www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 05, 19:56:12

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921193 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 382 383 384 385 386 [387] 388 389 390 391 392 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 12993891 alkalommal)
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #65144 Dátum: 2013 Január 07, 21:03:50 »

Sajnos ennyibe kerül.... 2008-ban még tudatlanul mentünk bele a vásárlásba, azt néztük, hogy milyen szép a fényezése, jön-megy,nem vettük észre az apróbb hibákat. Ezt a fényezést kezdte ledobni magáról 2 év múlva, alatta levő rétegen pedig látszott a rozsda végig, nem csak akkor kezdett el rozsdásodni. Csak ráfújtak egy-két réteget a régebbi festékre.
Igen, szépen dolgoznak, két negatívum, hogy követhetetlen számomra, hogy melyik napokon dolgoznak és tényleg a valós napok számát mondják, másik pedig, hogy fél évig húzódott.. Tudom, hogy ezt nem kéne soknak éreznem, mivel mások akár több évet is várnak, de mégis....
Sajnos tényleg mindig megcsuszunk.....de kb annyi munka van ha most nem vállanánk semmit 5évig lenne mit csinálni....

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #65143 Dátum: 2013 Január 07, 21:01:32 »

Na így azért már más. Ezért kérdeztem. Bár így engem eléggé elborzasztanak ezek a számok.
pedig igy van..én vittem homokolni

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető callook

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #65142 Dátum: 2013 Január 07, 20:32:06 »

Jogos. anno én a döntöttlámpáshoz minden alkatrészt meg tudtam venni bontva. Az állólámpások cuccaiból meg annyi volt, hogy ha valamelyikünk bontott Sopronban bogarat, akkor egymás között szétosztogattuk kinek mi kellett. Ma meg már alapvető dolgokra is vadászni kell. És valóban egy új első sárvédő (döntötthöz)12-be, a hátsó 7-be került. Ma meg...

Illetve kezdőként, fiatalként régebben könnyebb volt azért anyagilag is... Én anno (talán 2004-ben, nincs elöttem a paír) vettem a bogarat, akkor az alap fentartáshoz való dolgok nem voltam drágák, sem a bontott cuccok se semmi. Később mikor már használtam a bogarat jól napilag volt a hátsó sárvédő 7k az első meg 9k körül. Ahhoz képest hogy veterán egész olcsón fenntartható autó volt. Ma már ez nincs így. Sajnos. 8 évet és kb 180km-t leraktam a bogárba de mióta Süsünél meg lett csinálva szépen nem is igen mentem vele.Sajnos mát nem napi használatra való, főleg nem ilyen időben.

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #65141 Dátum: 2013 Január 07, 20:09:43 »

Ezzel szerintem többen értünk egyet mint ahányan elküldenének a picsába (Mármint emiatt  Tongue)
A bogarazást úgy lehet megszeretni ha tudjuk használni az autónkat, eljárhatunk vele találkozókra, néha szépítgetjük. Még akkor is ha nem egy csúcs az autó. Ha így megszeretjük a dolgot és van már rá lehetőségünk akkor jobban viseljük majd a felújítás okozta bosszúságokat.
Persze vannak hősök, akik rögtön nagyfelújítással kezdenek és végig is viszik azt, de kezdőként, fiatalként az a ritkább.

Illetve kezdőként, fiatalként régebben könnyebb volt azért anyagilag is... Én anno (talán 2004-ben, nincs elöttem a paír) vettem a bogarat, akkor az alap fentartáshoz való dolgok nem voltam drágák, sem a bontott cuccok se semmi. Később mikor már használtam a bogarat jól napilag volt a hátsó sárvédő 7k az első meg 9k körül. Ahhoz képest hogy veterán egész olcsón fenntartható autó volt. Ma már ez nincs így. Sajnos. 8 évet és kb 180km-t leraktam a bogárba de mióta Süsünél meg lett csinálva szépen nem is igen mentem vele.Sajnos mát nem napi használatra való, főleg nem ilyen időben.

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető callook

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #65140 Dátum: 2013 Január 07, 20:02:27 »

Ezzel szerintem többen értünk egyet mint ahányan elküldenének a picsába (Mármint emiatt  Tongue)
A bogarazást úgy lehet megszeretni ha tudjuk használni az autónkat, eljárhatunk vele találkozókra, néha szépítgetjük. Még akkor is ha nem egy csúcs az autó. Ha így megszeretjük a dolgot és van már rá lehetőségünk akkor jobban viseljük majd a felújítás okozta bosszúságokat.
Persze vannak hősök, akik rögtön nagyfelújítással kezdenek és végig is viszik azt, de kezdőként, fiatalként az a ritkább.

Leírom én is a tanácsomat, bár sokan fognak nagyot nyelni és (ha csak magukban is) elküldeni a picsába.
Mivel nem tudom, hogy anyagilag/bogarázásilag/életkorilag/lakóhelyeddel hogyan állsz (nem derül ki a "profilodból") ezért csak a nicknevedből tudok kiindulni, hogy talán 22 éves lehetsz.
Skkor a lényeg. Nézesd meg valami hozzáértővel. Lehetőleg bogárhoz értővel. Ha egy mód van rá akkor válaszd azt az opciót, hogy foltozzák meg üssék helyre és használd az autót még boldogan pár évig, aztán kiderül, hogy gyerekcsaládházépítésarapapgály lesz a csapásirány vagy megmarad a bogarasság és szánsz rá egy 7számjegyű összeget.
Ha bármi módon elkerülhető a kasztnilevétel most akkor azt válaszd, de ezt csak egy bogárhoz értő lakatos fogja megmondani, bevállalni.
Ha leveszed a kasztnit abból nem lesz "apránként költök rá", abból egy nagy munka lesz és félő, hogy sose rakod többet össze.

Nem elérhető szilati

« Hozzászólás #65139 Dátum: 2013 Január 07, 19:56:06 »

Nem elérhető Kicsi Nelly

20/916-72-61

« Hozzászólás #65138 Dátum: 2013 Január 07, 19:48:02 »

Kompresszor beindult. Tolja a sűrített levegőt, mint állat.
Valamik laktak a lemezek alatt, de kilakoltattam őket.

[a csatolmányt egy admin törölte, hahaha]
Nem elérhető Tekivagy

« Hozzászólás #65137 Dátum: 2013 Január 07, 19:11:20 »

Na így azért már más. Ezért kérdeztem. Bár így engem eléggé elborzasztanak ezek a számok.
Sajnos ennyibe kerül.... 2008-ban még tudatlanul mentünk bele a vásárlásba, azt néztük, hogy milyen szép a fényezése, jön-megy,nem vettük észre az apróbb hibákat. Ezt a fényezést kezdte ledobni magáról 2 év múlva, alatta levő rétegen pedig látszott a rozsda végig, nem csak akkor kezdett el rozsdásodni. Csak ráfújtak egy-két réteget a régebbi festékre.

Igen, szépen dolgoznak, két negatívum, hogy követhetetlen számomra, hogy melyik napokon dolgoznak és tényleg a valós napok számát mondják, másik pedig, hogy fél évig húzódott.. Tudom, hogy ezt nem kéne soknak éreznem, mivel mások akár több évet is várnak, de mégis....
« Utoljára szerkesztve: 2013 Január 07, 19:14:11 írta Tekivagy »

1303LS
« Hozzászólás #65136 Dátum: 2013 Január 07, 19:05:53 »

Ezt ki kellene rakni valahová a főoldalra. Wink
Próbáltam egy pár mondatba belesűríteni rengeteg dolgok. A fórumos lét előnyeitől kezdve a bogarasság mibenlétén át a piszkos anyagiakig.
Azt hiszem Te érted.  Wink
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #65135 Dátum: 2013 Január 07, 19:03:11 »

Jó napom volt topikból áthoztam ide, bocsánat a sok off-ért. A lakatosmunka nagy része Bristyán Gábor műhelyében készült, nagyon korrektül és szépen dolgoztak. Rengeteget kellett javítani, a bogáron semmi nem látszott, csak amikor lehomokolták az egészet. Az egész eleje, háta cserére szorult, ajtókat is végig kívülről javítani kellett, valamint teljes küszöb és alvázcserére szorult az autó. A fényezőnél már csak egy dolgot javítanak amit a lakatosok nem vettek észre, a szélvédő alatt láttak meg egy kisebb hibát.
Gratulálok a jó választáshoz,jó helyre vitted az autót,jó kezekben volt,biztos a munka is profi!
Itt meg van a típus ismerete,szeretete,rengeteg referencia,nála már a neve sem engedheti meg a "lazább" munkát! Wink Cheesy
1303LS
« Hozzászólás #65134 Dátum: 2013 Január 07, 19:02:09 »

ne aggódj  25 vagyok. Cheesy amúgy nem fogom feladni de nem is fogok 7 számjegyű összeget rákölteni... az "apránként költök rá" képletesen értem nyilván nem úgy hogy egy hónapban veszek rá egy sárvédőd aztán egy fellépőt.... Cheesy persze használni akarom nem fogom feladni ettől neked nem kell aggódnod Smiley köszi a véleményed így is úgy is lelesz szedve.. az előző tulaj elég kókány munkát végzett rajt.. hozzáértő karosszériás fog hozzá látni mesélése szerint 2 év alatt rakott össze egy bogarat mert a tulajnak úgy volt rá pénze de teljesen zsír új lett a gépentyű.. szal rá fogom bízni.. reménykedem hogy sikerül
Több ellentmondás van a történetben, de ezzel Neked kell majd megküzdened. Először is valahogy így képzeltem.  Wink
1303LS
« Hozzászólás #65133 Dátum: 2013 Január 07, 19:00:30 »

Nem elérhető Tekivagy

« Hozzászólás #65132 Dátum: 2013 Január 07, 18:56:10 »

Jó napom volt topikból áthoztam ide, bocsánat a sok off-ért. A lakatosmunka nagy része Bristyán Gábor műhelyében készült, nagyon korrektül és szépen dolgoztak. Rengeteget kellett javítani, a bogáron semmi nem látszott, csak amikor lehomokolták az egészet. Az egész eleje, háta cserére szorult, ajtókat is végig kívülről javítani kellett, valamint teljes küszöb és alvázcserére szorult az autó. A fényezőnél már csak egy dolgot javítanak amit a lakatosok nem vettek észre, a szélvédő alatt láttak meg egy kisebb hibát.

Nem elérhető trobert22

« Hozzászólás #65131 Dátum: 2013 Január 07, 18:55:40 »

Ezt én is így gondolom!
És mondjak valamit?A Naranccsal én is így csináltam!Pár év tünetmentesítés,spórolás,fészekrakás-lakásvásárlás,családalapítás,gyerek,és utána megmaradt a bogarasság jött a hétszámjaegyű összeg!
előfordulhat hogy nálam is így lesz jólenne.. egyenlőre még ott nem tartok de örülök hogy megmaradt a bogarasság Smiley
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #65130 Dátum: 2013 Január 07, 18:50:06 »

Leírom én is a tanácsomat, bár sokan fognak nagyot nyelni és (ha csak magukban is) elküldeni a picsába.
Mivel nem tudom, hogy anyagilag/bogarázásilag/életkorilag/lakóhelyeddel hogyan állsz (nem derül ki a "profilodból") ezért csak a nicknevedből tudok kiindulni, hogy talán 22 éves lehetsz.
Skkor a lényeg. Nézesd meg valami hozzáértővel. Lehetőleg bogárhoz értővel. Ha egy mód van rá akkor válaszd azt az opciót, hogy foltozzák meg üssék helyre és használd az autót még boldogan pár évig, aztán kiderül, hogy gyerekcsaládházépítésarapapgály lesz a csapásirány vagy megmarad a bogarasság és szánsz rá egy 7számjegyű összeget.
Ha bármi módon elkerülhető a kasztnilevétel most akkor azt válaszd, de ezt csak egy bogárhoz értő lakatos fogja megmondani, bevállalni.
Ha leveszed a kasztnit abból nem lesz "apránként költök rá", abból egy nagy munka lesz és félő, hogy sose rakod többet össze.
Ezt én is így gondolom!
És mondjak valamit?A Naranccsal én is így csináltam!Pár év tünetmentesítés,spórolás,fészekrakás-lakásvásárlás,családalapítás,gyerek,és utána megmaradt a bogarasság jött a hétszámjaegyű összeg!
Nem elérhető trobert22

« Hozzászólás #65129 Dátum: 2013 Január 07, 18:47:49 »

ne aggódj  25 vagyok. Cheesy amúgy nem fogom feladni de nem is fogok 7 számjegyű összeget rákölteni... az "apránként költök rá" képletesen értem nyilván nem úgy hogy egy hónapban veszek rá egy sárvédőd aztán egy fellépőt.... Cheesy persze használni akarom nem fogom feladni ettől neked nem kell aggódnod Smiley köszi a véleményed így is úgy is lelesz szedve.. az előző tulaj elég kókány munkát végzett rajt.. hozzáértő karosszériás fog hozzá látni mesélése szerint 2 év alatt rakott össze egy bogarat mert a tulajnak úgy volt rá pénze de teljesen zsír új lett a gépentyű.. szal rá fogom bízni.. reménykedem hogy sikerül
Nem elérhető Mr.Horsepower

« Hozzászólás #65128 Dátum: 2013 Január 07, 18:43:37 »

A nagy olajfuratos 1972.08-tól jött,ennek a motorszáma D1-el kezdődik.Ez a kompressziónövelt,un kúposdugós!

Púpos.

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
http://www.youtube.com/watch?v=AYcLg1m7aI4
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #65127 Dátum: 2013 Január 07, 18:40:45 »

És azt honnét tudom meg, hogy az enyémben a nagyolajfuratos vagy a kisolajfuratos 1.2-es van? Roll Eyes
A nagy olajfuratos 1972.08-tól jött,ennek a motorszáma D1-el kezdődik.Ez a kompressziónövelt,un kúposdugós!

« Hozzászólás #65126 Dátum: 2013 Január 07, 18:35:48 »

Pd ezerkecske

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!

« Hozzászólás #65125 Dátum: 2013 Január 07, 18:21:26 »

Ezt ki kellene rakni valahová a főoldalra. Wink

1303LS
« Hozzászólás #65124 Dátum: 2013 Január 07, 17:57:37 »

hát igen legalább tudni fogom... Smiley nem hinném hogy jobban járok ha veszek egy frankón felújított autót.. inkább nekiállok és apránként mikor pénzem van szépen pofozgatom helyre és remélhetőleg meg fogja hálálni.. nagyon szeretném..
Nem elérhető ABF-932

A bogaras külső buszos szívet takar

« Hozzászólás #65123 Dátum: 2013 Január 07, 17:48:45 »

hát igen legalább tudni fogom... Smiley nem hinném hogy jobban járok ha veszek egy frankón felújított autót.. inkább nekiállok és apránként mikor pénzem van szépen pofozgatom helyre és remélhetőleg meg fogja hálálni.. nagyon szeretném..
Hajrá! Wink

Bácsi Győző
Nem elérhető trobert22

« Hozzászólás #65122 Dátum: 2013 Január 07, 17:46:24 »

Hát, nem fogsz jobban járni, de tényleg tudni fogod, mi van a segged alatt.. Shocked
Nem elérhető trobert22

« Hozzászólás #65121 Dátum: 2013 Január 07, 17:43:08 »

khm... legyen szétbontva és kiderül..
persze világos csak azért jegyeztem meg mert látszik rajt hogy már nem az eredeti hanem utángyártott darab van benne és nm igen rozsdás de ahogy írtad kiderül  Undecided
Nem elérhető ABF-932

A bogaras külső buszos szívet takar

« Hozzászólás #65120 Dátum: 2013 Január 07, 17:38:04 »

köszinektek az infót megnyugodtam asszem Smiley amúgy akkor úgy nem elkerülhető az hogy leszedjem a kasznit az alvázról.. meg lehet hogy jobban járok ha leszedem
Hát, nem fogsz jobban járni, de tényleg tudni fogod, mi van a segged alatt.. Shocked

Bácsi Győző
Nem elérhető Forest

+36-20-458-5399

« Hozzászólás #65119 Dátum: 2013 Január 07, 17:37:51 »

őőőő azt a mindenit  Shocked az faca  Shocked amúgy nálam a padlólemezek egész jó állapotban vannak gondolom az gond nélkül mehet vissza nem?
khm... legyen szétbontva és kiderül..

Üdvw, Forest
VW1300 '70--> '65 (CJS-063)
Karmann Ghia '67. feb.
Nem elérhető trobert22

« Hozzászólás #65118 Dátum: 2013 Január 07, 17:37:15 »

Biztos. Nézd meg az enyémet:
www.hapsi96.blogspot.hu
<beszúrt kép törölve>

Ez kívülről nem látszott.
őőőő azt a mindenit  Shocked az faca  Shocked amúgy nálam a padlólemezek egész jó állapotban vannak gondolom az gond nélkül mehet vissza nem?
Nem elérhető Forest

+36-20-458-5399

« Hozzászólás #65117 Dátum: 2013 Január 07, 17:35:19 »

konkrétan milyen meglepetésre gondolsz? :S tényleg a benzincsővel milészen akkor??
a napóleon alatt azért szét lehet rohadva az amúgy jól kinéző is...
Szerintem a benzincső nem nagy ügy...

Üdvw, Forest
Karmann Ghia '67. feb.
Nem elérhető trobert22

« Hozzászólás #65116 Dátum: 2013 Január 07, 17:33:20 »

szerintem egyezik a 70-es és a 71-es alvázfej. De azért légy óvatos, mert a napóleon alatt lehet meglepetés...
konkrétan milyen meglepetésre gondolsz? :S tényleg a benzincsővel milészen akkor??
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #65115 Dátum: 2013 Január 07, 17:32:58 »

köszinektek az infót megnyugodtam asszem Smiley amúgy akkor úgy nem elkerülhető az hogy leszedjem a kasznit az alvázról.. meg lehet hogy jobban járok ha leszedem
Biztos. Nézd meg az enyémet:
www.hapsi96.blogspot.hu

Ez kívülről nem látszott.
« Utoljára szerkesztve: 2013 Január 07, 17:34:51 írta Zoli »

Nem elérhető trobert22

« Hozzászólás #65114 Dátum: 2013 Január 07, 17:31:31 »

Nem elérhető trobert22

« Hozzászólás #65113 Dátum: 2013 Január 07, 17:26:46 »

hu jaj most megnyugodtam ROHANTAMIDEJÓGYORSAN mert nagyon megijedtem.. lesz vele munka rendesen de legalább tudom mi lesz a seggem alatt 
Nem elérhető Forest

+36-20-458-5399

« Hozzászólás #65112 Dátum: 2013 Január 07, 17:23:14 »

alvátfej azaz azaz hu uristen mert egyszer néztem én ezeket ha esetleg gáz van de most nézegettem és hogyan lehet cserélni áthegesztik azt csonkolom? mert van egy donor bogaram azon oké jó csak az nem 70es hanem 71es
szerintem egyezik a 70-es és a 71-es alvázfej. De azért légy óvatos, mert a napóleon alatt lehet meglepetés...

Üdvw, Forest
Karmann Ghia '67. feb.
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #65111 Dátum: 2013 Január 07, 17:23:09 »

mert van egy donor bogaram azon oké jó csak az nem 70es hanem 71es
Ha azon jo, akkor athegesztik, csonkolom.

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető trobert22

« Hozzászólás #65110 Dátum: 2013 Január 07, 17:22:20 »

alvátfej azaz azaz hu uristen mert egyszer néztem én ezeket ha esetleg gáz van de most nézegettem és hogyan lehet cserélni áthegesztik azt csonkolom? mert van egy donor bogaram azon oké jó csak az nem 70es hanem 71es
Nem elérhető Forest

+36-20-458-5399

« Hozzászólás #65109 Dátum: 2013 Január 07, 17:20:38 »

alvázfej. lehet cserélni
https://bugparts.hu/vw-bogar-transporter-alkatresz-termek-leiras/adatlap/megtekintese/c/0870/alvaz-fejkomplett-12-1300-08-65-

Üdvw, Forest
Karmann Ghia '67. feb.
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #65108 Dátum: 2013 Január 07, 17:18:25 »

az a lemez ami szemben van velünk
Gondolom az alvazfejre gondolsz, javithato.

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Forest

+36-20-458-5399

« Hozzászólás #65107 Dátum: 2013 Január 07, 17:18:06 »

hu emberek lefostam a bokám mikor észrevettem Sad még mindig sápadt vagyok.... előröl alaposabban átvizsgáltam a bogit de ugy néz ki rohad a a mi rendes neve ami tarta az első futóművet .. az alváz része elméletileg meg gyakorlatilag is .. erőteljesebben megütögettem és beszakadt Sad szóval ha leszerelnénk az elejét a kocsinak akkor az a lemez ami szemben van velünk ,az gatya .lehet vele valamit kezdeni meg lehet mnteni?vagy kuka az alváz?  Cry Cry Cry Cry Huh Embarrassed Undecided
alvázfej. lehet cserélni

Üdvw, Forest
Karmann Ghia '67. feb.
Nem elérhető trobert22

« Hozzászólás #65106 Dátum: 2013 Január 07, 17:16:42 »

hu emberek lefostam a bokám mikor észrevettem Sad még mindig sápadt vagyok.... előröl alaposabban átvizsgáltam a bogit de ugy néz ki rohad a a mi rendes neve ami tarta az első futóművet .. az alváz része elméletileg meg gyakorlatilag is .. erőteljesebben megütögettem és beszakadt Sad szóval ha leszerelnénk az elejét a kocsinak akkor az a lemez ami szemben van velünk ,az gatya .lehet vele valamit kezdeni meg lehet mnteni?vagy kuka az alváz?  Cry Cry Cry Cry Huh Embarrassed Undecided
Nem elérhető Forest

+36-20-458-5399

« Hozzászólás #65105 Dátum: 2013 Január 07, 17:15:12 »

Szeretném visszaalakítani a nyomógombosra gányolt önindítómat gyújtáskapcsolómat gyárira. A bogár 1970. márciusi.
Még nem néztem, így előfordulhat, hogy buta a kérdés. Mire kell figyeljek, hol találom, illetve hogyan álljak neki a gyújtáskapcsoló-betét cserének?

Üdvw, Forest
Karmann Ghia '67. feb.
Oldalak: 1 ... 382 383 384 385 386 [387] 388 389 390 391 392 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: