www.bogarhatu.hu
- ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
Nem érkezett meg az
aktiváló e-mail?
2025 Július 19, 17:53:03
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:
Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218
Hozzaszólás
218
Témában írta
1614
Felhasználó
Legújabb tag:
mickilangelo
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Bogaras fórumok
> Téma:
BlackP
Oldalak:
1
...
175
176
177
178
179
[
180
]
181
182
183
184
185
...
299
Szerző
Téma: BlackP (Megtekintve 3020660 alkalommal)
aates
Re: BlackP
«
Hozzászólás #4799 Dátum:
2009 Június 08, 22:05:57 »
Idézetet írta: Pityubácsi - 2009 Június 08, 21:56:49
csaxólok, hogy rnie vállal átrást.
külön dí nélkül.
hogy ebben neki mi a biznisz, azt nem tudom, de működik a dolog.
minden másodikat a saját nevére íratja
Farkas Attila Balázs
Az optimisták angolul tanulnak. A pesszimisták héberül. A realisták - lőni
Pityubacsi
«
Hozzászólás #4798 Dátum:
2009 Június 08, 21:56:49 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2009 Június 08, 19:55:42
kösz, nem. elvagyok így magamban,
intézem az ügyeimet. egy-két év, és rozi papíron is az enyém lesz!!
csaxólok, hogy rnie vállal átrást.
külön dí nélkül.
hogy ebben neki mi a biznisz, azt nem tudom, de működik a dolog.
flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
aates
«
Hozzászólás #4797 Dátum:
2009 Június 08, 20:03:28 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2009 Június 08, 19:55:42
úgysem akarod eladni, akkor meg ráérsz, nem?!
viszont lassan (augusztus) jön a bírósági szünet, arra készülj rá előre, hogy ne érjen meglepetés! meg jövőre is lesz választás, vagy mi
Farkas Attila Balázs
BlackPsenior
«
Hozzászólás #4796 Dátum:
2009 Június 08, 19:55:42 »
Idézetet írta: aates - 2009 Június 08, 18:55:58
felhívjalak Senior? attól jobban érzed majd magad?!
nálunk még az utcát is lezárták tegnap, az önkormányzat mellet - hátha valaki vasárnap parkolni merészel... persze a táblák még ma is ott voltak - még tegnapi dátummal... levenni is idő azokat, ugye...
BlackPsenior
«
Hozzászólás #4795 Dátum:
2009 Június 08, 19:54:32 »
Idézetet írta: Funk - 2009 Június 08, 17:45:05
Interneten időpontot kérsz,megírják mi kell.Én sem hittem,de működik.Jogsi cuccal 20 perc alatt végeztem.
http://www.magyarorszag.hu/okmanyiroda/idopontfoglalas/idopontfoglalas_okmanyiroda
Nem kell regisztráció.
kösz, ezen túl vagyok. regisztrációval.
bizonyos ügyeket (lakcím, gépjármű.. stb.) központilag nem lehet intézni, csak a kerületben.
rájuk ugyan nem vonatkozik a magyarorszagponthu, mint már írtam.
személyi-jogosítvány-útlevél ügyben frankó, egyéb igazgatási ügyekben nem kóser. szóval szívok ezerrel.
(most éppen a "régi" lakhelyemnél illetékes önkormányzatnál kellett igazolást hoznom az adóügyi osztálytól, hogy nincs tartozásom gépjármű ügyben. nos a hölgy nem talált tartozást, merthogy autóm sem volt eddig a nevemen. némi huzavona és konzultáció után arra jutott, hogy bátran kiadja az igazolást. elkezdte kitölteni a nyomtatványt. csak a nevem, lakcímem, címem, irányítószámom nem stimmelt, amire felhívtam szíves figyelmét. kijavította szó nélkül.
itthon vettem észre, hogy a rendszámot is elírta... (merthogy a tulajdonomban még nem lévő gépjárművel kapcsolatban naná, hogy nincs adótartozásom!) félek, mehetek vissza. ha az ügyintézésre fordított időt nézem, hát... qrva nénikéjüket!! eddig azt hittem, ők vannak értem, segíteni engem az ügyeim intézésében az én adóforintjaimon. hát tévedtem...)
aates
«
Hozzászólás #4794 Dátum:
2009 Június 08, 18:55:58 »
felhívjalak Senior? attól jobban érzed majd magad?!
nálunk még az utcát is lezárták tegnap, az önkormányzat mellet - hátha valaki vasárnap parkolni merészel... persze a táblák még ma is ott voltak - még tegnapi dátummal... levenni is idő azokat, ugye...
Farkas Attila Balázs
Funk
«
Hozzászólás #4793 Dátum:
2009 Június 08, 17:45:05 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2009 Június 08, 15:01:08
Folytatódik az Átírás Saga...
Megkaptam a visszaigazolást a biztosításról (persze nem eredetiben, csak elktronikusan).
Úgy gondoltam, minden a rendelkezésre áll, hogy hivatalossá tegyem végre Rozi tulajdonosváltását.
Elslattyogtam tehát a már jól ismert kerületi ocsmányirodába, hogy időpontért folyamodjak a nagytiszteletű hivatalhoz.
A figyelmes olvasó talán emlékszik, hogy két hete pénteken azért nem volt félfogadás, mert rákészültek a választásra. Nos ma meg azért nem, mert rápihennek.
(Megértem őket, valószínűleg egész éjszaka számláltak-adminisztráltak. Belegondoltam viszont, a gyáram - hasonló szolgáltatást nyújt, ügyfélfogadó irodái vannak szerte az országban - nem engedheti meg magának, hogy pl. egy iroda költözése miatt kimaradjon egy szolgáltatási nap. Este zárás után elkezdi mindenki intézni a költözést, egész éjjel csinálja és másnap félfogadási időben már az ügyfelek rendelkezésére áll. Igaz, hogy hozzánk az ügyfelek önszántukból jönnek, nem kötelező igénybe venni a szolgáltatást, mi meg nem büntetjük őket, ha valamit időben nem intéznek el: később indul a szolgáltatás legfeljebb).
Visszatérve a hivatalhoz: előkerült végül egy ügyintéző (láthatóan frissen, kipihenten, tehát részéről szó sem volt éjszakázásról), és nagykegyesen adott egy péntek kora reggeli időpontot. Elsorolta, mi mindenre lesz szükségem és biztosított, hogy a foglalt időpontban névszerint fognak szólítani. Még telefonszámot is kért, hogy az esetleges változásokról időben értesíteni tudjon.
Kíváncsi vagyok...
Interneten időpontot kérsz,megírják mi kell.Én sem hittem,de működik.Jogsi cuccal 20 perc alatt végeztem.
http://www.magyarorszag.hu/okmanyiroda/idopontfoglalas/idopontfoglalas_okmanyiroda
Nem kell regisztráció.
BlackPsenior
«
Hozzászólás #4792 Dátum:
2009 Június 08, 15:01:08 »
Folytatódik az Átírás Saga...
Megkaptam a visszaigazolást a biztosításról (persze nem eredetiben, csak elktronikusan).
Úgy gondoltam, minden a rendelkezésre áll, hogy hivatalossá tegyem végre Rozi tulajdonosváltását.
Elslattyogtam tehát a már jól ismert kerületi ocsmányirodába, hogy időpontért folyamodjak a nagytiszteletű hivatalhoz.
A figyelmes olvasó talán emlékszik, hogy két hete pénteken azért nem volt félfogadás, mert rákészültek a választásra. Nos ma meg azért nem, mert rápihennek.
(Megértem őket, valószínűleg egész éjszaka számláltak-adminisztráltak. Belegondoltam viszont, a gyáram - hasonló szolgáltatást nyújt, ügyfélfogadó irodái vannak szerte az országban - nem engedheti meg magának, hogy pl. egy iroda költözése miatt kimaradjon egy szolgáltatási nap. Este zárás után elkezdi mindenki intézni a költözést, egész éjjel csinálja és másnap félfogadási időben már az ügyfelek rendelkezésére áll. Igaz, hogy hozzánk az ügyfelek önszántukból jönnek, nem kötelező igénybe venni a szolgáltatást, mi meg nem büntetjük őket, ha valamit időben nem intéznek el: később indul a szolgáltatás legfeljebb).
Visszatérve a hivatalhoz: előkerült végül egy ügyintéző (láthatóan frissen, kipihenten, tehát részéről szó sem volt éjszakázásról), és nagykegyesen adott egy péntek kora reggeli időpontot. Elsorolta, mi mindenre lesz szükségem és biztosított, hogy a foglalt időpontban névszerint fognak szólítani. Még telefonszámot is kért, hogy az esetleges változásokról időben értesíteni tudjon.
Kíváncsi vagyok...
BlackPsenior
«
Hozzászólás #4791 Dátum:
2009 Június 03, 06:57:13 »
BlackP mindenkinek köszöni szépen a jókívánságokat!!
sparkafer
30-347-1939
«
Hozzászólás #4790 Dátum:
2009 Június 02, 22:17:58 »
Idézetet írta: Pityubácsi - 2009 Június 02, 15:21:58
allah növessze nagy(obb)ra a szakálladat, junior
Csatlakozom az előttem szólókhoz!
Isten éltessen!
http://sparkafer.blogspot.hu/
Pityubacsi
«
Hozzászólás #4789 Dátum:
2009 Június 02, 15:21:58 »
allah növessze nagy(obb)ra a szakálladat, junior
flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Protheus
Pődör Gergely
«
Hozzászólás #4788 Dátum:
2009 Június 02, 13:56:27 »
Isten eltesse az ifjabbikat!
Buzi, aki fékez! :-)))
gumibogi
20-9111-661 www.ftgumi.hu
«
Hozzászólás #4787 Dátum:
2009 Június 02, 12:54:31 »
Idézetet írta: Sompi - 2009 Június 02, 12:44:46
meg én is csatlakoznék....
én is.....
zengőgumi
Sompi
«
Hozzászólás #4786 Dátum:
2009 Június 02, 12:44:46 »
Idézetet írta: TBK001 - 2009 Június 02, 06:48:37
Akkor én is csatlakoznék, vagy add át, lécci:
VWery Boldog Börzdéjt, BlackP !
meg én is csatlakoznék....
stonemen
«
Hozzászólás #4785 Dátum:
2009 Június 02, 07:53:50 »
Boldog szülinapot az utódnak!
TBK001
Road Force One
«
Hozzászólás #4784 Dátum:
2009 Június 02, 06:48:37 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2009 Június 02, 06:47:22
Bár az érintett nem olvassa, de boldog születésnapot BlackP!
Akkor én is csatlakoznék, vagy add át, lécci:
VWery Boldog Börzdéjt, BlackP !
Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)
Bug's Forever! VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu
Hyundai i30 CW 2015
BlackPsenior
«
Hozzászólás #4783 Dátum:
2009 Június 02, 06:47:22 »
Bár az érintett nem olvassa, de boldog születésnapot BlackP!
BlackPsenior
«
Hozzászólás #4782 Dátum:
2009 Június 01, 13:47:27 »
Ide is berakom a tököli képeim töredékét
Nagyon hideg volt
A kétlóerős
Under Construction
Gyűlnek az érdeklődők
Zöldek
Orrok
Bogárhátak
Trabantok
Vezetéstechnikai oktatófilm készül
Még bíztak sokan a teljesítménymérésben
Győri vendég érkezik
Régi légi vas
Fentről
Innen nézve nem is voltunk sokan
Hideg volt és esett az eső
Tatabányai érdeklődők
Apró méregzsák
Indulásra készen
Arra felé kéne menni (de nem fogadott szót!
)
A technika
Várunk
Beszorult fékkel is én vagyok a király!!
Ronaldo reszkess!
A legjobb játék a világon...
A megfáradt szervező
Konvojban hazafelé
BigBug
«
Hozzászólás #4781 Dátum:
2009 Május 31, 09:56:11 »
Idézetet írta: 1303LS - 2009 Május 31, 09:27:12
Első körön tájékozódj:
http://remove-malware.net/how-to-remove-antivirus-system-pro-rogue-anti-spyware/
Aztán mittudomén, szedd le:
http://remove-malware.net/spyware-doctor/antivirus-system-pro/download-antivirus-system-pro-automatic-remover
Ja, miért van útban?
szpájver doktor 30 dezsőért szedi le
sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....
ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
BigBug
«
Hozzászólás #4780 Dátum:
2009 Május 31, 09:45:21 »
Idézetet írta: 1303LS - 2009 Május 31, 09:27:12
Első körön tájékozódj:
http://remove-malware.net/how-to-remove-antivirus-system-pro-rogue-anti-spyware/
http://remove-malware.net/spyware-doctor/antivirus-system-pro/download-antivirus-system-pro-automatic-remover
Ja, miért van útban?
csak azért mert nem kértem senkitől hogy felmásszon a gépemre, de sajnos nem csak én használom
azt ,hogy nyoma sincs agépemen az alertek kivételével amik egyébként 20mp-ként jönnek azt pedig kikérem magamnak
sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....
1303LS
«
Hozzászólás #4779 Dátum:
2009 Május 31, 09:27:12 »
Idézetet írta: BigBug - 2009 Május 31, 09:18:44
nemtudom miért gondolom,hogy itt talán tud valaki nekem segíteni hogyan írtsam ki a gépemről az antivirus system pro nevű getvát amit nem akartam ,hogy nekem legyen
előre is köszi
Első körön tájékozódj:
Ja, miért van útban?
BigBug
«
Hozzászólás #4778 Dátum:
2009 Május 31, 09:18:44 »
nemtudom miért gondolom,hogy itt talán tud valaki nekem segíteni hogyan írtsam ki a gépemről az antivirus system pro nevű getvát amit nem akartam ,hogy nekem legyen
előre is köszi
1303LS
«
Hozzászólás #4777 Dátum:
2009 Május 30, 08:05:54 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2009 Május 30, 05:33:50
(nem fut rajta a kvéknégy...)
Deszaaaar.
Idézetet írta: BlackPsenior - 2009 Május 30, 05:33:50
(a német nyelvű oldalon a "Diagnose, VAG-COM" szekcióban a "Steuergerät" oldal)
Akkor ezek szerint lehet talán állítgatni VAG-COMból is. Tiszta
nyugat
távolkelet.
Jajj, Rozinak szóljál, nehogy megsértődjön, mert akkor sokat kell söröztetnem a gazdáját.
«
Utoljára szerkesztve: 2009 Május 30, 08:15:14 írta 1303LS
»
BlackPsenior
«
Hozzászólás #4776 Dátum:
2009 Május 30, 05:33:50 »
Idézetet írta: Rulezka - 2009 Május 29, 23:25:32
az ipse nem sötétkék furgonnal volt, az iroasztal bent hosszába berakva, laptopja inverterről ment és oldalán a furgonnal hófehér betükkel vmilyen autóükeresskedő cég xy bt és hatalams betükkel eredetvizsga
ja és az ispe bal fülébe kb 3-4 aranyfülbevaló?
nekem ma 11 felé ő csinálta a mini eredetvizsgáját, eddig 5 automat viszgálta ő (érdi srác) nem ugrik be a keresztneve.. de rendes ipse...
20 perc alatt végzett
a fülbevalóra, keresztnévre nem emlékszem. itt a honlapjuk. (tényleg rendes volt, de egyáltalán nem volt képben bogárilag. 20 perc alatt végzett)
http://www.eredetisegvizsgalat.org/
Vili: itt van némi infó a fekete dobozról (nem fut rajta a kvéknégy...)
http://www.1600i.de/1600i.html
(a német nyelvű oldalon a "Diagnose, VAG-COM" szekcióban a "Steuergerät" oldal)
és állítólag ilyen belülről (én még nem szedtem szét - és nincs is szándékomban a jövőben sem
)
Rulezka
«
Hozzászólás #4775 Dátum:
2009 Május 29, 23:25:32 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2009 Május 29, 14:18:44
Megvolt az eredetvizsga. Mondjuk időre jött a pofa (11-13 között ígérték és pontban délben itt volt).
Mintha tetszett volna neki
az ipse nem sötétkék furgonnal volt, az iroasztal bent hosszába berakva, laptopja inverterről ment és oldalán a furgonnal hófehér betükkel vmilyen autóükeresskedő cég xy bt és hatalams betükkel eredetvizsga
ja és az ispe bal fülébe kb 3-4 aranyfülbevaló?
nekem ma 11 felé ő csinálta a mini eredetvizsgáját, eddig 5 automat viszgálta ő (érdi srác) nem ugrik be a keresztneve.. de rendes ipse...
20 perc alatt végzett
BlackPsenior
«
Hozzászólás #4774 Dátum:
2009 Május 29, 22:06:46 »
Idézetet írta: Maresz - 2009 Május 29, 21:40:36
t4el volt?
nem, valami szakadt pözsóval. sötétkék és valami nagy fehér embléma volt az oldalán. amolyan bigbug-féle pacák volt, de persze hitványabb kivitelben
Maresz
WWW.BUGGARAGE.HU
«
Hozzászólás #4773 Dátum:
2009 Május 29, 21:40:36 »
Megvolt az eredetvizsga. Mondjuk időre jött a pofa (11-13 között ígérték és pontban délben itt volt).
Rozi felé haladtunkban megkérdeztem tőle, tudja-e, hogy hol van az autóban feltüntetve a színkód. Mire ő: ugyanmár, ennek a színnek semmi köze a gyárihoz. Mondom: ez abszolúte gyári. Néz rám ferdén, a szája úgy biggyed, mint aki arra gondol: na megint egy okoskodó. Azért megkérdezi az évjáratot. Mondom 96. Kicsit kerekedik a szeme, de még kételkedik. Fényképez elölről, hátulról, oldalról, épp csak alá nem mász. Kéri nyissam ki a motorházat. Megteszem, na akkor esett le az álla.
Kérdi miféle motor ez bebuherálva. Mondom semmi buher, gyári ezerhatos, injektor, katalizátor, stb. Na akkor vakarta meg először a fejét.
Aztán bemászott az utastérbe. Már jó előre kivettem a hátsó ülést, hogy lássa jól az alvázszámot. Nézi az akksit, aztán nézi a dobozt a másik oldalon. Kérdi mi ez? Mondom mi lenne: a kompúter, merthogy mint említettem volt, injektoros a szentem. Na azt is lefényképezte gyorsan.
Aztán elindultunk a furgonja felé. Tök jól be van rendezve a hátulja, tiszta mozgó iroda. Forgószék, kis asztal, notebook, nyomtató, vonalkódolvasó, nyilván valami műholdas/gps kapcsolata is van a központi adatbázishoz. Szóval el tudnék benne lenni :-)
Kászálódik befelé, és közben megemlíti, hogy rakjam össze nyugodtan az autót, vagy 20 percig elszuttyog még a papírokkal. Gondolom forogtak a bitek ezerrel...
A végén odahív, persze minden a legnagyobb rendben. Fizetek, mire ő: na, ma is tanultam valamit! Aztán megjegyzi: nem értem, miért adnak el emberek ilyen autót. Valószínűleg nem kenyérre kell nekik a vételár, nyugodtan elálldogállhatna a garázsban, időnként megmozgatnák. Ő biztosan nem adna el egy ilyen gépet..
t4el volt?
WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
BlackPsenior
«
Hozzászólás #4772 Dátum:
2009 Május 29, 21:30:10 »
Idézetet írta: 1303LS - 2009 Május 29, 21:14:51
Hánymagos a procija? mekkora a háttértár és megy-e rajta a DIABLÓ-IV?
Ja hány giga rammal hány percig BOOTol?
Hö, úrikocsis, méghogy kompjúter. Pffff.
szerinted mit kellett volna mondani egy ilyen szakember észkombájnnak??
azzal nyitott, hogy a brazilok sose csináltak ilyet, meghogy a bogárnak sose volt metálfénye...
1303LS
«
Hozzászólás #4771 Dátum:
2009 Május 29, 21:14:51 »
Mondom mi lenne: a kompúter,
Hánymagos a procija? mekkora a háttértár és megy-e rajta a DIABLÓ-IV?
Ja hány giga rammal hány percig BOOTol?
Hö, úrikocsis, méghogy kompjúter. Pffff.
BlackPsenior
«
Hozzászólás #4770 Dátum:
2009 Május 29, 14:18:44 »
Rozi felé haladtunkban megkérdeztem tőle, tudja-e, hogy hol van az autóban feltüntetve a színkód. Mire ő: ugyanmár, ennek a színnek semmi köze a gyárihoz. Mondom: ez abszolúte gyári. Néz rám ferdén, a szája úgy biggyed, mint aki arra gondol: na megint egy okoskodó. Azért megkérdezi az évjáratot. Mondom 96. Kicsit kerekedik a szeme, de még kételkedik. Fényképez elölről, hátulról, oldalról, épp csak alá nem mász. Kéri nyissam ki a motorházat. Megteszem, na akkor esett le az álla.
Kérdi miféle motor ez bebuherálva. Mondom semmi buher, gyári ezerhatos, injektor, katalizátor, stb. Na akkor vakarta meg először a fejét.
Aztán bemászott az utastérbe. Már jó előre kivettem a hátsó ülést, hogy lássa jól az alvázszámot. Nézi az akksit, aztán nézi a dobozt a másik oldalon. Kérdi mi ez? Mondom mi lenne: a kompúter, merthogy mint említettem volt, injektoros a szentem. Na azt is lefényképezte gyorsan.
Aztán elindultunk a furgonja felé. Tök jól be van rendezve a hátulja, tiszta mozgó iroda. Forgószék, kis asztal, notebook, nyomtató, vonalkódolvasó, nyilván valami műholdas/gps kapcsolata is van a központi adatbázishoz. Szóval el tudnék benne lenni :-)
Kászálódik befelé, és közben megemlíti, hogy rakjam össze nyugodtan az autót, vagy 20 percig elszuttyog még a papírokkal. Gondolom forogtak a bitek ezerrel...
A végén odahív, persze minden a legnagyobb rendben. Fizetek, mire ő: na, ma is tanultam valamit! Aztán megjegyzi: nem értem, miért adnak el emberek ilyen autót. Valószínűleg nem kenyérre kell nekik a vételár, nyugodtan elálldogállhatna a garázsban, időnként megmozgatnák. Ő biztosan nem adna el egy ilyen gépet..
TBK001
Road Force One
«
Hozzászólás #4769 Dátum:
2009 Május 28, 09:46:30 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2009 Május 28, 09:02:23
szó sincs türelemről!!
nem túl higgadtan tárgyalok az ügyintézőkkel, bár nem igazán ők tehetnek róla. viszont jól viselik az üvöltözést is, hozzászoktak
Az imént én is kicsit kiakadtam... de mivel az ügyintéző hölgy eléggé be volt rekedve, ezért kihagytam az üvöltözést... meg sajna nem ő tehet róla...
Bementem az Építész Kamaránk Titkárságára, adatlapot leadni, meg, ha már ott voltam, gondoltam otthagyom a tervező engedélyem meghosszabbításához szükséges okmányokat... na hoztam is vissza...
Nem elég, hogy msot egyösszegben be kellett csengetni az éves kamarai tagdíjat, 44.000,- Ft-ot... kiderül, hogy a jogosultság meghosszabbításáért is kell újabban fizetni, darabonként 20.000,- Ft-ot... vagyis a tervezi + a felelős műszaki vezetői engedély még plusz 2 x 20, vagyis 40.000,- Ft...
Na úgy döntöttem, hogy akkor még ráér, mert a tervezőim csak szeptemberben jár le, a felelős műszaki vezetői meg jövőre...
Azt nem árulják el, hogy vajon miből gazdálkodja ki az ember ezeket az összegeket, mert gondolom Fintának, Makovecznek ez no problemo...
Ráadásul a hosszabbításhoz már kredit pontokat kell gyűjteni, amire szerveznek cégek, emberek különböző tanfolyamokat... naná, hogy a legtöbbet pénzért...
Tele van a hökömszínpad az egésszel... meg tudom érteni azokat, akik elhagyják a pályát...
Bocs, ha ez most, itt, kijött belőlem, de nagyon felment a pumpa bennem...
Hyundai i30 CW 2015
BlackPsenior
«
Hozzászólás #4768 Dátum:
2009 Május 28, 09:02:23 »
Idézetet írta: TBK001 - 2009 Május 28, 08:28:21
Irigyellek a türelmedért.... a tortúráért már nem annyira...
szó sincs türelemről!!
nem túl higgadtan tárgyalok az ügyintézőkkel, bár nem igazán ők tehetnek róla. viszont jól viselik az üvöltözést is, hozzászoktak
TBK001
Road Force One
«
Hozzászólás #4767 Dátum:
2009 Május 28, 08:28:21 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2009 Május 28, 07:45:33
Ott kezdődött az egész, .....
Irigyellek a türelmedért.... a tortúráért már nem annyira...
Hyundai i30 CW 2015
stonemen
«
Hozzászólás #4766 Dátum:
2009 Május 28, 07:56:17 »
Kitartás, Szenyór! Amúgy meg tényleg nincs jobb megoldás ennél (mármint az átjelentkezésnél). Én pl azért (is) hagytam ott szépséges fővárosunkat, mert nem parkolhattam a cégautóval a lakásomnál, emiatt havonta tizenezret nyomtam a rablók zsebébe.
Most a lakhelyem és a munkahelyem is a városhatáron kívül van. Tudok élni. :-)))))
b_sanyi
Ex-Mex...
«
Hozzászólás #4765 Dátum:
2009 Május 28, 07:56:01 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2009 Május 28, 07:45:33
Ott kezdődött az egész, ...
Isten hozott a Magyar Bürokratikus Köztársaságban!
BlackPsenior
«
Hozzászólás #4764 Dátum:
2009 Május 28, 07:45:33 »
Ott kezdődött az egész, hogy elvették a céges autót a válságra való hivatkozással. (Nem a nagyfizetésű nagyfőnökökét, akik melóra sosem használták, á dehogy...)
Tetézték ezt azzal, hogy saját autót nem engednek be a céges parkolóba (Na jó, néhányat igen, de Rozit nem).
Pesze a gyár körül a lakótelepen kizárólag fizető parkolók találhatók, így napi 6-700 forintba kerülne a parkolás. Ki kellett találni valamit.
Szerencsére egy közeli rokonom itt lakik a kerületben. Megbeszéltem vele, hogy a kerületi lakosoknak járó igen kedvezményes parkolóbérlet kiváltása érdekében bejelentkezem hozzá.
Igenám, de a parkolócég szabálya szerint csak állandóra bejelentett lakosok kaphatnak ilyen kedvezményt. Hát akkor egye fene, itt lesz papíron az állandó lakásom, a régi otthonom meg tartózkodási hellyé lép elő.
Okmányiroda. Interneten tájékozódtam és a magyarországponthu-n meg is találtam a szükséges infókat.
Első megdöbbenés: lakcímkártya ügyeket nem lehet a központi okmányirodákban intézni. Sebaj, jó nekem a kerületi is. Foglaltam időpontot, visszaigazolták emilben.
Begyűjtöttem a honlapon felsorolt iratokat, aláírattam (tanúk előtt) a rokonnal, majd negyed órával a foglalt időpont előtt beslattyogtam nagybüszkén a hivatalba.
Sor áll hívószámra várva. Gúnyosan mosolyogtam magamban, ők még nem tudják, hogy engem soron kívül fogadnak.
Hát nem. A hölgyemény nem találta a nevemet a listáján, hiába lobogtattam az emilt. Azt is mondta, hogy a magyaroszágponthu-n lefoglalt időpont rájuk nem vonatkozik, nekik saját, különkibejáratú honlapjuk van erre, tudhatnám... Azért ad nekem nagykegyesen időpontot a helyszínen. Kérdezte, hogy a papírok rendben vannak-e. Mondok naná. Aszondi: az a rózsaszínes űrlap is? Nézek bután, erre a kezembe nyom egy kartonpapírt, hogy azt töltsem ki, menjek az egyik ablakhoz, ahol ellenőrzik, és ha minden frankó, menjek vissza hozzá a számért.
Kitöltöm a papírt (nem volt egyértelmű pl. hogy mit értenek állandó lakhely alatt: a régit vagy az újat, de mindegy), odamegyek a vizsgálóhoz. Na azzal kezdi, hogy én vagyok-e az új lakás tulaja.
Mondom nem, de itt van a tanúk előtt aláírt hozzájárulás meg a hiteles tulajdoni lap. Őt egyik sem érdekli, a rózsaszín papper legyen a tulaj által aláírva. Eldurrant az agyam, mondom a honlapon erről szó sem volt.
Őt az nem érdekli. Kimentem duzzogva a parkolóba és törvényszegő módon odahamisítottam a rokon aláírását. Visszamenve már megkaptam a sorszámot, 17-en voltak előttem. Negyedóra várakozás után még az első ügyféllel sem végeztek, így otthagytam őkat a francba, mert a foglalt időpontra számítva csak 1 órára kéredzkedtem el a melóból, meg tennivalóm is volt. Vittem magammal azért egy csomó üres kartont, hogy eredeti aláírás legyen rajta.
Alá is irattam a rokonnal. Megkerestem az iroda saját honlapját és ott foglaltam időt. Másnap azért telefonon felhívtam őket, hogy él-e a pénteki foglalásom.
Az ötödik kísérletre fel is vették. Kérdésemre azt mondták, hogy tudom-e, hogy választások lesznek? Mondom naná, egy hét múlva. De nekik már fel kell készülniük, úgyhogy pénteken nincs félfogadás, de különben sem látja a foglalásom. Nyeltem egyet, visszafogtam magam. Abban maradtunk, hogy szerda délután menjek be, nem szoktak sokan lenni.
Bementem. Már ismertem a járást, tudtam minden papírról, kóser volt az aláírás is. Sorszámot nem kaptam, mert újra meg kellett vizsgálni az illetékesnek a már egyszer megvizsgált papírjaimat.
Tetszett neki minden, de kérte a tulajdoni lapot. Mondom megmutatom szívesen, de a kollégája két nappal előbb nem kérte, hiába lobogtattam. Aszondi az a kolléga, én meg én vagyok.
Jól van, szerencsére nálam volt. Rátette a nagypöcsétet a papírra, a felét megtartotta magának, mondta mehetek a számomért. Halkan megjegyeztem, hogy van ám még egy papírom, miszerint a régi lakhelyem átlényegülne tartózkodási hellyé, pöcsételje már le azt is. Mire ő: mit képzelek, arra a másik kerület az illetékes!! Kérdem: jól értem? Most itt kivárom a sorom, elkészítenek egy lakcímkártyát, majd menjek át a másik kerületbe, ahol tüstént bevonják és gyártanak egy mégújabbat? Persze, mondja ő. Normális? kérdem én magamban.
Szóval kivártam a sorom és a még meleg lakcímkártyával átautóztam a másik kerületbe, aholis mázlim volt, mert volt még aznapra sorszám, ott nem volt pl. előzetes szemle és jóváhagyás, relatíve símán ment minden. Megkérdeztem ott is, hogy tényleg ez a dolgok menete. Szomorúan mondta a csaj, hogy igen, naponta átlag 1-2 ilyen ügyük van. Jelezték már a főnökségnek, hogy ez így őrület, de nem történt semmi.
Megérteném, hogy ezt csinálják, ha pl. illetékköteles lenne a dolog és kétszer szednék a pénzt. Kapaszkodjatok meg: ingyen csinálják maguknak a pluszmunkát, ráadásul ugyanabba az adatbázisba rögzítenek.
Már előre félek, hogy mi lesz az autó átírásával és a parkolóbérlet megszerzésével.
Pityubacsi
«
Hozzászólás #4763 Dátum:
2009 Május 27, 10:59:35 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2009 Május 27, 10:54:04
kösz szépen!
húú, nem is tudtam, hogy néger vagy.... pssszt :-)))
flex 'em all!
BlackPsenior
«
Hozzászólás #4762 Dátum:
2009 Május 27, 10:54:04 »
Idézetet írta: Pityubácsi - 2009 Május 27, 09:26:14
na, erről lemaradtam, bazz.
így utólag is: faszod érjen bokáig, szenyor! :-))
kösz szépen!
Pityubacsi
«
Hozzászólás #4761 Dátum:
2009 Május 27, 09:26:14 »
na, erről lemaradtam, bazz.
így utólag is: faszod érjen bokáig, szenyor! :-))
flex 'em all!
Protheus
Pődör Gergely
«
Hozzászólás #4760 Dátum:
2009 Május 26, 17:37:09 »
Idézetet írta: BlackPsenior - 2009 Május 26, 17:35:17
hogy lesz-e még egy ilyen dupla
Ugyerted 5555 ? A tudomany mai allasa szerint mar elkepzelheto. Csak a szuletesszabalyozast kene megoldani addig, basszameg :-/
Buzi, aki fékez! :-)))
Oldalak:
1
...
175
176
177
178
179
[
180
]