www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 21, 04:52:32

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 122 123 124 125 126 [127] 128 129 130 131 132 ... 299
Nyomtatás
Szerző Téma: BlackP  (Megtekintve 3025749 alkalommal)
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6919 Dátum: 2010 December 03, 21:46:35 »

hah, tavaly nyáron vettük a cliot 36 ezerrel most 115 van benne
szerintem nyertem Smiley
nem versenynek szántam

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Holló

yeah Boy

« Hozzászólás #6918 Dátum: 2010 December 03, 21:46:13 »

az nem a kölök miatt van?

legalábbis a környezetemben a gyakorlat azt mutassa, hogy a kitaposott padlólemez már a múlté, ahol hátulra bekerült(ek) a gyerekülés(ek).

szerintem nem lehet előrébb húzni az ülést Smiley

Tudtátok, hogy a holló az 1etlen madárfaj, ami pusztán az élvezet kedvéért repül?
by KIZS
Nem elérhető noel-68

« Hozzászólás #6917 Dátum: 2010 December 03, 21:43:17 »

az nem a kölök miatt van?

legalábbis a környezetemben a gyakorlat azt mutassa, hogy a kitaposott padlólemez már a múlté, ahol hátulra bekerült(ek) a gyerekülés(ek).

én meg ahogy öregszem, egyre inkább bírom.
elszüttyögök a 40-nel haladó sorban és kurvára leszarom.

pöcsköszörűvel persze húzom neki nyélen. :-))
Nem elérhető Holló

yeah Boy

« Hozzászólás #6916 Dátum: 2010 December 03, 21:41:02 »

hah, tavaly nyáron vettük a cliot 36 ezerrel most 115 van benne
szerintem nyertem Smiley

Tudtátok, hogy a holló az 1etlen madárfaj, ami pusztán az élvezet kedvéért repül?
by KIZS
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #6915 Dátum: 2010 December 03, 21:33:14 »

a héten kétszer vagy háromszor tankoltam tele a cégest...tegnap előtt és ma is szeged, hétfőn kiskunhalas...40000 felett vagyok az évben, meguntam
én meg ahogy öregszem, egyre inkább bírom.
elszüttyögök a 40-nel haladó sorban és kurvára leszarom.

pöcsköszörűvel persze húzom neki nyélen. :-))

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #6914 Dátum: 2010 December 03, 20:12:08 »

a héten kétszer vagy háromszor tankoltam tele a cégest...tegnap előtt és ma is szeged, hétfőn kiskunhalas...40000 felett vagyok az évben, meguntam

Az nem rossz... akkor én kispályás vagyok... Én csak 55 ezret tettem a cégesbe, 3 év alatt... Roll Eyes

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6913 Dátum: 2010 December 03, 20:10:52 »

Én is nagyon öregszem, mert régen szerettem Pesten vezetni, de már nemigazán... Undecided
Nagyjából, ezen okok miatt...

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #6912 Dátum: 2010 December 03, 20:03:14 »

ebben a sorrendben  Grin

Én is nagyon öregszem, mert régen szerettem Pesten vezetni, de már nemigazán... Undecided
Nagyjából, ezen okok miatt...

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6911 Dátum: 2010 December 03, 20:00:28 »

Oké, oké... Grin Csak ez olyan hirtelen beírás volt...
De mit utálsz? A forgalmat, a sok idiótát, vagy az egészet?
ebben a sorrendben  Grin

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #6910 Dátum: 2010 December 03, 20:00:07 »

ki írjon a blackp topikba, ha nem én?

Oké, oké... Grin Csak ez olyan hirtelen beírás volt...
De mit utálsz? A forgalmat, a sok idiótát, vagy az egészet?

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6909 Dátum: 2010 December 03, 19:38:42 »

Ez most hogy jön ide?  Roll Eyes
ki írjon a blackp topikba, ha nem én?

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #6908 Dátum: 2010 December 03, 19:25:05 »

nagyon utálok már vezetni

Ez most hogy jön ide?  Roll Eyes

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6907 Dátum: 2010 December 03, 19:13:49 »

nagyon utálok már vezetni

Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #6906 Dátum: 2010 November 29, 18:42:10 »

egy demizson bor után már őt sem ismerte meg :-))
Ez lehet a megoldás! Cheesy

Tóth Zoltán
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #6905 Dátum: 2010 November 29, 08:08:00 »

nem volt ott Szenyora? Grin
egy demizson bor után már őt sem ismerte meg :-))

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #6904 Dátum: 2010 November 28, 20:47:16 »

(céges buli volt ugyanis. apróság, hogy senkit sem ismertem. talán így volt jó...  Wink Grin  )
nem volt ott Szenyora? Grin

Tóth Zoltán
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #6903 Dátum: 2010 November 28, 20:41:33 »

az volt a jó, hogy nem kellett fizetni érte (céges buli volt ugyanis. apróság, hogy senkit sem ismertem. talán így volt jó...  Wink Grin  )
Jah, te is igy jarsz el mindenfele ceges bulikra? :-)))

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #6902 Dátum: 2010 November 28, 18:59:23 »

na megjöttünk, a rozi nagyon jól szerepelt. (autópálya elkerülésével 110-es utazó, minden gond nélkül.) benzinkutas, recepciós kérdezett róla. előbbinek állítólag volt egy csomó bogara-busza-typ3-a...
pinece: nagyon monumentális, hihetetlen, mennyi lötty lapul a föld alatt. egész üzem dolgozik ott lent.
sajnos csak nagyon későn derült ki, hogy nagykegyesen söröt is osztanak, így kénytelen voltam beérni a hegy levével (pedig nemigen bejövős nálam).
mindenesetre megittam vagy kétévnyi adagomat. meglepő módon csak egy picinykét égett a gyomrom, egyáltalán nem szállt a fejembe, sőt másnap sem volt fejfájásom.
lehet, hogy a vargányaleves meg a sült malaccsülök is segített. mindenesetre nagyon jól laktunk (mindkét értelmében). jó volt a kaja és jó volt a szállás. főleg az volt a jó, hogy nem kellett fizetni érte (céges buli volt ugyanis. apróság, hogy senkit sem ismertem. talán így volt jó...  Wink Grin  )
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #6901 Dátum: 2010 November 28, 11:28:29 »

háj,
üdvözlet Villányból, a Bock pincészet vendégházából. most hatolunk le a mélybe hordónézőbe.
utána eszemiszom, dínomdánom Wink Cheesy

Csak aztán fel is tudjatok jönni! Vagy annyi bor mellett ez kit érdekel???? Roll Eyes Cool Grin

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #6900 Dátum: 2010 November 27, 21:33:20 »

háj,
üdvözlet Villányból, a Bock pincészet vendégházából. most hatolunk le a mélybe hordónézőbe.

sört is árulnak?  Roll Eyes

flex 'em all!
Nem elérhető sparkafer

30-347-1939

« Hozzászólás #6899 Dátum: 2010 November 27, 21:00:26 »

háj,
Jó eszem-iszomot! Grin Grin

Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #6898 Dátum: 2010 November 27, 18:42:26 »

Jó hely! Én nagyon elferdültem annó... :-)

háj,
Nem elérhető oldfield

« Hozzászólás #6897 Dátum: 2010 November 27, 18:13:13 »

háj,
Jó mulatást Wink
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #6896 Dátum: 2010 November 27, 17:44:45 »

háj,
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6895 Dátum: 2010 November 26, 18:55:51 »

Én sem de az a baja, hogy a jelenlegi rend szerint fixen lefoglal egy területet és azt gondolom a trim sem helyezgeti át, hogy statisztikailag "egyszerre" nyiffanjon ki minden memóriacella. Emiatt az a rész jobban fárad. Majd gondolom ezt is kijavítják, hogy SSD esetén más legyen a virtuális memóriakezelés módja. 
ha a rendszer kezeli a méretét, nem fix helyet foglal. és nekem inkább legyen gyorsabb a gépem és menjen a "vinyóm" 15 évet 20 helyett

Nem elérhető Petyó

1962

« Hozzászólás #6894 Dátum: 2010 November 26, 18:44:09 »

én a virtuális memóriát nem raknám át, végülis a virtuális memóriának a rendszer gyorsítás a célja, nem baj, ha gyors drive-on van. pár év után úgyis cserélem jobbra, leszarom, ha így csak 15 évet fog menni, nem 20at, nabumm

Én sem de az a baja, hogy a jelenlegi rend szerint fixen lefoglal egy területet és azt gondolom a trim sem helyezgeti át, hogy statisztikailag "egyszerre" nyiffanjon ki minden memóriacella. Emiatt az a rész jobban fárad. Majd gondolom ezt is kijavítják, hogy SSD esetén más legyen a virtuális memóriakezelés módja. 

Petyó
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6893 Dátum: 2010 November 26, 16:03:49 »

én a virtuális memóriát nem raknám át, végülis a virtuális memóriának a rendszer gyorsítás a célja, nem baj, ha gyors drive-on van. pár év után úgyis cserélem jobbra, leszarom, ha így csak 15 évet fog menni, nem 20at, nabumm

Nem elérhető noel-68

« Hozzászólás #6892 Dátum: 2010 November 26, 14:04:21 »

Köszönöm a kimerítő válaszokat. A prohardveres cikkeket én is elolvastam, pont nem rég jelent meg egy összehasonlító teszt is.
Laptopba kellene a cucc, úgyhogy sok alternatívám nincs. Teljesen új gépet nem akarok venni, egy kis upgradre gondoltam (ssd + 4 vagy 8gb ddr3).
Igazából meg vagyok elégedve a mostanival is (2éves gép), de néha mehetne gördülékenyebben. Pl. ha PS fut, akkor az jelentősen visszafogja a rendszert, vmware-t meg el is kellett felejtenem, pedig - bár ritkán - de néha szükség lenne rá.
Jaigen, tudtommal az osx 10.6 sem támogatja még a trim-et, emiatt van bennem egy para, és amit a prohardver is ajánl, és hogy legyen mindig valamennyi szabad hely a gépen, ahhoz már legalább 50k csak az ssd.. Ha még 3 évig jó lenne a cucc, akkor elégedett lennék, de ez mire vonatkozik? Csak ha tönkremegy, vagy milyen szintű teljesítménycsökkenés esetén lehet hisztizni?

Igaz:

Az a helyzet, hogy a TRIM-et az SSD-n kívül az operációs rendszernek, sőt még az alaplapi drivernek is támogatnia kell. A TRIM parancsot ugyanis az operációs rendszer küldi el a SATA-meghajtóprogram felé, majd az továbbítja az SSD felé. Jelenleg csak a Windows 7 és a Windows 2008 R2, illetve a Linux 2.6.33-as kernele támogatja. A Windows Vista és Windows XP tulajoknak, illetve a korábban kiadott kernelre épülő Linuxot használóknak más megoldást kell találniuk. Erre hivatottak a különböző "garbage collector" (GC), azaz szemétgyüjtőként ismert programok, mint amilyen az Intel-féle SSD Toolbox vagy az Indilinx-vezérlős SSD-khez írt wiper, illetve a Linuxos wiper.sh, az erre épülő DiskTRIM és a hdparm. A GC-programok általában az SSD felülírhatóként megjelölt területeit írják teli FF-fel (255-ös érték), így létrehoznak egy akkora fájlt amekkora az SSD-n található szabad terület, majd letörlik azt, így gyakorlatilag megtisztítják az SSD "felületét". Ez a megoldás lassú és körülményes, mert a programot manuálisan kell futtatni, de még mindig jobb, mint a semmi.
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #6891 Dátum: 2010 November 26, 11:39:45 »

Attól, hogy a trimet tudja az SSD, magától még nem csinál semmit...  Sad
Nekem legalábbis kellett egy drivert telepítenem a win7-hez AMD alapú rendszerhez pedig maga a meghajtó trimes.
Igaz:

Az a helyzet, hogy a TRIM-et az SSD-n kívül az operációs rendszernek, sőt még az alaplapi drivernek is támogatnia kell. A TRIM parancsot ugyanis az operációs rendszer küldi el a SATA-meghajtóprogram felé, majd az továbbítja az SSD felé. Jelenleg csak a Windows 7 és a Windows 2008 R2, illetve a Linux 2.6.33-as kernele támogatja. A Windows Vista és Windows XP tulajoknak, illetve a korábban kiadott kernelre épülő Linuxot használóknak más megoldást kell találniuk. Erre hivatottak a különböző "garbage collector" (GC), azaz szemétgyüjtőként ismert programok, mint amilyen az Intel-féle SSD Toolbox vagy az Indilinx-vezérlős SSD-khez írt wiper, illetve a Linuxos wiper.sh, az erre épülő DiskTRIM és a hdparm. A GC-programok általában az SSD felülírhatóként megjelölt területeit írják teli FF-fel (255-ös érték), így létrehoznak egy akkora fájlt amekkora az SSD-n található szabad terület, majd letörlik azt, így gyakorlatilag megtisztítják az SSD "felületét". Ez a megoldás lassú és körülményes, mert a programot manuálisan kell futtatni, de még mindig jobb, mint a semmi.
Nem elérhető Petyó

1962

« Hozzászólás #6890 Dátum: 2010 November 26, 11:35:59 »

ŐŐŐ trim parancsot nem a SSD vezérlőjének kell ismernie?
Alaplap nem foglalkozik ilyenekkel.

Attól, hogy a trimet tudja az SSD, magától még nem csinál semmit...  Sad
Nekem legalábbis kellett egy drivert telepítenem a win7-hez AMD alapú rendszerhez pedig maga a meghajtó trimes.

Azt elfelejtettem beírni, hogy az az érzés megfizethetetlen, hogy az egyetlen forgó alkatrész a gépben a hűtőventillátor.  Grin
« Utoljára szerkesztve: 2010 November 26, 11:39:52 írta Petyó »

Petyó
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #6889 Dátum: 2010 November 26, 11:30:50 »

Ha sajnálod...
ŐŐŐ trim parancsot nem a SSD vezérlőjének kell ismernie?
Alaplap nem foglalkozik ilyenekkel.
Nem elérhető Petyó

1962

« Hozzászólás #6888 Dátum: 2010 November 26, 11:18:38 »

SSD-vel kapcsolatban képben van itt valaki? Konkrét kérdés: ha az oprendszer nem támogatja a trim-et, akkor is érdemes beruházni, vagy hagyjam a fenébe, mert hamarabb kipurcan? Vannak tapasztalatok?

Ha sajnálod az SSDre a pénzt mert félsz, hogy tönkremegy akkor vegyél az árán inkább 3db 500GB-os vinyót és kösd őket raid-be. Nem fogják elérni az SSD sebességét de a megszokott módon tudod installálni és használni. Ez is egy fontos szempont. Három év múlva már kiforrott lesz az SSD technika minden részlete és az általad felhozott problémákkal sem nem fog küzdeni sem hardver sem szoftver oldalon. Ha küzdő tipus vagy vedd meg mert három év múlva már egy lyukas garast sem fog érni addig meg kibírja úgy is.  Grin Az én SSD-mre asszem három év garit adtak.
Nekem win7 alatt van. Az támogatja alapból a particó eltolást és a trimmet is. Próbából XP alá is feltettem. Ott is működik de a partíció eltolást kézzel kell csinálni, trim meg nincs mert AMD-s lapom van (nincs dirver hozzá). A gondot egyedül az okozta, hogy ha volt mellette vinyó is amikor installáltam a win7-et mindig a vinyóra akart települni a rendszer és nem az SSD-re. Próbálkoztam párszor meggyőzni az igazamról (BIOS állítás, SATA kábelek csereberéje) de a végén inkább kivettem a hagyományost és feraktam úgy a win7-et. Utána már nem volt gondja a régi rendszerű vinyóval sem.
Annyi a lényeg, hogy nem érdemes az SSD-t temp fájlok tárolására használni mert az koptatja a memória cellákat, a trim meg ugye ezt lenne hivatott kompenzálni a kevésbé terhelt cellák kontójára. Ezért is raktam mellé egy sima HDD-t és minden ilyen temp dolgot átirányítottam rá (pl virtuális memória, recycle bin, evironment variables - környezeti változók temp és tmp átirányítás, böngésző tempjének átirányítás stb. Grin ). Az SSD-n ki kell kapcsolni a defragmentálást mert minden cellát ugyanakkora idő alatt ér el nincs jelentősége a töredezetten tárolt adatok folyamatos tárolásúvá tételének. Win7 alatt még van egy olyan automatikus funkció ami kitalálja a szokásaid alapján, hogy milyen alkalmazásokat használsz. Ezeket tölögeti be temp fájlokba amíg te kávézol a rendszer indulásakor. Ezt a funkciót is ki kell kapcsolni (prefecth és van egy tesója is arra most nem emlékszem mi a neve). Más nem jut eszembe.  Smiley Ráment két estém az egész ügyre de minden leosztást végigzongoráztam.
Én használni vettem, majd később rakok rá egy virtuális gépet. Az lesz az igazi próba, mert az ír-olvas ezerrel. Az adatelérés nagyon jó és gyakorlatilag folyamatosan van mentés üzem közben, nem úgy mintha RAM-drájvon lenne a virtuális gép.

Petyó
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #6887 Dátum: 2010 November 26, 11:15:28 »

mi az az ssd?
űmeg trim?
solid state drive. Tudod olyan kis kütyü ami olyan mint egy vinyó csak nincs benne tányér meg ilyenek. Úgy képzeld el mint sok összekapcsold pendrájvot.
A trim meg egy parancs igazából, hogy tudja az ssd vez. hogy meilyk részén van törölt információ.
« Utoljára szerkesztve: 2010 November 26, 11:17:33 írta slavia919 »

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #6886 Dátum: 2010 November 26, 11:12:07 »

mi az az ssd?
űmeg trim?

"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség." (M.Oyama)
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6885 Dátum: 2010 November 25, 18:58:04 »

hamarabb kipurcan, de azért lehet kitolni ezt az időtartamot. én nemrég vettem ssd-t, előtte átrágtam egy hosszú cikket, megéri, megnyugtató
de amúgy erősen túlmisztifikált dolog ez az ssd halálozás. a vinyónak is van élettartama, csak ezt nem reklámozzák, kevésbé sarkalatos, de létező probléma. és a hibaforrás is sokkal több, mint az ssd esetén. én crosair nova 32 gigás mlc-t vettem 20ért 3 év garral, nincs panasz, gyorsabb, mint a velociraptorom volt

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6884 Dátum: 2010 November 25, 18:56:04 »

SSD-vel kapcsolatban képben van itt valaki? Konkrét kérdés: ha az oprendszer nem támogatja a trim-et, akkor is érdemes beruházni, vagy hagyjam a fenébe, mert hamarabb kipurcan? Vannak tapasztalatok?
hamarabb kipurcan, de azért lehet kitolni ezt az időtartamot. én nemrég vettem ssd-t, előtte átrágtam egy hosszú cikket, megéri, megnyugtató

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #6883 Dátum: 2010 November 25, 18:42:58 »

AVG-re mindenki panaszkodik, h fos es megfogja a gepet. Mondjatok vmi normalis virusirtot, ami nem eszik sok ramot, es nem eszik sok gepet. Nem akarok sokaig kiserletezni, emiatt nem csereltem le meg az AVGmet en sem Roll Eyes Igazabol nem is szoktam virust keresni, mer' annyi boven eleg, ha a lewarezolt fileokat megnyitas elott atnezi. AZS multkor mintha az avastot dicsoitette volna...
avast jó. Nagyon régóta van nekem. NIncs rá panasz.

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető noel-68

« Hozzászólás #6882 Dátum: 2010 November 25, 18:35:27 »

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #6881 Dátum: 2010 November 25, 18:18:48 »

akkor lehet hogy cserés lesz :S
Nekem volt egy hasonló asus lapom ilyen hibával a végén cserélni kellett.
hát, ez tutira nem lesz cserés, nem garis, foglalat javított, drága volt így nézve

Nem elérhető abes

« Hozzászólás #6880 Dátum: 2010 November 25, 17:53:13 »

AVG-re mindenki panaszkodik, h fos es megfogja a gepet. Mondjatok vmi normalis virusirtot, ami nem eszik sok ramot, es nem eszik sok gepet. Nem akarok sokaig kiserletezni, emiatt nem csereltem le meg az AVGmet en sem Roll Eyes Igazabol nem is szoktam virust keresni, mer' annyi boven eleg, ha a lewarezolt fileokat megnyitas elott atnezi. AZS multkor mintha az avastot dicsoitette volna...
Még mindig avg-zek.
Oldalak: 1 ... 122 123 124 125 126 [127] 128 129 130 131 132 ... 299
Nyomtatás

Ugrás: