www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 22, 18:31:19

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921220 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1193 1194 1195 1196 1197 [1198] 1199 1200 1201 1202 1203 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13253445 alkalommal)
Nem elérhető Skodi

« Hozzászólás #32717 Dátum: 2008 November 30, 14:08:59 »

És kérdés.
Ha ablakot egyszer kiszedsz. Utána már új feszítő kell?

Rosszabb esetben új kédergumi is!

VW 1200 de luxe   1961/1965    Miskolc
www.veteranmiskolc.gportal.hu
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #32716 Dátum: 2008 November 30, 14:05:27 »

Figyeljetek. Nincs megoldás. Kinek a pap, kinek a papné. Vegyétek már észre.
Nem elérhető embecska

« Hozzászólás #32715 Dátum: 2008 November 30, 14:04:47 »

1-2 óra alatt végez vele úgy, hogy leszedi az ajtót, kiszedi az üvegeket, leszedi a sárvédőket stb stb stb?  Emlékszem, hogy amikor az Izsáki Sanyi kocsiját csinálták, akkor elég sok ideig tartott, igaz, gyönyörű is lett, nincsen megfolyás stb.  Egyébként nekem is 15-20 -ért elemet fújtak csak.  Igaz, hogy ez metál.

mondom ahogy odaviszed úgy fújja.előtte letisztítja,aztán mehhet.ha kiszeded otthon úgy fújja,ha benne hagyod akkor úgy

Nem elérhető embecska

« Hozzászólás #32714 Dátum: 2008 November 30, 14:02:16 »

ti most tényleg igénytelenségről meg gányolásról értekeztek órák óta (a teedyvel kapcsolatban)?

kinek van pénze lehomokoltatni?meg minek ha napi használatra van és nem kiállításra?
új sárvédőnél tudjuk hogy néha jobb 1 fáradt gyári!!

Robpanzer
« Hozzászólás #32713 Dátum: 2008 November 30, 13:56:58 »

de gondolom neked nem szakmád a fényezés.
tudom hogy úgyse hiszitek el,mert elvből nem hiszitek,de 20-ért normálisan,nagyon szépen fúj a mi emberünk.mi gittelünk,mi csiszolunk,mi visszük az anyagot (jófélét!),ez csak a munkadíj hogy lefújja.van jó felszerelése,tehetséges.kb 1-2 óra alatt végez vele.szereti is amit csinál.

1-2 óra alatt végez vele úgy, hogy leszedi az ajtót, kiszedi az üvegeket, leszedi a sárvédőket stb stb stb?  Emlékszem, hogy amikor az Izsáki Sanyi kocsiját csinálták, akkor elég sok ideig tartott, igaz, gyönyörű is lett, nincsen megfolyás stb.  Egyébként nekem is 15-20 -ért elemet fújtak csak.  Igaz, hogy ez metál.
Nem elérhető brez

http://vbk.at.hu/

« Hozzászólás #32712 Dátum: 2008 November 30, 13:55:50 »

Én kiegyezek veled, nincs harag  Wink

De amúgy a szinek se mind1, hogy milyenek, mert pl. a fehér és árnyalatai (mint neked a képen a bogi), az köztudottan a legsemlegesebb szín, tehát abból tényleg nincs olyan ordenáré nagy különbség egy matt teddys, vagy egy fényes fújt között, mert fehér. A hibákat is a fehér szín "tünteti el" a legjobban.
Tisztában vagyok az autóm festési hibáival, mert őt is sajnos csak festették nem fényezték, de azért fog majd fél évig a fényezőnél állni, hogy tisztességesen elő legyen készítve és le legyen fényezve, mert sokan nem számolnak az anyagzsugorodással ezért lesz "kráteres" a felület, de előtte egy jó lakatos veszi kezelésbe, hogy ne is kelljen centi vastagon gittelni, és amíg a fényezőbe lesz ő, addig majd elmászkálok egy teddyzett bogárral...  Evil

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #32711 Dátum: 2008 November 30, 13:55:10 »

kb. ez a 8.ik réteg rajta

Kellett volna rá igazság szerint 4 új sárvédő

a vastag gittréteggel lesznek majd idővel problémák

ti most tényleg igénytelenségről meg gányolásról értekeztek órák óta (a teedyvel kapcsolatban)?
Nem elérhető tazoli49

« Hozzászólás #32710 Dátum: 2008 November 30, 13:54:37 »

És kérdés.
Ha ablakot egyszer kiszedsz. Utána már új feszítő kell?
Nem elérhető Skodi

« Hozzászólás #32709 Dátum: 2008 November 30, 13:47:36 »

szét kell szedni becsülettel ablakokat kivenni mert az a gány aki bent hadja körbe fujják stb..........

Ez az ablak-kiszedéses dolog megint olyan, hogy teddynél, és a fújtnál is ugyanúgy fennáll......nem ebből adódóik a kettő közti különbség.

Nem elérhető embecska

« Hozzászólás #32708 Dátum: 2008 November 30, 13:45:59 »

De szerintem maradjunk annyiban, hogy ti a teddyzést nem tartjátok semmire, én meg a 20ezres "fényezésetek" pedig csak festés szintre....

igénytelen,ragya,matt felületet úgy is kapsz ha jól felhigítod nitróval a festéket.ezt haverom fújta kb fél óra alatt 1 liter zöldből tizenakárhányéves korában.ugyanezért az eredményért minen szarozzak teddivel???

[a csatolmányt egy admin törölte]

Nem elérhető Skodi

« Hozzászólás #32707 Dátum: 2008 November 30, 13:45:03 »

De szerintem maradjunk annyiban, hogy ti a teddyzést nem tartjátok semmire, én meg a 20ezres "fényezésetek" pedig csak festés szintre....

Én kiegyezek veled, nincs harag  Wink

De amúgy a szinek se mind1, hogy milyenek, mert pl. a fehér és árnyalatai (mint neked a képen a bogi), az köztudottan a legsemlegesebb szín, tehát abból tényleg nincs olyan ordenáré nagy különbség egy matt teddys, vagy egy fényes fújt között, mert fehér. A hibákat is a fehér szín "tünteti el" a legjobban.

Nem elérhető Skodi

« Hozzászólás #32706 Dátum: 2008 November 30, 13:40:50 »

Na akkor fussunk neki mégegyszer az elveteknek.... Mennyibe is van a "fényezésetek" kompletten????

A festék ugyanúgy kell a teddyhez is, a gitt is ugyanúgy kell, a sok csiszolópapír is ugyanúgy kell, a higítók is ugyanúgy kellenek, tehát az előkészítés munkával együtt ugyanúgy kell. A száradó festékbe a bogarak, por ugyanúgy beleszállhat.

A különbség csupán ez a mi esetünkben 20 ezres fújás, de ezt még csökkenti, hogy meg kell venni a teddyhengert, és még szarakodhatsz is vele órákat, a nagyon is bizonytalan végeredményért.......ami szerintem soha nem lehet olyan, mint egy valamennyire normálisan fújt dukkó. Már ha az a cél, hogy szép fényes legyen, mint. pl egy mai új kocsi dukkója....mert azért szerintem az emberek 80%-nak ez a cél, a kivételektől most tekintsünk el.

Nem elérhető embecska

« Hozzászólás #32705 Dátum: 2008 November 30, 13:36:57 »

És melyik az a jóféle anyag amit ilyen olcsón kapsz?

mobihel festék kb 3-4e/l
car-soft gitt
body üvegszálas
body szóró
csiszoló,vizes papír,papírszalag ragasztáshoz.

Nem elérhető brez

« Hozzászólás #32704 Dátum: 2008 November 30, 13:36:04 »

Nem elérhető brez

« Hozzászólás #32703 Dátum: 2008 November 30, 13:33:59 »

Miért te tán elviszed egy szakemberhez legitteltetni, elcsiszoltatni profin, utána meg rámész Teddyvel???  Grin Grin

Itt most pont magáról a fényezés(festés) minőségéről van szó összehasonlításkéépen, nem pedig az előkészítésről, a csiszolásról, a gittelgetésről. Az megint egy külön dolog, az mind a fújás, mind a teddyzés esetén ugyanúgy alapkövetelmény, de itt most nem erről megy a "vita", hanem magának a festéknek a felviteléről a felületre.

Nem, de tudod a teddyzésnek van egy olyan sajátossága, hogy nem lesz fényes a felülete ergó nem törik meg rajta a fény és nem látod benne annyira a balatont, tehát nem kell egy profihoz vinni előkészítettni.....

Nem elérhető brez

« Hozzászólás #32702 Dátum: 2008 November 30, 13:32:11 »

kb egy 50-es
És melyik az a jóféle anyag amit ilyen olcsón kapsz?

Nem elérhető Skodi

« Hozzászólás #32701 Dátum: 2008 November 30, 13:30:36 »

Húúúú
Igy gányoltok??? Te gittelsz magadnak otthon??? Hát ez nem fényezés.... szerintem maradjunk annyiban! De 20-t valóban megér, hogy szétfújjunk a levegőbe, nem profin előkészített felületre egy pár liter festéket...

Miért te tán elviszed egy szakemberhez legitteltetni, elcsiszoltatni profin, utána meg rámész Teddyvel???  Grin Grin

Itt most pont magáról a fényezés(festés) minőségéről van szó összehasonlításkéépen, nem pedig az előkészítésről, a csiszolásról, a gittelgetésről. Az megint egy külön dolog, az mind a fújás, mind a teddyzés esetén ugyanúgy alapkövetelmény, de itt most nem erről megy a "vita", hanem magának a festéknek a felviteléről a felületre.

Nem elérhető embecska

« Hozzászólás #32700 Dátum: 2008 November 30, 13:28:25 »

Na akkor fussunk neki mégegyszer az elveteknek.... Mennyibe is van a "fényezésetek" kompletten????

kb egy 50-es

Nem elérhető embecska

« Hozzászólás #32699 Dátum: 2008 November 30, 13:27:11 »

Húúúú
Igy gányoltok??? Te gittelsz magadnak otthon??? Hát ez nem fényezés.... szerintem maradjunk annyiban! De 20-t valóban megér, hogy szétfújjunk a levegőbe, nem profin előkészített felületre egy pár liter festéket...
igen képzeld el hogy tudunk gittelni.kúrva nagy dolog

Nem elérhető embecska

« Hozzászólás #32698 Dátum: 2008 November 30, 13:25:42 »

Régebben valaki erre linkelt asszem egy narancs bogit amint csillogó fényezés volt, és teddy-vel csinálták otthon. Csupán százezerszer visszacsiszolták, meg a végén polírozták.

na és ez mennyi idő,szarakodás?mennyi pénz a csiszoló,polír,egyéb????

Nem elérhető brez

« Hozzászólás #32697 Dátum: 2008 November 30, 13:25:11 »

mondom hogy elvből nem hiszitek,na mindegy.
én ha játszós autót csinálnék,még akkor is inkább az itthoni tescós kis kompresszorral meg pisztollyal mennék neki mint a hengerrel maszatolnék.

Nem elérhető embecska

« Hozzászólás #32696 Dátum: 2008 November 30, 13:23:44 »

mondom hogy elvből nem hiszitek,na mindegy.
én ha játszós autót csinálnék,még akkor is inkább az itthoni tescós kis kompresszorral meg pisztollyal mennék neki mint a hengerrel maszatolnék.

Nem elérhető brez

« Hozzászólás #32695 Dátum: 2008 November 30, 13:23:06 »

tudom hogy úgyse hiszitek el,mert elvből nem hiszitek,de 20-ért normálisan,nagyon szépen fúj a mi emberünk.mi gittelünk,mi csiszolunk,mi visszük az anyagot (jófélét!),ez csak a munkadíj hogy lefújja.van jó felszerelése,tehetséges.kb 1-2 óra alatt végez vele.szereti is amit csinál.
Húúúú

Nem elérhető tazoli49

« Hozzászólás #32694 Dátum: 2008 November 30, 13:22:58 »

És ki hasonlítgatja a fényezést a teddyzéshez, nem állította senki, hogy a restauráláshoz teddyze le az autóját,

Régebben valaki erre linkelt asszem egy narancs bogit amint csillogó fényezés volt, és teddy-vel csinálták otthon. Csupán százezerszer visszacsiszolták, meg a végén polírozták.
Nem elérhető brez

« Hozzászólás #32693 Dátum: 2008 November 30, 13:18:03 »

szóval mellette ugyanúgy be kell üzemelni a kompresszort,ugyanúgy el kell utána mosni a pisztolyt,stb,meg flakonos spray-vel bohóckodni.
ezek után szerintem egyszerűbb az egészet lefújni.

tudom hogy bp drága,de ne hasonlítgassunk már teddizett autót normálisan fújt autóval.
Bohóckodni ugyan úgy bohóckodsz a flakonnal mint a hengerrel.... rohadt egyszerű lefújni, persze, az ott van mindenki csuklójában, végülis ha van rá pénzed akkor miért ne.... csak gyakorolni kell (!) igaz 3 évig tanítják ezt a mesterséget egy iskolában... ez olyan, hogy elmegy valaki egy villanyszerelő tanfojamra és 2 hónap után kap egy papírt, hogy villanyszerelő, te rábíznád a házad???? Ezért tart itt a magyar szakipar ahol tart...

És ki hasonlítgatja a fényezést a teddyzéshez, nem állította senki, hogy a restauráláshoz teddyze le az autóját, mindössze annyit mondtam, ha tetszik neki a stílus vagy egy téli autót szeretne csinálni akkor ez a legolcsóbb megoldás.... MERT NEM FOG EGY FÉNYEZŐ 20000-ért EGY AUTÓT LEFÚJNI!!

Nem elérhető Skodi

« Hozzászólás #32692 Dátum: 2008 November 30, 13:12:09 »

Ja és a félreértések elkerülése érdekében a 20 ezres fényezés, az csakis a fújást jelenti, tehát a gittelés nincs benne, azt neked kell otthon megcsinálni, így olyan lesz amilyen, amennyire ügyes vagy, meg amilyen a kocsi....mert nem mind1, hogy 1-2 réteg van rajta, vagy 6-7.

Nem elérhető embecska

« Hozzászólás #32691 Dátum: 2008 November 30, 13:10:05 »

de 20e nem normélisan fujnak 250-350e már igen 4akkor maradjon teddi!én golfom fujtam már!

Nem elérhető Skodi

« Hozzászólás #32690 Dátum: 2008 November 30, 13:07:58 »

lehet beállnék szarommal tied mellé!és megnézném melyiken van több elfolyás  és ragya igy 3 év után is! Wink
szét kell szedni becsülettel ablakokat kivenni mert az a gány aki bent hadja körbe fujják stb..........

Gyere nézd meg az enyémet. Egy darab elfolyás sincsen rajta. Wink Ami hibák felróhatók rá, az max. annyi, hogy néhol azért látni, hogy én gitteltem, a felületminőséggel semmi baj, csak azért ha nagyon nézegeti az ember, néhol azért látni benne kisebb hullámokat, nemcsoda, hisz kb. ez a 8.ik réteg rajta.És én gitteltem tesómmal, nem szakember. Kellett volna rá igazság szerint 4 új sárvédő , mert ezeken azért volt pár girbegörbeség. Ha lehomokoltuk volna előtte a kasznit, akkor mondhatni hibátlan lenne a fényezés. Magával a fényezéssel így is semmi baj, az előkészítéssel, meg a vastag gittréteggel lesznek majd idővel problémák.....de ismétlem ez a teddyre is UGYANÚGY fennáll, ha sok a gitt idővel feldobja, illetve ha csúnyád csiszolod el, akkor az is ugyanúgy csúnya lesz. Ennnyi. Cool
Ha matt kell, felcsiszolom vizesen, aztán matt lesz  Grin

Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #32689 Dátum: 2008 November 30, 12:58:47 »

szóval mellette ugyanúgy be kell üzemelni a kompresszort,ugyanúgy el kell utána mosni a pisztolyt,stb,meg flakonos spray-vel bohóckodni.

tudom hogy bp drága,de ne hasonlítgassunk már teddizett autót normálisan fújt autóval.
de 20e nem normélisan fujnak 250-350e már igen 4akkor maradjon teddi!én golfom fujtam már!

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető embecska

« Hozzászólás #32688 Dátum: 2008 November 30, 12:56:58 »

Nem elérhető brez

« Hozzászólás #32687 Dátum: 2008 November 30, 12:51:13 »

és mondjuk hátul a rács alá hogy nyomod be?jó lucskosan húzgálod rajta amíg befolyik?hányás
Hát az ilyen részeket kifújod mondjuk a flakonból mert ugyan azt a szint flakonba is tolják, vagy pisztollyal amit 3000-ért vettél a lengyelpájszon...
De nektek nem tetszik... ennyi! Majd fújatsz a sufniba és ugyan úgy visszacsisszantod a bogarak meg porszemek miatt amik beleragadtak....
Veled embecska az a baj, hogy váltig ragaszkodsz egy dologhoz... de pest környékén nem találsz "fenyezőt" aki 20-ért lefúj egy kocsit ezt értsétek már meg... max egy elemet. Azért hogy húszért lefújják múcsaröcsögén, letrélereztetni egy autót.... akkor már kifizetek a környéken egy fényezőt....

Az úriemberhez méltó válasz a kérdésre a te szemszögedből az lett volna:
"Én nem értékelem nagyra az igy felületkezelt autókat, de izlések és pofonok, ha neked tetszik ne fogd vissza magad"
És ezzel nem szítanád megint magad körül a tüzet.....

Nem elérhető embecska

« Hozzászólás #32686 Dátum: 2008 November 30, 12:43:40 »

és mondjuk hátul a rács alá hogy nyomod be?jó lucskosan húzgálod rajta amíg befolyik?hányás

Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #32685 Dátum: 2008 November 30, 12:40:03 »

A két technológiában csak a henger alakja azonos.
Én sem vagyok teddy hívő, nem is hagytam úgy a 65-öst sem, de tudom, hogy meg lehet szépen csinálni.

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #32684 Dátum: 2008 November 30, 12:38:52 »

mi a falat szoktuk hengerrel kenni.egyesek ezek szerint autót is.a kettő között azért van különbség

A két technológiában csak a henger alakja azonos.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető embecska

« Hozzászólás #32683 Dátum: 2008 November 30, 12:37:51 »

A teddy olyan amilyen, teddy-t könnyű jó minőségben megcsinálni, de a szarul fényezett autó szerintem nagyobb gáz.
Én meg úgy látom, hogy itt a szarul fényezett autónakl van "kultusza".   Evil

mi a falat szoktuk hengerrel kenni.egyesek ezek szerint autót is.a kettő között azért van különbség

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #32682 Dátum: 2008 November 30, 12:37:36 »

nekünk sikerült.
a teddizés hihetetlen gányolás.szerintem.

tavasszal fújja a srác a 64-est,majd meg lehet nézni.addigra kész lesz a fényezű kabin,rendes padló,elszívó,minden.ja és suliban autófényezést oktat.szóval....ennyi Smiley

A teddyzés annyira gányolás, mint az ültetés, vagy a díszlécek eltávolítása, esetleg a kilincs eltüntetése, stb.

Ha jól van megcsinálva, akkor egy homogén matt felület lesz, ez a cél is.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #32681 Dátum: 2008 November 30, 12:35:37 »

Én személy szerint nem javasolnám, nagyon gány kategória, de nagy a "kultusza" itt  Wink
Ha már megveszed a festéket, meg valamelyest előkészíted a felületet, akkor fújasd le valakivel, 10-ért sztem megfújják neked sufniba, a teddytől még így is 10X szebb lesz, ha szerencséd van, még egész szép is lehet.
20-ért már egy olcsóbb festő "minőségin" lefújja neked, nem lesz elfolyva, nem lesz ragyás, szép fénye lesz.

A teddy olyan amilyen, teddy-t könnyű jó minőségben megcsinálni, de a szarul fényezett autó szerintem nagyobb gáz.
Én meg úgy látom, hogy itt a szarul fényezett autónakl van "kultusza".   Evil

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető embecska

« Hozzászólás #32680 Dátum: 2008 November 30, 12:31:45 »

megnézném ki fújja le 20-ért ragya meg megfojás nélkül
nekünk nem sikerült ilyet találni
nekünk sikerült.
a teddizés hihetetlen gányolás.szerintem.

tavasszal fújja a srác a 64-est,majd meg lehet nézni.addigra kész lesz a fényezű kabin,rendes padló,elszívó,minden.ja és suliban autófényezést oktat.szóval....ennyi Smiley
« Utoljára szerkesztve: 2008 November 30, 12:34:05 írta embecska »

Nem elérhető WildDaemon

« Hozzászólás #32679 Dátum: 2008 November 30, 12:02:33 »

kuka a karbi?

NEm tudom.. ki  puccantottam, tengelye nem lóg..
Ötlet?
Nem elérhető Kristóf

« Hozzászólás #32678 Dátum: 2008 November 30, 10:31:56 »

Én személy szerint nem javasolnám, nagyon gány kategória, de nagy a "kultusza" itt  Wink
Ha már megveszed a festéket, meg valamelyest előkészíted a felületet, akkor fújasd le valakivel, 10-ért sztem megfújják neked sufniba, a teddytől még így is 10X szebb lesz, ha szerencséd van, még egész szép is lehet.
20-ért már egy olcsóbb festő "minőségin" lefújja neked, nem lesz elfolyva, nem lesz ragyás, szép fénye lesz.

megnézném ki fújja le 20-ért ragya meg megfojás nélkül
nekünk nem sikerült ilyet találni
Oldalak: 1 ... 1193 1194 1195 1196 1197 [1198] 1199 1200 1201 1202 1203 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: