www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 01, 06:55:22

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921183 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 380 381 382 383 384 [385] 386 387 388 389 390 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 12937612 alkalommal)
Nem elérhető callook

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #65217 Dátum: 2013 Január 12, 13:24:51 »

Hogy tényleg szép legyen az ültetés és semmi ne érjen bele semmibe, az tényleg nem egyszerű. A 60-as bogaramban elől a 3. futómű van:
1. gyári szélességű , állítható magasságú gömbfejes, széles dobfékekkel
2. 5 centivel keskenyített, állítható magasságú, keskeny dobfékkel
3. 10 centivel keskenyített állítható magasságú csapszeges, ültető csonkokkal és széles tárcsafékekkel
Emellett a 3. felniméretem van fenn:
1. gyári 4 széles eléggé befele szélesedő felnik
2. 4,5 széles erősen kifele szélesedő BRM-ek
3. 5 széles kifele szélesedő BRM-ek
Gumiból is a 3. verzión fut elől az autó:
1. 155
2. 135
3. 155/70

És mindez azért, hogy esztétikus és biztonságos legyen.

Nem elérhető Blacksheep

low n' slow

« Hozzászólás #65216 Dátum: 2013 Január 12, 13:21:53 »

meg annyit jó tudni az utángyártottról hogy extraként Wink a súlya kb 60-70%-a a réginek... tudomisén hogy oldották meg........ Grin de hát  "mire nem képes a mai tudomány"
azaz, ha jó a régi érdemes megmenteni(nekem  nyissz ugrott az egész, és kapott komplett újat --mamár lehet máshogy csinálnám--)
persze, az összes brazil elem, vékonyabb lemezből készül.

'65 1200 De Luxe "Built not Bought"
Nem elérhető R.e.t.r.o

« Hozzászólás #65215 Dátum: 2013 Január 12, 13:21:12 »

NEM elvágni!! Lefejteni! Az alagút az alvázfej alatt végig meg az alvázfej elejéig. Ha lefejti, akkor megmarad érintetlenül, gyengítés nélkül a gyári alagutad, amire rátolod a másikról lefejtett alvázfejet, ami megütközik az alagutad végén, így pontos és tartós lesz. Ha csak levágja mindkettőről (az rohadt egyszerű és kényelmes a lakatosnak) akkor nehéz pontosan felhegeszteni (ne legyen ferde, csavarodott, stb) és még a merevség is kérdéses lehet.

szal ha a szurkos tuttifruttit leszedem akkor elméletben látnom kell a gyári hegesztést és letudom fejteni erre mondtad hogy időigényes és tökölős. az a baj hogy amég nem látom nemigen tudom elképzelni hogy hogyan van ez a lefejtős ponthegesztős varratos bigyó. de gondolom erre gondolsz hogy ez a leflexelős nem szép munka csak itt annyi a különbség hogy új elemet raknak rá amit rátud csúsztatni mert gondolom pont annyival nagyobb.
http://boxernaplo.blogspot.hu/2010_03_01_archive.html
Nem elérhető kormányzoo

redgear.hu

« Hozzászólás #65214 Dátum: 2013 Január 12, 13:18:37 »

Az a kormánymű szerelőnyílása. Azért van gyárilag kettő, mert univerzálisra csinálták a jobb- és balkormányos autókhoz. Az, hogy az utángyártott elemen szögletes, az ki tudja miért van, ugyanúgy mint ahogy az utángyártott alvázfej elején sem ovális a lyuk, hanem kerek.

meg annyit jó tudni az utángyártottról hogy extraként Wink a súlya kb 60-70%-a a réginek... tudomisén hogy oldották meg........ Grin de hát  "mire nem képes a mai tudomány"
azaz, ha jó a régi érdemes megmenteni(nekem  nyissz ugrott az egész, és kapott komplett újat --mamár lehet máshogy csinálnám--)
Nem elérhető callook

« Hozzászólás #65213 Dátum: 2013 Január 12, 13:17:37 »

Azért vettem ilyet, hogy jó és szép legyen az autó  Wink

Nem cserélnéd esetleg el velem a befele szélesedő et-jű felniket? Persze érték egyeztetéssel! Smiley

Nem elérhető callook

« Hozzászólás #65212 Dátum: 2013 Január 12, 13:16:55 »

Azt gondoltam, ha azt írtad, hogy túl széles... Sokat nem tudsz tenni, az alábbi lehetőségeid vannak:

1. Nem ültetsz.
2. Ültetsz és elviseled, hogy beleér a kerék a sárvédőbe.
3. Veszel nagyon peres gumit és elfogadod, hogy ugyanakkora, vagy jóval nagyobb rés lesz a kerék és az ív között mint amikor még nem volt ültetve az autód, de cserébe aránytalanul kicsi lesz a kereked a sárvédőhöz képest. Ez nem túl szép, de bemeséled magadnak, hogy jól néz ki.
4. Veszel az ültetéssel összhangban lévő szélességű és ET-jü felnit és gumit.
5. Kombinálsz néhányat az előző pontok közül (Nagyon keveset ültetsz, picit peresebb gumit raksz, picit keskenyebb gumit raksz, stb)

Sajnos akárhogy is nézzük, egy szép és komfortos ültetéshez összhangban kell lennie az ültetés mértékének, a nyomtávnak és a gumiméretnek. A kompromisszumos megoldások mindig sántítanak picit

Igen. De sajnos nekem mind a 4 egyforma et-jű!

Nem elérhető Bazsibug71

« Hozzászólás #65211 Dátum: 2013 Január 12, 13:07:04 »

Ha csak gumit cserélsz, akkor lehet, hogy csúnya lesz az összkép. Az ültetés akkor esztétikus és azért esztétikus, mert sárvédő ívét kitölti a kerék. Ha túl széles elől a felnid és ezért érne bele és ezért annyira peres gumit raksz, hogy még berugózáskor se érjen bele, akkor akkora hely lesz a sárvédő és a gumi között, hogy pont az ültetés adta szép kiállás nem érvényesül. De nem csak a keskenyebb felni lehet megoldás: Nekem is van 4 sprintstar felnim és mind a 4 5,5 széles, viszont más az ET-je 2-2 felninek. A két első az befele szélesedik, a 2 hátsó pedig kifele. Gyáriak, nem átalakítottak.

Nem cserélnéd esetleg el velem a befele szélesedő et-jű felniket? Persze érték egyeztetéssel! Smiley
« Utoljára szerkesztve: 2013 Január 12, 13:11:58 írta Bazsibug71 »

Vw 1302Ls 1971
Nem elérhető callook

« Hozzászólás #65210 Dátum: 2013 Január 12, 13:05:22 »

Az a kormánymű szerelőnyílása. Azért van gyárilag kettő, mert univerzálisra csinálták a jobb- és balkormányos autókhoz. Az, hogy az utángyártott elemen szögletes, az ki tudja miért van, ugyanúgy mint ahogy az utángyártott alvázfej elején sem ovális a lyuk, hanem kerek.

A csomagtartóban az a két félkör-szerű lyuk mire szolgál az ablakmosó tartály mellett?
Csak mert az utángyártott elemen 1 szögletes van.

Nem elérhető Bazsibug71

« Hozzászólás #65209 Dátum: 2013 Január 12, 13:04:28 »

Ha csak gumit cserélsz, akkor lehet, hogy csúnya lesz az összkép. Az ültetés akkor esztétikus és azért esztétikus, mert sárvédő ívét kitölti a kerék. Ha túl széles elől a felnid és ezért érne bele és ezért annyira peres gumit raksz, hogy még berugózáskor se érjen bele, akkor akkora hely lesz a sárvédő és a gumi között, hogy pont az ültetés adta szép kiállás nem érvényesül. De nem csak a keskenyebb felni lehet megoldás: Nekem is van 4 sprintstar felnim és mind a 4 5,5 széles, viszont más az ET-je 2-2 felninek. A két első az befele szélesedik, a 2 hátsó pedig kifele. Gyáriak, nem átalakítottak.

Igen. De sajnos nekem mind a 4 egyforma et-jű!

Vw 1302Ls 1971
Nem elérhető callook

« Hozzászólás #65208 Dátum: 2013 Január 12, 13:02:06 »

NEM elvágni!! Lefejteni! Az alagút az alvázfej alatt végig meg az alvázfej elejéig. Ha lefejti, akkor megmarad érintetlenül, gyengítés nélkül a gyári alagutad, amire rátolod a másikról lefejtett alvázfejet, ami megütközik az alagutad végén, így pontos és tartós lesz. Ha csak levágja mindkettőről (az rohadt egyszerű és kényelmes a lakatosnak) akkor nehéz pontosan felhegeszteni (ne legyen ferde, csavarodott, stb) és még a merevség is kérdéses lehet.

jaa ott van egy varrás a napoleon kalapnál?? én azt észre sem vettem azt hittem hogy az egy elem egy az egybe úgy van az alvázzal . szóval akkor ha az ember ért a szakmájához akkor ott az alvázfejnél a varrásnál fogja elvágni ... hiszek neked bízom benne valóban jó lesz Smiley

Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #65207 Dátum: 2013 Január 12, 13:00:50 »

most lehet hogy rosszul emlékszem de mintha a benzincső előtt és után is lenne ilyen fekete massza vagy rosszul vélekszek?
Igen, de az a napoleon kalap hegesztése. Az én képemen még nincs felhegesztve, csak odapróbálva.

Itt látszik, hogy hogy szedtem le a régi napoleont. Körbevágtam és aztán lecsiszoltam simára, de nem kemény koronggal, hanem ilyennel:

« Utoljára szerkesztve: 2013 Január 12, 13:04:14 írta Zoli »

Nem elérhető R.e.t.r.o

« Hozzászólás #65206 Dátum: 2013 Január 12, 12:48:44 »

Ezt most találtam, nem is tudtam, hogy van.
<beszúrt kép törölve>
most lehet hogy rosszul emlékszem de mintha a benzincső előtt és után is lenne ilyen fekete massza vagy rosszul vélekszek?
Nem elérhető R.e.t.r.o

« Hozzászólás #65205 Dátum: 2013 Január 12, 12:47:25 »

Ott a benzincső előtt van olyan fekete massza, azt kell lekaparni, mondjuk hőlégfújóval és látszani fog a hegesztés. Ja és az alagút végig megy a fejben is, azért sem érdemes vágni.
Azért csinálom én magam, mert így tudom, hogy mi történt. Persze a kasznis nem fogja szeretni, hogy ott lihegsz a fülébe és ellenörzöd.  Cool
Ez előző autóm (R4) azért ment a levesbe, mert a kasznis úgy kezdte, hogy középen kettévágta (!) az alvázat és egy másik elejét odahegesztette.  Shocked Majd keresek képet.  Cool

pedig el kell viselnie hogy ott lihegek Embarrassed Cheesy XD hát most mit csináljak érdekel a dolog na  Cool bár bízom benne mert jól dolgozik azt mondták. rendben majd muti a pikcsört kiváncsi vagyok Tongue
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #65204 Dátum: 2013 Január 12, 12:45:43 »

Ezt most találtam, nem is tudtam, hogy van.

Nem elérhető R.e.t.r.o

« Hozzászólás #65203 Dátum: 2013 Január 12, 12:43:27 »

Ott a benzincső előtt van olyan fekete massza, azt kell lekaparni, mondjuk hőlégfújóval és látszani fog a hegesztés.
jaa az alatt van azt láttam jéé Cheesy na frankó ma is tanultam valamit Cheesy hát köszi szépen az infókat.gondolkoztam is hogy minek van ott bekenve..  de akkor már értem korrózió meg egyebek..
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #65202 Dátum: 2013 Január 12, 12:30:07 »

jaa ott van egy varrás a napoleon kalapnál?? én azt észre sem vettem azt hittem hogy az egy elem egy az egybe úgy van az alvázzal . szóval akkor ha az ember ért a szakmájához akkor ott az alvázfejnél a varrásnál fogja elvágni ... hiszek neked bízom benne valóban jó lesz Smiley
Ott a benzincső előtt van olyan fekete massza, azt kell lekaparni, mondjuk hőlégfújóval és látszani fog a hegesztés. Ja és az alagút végig megy a fejben is, azért sem érdemes vágni.
Azért csinálom én magam, mert így tudom, hogy mi történt. Persze a kasznis nem fogja szeretni, hogy ott lihegsz a fülébe és ellenörzöd.  Cool
Ez előző autóm (R4) azért ment a levesbe, mert a kasznis úgy kezdte, hogy középen kettévágta (!) az alvázat és egy másik elejét odahegesztette.  Shocked Majd keresek képet.  Cool
« Utoljára szerkesztve: 2013 Január 12, 12:41:19 írta Zoli »

Nem elérhető R.e.t.r.o

« Hozzászólás #65201 Dátum: 2013 Január 12, 12:24:27 »

Igen, arra gondoltam, hogy pl. én nem vennék egy félbevágott alvázú autót... Ha jól akarod, akkor úgy csináld ahogy írtam, illetve ahogy Zoli is csinálta: Fejtsd le a másikról és ugyanott hegeszd mint a gyárban. Úgy pontos lesz, erős lesz. Ez a levágom és felhegesztem történet soha sem lesz olyan mintha ráhúznád a fejet és a gyári helyeken hegesztenéd.

Nem elérhető callook

« Hozzászólás #65200 Dátum: 2013 Január 12, 12:19:12 »

Sziasztok!
Én még új vagyok a közösségetekben, tavaly ért véget az első Bogaram rendbe hozatala. Tehát, még van mit tanulnom, hogy mihez, hogy nyúlok hozzá. Smiley Egy 02-esem van, most raktam rendbe 4db 5.5-es Sprintstart. Viszont sajnos előre széles az 5.5-es felni. Kérdésem a következő, hogy milyen gumi méret az amivel, ha ültetek rajta, talán nem fog a sárvédőbe érni? Vagy minden áron 4.5-es felni kéne előre? Válaszotokat előre is köszönöm!

Nem elérhető callook

« Hozzászólás #65199 Dátum: 2013 Január 12, 12:13:47 »

Igen, arra gondoltam, hogy pl. én nem vennék egy félbevágott alvázú autót... Ha jól akarod, akkor úgy csináld ahogy írtam, illetve ahogy Zoli is csinálta: Fejtsd le a másikról és ugyanott hegeszd mint a gyárban. Úgy pontos lesz, erős lesz. Ez a levágom és felhegesztem történet soha sem lesz olyan mintha ráhúznád a fejet és a gyári helyeken hegesztenéd.

a padlólemezeknek nincsen semmi baja na jó annyi hogy az aksi alatti részen van egy apró lyuk és ennyi. azokat nem kell cserélnem csak az egyik felén az emelőbakot mert az az előttem lévő tulaj csúnyán összegyűrte valahogy. hát de akkor nincs mit tenni ott a napoleon kalapnál le kell csapni az alvázfejet,máshogy nem tudják megcsinálni. bocs ha valamit félreértettem gondolom a durva beavatkozásnál arra gondolsz hogy nem az alvázfejnél hanem a kézifék és az alvázszám közötti vágásra gondolsz.. magyarul azt inkább felejtsem el . mondom nem vagyok karosszériás ezrétis kérdeztelek meg titeket itt hogy szerintetek mit fog tenni az ember. szóval én ezen izgulok hogy ugye ott az alvázfejnél ha elvágják és odaillesztik a másikat akkor ugye a mérete ugyan akkora és nem olyan mint az új elemnél hogy rácsúsztatják.. attól még ugyan olyan jól fog tartani?

Nem elérhető callook

« Hozzászólás #65198 Dátum: 2013 Január 12, 12:09:25 »

Így kell ezt megcsinálni. Ez így szép és igényes munka.

Ha az alvázszám és a kézifék között vágod, akkor el kell vágnod egy csomó csövet, mert azok is oda vannak rögzítve elöl is. Roll Eyes
Ha az alvázfejed nem, csak a napoleon és az alsó lemez rohad, azt ki lehet cserélni.

<beszúrt kép törölve>

Nem elérhető R.e.t.r.o

« Hozzászólás #65197 Dátum: 2013 Január 12, 11:48:12 »

Ha az alvázszám és a kézifék között vágod, akkor el kell vágnod egy csomó csövet, mert azok is oda vannak rögzítve elöl is. Roll Eyes
Ha az alvázfejed nem, csak a napoleon és az alsó lemez rohad, azt ki lehet cserélni.

<beszúrt kép törölve>

De sajna az alvázfejem rohad meg a lemez is :S napoleont szerintem így is úgy is ki kell cserélni mert ha már ott le van vágva akkor úgy illene nem? de tényleg tojok kicsit tőle biztos stabil lesz jól összelehet hegeszteni a két elemet ahol el van nyisszentve.. tényleg tartani fog rendesen? nem ám a kocsi eleje életre kel Cheesy
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #65196 Dátum: 2013 Január 12, 11:28:31 »

Sziasztok!
Én még új vagyok a közösségetekben, tavaly ért véget az első Bogaram rendbe hozatala. Tehát, még van mit tanulnom, hogy mihez, hogy nyúlok hozzá. Smiley Egy 02-esem van, most raktam rendbe 4db 5.5-es Sprintstart. Viszont sajnos előre széles az 5.5-es felni. Kérdésem a következő, hogy milyen gumi méret az amivel, ha ültetek rajta, talán nem fog a sárvédőbe érni? Vagy minden áron 4.5-es felni kéne előre? Válaszotokat előre is köszönöm!
mi lenne, ha nem ültetnéd le? :-)

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Bazsibug71

« Hozzászólás #65195 Dátum: 2013 Január 12, 11:22:56 »

Sziasztok!

Vw 1302Ls 1971
Nem elérhető Blacksheep

low n' slow

« Hozzászólás #65194 Dátum: 2013 Január 12, 11:15:51 »

A csomagtartóban az a két félkör-szerű lyuk mire szolgál az ablakmosó tartály mellett?
kormánymű állításhoz szerelő nyílás. Az hogy miért szögletes azt nekérdezd:D biztos kopott volt a présszerszám, aztán lereszelték szögletesre Grin

Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #65193 Dátum: 2013 Január 12, 11:06:58 »

Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #65192 Dátum: 2013 Január 12, 10:42:44 »

a padlólemezeknek nincsen semmi baja na jó annyi hogy az aksi alatti részen van egy apró lyuk és ennyi. azokat nem kell cserélnem csak az egyik felén az emelőbakot mert az az előttem lévő tulaj csúnyán összegyűrte valahogy. hát de akkor nincs mit tenni ott a napoleon kalapnál le kell csapni az alvázfejet,máshogy nem tudják megcsinálni. bocs ha valamit félreértettem gondolom a durva beavatkozásnál arra gondolsz hogy nem az alvázfejnél hanem a kézifék és az alvázszám közötti vágásra gondolsz.. magyarul azt inkább felejtsem el . mondom nem vagyok karosszériás ezrétis kérdeztelek meg titeket itt hogy szerintetek mit fog tenni az ember. szóval én ezen izgulok hogy ugye ott az alvázfejnél ha elvágják és odaillesztik a másikat akkor ugye a mérete ugyan akkora és nem olyan mint az új elemnél hogy rácsúsztatják.. attól még ugyan olyan jól fog tartani?

Nem elérhető R.e.t.r.o

« Hozzászólás #65191 Dátum: 2013 Január 12, 09:11:17 »

Én anno úgy tettem át bontott alvázfejet az autómra, hogy a donor alvázról nem leflexeltem az átépítendő elemeket, hanem lefurkáltam a ponthegesztéseket. Így fel tudtam úgy hegeszteni az autóm gyári alvázára ahogy a gyárban is tették. Jól is néz ki, illetve nem is gyengítettem a szerkezeten. Cserébe k.urva sok munka ahhoz képest, ha csak lenyesi az ember. A padlólemezeket meg ha szarok, akkor kicserélném 2 db újra. Egyszer kell kifizetned és kiszolgál örökre. Ja, és így nem kell a gerendát félbe csapnod, mert az azért elég primitív megoldás: Gondolj bele, egy gyári alvázon csinálsz egy olyan beavatkozást, amit durván törött autókon szoktak, csak azért, hogy a padlólemezen javíts?! Szerintem komolyabb értékcsökkentő hatása van mint egy lyukas taposónak.

Nem elérhető ABF-932

A bogaras külső buszos szívet takar

« Hozzászólás #65190 Dátum: 2013 Január 12, 09:03:04 »

Én anno úgy tettem át bontott alvázfejet az autómra, hogy a donor alvázról nem leflexeltem az átépítendő elemeket, hanem lefurkáltam a ponthegesztéseket. Így fel tudtam úgy hegeszteni az autóm gyári alvázára ahogy a gyárban is tették. Jól is néz ki, illetve nem is gyengítettem a szerkezeten. Cserébe k.urva sok munka ahhoz képest, ha csak lenyesi az ember. A padlólemezeket meg ha szarok, akkor kicserélném 2 db újra. Egyszer kell kifizetned és kiszolgál örökre. Ja, és így nem kell a gerendát félbe csapnod, mert az azért elég primitív megoldás: Gondolj bele, egy gyári alvázon csinálsz egy olyan beavatkozást, amit durván törött autókon szoktak, csak azért, hogy a padlólemezen javíts?! Szerintem komolyabb értékcsökkentő hatása van mint egy lyukas taposónak.

Ilyesmire gondoltam. Igényesség is van a világon. Wink

Bácsi Győző
Nem elérhető callook

« Hozzászólás #65189 Dátum: 2013 Január 12, 08:41:47 »

Azért mert mint írtam ami rohad nem annyira fest jól mint az alkatrésznek való.. középen az utastérben is megnéztem mindkettőt.. bár igazából mindegy neki mert asszem az csak a szurkos nemtom mi ami rá van ragasztva, itt ott darabokban van lekaparva és arra festettek rá madj közelebbről megvizsgálom.. de amúgy miért hogy néz ki? buggykat nem ott vágják ketté és rövidítik meg az alvázat? de hiszek neked reméljük megoldja az ember örülnék neki. mert nem szeretnék új alvázfejet venni 35-37 ropiért ha van egy amit lelehet vágni:S ahogy elnéztem egy ilyen új alvázfej egy számmal nagyobb mint az eredeti az illesztés miatt nem?a képen nézegettem.... http://2.bp.blogspot.com/_YUlMH0rEFDg/S50ovchJ7wI/AAAAAAAABTM/z_OxDbwvDz4/s1600-h/P3140007.JPG

Nem elérhető R.e.t.r.o

« Hozzászólás #65188 Dátum: 2013 Január 11, 22:48:02 »

Ha egyébként jó az az alváz, miért kéne derékba vágni két jó padlólemezt? Azért vágják le a napoleonnál, mert az egy komplett elem, gondolom..
Meg aztán hogy néz ki egy derékben varrt bogár?

Azért mert mint írtam ami rohad nem annyira fest jól mint az alkatrésznek való.. középen az utastérben is megnéztem mindkettőt.. bár igazából mindegy neki mert asszem az csak a szurkos nemtom mi ami rá van ragasztva, itt ott darabokban van lekaparva és arra festettek rá madj közelebbről megvizsgálom.. de amúgy miért hogy néz ki? buggykat nem ott vágják ketté és rövidítik meg az alvázat? de hiszek neked reméljük megoldja az ember örülnék neki. mert nem szeretnék új alvázfejet venni 35-37 ropiért ha van egy amit lelehet vágni:S ahogy elnéztem egy ilyen új alvázfej egy számmal nagyobb mint az eredeti az illesztés miatt nem?a képen nézegettem.... http://2.bp.blogspot.com/_YUlMH0rEFDg/S50ovchJ7wI/AAAAAAAABTM/z_OxDbwvDz4/s1600-h/P3140007.JPG
Nem elérhető ABF-932

A bogaras külső buszos szívet takar

« Hozzászólás #65187 Dátum: 2013 Január 11, 21:33:09 »

Sziasztok!

érdeklődnék és kíváncsi lennék a véleményetekre. szóval azon agyászkodok hogy van egy alvázam sajna papiros nélkül alkatrésznek, hátha köll valami róla de úgy néz h kelleni is fog.. és van egy jelenlegi aminek mindene megvan, gyakorlatilag egy komplett tütüke de sajna az alvázfej az csúnyán rohad.gondoltam mivel az alkatrésznek való szinte teljesen tökéletes állapotban van és nem rohad sehol, ezért jó donor lehet belőle. de neten néztem sok képet hogy csak a napoleonkalapnál vágják le és hegesztik vissza az elemet... és mi van akkor ha az alvázszám és a kézifék közt lenne elvágva és ott lenne összehegesztve? nem tudom nem vagyok karosszériás , majd azt ő megmondja de nem bírom kivárni még megnézi Smiley szóval szerintetek mit fog rá mondani? mert végül is ami jelenleg rohad hát nem fest végig valami szépen de amúgy nincs vele gond az alvázfejen kívül. végül is nekem mindegy hol vágja el csak jó legyen Cheesy
Ha egyébként jó az az alváz, miért kéne derékba vágni két jó padlólemezt? Azért vágják le a napoleonnál, mert az egy komplett elem, gondolom..
Meg aztán hogy néz ki egy derékben varrt bogár?

Bácsi Győző
Nem elérhető R.e.t.r.o

« Hozzászólás #65186 Dátum: 2013 Január 11, 21:21:41 »

Sziasztok!

érdeklődnék és kíváncsi lennék a véleményetekre. szóval azon agyászkodok hogy van egy alvázam sajna papiros nélkül alkatrésznek, hátha köll valami róla de úgy néz h kelleni is fog.. és van egy jelenlegi aminek mindene megvan, gyakorlatilag egy komplett tütüke de sajna az alvázfej az csúnyán rohad.gondoltam mivel az alkatrésznek való szinte teljesen tökéletes állapotban van és nem rohad sehol, ezért jó donor lehet belőle. de neten néztem sok képet hogy csak a napoleonkalapnál vágják le és hegesztik vissza az elemet... és mi van akkor ha az alvázszám és a kézifék közt lenne elvágva és ott lenne összehegesztve? nem tudom nem vagyok karosszériás , majd azt ő megmondja de nem bírom kivárni még megnézi Smiley szóval szerintetek mit fog rá mondani? mert végül is ami jelenleg rohad hát nem fest végig valami szépen de amúgy nincs vele gond az alvázfejen kívül. végül is nekem mindegy hol vágja el csak jó legyen Cheesy
Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #65185 Dátum: 2013 Január 11, 20:25:16 »

Ha szivacsot teszek (amit jobban dícsérnek),az szívja a vízet?
nem

Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #65184 Dátum: 2013 Január 11, 20:16:20 »

Ez ránézésre is jó,és nem szívja magába a vizet.
Ha szivacsot teszek (amit jobban dícsérnek),az szívja a vízet?
Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #65183 Dátum: 2013 Január 11, 20:12:28 »

Az a szürke ott középen egy utólagos ráragasztás, vagy az gyári?
Ennyi tömítés volt az autómon.  Undecided

<beszúrt kép törölve>
az ottan gyári!

Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #65182 Dátum: 2013 Január 11, 19:29:11 »

Az a szürke az polifoam szerű, csak gondolom zárt cellás.
Ilyesmire gondolok. ez kaiflex.
<beszúrt kép törölve>
Ez ránézésre is jó,és nem szívja magába a vizet.
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #65181 Dátum: 2013 Január 11, 19:27:30 »

Az a szürke ott középen egy utólagos ráragasztás, vagy az gyári?
Ennyi tömítés volt az autómon.  Undecided

<beszúrt kép törölve>
Gyári bizony és nagyon tud égni. 20 éve találkoztam ilyennel és azt hittem valami buher valami. Sajnos a vizet is tartja ezért rohad jobban a küszöb ezeknél a kocsiknál. Talán drága volt a gumi, azért tértek át szivacsra.
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #65180 Dátum: 2013 Január 11, 19:22:12 »

És miért nem nyomódott össze 40 év alatt? Szerintem utólagosan közé nyomott tömítőpaszta.
Az a szürke az polifoam szerű, csak gondolom zárt cellás.
Ilyesmire gondolok. ez kaiflex.

Nem elérhető vetart

1303'74: 297.861 db, Ghia'74 (California) 5608 db

« Hozzászólás #65179 Dátum: 2013 Január 11, 18:57:16 »

kicsit nyomódott, de az enyémen is volt. És pöpec cucc, nem sziloplaszt. Pont az a rész, ahol a kaszni felfekszik, ott van egy ilyen ovális bemélyedés,núd végig a lemezen(gondolom merevítő), és annak a formáját vette fel.
Elképzelhető. Még kis csavart szögekkel is át van szögelve a padlólemez csavarkeretéhez. 1973-tól 81-ig a szivacsosat használta a VW a német gyártású autókon, nem véletlenül, tényleg sokkal jobb, csak a mexikói bogarakban maradt a gumicsík.

Skoda Felicia '61, Skoda Octavia '62, VW 1303LS '74, VW Karmann Ghia '74, Fiat 127 L '74,  Porsche 911 SC Cabriolet '83, Mercedes SL 500 '90, BMW E30 320i Cabriolet '91, Alfa Spider 2.0 '92, Fiat Panda 1000 i.e. '93, Mercedes G 400 CDI SW 2002, Renault Twingo 1,2 16V Quickshift 2002.
Nem elérhető Blacksheep

low n' slow

« Hozzászólás #65178 Dátum: 2013 Január 11, 18:51:11 »

És miért nem nyomódott össze 40 év alatt? Szerintem utólagosan közé nyomott tömítőpaszta.
kicsit nyomódott, de az enyémen is volt. És pöpec cucc, nem sziloplaszt. Pont az a rész, ahol a kaszni felfekszik, ott van egy ilyen ovális bemélyedés,núd végig a lemezen(gondolom merevítő), és annak a formáját vette fel.

Oldalak: 1 ... 380 381 382 383 384 [385] 386 387 388 389 390 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: