www.bogarhatu.hu
- ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
Nem érkezett meg az
aktiváló e-mail?
2025 Július 18, 09:45:58
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:
Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218
Hozzaszólás
218
Témában írta
1614
Felhasználó
Legújabb tag:
mickilangelo
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Bogaras fórumok
> Téma:
Szóljatok ide
Oldalak:
1
...
104
105
106
107
108
[
109
]
110
111
112
113
114
...
3545
Szerző
Téma: Szóljatok ide (Megtekintve 27879617 alkalommal)
1303LS
Re: Szóljatok ide
«
Hozzászólás #137461 Dátum:
2017 Szeptember 07, 12:33:27 »
Idézetet írta: TBK001 - 2017 Szeptember 07, 12:20:04
A használhatósághoz még sok mindennek kellene történnie, szvsz...
Nem tudom ugyan, hogy mennyit "fogyaszt" a tisztán elektromos autó egyhelyben állva, dugóban araszolgatva, de ha egy hagyományos autóból kifogy a nafta akár a Pesti belvárosban, akkor elbattyogsz egy benzinkútra a ki kannáddal és hozol bele. Ugyanezt, hogy teszed meg az elektromossal? Erre még nem láttam megoldást, vagy elkerülte a figyelmem.
Persze nem vagyok elektromos-autó ellenes, de amíg a benzines-diesel autóknál könnyedén beállok egy kútra megtankolni, ezt még nem tudom megtenni egy konnektorosnál. Vagy ahogy írtam, ha lemerül egy olyan helyen, ahol nincs konnektor, akkor ott elvileg az egész autót kell mozgatni, eljuttatni az első töltöhelyre... Tévedek???
Dehogy tévedsz, csak fogalmad sincs az egészről, de ez nem baj.
Képzeld ezek a modern gépek már mutatják egy kis villódzó eszközön, hogy meddig tudsz még menni vele.
Ha nem vagy abszolút analfabéta akkor kitalálod, hogy hol fogsz a hatótávon belül 10-20-30 PERC alatt megtankolni. Pont mint a benzinessel, hacsak nem céges és atelepen tankoltatod a főnökkel minden nap tele.
Képzeld van olyan amelyikben -a gyengébbek kedvéért- térképes módon ott a kutak elérhetősége, különböző színekkel mutatva, hogy elérhető távon vagy azon kívül van-e. Sőt azt is mutatja, hogy lóg-e valaki a csatin vagy szabad a pálya. Ha lóg akkor gáz van, mert várnod kell 10 percet.
U.I.: Álló helyzetben nem fogyaszt, nem büdösít, reggeltől estig állhatsz vele a dugóban, ha ez a napi rutinod szerves része.
TBK001
Road Force One
«
Hozzászólás #137460 Dátum:
2017 Szeptember 07, 12:20:04 »
Idézetet írta: te_o - 2017 Szeptember 07, 11:12:27
Gondolj bele, hogyan használjuk (általában) a hagyományos autókat, és mennyit szeretne töcskölni az átlagos felhasználó ezzel. A gyors töltés pedig igen gyorsan megöli a jelenlegi akkukat, mondhatnám példának a mobilokat, de még jobb: Tesla...
A használhatósághoz még sok mindennek kellene történnie, szvsz...
Nem tudom ugyan, hogy mennyit "fogyaszt" a tisztán elektromos autó egyhelyben állva, dugóban araszolgatva, de ha egy hagyományos autóból kifogy a nafta akár a Pesti belvárosban, akkor elbattyogsz egy benzinkútra a ki kannáddal és hozol bele. Ugyanezt, hogy teszed meg az elektromossal? Erre még nem láttam megoldást, vagy elkerülte a figyelmem.
Persze nem vagyok elektromos-autó ellenes, de amíg a benzines-diesel autóknál könnyedén beállok egy kútra megtankolni, ezt még nem tudom megtenni egy konnektorosnál. Vagy ahogy írtam, ha lemerül egy olyan helyen, ahol nincs konnektor, akkor ott elvileg az egész autót kell mozgatni, eljuttatni az első töltöhelyre... Tévedek???
Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)
Bug's Forever! VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu
Hyundai i30 CW 2015
1303LS
«
Hozzászólás #137459 Dátum:
2017 Szeptember 07, 12:13:12 »
Idézetet írta: te_o - 2017 Szeptember 07, 11:12:27
Gondolj bele, hogyan használjuk (általában) a hagyományos autókat, és mennyit szeretne töcskölni az átlagos felhasználó ezzel. A gyors töltés pedig igen gyorsan megöli a jelenlegi akkukat, mondhatnám példának a mobilokat, de még jobb: Tesla...
Én pl. hetente egyszer töltenék itthoni használatra. Konnektorról, simán.
A jelenlegi akkukat (sőt már a 4-5 évvel ezelőttieket sem öli meg semmi. Lásd LeafSpy adatbázis, vagy Tesla.
Rémhírek mennek amit gyorsan terjesztenek az emberek.
8 év garancia az akkura, 70% alá nem csökkenő kapacitással. Mi ebben a gyors tönkremenés?
4-5 éves akkuk 95% felett futnak a Leafekben. Tesla még egy fokkal jobban kezeli az akkut. Kicsi Ionban vízhűtéses, arról -asszem- nincs konkrét adatbázis, -mint a Leaf összes kocsijáról a világban a SPYban- csak a felhasználók akik szintén 4-5 év használat után sem észlelnek kapacitásvesztést.
te_o
Zeitwagen...
«
Hozzászólás #137458 Dátum:
2017 Szeptember 07, 11:12:27 »
Idézetet írta: 1303LS - 2017 Szeptember 07, 10:21:48
Gyors töltés állagromlás nélkül? Mire gondolsz?
Fél óra 100-150km nem elég gyors?
Otthon konnektorról meg miért is kéne gyors?
VW Beetle - the original since 1938
1303LS
«
Hozzászólás #137457 Dátum:
2017 Szeptember 07, 10:21:48 »
Idézetet írta: te_o - 2017 Szeptember 07, 08:28:20
Amíg nem lesz valóban gyors töltés jelentős állagromlás nélkül (azért ez messze van), addig nem lesz tisztán villany a hosszú távú autózásban. Város az oké, de városban rég át kéne állni az 1-2 személyes buborékokra.
Az pedig igaz, hogy a vet. szerint nem kereskedhetsz villannyal, de senki nem akadályoz meg, hogy a kW -os mérés alapján kérjél pénzt a kúthasználatért... Hidd el, nem ezért nincs villanykút. Hanem mert nincs rá valódi szükség, jópár évig tuti ráfizetés lesz...
Gyors töltés állagromlás nélkül? Mire gondolsz?
Fél óra 100-150km nem elég gyors?
Otthon konnektorról meg miért is kéne gyors?
te_o
Zeitwagen...
«
Hozzászólás #137456 Dátum:
2017 Szeptember 07, 08:28:20 »
Idézetet írta: 1303LS - 2017 Szeptember 06, 16:26:52
Jesszus 10évről beszélni ebben a témában?
Nézd meg mi volt 2 éve és mi van most. Ne csak nálunk.
10 év múlva már a most kijövő, nem is, majd a jövő ősszel kijövő leafemmel akarok járni. Vagy az ennek megfelelő valamelyik másik alternatívával. Sőt már azzal sem, hanem valami újabbal használtban.
hibrid, rangeextender zsákutca, szükséges zsákutca, hozzájárultak a fejlődéshez.
Minek egy villyankocsiba drága benzinhajtás, vagy fordítva. Meg minek vennél 1,5-2millióért kiegészítő motort, noooormális?
Talán jövőre megvalósul (nagyrészt) a már 2015ben beígért töltőhálózat bővítés. 100valahány pályázat nyert. Mondjuk jól jelzi, hogy a pályázatra jogosultak alig több, mint fele pályázott.
És szerintem minél előbb el kéne kaszálni azt a zsákutcát, hogy nem kereskedhet senki az árammal. Asszem még az a tetű kapolyi faragta kőbe talán EUs szinten.
Nem kell ingyenes töltő, legyen fizetős és egyből fog minden nagyobb benzinkút oszlopot telepíteni.
Sőt nagyon bízom a V2G-ben is. Dánok élesben próbálják és állítólag nagyon nagy segítség még így piciben is a hálózatra. Bizakodóak, persze modellezni mindent lehet, nagy tévedés nem lehet.
Mostanában nagyon nézegetem a kis Ionokat, csak sajna kint még majdnem drágábbak, mint itthon, nem nagyon akarják eladni őket.
Leaf 150LEvel kicsit túlzás még most is, fele motor, fele akkora kocsival bőven elég. Az vételár már úgy is beérett normál szintre, csak a kínálat legyen nagyobb a kisebb kategóriákban.
Amíg nem lesz valóban gyors töltés jelentős állagromlás nélkül (azért ez messze van), addig nem lesz tisztán villany a hosszú távú autózásban. Város az oké, de városban rég át kéne állni az 1-2 személyes buborékokra.
Az pedig igaz, hogy a vet. szerint nem kereskedhetsz villannyal, de senki nem akadályoz meg, hogy a kW -os mérés alapján kérjél pénzt a kúthasználatért... Hidd el, nem ezért nincs villanykút. Hanem mert nincs rá valódi szükség, jópár évig tuti ráfizetés lesz...
1303LS
«
Hozzászólás #137455 Dátum:
2017 Szeptember 06, 16:26:52 »
Idézetet írta: abes - 2017 Szeptember 06, 15:52:05
Az elkövetkezendő 10 évben a jövő még a hibrid lesz. Aztán mellette megjelennek a range extender villanyok.
100 km-re elegendő akkupakk és mellé egy 250-500 ccm-es 4 ütemű úgymond töltő motor.
Jesszus 10évről beszélni ebben a témában?
Nézd meg mi volt 2 éve és mi van most. Ne csak nálunk.
10 év múlva már a most kijövő, nem is, majd a jövő ősszel kijövő leafemmel akarok járni. Vagy az ennek megfelelő valamelyik másik alternatívával. Sőt már azzal sem, hanem valami újabbal használtban.
hibrid, rangeextender zsákutca, szükséges zsákutca, hozzájárultak a fejlődéshez.
Minek egy villyankocsiba drága benzinhajtás, vagy fordítva. Meg minek vennél 1,5-2millióért kiegészítő motort, noooormális?
Talán jövőre megvalósul (nagyrészt) a már 2015ben beígért töltőhálózat bővítés. 100valahány pályázat nyert. Mondjuk jól jelzi, hogy a pályázatra jogosultak alig több, mint fele pályázott.
És szerintem minél előbb el kéne kaszálni azt a zsákutcát, hogy nem kereskedhet senki az árammal. Asszem még az a tetű kapolyi faragta kőbe talán EUs szinten.
Nem kell ingyenes töltő, legyen fizetős és egyből fog minden nagyobb benzinkút oszlopot telepíteni.
Sőt nagyon bízom a V2G-ben is. Dánok élesben próbálják és állítólag nagyon nagy segítség még így piciben is a hálózatra. Bizakodóak, persze modellezni mindent lehet, nagy tévedés nem lehet.
Mostanában nagyon nézegetem a kis Ionokat, csak sajna kint még majdnem drágábbak, mint itthon, nem nagyon akarják eladni őket.
Leaf 150LEvel kicsit túlzás még most is, fele motor, fele akkora kocsival bőven elég. Az vételár már úgy is beérett normál szintre, csak a kínálat legyen nagyobb a kisebb kategóriákban.
abes
«
Hozzászólás #137454 Dátum:
2017 Szeptember 06, 15:52:05 »
Idézetet írta: 1303LS - 2017 Szeptember 06, 14:53:27
Nagyon lassan de jön a jövő.
Az elkövetkezendő 10 évben a jövő még a hibrid lesz. Aztán mellette megjelennek a range extender villanyok.
100 km-re elegendő akkupakk és mellé egy 250-500 ccm-es 4 ütemű úgymond töltő motor.
sparkafer
30-347-1939
«
Hozzászólás #137453 Dátum:
2017 Szeptember 06, 15:49:47 »
Idézetet írta: Funk - 2017 Szeptember 06, 13:12:35
Hát ha Maresz is úgy gondolja, akkor az "Öreg Szar" ismét útra kerül, elhagyva a garázsát.
Na ennek örülök! Pécelre duduval jössz már?
http://sparkafer.blogspot.hu/
1303LS
«
Hozzászólás #137452 Dátum:
2017 Szeptember 06, 14:53:27 »
http://totalcar.hu/magazin/hirek/2017/09/06/messzebbre_megy_de_nem_szebb_az_uj_leaf/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
Nagyon lassan de jön a jövő.
Funk
«
Hozzászólás #137451 Dátum:
2017 Szeptember 06, 13:12:35 »
Idézetet írta: zsozsy - 2017 Szeptember 06, 11:24:17
Hát ha Maresz is úgy gondolja, akkor az "Öreg Szar" ismét útra kerül, elhagyva a garázsát.
zsozsy
«
Hozzászólás #137450 Dátum:
2017 Szeptember 06, 11:24:17 »
Idézetet írta: Funk - 2017 Szeptember 06, 11:05:34
Igazából az a kérdés, hogy ki az aki tud és akar 50 körül a téli mínusz 10-ben és a nyári +30-ban dolgozni. Fiatalon ittam egy hétig, egy nap alatt helyre jöttem- aludtam bozótban, sátorban, mezőn, ártéren (jött a zöld ár, vitt minket sátrostól ,matracostól, most meg csak egy napot kell a haverokkal szipákolni és 2-3 napig kampó vagyok. A diploma meg szerintem nem rossz. A lányomat tavaly felvették a SOTE-ra maximális ponttal, és egy év elvégzése után kihúzott Írországba egy fasszal és halasztással, kint az éhenhalás szélén táncolt a nyaralásra szánt pénzünket is el lejmolta. Az első diploma arra jó, hogy megnyíljon a világ előtted, és tényleg azt tanuljál ami érdekel.
1200 EXPORT Norvég 1965.02.02.
T3 Hochdach Münnich Rhodos 1981
Golf2 (Fire & Ice belső) 1989
Astra f 1996
Babetta
http://youtu.be/PJasikRH-eY
Funk
«
Hozzászólás #137449 Dátum:
2017 Szeptember 06, 11:05:34 »
Idézetet írta: Funk - 2017 Szeptember 05, 17:04:22
HMMMM.
Igazából az a kérdés, hogy ki az aki tud és akar 50 körül a téli mínusz 10-ben és a nyári +30-ban dolgozni. Fiatalon ittam egy hétig, egy nap alatt helyre jöttem- aludtam bozótban, sátorban, mezőn, ártéren (jött a zöld ár, vitt minket sátrostól ,matracostól, most meg csak egy napot kell a haverokkal szipákolni és 2-3 napig kampó vagyok. A diploma meg szerintem nem rossz. A lányomat tavaly felvették a SOTE-ra maximális ponttal, és egy év elvégzése után kihúzott Írországba egy fasszal és halasztással, kint az éhenhalás szélén táncolt a nyaralásra szánt pénzünket is el lejmolta. Az első diploma arra jó, hogy megnyíljon a világ előtted, és tényleg azt tanuljál ami érdekel.
Funk
«
Hozzászólás #137448 Dátum:
2017 Szeptember 05, 17:04:22 »
Idézetet írta: 1303LS - 2017 Szeptember 05, 10:37:02
Emberhiány mindenhol van. Annyi termelőüzem épült, hogy egyszerűen képtelenség dolgozót találni beléjük. Főleg itt a pesti és m0-s régióban, legalábbis én ezt a részt látom. Sajnos már bekerülnek a teljesen hulladék emberek is a körforgásba. Teljes agyhalottak, de természetesen dolgozni sem akarnak/bírnak. Katasztrófa van. Itt lenne a lehetőség a nagy kiugrásra, de nem megy, mert nincs kétkezi munkás, mindenki bölcsész ,meg diplomás semmitevő akart lenni.
HMMMM.
vaughan
«
Hozzászólás #137447 Dátum:
2017 Szeptember 05, 16:51:42 »
Köszönöm!
1303LS
«
Hozzászólás #137446 Dátum:
2017 Szeptember 05, 16:33:23 »
Idézetet írta: TBK001 - 2017 Szeptember 05, 16:07:59
... és mégis működik...
Miért ne működne, nem SpaceX ez.
1303LS
«
Hozzászólás #137445 Dátum:
2017 Szeptember 05, 16:32:20 »
Idézetet írta: vaughan - 2017 Szeptember 05, 15:52:16
Szervusztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy 1302 bogárnál a felnit 4 csavar fogja csak? Nincs vagy nem is volt tehermentesítő gyűrű? Vagy csak nekem nincs?
Köszönöm!
Nincs, nem is kell, a kereket a csavarok tartják.
Más kocsiknál sem kell, ez a tehermentesítő a nevéből adódóan lett tévhit.
Az addig tart valamit amíg a csavarokat meg nem húztad. A csavarok kúpjai pozicionálják a kereket. Rég rossz annak a keréknek amelyiknél a csavarok nem központosítják a kereket. Az autók 99%-a elmegy tehermentesítő nélkül, nincs rá szükségük.
Ráadásul nagyon sok kerékben műanyagból van.
TBK001
Road Force One
«
Hozzászólás #137444 Dátum:
2017 Szeptember 05, 16:07:59 »
Idézetet írta: Typ117 - 2017 Szeptember 05, 16:01:09
bogárnál nincs tehermentesítő gyűrű.
... és mégis működik...
Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)
Bug's Forever! VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu
Hyundai i30 CW 2015
Typ117
1969
«
Hozzászólás #137443 Dátum:
2017 Szeptember 05, 16:01:09 »
Idézetet írta: vaughan - 2017 Szeptember 05, 15:52:16
Szervusztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy 1302 bogárnál a felnit 4 csavar fogja csak? Nincs vagy nem is volt tehermentesítő gyűrű? Vagy csak nekem nincs?
Köszönöm!
bogárnál nincs tehermentesítő gyűrű.
vaughan
«
Hozzászólás #137442 Dátum:
2017 Szeptember 05, 15:52:16 »
Szervusztok!
Köszönöm!
1303LS
«
Hozzászólás #137441 Dátum:
2017 Szeptember 05, 14:31:44 »
Idézetet írta: mikrobi - 2017 Szeptember 05, 12:01:54
Lehet hogy egy ilyen mezőgazdasági lehetőségekkel megáldott országot nem kellett volna futószalagországgá lealacsonyítani?
Szerinted aki egy légkondicionált helyiségben nem tud napi 8 órában dolgokat összeszerelni lego szinten, az a 40 fokban a napon fog kapálni?
Költői a kérdés.
Egyébként a kettőnek semmi köze egymáshoz, lehet ezt IS és azt IS csinálni.
Nekem van ismerősöm aki évekig csinált kicsiben ezt azt a földjén, 2 napszámossal egyetlen utánfutóval, minimális munkával. Annyi lett neki belőle mindig, hogy vígan el tudott menni minden évben oda nyaralni ahová akart. Nem Balaton, nem EU, ha érted az ahová akartat. Pár éve már nem csinálja, mert mindig is 2X annyit akart belőle keresni, az meg nem ment, úgyhogy "rohadtorbánviktor" és nem csinálja. Lepi a gaz a földet. Egyébként most is nyaralgat, csak most a magasabb béréből félre tudja tenni.
Másik forma, aki nyáron nem dolgozik, mert -ide most bármi eszetlen kifogást gondolj oda ami eszedbe jut- simán telefonál, hogy nem megyek, majd holnap. Bejött a szeptember, most jön, hogy ".....ke, túlórázhatok? Iskolakezdés, tüzelő kéne, stb, stb.... 2-3 éve ezzel lehet számolni, hogy nyáron otthon meresztik a picsájukat.....
Lusták, trehányak, buták, képzetlenek az emberek akik most pörögnek a munkaerőpiacon. És akkor a cigányokat még nem tárgyaltuk.
«
Utoljára szerkesztve: 2017 Szeptember 05, 16:28:44 írta 1303LS
»
callook
Low Fast - többet forog, jobban pörög
«
Hozzászólás #137440 Dátum:
2017 Szeptember 05, 13:58:58 »
Egyrészt Binci váltófelújítás árát érdeklődte meg, az pedig sehol sem olcsó (Ha arról beszélünk, hogy egy váltót teljesen nullkilóméteres állapotba hozunk. Ilyen még felújított bogarakban sincs nagyon.). Ha pedig olyan céget keresünk aki leemeli a polcról cseredarabért a felújított váltót, az drágább.
Én, ha meg akarnám oldani egyedül ott kint a dolgot (és nem akarnék 3-ban hazajönni, vagy nem jönne ki egy haver a csomagtartóban egy bontott váltóval, vagy nem repülnék haza és mennék vissza én egy bontott váltóval vagy trélerrel), akkor biztos, hogy így járnék el: Felvenném a kapcsolatot az összes London közeli VW bogár műhellyel, clubbal (nem veterán műhellyel, nem VW szervizzel, nem kis autószerelőkkel hanem kimondottan bogarasokkal). Szerintem van 100km-es körzetben vagy 50. Megírnám/elmondanám mindnek a történetet, és elmondanám, hogy 2 dologra van szükségem: egy váltóra és fél napra egy szerelőállásra. Tuti, hogy valakinek lenne váltója, akár más meg adna pár órára helyet. Ezután megcsinálnám a cserét és kész.
Az, hogy ehhez az évjárathoz pont olyan váltó nincs mint ami az autóban van, az nem téma. Az én 60-as bogaramban is hetvenakárhányas váltó van. A keskeny féltengelyek cserélhetőek (Olyannyira, hogy én 1 évig széles féltengelyekkel jártam és 1 év múlva a helyén cseréltem azokat rövidre. Ha kint a váltó, akkor egy műhelyben hamar megy). Önindítónál lehet még bibi, de az sem biztos. Binci autója már 12 voltos, de max egy önindítócsere. Kuplung-kinyomócsapágy esetleg nem passzol, de az is átpakolható. Ezek mind olyan különbségek amik bármelyik hétvégi bogár takeszolásnál előjöhetnek és túllépünk rajtuk.
A váltók meg azért meg tudnak nyekkenni hétköznapi üzemben. Egyrészt kopnak, csak amíg a kopás nem ér el egy szintet, addig nem észleled, hogy gond van, ha meg elér a kopás mértéke egy bizonyos mértéket, akkor beszarik a váltó. Másrészt tud azért ez-az törni. Nyilván a meghibásodási valószínűséget növeli az ami Bincinél is fennállt, hogy kevés olaj volt a váltóban, de még az is, hogy szét voltak a bakok és emiatt minden gyorsulásnál, motorféknél mocorgott a váltórudazat.
Idézetet írta: sparkafer - 2017 Augusztus 31, 21:46:13
Az a főgond, hogy ott más az árfekvés, és ehhez az évjárathoz nincs sok váltó.
Ami nekem furcsa, hogy a váltók sima hétköznapi üzemmódban nem mennek tönkre.
www.schlosser-boxer.blogspot.hu/
mikrobi
«
Hozzászólás #137439 Dátum:
2017 Szeptember 05, 12:01:54 »
Lehet hogy egy ilyen mezőgazdasági lehetőségekkel megáldott országot nem kellett volna futószalagországgá lealacsonyítani?
zsozsy
«
Hozzászólás #137438 Dátum:
2017 Szeptember 05, 11:28:48 »
Idézetet írta: 1303LS - 2017 Szeptember 05, 10:37:02
Emberhiány mindenhol van. Annyi termelőüzem épült, hogy egyszerűen képtelenség dolgozót találni beléjük. Főleg itt a pesti és m0-s régióban, legalábbis én ezt a részt látom. Sajnos már bekerülnek a teljesen hulladék emberek is a körforgásba. Teljes agyhalottak, de természetesen dolgozni sem akarnak/bírnak. Katasztrófa van. Itt lenne a lehetőség a nagy kiugrásra, de nem megy, mert nincs kétkezi munkás, mindenki bölcsész ,meg diplomás semmitevő akart lenni.
IGEN! , felénk is!
Astra f 1996
Babetta
1303LS
«
Hozzászólás #137437 Dátum:
2017 Szeptember 05, 10:37:02 »
Idézetet írta: Typ117 - 2017 Szeptember 05, 10:22:41
persze, csak már most is szakemberhiány van itt a váci úton, ahol a H7es tungsramok készülnek. ha átveszi valamelyik kóreai/kínai, még kevesebben fognak ott maradni, akik beállítsák a gépeket. (már ha egyáltalán akarják tovább folytatni a termelést)
Typ117
1969
«
Hozzászólás #137436 Dátum:
2017 Szeptember 05, 10:22:41 »
Idézetet írta: 1303LS - 2017 Szeptember 05, 09:40:41
Nem-nem, akárki is egy gyár tulajdonosa, a minőséget a minőségbiztosítási rendszer határozza meg.
Ha nyugati piacra akar termelni akkor nem engedheti meg az ócskaság gyártását. AZ csak a keleti országokban süthető el.
persze, csak már most is szakemberhiány van itt a váci úton, ahol a H7es tungsramok készülnek. ha átveszi valamelyik kóreai/kínai, még kevesebben fognak ott maradni, akik beállítsák a gépeket. (már ha egyáltalán akarják tovább folytatni a termelést)
1303LS
«
Hozzászólás #137435 Dátum:
2017 Szeptember 05, 09:41:47 »
Idézetet írta: VW T2b - 2017 Szeptember 05, 09:06:48
Oké, ha meggazdagszom veszek egy még okosabb telefont.
Amúgy jól mondod, olyan márkát kell keresni, ami évtizedek óta jól bevált (bár itt is szép lassan beszivárog a fogyasztói társadalomnak szánt gyengébb minőség
)
Nem a teszkóban kell venni. Amúgymeg lehet, hogy tényleg össze lett fogdosva, bár azt én nem annyira gondolnám.
1303LS
«
Hozzászólás #137434 Dátum:
2017 Szeptember 05, 09:40:41 »
Idézetet írta: VW T2b - 2017 Szeptember 05, 09:09:17
Na, pont erről beszéltem.
Nem-nem, akárki is egy gyár tulajdonosa, a minőséget a minőségbiztosítási rendszer határozza meg.
Ha nyugati piacra akar termelni akkor nem engedheti meg az ócskaság gyártását. AZ csak a keleti országokban süthető el.
1303LS
«
Hozzászólás #137433 Dátum:
2017 Szeptember 05, 09:38:49 »
Idézetet írta: VW T2b - 2017 Szeptember 05, 09:03:26
Nem tudom milyen márka lehetett a csomagolására írva, a csemeték vették valamelyik autós boltban. Az izzó szoknyáján "BR H7 12V55W (E13) 2B4" felirat van.
Tele vannak a boltok, Ócska izzókkal, mert az emberek sajnálják 1 doboz cigi árát egy izzóra.
Rengeteg az OFFROAD UV védelem nélküli, szabványom kívüli szar. Boltos nyugodt, mert ő offroadra adta neked, az hogy te kimész vele a közútra és a szemembe vakítasz vele leszarja.
UV védelem nélkül meg szétégeti a foncsort, főleg a pici vetítőlencséseket és kezdődik a nemlátás és a 120-200%-os pörkölők próbálgatása. Mert foncsort felújítani már nem igen lehet. Utángyártott lámpatest nem igazán ér egy forintot se, gyárira meg megintcsak nem költ a polgár.
VW T2b
Egon a gyenge 70-330-9994
«
Hozzászólás #137432 Dátum:
2017 Szeptember 05, 09:09:17 »
Idézetet írta: Typ117 - 2017 Szeptember 05, 07:32:31
addig vegyetek tungsramot, amíg még amerikai.
bár már most is kevés a hozzáértő a gyártósoron
Na, pont erről beszéltem.
1970 VW 1300
1978 VW T2b
2004 Mercedes-Benz E 270 CDI T Avantgarde
2017 Hyundai i30 1.6 crdi
Qek Aero Hp 650
IFA HP 401
VW T2b
«
Hozzászólás #137431 Dátum:
2017 Szeptember 05, 09:08:19 »
Idézetet írta: zsozsy - 2017 Szeptember 04, 18:56:41
Ha hatvótos akkor átveszem
,ja és csatojj mellí bort ,akarom írni sört
Jó lesz ez neked, bírja a 6V-ot.
1970 VW 1300
1978 VW T2b
Qek Aero Hp 650
IFA HP 401
VW T2b
«
Hozzászólás #137430 Dátum:
2017 Szeptember 05, 09:06:48 »
Idézetet írta: abes - 2017 Szeptember 04, 16:00:39
Fényképelőt is cserélj.
H7-ből meg csak valami jó cuccot használnék, mert fokozottan hajlamos a kiégésre. pl:Tungsram van vagy 500 Ft/db.
Oké, ha meggazdagszom veszek egy még okosabb telefont.
Amúgy jól mondod, olyan márkát kell keresni, ami évtizedek óta jól bevált (bár itt is szép lassan beszivárog a fogyasztói társadalomnak szánt gyengébb minőség
)
1970 VW 1300
1978 VW T2b
Qek Aero Hp 650
IFA HP 401
Typ117
1969
«
Hozzászólás #137429 Dátum:
2017 Szeptember 05, 09:04:46 »
Idézetet írta: abes - 2017 Szeptember 05, 08:50:31
Hoppá.
Kihez kerül? Márkára gondolok.
valószínűleg lesz valami távolkeleti vevő az egészre nemsokára. így gondolom a tungsram név marad, csak más fennhatóság alatt
VW T2b
«
Hozzászólás #137428 Dátum:
2017 Szeptember 05, 09:03:26 »
Idézetet írta: te_o - 2017 Szeptember 04, 15:39:47
Az kemény. Használtam már noname, izzókészletből való kínait is anno a cégesbe, de ilyet az sem (feleannyit bírt, mint egy Hella, de működött az is).
Ez mi volt?
Nem tudom milyen márka lehetett a csomagolására írva, a csemeték vették valamelyik autós boltban. Az izzó szoknyáján "BR H7 12V55W (E13) 2B4" felirat van.
1970 VW 1300
1978 VW T2b
Qek Aero Hp 650
IFA HP 401
abes
«
Hozzászólás #137427 Dátum:
2017 Szeptember 05, 08:50:31 »
Idézetet írta: Typ117 - 2017 Szeptember 05, 07:32:31
Hoppá.
Kihez kerül? Márkára gondolok.
Typ117
1969
«
Hozzászólás #137426 Dátum:
2017 Szeptember 05, 07:32:31 »
Idézetet írta: abes - 2017 Szeptember 04, 16:00:39
Fényképelőt is cserélj.
H7-ből meg csak valami jó cuccot használnék, mert fokozottan hajlamos a kiégésre. pl:Tungsram van vagy 500 Ft/db.
zsozsy
«
Hozzászólás #137425 Dátum:
2017 Szeptember 04, 18:56:41 »
Idézetet írta: VW T2b - 2017 Szeptember 04, 15:33:58
Csúcstechnológiás, alig használt, gömbbúrás halogén izzó olcsón átadó. Ajánlatokat a pocsék áruk fóruma jeligére kérem.
A viccet félre téve sokszor már tényleg nem tudja az ember, hogy melyik terméket válassza, mert szép lassan mindenhová beszivárognak a nagyon gagyi cuccok.
Ez amúgy egy pár napot használt H7-es izzó lenne.
Ha hatvótos akkor átveszem
,ja és csatojj mellí bort ,akarom írni sört
Astra f 1996
Babetta
abes
«
Hozzászólás #137424 Dátum:
2017 Szeptember 04, 16:00:39 »
Csúcstechnológiás, alig használt, gömbbúrás halogén izzó olcsón átadó. Ajánlatokat a pocsék áruk fóruma jeligére kérem.
A viccet félre téve sokszor már tényleg nem tudja az ember, hogy melyik terméket válassza, mert szép lassan mindenhová beszivárognak a nagyon gagyi cuccok.
Fényképelőt is cserélj.
te_o
Zeitwagen...
«
Hozzászólás #137423 Dátum:
2017 Szeptember 04, 15:39:47 »
Az kemény. Használtam már noname, izzókészletből való kínait is anno a cégesbe, de ilyet az sem (feleannyit bírt, mint egy Hella, de működött az is).
Ez mi volt?
VW T2b
«
Hozzászólás #137422 Dátum:
2017 Szeptember 04, 15:33:58 »
1970 VW 1300
1978 VW T2b
Qek Aero Hp 650
IFA HP 401
Oldalak:
1
...
104
105
106