www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 22, 20:07:36

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921220 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 855 856 857 858 859 [860] 861 862 863 864 865 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13255297 alkalommal)
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #46237 Dátum: 2010 Június 09, 20:15:45 »

Megoldódott az Ovál "nagy kormány holtjáték" problémája.
A hardinál az egyik csavar elveszett, és már a másik is ki volt lazulva. Jó, hogy az hazáig tartotta magát.
Érik bennem a gondolat, hogy a számtalan összerakási probléma miatt át kellene néznem a kocsi minden porcikáját... :-((((
Roll Eyes

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #46236 Dátum: 2010 Június 09, 19:15:17 »

Megoldódott az Ovál "nagy kormány holtjáték" problémája.
A hardinál az egyik csavar elveszett, és már a másik is ki volt lazulva. Jó, hogy az hazáig tartotta magát.
Érik bennem a gondolat, hogy a számtalan összerakási probléma miatt át kellene néznem a kocsi minden porcikáját... :-((((
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #46235 Dátum: 2010 Június 09, 17:25:05 »

Kicsit igazítottam rajta, de azért Xoyox-os maradt Smiley

Este óriási sikerrel pillanatok alatt légtelenítettem a fékrendszert, tehát bevált a módszerem. 3 Euróból állt össze a program.

Kell tehát:
Kompresszor (van ugyebár mindenkinek, de ha nincs egy kerékfelfújó kis 12 Voltos is megteszi, legfeljebb lassabban működik).
Egy levegős pisztoly, amire rádugsz egy vékony átlátszó csövet, a másik véget pedig a fékfolyadéktartály csavaros tetejével - átfúrva - kapcsolod össze. Stabilan vékony cső a pisztolytól előre - fel , a tartályig, 4-5 méter.
Vékony cső a nippeltől egy kis üvegtartályig lefele 1 méter. Jó az üvegtartály, mert látod a buborékokét és kontrollálni tudod a dolog működését.

Megnyomatod a tartályt és kinyitod a nippelt , maris jön az isteni nedű, előbb buborékol, ha levegős, később csak a folyadék jön. Vigyázz felül ki ne fogyjon a folyadék a tartályból ! Olyan lett a fékem, mint a beton!

(Előszór 0,5-1 Barral próbáltam, de lassú volt, éppen hogy csak jöttek a buborékok. Később 2-5 Barral nyomattam - ez az igazi - de ilyenkor kilőtte a gumidugót a fékfolyadéktartályból, tehát lassan kell. Gumidugó helyett egy másik csavaros tetőt kell átfúrni a csőnek, ami stabilan, jól zár!)

nincs mit Smiley
valaki tegye be a hasznosba Grin
Nem elérhető kormányzoo

redgear.hu

« Hozzászólás #46234 Dátum: 2010 Június 09, 15:45:20 »

Köszi!

nincs mit Smiley
valaki tegye be a hasznosba Grin
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #46233 Dátum: 2010 Június 09, 15:40:49 »

Köszi!

Nem elérhető kormányzoo

redgear.hu

« Hozzászólás #46232 Dátum: 2010 Június 09, 14:22:30 »

Este oriasi sikerrel pillanatok alatt legtelenitettem a (BALNA) fekrendszeret
tehat bevalt a modszerem. 3 Eurobol allt ösze a programm
Elöször 0,5-1 Barral probaltam, de lassu volt, eppen  hogy csak jöttek a buborekok.
Kesöbb 2-5 Barral nyomattam, --ez az igazi, --de ilyenkor kilötte a gummidugot a fekfolyadektartalybol, tehat lassan kellett.
Gummidugo helyett egy masik csavarostetöt kell atfurni a csönek, ami stabilan, jol zar !
Kell:
Kompressor (van ugyebar mindenkinek, de ha nincs egy kerekfelfujo kis 12 Voltos is megteszi, legfeljebb lassabban müködik )
Egy levegös-pisztoly, amire radugsz egy vekony atlatszo csövet, a masik veget pedig a Fekfolyadektartaly csavarostetejevel -atfurva-  kapcsolod össze. Stabilan
vekony csö a pisztolytol elöre - fel , a tartalyig, 4-5 meter
vekony csö a nippeltöl egy kis üvegtartalyig lefele 1 meter
Jo az üvegtartaly, mert latod a buborekoket es kontrollalni tudod a dolog müködeset
Megnyomatod a tartalyt es kinyitod a nippelt , maris jön az isteni nedü, elöbb buborekol, ha levegös, kesöbb csak a folyadek jön .
Vigyazz felül ki ne fogyjon a folyadek a tartalybol !
Olyan lett a fekem, mint a beton !

Ebayon arult szarok dragak es a postaköltsegen meg keresnek a mocskok egy kalap lovet. Onnan valamit is csak akkor szabad venni, ha feltetlen szükseged van ra . . . .
Nem elérhető tazoli49

« Hozzászólás #46231 Dátum: 2010 Június 09, 11:23:03 »

Mai szmb tárgya: autó emelés elöl hátul.

A végeredmény egy billegő limbohintó, de legalább nem ér le.

Kösz a segítséget Gusztinak és Mr.Horsepowernek.

Képed van a mostani magasságról?
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #46230 Dátum: 2010 Június 09, 10:19:47 »

Segítséget kérnék! Xoyox csinált valami elmés szerkezetet a fék légtelenítéséhez. Nem sikerült visszakeresnem, és a hasznosok között sem találtam. Valakinek meg van esetleg?
Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #46229 Dátum: 2010 Június 09, 09:28:00 »

nem szerel valaki autót?  Roll Eyes

Én majd fogok....tegnap voltam Esztergomban, odafelé a hegyeken át, visszafelé a 10 esen. Valahol útközben elhagytam az alapjáratot, meg a fékhatás felét, nem ártana megkeresni   Cheesy

VW 1300
BMW 525i e34 touring

...az egyik általában működik : ))
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #46228 Dátum: 2010 Június 08, 22:28:38 »

Valaki tud tisztességes szépen dolgozó fényezőt??? Nem sürgős csak infókat,adatokat gyüjtök hátha majd odáig is eljutok a nyáron Smiley Lehetőleg Pest megye, Bp környéke

hasznos címekben: farkas jani

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Mr.Horsepower

« Hozzászólás #46227 Dátum: 2010 Június 08, 22:04:19 »

Kösz a segítségt Gusztinam és Mr.Horspowernek.
Te pőcs. Grin

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
http://www.youtube.com/watch?v=AYcLg1m7aI4
Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #46226 Dátum: 2010 Június 08, 21:49:55 »

Valaki tud tisztességes szépen dolgozó fényezőt??? Nem sürgős csak infókat,adatokat gyüjtök hátha majd odáig is eljutok a nyáron Smiley Lehetőleg Pest megye, Bp környéke
a fent  keresett személy nem létezik!! Roll Eyes

Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #46225 Dátum: 2010 Június 08, 21:38:57 »

Kösz a segítséget Gusztinak és Mr.Horsepowernek.
« Utoljára szerkesztve: 2010 Június 08, 22:06:33 írta Balage »

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető sparkafer

30-347-1939

« Hozzászólás #46224 Dátum: 2010 Június 08, 21:23:47 »

A motort most vittük le a pinyóba. Kezdődik a hibakeresés.

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #46223 Dátum: 2010 Június 08, 21:20:49 »

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #46222 Dátum: 2010 Június 08, 21:15:04 »

De inkabb: ki fizeti meg a kart ?
a Kár-t azt pedig Bejaasszony fizeti ha fizeti  Grin Grin Grin

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #46221 Dátum: 2010 Június 08, 21:14:11 »

kb ugyanaz aki mondjuk a mező közpén elütöt sárgarigóért ,mondjuk sagóturgyán és mezőküvecs között félúton

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #46220 Dátum: 2010 Június 08, 21:11:22 »

Es akkor ki a felelos ?

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #46219 Dátum: 2010 Június 08, 21:05:53 »

ha a társasház bizonyítja, hogy minden tőle elvárhatót megtett, akkor nem felelős.
Es akkor ki a felelos ?

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #46218 Dátum: 2010 Június 08, 20:47:42 »

nem ezt magyarázom egyfolytában?
ha a társasház bizonyítja, hogy minden tőle elvárhatót megtett, akkor nem felelős.
ok !

részemről nem vitáznék tovább, főleg ha ugyan arról sprachen  Wink

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #46217 Dátum: 2010 Június 08, 20:44:32 »

az említett időszakban ez így volt !
gondolom ezt nem cáfolod !
és mutass  nekem egy biztosítót aki mondjuk a körúton egy hóomlásos kárnál a társasházat tudja felelősségre vonni ,feltéve ,hogy az említett társasház az építési előírásoknak megfelelően tartja karban az épületét  Wink

nem ezt magyarázom egyfolytában?
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #46216 Dátum: 2010 Június 08, 20:40:26 »

mutass nekem egy társasházat 2010-ben, amelyik bizonyítani tudja, hogy mindent megtett ;-)

na ez a lényeg.ilyen esetben egy társasház csak akkor keménykedik, ha nincs megfelelő biztosítása.

ha hülye lennék. ha a biztosítóknál csak az alkalmazottak 10%-a értene ahhoz, amit csinál, akkor én valószínűleg éhenhalnék ;-)
az említett időszakban ez így volt !
gondolom ezt nem cáfolod !
és mutass  nekem egy biztosítót aki mondjuk a körúton egy hóomlásos kárnál a társasházat tudja felelősségre vonni ,feltéve ,hogy az említett társasház az építési előírásoknak megfelelően tartja karban az épületét  Wink

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #46215 Dátum: 2010 Június 08, 20:26:39 »

a társasház amennyiben megtett mindent amit a kerületileg az épitési szabványoknak,és előírásoknak megfelelően karban is tart , nincs az az isten aki rajta az úttesten hó omlás esetén egy fillért is elverjen

mutass nekem egy társasházat 2010-ben, amelyik bizonyítani tudja, hogy mindent megtett ;-)

de ha igen akkor a társasházi törvény alapján a  kötelezően előírt társasházi biztosítás fedezi !

na ez a lényeg.ilyen esetben egy társasház csak akkor keménykedik, ha nincs megfelelő biztosítása.

és lehet,hogy te ezt nem kajálod ,de sok biztosítási ügyintéző igen , alaposabban képezd ki őket s készítsd fel a hozzám hasonló házmesterekre  Wink

ha hülye lennék. ha a biztosítóknál csak az alkalmazottak 10%-a értene ahhoz, amit csinál, akkor én valószínűleg éhenhalnék ;-)
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #46214 Dátum: 2010 Június 08, 20:20:37 »

nincs a ptk321-ben egy szó se vis majorról. ellenben van szó arról, hogy helyből a tulajdonos a felelős, kivéve, ha bizonyítja, hogy nem. hangsúly még mindig azon, hogy neki kell bizonyítani, egyértelműen.

az, hogy te a malacokat megetetted ezzel a vis major dumával, ügyes ugyan, csak semmi köze a joghoz ;-)
nem is a jogról volt szó hanem az alkalmazott praktikákról  Wink
és lehet,hogy te ezt nem kajálod ,de sok biztosítási ügyintéző igen , alaposabban képezd ki őket s készítsd fel a hozzám hasonló házmesterekre  Wink
a társasház amennyiben megtett mindent amit a kerületileg az épitési szabványoknak,és előírásoknak megfelelően karban is tart , nincs az az isten aki rajta az úttesten hó omlás esetén egy fillért is elverjen , de ha igen akkor a társasházi törvény alapján a  kötelezően előírt társasházi biztosítás fedezi !

ami biztos , én nem akarok veled a szakmádról vitatkozni ,mert nem jövök ki belőle jól
de van tapasztalatom az ügyben és bár lehet,hogy a különböző biztosítós ügyintézők baszták el de a ház egy hasonló esetben egy forintot nem fizetett !
Keleti Károly u. 15. /1996-1998 valamelyik februárjában (és még akkor nem volt parkolási szisztem)
a társasház tetőfelújítása a kerületi önkormányzat főépítészének jóváhagyásával és személyes szemlézésével készült el , 3db autó lett totálkáros ! vis maior ! , önkormi saját hatáskörben kártalanította az egyébként a házban lakó három tulajdonost  Wink

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #46213 Dátum: 2010 Június 08, 20:07:12 »

és akkor jön a társasház részéről a vis maior !  Wink

nincs a ptk321-ben egy szó se vis majorról. ellenben van szó arról, hogy helyből a tulajdonos a felelős, kivéve, ha bizonyítja, hogy nem. hangsúly még mindig azon, hogy neki kell bizonyítani, egyértelműen.

az, hogy te a malacokat megetetted ezzel a vis major dumával, ügyes ugyan, csak semmi köze a joghoz ;-)
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #46212 Dátum: 2010 Június 08, 20:05:04 »

amennyiben a társasház kötelező jellegel üzemeltetett járdáján történ , abban az esetben igen !
ha a parkolóhelyen ahol a parkolási társaságok valamelyike ,fizető parkolót üzemeltet, abban az esetben nem !
az úttesten szintén nem , mert sem a parkoló társaság sem a társasház nem üzemelteti azt a területet !
a közút kezelőjével lehet próbálkozni ,de fölösleges mert a társasházra próbálja majd terhelni aki a jogszabályokra való hivatkozással, egy pillanat alatt kivédi !

szvsz ! szabályozatlan !

senkit nem érdekel, hol történt. ami a házról esik le, azért a ház tulajdonosa felelős. az is tökmindegy, hogy hó, vagy vakolat, vagy virágcserép.
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #46211 Dátum: 2010 Június 08, 20:03:53 »

Ptk.352. § (1) Épület egyes részeinek lehullásából vagy az épület hiányosságaiból másra háramló kárért az épület tulajdonosa felelős, kivéve, ha bizonyítja, hogy az építkezésre és karbantartásra vonatkozó szabályokat nem sértették meg, és az építkezés vagy karbantartás során a károk megelőzése érdekében úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható.

a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy volt-e elegendő számú, méretű és állapotú hófogó. és ami fontos, hogy mindezt a ház tulajdonosának kell bizonyítania. innentől meg ahogy gsattila mondta.
és akkor jön a társasház részéről a vis maior !  Wink

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #46210 Dátum: 2010 Június 08, 20:01:20 »

Nem a havat, hanem a társasházat kell beperelned. A biztosítónak ehhez semmi köze. Ha te szabályos voltál minden szempontból, olyan nincs, hogy a társasház nem fizet. Aztán majd ő megy a biztosítóhoz, ha van felelősség biztosítása. Beszélj AZS-zsal is, ne hagyd ennyiben.

amennyiben a társasház kötelező jellegel üzemeltetett járdáján történ , abban az esetben igen !
ha a parkolóhelyen ahol a parkolási társaságok valamelyike ,fizető parkolót üzemeltet, abban az esetben nem !
az úttesten szintén nem , mert sem a parkoló társaság sem a társasház nem üzemelteti azt a területet !
a közút kezelőjével lehet próbálkozni ,de fölösleges mert a társasházra próbálja majd terhelni aki a jogszabályokra való hivatkozással, egy pillanat alatt kivédi !

szvsz ! szabályozatlan !

Nem elérhető MatroX

Szamosvölgyi Bálint http://www.vwbug.blog.hu

« Hozzászólás #46209 Dátum: 2010 Június 08, 19:56:50 »

Vw bogár 1303 74- évj.   autóblog: www.vwbug.blog.hu
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #46208 Dátum: 2010 Június 08, 17:47:09 »

sibedach?

szerintem az nincs de meg kell nézni, viszont van pár darázsfészek
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #46207 Dátum: 2010 Június 08, 17:20:39 »

sibedach?

lehet hogy lesz egy valószínű még gyári festéses 02es kasztnim eladó pár héten belül....de még nem tudom milyen az alsó 20 centi
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #46206 Dátum: 2010 Június 08, 16:42:35 »

Szia! Azt mondta a srác, Gödöllőn van egy telepen. Az ami már nincs rajta azt lerabolták róla. De azt mondta, hogy a kaszni még használható. (Kérdés, hogy ez mit jelent? )
lehet hogy lesz egy valószínű még gyári festéses 02es kasztnim eladó pár héten belül....de még nem tudom milyen az alsó 20 centi
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #46205 Dátum: 2010 Június 08, 16:40:50 »

Ha mégsem kell, a gabinak ajándékozom. :-)

igen, az nem elfelejtendő Roll Eyes majd a szüretre már nem lenne baj ha nem lenne ott  Tongue
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #46204 Dátum: 2010 Június 08, 16:29:24 »

majd a szüretre már nem lenne baj ha nem lenne ott  Tongue
Mikor is van szuret? 2020. oktober? ;-)))

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #46203 Dátum: 2010 Június 08, 16:26:18 »

A pot-kasztnidrol ma' elfelejtkeztel? Roll Eyes
igen, az nem elfelejtendő Roll Eyes majd a szüretre már nem lenne baj ha nem lenne ott  Tongue
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #46202 Dátum: 2010 Június 08, 16:17:27 »

Nekem is ezt mondta. Ha még meglesz, jövő héten elmegyek megnézni.

Szia! Azt mondta a srác, Gödöllőn van egy telepen. Az ami már nincs rajta azt lerabolták róla. De azt mondta, hogy a kaszni még használható. (Kérdés, hogy ez mit jelent? )
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #46201 Dátum: 2010 Június 08, 13:17:30 »

Ez háromkettes? Merre van? Kellene egy komplett kaszni, mert a mostani nagyon kuka... :-((((
A pot-kasztnidrol ma' elfelejtkeztel? Roll Eyes

Nem elérhető Tomi 1302

« Hozzászólás #46200 Dátum: 2010 Június 08, 12:07:49 »

Ez háromkettes? Merre van? Kellene egy komplett kaszni, mert a mostani nagyon kuka... :-((((

Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #46199 Dátum: 2010 Június 08, 11:41:46 »

Tudom, már felhívtam, de kompletten most nem szeretném megvenni, nem tudnám hová tenni, meg jelenleg erre így nincs keret! 
Nem elérhető Tomi 1302

« Hozzászólás #46198 Dátum: 2010 Június 08, 11:03:03 »

Porsche ha kikeveredik az 1302-es kabrióból nem tudja vállalni?

De már beszéltem vele, el is vállalná, de mind anyagiak kérdése a dolog. Undecided
Oldalak: 1 ... 855 856 857 858 859 [860] 861 862 863 864 865 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: