www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 18, 15:49:51

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 769 770 771 772 773 [774] 775 776 777 778 779 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13168534 alkalommal)
Nem elérhető batorit

« Hozzászólás #49675 Dátum: 2010 Október 20, 21:34:31 »

Befestettem egy kicsit, és a műhelyben pihen végre, és nem a szabad ég alatt.
Én meg fülereztem és csiszoltam,ablakot foliáztattam kész miután kivettem az üvegeket. Holnap fujom /vagy holnapután/

[a csatolmányt egy admin törölte]

Aki nem lép egyszerre......
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #49674 Dátum: 2010 Október 20, 21:25:36 »

Befestettem egy kicsit, és a műhelyben pihen végre, és nem a szabad ég alatt.

Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #49673 Dátum: 2010 Október 20, 21:23:28 »

Még rohadások is jöttek elő, így mindig lesz munkám.

Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #49672 Dátum: 2010 Október 20, 21:21:43 »

Ma csiszoltam a " gyémántot".

Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #49671 Dátum: 2010 Október 20, 21:16:50 »

Szóval önindítón csavarosra megy az aksitól a vastag kábel,és megy a gyújtáskapcsolótól egy vékonyabb piros.Nekem így van,de mégis csak kattan egyet, és ennyi.nem forgat.MI van ilyenkor.Aksi új,régen indított .Mennyi késélcsatinak kell lennie rajta?Mert asszem van egy dupla,meg külön egy szimpla. ::)Testelve elvileg le van a sebváltó.Igaz bazi vastag réz kábellel.
Az önindítón a behúzó érintkezői koszosak, és a szikráktól ami ráragad nem érintkezik. Szét kell szedni a behúzót és megreszelni a vörösréz érintkezőket. Ehhez kell forrasztó páka úgy készülj. Fél órás munka.
Nem elérhető Chabeetle

« Hozzászólás #49670 Dátum: 2010 Október 20, 21:06:36 »

"Nagy" áramot vesz fel? Egy nagy vasdarabbal ha rövidrezárod az önindítón a két csavarost akkor indít? Próbáld megkocogtatni bátran az önindítót egy kalapáccsal akkor indít? Egy vékony kábel megy rá.
Ha kocogtatásra indul akkor a mágnes valamiért nemtud behúzni, általában a kis tengelykéje kopik félre, az enyém is ilyen, időnként nem indít csak kattan, de "nagy" áramot már nem vesz fel.

bronz persely az önindító másik végén? ha kopott akkor nem forog önindító csak nagy áramot vesz fel majd tönkremegy
1303LS
« Hozzászólás #49669 Dátum: 2010 Október 20, 20:28:16 »

Szóval önindítón csavarosra megy az aksitól a vastag kábel,és megy a gyújtáskapcsolótól egy vékonyabb piros.Nekem így van,de mégis csak kattan egyet, és ennyi.nem forgat.MI van ilyenkor.Aksi új,régen indított .Mennyi késélcsatinak kell lennie rajta?Mert asszem van egy dupla,meg külön egy szimpla. ::)Testelve elvileg le van a sebváltó.Igaz bazi vastag réz kábellel.
"Nagy" áramot vesz fel? Egy nagy vasdarabbal ha rövidrezárod az önindítón a két csavarost akkor indít? Próbáld megkocogtatni bátran az önindítót egy kalapáccsal akkor indít? Egy vékony kábel megy rá.
Ha kocogtatásra indul akkor a mágnes valamiért nemtud behúzni, általában a kis tengelykéje kopik félre, az enyém is ilyen, időnként nem indít csak kattan, de "nagy" áramot már nem vesz fel.
Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #49668 Dátum: 2010 Október 20, 20:00:40 »

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #49667 Dátum: 2010 Október 20, 18:58:46 »

Ez sík.  De enyhe hajlítás mindegyikben van.
legalábbis '64 óta Smiley
Nem elérhető sparkafer

30-347-1939

« Hozzászólás #49666 Dátum: 2010 Október 20, 17:56:10 »

Ez ha jól látom nem a sík üveghez való ::)Méretben nem ugyan az úgy gondolom.
Ez sík.  De enyhe hajlítás mindegyikben van.

Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #49665 Dátum: 2010 Október 20, 17:54:26 »

Azt hiszem olyanom is van, de állapotra ugyanilyen. Ha meggondolod és nem vársz tavaszig, írj és küldök jobb képet.
Ez ha jól látom nem a sík üveghez való ::)Méretben nem ugyan az úgy gondolom.

Nem elérhető sparkafer

30-347-1939

« Hozzászólás #49664 Dátum: 2010 Október 20, 17:37:52 »

Sparkafernek:Bocsi,d elfelejtettem írni,hogy első ablakgumiról van szó ami feszítővel együtt  van.De azt hiszem tavasz lesz belőle.
Azt hiszem olyanom is van, de állapotra ugyanilyen. Ha meggondolod és nem vársz tavaszig, írj és küldök jobb képet.

Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #49663 Dátum: 2010 Október 20, 17:01:46 »

Azért azt ne felejtsd el (Proti is utalt rá), hogy viszonylag kevesen szedték szét ennyire az autójukat, így ritkán kell pl. fűtéscsöveket szerelni. Szóval jellemzően nem köztudott dolgokat kérdezel, nem beszélve arról, hogy mindenre legalább ötféle gyári megoldás létezik. 

Vettem a lapot.Oké :)A fűtéscső?Levágtam róla a régi szigetelést,és megjárattam.Mindjárt tudott mozogni,nyúlni összemenni.Igaz most nincs rajta a szigetelés,de majd vissza eszkábálom.Az hogy 5 féle megoldás?Az oké.Persze aki nem tudja milyen az enyém Roll Eyes,hogyan is segítene oké.De nem is érdeklődik....Hagyjuk.

Legközelebb én sem szedem szét 379 db-ra a gépet.Maximum 5-re Grin

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #49662 Dátum: 2010 Október 20, 16:53:57 »

Azért azt ne felejtsd el (Proti is utalt rá), hogy viszonylag kevesen szedték szét ennyire az autójukat, így ritkán kell pl. fűtéscsöveket szerelni. Szóval jellemzően nem köztudott dolgokat kérdezel, nem beszélve arról, hogy mindenre legalább ötféle gyári megoldás létezik. 

Nem is olyantól vártam választ,aki még nem szerelt bogarat.Csak olyan sok hozzáértő szólás van,amiből azt gondoltam,hogy nekem új,de őnekik rutin.Ha pedig napról napra szépen haladok de végül fennakadást észlelek,akkor vagy másnak állok neki,vagy kérdek,és várok.Jó idő volt és a fűtetlen nyitott garázsban dolgozni szerettem volna.Ezért a nagy várakozás,de nem sok választ kaptam.Tisztelet a kivételnek,akik magukra is ismernek,mert ha nem is itt,akkor privibe,de segítenek.Igaz időben kiesés,mire érdemleges lesz a döntés.Csak nem akarok kegyetlen kritikát,ha elkészülés után szemlélitek.Tudom így is lesz,de akkor majd jól visszavágok ezekre a fórumos  időszakokra,amikor is  " Akkor kellett volna hozzászólnod" 

SORRY! Tom nem idevaló volt Bocs Undecided

OFF Lips Sealed
Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #49661 Dátum: 2010 Október 20, 16:49:02 »

szar a fényváltó relé
Múlt héten vettem újan,még a blokkom is megvan.Ja Wartburg fényváltó relé,de ugyanazon elven működik.Csak más a számozás. Wink

Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #49660 Dátum: 2010 Október 20, 16:47:03 »

Te konkrét dolgokat kérdezel, aminek  a megválaszolásához figyelem, ismeret és gyakorlat kell. Itt meg elvi fingfűrészelés volt a fékekről.

Nem is olyantól vártam választ,aki még nem szerelt bogarat.Csak olyan sok hozzáértő szólás van,amiből azt gondoltam,hogy nekem új,de őnekik rutin.Ha pedig napról napra szépen haladok de végül fennakadást észlelek,akkor vagy másnak állok neki,vagy kérdek,és várok.Jó idő volt és a fűtetlen nyitott garázsban dolgozni szerettem volna.Ezért a nagy várakozás,de nem sok választ kaptam.Tisztelet a kivételnek,akik magukra is ismernek,mert ha nem is itt,akkor privibe,de segítenek.Igaz időben kiesés,mire érdemleges lesz a döntés.Csak nem akarok kegyetlen kritikát,ha elkészülés után szemlélitek.Tudom így is lesz,de akkor majd jól visszavágok ezekre a fórumos  időszakokra,amikor is  " Akkor kellett volna hozzászólnod" 

SORRY! Tom nem idevaló volt Bocs Undecided

OFF Lips Sealed
« Utoljára szerkesztve: 2010 Október 20, 16:49:15 írta bruno »

Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #49659 Dátum: 2010 Október 20, 16:39:31 »

2600 forint a zsigulié. Nem olcsó, de ez is a nagykerben kerül ennyibe. Első ajtóé kell, és a végtelen hosszú, mert a gyári két darabból áll. Ezt a peremre rárakod és kész. Nem eredeti, de jobb, mert nem rohad, és tömít is.
Na !Ennyire voltam kíváncsi.Nekem már nincs rozsdagyűjtő eredeti perem,mert levágtam.CSak is ilyen jöhet szóba.Aztán mexicáner,vagy Zsiguli nem érdekel.Tömítsen.

Sparkafernek:Bocsi,d elfelejtettem írni,hogy első ablakgumiról van szó ami feszítővel együtt  van.De azt hiszem tavasz lesz belőle.

Nem elérhető Chabeetle

« Hozzászólás #49658 Dátum: 2010 Október 20, 15:28:41 »

Itt nem fékkel játszásról van szó. A 0,26mm dobátmérő eltéréséből adódó elméleti(mert kimérni még a nasa sem tudná) fékhatáskülönbségnél biztos vagyok benne, hogy nagyobb értéket ad egy balszélen huzatos műhely, ahol a bal kerék 2C'-al hidegebbre hül.  Cheesy

én vettem 2 új dobot hozzá betéteket összeraktam méregetés nélkül, beállítottam, kézifékeztem néhányat ,és ment vizsgára és jó lett. én a munkahengerek vagy a főfékhenger kötényékén matatnék ha nem lenne egyforma az erőhatás
Nem elérhető Bendzsi

« Hozzászólás #49657 Dátum: 2010 Október 19, 20:53:55 »

Arra gondolsz, ami körbefut a motortér belső oldalán, nagyjából Z alakú profillal? Ha jó a ksztni, akkor be lehet húzni a két szembe levő lemez közé. Ha hullámos, vagy sérült akkor sok vazelinnel nyomkodni kell Smiley

Rendben van, köszönöm szépen!! Mostmár csak megoldom valahogy!:)
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #49656 Dátum: 2010 Október 19, 20:50:11 »

Így van, majd ezután finoman megvasalni, hogy a csiszolóvászon nyomának erős vájatai eltűnjenek a pofákról.  Grin
vasald a pirospöttyös alsógatyádat :-P

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
1303LS
« Hozzászólás #49655 Dátum: 2010 Október 19, 20:31:51 »

Be kell csiszolni, krétával jelölni, forgatni, csiszolni, jelölni, csiszolni, stb.
Így van, majd ezután finoman megvasalni, hogy a csiszolóvászon nyomának erős vájatai eltűnjenek a pofákról.  Grin
1303LS
« Hozzászólás #49654 Dátum: 2010 Október 19, 20:28:24 »

forditva is igy van....
Elő nem fordulhat kishazánkban  Roll Eyes.Mondjuk aki akora barom hogy a fékkel és mások életével játszon az igazán megérdemli hogy ne legyen müszakija.
Itt nem fékkel játszásról van szó. A 0,26mm dobátmérő eltéréséből adódó elméleti(mert kimérni még a nasa sem tudná) fékhatáskülönbségnél biztos vagyok benne, hogy nagyobb értéket ad egy balszélen huzatos műhely, ahol a bal kerék 2C'-al hidegebbre hül.  Cheesy
Nem elérhető mágus

« Hozzászólás #49653 Dátum: 2010 Október 19, 20:27:16 »

Összegezve úgy állok a bogárkámmal,hogy áramkör rendben,működik minden,kivétel a következők. Roll Eyes

-Reflektorom nincs,pedig minden jó,elvileg a bekötés is,de nem is akar váltani. (Észrevételek a következők)

Égők jók,Aksi jó,A testet a bajuszkapcsoló a kormánynál vezérli (ellenőriztem)
 A világítás kapcsolótól megkapja az áramot ( azt hiszem 56)
  másik 2 a tompított és a reflektor.
 És van még egy ami a test ( a bajuszkapcsoló vezérli)
 De még csak nem is kattan (próbál váltani)

szar a fényváltó relé
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #49652 Dátum: 2010 Október 19, 20:20:03 »

Arra gondolsz, ami körbefut a motortér belső oldalán, nagyjából Z alakú profillal? Ha jó a ksztni, akkor be lehet húzni a két szembe levő lemez közé. Ha hullámos, vagy sérült akkor sok vazelinnel nyomkodni kell Smiley

Köszönöm a gyors válaszod! A profilt gondolom ismered. Abban segíts még légyszi, hogy mivel nincs meg a régi, hogyan kell ennek illeszkednie a motor fele?
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #49651 Dátum: 2010 Október 19, 20:16:35 »

Te konkrét dolgokat kérdezel, aminek  a megválaszolásához figyelem, ismeret és gyakorlat kell. Itt meg elvi fingfűrészelés volt a fékekről.

Ezzel csak azt akartam mondani,hogy nekem alig szoktak segíteni,valamikor 1 nap alatt az írásom után talán ha 4-5 fórumtárs írt.De azok sem mindig és mindegyik nekem.Most meg tegnap délelőtt óta 2 oldal leforgott a fék miatt.Vagy nem jó időszakba fórumozok?

Nem elérhető Bendzsi

« Hozzászólás #49650 Dátum: 2010 Október 19, 20:14:31 »

Elvileg a gumit így fel kell nyomkodni a kasztni található peremre. A guminak a kialakítása olyan hogy felmegy rá. Máshogy nem nagyon lehet szerintem.

Köszönöm a gyors válaszod! A profilt gondolom ismered. Abban segíts még légyszi, hogy mivel nincs meg a régi, hogyan kell ennek illeszkednie a motor fele?
Nem elérhető MatroX

Szamosvölgyi Bálint http://www.vwbug.blog.hu

« Hozzászólás #49649 Dátum: 2010 Október 19, 20:09:19 »

Szervwusztok!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek Roll Eyes
A motor és a kaszni közé, a gumi tömítést miként kell felrakni? Undecided Nem szeretném, hogy elszakadjon és a profil kialakításából nem jöttem rá, hogy hogyan kellene felrakni.

Válaszotok előre is köszönöm!

Üdvw: Bendzsi

Elvileg a gumit így fel kell nyomkodni a kasztni található peremre. A guminak a kialakítása olyan hogy felmegy rá. Máshogy nem nagyon lehet szerintem.

Vw bogár 1303 74- évj.   autóblog: www.vwbug.blog.hu
Nem elérhető Bendzsi

« Hozzászólás #49648 Dátum: 2010 Október 19, 20:07:15 »

Szervwusztok!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek Roll Eyes
A motor és a kaszni közé, a gumi tömítést miként kell felrakni? Undecided Nem szeretném, hogy elszakadjon és a profil kialakításából nem jöttem rá, hogy hogyan kellene felrakni.

Válaszotok előre is köszönöm!

Üdvw: Bendzsi
Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #49647 Dátum: 2010 Október 19, 19:59:57 »

végül még egy kérdés.A szőnyeget a küszöbnél hogyan rakjam fel,ragasszam?Mert a perem alá csúsztatom a gumit,az oké.Új szőnyegből van az is,és merevebb mint a használt idomult filc.És középen a barlangnál?Ragasszam? Roll Eyes

Kérek mindenkit a továbbhaladásom végett aki tud adjon az alábbiakban tanácsot.Ha már a féket 3 oldalon elemeztétek Grin
úgy úgy küszöbön peremalá , többit tüzfalon doblemezen ragaszt .Ha el áll akkor a központi gerendára is ragaszd fel (ha gyáribuzivagy akkor a doblemezre szegelni is kell) Roll Eyes és ez nem volt vicc pusmogas

Nem elérhető sparkafer

30-347-1939

« Hozzászólás #49646 Dátum: 2010 Október 19, 19:59:03 »

Ablakgumijaim vannak, de bontottak.
Úgy , hogy nem látod , nem szívesen ajánlom.
Nem biztos, hogy jó a méret, vagy bármi.
A motortérgumit meg vedd meg az újat nyugodtan. A bontottak már nem olyan rugalmasak. Töredeznek.

Nem elérhető sparkafer

30-347-1939

« Hozzászólás #49645 Dátum: 2010 Október 19, 19:58:21 »

A régi ablakgumit kell beraknom télre,mert senki nem ajánlott nekem eladót (feszítőset) Undecided

Ablakgumijaim vannak, de bontottak.
Úgy , hogy nem látod , nem szívesen ajánlom.
Nem biztos, hogy jó a méret, vagy bármi.
A motortérgumit meg vedd meg az újat nyugodtan. A bontottak már nem olyan rugalmasak. Töredeznek.

Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #49644 Dátum: 2010 Október 19, 19:53:00 »

műanyag kaszni de itt az csak egy... Lips Sealed Grin
ez a lényeg  nem kell szigetelni nem rohad Kiss

Nem elérhető sparkafer

30-347-1939

« Hozzászólás #49643 Dátum: 2010 Október 19, 19:48:00 »

végül még egy kérdés.A szőnyeget a küszöbnél hogyan rakjam fel,ragasszam?Mert a perem alá csúsztatom a gumit,az oké.Új szőnyegből van az is,és merevebb mint a használt idomult filc.És középen a barlangnál?Ragasszam? Roll Eyes

Holnap megnézem, de nem igazán ragasztottunk filcet.
Csak elöl a lábtérben.

Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #49642 Dátum: 2010 Október 19, 19:42:52 »

A régi ablakgumit kell beraknom télre,mert senki nem ajánlott nekem eladót (feszítőset) Undecided
Gumi kell a motortér ajtóhoz csomagtérajtóhoz Valaki mondott Zsiguliét, (hova valót?Ajtóhoz?)

2600 forint a zsigulié. Nem olcsó, de ez is a nagykerben kerül ennyibe. Első ajtóé kell, és a végtelen hosszú, mert a gyári két darabból áll. Ezt a peremre rárakod és kész. Nem eredeti, de jobb, mert nem rohad, és tömít is.
Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #49641 Dátum: 2010 Október 19, 19:28:29 »

1. az nem gond, ha nem vagy bejelentkezve (bar ha itt vagy mikor sokan masok is, akkor a folyamatos reagalasok miatt felporognek az esemenyek)
2. igen, szerintem eleg keves bogaras szerelt ma' szet annyira bogarat, mint mondjuk te ... :-) En biztos nem mernek nekiallni (nem azert, mert elrontanam, hanem mert ha elfogy a kedvem es a lelkesedesem, akkor biztos, hogy soha tobbet nem akarok vele foglalkozni, inkabb felgyujtom vagy Pityubaval szetflexeljuk ... Regebben meg megvolt a hev, de azota tanultam a "megleszcsinalva!" dolgokbol Cheesy).
3. igen, a kozos sorozes sok dolgot megold! :-)
Off

Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #49640 Dátum: 2010 Október 19, 19:25:29 »

vagy azért nem írnak mert nem vagyok bejelentkezve,vagy nem ért hozzá,vagy mert még nem söröztem vele Wink
1. az nem gond, ha nem vagy bejelentkezve (bar ha itt vagy mikor sokan masok is, akkor a folyamatos reagalasok miatt felporognek az esemenyek)
2. igen, szerintem eleg keves bogaras szerelt ma' szet annyira bogarat, mint mondjuk te ... :-) En biztos nem mernek nekiallni (nem azert, mert elrontanam, hanem mert ha elfogy a kedvem es a lelkesedesem, akkor biztos, hogy soha tobbet nem akarok vele foglalkozni, inkabb felgyujtom vagy Pityubaval szetflexeljuk ... Regebben meg megvolt a hev, de azota tanultam a "megleszcsinalva!" dolgokbol Cheesy).
3. igen, a kozos sorozes sok dolgot megold! :-)

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető batorit

« Hozzászólás #49639 Dátum: 2010 Október 19, 19:21:10 »

Aztán támadták is a hozzászólásaimat. Faszom kiváncsi erre. Old meg!
Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Aki nem lép egyszerre......
Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #49638 Dátum: 2010 Október 19, 19:17:26 »

Ha megoldom,akkor szét esik. Grin

Ezzel csak azt akartam mondani,hogy nekem alig szoktak segíteni,valamikor 1 nap alatt az írásom után talán ha 4-5 fórumtárs írt.De azok sem mindig és mindegyik nekem.Most meg tegnap délelőtt óta 2 oldal leforgott a fék miatt.Vagy nem jó időszakba fórumozok?

Attól,hogy nem vagyok gép előtt még lehet ám írni.Ha meg fent vagyok,és nem tudok segíteni a másik kérdésében,inkább nem is írok.Hülyeséget nem akarok írni.De rajtam kívül olyan sok ember van,aki tapasztalt a dolgokban,ennek ellenére vagy azért nem írnak mert nem vagyok bejelentkezve,vagy nem ért hozzá,vagy mert még nem söröztem vele Wink

Jah! Ez általánosságban értettem,és nem személyedre szól,hanem az idézetedből

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #49637 Dátum: 2010 Október 19, 19:11:22 »

Kérek mindenkit a továbbhaladásom végett aki tud adjon az alábbiakban tanácsot.Ha már a féket 3 oldalon elemeztétek Grin

Privi! Wink

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #49636 Dátum: 2010 Október 19, 18:43:10 »

« Utoljára szerkesztve: 2010 Október 19, 18:53:41 írta kdf 001 »
Oldalak: 1 ... 769 770 771 772 773 [774] 775 776 777 778 779 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: