www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 19, 13:58:57

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 174 175 176 177 178 [179] 180 181 182 183 184 ... 299
Nyomtatás
Szerző Téma: BlackP  (Megtekintve 3019925 alkalommal)
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #4839 Dátum: 2009 Július 14, 19:28:21 »

nagyon nem szeretem a jutyúbos linkeket, de ez most kapcsolódik a DT koncerthez: magyar interjú Jordan Rudessel (folytatás is van...)

http://www.youtube.com/watch?v=qbLAlW53dCg
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4838 Dátum: 2009 Július 12, 21:18:22 »

Köszönet idősebb BlackP-nek 

hmmmm, ez már fejlesztett verzió.
az előző az ketté volt vágva.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető PéZsé

« Hozzászólás #4837 Dátum: 2009 Július 12, 20:33:20 »

Köszönet idősebb BlackP-nek 

[a csatolmányt egy admin törölte]
F1SD
« Hozzászólás #4836 Dátum: 2009 Július 09, 21:04:28 »

örülök!!  Cheesy

merre voltatok? van esetleg valami kép-hang??  Wink
színpad jobb oldalánál, de nem mentünk nagyon előre, nem akartunk a tömegben állni Grin
képek később, nincs nálam a fotoapparat...

« Hozzászólás #4835 Dátum: 2009 Július 09, 20:54:53 »

mi is itt voltunk eszméletlen jó volt  Grin

örülök!!  Cheesy

merre voltatok? van esetleg valami kép-hang??  Wink
F1SD
« Hozzászólás #4834 Dátum: 2009 Július 09, 20:44:19 »

Dream Theater, Budapest, 2009.

Ez már a hatodik budapesti Dream Theater koncertem volt, így hűde nagy meglepetésekre nem számítottam.
Ezúttal nem a PeCsában, hanem az Arénában rendezték. Nem fenyegetett így sem az időjárás, sem az ostoba 10 órás csendrendelet miatti rövidített műsor veszélye. Eleinte féltem, hogy nem telik meg az Aréna, de a végén, ha nem is zsúfolt, de telt ház volt.

Kezdjük talán a közönséggel. Szép számban voltunk jelen, rengeteg idegen szó is hallatszott. Nemcsak a szomszédos, hanem távolabbi országokból is voltak vendégek. A küzdőtéren jó volt a hangulat, ahol én álltam tolongás-lökdösődés nem volt. Volt persze némi jövés-menés, tán még bagó is, de igazán nem zavaró. Vette a jónép a lapot, az új lemez számai sem voltak számukra ismeretlenek. Saját problémám, hogy nem kell túl magasnak lenni az előttem állónak, hogy jóformán semmit se lássak. Ebből a szempontból a PeCsa enyhén emelkedő nézőtere jobb.

Folytassuk a helyszínnel. Barátságos, kulturált, gyors beléptetés, röpke megszokott, felületes motozás, udvarias útbaigazítás. Így kell ezt.
Az Aréna saját cucca szólt szerintem. Voltak bakik (rezonancia néha, gerjedés), de ez még éppenhogy belefér egy élő műsorba. Nekem egy picit hangos volt, a magasak és a cinek mintha elkentek lettek volna, a lábdob viszont melldöngető volt. Színpadképről ne beszéljünk, minek az. Épp elég látnivaló a dupla dobszerelés, az új dizájnú billenytű, meg hát a zenészek. Voltak a kötelező lámpák, jól működtek, csak egy kicsit sok fényt kaptunk néha a pofánkba. Talán visszafogottabb jobb lett volna, de nem vészes.
Ezúttal kivetítő is volt. Láttam az Arénában olyan koncertet, ahol a kivetítők képe egy-az-egyben mehetett volna dévédére. Na ez sajna most nem olyan volt. Rengeteg homályos kép, néha szinkronhiba, a vágó sem állt a helyzet magaslatán: sokszor nem a lényeget mutatta. Sebaj, majd a dévédé biztosan jobb lesz.

Előzenekar. Tudjuk, milyen hálátlan a szerepük. (mondjuk épp a DT-nek volt egyszer egy előzenekara, amire ez nem érvényes, de hát az egy másik mese).
Elégedjünk meg annyival, hogy megemlítem a nevüket: Cynic.

Pontban 9-kor kezdett a DT. Elsötétült a színpad, lehullott a dobokat takaró fekete lepel és felhangzott a dévédékről már ismert bevezető, jellegzetes témákból összevágott szignál. Közben suttyomban bejöttek a zenészek és már élőben folytatták. Mit mondjak: mellbevágott. Egy olyan éveken és lemezeken átnyúló egyveleggel kezdtek, hogy annak, aki nem ismeri az anyagot, fel sem tünt volna, hogy nem egyidőban születtek a dalok. A nyitó szám(ok) után néhány üdvözlő szó, majd az új lemez nyitószáma. (Hivatalosan a koncert előtt pár nappal jelent meg a lemez, de persze a neten már régóta kering mindenféle jobb-rosszabb verzió. Nyilván ennek tudható be, hogy a közönség együtt óbégatta a szöveget :-)  )
Pihentetőül egy régen hallott lírai tétel, a végén kitűnő, felpörgő gitárszóló. Utána rögtön egy másik régi kedvenc, percnyi nyugta sincs a közönségnek. Némi poénkodás, majd újabb ismerősök a múltból. Még egy dal az új lemezről, majd zárásképp a valószínűleg legismertebb és legnépszerűbb, könnyen énekelhető DT himnusz.
(Itt kell tennem egy apró kitérőt. Megoszlanak a vélemények, hogy szükség van-e az ilyen, majdnem unalomig hallott és játszott, kötelező nóták eljátszására. Gondolok itt pl. a Deep Purle Smoke..-jára, a Jethro Tull Locomotive..-jára, a Uriah Heep Gypsyjére, Santana Black Magic..-jára, stb. Nos szerintem olyanok ezek a zenék egy-egy koncerten, mint hosszú évek után találkozni egy régi jó ismerőssel-baráttal. Tudom, mire számítsak, mégis érdeklődéssel figyelem, mi változott az utolsó találkozás óta. Kellenek ezek a biztos pontok.)

Az ilyenkor kötelező elsötétedés és pár perces közönségtombolás után persze a ráadás: ismét egy szólókkal gazdagított egyveleg, ami persze nem hatott egyvelegnek.
A koncertkörút kapcsolódik az új lemez megjelenéséhez, mégsem lemezbemutatót, hanem inkább bestof jutalomkoncertet láttunk. Jó volt ez így!

Zenészek: A Labrie-Portnoy-Petrucci trió a jelenlegi  fizimiskájuk alapján akár a Három Testőrt is eljátszhatná filmen (és azért nem a Karibi Kalózokat, mert azt már Keith Richards lefoglalta :-)  ). Rudess az említett filmben akár Richelieu is lehetne, ha felhúzná a bíborköpenyt. Így inkább egy joviális kiugrott shaolin-papra emlékeztet. Myung meg az utóbbi húsz évben semmit sem változott.

John Petrucci: most is tökéleteset nyújtott. Végig mélyen együttél a zenével, de azért a félmosoly ott van a szája sarkában, sokszor keresi a szemkontaktust a közönséggel. A színpadi mozgása a szokásos visszafogott. Váltogatta szépen a gitárjait, még egy kétnyakú is előkerült. Nem hallottam hibát a játékában, szerintem ő is élvezte.
James Labrie: sokan kritizálják, főleg a koncertteljesítményét. Most nincs helye a fanyalgásnak, 100%-os volt. A -sokszor nem rövid- instrumentális részek alatt elhagyta a színpadot, lehet, hogy ápolta a torkát, jól tette.  Befutotta az egész színpadot, irányította-vezényelte a közönséget, ha kellett. Hibátlan.
John Myung: már 20 éve nem értem, miért vonul a háttérbe. Mindössze két, szólónak igazán nem nevezhető kiállása volt. A produkciója a tőle megszokott igen magas színvonalú, hibátlan volt. Nélküle nem lenne a Dream Theater az, ami!
Jordan Rudess: mit mondjak... a játékában nincs hiba, csak néhány idétlen hangszínt elfelejthetne végre. Nem kéne erőltetni az új csodamasszírozantyúját sem. Kíváncsi vagyok mit művelne egy akusztikus hangversenyzongorán, ki kellene egyszer koncerten is próbálni. Féltem a ráadásban elővett pallosszerű nyakbaakasztós kétoktávos micsodától. Parasztvakításnak tartom, már Benkő Lacinak sem állt jól a nyolcvanas évek elején... Nos, a vártál azért jobb volt, egészen elfogadható és élvezhető párbajt vívott Petruccival a ráadásban. Azért ha nem lett volna, nem sajnálnám. Egyszóval: virtuóz a játéka, de mintha nem találná újabban a helyét. Kár.
Mike Portnoy: a Dream Theater szíve-lelke-motorja-mindene. Az egész este csupán egyetlen szólója volt. Az elejétől a végéig. Néha talán egy kicsit sok, de hát őt így szeretjük. Végigbohóckodta az egész műsort úgy, hogy egy tizedmásodpercre sem ment a produkció rovására. Jó kedve volt és ez minősíti a műsort is.

És akkor a (remélem hibátlan) setlist:

IN THE PRESENCE OF ENEMIES PT.1.
BEYOND THIS LIFE
MISUNDERSTOOD
A NIGHTMARE TO REMEMBER
HOLLOW YEARS
CAUGHT IN A WEB
EROTOMANIA
VOICES
SOLITARY SHELL
RITE OF PASSAGE
PULL ME UNDER
---------------
METROPOLIS - LEARNING TO LIVE - THE CRIMSON SUNSET MEDLEY

képek:

<beszúrt kép törölve>

<beszúrt kép törölve>

<beszúrt kép törölve>

<beszúrt kép törölve>

<beszúrt kép törölve>
mi is itt voltunk eszméletlen jó volt  Grin

[a csatolmányt egy admin törölte]
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #4833 Dátum: 2009 Július 06, 16:39:03 »

ja, pontosan. majd a gazdája tesz fel képet, ha úgy gondolja  Wink Cheesy
Nemszóltam,csakszóltam! Cheesy

Tóth Zoltán

« Hozzászólás #4832 Dátum: 2009 Július 06, 16:35:17 »

Fényképelögéped meg aludt a fiókban,mi? Grin

ja, pontosan. majd a gazdája tesz fel képet, ha úgy gondolja  Wink Cheesy
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #4831 Dátum: 2009 Július 06, 16:29:27 »

A hétvégén állt előttünk az utcán egy frissen felújított téegy. Megnéztem közelről  Wink Cheesy

Szép lett, gratula U96!!  Cheesy
Fényképelögéped meg aludt a fiókban,mi? Grin

Tóth Zoltán

« Hozzászólás #4830 Dátum: 2009 Július 06, 10:39:16 »

A hétvégén állt előttünk az utcán egy frissen felújított téegy. Megnéztem közelről  Wink Cheesy

Szép lett, gratula U96!!  Cheesy

« Hozzászólás #4829 Dátum: 2009 Július 02, 07:45:21 »

Dream Theater, Budapest, 2009.

Ez már a hatodik budapesti Dream Theater koncertem volt, így hűde nagy meglepetésekre nem számítottam.
Ezúttal nem a PeCsában, hanem az Arénában rendezték. Nem fenyegetett így sem az időjárás, sem az ostoba 10 órás csendrendelet miatti rövidített műsor veszélye. Eleinte féltem, hogy nem telik meg az Aréna, de a végén, ha nem is zsúfolt, de telt ház volt.

Kezdjük talán a közönséggel. Szép számban voltunk jelen, rengeteg idegen szó is hallatszott. Nemcsak a szomszédos, hanem távolabbi országokból is voltak vendégek. A küzdőtéren jó volt a hangulat, ahol én álltam tolongás-lökdösődés nem volt. Volt persze némi jövés-menés, tán még bagó is, de igazán nem zavaró. Vette a jónép a lapot, az új lemez számai sem voltak számukra ismeretlenek. Saját problémám, hogy nem kell túl magasnak lenni az előttem állónak, hogy jóformán semmit se lássak. Ebből a szempontból a PeCsa enyhén emelkedő nézőtere jobb.

Folytassuk a helyszínnel. Barátságos, kulturált, gyors beléptetés, röpke megszokott, felületes motozás, udvarias útbaigazítás. Így kell ezt.
Az Aréna saját cucca szólt szerintem. Voltak bakik (rezonancia néha, gerjedés), de ez még éppenhogy belefér egy élő műsorba. Nekem egy picit hangos volt, a magasak és a cinek mintha elkentek lettek volna, a lábdob viszont melldöngető volt. Színpadképről ne beszéljünk, minek az. Épp elég látnivaló a dupla dobszerelés, az új dizájnú billenytű, meg hát a zenészek. Voltak a kötelező lámpák, jól működtek, csak egy kicsit sok fényt kaptunk néha a pofánkba. Talán visszafogottabb jobb lett volna, de nem vészes.
Ezúttal kivetítő is volt. Láttam az Arénában olyan koncertet, ahol a kivetítők képe egy-az-egyben mehetett volna dévédére. Na ez sajna most nem olyan volt. Rengeteg homályos kép, néha szinkronhiba, a vágó sem állt a helyzet magaslatán: sokszor nem a lényeget mutatta. Sebaj, majd a dévédé biztosan jobb lesz.

Előzenekar. Tudjuk, milyen hálátlan a szerepük. (mondjuk épp a DT-nek volt egyszer egy előzenekara, amire ez nem érvényes, de hát az egy másik mese).
Elégedjünk meg annyival, hogy megemlítem a nevüket: Cynic.

Pontban 9-kor kezdett a DT. Elsötétült a színpad, lehullott a dobokat takaró fekete lepel és felhangzott a dévédékről már ismert bevezető, jellegzetes témákból összevágott szignál. Közben suttyomban bejöttek a zenészek és már élőben folytatták. Mit mondjak: mellbevágott. Egy olyan éveken és lemezeken átnyúló egyveleggel kezdtek, hogy annak, aki nem ismeri az anyagot, fel sem tünt volna, hogy nem egyidőban születtek a dalok. A nyitó szám(ok) után néhány üdvözlő szó, majd az új lemez nyitószáma. (Hivatalosan a koncert előtt pár nappal jelent meg a lemez, de persze a neten már régóta kering mindenféle jobb-rosszabb verzió. Nyilván ennek tudható be, hogy a közönség együtt óbégatta a szöveget :-)  )
Pihentetőül egy régen hallott lírai tétel, a végén kitűnő, felpörgő gitárszóló. Utána rögtön egy másik régi kedvenc, percnyi nyugta sincs a közönségnek. Némi poénkodás, majd újabb ismerősök a múltból. Még egy dal az új lemezről, majd zárásképp a valószínűleg legismertebb és legnépszerűbb, könnyen énekelhető DT himnusz.
(Itt kell tennem egy apró kitérőt. Megoszlanak a vélemények, hogy szükség van-e az ilyen, majdnem unalomig hallott és játszott, kötelező nóták eljátszására. Gondolok itt pl. a Deep Purle Smoke..-jára, a Jethro Tull Locomotive..-jára, a Uriah Heep Gypsyjére, Santana Black Magic..-jára, stb. Nos szerintem olyanok ezek a zenék egy-egy koncerten, mint hosszú évek után találkozni egy régi jó ismerőssel-baráttal. Tudom, mire számítsak, mégis érdeklődéssel figyelem, mi változott az utolsó találkozás óta. Kellenek ezek a biztos pontok.)

Az ilyenkor kötelező elsötétedés és pár perces közönségtombolás után persze a ráadás: ismét egy szólókkal gazdagított egyveleg, ami persze nem hatott egyvelegnek.
A koncertkörút kapcsolódik az új lemez megjelenéséhez, mégsem lemezbemutatót, hanem inkább bestof jutalomkoncertet láttunk. Jó volt ez így!

Zenészek: A Labrie-Portnoy-Petrucci trió a jelenlegi  fizimiskájuk alapján akár a Három Testőrt is eljátszhatná filmen (és azért nem a Karibi Kalózokat, mert azt már Keith Richards lefoglalta :-)  ). Rudess az említett filmben akár Richelieu is lehetne, ha felhúzná a bíborköpenyt. Így inkább egy joviális kiugrott shaolin-papra emlékeztet. Myung meg az utóbbi húsz évben semmit sem változott.

John Petrucci: most is tökéleteset nyújtott. Végig mélyen együttél a zenével, de azért a félmosoly ott van a szája sarkában, sokszor keresi a szemkontaktust a közönséggel. A színpadi mozgása a szokásos visszafogott. Váltogatta szépen a gitárjait, még egy kétnyakú is előkerült. Nem hallottam hibát a játékában, szerintem ő is élvezte.
James Labrie: sokan kritizálják, főleg a koncertteljesítményét. Most nincs helye a fanyalgásnak, 100%-os volt. A -sokszor nem rövid- instrumentális részek alatt elhagyta a színpadot, lehet, hogy ápolta a torkát, jól tette.  Befutotta az egész színpadot, irányította-vezényelte a közönséget, ha kellett. Hibátlan.
John Myung: már 20 éve nem értem, miért vonul a háttérbe. Mindössze két, szólónak igazán nem nevezhető kiállása volt. A produkciója a tőle megszokott igen magas színvonalú, hibátlan volt. Nélküle nem lenne a Dream Theater az, ami!
Jordan Rudess: mit mondjak... a játékában nincs hiba, csak néhány idétlen hangszínt elfelejthetne végre. Nem kéne erőltetni az új csodamasszírozantyúját sem. Kíváncsi vagyok mit művelne egy akusztikus hangversenyzongorán, ki kellene egyszer koncerten is próbálni. Féltem a ráadásban elővett pallosszerű nyakbaakasztós kétoktávos micsodától. Parasztvakításnak tartom, már Benkő Lacinak sem állt jól a nyolcvanas évek elején... Nos, a vártál azért jobb volt, egészen elfogadható és élvezhető párbajt vívott Petruccival a ráadásban. Azért ha nem lett volna, nem sajnálnám. Egyszóval: virtuóz a játéka, de mintha nem találná újabban a helyét. Kár.
Mike Portnoy: a Dream Theater szíve-lelke-motorja-mindene. Az egész este csupán egyetlen szólója volt. Az elejétől a végéig. Néha talán egy kicsit sok, de hát őt így szeretjük. Végigbohóckodta az egész műsort úgy, hogy egy tizedmásodpercre sem ment a produkció rovására. Jó kedve volt és ez minősíti a műsort is.

És akkor a (remélem hibátlan) setlist:

IN THE PRESENCE OF ENEMIES PT.1.
BEYOND THIS LIFE
MISUNDERSTOOD
A NIGHTMARE TO REMEMBER
HOLLOW YEARS
CAUGHT IN A WEB
EROTOMANIA
VOICES
SOLITARY SHELL
RITE OF PASSAGE
PULL ME UNDER
---------------
METROPOLIS - LEARNING TO LIVE - THE CRIMSON SUNSET MEDLEY

képek:

« Utoljára szerkesztve: 2009 Július 02, 08:39:37 írta BlackPsenior »
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #4828 Dátum: 2009 Június 23, 20:14:42 »

Egyebekkel nem tudok szolgálni.
Ebböl próbál megélni,amit fest azonnal eladja(ha van vevö!)
Ezt a képet is 4 éve gyártotta,nekem is 20ezeré akarta eladni,mondtam,annyit nem érek magamnak,most meg nekem adta egy söré! Grin
Respect. Idönként felmegy bennem a pumpa, mikor látom, hogy rengeteg igazán ígéretes művész az utcasarkon éhezik, és emellett a szenny, a nyál fröcsög a milliókkal együtt a rengeteg lófasz tv-n, csatornán.
Fiatal vagyok, de ez számomra annál borzasztób...  Embarrassed Cry
A zenekaromban is pont ezért feltűnnek időről időre hasonló egyéniségek, a nevük most nem fontos.A lényeg az artifexum, az érzés és a dícséret, és az egymásra utaltság.
« Utoljára szerkesztve: 2009 Június 23, 20:16:45 írta slavia919 »

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #4827 Dátum: 2009 Június 21, 12:27:22 »

Nem is tudtam hogy Ginsberg tud gitározni!!(Amúgy jÓ) Cheesy Cheesy Cheesy
Grin

Tóth Zoltán
Nem elérhető oldfield

« Hozzászólás #4826 Dátum: 2009 Június 21, 12:25:46 »

Talán itt nem OFF!? Cheesy
Ezt tette velem a barátom. Grin
<beszúrt kép törölve>
Nem is tudtam hogy Ginsberg tud gitározni!!(Amúgy jÓ) Cheesy Cheesy Cheesy
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #4825 Dátum: 2009 Június 21, 11:54:37 »

itt semmi sem off!

amúgy gratula a barátnak, qrvajó! egyéb képekre is kíváncsi lettem..  Wink Cheesy
Egyebekkel nem tudok szolgálni.
Ebböl próbál megélni,amit fest azonnal eladja(ha van vevö!)
Ezt a képet is 4 éve gyártotta,nekem is 20ezeré akarta eladni,mondtam,annyit nem érek magamnak,most meg nekem adta egy söré! Grin

Tóth Zoltán

« Hozzászólás #4824 Dátum: 2009 Június 21, 11:14:14 »

itt semmi sem off!

amúgy gratula a barátnak, qrvajó! egyéb képekre is kíváncsi lettem..  Wink Cheesy
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #4823 Dátum: 2009 Június 21, 10:30:07 »

Tóth Zoltán
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #4822 Dátum: 2009 Június 15, 13:07:57 »

a XIII. ker-ben 1920.- Ft (egyszeri kezelési költség, tehát januárban és decemberben is ugyanannyi). feltétel az állandó kerületi lakás. ja, és a főváros által kezelt utakra nem érvényes.

hmm, köszönöm szépen az infot!

Farkas Attila Balázs
Az optimisták angolul tanulnak. A pesszimisták héberül. A realisták - lőni

« Hozzászólás #4821 Dátum: 2009 Június 15, 12:34:26 »

Seniornak meg gratula a "legalizáláshoz"!
tényleg, mennyi most egy parkolási engedély hivatalosan? amilyet csináltál, olyanra gondolok

a XIII. ker-ben 1920.- Ft (egyszeri kezelési költség, tehát januárban és decemberben is ugyanannyi). feltétel az állandó kerületi lakás. ja, és a főváros által kezelt utakra nem érvényes.
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #4820 Dátum: 2009 Június 15, 09:44:52 »

jól van na, honnan kéne latinul tudnom, még sosem jártam ott :-PPP

orvosnál meg bíróságon csak voltál már?! Tongue

Seniornak meg gratula a "legalizáláshoz"!
tényleg, mennyi most egy parkolási engedély hivatalosan? amilyet csináltál, olyanra gondolok

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4819 Dátum: 2009 Június 15, 09:03:41 »

"Vadász, vadász, te ....ni jársz ide" latin
műveletlen... Tongue

jól van na, honnan kéne latinul tudnom, még sosem jártam ott :-PPP

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.

« Hozzászólás #4818 Dátum: 2009 Június 15, 08:20:21 »

ez milyen nyelven jelent mit?

mitjelent, mitjelent... igyál még egy söröt vazze, aztjelenti!!   Wink Grin
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #4817 Dátum: 2009 Június 15, 08:20:11 »

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #4816 Dátum: 2009 Június 15, 08:18:17 »

"Vadász, vadász, te ....ni jársz ide" latin
műveletlen... Tongue

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4815 Dátum: 2009 Június 15, 08:15:12 »

flex 'em all!
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #4814 Dátum: 2009 Június 15, 02:23:30 »

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4813 Dátum: 2009 Június 13, 20:52:19 »

valami motorszerelő-krosszversenyző. egy dízel téhárommal készül jövőre bamakóba. szereti a kalandot  Grin

erről az ismert alapvicc jut eszembe:
vadász, vadász, te szopni jársz ide? :-))

flex 'em all!

« Hozzászólás #4812 Dátum: 2009 Június 13, 17:39:23 »

ki volt az a szerencsétlen, aki megvette?

valami motorszerelő-krosszversenyző. egy dízel téhárommal készül jövőre bamakóba. szereti a kalandot  Grin
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4811 Dátum: 2009 Június 13, 15:15:52 »

elment a busz    Undecided Cry

ki volt az a szerencsétlen, aki megvette?

flex 'em all!

« Hozzászólás #4810 Dátum: 2009 Június 13, 12:37:34 »

elment a busz    Undecided Cry
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4809 Dátum: 2009 Június 12, 17:46:48 »

Grin
Ilyenkor semmit nem csinálnak a parkolóellenőrök? Rendőrt nem hívnak? Nem vitetik el a kocsit?

a rendőr mit csinál? semmit.
kerékbilincset nem tehetnek fel, mert ha esetleg "eltűnik", akkor a főnökük megkérdezi, hogy "mire raktátok fel, gyerekek?"

a közteresek tesznek rá egy papírt, hogy vidd a gecibe az autódat 30 napon belül.
azonban nem viszik el, ha esetleg annyit is állnál egy helyben, mert a helyi önkormányzatnak kell megfinanszirozni az elszállítást.

akkor lehet szopó, ha egy köztéri kamera látja, amint veszed le a rendszámot, mert azért megdolgoztathatják a púzókádat.

körülbelül ennyi a történet.

flex 'em all!
Nem elérhető tazoli49

« Hozzászólás #4808 Dátum: 2009 Június 12, 17:02:32 »

szép dolgok.
ezért maradok továbbra is a rendszámlevevősök táborában.

Grin

Ilyenkor semmit nem csinálnak a parkolóellenőrök? Rendőrt nem hívnak? Nem vitetik el a kocsit?
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4807 Dátum: 2009 Június 12, 11:34:20 »

első pacák: frankón elismeri, hogy a megállás után nem rohant egyből a parkolóórához, mert nem volt aprója. beletelt egy kis időbe, míg váltott. megvette a jegyet, de addigra már lefényképezték, zacsi az ablakon. semmi baj, kifizeti a bírságot, viszont kéri szépen vissza a jegy árát. na azt nem lehet...
első csaj: lemérte, hogy attól a helytől, ahol állt 300m-re van a legközelebbi parkolóóra. a legjobb indulattal sem képes az oda-vissza 600 métert 3 perc alatt lefutni úgy, hogy közben még jegyet is vált. megoldás: edzzen bőszen, sokaknak sikerül!
második csaj: jogos a büntetés, elhúzódott az ügyintézése, lejárt a jegy, nem vitatkozik. itt a pénz a kezében, tessék, odaadja a büntit. na azt nem lehet, mert lízingelt az autó, nem ő a tulajdonos, ilyen ügyekben nem járhat el. szerezzen előbb írásos hozzájárulást a tulajtól (lízingcégtől), hogy befizetheti a saját büntijét. de siessen, mert nemsokára átadják az ügyet a bíróságnak és akkor már többe kerül.
harmadik csaj: kapott egy levelet valami régi bírságról. még annak idején a parkoláskor kipengette a pótdíjat, de valamit valaki elnézett és most keresnek rajta vagy 300 forintot. a levélben a markó utcát emlegették. odament, de onnan elküldték a bajzába. a bajzából a parkolócéghez. saját fülemmel hallottam, hogy a parkolócéges kiscsaj a markóba küldte. az anyus akkor kapott idegbajt...

még mielőtt bementem volna a sóhivatalba, 5 perccel előbb valami verekedésféle is indult, de arról sajnos lemaradtam. állítólag a pulton átnyúlva készült pofozkodni az illető. csak hallomásból tudom, a feldúlt ügyfél mindenféle meló utáni megvárással és fenyítéssel csábította az ügyintézőt.

szóval zajlik az élet. láttam a mennyezeten két vebkamerát is. ha lenne egy kis eszük, jópénzért publikálnák az eseményeket, jobb, mint egy brazil szappanopera...

szép dolgok.
ezért maradok továbbra is a rendszámlevevősök táborában.

flex 'em all!

« Hozzászólás #4806 Dátum: 2009 Június 12, 11:30:30 »

mesélj, szenyor!
úgyis alacsony a vérnyomásom :-))

első pacák: frankón elismeri, hogy a megállás után nem rohant egyből a parkolóórához, mert nem volt aprója. beletelt egy kis időbe, míg váltott. megvette a jegyet, de addigra már lefényképezték, zacsi az ablakon. semmi baj, kifizeti a bírságot, viszont kéri szépen vissza a jegy árát. na azt nem lehet...
első csaj: lemérte, hogy attól a helytől, ahol állt 300m-re van a legközelebbi parkolóóra. a legjobb indulattal sem képes az oda-vissza 600 métert 3 perc alatt lefutni úgy, hogy közben még jegyet is vált. megoldás: edzzen bőszen, sokaknak sikerül!
második csaj: jogos a büntetés, elhúzódott az ügyintézése, lejárt a jegy, nem vitatkozik. itt a pénz a kezében, tessék, odaadja a büntit. na azt nem lehet, mert lízingelt az autó, nem ő a tulajdonos, ilyen ügyekben nem járhat el. szerezzen előbb írásos hozzájárulást a tulajtól (lízingcégtől), hogy befizetheti a saját büntijét. de siessen, mert nemsokára átadják az ügyet a bíróságnak és akkor már többe kerül.
harmadik csaj: kapott egy levelet valami régi bírságról. még annak idején a parkoláskor kipengette a pótdíjat, de valamit valaki elnézett és most keresnek rajta vagy 300 forintot. a levélben a markó utcát emlegették. odament, de onnan elküldték a bajzába. a bajzából a parkolócéghez. saját fülemmel hallottam, hogy a parkolócéges kiscsaj a markóba küldte. az anyus akkor kapott idegbajt...

még mielőtt bementem volna a sóhivatalba, 5 perccel előbb valami verekedésféle is indult, de arról sajnos lemaradtam. állítólag a pulton átnyúlva készült pofozkodni az illető. csak hallomásból tudom, a feldúlt ügyfél mindenféle meló utáni megvárással és fenyítéssel csábította az ügyintézőt.

szóval zajlik az élet. láttam a mennyezeten két vebkamerát is. ha lenne egy kis eszük, jópénzért publikálnák az eseményeket, jobb, mint egy brazil szappanopera...
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4805 Dátum: 2009 Június 12, 11:17:39 »

Alkalomadtán mesélek, ha igényli valaki.

mesélj, szenyor!
úgyis alacsony a vérnyomásom :-))

flex 'em all!

« Hozzászólás #4804 Dátum: 2009 Június 12, 10:47:35 »

Végre hivatalosan is enyém a Rozi.
A kerületi ocsmányirodában meglepően flottul ment minden: stimmelt az időpontfoglalásom, sorszámot kaptam, még egy kicsit előbb is hívtak be.
Minden papír rendben volt, adott az ügyintéző két csekket. Mialatt a szomszédos kisbüdös postán befizettem, elkészült a forgalmi.

Össze sem hajtottam, azon melegében vittem a kerületi illetékes parkolócéghez. Arra is időben rákészültem, minden papír kitöltve szépen.
(Mondjuk egy kicsit érdekes volt, hogy az előző lakhelyemről kellett igazolást hozni, miszerint nincs semmiféle tartozásom a birtokomban nem lévő autóra. Alig akartak ilyen papírt adni, a végén mégiscsak kipréseltek magukból valamit. Elsőre persze az sem sikerült, először a nevemet írták el, másodszor a régi lakhelyemet nem találták el, a végén elhoztam a papírt. Otthon vettem csak észre, hogy a rendszám sem stimmel, de reméltem, nem fog feltűnni senkinek. Nem is tűnt...)

Parkolócég. Eldugott kis mocskos iroda, három ügyintéző, lényegesen több ügyfél. Az én esetem sima ügy volt, de közben kénytelen voltam néhány más ügyet végighallgatni. Alkalomadtán mesélek, ha igényli valaki. Végülis egy óra várakozás után a kezemben az ingyenes parkolásra jogosító matrica. (Mondjuk az átvételi elismervényen elírták a nevem, pedig előttük volt a személyim, amin szép nagy nyomtatott betűkkel van írva minden. Másodikra azért sikerült.)

« Hozzászólás #4803 Dátum: 2009 Június 09, 09:19:55 »

kösz a tanácsokat.  Cheesy Wink
sajnos nem egy egyszerű átírásról van szó.
magát az átírást meg kellett, hogy előzze egy lakcímváltoztatás is.  abban nem hiszem, hogy bárki tudna segíteni. a lakcímváltoztatás után már az új címre kellett intézni a biztosítást, eredetvizsgálatot.
az átírás után meg a parkolócégnél kell intézni az ügyeket, abban sem számíthatok másra.
szóval egy hosszú folyamat egyetlen elemét nem érdemes kiemelni szerintem, azzal nem lennék sokkal előbbre.
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #4802 Dátum: 2009 Június 09, 09:11:16 »

ne vegyétek már el Senior nyaraló-programját!
ő szereti elütni valami értelmessel a rengeteg szabadidejét Smiley

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #4801 Dátum: 2009 Június 09, 07:04:21 »

csaxólok, hogy rnie vállal átrást.
külön dí nélkül.
hogy ebben neki mi a biznisz, azt nem tudom, de működik a dolog.
és reggel odaadod a pírokat délután a neveden a verda !

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #4800 Dátum: 2009 Június 08, 22:07:30 »

minden másodikat a saját nevére íratja Cheesy

jaaaaa :-)))

flex 'em all!
Oldalak: 1 ... 174 175 176 177 178 [179] 180 181 182 183 184 ... 299
Nyomtatás

Ugrás: