www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 21, 01:38:59

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1115 1116 1117 1118 1119 [1120] 1121 1122 1123 1124 1125 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13221021 alkalommal)
Nem elérhető callook

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #35835 Dátum: 2009 április 09, 21:15:17 »

Amikor a levegőben volt és leszerelted az anyákat és a bordás alátéteket, akkor meg kellett volna rángatnod a kerekeket (lengőkarokat) lefele. Csak a kerekek súlya nem elég, hogy megmozduljon a mag...

Fiúk egy kérdés?
Hogyan kell puma hídat állítani úgy,hogy a bogi magasabban álljon?

Amit én ma csináltam,de semmi eredmény. :-\Felemeltem az autó elejét az alvázfejnél.A két első kerék ott figyelt a levegőben,lehetett is tekerni őket.Lecsavartam a két biztosító anyát,a két rögzítő anyát,és levettem a ricnis alátéteket is.Semmi reakció nem volt.Meghúztam újra mindent,leengedtem a bogit,és ugyanúgy állt mint előtte.Ezt még megcsináltam háromszor-négyszer,aztán meguntam,hagytam ahogy volt.

Mit hagytam ki,hogyan kellett volna állítani?

A válaszokat előre is köszönöm! Wink

Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #35834 Dátum: 2009 április 09, 21:11:36 »

Pont ezt kérdeztem 2 hete, senki nem válaszolt. :-(

Fiúk egy kérdés?
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #35833 Dátum: 2009 április 09, 20:15:13 »

Fiúk egy kérdés?

Amit én ma csináltam,de semmi eredmény. :-\Felemeltem az autó elejét az alvázfejnél.A két első kerék ott figyelt a levegőben,lehetett is tekerni őket.Lecsavartam a két biztosító anyát,a két rögzítő anyát,és levettem a ricnis alátéteket is.Semmi reakció nem volt.Meghúztam újra mindent,leengedtem a bogit,és ugyanúgy állt mint előtte.Ezt még megcsináltam háromszor-négyszer,aztán meguntam,hagytam ahogy volt.

Mit hagytam ki,hogyan kellett volna állítani?

A válaszokat előre is köszönöm! Wink
Nem elérhető aptom

« Hozzászólás #35832 Dátum: 2009 április 09, 20:11:25 »

Ellenállást mértem, miközben a gyújtást ráadtam, nyitott érintkezőknél a föld (kondi külső palástja) és a kondi kimenete között. Ez elvileg végtelen lenne, gyakorlatilag nem az volt.
Ha jól értem akkor feszültség alatt mértél ellenállást? Az ellenállásmérő gyakorlatilag egy árammérő (saját tápforrással), és ha feszültséget kapcsolsz rá akkor kitér, így a mérés nem mutathatott helyes értéket.
(Nem kötözködök csak szeretnék tisztán látni, mert lehet hogy ismersz egy módszert amit én nem.. Wink )

'81 Hecho en México
Nem elérhető LovasB

« Hozzászólás #35831 Dátum: 2009 április 09, 19:04:16 »

a busz lámpakerete műanyag és krómozottnak néz ki. nemá hogy nem az Shocked

konyhai szivacs dörzsis felével simán lejött a műanyagról a kosz, nem lett karcos,
a kilincsek is nagyon szépek lettek a kóla+alufólia párosítással

http://vwtyp181.blogspot.com/
VW Typ 181: 1974 "The Thing" ,Hecho en Mexico
VW Typ 181: 1973 & 1976 "megleszcsinálva"
VW Jetta 2 1.6TD 1989
és még sok más:-)
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #35830 Dátum: 2009 április 09, 18:50:54 »

A BARKAS tárcsája jó a bogárba,ezt nem csak neked mondom. Olcsó és megbízható. Még a szerkezet is jó,egyszer nézd hozzá. Az 5 lyukú felni is jó,valamint a garant lámpája,a trabi fényváltó kapcsolója. Ezek csereszabatosak.
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #35829 Dátum: 2009 április 09, 18:44:35 »

Minden esetben új öninditó perselyt szoktak ilyenkor berakni. Ilyenkor a legkönnyebb. Filléres tétel,és ha lóg az öninditó tengelye, akkor nem csak nagy az áramfelvétele,de gyengén is pörgeti a motort.
én zsír új önindítót is raktam fel
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #35828 Dátum: 2009 április 09, 18:40:24 »

Egyedül két délután megvolt. De ötször szedtem ki, mert az önindító is szivatott.

Minden esetben új öninditó perselyt szoktak ilyenkor berakni. Ilyenkor a legkönnyebb. Filléres tétel,és ha lóg az öninditó tengelye, akkor nem csak nagy az áramfelvétele,de gyengén is pörgeti a motort.
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #35827 Dátum: 2009 április 09, 18:31:53 »

Flex a megoldás. Azért volt Bennetek bika, ha így is behúztátok a helyére...

egyedül rakta be mire átmentem már csak mutatta hogy nem fasza ki kell venni Smiley
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #35826 Dátum: 2009 április 09, 18:31:07 »

Egyedül két délután megvolt. De ötször szedtem ki, mert az önindító is szivatott.

Ezzel elvagytok akár egy hónapig is! Ez nem kis munka! Majd a fékekkel is szívhattok. A végén meg visszarakjátok a régit,és boldogok lesztek.
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #35825 Dátum: 2009 április 09, 18:26:39 »

Nem akar összeállni a bogaram! Betettünk egy AB-s váltót a 66os autómba, úgy hogy az első felén kupakot átcseréltük + rövid féltengelyeket átraktuk. Szerelőm berakta motort de ha összehúzza akkor motor nem vízszintesen áll hanem tűzfal felé dől ez hogy lehet? Mivel más munkái miatt csak odapróbálni volt ma idő még nem volt időnk újra kivenni de nem értem miért nem megy össze és miért dől a motor....vagyis rámegy a váltóra de ferdén áll és nem forgatható kézzel át. 200as kuplung lehetséges hogy nem megy össze AB váltóval? új Sachs kinyómócsapágyat vettem bele.
Ezzel elvagytok akár egy hónapig is! Ez nem kis munka! Majd a fékekkel is szívhattok. A végén meg visszarakjátok a régit,és boldogok lesztek.
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #35824 Dátum: 2009 április 09, 18:21:43 »

Flex a megoldás. Azért volt Bennetek bika, ha így is behúztátok a helyére...

Jól látod, a kuplungszerkezet nem megy be. Két-három kivétellel, és némi flexeléssel megoldható. A Partizán effektusra vigyázz  Grin

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #35823 Dátum: 2009 április 09, 18:14:55 »

Jól látod, a kuplungszerkezet nem megy be. Két-három kivétellel, és némi flexeléssel megoldható. A Partizán effektusra vigyázz  Grin

Nem akar összeállni a bogaram! Betettünk egy AB-s váltót a 66os autómba, úgy hogy az első felén kupakot átcseréltük + rövid féltengelyeket átraktuk. Szerelőm berakta motort de ha összehúzza akkor motor nem vízszintesen áll hanem tűzfal felé dől ez hogy lehet? Mivel más munkái miatt csak odapróbálni volt ma idő még nem volt időnk újra kivenni de nem értem miért nem megy össze és miért dől a motor....vagyis rámegy a váltóra de ferdén áll és nem forgatható kézzel át. 200as kuplung lehetséges hogy nem megy össze AB váltóval? új Sachs kinyómócsapágyat vettem bele.
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #35822 Dátum: 2009 április 09, 18:12:42 »

Alapos vagy Smiley Az órákat nem szereted véletlenül?  Wink

Tanulságként, sokaknak nem mond újat, de beírom, tegnapi SZMB:
Autó egyik napról a másikra nem indul. Helyesebben pár pöffenés után nincsen hallható gyújtás a hengerekben. Megszakító jó, szikra van, egy gyertya vizuálisan jó, benzin látszólag van. Na, innen érdekes, ui. mivel egyedül voltam, a trafókábelt tudtam vizsgálni, megszakító nyitogatással, hogy ugrik -e szikra a testre. Nos: ugrott. Viszont a megszakító nagyon szépen, kéken szikrázott, öröm volt nézni. Kondira rámérek: látszólag jó. Gyújtás rá, feszültségesés a megszakítóig: nem tragikus. Pipa ellenállás mérés: jó, 5kOhm. Viszont áram alatt a kondin mérhető némi ellenállás... Csere, új kondival nem szikrázik úgy a megszakító, próba, beröffen, örül.
Valószínűleg a kondi részlegesen zárlatos volt, azaz a műszer gyenge mérőáramával szemben nem vezetett, de feszültség alatt már valahol elszivárgott az áram, legalábbis ez a tippem.
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #35821 Dátum: 2009 április 09, 18:11:18 »

Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #35820 Dátum: 2009 április 09, 15:12:14 »

Ellenállást mértem, miközben a gyújtást ráadtam, nyitott érintkezőknél a föld (kondi külső palástja) és a kondi kimenete között. Ez elvileg végtelen lenne, gyakorlatilag nem az volt.

VW Beetle - the original since 1938
Nem elérhető aptom

« Hozzászólás #35819 Dátum: 2009 április 09, 14:50:06 »

Tanulságként, sokaknak nem mond újat, de beírom, tegnapi SZMB...

« Utoljára szerkesztve: 2009 április 09, 14:51:44 írta aptom »

'81 Hecho en México
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #35818 Dátum: 2009 április 09, 09:57:08 »

Tanulságként, sokaknak nem mond újat, de beírom, tegnapi SZMB:
Autó egyik napról a másikra nem indul. Helyesebben pár pöffenés után nincsen hallható gyújtás a hengerekben. Megszakító jó, szikra van, egy gyertya vizuálisan jó, benzin látszólag van. Na, innen érdekes, ui. mivel egyedül voltam, a trafókábelt tudtam vizsgálni, megszakító nyitogatással, hogy ugrik -e szikra a testre. Nos: ugrott. Viszont a megszakító nagyon szépen, kéken szikrázott, öröm volt nézni. Kondira rámérek: látszólag jó. Gyújtás rá, feszültségesés a megszakítóig: nem tragikus. Pipa ellenállás mérés: jó, 5kOhm. Viszont áram alatt a kondin mérhető némi ellenállás... Csere, új kondival nem szikrázik úgy a megszakító, próba, beröffen, örül.
Valószínűleg a kondi részlegesen zárlatos volt, azaz a műszer gyenge mérőáramával szemben nem vezetett, de feszültség alatt már valahol elszivárgott az áram, legalábbis ez a tippem.

VW Beetle - the original since 1938
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #35817 Dátum: 2009 április 09, 09:19:37 »

Na az fasza nekem 1 csávoka mondta aki 72töl nem tudom meddig a mozaik utcában dolgozott a szervizben. Na és ő mondta, hogy benne van 1 szűrő. Bár mivel 1 kávézóban dolgozom ami igazából 1 kocsma ebből következtetni lehet, hogy a csávó már nem volt 100as mikor beszéltünk.
Ez biztos az az okos, akinek a T3 az T2...
Igaz BB? Grin

xoyox
« Hozzászólás #35816 Dátum: 2009 április 09, 08:18:07 »

Na, akkor hol van az anya, nagyokos nagytestvér?
te egy Plebanos ur vagy .
az eszt oszto az egy masik csoka Smiley
olvasd el megegyszer -figyelmesebben-mit irtam

egyebkent az olajsarban is el-akadhat valahol az anya, de ha tudnad hogy nez ki az egesz, olyat fel sem teteleznel, hogy a blokkon belülre került   Shocked
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #35815 Dátum: 2009 április 09, 08:01:16 »

Amikor lent volt a szelepfedél, meg a himbasor, akkor megnéztem. Az akna aljában nem volt, (apám is kereste...), sem az akna mellett a betonon, sem a hengerfejben.
Mindegy... X akták új fejezet.
max tökéig jutna ha benn van tökébe nem tudd kiseni mert töke nem jön ki teljesen ajáratából és nem tud egy kb3 v 4es furaton egy anya átjutni! Smiley

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #35814 Dátum: 2009 április 09, 07:52:27 »

Amikor lent volt a szelepfedél, meg a himbasor, akkor megnéztem. Az akna aljában nem volt, (apám is kereste...), sem az akna mellett a betonon, sem a hengerfejben.
épp ezt mondom.
azért, mert nem találtátok még nem biztos, hogy nincs ott.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #35813 Dátum: 2009 április 09, 07:44:46 »

kiesett, amikor leszedted a szelepfedelet.
ezek a kis geci csavarok csúnyán el tudnak gurulni.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #35812 Dátum: 2009 április 09, 07:17:41 »

Na, akkor hol van az anya, nagyokos nagytestvér? Mert nyomtalanul meg nem tűnik csak úgy el.
Másik: én nem az észt osztom. Ellenben te annál inkább. És valami kibaszott nagy übermensch-sel. Csak azt nem tudom, mire jó ez...

kiesett, amikor leszedted a szelepfedelet.
ezek a kis geci csavarok csúnyán el tudnak gurulni.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #35811 Dátum: 2009 április 09, 00:06:53 »

ez az a tipikus eset, amikor a gyerekek itt lognak ejjel -napüpal, mindenbe beszoilnak, de alapvetö dolgokrol fogggalmuk sincs

Na, akkor hol van az anya, nagyokos nagytestvér? Mert nyomtalanul meg nem tűnik csak úgy el.
Másik: én nem az észt osztom. Ellenben te annál inkább. És valami kibaszott nagy übermensch-sel. Csak azt nem tudom, mire jó ez...

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Kristóf

« Hozzászólás #35810 Dátum: 2009 április 08, 23:00:27 »

van olyan is meg van fém is
egyszerűen meg tudod állaptani.
harapj bele :-)
akkor mégis krómozott nem? Wink
Nem elérhető kuncapetyka

« Hozzászólás #35809 Dátum: 2009 április 08, 22:15:52 »

Én prevent krómtisztítóval kipucoltam a tőled kapott müa. kereteket. Jók lettek. Nem gyáriak de jók. Apró pöttyök vannak rajta de nem rozsda és 1méterről már nem is láccik.

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #35808 Dátum: 2009 április 08, 22:11:51 »

egyszerűen meg tudod állaptani.
harapj bele :-)

flex 'em all!
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #35807 Dátum: 2009 április 08, 22:02:58 »

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető Kristóf

« Hozzászólás #35806 Dátum: 2009 április 08, 21:51:56 »

az nem króm a műanyagon, hanem festék.
sokkal puhább a krómnál.
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #35805 Dátum: 2009 április 08, 21:47:39 »

sokkal puhább a krómnál.
mondjuk a krómozot műanyagon pedig azért nem kéne
mert azon rozsda elég kevés van
a felpúposodott krómot pedig miafasznak csiszatolni  bármivel is ?

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #35804 Dátum: 2009 április 08, 21:37:03 »

krómozott műanyagon miért ne lehetne használni?
én használtam is, semmi baja nem lett

sokkal puhább a krómnál.

flex 'em all!
Nem elérhető aates

« Hozzászólás #35803 Dátum: 2009 április 08, 19:40:42 »

Ezt mutasd Cheesy Mire jó?

majd lefényképezem, ha annyira kell. nem tudom mire jó, nem nyitottam ki Smiley
egyszer biztos hasznos lesz Tongue

Farkas Attila Balázs
Az optimisták angolul tanulnak. A pesszimisták héberül. A realisták - lőni
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #35802 Dátum: 2009 április 08, 19:36:18 »

Ezt mutasd Cheesy Mire jó?
Nekem csak ilyenem van a tank fölött... vki vmit szerelt vmikor, hogy törne le a keze... kis ajtót csináltassak belőle vagy hegesszük vissza?
http://zizzo.uw.hu/pics/jumbo/dscf1480.jpg
http://zizzo.uw.hu/pics/jumbo/dscf1479.jpg
hasznos cucc
tankműszer szerelőnyílás
ha egyszer kint lesz a tankom akkor én is csinálok rá ilyet

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #35801 Dátum: 2009 április 08, 17:59:55 »

köszönöm az ötleteket a krómtisztításhoz Wink, holnap beszerzem a hozzávalókat és nekiállok
Nekem az tűnt fel, hogy az ilyen "kóla ízű" gagyiüdítővel nem lesz olyan jó az eredmény mint rendes kólával, legalábbis ami nem cukormentes azzal volt nekem eddig a legjobb az eredmény. Utána az ember gyereke persze lemossa vízzel.

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető LovasB

« Hozzászólás #35800 Dátum: 2009 április 08, 17:55:11 »

köszönöm az ötleteket a krómtisztításhoz Wink, holnap beszerzem a hozzávalókat és nekiállok

http://vwtyp181.blogspot.com/
VW Typ 181: 1974 "The Thing" ,Hecho en Mexico
VW Typ 181: 1973 & 1976 "megleszcsinálva"
VW Jetta 2 1.6TD 1989
és még sok más:-)
Nem elérhető Kristóf

« Hozzászólás #35799 Dátum: 2009 április 08, 16:11:28 »

Nem, műanyagon nincs értelme. Hacsaknem összekaristolni akarod.
Krómozott fémen van értelme használni, a kémiába ne menjünk bele.  Grin
krómozott műanyagon miért ne lehetne használni?
én használtam is, semmi baja nem lett
xoyox
« Hozzászólás #35798 Dátum: 2009 április 08, 14:10:21 »

Akkor valami nagyon nincs rendben, ha az anya belekerül a leereszett olajba.
Ha ott lesz akkor hívd ki a fókuszt mert ilyent még nem látott a világ.  Grin
ez az a tipikus eset, amikor a gyerekek itt lognak ejjel -napüpal, mindenbe beszoilnak, de alapvetö dolgokrol fogggalmuk sincs
Multkor is egy csoka, aki itt osztja naponta az eszt kerdezte, milyen olaj kell a sebvaltojaba  . . . . .

én már találtam leeresztett olajban egy fél anyát és fémreszeléket, az a motorom van most félig szétdöntve...és ahelyett kerül a fehér bogárba stunt special 1.6
majdnem kizart dolog, vagy összeszerelesi hiba !
Mütet közben bennfelejtett ollok, gezek stb  esete Smiley
« Utoljára szerkesztve: 2009 április 08, 14:12:00 írta xoyox »
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #35797 Dátum: 2009 április 08, 14:04:46 »

Akkor valami nagyon nincs rendben, ha az anya belekerül a leereszett olajba.
Ha ott lesz akkor hívd ki a fókuszt mert ilyent még nem látott a világ.  Grin

én már találtam leeresztett olajban egy fél anyát és fémreszeléket, az a motorom van most félig szétdöntve...és ahelyett kerül a fehér bogárba stunt special 1.6
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #35796 Dátum: 2009 április 08, 13:53:27 »

műanyagon is használható a kóla,alufólia páros? (pl. lámpakarika)

az apróságokra figyelni kellett nekünk is,de ha bármi történt mindent elintézett, keressétek telefonon szvsz
inkább ciff

"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség." (M.Oyama)
Oldalak: 1 ... 1115 1116 1117 1118 1119 [1120] 1121 1122 1123 1124 1125 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: