www.bogarhatu.hu
- ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
Nem érkezett meg az
aktiváló e-mail?
2025 Július 18, 23:48:48
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:
Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218
Hozzaszólás
218
Témában írta
1614
Felhasználó
Legújabb tag:
mickilangelo
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Bogaras fórumok
> Téma:
Szóljatok ide
Oldalak:
1
...
3086
3087
3088
3089
3090
[
3091
]
3092
3093
3094
3095
3096
...
3545
Szerző
Téma: Szóljatok ide (Megtekintve 27895542 alkalommal)
TBK001
Road Force One
Re: Szóljatok ide
«
Hozzászólás #18181 Dátum:
2006 December 08, 14:51:35 »
Idézetet írta: Aircult - 2006 December 08, 14:41:16
Hát én is vezettem már nem keveset külföldön és ott nem volt szokás messziről villantgatni..
Igaz,én nézek a visszapillantóba is,és ha látom,hogy jön egy gyors auto miközben előzök(mert egyébként nem szoktam a belsőben közlekedni,csak előzni) akkor igyekszem a lehető leghamarabb lehúzódni..és neki nem kell messziről villantania,nem is szokott..nyugaton..
No ez az!
Én ilynekor ki szoktam tenni már az előzéskor a jobbra indexet, hogy lássa, igyexem mielőbb befejezni az előzést és nem maradok a belső sávban...
Ilyenkor nem is szokott lenni gond...
Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)
Bug's Forever! VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu
Hyundai i30 CW 2015
Bripery
www.elitevwclub.hu
«
Hozzászólás #18180 Dátum:
2006 December 08, 14:44:26 »
Idézetet írta: BlackP - 2006 December 08, 09:38:11
ez így igaz. csak van különbség a rövid villantás, meg a 6 xeon izzó folyamatos égetése között, meg a távolról villantás és a 10 centire közlekedés között is. nyilván ha látom, hogy gyorsabb, lehúzódok, nem okoz örömet a szivatása, de ha egy tömött pályán megyek és előttem is sor van, akkor ne villogjon, várjon. aztán nem vár. kimegy a leálló sávba és húz el a belső sávos tempójában. én is villantottam már rá lassabban menőre (nem a bogárral). de ha azt látom, hogy egy 120as skoda előz egy kamion, nyilvánn em mászok rá és égetem ki a szemét, ha egyszer tudom, hogy ennyit tud az autó. nos, a tahók megteszik. ha ő jelezhet a refivel nekem, akkor én is jelezhetek a féklámpával, hogy túl közel jött, nem érzem biztonságosnak.
erről van szó..
bár mondom,a messziről villantgatást is egy tapló dolognak tartom..
Én is villogtam már rá egyébként az előttem levőre,de csak akkor,amikor előzés után több percig nem megy ki a szélére..csakis akkor..nem azt,hogy előzök...
Egyébként amit én észrevettem külföldön,hogy inkább alkalmazzák a balra indexelést egyfolytában mint a villantgatást..az sokkal normálisabb szerintem
«
Utoljára szerkesztve: 2006 December 08, 14:46:12 írta Aircult
»
www.elitevwclub.hu
1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE
Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Bripery
www.elitevwclub.hu
«
Hozzászólás #18179 Dátum:
2006 December 08, 14:42:17 »
Idézetet írta: stonemen - 2006 December 08, 09:13:22
Tőlünk délre és egyes nyugatra eső országokban az előzési szándékot minden esetben a reflektor rövid felvillantásával jelzik. Ez azért is jó, mert ha elbambulsz valamiért, az inger hatására a sávban tartod az autót, és kisebb az esély, hogy véletlenül leszorítod a másikat.
Én sem a 3centire a seggedbe megyek és villogok-indexelek mint állat csávókról beszélek. Lehúzódni én is mindig igyekszem, bár sosem megyek 140-nél többel.
ez érdekes..még egyszer sem tapasztaltam ilyet Ausztriában pl...
www.elitevwclub.hu
2021 VW Golf GTE
Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Bripery
www.elitevwclub.hu
«
Hozzászólás #18178 Dátum:
2006 December 08, 14:41:16 »
Idézetet írta: Stuntmanus - 2006 December 08, 09:05:01
Elolvastam mindenki véleményét, szeretném kifejteni a magamét kicsit bővebben. Nem szeretnék senkit megbántani, ezért próbálok óvatos lenni.
Én havi 5-8e Km-t vezetek, sokat megyek autópályán és külföldön is. Engem nem zavar, ha valaki rámvillant hátulról, mert tudom, hogy gyorsabb, ezt jelzi, siet, stb. Ez nekem egy plusz info, hogy ha előztem, húzódjak vissza a lehető leggyorsabban. Ilyenkor kiteszem az indexet visszafelé, hogy lássa, hogy vettem az adást. Nem arra kell gondolni, hogy a másik demonstrálja, hogy jobb hitelt tudott felvenni autóra és erősebbet tudott venni, hanem, hogy siet, biztos oka van rá. Természetsen engem nem kényszeríthet arra, hogy túllépjem a megengedett sebességhatárokat csak azért, mert ő siet, másrészről meg én sem formálhatok jogot arra, hogy őt helyes magatartásra kényszerítsem lassítgatással, féklámpa villogtatássa, mert én nem vagyok hatóság és aztán majd XY is rááll erre, de az ő erkölcsi határai messzebb vannak és ő arra is jogot formál, hogy nekikoccantsa a lököst, stb...szóval ez balkáni gondolkodás és egyenes irány az anarchiához. Nincs jogunk egy sajátos privát erkölcsi kódexet alkalmazni a gyorshajtást végzők megtorlására, megtanítására, stb.
Sajnos tudom, hogy vannak, akik beleállnak a lassabb seggébe, veszélyesen közel jönnek, ez megint egy nyilvánvaló hiba részükről, esetleg agresszívoskodás (nem biztos!), sokkal jobb lenne, ha a refivel jeleznék messzebről egy rövid villantással, hogy ők gyorsabban szeretnének menni. De akárhogy is van, nem helyes ezt, és egyéb vélt vagy valós sérelmeinket nekik megmutatni, rajtuk ezt megbosszulni. A kársztájlingos hülyegyereket úgysem tudod már megnevelni, ezt korábban kellett volna kezdeni. Csak tovább rontod a közlekedési morált, tovább okozol veszélyt, vészhelyzetet.
Az M5-ösön gyakran találkozom a kék szinű Csiga-9 rendszámos Subaru WRX STi-vel (ProDrive style). A csákó gyakran bentfelejti magát a belső sávban 120-130-cal, ilyenkor rávillantok a dízel (!) Golffal (!) és tudjátok mi a reakció? Azonnal lehúzódik, sőt, inteni szokott, hogy bocs. Kétszer volt már ilyen. Hozzáállhatna úgy is a témához, hogy a köcsög Golfos mit villogtat, aztán visszatesz kettőt, rámdurrant az ALS-sel, lángot lő a kipufogója és úgy eltűnik előlem, hogy soha nem látom. Én sem azért villantok rá, hogy én vagyok a király, hanem mert én haladni szeretnék, tudomásul véve, hogy szabálytalan vagyok, de neki nincs joga ezt megtorolni. És nem is teszi soha. Úgy gondolom ő megy Európa irányába, nem a fékezgetősök.
Ez az én véleményem.
Hát én is vezettem már nem keveset külföldön és ott nem volt szokás messziről villantgatni..
Igaz,én nézek a visszapillantóba is,és ha látom,hogy jön egy gyors auto miközben előzök(mert egyébként nem szoktam a belsőben közlekedni,csak előzni) akkor igyekszem a lehető leghamarabb lehúzódni..és neki nem kell messziről villantania,nem is szokott..nyugaton..
www.elitevwclub.hu
2021 VW Golf GTE
Bripery
www.elitevwclub.hu
«
Hozzászólás #18177 Dátum:
2006 December 08, 14:34:38 »
Idézetet írta: RNIE - 2006 December 07, 23:55:17
kérdem tisztelettel:ha a buzi tud várni,akkor te miért nem tudsz?Miért nem maradsz a megelőzendő kocsi mögött amíg elmegy a buzi ha látod hogy úgyis odaér amíg kint vagy?A kérdés nem személyes,általános
mert én nem vagyok buzi
www.elitevwclub.hu
2021 VW Golf GTE
Balage
Low Fast - többet forog, jobban pörög
«
Hozzászólás #18176 Dátum:
2006 December 08, 13:38:22 »
De
&$°`¨¸#& vagy!
Miért nem mentél 90-el akkor nem kellet volna villogni!
Idézetet írta: NGA - 2006 December 08, 12:56:50
Tényleg, 1x levillogtam egy Passat-ot a 6-os úton Pécs táblától kifele, amikor bentmarad a belső sávban. Igaz az az Alfa motoros Typ3-al volt. Aztán nem ment ki, én megy 130-nál elgyorsultam mellette jobbról :-)
1971 VW 1300 GT-L
1999 Piaggio Liberty 50 2T
NGA
«
Hozzászólás #18175 Dátum:
2006 December 08, 12:56:50 »
Tényleg, 1x levillogtam egy Passat-ot a 6-os úton Pécs táblától kifele, amikor bentmarad a belső sávban. Igaz az az Alfa motoros Typ3-al volt. Aztán nem ment ki, én megy 130-nál elgyorsultam mellette jobbról :-)
1303LS
«
Hozzászólás #18174 Dátum:
2006 December 08, 12:51:26 »
Eyg indokolt esetben pöccintett fék, villantás, gúnyos mosoly ha csak annyit elér hogy legközelebb kicist visszafogja magát a polgár már megérte.
80 helyett 60 -al megy a városban.
Akkor lehet majd meg tud állni ha kilép elé mondjuk egy gyerek.
Igenis lehet(szerintem kell is figyelmeztetni egymást ha valamit nem jól csinál a másik.
Ha a házunk előtt valaki eldobja a cigisdobozt annak is szólok, mert ha nem akkor azt hiszi a butája, hogy jól csinálta.
BlackPsenior
«
Hozzászólás #18173 Dátum:
2006 December 08, 12:49:40 »
Idézetet írta: RNIE - 2006 December 08, 12:45:17
Én idáig VÉGIG a többsávos utról beszéltem ahol a belső sávban ok nélkül pöcsörögnek
Én idáig VÉGIG a többsávos útról beszéltem ahol a belső sávban előzés céljából haladnék a manőver végrehajtásához szükséges ideig
NGA
«
Hozzászólás #18172 Dátum:
2006 December 08, 12:48:59 »
Idézetet írta: RNIE - 2006 December 08, 12:45:17
Én idáig VÉGIG a többsávos utról beszéltem ahol a belső sávban ok nélkül pöcsörögnek
Hát ahol lakom, ottan az elkövetkező 200 évben nem lesz 50 km-es körzetben autópálya :-)
Autópályára csak Rovinj fele megyek, ott meg a hülye köcsög horvátok, németek, osztrákok és egyéb isten barmai, akiknek van közlekedési kultúrája, türelmesen megvárja, amikor a bogárral előzók. Eddig még nem villogtak le. Az is igaz, hogy csak akkor előzök, ha látom, hogy senki nem jön a belsőben.
1303LS
«
Hozzászólás #18171 Dátum:
2006 December 08, 12:47:23 »
AZért megnézném a 0 rutinos kalaptartómentes szuzukist nyári gumival 130-al döngetve télen hogy áll meg ha úgy adódik.
1303LS
«
Hozzászólás #18170 Dátum:
2006 December 08, 12:45:49 »
Nagyon jóóóó!
Nem is tudom mióta olvasom vissza a termést.
Így lehet gyógyulni.
RNIE
«
Hozzászólás #18169 Dátum:
2006 December 08, 12:45:17 »
Idézetet írta: NGA - 2006 December 08, 12:42:21
Mondjuk igy már értem.
Én arról az esetkről beszéltem, amikor haladsz egy 2 sávos úton, és a hülye belemászik a seggedbe, mert nem tud előzni.
RNIE
«
Hozzászólás #18168 Dátum:
2006 December 08, 12:44:08 »
Hasonlóan érdekes műsor megy a Discovery-n a tudósok megpróbálják megállapítani hogy a ruhatetű mikor vált különálló fajjá a fejtetűtől
Gondolom amikor felfedezték hogy medveszőrben nem fáznak és átmászott a fejéről
NGA
«
Hozzászólás #18167 Dátum:
2006 December 08, 12:42:21 »
Idézetet írta: RNIE - 2006 December 08, 12:36:52
Úgy gondoltam hogy ha már beért akkor nem biztos hogy beáll x méterre amíg lemegyek,hanem elképzelhető hogy rámmászik és dudál,villog.
Persze kizárólag többsávos út belső sávjáról beszélünk
Mondjuk igy már értem.
Én arról az esetkről beszéltem, amikor haladsz egy 2 sávos úton, és a hülye belemászik a seggedbe, mert nem tud előzni.
BlackP
«
Hozzászólás #18166 Dátum:
2006 December 08, 12:41:17 »
Idézetet írta: ratro - 2006 December 08, 12:39:12
áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
ez is volt olyan értékes, mint az eddigi beszélgetés, köszi
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
ratro
«
Hozzászólás #18165 Dátum:
2006 December 08, 12:39:12 »
áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
RNIE
«
Hozzászólás #18164 Dátum:
2006 December 08, 12:36:52 »
Idézetet írta: NGA - 2006 December 08, 12:31:50
Bocsi, de az, hoyg valaki betartsa, az nem függ attól, hogy gyorsabb-e.
Úgy gondoltam hogy ha már beért akkor nem biztos hogy beáll x méterre amíg lemegyek,hanem elképzelhető hogy rámmászik és dudál,villog.
Persze kizárólag többsávos út belső sávjáról beszélünk
NGA
«
Hozzászólás #18163 Dátum:
2006 December 08, 12:34:21 »
Idézetet írta: BlackP - 2006 December 08, 12:29:20
de nyilván nem jókedvedből mész ott, hanem te is előzöl éppen, ha meg bent felejted magad, elég egy villantás is. ha a pirosnál elbambul vlaaki és nem veszi észre a zöldet csak megpöccintem a kürtöt, nem rákönyököklök
Van más is azért:
Multkor álltam a kereszteződésben a lámpánál. Elöttem egy tanulóvezető volt, és a lámpa zöldre váltott. Most kezdhette szegény, mert nem tudott elindulni egyből, hanem 2x lefulladt. Én ugye látam, és megvártam mig elindul, mivel ha dudálok, attól még nem fog elöbb elindulni. A mögöttem levő állat meg csak nyomta a dudát.
NGA
«
Hozzászólás #18162 Dátum:
2006 December 08, 12:31:50 »
Idézetet írta: RNIE - 2006 December 08, 12:20:27
akkor tuti hogy gyorsabb és nem azért kergetett hogy beálljon mögém követésit betartva.De ez szuverén
Bocsi, de az, hoyg valaki betartsa, az nem függ attól, hogy gyorsabb-e.
De tényleg zárjuk le, mert semmi értelme. Szerintem abban mindenki egyetért, hogy a követési távolságot be kell tartani. De a közlekedés nem arról szól, hogy mindenkivel betartatjuk a Kreszt. Azonban nincs jogunk ahhoz, hogy bárkit veszélyeztessünk az utakon.
BlackP
«
Hozzászólás #18161 Dátum:
2006 December 08, 12:29:20 »
Idézetet írta: RNIE - 2006 December 08, 12:20:27
Én is szoktam túrni,villogni HA sietek és feltartanak.Féklámpázást még sohasem csináltam,takarodok előle a sávból függetlenül attól hogy én és ő épp milyen kocsival van,legyen az egy kársztájlingos Suzuki.Ha már utolért akkor tuti hogy gyorsabb és nem azért kergetett hogy beálljon mögém követésit betartva.De ez szuverén
de nyilván nem jókedvedből mész ott, hanem te is előzöl éppen, ha meg bent felejted magad, elég egy villantás is. ha a pirosnál elbambul vlaaki és nem veszi észre a zöldet csak megpöccintem a kürtöt, nem rákönyököklök
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
RNIE
«
Hozzászólás #18160 Dátum:
2006 December 08, 12:20:27 »
Én is szoktam túrni,villogni HA sietek és feltartanak.Féklámpázást még sohasem csináltam,takarodok előle a sávból függetlenül attól hogy én és ő épp milyen kocsival van,legyen az egy kársztájlingos Suzuki.Ha már utolért akkor tuti hogy gyorsabb és nem azért kergetett hogy beálljon mögém követésit betartva.De ez szuverén
NGA
«
Hozzászólás #18159 Dátum:
2006 December 08, 12:18:20 »
Idézetet írta: Stuntmanus - 2006 December 08, 12:14:55
Most akkor mindenki nézzen magába, rendben van az autója, oldalanként a fékerő különbség megfelelő? Műszaki, zöldkártya rendben?
Akinek minden oké, az írhat nagy okosságokat, én kussolok, nekem gagyi a zöldkártyám, teljesítményre van hangolva a gép, szennyezem a környezetet.
Nekem nincs is műszaki a bogáron :-)
(Igaz a garázsbanálláshoz télen nem is kell)
Varázsló
Low Fast -többet forog, jobban pörög
«
Hozzászólás #18158 Dátum:
2006 December 08, 12:14:55 »
Most akkor mindenki nézzen magába, rendben van az autója, oldalanként a fékerő különbség megfelelő? Műszaki, zöldkártya rendben?
Akinek minden oké, az írhat nagy okosságokat, én kussolok, nekem gagyi a zöldkártyám, teljesítményre van hangolva a gép, szennyezem a környezetet.
Stuntmanus
VW 1302 S
http://oettingertsv.blogspot.com/
"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
BlackP
«
Hozzászólás #18157 Dátum:
2006 December 08, 12:12:41 »
Idézetet írta: Stuntmanus - 2006 December 08, 12:02:35
Tegnap a Nagyszőlős utcában volt egy baleset. Koccanás. Ez egy 2x2 sávos út,. Középen elválasztó padkával, néhol szabad megfordulni. Egy hölgy szeretett volna megfordulni ott, ahol szabad volt, bekanyarodott, de indokolatlanul lassan és nagyon hamar megállt, a Civic segge még elfoglalta a sávot és hátulról belementek. Út szélén láttam az egészet, tanu lettem.
A nő egyértelműen szabályos volt, a férfi, aki nekiment azt mondta, hogy arra számított, hogy bemegy a középső területre, ahol az autója teljesen elfér ezért nem lassított, nem volt oka a nőnek megállni a sávban.
Ez is egy tipikus eset, amit sokféleképpen lehet tálalni. A szigorúan vesszük a szabályokat, akkor egyértelmű, ha pedig sokat közlekedünk a városban, akkor mást gondolunk az indokolatlanul megállókról, az elsőbbségadás táblánál indokolatlanul megállókról, stb.
A rendőr azt mondta, hogy a nőnek "közreható magatartása volt", de nem volt szabálytalan.
Ezt csak tanulságként írtam le.
így én is szívtam már motorral, az előttem lévő a kanyarodása közepén megállt franc tudja mirért, majdnem felkönyököltem a csomagtartóra, de ki tudtam kerülni. azóta kaárki kanyarodik, lassítok, mert bármi megtörténhet
BlackP
«
Hozzászólás #18156 Dátum:
2006 December 08, 12:11:37 »
Idézetet írta: NGA - 2006 December 08, 12:07:55
Bocsi, de mi 15?
km/h
BlackP
«
Hozzászólás #18155 Dátum:
2006 December 08, 12:11:06 »
Idézetet írta: ratro - 2006 December 08, 12:02:39
A követési távolság be nem tartása nem csak 90-120-nál lehet problémás. 15 is.
relatív gyorshajtás is létezik
ezért kéne minden sebességnél mindenhol betartani és nem levillogni az előtted lévőt. vagy ha már villogni kell, legalább bizonsgáos távolságból
NGA
«
Hozzászólás #18154 Dátum:
2006 December 08, 12:07:55 »
Idézetet írta: ratro - 2006 December 08, 12:02:39
"nem csak 90-120-nál lehet problémás. 15 is. "
...
Bocsi, de mi 15?
NGA
«
Hozzászólás #18153 Dátum:
2006 December 08, 12:06:02 »
Idézetet írta: Qzma - 2006 December 08, 12:00:51
növekszik az autók teljesítménye minden téren !
biztonság, fékgatás, úttartás, sebesség... egy új moder autóval a 130 gyermeteg, szinte lassú. szerintem most a 150-160 olyan mint 10éve a 130.
persze az emberek reakció ideje nem fog javulni, de egy jó autó sokat tud segíteni...
Attól, hogy növekszik az autók teljesítménye, attól az utak pont ugyanolyan keskenyek maradnak, a kanyarok ugyanolyan ivűek. Az tény, hogy azért egy jobb gumival nagyobb sebességgel lehet bevenni egy kanyart, de azért nagyobb sebességnél nagyobbat is lehet repülni. Az hogy a 130 sok-e vagy kevés nem hiszem, hogy meg tudjuk igy itélni. Ez sokmindentől függ. Egy 6 sávos autópályán kevés, egy 61-es úton sok. A gázpedált egy hülye is tudja nyomni.
ratro
«
Hozzászólás #18152 Dátum:
2006 December 08, 12:02:39 »
Idézetet írta: NGA - 2006 December 08, 11:52:07
Lehet, hogy valaki nem villogtatta éppen a féklámpát. Sajnos nem az a gond, hogy valaki jelzi nekünk a féklámpa villogtatásával, hogy belemásztunk a seggébe, hanem az, hogy belemásztunk a seggébe, azaz nem tartottuk be a követési távolságot.
A követési távolság be nem tartása nem csak 90-120-nál lehet problémás. 15 is.
relatív gyorshajtás is létezik
Varázsló
«
Hozzászólás #18151 Dátum:
2006 December 08, 12:02:35 »
Tegnap a Nagyszőlős utcában volt egy baleset. Koccanás. Ez egy 2x2 sávos út,. Középen elválasztó padkával, néhol szabad megfordulni. Egy hölgy szeretett volna megfordulni ott, ahol szabad volt, bekanyarodott, de indokolatlanul lassan és nagyon hamar megállt, a Civic segge még elfoglalta a sávot és hátulról belementek. Út szélén láttam az egészet, tanu lettem.
A nő egyértelműen szabályos volt, a férfi, aki nekiment azt mondta, hogy arra számított, hogy bemegy a középső területre, ahol az autója teljesen elfér ezért nem lassított, nem volt oka a nőnek megállni a sávban.
Ez is egy tipikus eset, amit sokféleképpen lehet tálalni. A szigorúan vesszük a szabályokat, akkor egyértelmű, ha pedig sokat közlekedünk a városban, akkor mást gondolunk az indokolatlanul megállókról, az elsőbbségadás táblánál indokolatlanul megállókról, stb.
A rendőr azt mondta, hogy a nőnek "közreható magatartása volt", de nem volt szabálytalan.
Ezt csak tanulságként írtam le.
Stuntmanus
VW 1302 S
Qzma
http://t2ab4sale.blog.hu/
«
Hozzászólás #18150 Dátum:
2006 December 08, 12:00:51 »
Idézetet írta: NGA - 2006 December 08, 11:55:26
Lakott területen kivül nem azért 90 km/h a legnagyobb megengedett sebesség, mert a Trabantok annyival tudnak haladni, hanem azért, mert ennyivel biztonságos. Az autópálya meg szintén azért 130, mert az meg annyinál biztonságos. De ezzel elérkeztünk a gyorshajtás témájához, amiből újabb flame lehet. Én bevallom nem akarok 130-nál elgyorsulni, mivel mindig hagyok elég időt arra, hogy valahova odaérjek.
növekszik az autók teljesítménye minden téren !
biztonság, fékgatás, úttartás, sebesség... egy új moder autóval a 130 gyermeteg, szinte lassú. szerintem most a 150-160 olyan mint 10éve a 130.
persze az emberek reakció ideje nem fog javulni, de egy jó autó sokat tud segíteni...
http://t2ab4sale.blog.hu/
ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
lovászimi
«
Hozzászólás #18149 Dátum:
2006 December 08, 11:57:56 »
Idézetet írta: ratro - 2006 December 08, 11:52:49
fingfűrészelés megy reggel óta.
Itt valaki minden nap világmegváltó akr lenni. De nem sikerül, mert nem hagyják neki!
Óriási a csapat, ha nem figyelsz simán bevisznek az erdőbe, a végére majdnem azt a adták a számba, amit ők akartak mondani.
Ezt olyan brainstormingnak bevezetném a melóhelyemen.
NGA
«
Hozzászólás #18148 Dátum:
2006 December 08, 11:56:46 »
Idézetet írta: ratro - 2006 December 08, 11:52:49
Itt valaki minden nap világmegváltó akr lenni. De nem sikerül, mert nem hagyják neki!
Szerintem meg beszélgetés megy. Van ahol a Kresz miatt agyonverték egymást az emberek egy kocsmai beszélgetésben. Itt még nincs ez :-)
NGA
«
Hozzászólás #18147 Dátum:
2006 December 08, 11:55:26 »
Idézetet írta: ratro - 2006 December 08, 11:51:35
...Mindenkinek javaslom aki csak bogarat vagy buszt használ hobbi vagy napi használatban, hogy egyszer üljön bele egy hétköznapi autóba ami 130 körül utazik és onnét képes gyorsítani. Járjon vele egy-két hónapot és aztán téjünk vissza erre a témára...
Lakott területen kivül nem azért 90 km/h a legnagyobb megengedett sebesség, mert a Trabantok annyival tudnak haladni, hanem azért, mert ennyivel biztonságos. Az autópálya meg szintén azért 130, mert az meg annyinál biztonságos. De ezzel elérkeztünk a gyorshajtás témájához, amiből újabb flame lehet. Én bevallom nem akarok 130-nál elgyorsulni, mivel mindig hagyok elég időt arra, hogy valahova odaérjek.
RNIE
«
Hozzászólás #18146 Dátum:
2006 December 08, 11:54:24 »
Idézetet írta: Stuntmanus - 2006 December 08, 11:51:06
(Olaszban nem tudsz úgy menni az autópályán, hogy ne villogjanak rád, nekik ez természetes azt jelzik, jövök, vigyázz.)
De ott is inkább az index használatos,ha valaki villog akkor már lehet tuni hogy nem 160-al jön
és a többiek is tudják ezt ezért igyekeznek a balesetet kerülve lehúzódni és nem feltartani
«
Utoljára szerkesztve: 2006 December 08, 11:57:00 írta RNIE
»
ratro
«
Hozzászólás #18145 Dátum:
2006 December 08, 11:52:49 »
Idézetet írta: lovászimi - 2006 December 08, 11:49:01
A pár utolsó hozzászólásom cinikus, mert már mindenki csak arra válaszol, amibe bele tud kötni! Ilyenek vagytok, kutyából nem lesz szalonna.
A helyzet az, hogy ezen a vészvillogó kapcsolgatáson nem lehet vitatkozni, mert ezzel mindenki egyet ért.
Gabesz! Dobjál be valami olyat, amit te máshogy gondolsz mint az átlagember, és majd utána jól elmagyarázzuk egymásnak miért nem úgy van.
Jól elbeszéltünk megint egymás mellett.
Azért egy élmény volt!
Legyen szép napotok!
NGA
«
Hozzászólás #18144 Dátum:
2006 December 08, 11:52:07 »
Idézetet írta: lovászimi - 2006 December 08, 11:44:29
Húú tényleg? És valaki villogtatta féklámpát mi?
Lehet, hogy valaki nem villogtatta éppen a féklámpát. Sajnos nem az a gond, hogy valaki jelzi nekünk a féklámpa villogtatásával, hogy belemásztunk a seggébe, hanem az, hogy belemásztunk a seggébe, azaz nem tartottuk be a követési távolságot.
ratro
«
Hozzászólás #18143 Dátum:
2006 December 08, 11:51:35 »
á, csak olvasok, de hihetetlenek vagytok. Én sem vezetek nyugodtan, rá is megyek a másikra, féklámpázok is, villantok is. Ha kell.
Mindenkinek javaslom aki csak bogarat vagy buszt használ hobbi vagy napi használatban, hogy egyszer üljön bele egy hétköznapi autóba ami 130 körül utazik és onnét képes gyorsítani. Járjon vele egy-két hónapot és aztán téjünk vissza erre a témára. Nem tudsz okos lenni. Nem azért mert nem vagy az, hanem azért mert a magyarok birkák. Csak nincs szőrünk, hogy nyírják. Irígy tudatlan agyilag zavart emberek vagyunk. Amíg a fejekben nincs rend, addig az utakon sem lesz!
Addig lehet villogni, fékezgetni, de jobb nem lesz. Illetve meg kellene tanulni felnőni az autóink teljesítményéhez, valamint rendes úthálózatra lenne szkség.
Ugyani lassan kitehető az utakra, hogy:
MEGTELT!
Varázsló
«
Hozzászólás #18142 Dátum:
2006 December 08, 11:51:06 »
Idézetet írta: NGA - 2006 December 08, 11:43:50
Ezt is kevesen alkalmazzák:
Amikor vészfékezésre kényszerül, azonnal kapcsolja be a vészvillogót, ami figyelmezteti a hátul jövő(ke)t arra, hogy neki(k) is meg kell állni, nem csak egy kisebb lassításról van szó.
Érdekes, az olasz autópályán mindenki azonnal kapcsolta a vészvillogót.
Azért nem alkalmazzák, mert Mo.-on nem szabályos.
Vagy ilyennel lehet szabálytalankodni?
(Olaszban nem tudsz úgy menni az autópályán, hogy ne villogjanak rád, nekik ez természetes azt jelzik, jövök, vigyázz.)
Stuntmanus
VW 1302 S
Oldalak:
1
...
3086
3087
3088
3089
3090