www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 23:46:03

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 2325 2326 2327 2328 2329 [2330] 2331 2332 2333 2334 2335 ... 3545
Nyomtatás
Szerző Téma: Szóljatok ide  (Megtekintve 27952930 alkalommal)
Nem elérhető Sagaris

« Hozzászólás #48621 Dátum: 2008 Július 03, 22:47:31 »

Nem ismerem az ide vonatkozó jogszabályt,de szerintem a vadásztársaság felelőssége hogy az a majom szarvas ne másszon fel az útra és ne tegyen kárt az autókban

Nem az újamból szoptam ki, de vanak bizonyos esetek amikor az autós fizet. Természetesen nem mindig nem minden esetben van így, többnyire a társaság biztosítója fizet az autósnak.

1961 VW1200 DeLuxe

http://www.vulture.hu
RNIE
« Hozzászólás #48620 Dátum: 2008 Július 03, 22:44:34 »

Nem ismerem az ide vonatkozó jogszabályt,de szerintem a vadásztársaság felelőssége hogy az a majom szarvas ne másszon fel az útra és ne tegyen kárt az autókban
Nem elérhető Sagaris

« Hozzászólás #48619 Dátum: 2008 Július 03, 22:37:15 »

Mámemé ?  Shocked

Mert ez a törvény, igaz kissé pongyolán fogallmaztam persze meg van határozva törvényileg a dolog mi számit nagyobb kárnak. Például egy 5 kilós szarvasbika elütése amennyiben az meghalt a hejszínen komoly milliókba kerül, az autósnak. Célszerübb ha nincs személyi és egyéb sérülés(persze autót nem számítva) összekanalazni és a pénzt egy új autóra költeni és hallgatni az egészről. Amennyiben az állat elszaladt akkor arra jó emlékezni melyik oldalról jött, láttam már érdekes eseteket amikor nem tudta a sofőr az út pedig két társaság határa volt ebben az esetben az autós megint hoppon marad, tehát ki kell "találnia" honnan jött és ragaszkodni a ehhez.

1961 VW1200 DeLuxe

Süni
« Hozzászólás #48618 Dátum: 2008 Július 03, 22:33:14 »

Amennyiben a vad értékesebb az autós fizet.
Mámemé ?  Shocked
Nem elérhető Sagaris

« Hozzászólás #48617 Dátum: 2008 Július 03, 22:31:37 »

Elméletileg, ha nem volt vadveszély tábla, akkor a területileg illetékes vadásztársaságnak fizetnie kell. Természetesen nem fog, mert egyiknek sincs pénze, ilyenkor jöhet a per. Az más kérdés, h a biztosító mennyire fogja értékelni a kárt.... Undecided

Amennyiben a vad értékesebb az autós fizet. Az erdészeti társaságokat meg nem kell féllteni az egyik legnyereségesebb állami cégek...

1961 VW1200 DeLuxe

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #48616 Dátum: 2008 Július 03, 22:26:01 »

Én úgy tudom,hogy vadkárt csak abban az esetben fizetnek,ha bizonyítani lehet,hogy űzött-hajtott vad ugrott a kocsi elé.Különben semmi esetben sem fizetnek!

Különben is a vadásztársaság kárát ki fizeti meg?Mint a sárga kabriónál is,kihullott egy kapitális bika,aminek többszázezer Forint az értéke.A vadászoknak is benne fekszik egy csomó pénze munkája a vadakban.Télen etetik őket,foglalkoznak velük...
Süni
« Hozzászólás #48615 Dátum: 2008 Július 03, 22:12:33 »

Úgy tudom az ilyen esetekben kirakhatják az ij táblát,illetve perelhetik talán az illetékes önkormányzatot hogy nem volt meg az állat biztonságos távoltartása a közúttól?Vagy vmi ilyesmi
Elméletileg, ha nem volt vadveszély tábla, akkor a területileg illetékes vadásztársaságnak fizetnie kell. Természetesen nem fog, mert egyiknek sincs pénze, ilyenkor jöhet a per. Az más kérdés, h a biztosító mennyire fogja értékelni a kárt.... Undecided
RNIE
« Hozzászólás #48614 Dátum: 2008 Július 03, 22:06:20 »

Úgy tudom az ilyen esetekben kirakhatják az ij táblát,illetve perelhetik talán az illetékes önkormányzatot hogy nem volt meg az állat biztonságos távoltartása a közúttól?Vagy vmi ilyesmi
Süni
« Hozzászólás #48613 Dátum: 2008 Július 03, 22:04:28 »

láttátok a szarvasvadász cimü filmet......?
vigyázzatok mert ebben a nagy melegben a szarvasok is megvadultak   Cry  Cry  Cry  Cry   ez tegnap este történt komámmal.....
ha megnézitek a kocsi eleje "sértetlen" teljesen oldalrol szaladt nekik.....
volt mentö,rendörség,minden...
a vadászok 2,5-3 mázsára saccolták,sajnálták nagyon....tizen valahány éves dög volt...de szép munkát végzett....  Cry  Cry  Cry
tetö nem volt fönn,levolt hajtva,ablak lehuzva,baromi szerencséjük hogy nem keveredett be az utastérbe....
az csunya lett volna...

Részvét ! Haver nőjét szó szerint felrugta egy hím ! Kicsit magasabb volt az út mellett a rész, ahonnan indult, belerugott a B Corsa tetőkoszorújába, az meg tetőreesett !

Amúgy van ebben pozitív is, végre meg lehet csinálni a bogit szépre (Bocs, ha erős !)
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #48612 Dátum: 2008 Július 03, 22:01:30 »

vigyázzatok mert ebben a nagy melegben a szarvasok is megvadultak   Cry  Cry  Cry  Cry   ez tegnap este történt komámmal.....
a vadászok 2,5-3 mázsára saccolták,sajnálták nagyon....tizen valahány éves dög volt...de szép munkát végzett....  Cry  Cry  Cry
tetö nem volt fönn,levolt hajtva,ablak lehuzva,baromi szerencséjük hogy nem keveredett be az utastérbe....
az csunya lett volna...
Nagyon meg van törve a kocsi. Kell hozzá egy másik amiből kivágják a bal elejét az oszlopig.
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #48611 Dátum: 2008 Július 03, 20:31:48 »

Semminek. A vad nem néz, hanem megy. SZámára nincs elsőbbsé se semmi. Ha elvakítják megáll, még roosszabb..
azt mondod nem néz semmit, csak pont rosszkor mentek arra, mikor át akart menni a vad?
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #48610 Dátum: 2008 Július 03, 20:28:26 »

láttátok a szarvasvadász című filmet......?
WOW a sok műanyag...  Evil
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #48609 Dátum: 2008 Július 03, 20:25:07 »

húúú..
vajon minek nézhette szegény bogarat  Undecided
jó hogy személyi sérülés nincs, de nem irígylem a bent ülőket
egy kur.....vanagy bogárnak s gondolom megilyedt tőle  Grin

"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség." (M.Oyama)
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #48608 Dátum: 2008 Július 03, 20:22:46 »

húúú..
jó hogy személyi sérülés nincs
Semminek. A vad nem néz, hanem megy. SZámára nincs elsőbbsé se semmi. Ha elvakítják megáll, még roosszabb..

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #48607 Dátum: 2008 Július 03, 20:21:30 »

vigyázzatok mert ebben a nagy melegben a szarvasok is megvadultak   Cry  Cry  Cry  Cry   ez tegnap este történt komámmal.....
az csunya lett volna...
húúú..
jó hogy személyi sérülés nincs, de nem irígylem a bent ülőket
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #48606 Dátum: 2008 Július 03, 20:18:27 »

az csunya lett volna...
huh. Részvétem. Óvatosan kell hajtani, figyelembe kell vennünk,  hogy autó 100 éve van a vad meg évmilliók óta könyéken legelész.... Tehát semmiképpen sem sazbad ezt a vad "számlájára írni".

Nem elérhető Dr.gonzo

The first rule of Fight Club is......

« Hozzászólás #48605 Dátum: 2008 Július 03, 20:13:06 »

az csunya lett volna...

[a csatolmányt egy admin törölte]
« Utoljára szerkesztve: 2008 Július 03, 20:14:46 írta Dr.gonzo »

"Aki vadálatot csinál magábol,az megszabadul az emberi lét fájdalmátol"!
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #48604 Dátum: 2008 Július 03, 19:27:06 »

Tesla óta még kb. öten állították, hogy megoldották - ők is mind eltüntek. persze jó lenne, de ebből a közeljövőben nem lesz semmi. ha valaki komolyan gondolja, hogy tud ilyet, annak már régen meg kellett volna osztania az egész emberiséggel (az utóbbi években ez már nem gond az internet segítségével), hogy ne lehessen eltussolni. amíg ez nem történik meg, addig vagy haszonleső, vagy hazudik. ilyen kaliberű dolgon nem lehet hasznot húzni - a tűz sem jogdíjas.
Eltűntek, az olajlobbi "tűntette el" őket. Ennyi. Ami a neten megy az meg hazugság, ami nem az lenne, nem élné meg a feltaláló, hogy felkerüljön, ahoz túl drága az olej...

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #48603 Dátum: 2008 Július 03, 19:23:31 »

De a duplaklikk majdnem az lett, by Gates. 

- a tűz sem jogdíjas.
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #48602 Dátum: 2008 Július 03, 19:12:34 »

úgy volt hogy csak én vezetem majd, aztán mégsem....a srác viszonylag rendes volt aki vezette de azért összejött nekik egy kb 30l-es fogyasztás 100km-en...kigyilkolt egy hengert... meg gyújtást kellett cserélni
a vandálabbak hátúl ültek, ők nagyban szartak mindenre - kiégették a kárpitot cigivel - külön kértem hogy dohányzás az ne legyen; kiöntötték a kávét, eltépték az üléshuzatot és annyit baszkodták izomból a tolóajtót hogy ráfér egy teljes felújítás, ja és eltőrték a vezető oldali ablak tekerő szerkezetét...
ott volt még egy fószer egy nagyon szép Ford Mustanggal - mondta hogy most bőröztette át az ülést mert külön mondták neki hogy a régi nem jó - erre mikor nem volt épp ott beugrott három színészfasz a kocsiba - sáros bakancsba ajtó nyitás nélkül és nagyba pózoltak a fényképezéshez...közben az egyiknek a kutyája meg próbált bemászni...a faszi majdnem szívrohamot kapott...
VANDÁLOK
ezért nem dolgozom a szakmámban ...ez az ország nem nőtt még fel a tiszteséghez bizonyos szakmákban

Nem elérhető aates

« Hozzászólás #48601 Dátum: 2008 Július 03, 19:11:38 »

Energia:
Senki nem számol a nullponti energiával? És mi van a hidegfúzióval? Nem a jelenlegi hihetetlenül alacsony hatékonyságú rendszereket kellene nyomatni, hanem paradigmaváltás kellene.

Tesla már 80 évvel ezelőtt megoldotta, hogyan kell olcsón autózni.
Értőknek ajánlom a linket:

http://www.evworld.com/article.cfm?storyid=1062

Tesla óta még kb. öten állították, hogy megoldották - ők is mind eltüntek. persze jó lenne, de ebből a közeljövőben nem lesz semmi. ha valaki komolyan gondolja, hogy tud ilyet, annak már régen meg kellett volna osztania az egész emberiséggel (az utóbbi években ez már nem gond az internet segítségével), hogy ne lehessen eltussolni. amíg ez nem történik meg, addig vagy haszonleső, vagy hazudik. ilyen kaliberű dolgon nem lehet hasznot húzni - a tűz sem jogdíjas.

Farkas Attila Balázs
Az optimisták angolul tanulnak. A pesszimisták héberül. A realisták - lőni
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #48600 Dátum: 2008 Július 03, 19:10:25 »

Miért nem mondta, hogy iylenre vágyol? Feladtam volna Neked csomagban... Wink Grin
vámon elakadna ...keresnék a chippet  Evil

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #48599 Dátum: 2008 Július 03, 19:09:27 »

Hat en nem adnam kolcson egyik gepsarkanyomat sem. Foleg idegeneknek nem. Csaladtagnak (kozelinek) meg okes.
De aki be is ulne es igy viselkedne, ahoyg irtad azt agyonutnem tuti. Cool
Én közvetlen családtagnak sem adnám oda. Max a barátnőmnek, de ő is bogaras. Anyámnak új cliója van, tesómnak meg új buziki stiftje. Milyen ember az aki új vizest vesz? Főleg ilyeneket? Én alapvetően ebből indulok ki, más csak rosszabb lehet. De más bogarasnak akit ismerek minden további nálkül kölcsönadnám. Azn

Nem elérhető aates

« Hozzászólás #48598 Dátum: 2008 Július 03, 19:06:36 »

Magyarországon valahol 2kW körül sugároz a nap m2-enként, ha jól tudom.

"Mivel Magyarország az északi mérsékelt övben, az északi szélesség 45,8° és 48,6° között található.
A napsütéses órák száma megközelítőleg 2100 óra/év.
Az érkező napsugárzás hőmennyisége ~1300 kWh/m2 év, csúcsértéke nyáron, a déli órákban, tiszta égbolt esetén eléri, néha meghaladja az 1000 W/m2 értéket."

magyarul a két kW erős túlzás. de nem is ez a lényeg. lehet beszélni mindenféle "utopisztikus" dologról (ez alatt azt értem, ami senkinek sem érdeke, hogy megvalósuljon), de a napenergiával simán lehet már ma is számolni. 4-5 éve a napelemek a fény kb. 10%-át hasznosították, a mai fotoelemek (kereskedelmi fogalomban kaphatók) olyan 35-40% körül tartanak. hatalmas a fejlődés, talán ezért is nem terjesztik ipari méretekben (30 év körül van az élettartama, nem egy rövidtávú befektetés). az általam lejebb említett 30 nm körüli felület ma itthon kb. 2 millióból megvalósítható. ezért ma Bp-en durván 56.000 kWh áramot lehet venni. nekem a havi fogyasztásom az elmúlt két év átlagában 240 kWh. magyarul kb. 20 év alatt térül meg a befektetésem (nem számolva az inflációval stb). ez még nem igazán gazdaságos - szerintem. persze lehet, hogy én vagyok túl nagyravágyó Smiley

a hidrogénnel az a baj, hogy nehéz "átfejteni", valamit sok áram kell az előállításához. ördögi kör.

fizikus szomszédom szerint (jövő héten megy a CERN-be pár hónapra) a fúzióban lesz a megoldás - legkorábban 10 év múlva. addig marad az izotópos energia, mint a legtisztább - a sok faszsággal ellentétben a gond a hűtővízzel van (túl sok kell), nem a radioaktivitással. persze most divat szidni a reaktorokat, de senki sem akar fűtés nélkül sötétben nyers és hideg húst enni - ezen a szinten már túlléptünk, be kellene látni!

az energiát meg tárolni kell, nem megoldás, hogy eladod az elmünek - ők sem tudják tárolni. meg attól még nem fog menni a járműved. röviden ennyi.

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #48597 Dátum: 2008 Július 03, 18:41:18 »

Energia:
Senki nem számol a nullponti energiával? És mi van a hidegfúzióval? Nem a jelenlegi hihetetlenül alacsony hatékonyságú rendszereket kellene nyomatni, hanem paradigmaváltás kellene.

Tesla már 80 évvel ezelőtt megoldotta, hogyan kell olcsón autózni.
Értőknek ajánlom a linket:

http://www.evworld.com/article.cfm?storyid=1062
Nem elérhető GeRGelu:

« Hozzászólás #48596 Dátum: 2008 Július 03, 18:27:30 »

úgy volt hogy csak én vezetem majd, aztán mégsem....a srác viszonylag rendes volt aki vezette de azért összejött nekik egy kb 30l-es fogyasztás 100km-en...kigyilkolt egy hengert... meg gyújtást kellett cserélni
a vandálabbak hátúl ültek, ők nagyban szartak mindenre - kiégették a kárpitot cigivel - külön kértem hogy dohányzás az ne legyen; kiöntötték a kávét, eltépték az üléshuzatot és annyit baszkodták izomból a tolóajtót hogy ráfér egy teljes felújítás, ja és eltőrték a vezető oldali ablak tekerő szerkezetét...
ott volt még egy fószer egy nagyon szép Ford Mustanggal - mondta hogy most bőröztette át az ülést mert külön mondták neki hogy a régi nem jó - erre mikor nem volt épp ott beugrott három színészfasz a kocsiba - sáros bakancsba ajtó nyitás nélkül és nagyba pózoltak a fényképezéshez...közben az egyiknek a kutyája meg próbált bemászni...a faszi majdnem szívrohamot kapott...
VANDÁLOK
Hat en nem adnam kolcson egyik gepsarkanyomat sem. Foleg idegeneknek nem. Csaladtagnak (kozelinek) meg okes.
De aki be is ulne es igy viselkedne, ahoyg irtad azt agyonutnem tuti. Cool

Vintage Volkswagens: Always and Everywhere!
1303LS
« Hozzászólás #48595 Dátum: 2008 Július 03, 18:17:50 »

azt már felesleges, a fotoelemet kell Cheesy

amúgy 30-40 nm elég egy normális háztartáshoz. és ez a felülete, nem az alapterület, amire kipakolod.

a szélkerék folyamatos karbantartást igényel, csak ott csinálják, ahol nem jön a fény rendesen. kishazánkban pl. nem kifizetődő, ezért is erőltetik - gondolom...

igazából az energia tárolásával van a gond, nem a termelésével. dolgoznak is rajta rendesen, előbb-utóbb csak lesz valami megoldás
A század forduló környékén (XIX.-XX) az elektromos motor sokkal fejlettebb volt mint az Otto, vagy a Diesel csak hát a spekuláns nagytőke az olajban látta a jövőt (a sajátját).
Belegondolni is borzasztó, hogy hol tarthatnánk akkukapacitás motorhatásfok területén, ha azt fejlesztik 100 éven keresztül.
Magyarországon valahol 2kW körül sugároz a nap m2-enként, ha jól tudom.
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #48594 Dátum: 2008 Július 03, 17:36:14 »

itt nincsen 1 darab szaharas kep sem  Roll Eyes

es egyiken sem vagytok rajta. miert?
az unokad majd megmondja nagyapa ott se jartal, ezek kepek a googlebol Tongue

Cool de biztos szep lehetett

Most már vannak.... Grin

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #48593 Dátum: 2008 Július 03, 17:04:55 »

az mindegy, de lenne egy tevefejem  Cool

Miért nem mondta, hogy iylenre vágyol? Feladtam volna Neked csomagban... Wink Grin

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #48592 Dátum: 2008 Július 03, 17:02:57 »

itt nincsen 1 darab szaharas kep sem  Roll Eyes

es egyiken sem vagytok rajta. miert?
az unokad majd megmondja nagyapa ott se jartal, ezek kepek a googlebol Tongue

Cool de biztos szep lehetett

Azokat most kezdtem el feltölteni, meg folyamatosan mennek fel azok is... Wink

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #48591 Dátum: 2008 Július 03, 17:02:09 »

Nem kell visszamenned, jön ide.....

Melyik? A meleg, vagy a Szahara????  Grin

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #48590 Dátum: 2008 Július 03, 16:42:34 »

igazából az energia tárolásával van a gond, nem a termelésével. dolgoznak is rajta rendesen, előbb-utóbb csak lesz valami megoldás
nálunk szerencsésebb fejlődésű országokban nem kell tárolni, mert az elektromos művek megveszi annyiért vagy többért az általad termelt energiát mint amennyiért neked eladja a sajátját.

nálunk ez sem így van..
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #48589 Dátum: 2008 Július 03, 16:10:40 »

...meg a napelemek fejlesztése, ha lehetséges

azt már felesleges, a fotoelemet kell Cheesy

amúgy 30-40 nm elég egy normális háztartáshoz. és ez a felülete, nem az alapterület, amire kipakolod.

a szélkerék folyamatos karbantartást igényel, csak ott csinálják, ahol nem jön a fény rendesen. kishazánkban pl. nem kifizetődő, ezért is erőltetik - gondolom...

Farkas Attila Balázs
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #48588 Dátum: 2008 Július 03, 15:49:43 »

Biztos sokadszor írom le, de egy 1928-ban épített házban lakom, sosincs több 24 foknál a lakásban. Most 22 van. Ja, és a régi kis ablakok is ki vannak cserélve igencsak nagy, dupla szigetelésű panoráma ablakokra. Függöny sehol nincs, szeretjük a fényt. :-)

2005 -ben épített lakásban lakom, sosem volt 24 foknál hidegebb, télen sem. Smiley

VW Beetle - the original since 1938
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #48587 Dátum: 2008 Július 03, 15:48:58 »

Köszi, túl nyilvánvaló volt... Smiley

VW Beetle - the original since 1938
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #48586 Dátum: 2008 Július 03, 15:32:22 »

ld. 48568

Részben. Az is örök biznisz... :-)
Ivóvízellátással is foglalkozom, hogy megnyugtassalak Benneteket, mi Magyarok jó helyre születtünk, már ha meg tudjuk védeni a területeinket. :-)

Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #48585 Dátum: 2008 Július 03, 15:32:13 »

Biztos sokadszor írom le, de egy 1928-ban épített házban lakom, sosincs több 24 foknál a lakásban. Most 22 van. Ja, és a régi kis ablakok is ki vannak cserélve igencsak nagy, dupla szigetelésű panoráma ablakokra. Függöny sehol nincs, szeretjük a fényt. :-)

Valahogy így. És nem kell februárban paradicsomot enni.

Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #48584 Dátum: 2008 Július 03, 15:30:20 »

Részben. Az is örök biznisz... :-)
Ivóvízellátással is foglalkozom, hogy megnyugtassalak Benneteket, mi Magyarok jó helyre születtünk, már ha meg tudjuk védeni a területeinket. :-)

Te nem szennyvíztisztítással foglalkozol?  Grin

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #48583 Dátum: 2008 Július 03, 15:29:55 »

Valaki tett be régebben egy jó kis linket régi VW és egyéb rádiókkal, nincsen meg valakinek? Keresővel nem boldogulok itten... Sad
talán ez az?
http://www.oldtimerradio.com/
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #48582 Dátum: 2008 Július 03, 15:29:47 »

Kispályások vagytok. Még úszni fogunk az olajban és a levegő is megfelelő lesz, mikor nem lesz mit innunk... :-))))

mondd gyorsan, mit hallottál: elfogy a sör????  Shocked
Oldalak: 1 ... 2325 2326 2327 2328 2329 [2330] 2331 2332 2333 2334 2335 ... 3545
Nyomtatás

Ugrás: