www.bogarhatu.hu
- ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
Nem érkezett meg az
aktiváló e-mail?
2025 Július 19, 22:31:16
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:
Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218
Hozzaszólás
218
Témában írta
1614
Felhasználó
Legújabb tag:
mickilangelo
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Bogaras fórumok
> Téma:
SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...
Oldalak:
1
...
196
197
198
199
200
[
201
]
202
203
204
205
206
...
2015
Szerző
Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt... (Megtekintve 13197195 alkalommal)
stonemen
Re: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...
«
Hozzászólás #72595 Dátum:
2014 Augusztus 06, 05:38:54 »
Meleg motort melegben padlógázzal indíts, nem puNpálva.
Idézetet írta: Széth - 2014 Augusztus 05, 21:22:50
Én erre csak tippelek, de van sok jel, ami azt igazolja, hogy évekig a kert dísze lehetett, eladásra rakhatták össze.
Megnézetem a tűszelepet akkor majd.
Köszönöm a tippeket.
Kályha mellől indulni nem tudok sajnos, tudom, hogy eretnekség, meg főbe lőtök érte, de nincs garázsom.
Széth
Káoszisten
«
Hozzászólás #72594 Dátum:
2014 Augusztus 05, 21:22:50 »
Idézetet írta: 1303LS - 2014 Augusztus 05, 21:17:40
Ha jól tudom ez egy sokáig állt nemrég feltámasztott autó.
Én erre csak tippelek, de van sok jel, ami azt igazolja, hogy évekig a kert dísze lehetett, eladásra rakhatták össze.
Megnézetem a tűszelepet akkor majd.
Köszönöm a tippeket.
Kályha mellől indulni nem tudok sajnos, tudom, hogy eretnekség, meg főbe lőtök érte, de nincs garázsom.
"Szentjánosbogarak... Szentjánosbogarak, amik valahogy beleragadtak abba a nagy kékes-fekete izébe."
gsattila
«
Hozzászólás #72593 Dátum:
2014 Augusztus 05, 21:19:15 »
Az oválba azt hiszem jó lenne. Mit kóstál?
Idézetet írta: Imrüs - 2014 Augusztus 05, 13:22:24
Ha ilyen kell, nekem van egy pár. A koszon kívül nincs baja.
1303LS
«
Hozzászólás #72592 Dátum:
2014 Augusztus 05, 21:17:40 »
Idézetet írta: Széth - 2014 Augusztus 05, 20:55:15
A gyújtás mint rendszer talán nem lehet baja, mert az a rotort kivéve teljesen új. A karbi elvileg jó, azért megnézetem majd a szerelőmmel.
Másra nem nagyon tudok tippelni, szelephézag lett még beállítva.
Viszont csinál olyat is a gép, amikor el kell vennem a lábamat a gázról hirtelen, akkor ugye elkezd dolgozni a motorfék, és ilyenkor durran egyet a kipufogó. Nem tudom, ez mitől van, de szerintem ez sem egészséges. Lehet segít valamit, valószínűleg Ti jobban tudjátok, mint én.
Ha befolyik a tűszelep PICIKÉT akkor menet közben nem veszed észre, max fél, 1 literrel többet eszik, meg kormolja a gyertyát.
Ha befolyik a tűszelep PICIKÉT akkor leállításkor -mivel az AC nyomás alatt tart némi mennyiséget- túlfolyik a karbi, magas lesz a benzinszint, esetleg be is folyik a torokba. Ilyenkor melegen nem fog könnyen indulni.
Ha befolyik a tűszelep PICIKÉT akkor leállításkor -mivel az AC nyomás alatt tart némi mennyiséget- túlfolyik a karbi, magas lesz a benzinszint, esetleg be is folyik a torokba. Majd másnap reggelre a befolyt lé elpárolog a motor pedig hidegen újjongva veszi tudomásul, hogy a magas benzinszint miatt kicsit többet kap.
Ha befolyik a tűszelep PICIKÉT akkor állítgatáskor könnyen becsapja a mestert aki a PICIKE többlet benzin miatt máshonnan fog elvenni egy kicsit. Na ilyenkor mi történik? Na????
Viszont csinál olyat is a gép, amikor el kell vennem a lábamat a gázról hirtelen, akkor ugye elkezd dolgozni a motorfék, és ilyenkor durran egyet a kipufogó.
Na.
Ne állíts el semmit.
egy 30+ éves rendszernél nem jelentheted ki, hogy azért tiszta, mert két hete tiszta volt.
SZűrő takarítás, esetleg tűszelep csere.
Elindulni kályhától....
Ha jól tudom ez egy sokáig állt nemrég feltámasztott autó.
Sompi
«
Hozzászólás #72591 Dátum:
2014 Augusztus 05, 21:13:49 »
Idézetet írta: Imrüs - 2014 Augusztus 05, 13:22:24
Köszi de nekem nem jó, ez '58 előttibe való.
de azért köszi!!
Széth
Káoszisten
«
Hozzászólás #72590 Dátum:
2014 Augusztus 05, 21:08:54 »
Idézetet írta: BlackP - 2014 Augusztus 05, 20:56:38
egy 30+ éves rendszernél nem jelentheted ki, hogy azért tiszta, mert két hete tiszta volt. az is lehet, hogy olyan koszdarab lazult fel a takarítás során, ami később vált le, stb. én már 2* pucoltam ki a karbikat, pedig azok is rendben voltak. a benzinszűrőm pl alul fekete volt 3-4000km után, utána hiába volt minden új/kitakarított, jöhetett a régi részből a mocsok
Mondjuk ez is jogos. Majd kiderül, köszönöm Tőled is az észrevételt.
"Szentjánosbogarak... Szentjánosbogarak, amik valahogy beleragadtak abba a nagy kékes-fekete izébe."
BlackP
«
Hozzászólás #72589 Dátum:
2014 Augusztus 05, 20:56:38 »
Idézetet írta: Széth - 2014 Augusztus 05, 20:34:57
mágus és 1303LS, köszönöm a válaszotokat.
A karbit elvileg beállította, meg kitakarította a szerelőm, azzal talán nincs gond. Az automata szívatóval volt gond, a cekasz cserélve lett. Azelőtt fogyasztott a kis 1.2-es motor 12 litert, most egy olyat sikerült csinálni (Győr-Bp-Gyömrő-Bp-Győr) hogy 410 km alatt ivott meg a gép 32 liter üzemanyagot, ez 7.9-re jön ki.
(a városi fogyasztás sem több 9-nél)
Nem tartom magamat egy műszaki antitálentumnak, de a karbihoz nem értek, ahhoz nem szívesen nyúlnék, mert tuti elrontok valamit.
Hidegen mindig indul elsőre, ritkán másodikra. Meleg motornál voltak gondok, de tízet még sose kellett indítóznom (maximum hármat, de ritkán). :/ Most talán jó lesz, holnap reggel kíváncsi leszek, mit produkál.
Illetve amíg a motor nem melegedett be, előszeretettel elszöktek a lovak három hengerezés miatt. Így arra jutottam, hogy indulás előtt (ha hidegebb volt az éjjel) akkor hagyom 3-4 percet alapjáraton, hadd melegedjen, akkor nem érzem, hogy rángatna. 2 km-re lakom a munkahelyemtől, ha nem hagytam melegedni, a három hengerezés pont elmúlik, mire hazaérek vele. Szoktam vele hosszabb távra is menni, illetve néha ki szoktam menni a városból, hadd menjen, ne lustuljon el.
egy 30+ éves rendszernél nem jelentheted ki, hogy azért tiszta, mert két hete tiszta volt. az is lehet, hogy olyan koszdarab lazult fel a takarítás során, ami később vált le, stb. én már 2* pucoltam ki a karbikat, pedig azok is rendben voltak. a benzinszűrőm pl alul fekete volt 3-4000km után, utána hiába volt minden új/kitakarított, jöhetett a régi részből a mocsok
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Széth
Káoszisten
«
Hozzászólás #72588 Dátum:
2014 Augusztus 05, 20:55:15 »
Idézetet írta: ABF-932 - 2014 Augusztus 05, 20:47:49
Nem azért, de valami beállítási gond lesz ott azért, ha eddig se ugrott melegen...
A gyújtás mint rendszer talán nem lehet baja, mert az a rotort kivéve teljesen új. A karbi elvileg jó, azért megnézetem majd a szerelőmmel.
Másra nem nagyon tudok tippelni, szelephézag lett még beállítva.
Viszont csinál olyat is a gép, amikor el kell vennem a lábamat a gázról hirtelen, akkor ugye elkezd dolgozni a motorfék, és ilyenkor durran egyet a kipufogó. Nem tudom, ez mitől van, de szerintem ez sem egészséges. Lehet segít valamit, valószínűleg Ti jobban tudjátok, mint én.
ABF-932
A bogaras külső buszos szívet takar
«
Hozzászólás #72587 Dátum:
2014 Augusztus 05, 20:47:49 »
Idézetet írta: Széth - 2014 Augusztus 05, 20:34:57
A karbit elvileg beállította, meg kitakarította a szerelőm, azzal talán nincs gond. Az automata szívatóval volt gond, a cekasz cserélve lett. Azelőtt fogyasztott a kis 1.2-es motor 12 litert, most egy olyat sikerült csinálni (Győr-Bp-Gyömrő-Bp-Győr) hogy 410 km alatt ivott meg a gép 32 liter üzemanyagot, ez 7.9-re jön ki.
Nem tartom magamat egy műszaki antitálentumnak, de a karbihoz nem értek, ahhoz nem szívesen nyúlnék, mert tuti elrontok valamit.
Hidegen mindig indul elsőre, ritkán másodikra. Meleg motornál voltak gondok, de tízet még sose kellett indítóznom (maximum hármat, de ritkán). :/ Most talán jó lesz, holnap reggel kíváncsi leszek, mit produkál.
Illetve amíg a motor nem melegedett be, előszeretettel elszöktek a lovak három hengerezés miatt. Így arra jutottam, hogy indulás előtt (ha hidegebb volt az éjjel) akkor hagyom 3-4 percet alapjáraton, hadd melegedjen, akkor nem érzem, hogy rángatna. 2 km-re lakom a munkahelyemtől, ha nem hagytam melegedni, a három hengerezés pont elmúlik, mire hazaérek vele. Szoktam vele hosszabb távra is menni, illetve néha ki szoktam menni a városból, hadd menjen, ne lustuljon el.
Nem azért, de valami beállítási gond lesz ott azért, ha eddig se ugrott melegen...
Bácsi Győző
Széth
Káoszisten
«
Hozzászólás #72586 Dátum:
2014 Augusztus 05, 20:34:57 »
1303LS
«
Hozzászólás #72585 Dátum:
2014 Augusztus 05, 20:20:58 »
Idézetet írta: Széth - 2014 Augusztus 05, 20:08:36
de egyik pillanatról a másikra.
Kis kosz kerülhetett a tűszelep alá a karbiban és túlfolyik. Nme zár rendesen a benzinszint elérésekor, de csak annyira keveset ereszt túl, hogy azt a motor menet közben észrevétlenül megeszi, persze sokat fogyaszt és kormol.
Kis kosz simán túl is mehet és havaj, de ott is ragadhat hosszú időre.
Előbb többször pucold ki a tűszelepet, meg akkor már magát a karbit is, ne állíts, ne hajlítgass el semmit, ha eddig jó volt.
Az úszót még megnézheted, hogy nem-e lukadt ki és benne lötyög a benzin.
Ócska utángyártott tűszelepet csak alegvégső esetben vegyél.
Cserélj szűrőt a benzincsöveken, vagy tegyél be egyet ha nincs. A több, jobb.
mágus
«
Hozzászólás #72584 Dátum:
2014 Augusztus 05, 20:14:40 »
Szerintem nem kapcsol ki a szivató, vagy pedig nem jól van beállítva a karbid. Túl sokat kap, nem tudja elégetni a szikra a sok benzint. Melegen azért nem indul, hiden nincs gond (vagy félmelegen), mert ott igényli a dús keveréket. Szerintem
Idézetet írta: Széth - 2014 Augusztus 05, 20:08:36
Sziasztok!
Picit más téma...
Mitől lehet egy merő korom az összes gyújtógyertyám? 1000 km-t futott BOSCH gyertyák.
Nagyon nehezen indult az autó, de egyik pillanatról a másikra. Mikor elindultam ma vele, pöcc-röff, aztán mikor elindultam volna a parkolóból (10 perc után), tizedikre se indult be, utána beindult, de igen akadozva, egyenetlenül járt.
Elmentem a dolgomra haver autójával, mikor visszaértem, beindult elsőre a gép. Ismét elmentem a dolgomra, és ott is baromi nehezen indult be az autó. Hazaértem, kivettem az összes gyertyát, megpucoltam, 3x beindítottam egymás után, mindegyik alkalommal pöcc-röff. Kíváncsi leszek rá holnap reggel is.
Mitől lehettek kormosak? (főleg a vezetőoldali hengersor nézett ki csúnyán)
Előre is köszi!
Széth
Széth
Káoszisten
«
Hozzászólás #72583 Dátum:
2014 Augusztus 05, 20:08:36 »
Sziasztok!
Picit más téma...
Mitől lehet egy merő korom az összes gyújtógyertyám? 1000 km-t futott BOSCH gyertyák.
Nagyon nehezen indult az autó, de egyik pillanatról a másikra. Mikor elindultam ma vele, pöcc-röff, aztán mikor elindultam volna a parkolóból (10 perc után), tizedikre se indult be, utána beindult, de igen akadozva, egyenetlenül járt.
Elmentem a dolgomra haver autójával, mikor visszaértem, beindult elsőre a gép. Ismét elmentem a dolgomra, és ott is baromi nehezen indult be az autó. Hazaértem, kivettem az összes gyertyát, megpucoltam, 3x beindítottam egymás után, mindegyik alkalommal pöcc-röff. Kíváncsi leszek rá holnap reggel is.
Mitől lehettek kormosak? (főleg a vezetőoldali hengersor nézett ki csúnyán)
Előre is köszi!
Széth
Imrüs
www.matraveteran.uw.hu
«
Hozzászólás #72582 Dátum:
2014 Augusztus 05, 13:22:24 »
Idézetet írta: Sompi - 2014 Augusztus 04, 22:59:55
na kérem Bélának lesz igaza!
Ami nekem van az '67 utáni kapaszkodó. (nem értem miért ezt kaptam az autóhoz.... )
Amit a Józsi muatott az '58 előtti...
'58-'67 közt ez van: ((mehetek a Bakáts térre... )
[a csatolmányt egy admin törölte]
"...bolond is lennék, ha nem lennék bolond..."
stonemen
«
Hozzászólás #72581 Dátum:
2014 Augusztus 05, 10:49:07 »
A kormány levétele egyszerű, arra figyelj, hogy óvatosan pattintsd ki a dudát (ne törjenek a fülecskék).
Nem vagyok nagyon otthon a témában, de a kormányburkolatot sem nehéz leszedni, viszont a kapcsolót tuti ki kell venni, hogy hozzáférj a kontaktusokhoz (már ha egyáltalán így sikerül).
Széth
Káoszisten
«
Hozzászólás #72580 Dátum:
2014 Augusztus 05, 10:42:33 »
Idézetet írta: stonemen - 2014 Augusztus 04, 20:48:35
Az is lehet, hogy a kapcsoló kontaktusai kicsit megégtek. Ha hozzáférsz, csiszold meg azokat is.
Szia!
Na megnéztem a tartályon a motort, akksiról megy. Egyébként jól pofán is fröcskölt az ablakmosó-folyadék mikor beindítottuk akksiról.
Szóval a tartály jó.
A kormányoszlopon lévő bajuszkapcsoló kontaktusaira gondolsz? Arra ötletem sincs, hogy kéne hozzáférni, a kormányt le lehet venni, mert talán 27-es kulcs kell hozzá (legalábbis ennyire tippelek, krova, vagy hasonló). Illetve ha valahogy le lehet szedni a kormánykerék mögötti burkolatot, úgy is hozzá lehetne férni?...
Látszik, hogy még nagyon kezdő vagyok Bogárból
Köszi az eddigi segítségeteket. A mosó egyébként nincs relézve ugye? Azért tippelek a bajuszkapcsoló hibájára, mert mikor magam felé meghúzom, hogy spricceljen, semmi kapcsolási érzete sincs, hogy egyáltalán történne benne valami.
Nincs kedvem leszedni a kormányt, de mivel amúgy is csereérett, egyszer lehet megjátszom ezt a hadműveletet.
Vezetéket meg tudnék kivinni a mosóig, mert van hol.
bszoki
Szoki
Re: Everling Rudolf
«
Hozzászólás #72579 Dátum:
2014 Augusztus 04, 23:06:14 »
Idézetet írta: bszoki - 2014 Augusztus 04, 23:05:58
Első 15eFt és a hátsó 20eFt.
Ez az a fele, ahol a lentebbi képen a vonóhorog nyomata volt.
Saját felújítás képekben:
http://picasaweb.google.com/szokimuhely
Saját felújításom blogban:
http://szokibuszo.blogspot.hu/
1975 - VW T2b
1995 - MB W124
bszoki
Szoki
Re: Everling Rudolf
«
Hozzászólás #72578 Dátum:
2014 Augusztus 04, 23:05:58 »
Idézetet írta: Protheus - 2014 Július 31, 12:57:47
Es mennyibe kerult ?
Első 15eFt és a hátsó 20eFt.
Saját felújítás képekben:
http://picasaweb.google.com/szokimuhely
Saját felújításom blogban:
http://szokibuszo.blogspot.hu/
1975 - VW T2b
1995 - MB W124
Sompi
«
Hozzászólás #72577 Dátum:
2014 Augusztus 04, 22:59:55 »
Idézetet írta: sparkafer - 2014 Augusztus 04, 22:08:59
Nem ez a fajta való oda. Neked is olyan kell, mint nekem. Vízszintesen 2 csavaros felfogatásos.
na kérem Bélának lesz igaza!
Ami nekem van az '67 utáni kapaszkodó. (nem értem miért ezt kaptam az autóhoz.... )
Amit a Józsi muatott az '58 előtti...
'58-'67 közt ez van: ((mehetek a Bakáts térre... )
http://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=413349
«
Utoljára szerkesztve: 2014 Augusztus 04, 23:05:00 írta Sompi
»
kdf 001
ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL
«
Hozzászólás #72576 Dátum:
2014 Augusztus 04, 22:15:08 »
Nehéz felrakni, mert a csavar hossz számít nagyon. Menet van a felhegesztett tartóba, és a csavar méretre vágásánál nem kap bele, és tényleg nehéz eltalálni a hosszúságot.
Sompi
«
Hozzászólás #72575 Dátum:
2014 Augusztus 04, 22:10:08 »
Idézetet írta: sparkafer - 2014 Augusztus 04, 22:08:59
Nem ez a fajta való oda. Neked is olyan kell, mint nekem. Vízszintesen 2 csavaros felfogatásos.
Bélám a gyári prospektus szar???????
Szűr Gabiéra leszek kíváncsi....
sparkafer
30-347-1939
«
Hozzászólás #72574 Dátum:
2014 Augusztus 04, 22:08:59 »
Idézetet írta: Sompi - 2014 Augusztus 04, 21:13:21
Hello Urak!
Hátha valaki képben van...
http://sparkafer.blogspot.hu/
kdf 001
ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL
«
Hozzászólás #72573 Dátum:
2014 Augusztus 04, 22:07:15 »
Forrasztás.
kdf 001
ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL
«
Hozzászólás #72572 Dátum:
2014 Augusztus 04, 22:06:11 »
Mágnes a segítségem.
kdf 001
ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL
«
Hozzászólás #72571 Dátum:
2014 Augusztus 04, 22:04:02 »
Igy tudod megcsinálni.
kdf 001
ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL
«
Hozzászólás #72570 Dátum:
2014 Augusztus 04, 22:01:46 »
Idézetet írta: Sompi - 2014 Augusztus 04, 21:53:25
az oszlopon lévő likak alapján valóban több köze van ennek hozzá, de nem ilyen kapaszkodót kaptam az autóval, és a gyári prospektus szerint is az újabb van benne már....
Nézd meg, hogy van-e másik tartó, vagy egyszerűen belefúrtak a lemezbe, és azért lemezcsavaros. A tartó az régi modell. Nekem ilyen van egyből felismertem.
Sompi
«
Hozzászólás #72569 Dátum:
2014 Augusztus 04, 21:53:25 »
Idézetet írta: kdf 001 - 2014 Augusztus 04, 21:49:42
Ez fogja.
az oszlopon lévő likak alapján valóban több köze van ennek hozzá, de nem ilyen kapaszkodót kaptam az autóval, és a gyári prospektus szerint is az újabb van benne már....
Sompi
«
Hozzászólás #72568 Dátum:
2014 Augusztus 04, 21:51:38 »
Idézetet írta: Forest - 2014 Augusztus 04, 21:22:49
szerintem nem jó helyen keresed a lukakat...
hát '65-ös gyári prospektus alapján keresem....
«
Utoljára szerkesztve: 2014 Augusztus 04, 21:53:51 írta Sompi
»
kdf 001
ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL
«
Hozzászólás #72567 Dátum:
2014 Augusztus 04, 21:49:42 »
Ez fogja.
BlackP
«
Hozzászólás #72566 Dátum:
2014 Augusztus 04, 21:47:39 »
Idézetet írta: kdf 001 - 2014 Augusztus 04, 21:45:38
Ha ez segítség.
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
kdf 001
ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL
«
Hozzászólás #72565 Dátum:
2014 Augusztus 04, 21:45:38 »
Hello Urak!
Hátha valaki képben van... "B" oszlopra ogyan megy fel a kapaszkodó???
Azt hittem kézenfekvő, de most nem tűnik annak... ????
<beszúrt kép törölve>
<beszúrt kép törölve>
<beszúrt kép törölve>
Ha ez segítség.
Forest
+36-20-458-5399
«
Hozzászólás #72564 Dátum:
2014 Augusztus 04, 21:42:39 »
Idézetet írta: Pityubácsi - 2014 Augusztus 04, 21:40:26
biztos, hogy ezek a csavarjai?
szerintem valami metrikus szarnak kéne lennie, nem ilyen lemezcsavarnak.
nem, jók ezek a csavarok, ezek valók oda!
Üdvw, Forest
VW1300 '70--> '65 (CJS-063)
Karmann Ghia '67. feb.
Pityubacsi
«
Hozzászólás #72563 Dátum:
2014 Augusztus 04, 21:40:26 »
Hello Urak!
<beszúrt kép törölve>
<beszúrt kép törölve>
<beszúrt kép törölve>
biztos, hogy ezek a csavarjai?
szerintem valami metrikus szarnak kéne lennie, nem ilyen lemezcsavarnak.
flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Forest
+36-20-458-5399
«
Hozzászólás #72562 Dátum:
2014 Augusztus 04, 21:22:49 »
Hello Urak!
<beszúrt kép törölve>
<beszúrt kép törölve>
<beszúrt kép törölve>
szerintem nem jó helyen keresed a lukakat...
Üdvw, Forest
VW1300 '70--> '65 (CJS-063)
Karmann Ghia '67. feb.
Sompi
«
Hozzászólás #72561 Dátum:
2014 Augusztus 04, 21:13:21 »
Hello Urak!
stonemen
«
Hozzászólás #72560 Dátum:
2014 Augusztus 04, 20:48:35 »
Az is lehet, hogy a kapcsoló kontaktusai kicsit megégtek. Ha hozzáférsz, csiszold meg azokat is.
Idézetet írta: Széth - 2014 Augusztus 04, 19:12:16
Szia!
Az akksitól majd megtáplálom holnap, kíváncsi leszek. A biztitáblát nem néztem, az egyik saru a tartályra csatlakozó vezetéken el volt törve, a vezeték belül eléggé zöld volt, de letakarítottam csiszolópapírral, illetve a mosótartály csatlakozói is kaptak kis drótkefével.
A 6V-ot én is arra tippelem, hogy valahol gubanc van, mert amikor megvettem a gépet, akkor is 10-15 másodpercig húzni kellett a mosó kapcsolóját, mert csak akkor jött a lötty, és akkor se jól. Itthon feltöltöttük a tartályt, beállítottuk a fúvókákat, akkor jó volt, azóta nem nagyon használtam.
(esőben nem szoktam mosni, csak törölni)
Köszönöm az észrevételedet! (remélem, azért a bajuszkapcsolót nem kell cserélni, nincs kedvem leszedni a kormányt
(meg perpillanat tapasztalatom sincs benne)
1303LS
«
Hozzászólás #72559 Dátum:
2014 Augusztus 04, 20:01:26 »
Idézetet írta: Vagabond - 2014 Augusztus 02, 17:17:48
http://belsoseg.blog.hu/2014/08/02/bogar_saga_polirozzuk_a_bohocot?utm_source=tc_topic&utm_medium=cikk&utm_campaign=Forum
Én a Csikósék újabb bejelentkezését várom már, de csak ilyen uborkaszezoni marhaságok vannak.
Elfolyt a benzin a balenóból, meg elszakadt a szuzuki központizármotorjának a vezetéke.....
Széth
Káoszisten
«
Hozzászólás #72558 Dátum:
2014 Augusztus 04, 19:12:16 »
Idézetet írta: stonemen - 2014 Augusztus 04, 19:07:25
A következőket tenném:
- közvetlen az akksiról megtáplálnám az ablakmosót, ha így működik a motor, akkor az jó.
- azért lehet 6V a vezeték végén, mert valahol kontakthiba van, nagy az átmeneti ellenállás: végigköveted a vezetéket, megcsiszatolod a csatlakozásait, ellenőrzöd a biztosítéktáblát.
Szia!
Az akksitól majd megtáplálom holnap, kíváncsi leszek. A biztitáblát nem néztem, az egyik saru a tartályra csatlakozó vezetéken el volt törve, a vezeték belül eléggé zöld volt, de letakarítottam csiszolópapírral, illetve a mosótartály csatlakozói is kaptak kis drótkefével.
A 6V-ot én is arra tippelem, hogy valahol gubanc van, mert amikor megvettem a gépet, akkor is 10-15 másodpercig húzni kellett a mosó kapcsolóját, mert csak akkor jött a lötty, és akkor se jól. Itthon feltöltöttük a tartályt, beállítottuk a fúvókákat, akkor jó volt, azóta nem nagyon használtam.
(esőben nem szoktam mosni, csak törölni)
Köszönöm az észrevételedet! (remélem, azért a bajuszkapcsolót nem kell cserélni, nincs kedvem leszedni a kormányt
(meg perpillanat tapasztalatom sincs benne)
«
Utoljára szerkesztve: 2014 Augusztus 04, 19:14:07 írta Széth
»
stonemen
«
Hozzászólás #72557 Dátum:
2014 Augusztus 04, 19:07:25 »
A következőket tenném:
- közvetlen az akksiról megtáplálnám az ablakmosót, ha így működik a motor, akkor az jó.
- azért lehet 6V a vezeték végén, mert valahol kontakthiba van, nagy az átmeneti ellenállás: végigköveted a vezetéket, megcsiszatolod a csatlakozásait, ellenőrzöd a biztosítéktáblát.
Idézetet írta: Széth - 2014 Augusztus 04, 19:02:24
Sziasztok!
Nem megy az ablakmosóm.
Hozzáteszem, valami Fiat tartály van benne, két drót megy rá, az egyik drót letörött a szivattyújáról (test van). A két vezetéken ha bekapcsolom a mosót is, 6V egyenfeszültség jelenik meg (12V-os 1303-nál, érdekes....) de ez nem forgatja a szivattyút, és ezáltal nincs ablakmosás se. Lehet, be kéne szereznem egy eredeti tartályt, és azzal megpróbálni?
De azért azt se hiszem, hogy ez az 5-6V körüli érték normális lenne.
Ötletek?
Széth
Káoszisten
«
Hozzászólás #72556 Dátum:
2014 Augusztus 04, 19:02:24 »
Sziasztok!
Nem megy az ablakmosóm.
Hozzáteszem, valami Fiat tartály van benne, két drót megy rá, az egyik drót letörött a szivattyújáról (test van). A két vezetéken ha bekapcsolom a mosót is, 6V egyenfeszültség jelenik meg (12V-os 1303-nál, érdekes....) de ez nem forgatja a szivattyút, és ezáltal nincs ablakmosás se. Lehet, be kéne szereznem egy eredeti tartályt, és azzal megpróbálni?
De azért azt se hiszem, hogy ez az 5-6V körüli érték normális lenne.
Ötletek?
Oldalak:
1
...
196
197
198
199
200
[
201
]
202
203
204
205
206
...
2015
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Bogaras fórumok
> Téma:
SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...
Ugrás:
Kérlek válassz egy célt:
-----------------------------
Hová tartozol?
=> Bogaras fórumok
=> Népautós fórumok
=> Adok-veszek
===> Lomtár
Web szerviz