolható tetők csak komfort és a szellőzés miatt vannak, fel tudsz állni öltözni, főzni, stb, és a nyitható szellőzőn távozik a főzés gőze. Nem a pacalpöri zsírja!!
A beépített főzőhelyek nem lángossütésre vannak, én használom rendszeresen, nincs szag, igaz betartom azt a szabályt, hogy ha főzök, nyitva van a tető és a szellőző.
A nagytetős Westyknek vagy devon campereknek általában van ágyuk is fennt, kivéve a 74 előtti westynak mert az csak komfortető, max gyerekággyal.
A hátulcsuklós tetőknek jó az ágymérete, másokkal ellentétben én jobban szeretek fennt aludni, persze nem fejjel befelé :-)
A hochdach-os téma (ami AZS-nak van) pedig mindenben kényelmesebb viszont a fix magasság miatt nem igazán terjedt el.
A berendezés tekintetében a hétkönapokra az oldalszekrényesek (Westfalia Berlin) jobb, nincs semmi a tolóajtó előtt, mint a Helsinki kivitelben, aludni viszont a szélesebb ágy miatt jobb a helsinkiben ahol az utasülés mögött van a hűtő, tetején a mosogatóval, és hátul oldalt nincs szekrény, csak ágy teljes szélességben.
(Jóval elterjedtebb a Berlin)
Ha viszont egymással szembefordított üléssort szeretnél, akkor neked nem kempinbusz kell, hanem caravelle.
Annak az ülései hosszú úton még kényelmesebbek is.
remek kis fejtegetes! Kezfogas

Nem elérhető lovászimi

« Hozzászólás #246 Dátum: 2008 Május 08, 10:56:39 »

A hűtő témában a hozzászólásokon meg csodálkozom, nekem az eredeti hűtő jegesre hűti a sört gázzal.
Csak arra kell figyelni, hogy az abszorciós hűtő teljesen vízszintesen álljon, különben semmi hatás.
Ez 12V-ra útközbenre is él, városban nem igazán aktív a dülöngélések miatt, de országúton, esetleg autópályán fickós. Csak jó tapasztalatom van vele.
Nem elérhető lovászimi

« Hozzászólás #245 Dátum: 2008 Május 08, 10:51:05 »

Van itt egy link:
http://www.calypsocampers.co.uk/bayspage2.htm
Nagyon sok westyvel és nagyon sokféle belső elrendezéssel, kiváncsi lennék hogy szerintetek melyik a legjobb legszebb legparktikusabb stb...
A lap alján tovább lehet kattintani mégtöbb buszhoz...
Várom a konstruktív észrevételeket, mert szükségem van minél több infora praktikus okokból Smiley

Az én értelmezésemben mindegyik másra való. Ez a jó a lakóautóban, hogy mindenre van megoldás.
A tető kérdésében a kis feltolható tetők csak komfort és a szellőzés miatt vannak, fel tudsz állni öltözni, főzni, stb, és a nyitható szellőzőn távozik a főzés gőze. Nem a pacalpöri zsírja!!
A beépített főzőhelyek nem lángossütésre vannak, én használom rendszeresen, nincs szag, igaz betartom azt a szabályt, hogy ha főzök, nyitva van a tető és a szellőző.
A nagytetős Westyknek vagy devon campereknek általában van ágyuk is fennt, kivéve a 74 előtti westynak mert az csak komfortető, max gyerekággyal.
A hátulcsuklós tetőknek jó az ágymérete, másokkal ellentétben én jobban szeretek fennt aludni, persze nem fejjel befelé :-)
A hochdach-os téma (ami AZS-nak van) pedig mindenben kényelmesebb viszont a fix magasság miatt nem igazán terjedt el.
A berendezés tekintetében a hétkönapokra az oldalszekrényesek (Westfalia Berlin) jobb, nincs semmi a tolóajtó előtt, mint a Helsinki kivitelben, aludni viszont a szélesebb ágy miatt jobb a helsinkiben ahol az utasülés mögött van a hűtő, tetején a mosogatóval, és hátul oldalt nincs szekrény, csak ágy teljes szélességben.
(Jóval elterjedtebb a Berlin)
Ha viszont egymással szembefordított üléssort szeretnél, akkor neked nem kempinbusz kell, hanem caravelle.
Annak az ülései hosszú úton még kényelmesebbek is.
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #244 Dátum: 2008 Május 08, 10:16:58 »

Olyan nincs, hogy egy buszon ne lenne mit csinázni! Így sosem lesz jó bunyó!:))

G.

verekedni addig is szabad, csak nem a buszomért ;-)))
Nem elérhető _NagyG

« Hozzászólás #243 Dátum: 2008 Május 08, 09:24:44 »

abban a pillanatban, hogy semmi csinálnivaló nem lesz rajta, megverekedhettek érte ;-)))
Olyan nincs, hogy egy buszon ne lenne mit csinázni! Így sosem lesz jó bunyó!:))

G.

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #242 Dátum: 2008 Május 08, 08:58:47 »

Nekem mar odaigerte... :-P

abban a pillanatban, hogy semmi csinálnivaló nem lesz rajta, megverekedhettek érte ;-)))
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #241 Dátum: 2008 Május 08, 08:40:24 »

inverter van 1000-2000-4000 W-os is. egy hűtő mennyit fogyaszt? (most ahogy látom vannak 100W alatt)
nem inkább az a kérdés az akksi bírja-e? de az ablakfűtés is megvan 100W tehát bírnia kell a rendszernek azt is, nem?
100W-os hűtő lófasz.

Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #240 Dátum: 2008 Május 08, 05:03:42 »

szerintem nyugodtan lepasszolhatod nekem
Nekem mar odaigerte... :-P

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Dr.gonzo

« Hozzászólás #239 Dátum: 2008 Május 07, 23:32:48 »

majd ősszel...
most motorváltóprojekt van a buszon, úgyhogy passattal történő lemenés lesz... de az elősátrat viszem ;-)
egye-kutya.....de akkor legalább mostmár készlesz automata projek is neked  Wink
csak ezutánn akkor mi lesz a "cél"???
szerintem nyugodtan lepasszolhatod nekem,hamár igy "kész"lett,és akkor te nyugodtan épithecc egy másikat,és akkor megint lesz kihívás....nahh??  Wink  Wink  Grin

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #238 Dátum: 2008 Május 07, 23:26:57 »

nahh majd hétvégén megnézem magamnak mégegyszer,ha nembánod,hátha beadom a derekam.....

majd ősszel...
most motorváltóprojekt van a buszon, úgyhogy passattal történő lemenés lesz... de az elősátrat viszem ;-)
Nem elérhető Dr.gonzo

« Hozzászólás #237 Dátum: 2008 Május 07, 23:24:20 »

a rendes westy-tetőt én se bírnám. de az enyém királyos, akkor is fent alszom, ha egyedül vagyok ;-)
nahh majd hétvégén megnézem magamnak mégegyszer,ha nembánod,hátha beadom a derekam.....

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #236 Dátum: 2008 Május 07, 23:18:25 »

a tetöröl,ne vedd zokon,de én a tiedben sem,meg a rendes westy-tetöben sem tudnék aludni....felmentem már egy párba,de baromira koporso filling

a rendes westy-tetőt én se bírnám. de az enyém királyos, akkor is fent alszom, ha egyedül vagyok ;-)
Nem elérhető Dr.gonzo

« Hozzászólás #235 Dátum: 2008 Május 07, 23:15:29 »

hö. ebben van fantázia. de az a tető nemtommilyen, az viszont biztos, hogy hóttbuzi mérete van, ágy pont nem fér el benne...
a tetöröl,ne vedd zokon,de én a tiedben sem,meg a rendes westy-tetöben sem tudnék aludni....felmentem már egy párba,de baromira koporso filling
legyen lenn egy nagy,ha lehet érjen össze a középsö(megforditott)ülléssel és az ugy már több személyes....
aludtunk mi már a buszban 6 an  Grin  Grin  Grin
nem kényelmes,de arra jovolt hogy ne keljen este hazavezetni,csak másnap  Grin

Nem elérhető _NagyG

« Hozzászólás #234 Dátum: 2008 Május 07, 23:09:57 »

hö. ebben van fantázia. de az a tető nemtommilyen, az viszont biztos, hogy hóttbuzi mérete van, ágy pont nem fér el benne...

Nekem nagyon teccenek ezek a tetők! Bár az ággyal kapcsolatban igazad van!:)
Sőt elég lenne egy kisebb kinyomható tető is egyelőre, de az sincs még!:(
Valamikor decemberben csináltam ilyen fotókat a buszomról, most a festőnél van, szépítkezik!:)

G.

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #233 Dátum: 2008 Május 07, 23:08:41 »

inverter van 1000-2000-4000 W-os is.

ezt te se gondolod komolyan... (kiváló kínai meg tajvani hifik is vannak, 4x500 wattosak, amik jó esetben tudnak 4x5 wattot ;-)
Nem elérhető Dr.gonzo

« Hozzászólás #232 Dátum: 2008 Május 07, 23:07:10 »

szerintem az a tetö nemsokra jo....maxx arra hogy lehessen táncolni...oldalra nyilik,és van rajta 4 ablak,abbol 2 nyithato,fönt két"gyerekágy"van,két oldalt kinyitsz egy-egy valamit,ami kifeszit két vásznat,és azon lehet elméletileg aludni(de szerintem csak ha nagyon részegvagy)
egyik cimborám vette végülis(én egyet akarok faszát magamnak)
ha mindenigaz meg lesz csinálva,majd kiderül mienre....
vagy rakunk rá p rendszámot és irány hortobágy  Grin  Grin
ahoz képest amugy nagyon nincs xar állapotban!!
a berendezést meg a csoka benn tárolta a háloszobájában,ugy hogy fasza,az asszonnyal azota nem alszanak egy szobában  Grin  Grin

Elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #231 Dátum: 2008 Május 07, 23:03:49 »

szintentartásra jó...

áááá, egy ilyen inverter nem egy hűtő teljesítményére van méretezve...
indulás előtt 230-ról kajakra lehűtöd a hűtőt a benne tartandó kajákkal együtt
közvetlen inbdulás előtt meg bepakolsz még pár keményre fagyasztott zacskóstejet
mindez így tuti kibírja a kempingig
inverter van 1000-2000-4000 W-os is. egy hűtő mennyit fogyaszt? (most ahogy látom vannak 100W alatt)
nem inkább az a kérdés az akksi bírja-e? de az ablakfűtés is megvan 100W tehát bírnia kell a rendszernek azt is, nem?
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #230 Dátum: 2008 Május 07, 23:02:45 »

Tehát érdemesebb venni egy sima hűtőt ami befér, mint egy bazi drága 12/230/gáz hűtőt!
Megint sokat tanultam asszem! Köszi!

G.

jaja
Nem elérhető _NagyG

« Hozzászólás #229 Dátum: 2008 Május 07, 22:59:18 »

szintentartásra jó...

közvetlen inbdulás előtt meg bepakolsz még pár keményre fagyasztott zacskóstejet

Tehát érdemesebb venni egy sima hűtőt ami befér, mint egy bazi drága 12/230/gáz hűtőt!
Megint sokat tanultam asszem! Köszi!

G.

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #228 Dátum: 2008 Május 07, 22:55:13 »

igaz nem ma találtuk már,de ma el is hoztuk!!
és van ott még két busz,amit adott hozzá,csak azok nagyon be vannak ékelve,igy nem hoztuk el csak ezt az egyet,de a másikettöre aztmondta,hogy maradjon persze,aztánn ha kell valami,akkor eljövünk és nyugottan bonthatjuk öket  Smiley
és igy azok még a helyet sem foglalják....

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #227 Dátum: 2008 Május 07, 22:53:31 »

Azannya! Asztem jó valamire a "kombi" hűtő!
Akkor sima hűtő + 12v-ról 230v-ra átalakító működhet menet közben míg el nem ér az embör a kempingig?

G.

szintentartásra jó...

« Utoljára szerkesztve: 2008 Május 07, 22:55:58 írta AZS »
Nem elérhető Dr.gonzo

« Hozzászólás #226 Dátum: 2008 Május 07, 22:51:40 »

igaz nem ma találtuk már,de ma el is hoztuk!!
és van ott még két busz,amit adott hozzá,csak azok nagyon be vannak ékelve,igy nem hoztuk el csak ezt az egyet,de a másikettöre aztmondta,hogy maradjon persze,aztánn ha kell valami,akkor eljövünk és nyugottan bonthatjuk öket  Smiley
és igy azok még a helyet sem foglalják....

[a csatolmányt egy admin törölte]

Nem elérhető _NagyG

« Hozzászólás #225 Dátum: 2008 Május 07, 22:49:29 »

Gyakorlatilag mindegy,olyan abszorpciós hűtő nincs ami 30-35 ös buszbelső hőmérsékletnél tudna valamit produkálni.
Kompresszoros meg csak 220ról megy.Esetleg este beteszel egy vajat talán reggel nem folyik de ez a csúcs amire képes.

Azannya! Asztem jó valamire a "kombi" hűtő!
Akkor sima hűtő + 12v-ról 230v-ra átalakító működhet menet közben míg el nem ér az embör a kempingig?

G.

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #224 Dátum: 2008 Május 07, 22:45:59 »

Gyakorlatilag mindegy,olyan abszorpciós hűtő nincs ami 30-35 ös buszbelső hőmérsékletnél tudna valamit produkálni.
Kompresszoros meg csak 220ról megy.Esetleg este beteszel egy vajat talán reggel nem folyik de ez a csúcs amire képes.

jaja
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #223 Dátum: 2008 Május 07, 22:45:03 »

A hűtő 12v/230v/gáz?
Azt mikor mivel érdemes használni? Ok, ha megállsz és van 230 akkor azzal, de egyébként?

G.

mindezt tudja, de igazából csak a 230 jáccik

a gáz meg a 12 volt csak annyit tud, hogy menet közben az előzőleg kajakra lehűtött hűtőt 8-12 óráig nem engedi teljesen felmelegedni
PéZsé
« Hozzászólás #222 Dátum: 2008 Május 07, 22:41:34 »

A hűtő 12v/230v/gáz?
Azt mikor mivel érdemes használni? Ok, ha megállsz és van 230 akkor azzal, de egyébként?

G.

Oldalak: 1 ... 536 537 538 539 540 [541] 542 543 544 545 546 547
Nyomtatás

Ugrás: