www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 18, 06:26:43

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 3464 3465 3466 3467 3468 [3469] 3470 3471 3472 3473 3474 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 27875024 alkalommal)
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #3061 Dátum: 2006 Március 13, 19:43:44 »

Én nem tudom, azért kérdem...

Ablakmosóspricni?
Nem elérhető Toto

Shocks are for sissys...

« Hozzászólás #3060 Dátum: 2006 Március 13, 19:43:23 »

üdVW!hétvégén megvolt az elő szülinapi bulim.és az első tortám is  Smiley

Boldog szülinapot!!  Wink
Nem elérhető Strano

Mana mou Ellas

« Hozzászólás #3059 Dátum: 2006 Március 13, 19:41:48 »

Ablakmosóspricni?

Ha te szólsz Istenhez, az imádság. Ha ő szól hozzád, az skizofrénia...
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #3058 Dátum: 2006 Március 13, 19:40:49 »

Ovál szakértők!
Mi van ott balra a kilóméteróra mellett?
Fluxusgenerator Grin

Tóth Zoltán
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #3057 Dátum: 2006 Március 13, 19:38:27 »

Ovál szakértők!
Mi van ott balra a kilóméteróra mellett?

[melléklet törölve a rendszer által]
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #3056 Dátum: 2006 Március 13, 18:35:12 »

huhh jól elrepűlt az idő.

Tényleg elrepült az idő, én már nem is emléxem, milyen volt 30-nak lenni :-))

Emlékezetes napon születtél, sok boldogságot!! 
Nem elérhető lacabug

« Hozzászólás #3055 Dátum: 2006 Március 13, 18:23:30 »

köszönöm a jó kivánságokat.15-én leszek 30.huhh jól elrepűlt az idő.
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #3054 Dátum: 2006 Március 13, 18:21:08 »

Az isten rakja Beléd a nagy boldogságot,a bogarasok védöszentje ovjon utadon.
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KIVÁNOK!!

Vagabond.

Tóth Zoltán
Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #3053 Dátum: 2006 Március 13, 18:19:32 »

Ha az ültető dióval lesz az ültetés, akkor azért gondolkodj el egy keskenyítésen.
A gömbfejes futóműnél asszem oldalanként csak 1-1,5cm keskenyítés lehetséges komolyabb kasznis munka nélkül.
Ezzel a megoldással a széles kerék anyira lesz bent kb. mint a gyári virsli kerék.
Ez a megoldás azért is jó mert (szerintem) a kormányösszekötő rudakat elbirják ezt a keskenyítést és "csak" a rugókötegekből kell vágni.
Mivel te nem akarod nagyon ültetni a bogarat, a keskenyitéssel megsporolhatod a tengelycsonk árát.
Én is csak akkor engedem le amikor találkozókra megyek, hétköznap felemelem és akkor még kényelmes is.

Mégvalami, szerintem az ültetésnél nem változik meg a rugók előfeszitése mert amikor ülteted akkor az egész rugóköteg elfordul. A rugó út ami változik a nem megfelelő gátló miatt.

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető Qzma

http://t2ab4sale.blog.hu/

« Hozzászólás #3052 Dátum: 2006 Március 13, 18:18:48 »

Boldog szülinapot ! 

már 30éves vagy ????  Grin

http://t2ab4sale.blog.hu/   ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
Nem elérhető lacabug

« Hozzászólás #3051 Dátum: 2006 Március 13, 18:18:44 »

Szép torta!
Boldog Szülinapot!Kerek szám!
Nekem is ennyi lesz 2 hónap múlva!
köszönöm  Smiley még 2 nap,és megszületek.
Nem elérhető Csendőr

« Hozzászólás #3050 Dátum: 2006 Március 13, 18:18:15 »

Idézet

Nagyon fáintos! GRATULA!

VW 1300 L  1974
VW Golf II. 1.3 CL  1990
VW Golf Sportsvan 1.4 TSI  2017
Nem elérhető San7

« Hozzászólás #3049 Dátum: 2006 Március 13, 18:17:22 »

üdVW! megvolt az elő szülinapi bulim.és az első tortám is  Smiley
Szép torta!
Boldog Szülinapot!Kerek szám!
Nekem is ennyi lesz 2 hónap múlva!
Nem elérhető lacabug

« Hozzászólás #3048 Dátum: 2006 Március 13, 18:15:05 »

[melléklet törölve a rendszer által]
« Utoljára szerkesztve: 2006 Március 13, 18:16:43 írta lacabug »
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #3047 Dátum: 2006 Március 13, 15:41:24 »

Erről már beszéltünk itt. Amikor egyetemre jártam, akkor csináltam pénzért is bogár motort. Aztán beleszaladtam egy olyan dologba, hogy a tulajnak mondtam, hogy komoly a baj, de ő kérte, hogy csak minimál költséggel csináljam meg, hogy menjen, mert nincs pénze. Bontott alkatrészekből összeraktam egy motort, mondtam neki, hogy ez nem tökéletes, szinte akármikor besírhat. Eladta a bogarat és azt mondta az új tulajnak, hogy "az a srác újította fel a motort, akinek az a szép piros bogara van, mérnökhallgató, ért hozzá, stb." 3 hónap múlva ott rugdosta a koleszajtót az új tulaj, hogy beállt a motor és egy szerelő azt mondta, hogy aki előtte felújította az egy kókler volt, össze vissza voltak párosítva és illesztve a csapágyak, a főtengely meg sem volt köszörülve, stb.
Csak a sajátomat csinálom, vagy ingyen, havernak.

nemtudom, én adtam vettem már pár motort, akármi baja volt annak amit eladtam, még az első alkalommal közöltem, hogy ne is reméljenek többet, mint ami.
meg nekem a Bogi állandó, kizárt, hogy eladjam, de ingyen nem lenne pofám csináltatni senkivel semmit, egy motorfelújítás túllép egy szivesség határain Smiley

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #3046 Dátum: 2006 Március 13, 15:17:19 »

hát lassan kiderül a motor is, remélem holnap ránéz Martin, hogy mi a fene baja lehet, mert sokat zabál.
azért a felújítástól kicsit félnék, mert azt gondolom nálad megvan a maximalizmus, ami nekem is szimpi, viszont nincs annyi pénzem, hogy ez kivitelezhető legyen Smiley mondjuk kiváncsi vagyok a motorom állapotára.

Erről már beszéltünk itt. Amikor egyetemre jártam, akkor csináltam pénzért is bogár motort. Aztán beleszaladtam egy olyan dologba, hogy a tulajnak mondtam, hogy komoly a baj, de ő kérte, hogy csak minimál költséggel csináljam meg, hogy menjen, mert nincs pénze. Bontott alkatrészekből összeraktam egy motort, mondtam neki, hogy ez nem tökéletes, szinte akármikor besírhat. Eladta a bogarat és azt mondta az új tulajnak, hogy "az a srác újította fel a motort, akinek az a szép piros bogara van, mérnökhallgató, ért hozzá, stb." 3 hónap múlva ott rugdosta a koleszajtót az új tulaj, hogy beállt a motor és egy szerelő azt mondta, hogy aki előtte felújította az egy kókler volt, össze vissza voltak párosítva és illesztve a csapágyak, a főtengely meg sem volt köszörülve, stb.
Csak a sajátomat csinálom, vagy ingyen, havernak.

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #3045 Dátum: 2006 Március 13, 15:08:32 »

Motorfelújítást vállalom, hegeszteni nem hegesztek, mert leég a műhely!   Shocked

A (jó) hegesztés gyakorlatot igényel és tapasztalatot. Nekem egyik sincs.

hát lassan kiderül a motor is, remélem holnap ránéz Martin, hogy mi a fene baja lehet, mert sokat zabál.
azért a felújítástól kicsit félnék, mert azt gondolom nálad megvan a maximalizmus, ami nekem is szimpi, viszont nincs annyi pénzem, hogy ez kivitelezhető legyen Smiley mondjuk kiváncsi vagyok a motorom állapotára.

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #3044 Dátum: 2006 Március 13, 15:02:58 »

jólvan, én már látom mi fog következni. motorfelújításra is stuntot fogom megkérni, futóművezésre is, meg nyerek a lottón  Evil

Motorfelújítást vállalom, hegeszteni nem hegesztek, mert leég a műhely!   Shocked

A (jó) hegesztés gyakorlatot igényel és tapasztalatot. Nekem egyik sincs.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #3043 Dátum: 2006 Március 13, 15:00:34 »

jólvan, én már látom mi fog következni. motorfelújításra is stuntot fogom megkérni, futóművezésre is, meg nyerek a lottón  Evil

Nem elérhető Qzma

« Hozzászólás #3042 Dátum: 2006 Március 13, 14:59:54 »

Életbiztosításodnak ki a kedvezményezettje?  Grin Grin Grin

szeretem a kalandokat... ezért van 43 éves autóm...  Evil

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #3041 Dátum: 2006 Március 13, 14:59:12 »

Igazad van,csak ami így van hegesztve,azt árulják a világon mindenhol,és nincs belöle tudtommal senkinek sem gondja...
Amit meg egy ismeretlen ember hegeszt az lehet jó is rossz is--->kockáztatok hogy vagy jó,vagy nem jó---->ezt én inkább kihagyom

Igen, ez így van, amit már kitaláltak, azt nem kell újból. Bevált cucc az biztos választás. De nem kell túlmisztifikálni.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #3040 Dátum: 2006 Március 13, 14:57:54 »

Életbiztosításodnak ki a kedvezményezettje?  Grin Grin Grin

Stuntmanus

VW 1302 S

PéZsé
« Hozzászólás #3039 Dátum: 2006 Március 13, 14:56:02 »

Holnap,de a héten mindenképpen megyek Bp-Győr-Szombathely-Balatonszemes-Bp túrára egy 2tonnás ponyvás

teherautóval odafelé Sz.helyig üresen visszafelé félig rakodva!

Ha vinni hozni kell valakinek olyasmit ami 1emberes,irjon!
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #3038 Dátum: 2006 Március 13, 14:55:29 »

A tiéden is van állítható lehetőség, nem? Ott is hegesztették. A két keresztcső a lengéscsillapító toronyhoz is hegesztve van.
A bicikli vázam is hegesztve van, minden hegesztve van! 

Igazad van,csak ami így van hegesztve,azt árulják a világon mindenhol,és nincs belöle tudtommal senkinek sem gondja...
Amit meg egy ismeretlen ember hegeszt az lehet jó is rossz is--->kockáztatok hogy vagy jó,vagy nem jó---->ezt én inkább kihagyom

www.elitevwclub.hu

1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető Qzma

« Hozzászólás #3037 Dátum: 2006 Március 13, 14:52:28 »

nekem iylen lett ...

http://diwad.hu/qzma/Futomu/
http://diwad.hu/qzma/Futomu2/
http://diwad.hu/qzma/Futomu3/

lecsiszoljam a hegesztés helyét? Huh

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #3036 Dátum: 2006 Március 13, 14:51:08 »

értelek én,én amerikai vagy másmilyen hegesztett hídat sem vennék...Szóval most nem a magyarokról van itt szó

A tiéden is van állítható lehetőség, nem? Ott is hegesztették. A két keresztcső a lengéscsillapító toronyhoz is hegesztve van.
A bicikli vázam is hegesztve van, minden hegesztve van! 

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #3035 Dátum: 2006 Március 13, 14:48:43 »

alvázvédőt csak nem kaparájk le a vizsgán >)

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #3034 Dátum: 2006 Március 13, 14:48:24 »

értelek én,én amerikai vagy másmilyen hegesztett hídat sem vennék...Szóval most nem a magyarokról van itt szó

igen, én is így gondoltam. nem a magyar hegesztéssel van bajom, hanem általában a hegesztéssel. persze azért röntgeneztetni, meg ilyesmit csináltatni talán tlzás, mert mire ez kész és amennyibe keürl, a gyári keskenyet is megkaphatom, meg mégsem űrhajóról van szó Smiley

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #3033 Dátum: 2006 Március 13, 14:44:01 »

De ne érts félre, én is inkább vennék egy készet, mint szaladgáljak hol ide, hol oda, aztán kiderüljön, hogy valami mégiscsak rossz, stb.

De nem szeretem azt a szemléletet, hogy ami nyugat európai vagy külföldi az ab ovo jó, ami meg hazai vagy magyar az ab ovo szar.

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #3032 Dátum: 2006 Március 13, 14:41:34 »

a hegesztést csak látják..
Amit én vettem,azon nem látnak hegesztést...

De ne érts félre, én is inkább vennék egy készet, mint szaladgáljak hol ide, hol oda, aztán kiderüljön, hogy valami mégiscsak rossz, stb.

De nem szeretem azt a szemléletet, hogy ami nyugat európai vagy külföldi az ab ovo jó, ami meg hazai vagy magyar az ab ovo szar.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #3031 Dátum: 2006 Március 13, 14:39:45 »

Nem látják a hegesztést, mert a hegesztés után csiszolókoronggal le kell munkálni és le kell festeni.

http://www.funkenblitz.com/images/beamnarrow2.jpg

http://www.funkenblitz.com/images/beamnarrow3.jpg

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #3030 Dátum: 2006 Március 13, 14:36:35 »

Én nem félnék a viszgától, maximum nem a Mozaikba viszed. Nem veszik észre, hogy keskenyítve van.

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #3029 Dátum: 2006 Március 13, 14:35:35 »

én is az orrát raknám lejjebb. a hátiljánál nem kell semmi pepecselés, mert úgyis bedől és ettől nem fog beleérni?

mondjuk most kérdés, hogy mi pénz egy gyári keskenyített ültetett tengelycsonkos hídtest. aztán, hogy ugyanezt az enyéből profi módon mennyiért csinálják meg, ha az állapota engedi. aztán, hogyha mindezt megcsináltatom, akkor minden vizsgára futóművet kell cserélni(vágás/hegesztés esetén)?

köszi a leírást, így könnyebb elképzelnem mit látok az autóban

Én nem félnék a viszgától, maximum nem a Mozaikba viszed. Nem veszik észre, hogy keskenyítve van.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #3028 Dátum: 2006 Március 13, 14:33:41 »

hát nem tudom,az nem úgy és ott van hegesztve,mint a magyar sufnituningos Bivalybasznádon...
Azokat a szar brazil cuccokat árulja mindenki,németek is,használják,nincs vele gond...

Én nem mondtam, hogy a brazil cuccok szarok, én csak azt mondtam, hogy van itthon olyan ember, akinek a munkáját oda merem tenni BÁRKI munkája mellé a Földön. Ez messze nem sufnituning.

Ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor be kell vinni a hídtestet a Műegyetemre a metallurgiai laborba, kérni egy anyagelemzést, megmondják milyen hozanyaggal kell hegeszteni, egy gyakorlott profi meghegeszti és aztán szintén oda be kell adni egy röntgenre. És akkor elmondhatod, hogy mindent megtettél és nincs okod kételkedni a minőségben.

A funkenblitz sufnituning? Én gyakorta vagyok együtt külföldi szakemberekkel, mérnökökkel. Annyit mondhatok, hogy nincs okom szégyenkezni sem elméleti, sem gyakorlati tudásban, nincs okuknk azt gondolni, hogy a szakembereink nincsenek olyan jók, mint egy nyugat-európai szakember, azonos tapasztalatot feltételezve.
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
« Utoljára szerkesztve: 2006 Március 13, 14:37:13 írta Stuntmanus »

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #3027 Dátum: 2006 Március 13, 14:31:05 »

én is az orrát raknám lejjebb. a hátiljánál nem kell semmi pepecselés, mert úgyis bedől és ettől nem fog beleérni?

mondjuk most kérdés, hogy mi pénz egy gyári keskenyített ültetett tengelycsonkos hídtest. aztán, hogy ugyanezt az enyéből profi módon mennyiért csinálják meg, ha az állapota engedi. aztán, hogyha mindezt megcsináltatom, akkor minden vizsgára futóművet kell cserélni(vágás/hegesztés esetén)?

120 a kettő együtt(keskeny híd+tengelycsonk) kb

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #3026 Dátum: 2006 Március 13, 14:28:24 »

Szerintem nem rossz,csak ügyelj,hogy elöl lejebb legyen mint hátul,mert szerintem a rakéta autók nem a legszebbek Smiley

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #3025 Dátum: 2006 Március 13, 14:26:17 »

...amit Carlos de Gavardo hegeszt Buenos Aires mellett egy sufniban és bagóért veszi meg tőle az empi birodalom és 250%-os árréssel árulja.
Szerinted az miért jobb, mint amit pl. egy magyar ember hegeszt aki rally bukókereteket hegeszt 20 éve?

hát nem tudom,az nem úgy és ott van hegesztve,mint a magyar sufnituningos Bivalybasznádon...
Azokat a szar brazil cuccokat árulja mindenki,németek is,használják,nincs vele gond...

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #3024 Dátum: 2006 Március 13, 14:24:33 »

Ez két dolog függvénye, egy, hogy mit nevezünk "normálisnak" kettő, hogy milyen állapotúak a torziós lapok, ül az eleje eleve, vagy még jó állapotú és magas.

185/50-es gumival az 5.5 collos határeset. Persze ET függvénye is.

szerintem a 185/50 nem 5,5re való

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #3023 Dátum: 2006 Március 13, 14:23:57 »

jaja,én se keskenyíteném,főleg ha kapsz gyári keskenyt is...

...amit Carlos de Gavardo hegeszt Buenos Aires mellett egy sufniban és bagóért veszi meg tőle az empi birodalom és 250%-os árréssel árulja.
Szerinted az miért jobb, mint amit pl. egy magyar ember hegeszt aki rally bukókereteket hegeszt 20 éve?

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #3022 Dátum: 2006 Március 13, 14:23:10 »

persze, azt is ketté vágják flexel...

lehet, hogy egy utólag heggesztett német futómű többet bír mint a gyári barzil/mexikói...

ebben nem hiszek...

www.elitevwclub.hu

2021 VW Golf GTE

Oldalak: 1 ... 3464 3465 3466 3467 3468 [3469] 3470 3471 3472 3473 3474 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: