www.bogarhatu.hu
- ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
Nem érkezett meg az
aktiváló e-mail?
2025 Július 15, 01:04:37
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:
Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921214
Hozzaszólás
218
Témában írta
1614
Felhasználó
Legújabb tag:
mickilangelo
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Bogaras fórumok
> Téma:
Szóljatok ide
Oldalak:
1
...
654
655
656
657
658
[
659
]
660
661
662
663
664
...
3545
Szerző
Téma: Szóljatok ide (Megtekintve 27796522 alkalommal)
TBK001
Road Force One
Re: Szóljatok ide
«
Hozzászólás #115461 Dátum:
2012 Október 16, 20:12:40 »
Idézetet írta: ABF-932 - 2012 Október 16, 19:58:05
Szerinted van Magyarországon olyan hivatalos szakértő, aki el tudja bírálni akárcsak a négy tárcsafék szükségességét, színvonalát, teljesítményét?
A motorról már nem is tennék említést. Ezek mellett a perifériák színvonala, az általános állapot csak ujjgyakorlat lenne, de ezeknek a megítélése nálunk precedens nélkül való, ergo nem lehetséges. Lehet, tévedek. De emlékszem, milyen gond volt anno egy segédalváz tervezése-kivitelezése a Kamazomra, holott minden alkatrész gyári volt... Hab a tortán, hogy a tervező durva hibákat vétett, amiket a kivitelezés során szaki bácsik orvosoltak tapasztalatból, és az elbíráló még csak észre sem vette a bakikat.
Azt hiszem, nem véletlen, hogy Magyarországon nem építhetsz autót kittből, hogy valami saját gyártásúról már ne is beszéljünk.
Sajnos a hozzá-nem értéssel párosuló, hatalomgyakorlás, ezeknél a hivatalos szerveknél már-már beteges. Minden, ami nem gyári, az csak gagyi, szar, és életveszélyes lehet... Ha csak arra gondolok, hogy amikor némi "probléma" volt a vadiúj lengéscsillapítóval, a Bogárban, akkor a vizsgabiztos és a szerelő is megnyugtatott, hogy akár a 0 km-es, új autóval is elfordulhat... akkor végül is bármi megtörténhet... és persze fordítva is...
Meg persze a papírozás a lényeg nekik! Ha van róla papírod, akkor minden oké... Pár éve, hogy maradjak a szakmámnál, egy családi házzá átalakított nyaralónál az ellenőrző hatóságnak (???) az volt a legnagyobb gondja, hogy a fűtési csőnek miért nincs minőségügyi bizonylata???
Amúgy már kész volt a ház és megvolt az energetikai felülvizsgálata is, "A" minősítéssel!! Na ilyenkor jön elő, a "szabál, az szabál!"...
Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)
Bug's Forever! VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu
Hyundai i30 CW 2015
BlackP
«
Hozzászólás #115460 Dátum:
2012 Október 16, 20:06:07 »
Idézetet írta: Varázsló - 2012 Október 16, 17:53:36
Ezért van, hogy nem szabad otthon átalakítgatni az autót, más féket tenni rá, stb.
Nyilvánvaló, hogy az én autóm is egyenként megbukna minden átalakítása miatt, kezdve a műbizonylat nélküli kormánytól a nem bejegyzett (noha EU megfelelőségi nyilatkozata van) kipufogóig.
nyilván, de szerintem a többiek sem a technikát kérdőjelezték meg, hanem a műszertömeget
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
ABF-932
A bogaras külső buszos szívet takar
«
Hozzászólás #115459 Dátum:
2012 Október 16, 19:58:05 »
Idézetet írta: TBK001 - 2012 Október 16, 19:42:58
Hmmm... én mondjuk csak azt nem értem, hogy ha a műszaki vizsgán átmegy, gond nélkül: fékpad, rázópad, nyúzópad, etc... akkor mégis mi a legnagyobb gond vele (tudom: a szabál, az szabál!
)? Főként, ha ne adj'isten még műszaki paraméterekben sokkal jobban is teljesít, biztonságosabb ezzel? És persze ez nem keverendő a sufni-tuningos agymenésekkel...!
Szerinted van Magyarországon olyan hivatalos szakértő, aki el tudja bírálni akárcsak a négy tárcsafék szükségességét, színvonalát, teljesítményét?
A motorról már nem is tennék említést. Ezek mellett a perifériák színvonala, az általános állapot csak ujjgyakorlat lenne, de ezeknek a megítélése nálunk precedens nélkül való, ergo nem lehetséges. Lehet, tévedek. De emlékszem, milyen gond volt anno egy segédalváz tervezése-kivitelezése a Kamazomra, holott minden alkatrész gyári volt... Hab a tortán, hogy a tervező durva hibákat vétett, amiket a kivitelezés során szaki bácsik orvosoltak tapasztalatból, és az elbíráló még csak észre sem vette a bakikat.
Azt hiszem, nem véletlen, hogy Magyarországon nem építhetsz autót kittből, hogy valami saját gyártásúról már ne is beszéljünk.
Bácsi Győző
Spike
«
Hozzászólás #115458 Dátum:
2012 Október 16, 19:48:25 »
Idézetet írta: TBK001 - 2012 Október 16, 19:42:58
Hmmm... én mondjuk csak azt nem értem, hogy ha a műszaki vizsgán átmegy, gond nélkül: fékpad, rázópad, nyúzópad, etc... akkor mégis mi a legnagyobb gond vele (tudom: a szabál, az szabál!
)? Főként, ha ne adj'isten még műszaki paraméterekben sokkal jobban is teljesít, biztonságosabb ezzel? És persze ez nem keverendő a sufni-tuningos agymenésekkel...!
igen én is erre akartam kitérni . azaz hogy a német elgurul a űszaki vizsgaállomásra és megmondják neki hogy melyik homasita alkatrésze gut aber nicht gut és megkapja a forgalmiba a tüv engedélyeket .
én valahogy így képzelem el a nyugati hatalom bugyrában .
de ha valaki mesélne nekem erről megköszönném .
hamarosan elhagyom az országot remélhetőleg és egy értelmesebb bürokratikusabb rend nyugalmát becsületét választom .
"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség." (M.Oyama)
TBK001
Road Force One
«
Hozzászólás #115457 Dátum:
2012 Október 16, 19:42:58 »
Idézetet írta: ABF-932 - 2012 Október 16, 19:36:29
Ahogyan ott hozzáállnak, legvalószínűbb, hogy kivonnák a forgalomból, inkább.
A múltkor volt itt téma, hogy még alufelnit sem tehetsz a kocsidra átalakítási engedély nélkül.
Ugyanez a németeknél valahogy sokkal egyszerűbb, még az is lehet, hogy egy-egy átalakítást valóban gyakorlati szakember bírál el, és nem horror pénzekért.
Mondjuk az a gyanúm, hogy az említett gép sokkal veri akármelyik hazai bogár műszaki paramétereit, tán még biztonság ügyében is. Ezzel arra akarnék utalni, hogy bizonyos körökben elfogadott a rossz fékkel való vezetés pl, mert úgyis vigyázok...
Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)
Bug's Forever! VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu
Hyundai i30 CW 2015
ABF-932
«
Hozzászólás #115456 Dátum:
2012 Október 16, 19:36:29 »
Idézetet írta: Spike - 2012 Október 16, 18:41:08
ha elvinnéd egy KPM szemlére akkor nagyon zsebbe kéne nyőlni hogy minden hivatalos legyen a tiédnél ?
Teszem azt mint ahogy a németek csinálják , felnméret , sportkormány gumiméret minden átalakítás bejegyezve letisztázva a forgalmiban .
Ahogyan ott hozzáállnak, legvalószínűbb, hogy kivonnák a forgalomból, inkább.
A múltkor volt itt téma, hogy még alufelnit sem tehetsz a kocsidra átalakítási engedély nélkül.
Ugyanez a németeknél valahogy sokkal egyszerűbb, még az is lehet, hogy egy-egy átalakítást valóban gyakorlati szakember bírál el, és nem horror pénzekért.
Mondjuk az a gyanúm, hogy az említett gép sokkal veri akármelyik hazai bogár műszaki paramétereit, tán még biztonság ügyében is. Ezzel arra akarnék utalni, hogy bizonyos körökben elfogadott a rossz fékkel való vezetés pl, mert úgyis vigyázok...
Bácsi Győző
xoyox
visszatertem a Boxsterhez
«
Hozzászólás #115455 Dátum:
2012 Október 16, 19:02:27 »
Idézetet írta: Varázsló - 2012 Október 16, 17:11:04
Ezt én is köszönöm! Fantasztikus ez a raszta hülyegyerek, a szívemből beszél.
Kollega :
A ficko valami brit származású zenész művészecske, és ez a porsche 911 a mániája, lent los angelesben, ez a hobbija semmi más.
külön erről beszél, meg nyilvánvalóan van pénze rá, hogy egy ilyen gyüjteményt megengedhet magának . Ahogy én látom több pénze mint esze, hogy egy ilyen megrekedt dologra költse, ez ugyanaz :
egy 91
2 911
3 911
mi az érdekes még ezután ebben??
ugyanaz mint azok az elmebeteg body builderesek, ekkora izom, meg akkora, és már teljesen idomtalanul meg aránytalanul néznek ki, gyakorlati használhatósága sincs, és még mindig nagyobbra akarják növeszteni, mert az agyuk beteg és nem veszik észre, hogy már rég túljutottak az ésszerűség a megjelenés kellemessége ,és a gyakorlatiasság határán
elöször nekem is tetszett de a sorozatokkal hadilabon allok
)
egy eleg lett volna es basta , na ja ez jutott eszembe . . .sorry
hello agyagedenyek !
mi a helyzet ?
Spike
«
Hozzászólás #115454 Dátum:
2012 Október 16, 18:41:08 »
Idézetet írta: Varázsló - 2012 Október 16, 17:53:36
Ezért van, hogy nem szabad otthon átalakítgatni az autót, más féket tenni rá, stb.
Nyilvánvaló, hogy az én autóm is egyenként megbukna minden átalakítása miatt, kezdve a műbizonylat nélküli kormánytól a nem bejegyzett (noha EU megfelelőségi nyilatkozata van) kipufogóig.
ha elvinnéd egy KPM szemlére akkor nagyon zsebbe kéne nyőlni hogy minden hivatalos legyen a tiédnél ?
Teszem azt mint ahogy a németek csinálják , felnméret , sportkormány gumiméret minden átalakítás bejegyezve letisztázva a forgalmiban .
"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség." (M.Oyama)
Varázsló
Low Fast -többet forog, jobban pörög
«
Hozzászólás #115453 Dátum:
2012 Október 16, 17:53:36 »
Idézetet írta: BlackP - 2012 Október 16, 17:28:27
azért benne van az is, hogy az itthon látott "hasonló" átalakítások lada műszerekkel és egyéb hasonlóan igényes megoldásokkal jönnek létre, ha valaki nem ért az ilyen ritka/értékes/profi cuccokhoz, simán ugyanannak látja.
Stuntmanus
VW 1302 S
http://oettingertsv.blogspot.com/
"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
RNIE
«
Hozzászólás #115452 Dátum:
2012 Október 16, 17:45:30 »
Idézetet írta: BlackP - 2012 Október 16, 17:44:32
azért az sem volt filléres tétel
De szép is
BlackP
«
Hozzászólás #115451 Dátum:
2012 Október 16, 17:44:32 »
Idézetet írta: RNIE - 2012 Október 16, 17:39:51
Az egyik az enyém volt és nem mondtam hogy ronda,csak azt hittem a Szojuz irányítóközpont van a képen.De tévedtem,mert drága.
azért az sem volt filléres tétel
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
RNIE
«
Hozzászólás #115450 Dátum:
2012 Október 16, 17:39:51 »
Idézetet írta: BlackP - 2012 Október 16, 17:34:30
két megjegyzés volt, hogy ronda az eredmény.
Az egyik az enyém volt és nem mondtam hogy ronda,csak azt hittem a Szojuz irányítóközpont van a képen.De tévedtem,mert drága.
BlackP
«
Hozzászólás #115449 Dátum:
2012 Október 16, 17:37:26 »
Idézetet írta: 1303LS - 2012 Október 16, 17:31:13
Ebben az estben viszont nem a ritka/értékes/profi cuccok igényes használója a fasz.
tudod mennyi pénzbe kerül a szája? szép?
BlackP
«
Hozzászólás #115448 Dátum:
2012 Október 16, 17:34:30 »
Idézetet írta: 1303LS - 2012 Október 16, 17:31:13
Ebben az estben viszont nem a ritka/értékes/profi cuccok igényes használója a fasz.
és mondta valaki? két megjegyzés volt, hogy ronda az eredmény. és ezt mindenki maga dönti el, tökmindegy mennyibe kerül, attól nem lesz szebb, ha egy 5000 dolláros árcédula lóg róla...
1303LS
«
Hozzászólás #115447 Dátum:
2012 Október 16, 17:31:13 »
Idézetet írta: BlackP - 2012 Október 16, 17:28:27
azért benne van az is, hogy az itthon látott "hasonló" átalakítások lada műszerekkel és egyéb hasonlóan igényes megoldásokkal jönnek létre, ha valaki nem ért az ilyen ritka/értékes/profi cuccokhoz, simán ugyanannak látja.
BlackP
«
Hozzászólás #115446 Dátum:
2012 Október 16, 17:28:27 »
Idézetet írta: Varázsló - 2012 Október 16, 17:21:39
KPM már körülbelül 6 éve nincs és igen, ha elütök valakit, bevonnak műszaki szakértőt stb. stb. stb. jogsi, börtön, stb.
Már vártam, hogy xoyox hozzászól, de jött helyette más.
Nektek csak azt tudom mondani, hogy ti ne csináljatok ilyen felelőtlen dolgot...és engem hagyjatok békén.
Köszönöm!
Varázsló
«
Hozzászólás #115445 Dátum:
2012 Október 16, 17:27:43 »
Idézetet írta: tazoli49 - 2012 Október 16, 17:26:32
Csodálkoztam volna ha nem javítod ki a hsz-em.
Nem javítottam ki, most is ott van az a hülyeség, amit írtál.
Stuntmanus
VW 1302 S
tazoli49
«
Hozzászólás #115444 Dátum:
2012 Október 16, 17:26:32 »
Idézetet írta: Varázsló - 2012 Október 16, 17:21:39
KPM már körülbelül 6 éve nincs és igen, ha elütök valakit, bevonnak műszaki szakértőt stb. stb. stb. jogsi, börtön, stb.
Nektek csak azt tudom mondani, hogy ti ne csináljatok ilyen felelőtlen dolgot...és engem hagyjatok békén.
Köszönöm!
«
Utoljára szerkesztve: 2012 Október 16, 17:28:22 írta tazoli49
»
Varázsló
«
Hozzászólás #115443 Dátum:
2012 Október 16, 17:21:39 »
Idézetet írta: tazoli49 - 2012 Október 16, 17:15:02
Köszönöm!
Stuntmanus
VW 1302 S
tazoli49
«
Hozzászólás #115442 Dátum:
2012 Október 16, 17:15:02 »
Idézetet írta: Varázsló - 2012 Október 16, 15:22:48
Levizsgázott a kék Bogár, a vizsgabiztos valójában nem tudott semmibe belekötni, mert még a fék karakterisztika is tökéletesen illett a Bogár fékjelleghez, nagyon egyszerre fogtak a 4 dugattyús Porsche Brembo fékek oldalanként és a 944 S2 féktárcsában belül levő belső kis kéziféke is tökéletesen egyszerre fogott és blokkolta a kerekeket.
Volt egy kis fejcsóválás a kerékméreten és miért tárcsafék hátul is - az már fel sem tűnk, hogy 310-es tárcsák Porsche feliratú nyergekkel, illetve feltűnt, de azt mondta, hogy nagyon örülne, ha minden autó így rendben lenne, úgyhogy nem kekeckedik ezeken.
Lehet, hogy valami plusz lóvét várt, de nem kapott...mindenesetre vizsga megvan. Jesz, oké, dollár. ;-)
Varázsló
«
Hozzászólás #115441 Dátum:
2012 Október 16, 17:11:04 »
Idézetet írta: xoyox - 2012 Október 16, 13:07:23
http://www.reelhouse.org/mos/urbanoutlaw
ezt a Linket erkultnak küldöm ö erti a dumat es ilyet akar
Ezt én is köszönöm! Fantasztikus ez a raszta hülyegyerek, a szívemből beszél.
Stuntmanus
VW 1302 S
RNIE
«
Hozzászólás #115440 Dátum:
2012 Október 16, 16:56:41 »
Idézetet írta: Varázsló - 2012 Október 16, 16:53:29
Szó nincs róla, de valójában most mi a baj? Az, hogy az embernek van egy kicsi (?) műszer mániája? Mert egyébként nem vasfűrészlappal vágta kis a műszerfalat és nem kínai empi váltóbotot henkölt bele...ráadásul elég igényesen meg van csinálva, öt pontos öv, stb.
Valószínűleg az autó is rendben van, de itt mindig megy a fikázás.
Rákereshetünk az autóra, lehet, hogy egész Mo.-on nincs hozzá mérhető autó. Persze azért nagyik ülve a fosban kritizálhatjuk a francia parfümöt is, csak furán veszi ki magát, szerintem.
Tök más malomban őrölsz.Hogy kinek-mi teszik meg hogy jó autó az 2külön dolog.
Varázsló
«
Hozzászólás #115439 Dátum:
2012 Október 16, 16:53:29 »
Idézetet írta: RNIE - 2012 Október 16, 15:29:00
Igaz,ha drága akkor kötelező tetszeni mindenkinek
Szó nincs róla, de valójában most mi a baj? Az, hogy az embernek van egy kicsi (?) műszer mániája? Mert egyébként nem vasfűrészlappal vágta kis a műszerfalat és nem kínai empi váltóbotot henkölt bele...ráadásul elég igényesen meg van csinálva, öt pontos öv, stb.
Valószínűleg az autó is rendben van, de itt mindig megy a fikázás.
Rákereshetünk az autóra, lehet, hogy egész Mo.-on nincs hozzá mérhető autó. Persze azért nagyik ülve a fosban kritizálhatjuk a francia parfümöt is, csak furán veszi ki magát, szerintem.
Stuntmanus
VW 1302 S
gsattila
«
Hozzászólás #115438 Dátum:
2012 Október 16, 16:11:52 »
Jegyeztem.
Idézetet írta: abes - 2012 Október 16, 14:33:45
Utasnak beszállok.
gsattila
«
Hozzászólás #115437 Dátum:
2012 Október 16, 16:11:02 »
Idézetet írta: Varázsló - 2012 Október 16, 15:22:48
Levizsgázott a kék Bogár, a vizsgabiztos valójában nem tudott semmibe belekötni, mert még a fék karakterisztika is tökéletesen illett a Bogár fékjelleghez, nagyon egyszerre fogtak a 4 dugattyús Porsche Brembo fékek oldalanként és a 944 S2 féktárcsában belül levő belső kis kéziféke is tökéletesen egyszerre fogott és blokkolta a kerekeket.
Volt egy kis fejcsóválás a kerékméreten és miért tárcsafék hátul is - az már fel sem tűnk, hogy 310-es tárcsák Porsche feliratú nyergekkel, illetve feltűnt, de azt mondta, hogy nagyon örülne, ha minden autó így rendben lenne, úgyhogy nem kekeckedik ezeken.
Lehet, hogy valami plusz lóvét várt, de nem kapott...mindenesetre vizsga megvan. Jesz, oké, dollár. ;-)
ABF-932
«
Hozzászólás #115436 Dátum:
2012 Október 16, 15:43:46 »
Idézetet írta: RNIE - 2012 Október 16, 15:29:00
Igazad van, az ülések elég szarok, és típusidegenek is.
Bácsi Győző
ABF-932
«
Hozzászólás #115435 Dátum:
2012 Október 16, 15:41:28 »
Idézetet írta: Pityubácsi - 2012 Október 16, 05:31:15
nincs valami EU-s direktíva, hogy az LPG adója nem lehet több, mint a benzin fele?
vagy valami ilyesmi.
Ha van is ilyen, szerinted Matolcsyt ez zavarja?
Bácsi Győző
BlackP
«
Hozzászólás #115434 Dátum:
2012 Október 16, 15:38:55 »
Idézetet írta: Varázsló - 2012 Október 16, 15:21:41
A pedál és váltókonzol annyit ér, mint a fikázók autója együtt.
A klíma és a nitro pedig annyit, amennyi a többünké összesen.
azért a nitro talán nem kerül annyiba, mint egy tucat bogár...
RNIE
«
Hozzászólás #115433 Dátum:
2012 Október 16, 15:29:00 »
Idézetet írta: Varázsló - 2012 Október 16, 15:21:41
Varázsló
«
Hozzászólás #115432 Dátum:
2012 Október 16, 15:22:48 »
Stuntmanus
VW 1302 S
Varázsló
«
Hozzászólás #115431 Dátum:
2012 Október 16, 15:21:41 »
Idézetet írta: Sompi - 2012 Október 16, 14:50:01
nekem bejön....
<beszúrt kép törölve>
A klíma és a nitro pedig annyit, amennyi a többünké összesen.
Stuntmanus
VW 1302 S
abes
«
Hozzászólás #115430 Dátum:
2012 Október 16, 14:54:39 »
nekem bejön....
<beszúrt kép törölve>
Ez mehetett volna a különösen magasba is.
RNIE
«
Hozzászólás #115429 Dátum:
2012 Október 16, 14:51:02 »
nekem bejön....
<beszúrt kép törölve>
Még fenn van a Szojuz?
Sompi
«
Hozzászólás #115428 Dátum:
2012 Október 16, 14:50:01 »
nekem bejön....
...de ez is:
«
Utoljára szerkesztve: 2012 Október 16, 16:15:02 írta Sompi
»
abes
«
Hozzászólás #115427 Dátum:
2012 Október 16, 14:33:45 »
Idézetet írta: gsattila - 2012 Október 16, 12:21:27
1. autó Rulezka
2. autó GSA meg aki beszáll hozzá
3.
Most már csak Narancsnak kell mondani valamit
Utasnak beszállok.
xoyox
«
Hozzászólás #115426 Dátum:
2012 Október 16, 14:24:11 »
panne :
[a csatolmányt egy admin törölte, hahaha]
hello agyagedenyek !
mi a helyzet ?
xoyox
«
Hozzászólás #115425 Dátum:
2012 Október 16, 13:07:23 »
http://www.reelhouse.org/mos/urbanoutlaw
ezt a Linket erkultnak küldöm ö erti a dumat es ilyet akar
hello agyagedenyek !
mi a helyzet ?
gsattila
«
Hozzászólás #115424 Dátum:
2012 Október 16, 12:21:27 »
1. autó Rulezka
2. autó GSA meg aki beszáll hozzá
3.
Most már csak Narancsnak kell mondani valamit
Idézetet írta: Rulezka - 2012 Október 16, 12:18:51
ez jó ötlet, ebben mi is benne lennénk Hajnival! +hoznék még 1 ismerősömet is.
Rulezka
«
Hozzászólás #115423 Dátum:
2012 Október 16, 12:18:51 »
Idézetet írta: gsattila - 2012 Október 16, 12:14:30
Ha van elég érdeklődő, szervezhetnél hozzá egy bogaras kirándulást
ez jó ötlet, ebben mi is benne lennénk Hajnival! +hoznék még 1 ismerősömet is.
kdf 001
ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL
«
Hozzászólás #115422 Dátum:
2012 Október 16, 12:15:07 »
Idézetet írta: Sompi - 2012 Október 16, 12:05:29
<beszúrt kép törölve>
Ezek szerint nem az osztrák ugrott?
Oldalak:
1
...