www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 13:58:01

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1263 1264 1265 1266 1267 [1268] 1269 1270 1271 1272 1273 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13209223 alkalommal)
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #29915 Dátum: 2008 Július 29, 11:55:05 »

Pontosan nem jelezted mekkora lesz a felújítás, de a fél év egy kisebbnek sem sok. Nekem a kárpitos volt három hét, ami egyébként 5 napos munka. (szétszedi, hiányt pótol, anyagot választasz, beszerzi, berakja, elviszed a hiányzó alkatrészeket, üveget betesz, stb. és a holt időkben másik munkákat csinál, amit nem mindig hagy azonnal abba a kedvedért - merthogy azoknak is van egy türelmetlen tulajdonosa. Ő viszont holtidőket nem engedhet meg. remélem érthető Smiley )

Mindenki: az még mindig érdekelne, hogy mitől ilyen lassú a felújítás.
Nem elérhető Coleoptera

« Hozzászólás #29914 Dátum: 2008 Július 29, 11:38:56 »

Köszönöm a válaszokat! GSattila: sajnos személyesen egyetlen másik bogarast ismerek, ők pedig ugyanahhoz a szerelőhöz járnak, mint mi, mi ajánlottuk nekik, és ők is elégedettek vele. Egy évvel ezelőtt már kezdtem puhatolózni itt a fórumon, akkor néhányan magukat ajánlották, mást csak ketten, és abból az egyik a mostani szerelőnk volt. Tájékozódtam honlapokon is, vannak még szimpatikus helyek, de így kívülről nézve egyik sem volt meggyőzően jobb, mint a mostani szerelőnk, aki szintén zsenge ifjúsága óta Bogarat szerel, és nem mellesleg viszonylag közel lakik. Így aztán hozzá kerül a nagy felújítás is, illetve az általa ajánlott lakatoshoz, kárpitoshoz, akikkel már sok Bogáron együtt dolgozott. Ez kb olyan, mint az orvosválasztás: az ember megpróbál minden információt összeszedni, de onnantól, hogy választott, nemigen tehet mást, mint hogy megbízik a szakemberben, amíg nem kerül elő valami kirívóan gyanús dolog. A kisebb javításokkal pedig már évek óta elégedett voltam.

Pityubácsi, Stuntmanus: a szerelő valószínűleg tudja, milyen a motorblokk, csak én nem... Azért megkérdezem majd. Kigugliztam, hogy 71-ben már AB-motorokat szereltek be, a mi Bogarunk pedig ilyen évjáratú, így alighanem ez van benne. Azt jól értem, hogy ha az erősebb motorral sem megyek gyorsabban, akkor nem feltétlenül nagyobb a kopás, csak annyiban amennyire valóban ki is használom a nagyobb teljesítményt?

Mindenki: az még mindig érdekelne, hogy mitől ilyen lassú a felújítás.
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #29913 Dátum: 2008 Július 29, 10:42:08 »

A katica a mindenevők (polyphaga) alrendjébe tartozik - a tulajdonosának nem kell! Mielőtt belefogsz szánj pár hónapot a tájékozódásra. A Fórum jó hely, de összevissza információk jönnek, és jellemzően nem ismered a hátterét - ami még fontosabb lenne. Sok személyes beszélgetést javasolok. A kérdéseid jók voltak, a jó és személyre szabott válaszhoz azonban keveset tudunk coleopterádról és a gazdájáról.             

Tiszteletem!

Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #29912 Dátum: 2008 Július 29, 10:07:15 »

A szerelőd a suli helyett valószínűleg csajozott, mert a motor élettartamánál a henger kopását nagyjából a fordulat határozza meg, a csapágyakét meg a forgattyúsmechanizmust terhelő erő, mivel a csapágyak azonosak, az 1200-es motor (D kód) élettartama a legnagyobb, ennél kicsit rövidebb az 1300-asé (F, AB kód) és az 1600-as mégrövidebb, ha azonos üzemi feltételeket (olaj, stb.) biztosítunk.

Mindezek ellenére én akár F-es motorra is rátenném a nagy hengereket, legalább nyomatékos lesz, nem kell állandóan kihasználni a nagyobb teljesítményt.

Egy  1.3 F-es blokk korrekt 1.6-ossá alakítása kicsit nagyobb összeg és az F-es blokk nem is maradéktalanul alkalmas erre. (milyen évjárat, milyen olajfurat, milyen öntvényanyag)

Én azt javasolom, hogy mindent bízz szakemberre! A motort is és a kasztnit is. VW dízelmotoron nevelkedett szakmunkástanuló csak elb*szni tudja az osztott forgattyúsházas léghűtéses VW motort, de vannak azért jó szakemberek, akik értenek hozzá.

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Nem elérhető zoejazz

slooow rider.. 06-20/9704079

« Hozzászólás #29911 Dátum: 2008 Július 29, 10:06:57 »

hallo!

tud valaki olyan oldalt ajánlani, ahol részletesen le van írva, h az autó hátulját hogyan ültessem?
az elejéből okulva inkább tájékozódnék előtte...
és thx spar úr a segítséget!

automata öntözőrendszerek tervezése, kivitelezése, füvesítés, parkosítás
www.kvaderkft.hu
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #29910 Dátum: 2008 Július 29, 09:52:30 »

Tiszteletem!

Hozzáértő bogaras társaim véleményére lennék kíváncsi két kérdésben -- én ugyanis nagyon szeretem a Bogarat, de műszaki dolgokban reménytelen antitálentum vagyok. Elszántuk magunkat Bogarunk felújítására: karosszéria, motor, kárpit, fényezés -- minden. A szerelő azt javasolta, hogy ha már úgyis teljes motorfelújítást csinálunk, akkor érdemes lenne az 1300-as hengerek helyett 1600-osakat betenni. Azt mondja, hogy ezeket is Bogárhoz gyártják, teljesen kompatibilisek a többi alkatrésszel, és nemcsak erősebb lenne tőle a motor, hanem tartósabb is, mert ugyanolyan használatnál kevésbé kellene erőlködnie. Erről mit gondoltok? Nekem az a legfontosabb, hogy minél megbízhatóbb és hosszú életű legyen a Bogár, tehát "tuningot" csak a teljesítmény kedvéért nem akarnék. Viszont erről azt mondja a szerelő, hogy tökéletesen együttműködne a többi alkatrésszel, nem rontaná az élettartamot, és még a fogyasztás sem nőne. Valóban nincs ellenérv? Ha nincs, akkor viszont miért nem eleve így gyártottak minden Bogarat? A másik ezzel kapcsolatban, hogy a feleségemmel azon is sokat gondolkodunk, hogy hol lakik a Bogár "lelke", illetve mi tartozik a "lényegéhez". Ő egy 1300-as Bogár -- ha 1600-os motor lesz benne, akkor vajon nem lesz-e "más" ettől?

A másik kérdés. A szerelő és a lakatos azt mondta, hogy legalább félév lesz a felújítás, de ahogy mondták, abból érezhető volt, hogy akár több is lehet. Amikor ezt elmeséltem apámnak, teljesen felháborodott, és más sem érti az ismerőseim közül. Veterán autó felújításához egyikük sem ért persze, de azért a rend kedvéért azt gondoltam, itt is megkérdezem: tényleg ilyen hosszú a nettó munkaidő, vagy muszáj várni a munkafázisok között, vagy arról van szó, hogy minden szerelő egyszerre több autón dolgozik, és mindegyiken csak részidőben? A lakatos azt mondta, hogy csak a lakatolás három hónap, de amennyit kér érte, az biztos, hogy nem teljes háromhavi munkabére, ami arra utal, hogy az utóbbi két lehetőség valamelyike lehet érvényes. Én úgy vagyok vele, hogy inkább jó legyen, mint gyors, úgyhogy kivárom zokszó nélkül, amíg a Bogárhoz értő szerelő és lakatos készen lesznek -- de azért kíváncsi lennék véleményekre. Előre is köszönöm!

ahoj!

1.
bogár motor 1.6-osítása tényleg nem egy nagy trúváj, azonban kérdéses, hogy milyen a blokk, amire az 1.6-os köcsögöket fel fogja tenni a szerelő.
ökölszabályként elmondható, hogy "F" motorszámú motorra nem javasolt, "AB" vagy egyéb "A"-val kezdődő számú motorokra igen.
asszonynak mondd meg, hogy ilyen motorral szereltek gyárilag is bogarat, azoknak milyen a "lelke"?

2.
készülj fel a legrosszabbra.
az idő nyúlni fog (tuti nem lesz kész a pók 3 hónap alatt) és ezzel arányban a tőletek elkért zseton is.
egy teljes felújítás simán belecsúszik 1.5 - 2 millába, arra számíts.

magyarán: "ne vetkőzz, szopni fogsz"

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Coleoptera

« Hozzászólás #29909 Dátum: 2008 Július 29, 09:38:43 »

Tiszteletem!

Hozzáértő bogaras társaim véleményére lennék kíváncsi két kérdésben -- én ugyanis nagyon szeretem a Bogarat, de műszaki dolgokban reménytelen antitálentum vagyok. Elszántuk magunkat Bogarunk felújítására: karosszéria, motor, kárpit, fényezés -- minden. A szerelő azt javasolta, hogy ha már úgyis teljes motorfelújítást csinálunk, akkor érdemes lenne az 1300-as hengerek helyett 1600-osakat betenni. Azt mondja, hogy ezeket is Bogárhoz gyártják, teljesen kompatibilisek a többi alkatrésszel, és nemcsak erősebb lenne tőle a motor, hanem tartósabb is, mert ugyanolyan használatnál kevésbé kellene erőlködnie. Erről mit gondoltok? Nekem az a legfontosabb, hogy minél megbízhatóbb és hosszú életű legyen a Bogár, tehát "tuningot" csak a teljesítmény kedvéért nem akarnék. Viszont erről azt mondja a szerelő, hogy tökéletesen együttműködne a többi alkatrésszel, nem rontaná az élettartamot, és még a fogyasztás sem nőne. Valóban nincs ellenérv? Ha nincs, akkor viszont miért nem eleve így gyártottak minden Bogarat? A másik ezzel kapcsolatban, hogy a feleségemmel azon is sokat gondolkodunk, hogy hol lakik a Bogár "lelke", illetve mi tartozik a "lényegéhez". Ő egy 1300-as Bogár -- ha 1600-os motor lesz benne, akkor vajon nem lesz-e "más" ettől?

A másik kérdés. A szerelő és a lakatos azt mondta, hogy legalább félév lesz a felújítás, de ahogy mondták, abból érezhető volt, hogy akár több is lehet. Amikor ezt elmeséltem apámnak, teljesen felháborodott, és más sem érti az ismerőseim közül. Veterán autó felújításához egyikük sem ért persze, de azért a rend kedvéért azt gondoltam, itt is megkérdezem: tényleg ilyen hosszú a nettó munkaidő, vagy muszáj várni a munkafázisok között, vagy arról van szó, hogy minden szerelő egyszerre több autón dolgozik, és mindegyiken csak részidőben? A lakatos azt mondta, hogy csak a lakatolás három hónap, de amennyit kér érte, az biztos, hogy nem teljes háromhavi munkabére, ami arra utal, hogy az utóbbi két lehetőség valamelyike lehet érvényes. Én úgy vagyok vele, hogy inkább jó legyen, mint gyors, úgyhogy kivárom zokszó nélkül, amíg a Bogárhoz értő szerelő és lakatos készen lesznek -- de azért kíváncsi lennék véleményekre. Előre is köszönöm!
Nem elérhető tazoli49

« Hozzászólás #29908 Dátum: 2008 Július 29, 09:34:47 »

Ez naggyonzsír! Hol a folytatása légyszi linkeld! A fényezős rész is érdekel. A rücsin túli világ... 
Nem elérhető EPE

« Hozzászólás #29907 Dátum: 2008 Július 29, 07:46:39 »

Utólag: Én mielőtt vágok valamit mérek és készítek egy skiccet hogy hol mennyi volt a távolság. Pl az ajtópántok felfogatásainál lyukközép távokat alsó és felső közt, két oszlop alsó távolságát, oszlop belseje stb... a javító elemek nagyon silányak. A bimbi anyagból készült betétet amihez felfogatod a zsanért dobd el jó messze és tedd bele a gyárit. A betét rögzítésén javíts nehogy az ajtó felrekásakor beessen az oszlopba mert vághatod újra. Az oszlop javítóelemet válaszd ketté és először a belsejét hegeszd a belső lemezhez és a küszöbhöz!! ott meg is merevítheted. Utánna szobrászkodd hozzá a külső borító lemezt.
De ha végig nézed EPE 66osát hogy csináltam rá fogsz jönni.
http://picasaweb.google.com/EPE66VW/MyBugyInTheWorkShop Wink

matchbox
« Hozzászólás #29906 Dátum: 2008 Július 29, 07:41:48 »

Help!
"mezei" autósboltban kaphatok solex karbihoz nagyobb fúvókát? most 130-as van benn, de ez kicsi az e85-höz egy kicsit.
Nekem van 145-ös feleslegben - meg más méret is.
Nem elérhető Süsü

« Hozzászólás #29905 Dátum: 2008 Július 29, 00:57:01 »

Utólag: Én mielőtt vágok valamit mérek és készítek egy skiccet hogy hol mennyi volt a távolság. Pl az ajtópántok felfogatásainál lyukközép távokat alsó és felső közt, két oszlop alsó távolságát, oszlop belseje stb... a javító elemek nagyon silányak. A bimbi anyagból készült betétet amihez felfogatod a zsanért dobd el jó messze és tedd bele a gyárit. A betét rögzítésén javíts nehogy az ajtó felrekásakor beessen az oszlopba mert vághatod újra. Az oszlop javítóelemet válaszd ketté és először a belsejét hegeszd a belső lemezhez és a küszöbhöz!! ott meg is merevítheted. Utánna szobrászkodd hozzá a külső borító lemezt.
De ha végig nézed EPE 66osát hogy csináltam rá fogsz jönni.
« Utoljára szerkesztve: 2008 Július 29, 00:58:39 írta Süsü »

GNX-967
Nem elérhető Süsü

« Hozzászólás #29904 Dátum: 2008 Július 29, 00:47:33 »

hol van az az ábra?elérhetőség?

van sok söröd? Grin Grin Grin

[a csatolmányt egy admin törölte]

GNX-967
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #29903 Dátum: 2008 Július 28, 22:33:18 »

Help!
"mezei" autósboltban kaphatok solex karbihoz nagyobb fúvókát? most 130-as van benn, de ez kicsi az e85-höz egy kicsit.

dörzsár, megforgat, örül.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #29902 Dátum: 2008 Július 28, 22:28:57 »

Help!

Nehezen. A Golf 1-es karbiban is ilyen volt...

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #29901 Dátum: 2008 Július 28, 22:16:44 »

Már kérdeztem asszem, sprickol az a karbi rendesen?

holnap megmondom Smiley

VW 1300
BMW 525i e34 touring

...az egyik általában működik : ))
Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #29900 Dátum: 2008 Július 28, 22:16:12 »

Help!

csere 145 ösre ? főfúvókáról van szó, igaz ?

VW 1300
BMW 525i e34 touring

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #29899 Dátum: 2008 Július 28, 20:15:46 »

Help!

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
1303LS
« Hozzászólás #29898 Dátum: 2008 Július 28, 19:28:56 »

igen, ezen vagyok Smiley
Már kérdeztem asszem, sprickol az a karbi rendesen?
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #29897 Dátum: 2008 Július 28, 18:24:46 »

Jól belevágtatok,le a kalappal. Ajtó legyen fent! Ha lehet ne is vegyétek le ha nem szükséges,mindig lehet ellenőrizni,hogy csukódik. Mert a heggesztések elhuzzák.
igyvan!és hétagokat kikell fixálni 1formára és lepötyölni!

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #29896 Dátum: 2008 Július 28, 18:18:05 »

Hasonló a gondom nekem is: AR-s motor, 1,6 dugó, 31 PICT-3 karbival. A polcon figyel már a 34 PICT-3 karbi, de eddig sehol nem találtam olyan átalakítót, ami a nagyobb karbira alakítana át... Ha van valakinek, szóljon.
Persze, amúgy az való igaz, hogy a 31-es karbival is szépen megy az autó... alapjárat kicsit magasabbra van állítva, így nem is fullad le.
vatera !!de nem olcsó cucc

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető gas

« Hozzászólás #29895 Dátum: 2008 Július 28, 18:00:03 »

van még egy kérdés  Grin

mi a fenéért van ez a csonk a hőcserélőmön??
csak a bal oldalin van, most vettem észre összerakásnál. így ott elszökik a fűtés..
lehet hogy nem bogárra való a hőcserélő? buszon vagy typ3-on nem kell valamit odakötni?? bogin nem tudok semmiről amire lehetne használni..

a karbi onnét kapja a meleg levegőt

VW Bogár 1300 '71,Transporter1.6D '83
https://photos.app.goo.gl/WsANqntrkSdn7c6f6
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #29894 Dátum: 2008 Július 28, 17:35:26 »

Süsünek volt meg többek között ha jól tudom
Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #29893 Dátum: 2008 Július 28, 17:32:10 »

Van egy ábra, miliméterekkel. Ajtók felrakása nélkül azzal is megcsinálhatod, viszont ha már az ajtókat is mókolták, vagy majd te fogod, akkor az se jó. Ráadásul szvsz 1-2mm eltérés gyáriak közt is van ugyhogy mindenképp a hozzá tartozó ajtóval kéne. Nem kell felcsavarozni csak kiékeled és rögzited hogy lásd, hogy kéne állnia. A végén ugyis be kell állitani, nem ugyanolyan lenne, mint ahogy most felcsavaroznád.

Nekem se ez a szakmám de egyet tudok ugy érdemes lakatolni hogy benn van ajtó, mert jol el lehet kurni akár 1-2 mm hiba is gázos lehet. Nemrégiben láttam bogarat eladót tuti szemre lakatolta vmi béna mert 2oldal teljesen különbözött meg 1cm volt ajtó egyik felénél másiknál meg 3-4mm.

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #29892 Dátum: 2008 Július 28, 17:21:30 »

Mintha lett volna olyan motor, ahol a légszűrő-előmelegítést közvetlenül a hőcserélőről oldották meg, talán az F -esnél?
jaa, hogy a légszűrő innen kapjon meleg levegőt télen? köszi
igen ez 69es bogi, Fes motorral
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #29891 Dátum: 2008 Július 28, 17:18:12 »

namégegy

Mintha lett volna olyan motor, ahol a légszűrő-előmelegítést közvetlenül a hőcserélőről oldották meg, talán az F -esnél?

VW Beetle - the original since 1938
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #29890 Dátum: 2008 Július 28, 17:17:12 »

Az nálad mit jelent,hogy szemre?az oszlop fusson úgy mint eddig?az már elég?mármint az élekre gondolok.mivel ajtóim lógnak,így azt holnap nemtom felpróbálni,de viszont hegeszteni meg kellene. ;)mert ugye a nyíl irányába ha elteszem,akkor már nem lesz jó az ajtók futása.de viszont ha nincs felcsavarozva nem fog menni szerintem. Sad
Jól belevágtatok,le a kalappal. Ajtó legyen fent! Ha lehet ne is vegyétek le ha nem szükséges,mindig lehet ellenőrizni,hogy csukódik. Mert a heggesztések elhuzzák.
Nem elérhető gyiik

borzasztó-Bogár és Citroën

« Hozzászólás #29889 Dátum: 2008 Július 28, 17:16:53 »

Csak kontár vagyok,de mindenhez értek egy bizonyos szintig.Vagy nem olyan is van Grin
Van egy ábra, miliméterekkel. Ajtók felrakása nélkül azzal is megcsinálhatod, viszont ha már az ajtókat is mókolták, vagy majd te fogod, akkor az se jó. Ráadásul szvsz 1-2mm eltérés gyáriak közt is van ugyhogy mindenképp a hozzá tartozó ajtóval kéne. Nem kell felcsavarozni csak kiékeled és rögzited hogy lásd, hogy kéne állnia. A végén ugyis be kell állitani, nem ugyanolyan lenne, mint ahogy most felcsavaroznád.

Nekem se ez a szakmám de egyet tudok ugy érdemes lakatolni hogy benn van ajtó, mert jol el lehet kurni akár 1-2 mm hiba is gázos lehet. Nemrégiben láttam bogarat eladót tuti szemre lakatolta vmi béna mert 2oldal teljesen különbözött meg 1cm volt ajtó egyik felénél másiknál meg 3-4mm.
Nem elérhető tazoli49

« Hozzászólás #29888 Dátum: 2008 Július 28, 17:10:22 »

Csak kontár vagyok,de mindenhez értek egy bizonyos szintig.Vagy nem olyan is van Grin

Én szurkolok! Csak lelkesen, és előbb utóbb elkészül! 
Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #29887 Dátum: 2008 Július 28, 17:07:38 »

Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #29886 Dátum: 2008 Július 28, 17:06:38 »

neked ez a szakmád?
Itt mire gondolsz?Lakatos?nem

Nem elérhető tazoli49

« Hozzászólás #29885 Dátum: 2008 Július 28, 16:55:26 »

Az nálad mit jelent,hogy szemre?az oszlop fusson úgy mint eddig?az már elég?mármint az élekre gondolok.mivel ajtóim lógnak,így azt holnap nemtom felpróbálni,de viszont hegeszteni meg kellene. ;)mert ugye a nyíl irányába ha elteszem,akkor már nem lesz jó az ajtók futása.de viszont ha nincs felcsavarozva nem fog menni szerintem. Sad

Miért kérdezed? Ez már bentvan.  Grin
Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #29884 Dátum: 2008 Július 28, 16:54:50 »

neked ez a szakmád?
Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #29883 Dátum: 2008 Július 28, 16:51:37 »

Igen nem árt beállitani ajtot ha nagyon szépre akarod amugy szemre is lehet, ez tehetség kérdése kinek hogy megy.

Nem elérhető gyiik

« Hozzászólás #29882 Dátum: 2008 Július 28, 16:15:03 »

Lenne olyan kérdésem,hogy az ajtó oszlopjavító elemet szeretném holnap felhegeszteni,ahoz be kellene álítanom az ajtot?Mert sajnos mindkét felén lognak a pántok.Ajtó pántnál a szegek kopnak ki,vagy perselyezni kell,esetleg új ajtópánt.Annak mindkét felét lehet cserélni?

Bocsi de még nem néztem meg hogy van a felfogatás,mert nagyon elvan rakva az ajtó.Nem férek hozzá.
Igen nem árt beállitani ajtot ha nagyon szépre akarod amugy szemre is lehet, ez tehetség kérdése kinek hogy megy. Általában csapszeget kell cserélni ajto zsanérban az szokott elkopni. És ha brazil utángyártott elem akkor ne lepödj meg ha gyurmázni kell vele Tongue
Nem elérhető gyiik

« Hozzászólás #29881 Dátum: 2008 Július 28, 16:12:52 »

A buszom féke azt csinálja hogy nem jön vissza a pedál, csak ha segítek neki. A fék fog normálisan. 71es t2a elől tárcsafék, nem servo....mi lehet a baja? betétek kb 10 000km-esek, tárcsák szabályozva voltak akkora. Főfékhenger hiba lesz?

beszúrom ide is mert buszos topicot hátha nem olvassa mindenki
kezdd a lököruddal szedd ki hátha csak az szorul. WD40 vagy vmi kenöanyag, olaj rá aztán nézd meg jo-e.
Esetleg a föféket kéne szétszedni megnézni benn lehet kell valamit kenni. Rosszabb esetben valamelyik munkahenger ragad be. Nézd meg mikor ugy marad mind a négy keréknél visszaenged a fék vagy van amelyik fog?
Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #29880 Dátum: 2008 Július 28, 16:12:17 »

Lenne olyan kérdésem,hogy az ajtó oszlopjavító elemet szeretném holnap felhegeszteni,ahoz be kellene álítanom az ajtot?Mert sajnos mindkét felén lognak a pántok.Ajtó pántnál a szegek kopnak ki,vagy perselyezni kell,esetleg új ajtópánt.Annak mindkét felét lehet cserélni?

Bocsi de még nem néztem meg hogy van a felfogatás,mert nagyon elvan rakva az ajtó.Nem férek hozzá.

Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #29879 Dátum: 2008 Július 28, 16:00:07 »

A buszom féke azt csinálja hogy nem jön vissza a pedál, csak ha segítek neki. A fék fog normálisan. 71es t2a elől tárcsafék, nem servo....mi lehet a baja? betétek kb 10 000km-esek, tárcsák szabályozva voltak akkora. Főfékhenger hiba lesz?

beszúrom ide is mert buszos topicot hátha nem olvassa mindenki
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #29878 Dátum: 2008 Július 28, 15:21:42 »

Reszelőzsír sokat használ ilyen esetben  Wink

nekem is új a szerkezet és nagyon furán fog, darabig semmi, majd lórugás...
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #29877 Dátum: 2008 Július 28, 15:18:54 »

jatényleg, nekem is az új szerkezettel nagyon fönt fog csak, kb már majdnem vissza ekll engedni teljesen. a nayg szárnyas anyát kell ilyenkor tekergetni, a váltó fölött , igaz ?
nekem is új a szerkezet és nagyon furán fog, darabig semmi, majd lórugás...

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #29876 Dátum: 2008 Július 28, 15:16:53 »

ahha

egyébként a te hibád, a te kupplungod Cheesy

VW 1300
BMW 525i e34 touring

Oldalak: 1 ... 1263 1264 1265 1266 1267 [1268] 1269 1270 1271 1272 1273 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: