www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 27, 08:41:35

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921222 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 991 992 993 994 995 [996] 997 998 999 1000 1001 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13324442 alkalommal)
Nem elérhető ESZ-764

Samu 66

« Hozzászólás #40798 Dátum: 2009 Október 29, 07:38:04 »

Ez!Az alátétemnek két oldala más.Nem mindegy merre néz
fényképeltem hátha így jobban megérted

[a csatolmányt egy admin törölte]
« Utoljára szerkesztve: 2009 Október 30, 07:37:23 írta ESZ-764 »

Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #40797 Dátum: 2009 Október 28, 23:28:00 »

nem tudom. megnézem élőben is, aztán átgondolom, hátha úgy jobban mutat
lehet lehet Wink

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #40796 Dátum: 2009 Október 28, 23:04:34 »

Tudod Bruno, az autószerelés egy szakma, ahogy pl. a szakács is az.
Ha én nekiállok otthon 7 lapos Zsuzsi süteményt sütni és mindent beleteszek, amit a szakácskönyv ír és a sütőben mégsem emelkedik fel, akkor arra következtetek, hogy gyakorlati tapasztalatom hiányában elsiklottam valami felett, amin egy tapasztalt szakács nem siklik el.

Ne nézd le az autószerelőket, mert lehet, hogy egy szaki csak ránézett volna pl. a fém futógyűrűre és azt monta volna, hogy olyan a felületi érdessége, hogy kukába való, Te meg azt hiszed hibátlan. (csak példa volt!)
Nincs probléma, de a hibák diagnosztizálása (ha csak nem gyakori esetről van szó) nem megy tippelgetéssel, ha folyik, akkor valamit rosszul tettél össze, valamit benéztél, hogyan találja ki a közönség, hogy mit? Még Te magad sem tudod a helyszínen, egyelőre a teljesítményed 50 %-os, egyik jó, a másik nem.

Beraktak ábrát, Sparkafer el is mondta mit figyelj, szerintem többet nem lehet tenni így telefondoktor módjára....hiába van ezért az szmb.

Ne érezd magad lebaszva, szó nincs ilyenről, de kár azt hinni, hogy a magyar mindenhez ért, focihoz, politikához, autószereléshez....mert ilyen polihisztor csak egy szakma van, a taxis.  Grin  Azok mindent tudnak.

Zsuzsisütiből 2 féle van 6 lapos és 9  Cool

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #40795 Dátum: 2009 Október 28, 22:54:40 »

Tudod Bruno, az autószerelés egy szakma, ahogy pl. a szakács is az.
Ha én nekiállok otthon 7 lapos Zsuzsi süteményt sütni és mindent beleteszek, amit a szakácskönyv ír és a sütőben mégsem emelkedik fel, akkor arra következtetek, hogy gyakorlati tapasztalatom hiányában elsiklottam valami felett, amin egy tapasztalt szakács nem siklik el.

Ne nézd le az autószerelőket, mert lehet, hogy egy szaki csak ránézett volna pl. a fém futógyűrűre és azt monta volna, hogy olyan a felületi érdessége, hogy kukába való, Te meg azt hiszed hibátlan. (csak példa volt!)
Nincs probléma, de a hibák diagnosztizálása (ha csak nem gyakori esetről van szó) nem megy tippelgetéssel, ha folyik, akkor valamit rosszul tettél össze, valamit benéztél, hogyan találja ki a közönség, hogy mit? Még Te magad sem tudod a helyszínen, egyelőre a teljesítményed 50 %-os, egyik jó, a másik nem.

Beraktak ábrát, Sparkafer el is mondta mit figyelj, szerintem többet nem lehet tenni így telefondoktor módjára....hiába van ezért az szmb.

Ne érezd magad lebaszva, szó nincs ilyenről, de kár azt hinni, hogy a magyar mindenhez ért, focihoz, politikához, autószereléshez....mert ilyen polihisztor csak egy szakma van, a taxis.  Grin  Azok mindent tudnak.

Hát lehet jobb lenne,ha valaki jönne megcsinálni.De nem ez a lényeg.Tudod,én kis koromban sem a papír alapján szereltem a Kinder tojást.Hanem logikával.Itt sem használtam rajzot,és össze is raktam.Viszont az egyik oldalt jó,a másikon folyik.Csupán segítséget kértem az okosoktól.Mivel nem kaptam érdemleges választ,ezért erőködök.Magam nem jutottam semmire.Ennyi .Mi itt a probléma.Azért van az SZMB nem?Menjek kontár Szerelőhöz kis problémával,aki nem látott még ilyet?Nektek ez piti ügy nem?Akkor én csak annyit szerettem volna tudni,hogy A kis "O" gyűrű zárja el az olaj útját a féltengely körül de miért is folyik?
Mert gondolom nem mindegy,hogy az alátét hova nyomja neki, Undecided

Én arra gondoltam kérdésként,hogy a csapágy után "O" gyűrű,és az alátét,vagy fordítva mint a rajzon.Nekem így volt,de elfolyatta az összes olajamat.Pedig új volt miden

Most érezzem magam lebaszva Cry

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #40794 Dátum: 2009 Október 28, 22:17:14 »

Nem ér bele semmibe, vagy megy alá még pogácsa?
30mm pogácsa van igy elfér épp

WEBshop
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #40793 Dátum: 2009 Október 28, 21:24:28 »

Van egy dvd  sorozat: "bug me" vagy mi a címe. 10 részes, és az egyikben a mandro pont ezzel foglalkozik és mutatja, hogy mit hova kell tenni. Szerezd meg valaki környékbelitől, vagy ha nem megy akkor szólj és elküldöm valamilyen formátumban.
Persze csakakkor ha az nem egyértelmű ahogy leírtam nemrég.

Hát lehet jobb lenne,ha valaki jönne megcsinálni.De nem ez a lényeg.Tudod,én kis koromban sem a papír alapján szereltem a Kinder tojást.Hanem logikával.Itt sem használtam rajzot,és össze is raktam.Viszont az egyik oldalt jó,a másikon folyik.Csupán segítséget kértem az okosoktól.Mivel nem kaptam érdemleges választ,ezért erőködök.Magam nem jutottam semmire.Ennyi .Mi itt a probléma.Azért van az SZMB nem?Menjek kontár Szerelőhöz kis problémával,aki nem látott még ilyet?Nektek ez piti ügy nem?Akkor én csak annyit szerettem volna tudni,hogy A kis "O" gyűrű zárja el az olaj útját a féltengely körül de miért is folyik?

Én arra gondoltam kérdésként,hogy a csapágy után "O" gyűrű,és az alátét,vagy fordítva mint a rajzon.Nekem így volt,de elfolyatta az összes olajamat.Pedig új volt miden

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető sparkafer

30-347-1939

« Hozzászólás #40792 Dátum: 2009 Október 28, 21:19:38 »

Végül is tom hova megy a szimering,azzal nincs gond.Azt akartam ezzel kifejezni,hogyan igazodjak el a képen,ha ilyen pontatlan Undecided
A kép az jó szerintem.
A 3-as O-gyűrű a 2-es távtartó gyűrű belső átmérőjének a letörésébe megy.Ennek viszont már a bemarások előtt, vagyis a féltengely fogazat előtt kell lennie. Csak körkörös felületen tömít.Ez is lehet a hiba.
« Utoljára szerkesztve: 2009 Október 28, 21:26:44 írta sparkafer »

Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #40791 Dátum: 2009 Október 28, 21:13:09 »

mai móka!

VW 1300
BMW 525i e34 touring

...az egyik általában működik : ))
Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #40790 Dátum: 2009 Október 28, 21:01:47 »

Ne haragudj Bruno, de min agonizálsz?

Beraktak egy ábrát, amit az alkatrészek sorrendje meg volt rajzolva, meg voltak nevezve az alkatrészek, hogy nehogy a szimmeringet csavard rá a féltengely végére, mondták, hogy mit kell a házba beütni, tanácsot adtak az összeszereléshez, ezután én úgy gondolom még azt lehetne, hogy valaki odamenne és megcsinálná. Ezt szeretnéd? vagy mit?

Ha pedig kérni szeretnél valamit, akkor tedd fel a kérdést és ne olvastass vissza a segíteni akarókkal, mert az, - hogyismondjam - kicsit fura, legalábbis nálunk vidéken.  Erre utalt Protheus is.

Szóval mi a baj, miben tudunk segíteni?????

« Utoljára szerkesztve: 2009 Október 28, 21:08:36 írta bruno »

Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #40789 Dátum: 2009 Október 28, 20:52:50 »

ha már beázásnál tartunk...
nekem most orbitális módon ázik a gép befele.
hátha valaki tud tippet, hol folyhat be:

Első-hátsó szélvédő tömítés körül nézelődnék. Illetve az ajtajaid jól záródnak-e?
« Utoljára szerkesztve: 2009 Október 28, 20:58:45 írta gyuszkó »

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető gas

« Hozzászólás #40788 Dátum: 2009 Október 28, 20:38:33 »

ha így haladok simán beérsz , 10éve valaki szét szedte én meg most ismerkedek vele  Roll Eyes
kicsi segítség az ismerkedéshez nem jó helyre ültél, az nem az utastér Evil

VW Bogár 1300 '71,Transporter1.6D '83
https://photos.app.goo.gl/WsANqntrkSdn7c6f6
Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #40787 Dátum: 2009 Október 28, 20:38:21 »

Nem lehet,hogy az alátét és az "O"gyűrű sorrendje a ludas?Mert az biztos,hogy a féltengely mentén folyik a hajtómű olaj.
Ez!Az alátétemnek két oldala más.Nem mindegy merre néz

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #40786 Dátum: 2009 Október 28, 20:09:25 »

mi vele a baj?
nem tudom. megnézem élőben is, aztán átgondolom, hátha úgy jobban mutat

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #40785 Dátum: 2009 Október 28, 20:06:27 »

Mi az ami tetszik Roll Eyes Huh
Senki nem tudja a választ  :'(Nem tudom addig összerakni,és felönteni olajjal.
Ne haragudj Bruno, de min agonizálsz?

Beraktak egy ábrát, amit az alkatrészek sorrendje meg volt rajzolva, meg voltak nevezve az alkatrészek, hogy nehogy a szimmeringet csavard rá a féltengely végére, mondták, hogy mit kell a házba beütni, tanácsot adtak az összeszereléshez, ezután én úgy gondolom még azt lehetne, hogy valaki odamenne és megcsinálná. Ezt szeretnéd? vagy mit?

Ha pedig kérni szeretnél valamit, akkor tedd fel a kérdést és ne olvastass vissza a segíteni akarókkal, mert az, - hogyismondjam - kicsit fura, legalábbis nálunk vidéken.  Erre utalt Protheus is.

Szóval mi a baj, miben tudunk segíteni?????

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #40784 Dátum: 2009 Október 28, 19:58:25 »

Hehe, ez jo! :-)
Mi az ami tetszik Roll Eyes Huh
Senki nem tudja a választ  :'(Nem tudom addig összerakni,és felönteni olajjal.

Nem elérhető brez

http://vbk.at.hu/

« Hozzászólás #40783 Dátum: 2009 Október 28, 19:52:40 »

mai móka!

Nem ér bele semmibe, vagy megy alá még pogácsa?

Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #40782 Dátum: 2009 Október 28, 19:45:25 »

Nem lehet,hogy az alátét és az "O"gyűrű sorrendje a ludas?Mert az biztos,hogy a féltengely mentén folyik a hajtómű olaj.

Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #40781 Dátum: 2009 Október 28, 19:43:35 »

A szimering nincs a képen.
Az 1-esbe kell beleütni, és a belső része pedig a 2-es vastag fém távtartóhoz csatlakozik.

Végül is tom hova megy a szimering,azzal nincs gond.Azt akartam ezzel kifejezni,hogyan igazodjak el a képen,ha ilyen pontatlan Undecided

Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #40780 Dátum: 2009 Október 28, 19:42:58 »

én csak a felnit néztem  Grin
mi vele a baj?

WEBshop
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #40779 Dátum: 2009 Október 28, 19:40:55 »

majd a szinnel lefujva a
kocsit és  összerakva térdelés lesz Grin
én csak a felnit néztem  Grin

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #40778 Dátum: 2009 Október 28, 19:37:42 »

majd a szinnel lefujva a
kocsit és  összerakva térdelés lesz Grin

WEBshop
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #40777 Dátum: 2009 Október 28, 19:34:02 »

mai móka!

hát ez ronda  Lips Sealed

Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #40776 Dátum: 2009 Október 28, 19:31:31 »

mai móka!

WEBshop
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető st. michael

« Hozzászólás #40775 Dátum: 2009 Október 28, 16:33:55 »

Majdnem biztos, hogy a hátsó ablaknál, az ott egy neuralgikus pont...és szépen leszivárog az akkumulátorhoz. Nekem is volt ilyen, nem magamtól jöttem rá, hanem tapasztalt kollégák segítségével, magam sem hittem volna.

Álló helyben ha beázik, akkor az nem a kasztni - padló tömítés...

nagyon köszi az infót, megvizsgáljuk a dolgot...
Isten fizesse meg!

Te pedig mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére.
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #40774 Dátum: 2009 Október 28, 16:24:37 »

ha áll, akkor is...
lehet, hogy le kéne kapni az egész kasztnit, s újra rakni a tömítést... Sad

Majdnem biztos, hogy a hátsó ablaknál, az ott egy neuralgikus pont...és szépen leszivárog az akkumulátorhoz. Nekem is volt ilyen, nem magamtól jöttem rá, hanem tapasztalt kollégák segítségével, magam sem hittem volna.

Álló helyben ha beázik, akkor az nem a kasztni - padló tömítés...

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető st. michael

« Hozzászólás #40773 Dátum: 2009 Október 28, 16:10:03 »

Álló helyben (ha csak áll az esőben) is befolyik, vagy csak akkor, ha esőben mész vele?
(Nálam utóbbi volt, gyakorlatilag a küszöb környéki lyukakon ment be a víz, és elöl a kábelekkel együtt jött be az utastérbe.)

ha áll, akkor is...
lehet, hogy le kéne kapni az egész kasztnit, s újra rakni a tömítést... Sad

Te pedig mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére.
Nem elérhető BdE

« Hozzászólás #40772 Dátum: 2009 Október 28, 15:26:27 »

http://auto.indavideo.hu/video/Szijcsere_2

lehet volt már...

Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #40771 Dátum: 2009 Október 28, 14:31:05 »

Álló helyben (ha csak áll az esőben) is befolyik, vagy csak akkor, ha esőben mész vele?
(Nálam utóbbi volt, gyakorlatilag a küszöb környéki lyukakon ment be a víz, és elöl a kábelekkel együtt jött be az utastérbe.)

VW Beetle - the original since 1938
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #40770 Dátum: 2009 Október 28, 14:05:17 »

lada vagy trabant csomagtartót fel lehet rakni bogárra némi átalkítással?
csinált már valaki ilyet?
mind2 van itthon, de egyiknek mennie kell, kérdés hogy melyik maradjon
A trabié szerintem púposabb, de azé is hozzáér a bogitetőhöz.

Nem elérhető st. michael

« Hozzászólás #40769 Dátum: 2009 Október 28, 13:18:53 »

szőnyeg ülés kipakol , tűzoltó fecskendő elővesz és vizuál Roll Eyes érted vizuál Grin

igen, ezt kéne, csak volt már hogy csináltam, s a végén minden csurom víz volt, de mivel lassan szivárog, nem tudom, hogy éppen ez melyik beöntésből származó anyag...

Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #40768 Dátum: 2009 Október 28, 13:13:34 »

- vezető oldalon a fűtő csatorna aljánál (A oszlop körül) van egy hegesztés, ottan szivárog kifele (mármit a rejtett zugokból az utastér felé). csak azt nem tudom, oda hogy kerül. elméletileg a szélvédőnél nem. hol lehet még?
- ami ennél csúnyább, az az, hogy a hátsó ülés alatt, az akkumulátornál is össze szokott gyűlni tetemesebb mennyiség... oda hogy kerülhet? ott is megy ugye a fűtéscsatorna... vagy az lehet, hogy a tömítés a kasztni és az alváz között rossz, s ott enged? tud oda folyni? illetve ahol az akksi kábele elhagyja a teret, ott van egy lik... de oda nem hiszem, hogy kerülhet víz (főleg álló helyzetben).

szóval ha valakinek van tippje, ne tartsa magában. Smiley

köszönöm
szőnyeg ülés kipakol , tűzoltó fecskendő elővesz és vizuál Roll Eyes érted vizuál Grin

Nem elérhető st. michael

« Hozzászólás #40767 Dátum: 2009 Október 28, 13:12:13 »

Az akkunál a beázás valoszinüleg ugyan az mint elöl csak az van legalul ezért ott gyülik össze.

sajnos nem úgy tűnik... :/
mert a két tó között nincs víz. ráadásul kicsit lejtős részen állok így nem is szabadna hátrafolynia.
ráadásul új alváz, s félek, hogy megeszi a zoxidáció...

Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #40766 Dátum: 2009 Október 28, 13:11:20 »

Fordítva vetted be a gyógyszered reggel? Ez magas mint egy jeep!  Grin Grin Grin

Grin Grin

www.elitevwclub.hu

1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető Mr.Horsepower

« Hozzászólás #40765 Dátum: 2009 Október 28, 13:08:32 »

- vezető oldalon a fűtő csatorna aljánál (A oszlop körül) van egy hegesztés, ottan szivárog kifele (mármit a rejtett zugokból az utastér felé). csak azt nem tudom, oda hogy kerül. elméletileg a szélvédőnél nem. hol lehet még?
- ami ennél csúnyább, az az, hogy a hátsó ülés alatt, az akkumulátornál is össze szokott gyűlni tetemesebb mennyiség... oda hogy kerülhet? ott is megy ugye a fűtéscsatorna... vagy az lehet, hogy a tömítés a kasztni és az alváz között rossz, s ott enged? tud oda folyni? illetve ahol az akksi kábele elhagyja a teret, ott van egy lik... de oda nem hiszem, hogy kerülhet víz (főleg álló helyzetben).

köszönöm
Az akkunál a beázás valoszinüleg ugyan az mint elöl csak az van legalul ezért ott gyülik össze.

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
http://www.youtube.com/watch?v=AYcLg1m7aI4
Nem elérhető st. michael

« Hozzászólás #40764 Dátum: 2009 Október 28, 13:06:34 »

Köszönöm a tanácsokat! Megrendeltem Gábortól a keretes gumikat.

köszönöm

Nem elérhető tati

« Hozzászólás #40763 Dátum: 2009 Október 28, 12:49:32 »

barcsak az enyem is mar igy allna Roll Eyes Cry
ha így haladok simán beérsz , 10éve valaki szét szedte én meg most ismerkedek vele  Roll Eyes

Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #40762 Dátum: 2009 Október 28, 11:24:50 »

Fordítva vetted be a gyógyszered reggel? Ez magas mint egy jeep!  Grin Grin Grin

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #40761 Dátum: 2009 Október 28, 11:22:18 »

huzzá bele minnyá végzek Wink

www.elitevwclub.hu

1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető tati

« Hozzászólás #40760 Dátum: 2009 Október 28, 09:21:45 »

Tatinak és más sportársaimnak:

huzzá bele minnyá végzek Wink

Nem elérhető Tekivagy

« Hozzászólás #40759 Dátum: 2009 Október 28, 08:57:01 »

Tatinak és más sportársaimnak:
<beszúrt kép törölve>
<beszúrt kép törölve>
holnap megy a lakatoshoz Evil
remélem..

Hú basszus mennyit melóztál mire ezt kipucoltad... Grat !  csak így tovább! (szép az a lyuk ott alul Wink)

Oldalak: 1 ... 991 992 993 994 995 [996] 997 998 999 1000 1001 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: