www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 24, 04:52:35

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921222 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1334 1335 1336 1337 1338 [1339] 1340 1341 1342 1343 1344 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13277482 alkalommal)
Nem elérhető drflexes

« Hozzászólás #27078 Dátum: 2008 április 21, 18:22:14 »

mit kell tudni errol a konyvrol?hatha meg tudnam itt szerezni.

új számom van:20 592 5434
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #27077 Dátum: 2008 április 21, 18:14:21 »

Naná!
Ajándékba kaptam, nem adom el, de kölcsön szívesen.

akkor kéremszépen kölcsön
és van 4 óra bónuszom egy emelőn egy környékbeli autószerelő műhelyben
lehet szmbzhetnénk egy váltó kásakeverőset valamikor haynes-el

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #27076 Dátum: 2008 április 21, 17:36:05 »

A lökhárítótartó vasakról lelógatva? Nekem nem a gömbölyű van, de hajlított a Sógorom hozzá laposvasból 2 db tartót és arra lett csavarozva a rendszámtábla tartó...
dettó
Csak  nekem van lik a szögletes lökös alján és arra van a avas

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #27075 Dátum: 2008 április 21, 16:53:38 »

Hol vetted? Nincs egy darab tartalékom se...
Szólj gyuszkó bátyádnak!
Hortobágyra visz neked!!
 Wink

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #27074 Dátum: 2008 április 21, 14:14:55 »

Egy egyszerű kérdésem lenne:
Hogy a legkönnyebb az első rendszámot feltenni a gömbölyű lökhárítóra.
Lehetőleg fúrás nélkül.
Köszi!

A lökhárítótartó vasakról lelógatva? Nekem nem a gömbölyű van, de hajlított a Sógorom hozzá laposvasból 2 db tartót és arra lett csavarozva a rendszámtábla tartó...

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető Binci

« Hozzászólás #27073 Dátum: 2008 április 21, 14:06:48 »

Egy egyszerű kérdésem lenne:
Hogy a legkönnyebb az első rendszámot feltenni a gömbölyű lökhárítóra.
Lehetőleg fúrás nélkül.
Köszi!

Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #27072 Dátum: 2008 április 21, 13:40:27 »

Nem is mondtam, elvittem a gófot futóművet állíttatni. Aszongya a mókus (miután lemérte), hogy dőlésszöget is kell állítani, így 3 óra munka. Most nem tudja megcsinálni, hívjam hétfőn, mikor ér rá. Azért rákérdeztem, mennyi lesz a beállítás, aszongya 12.
Előtte néztem, ez drága helyen 9 szokott lenni, gumiboginál 5-6 körül van (már a zengőnél, másik műhelyben). Tudni kell azt is, hogy a megfelelő kerékdőlést az 1-es golfnál 2db csavar megfelelő beállításával lehet elérni, amik még csak be sincsenek rohadva, hisz most cseréltük a gólyalábat. Hogy ez miért 3 óra, nem tudom. Ja, az egyik oldal jó volt, a másikkal kellett csak bajlódni.
Persze ma nem hívtam. És még csodálkozunk, miért félnek az emberek az autószerelőktől. Mert azt mondanak, amit akarnak, és ha kicsit nem néz utána az ember, a csillagokat is lehazudva az égről a gatyát is letépik rólad.

én elvittem a bogarat kompjúteres méréses beállításra állítgatták mondták hogy tök jó lesz 5000....aztán nem akart egyenesen menni a szerelőm egy spárgával meg krétával jobban beállította ingyen
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #27071 Dátum: 2008 április 21, 13:33:29 »

Nem a gettóban nőttem fel, majd nem kerültem csepelre, azér. .-)

ez után miért nem küldted el a tarkafaszra?
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #27070 Dátum: 2008 április 21, 13:31:19 »

Nem is mondtam, elvittem a gófot futóművet állíttatni. Aszongya a mókus (miután lemérte), hogy dőlésszöget is kell állítani, így 3 óra munka. Most nem tudja megcsinálni, hívjam hétfőn, mikor ér rá. Azért rákérdeztem, mennyi lesz a beállítás, aszongya 12.

ez után miért nem küldted el a tarkafaszra?

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #27069 Dátum: 2008 április 21, 13:23:13 »

az első törésnél asszem 10 volt egy elem, most 15

Az nem is rossz ár... Engem most ez tart vissza, mert csak a 4 sárvédő lenne egy 100-as...
és akkor még ott vana két ajtó, meg a csomitető...

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #27068 Dátum: 2008 április 21, 13:20:54 »

Azért 15, mert nem metál? Mert nekem 25-ért fújták, úgy 2-3 éve az egy elemet... és azt is xarul... Undecided
az első törésnél asszem 10 volt egy elem, most 15

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #27067 Dátum: 2008 április 21, 13:16:27 »

Azért 15, mert nem metál? Mert nekem 25-ért fújták, úgy 2-3 éve az egy elemet... és azt is xarul... Undecided
Nem, van aki 15-ot ker egy elemer' ...

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #27066 Dátum: 2008 április 21, 13:14:25 »

Előtte néztem, ez drága helyen 9 szokott lenni, gumiboginál 5-6 körül van (már a zengőnél, másik műhelyben). Tudni kell azt is, hogy a megfelelő kerékdőlést az 1-es golfnál 2db csavar megfelelő beállításával lehet elérni, amik még csak be sincsenek rohadva, hisz most cseréltük a gólyalábat. Hogy ez miért 3 óra, nem tudom. Ja, az egyik oldal jó volt, a másikkal kellett csak bajlódni.
Persze ma nem hívtam. És még csodálkozunk, miért félnek az emberek az autószerelőktől. Mert azt mondanak, amit akarnak, és ha kicsit nem néz utána az ember, a csillagokat is lehazudva az égről a gatyát is letépik rólad.
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #27065 Dátum: 2008 április 21, 13:10:48 »

festést bevállalom, max ronda lesz, de nem adok ki 15öt érte most Smiley

motor sokat evett, nem volt rendes karbi rajta, meg kiderül a többi

Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #27064 Dátum: 2008 április 21, 13:10:07 »

AC visszacsapó szelepe jó? Karbi tartja a benzint? Mondjuk AC volt piszkálva, 90%, hogy az. Elmegy a benzin, és sok tekerés kell neki, mire felkapja. Legközelebb próbáld ki állás után, lehúzva a karbiról a benzincsövet, hogy mikor kezd nyomni.
Mondjuk a másik, hogy az úszóház elvileg elég benzint kell, hogy tartson...

az a visszacsapó szelep melyik? vettem felújítókészletet a Hudáktól olyan AC van hogy körben  5csavar teteje kúpos egy 10es csavar....szétszedtem kicseréltem a membránt van egy lemez amit rúd mozgat azt is kicseréltem meg a tengelyét meg rajta egy rugót, meg oldalán egy tömítést....a készletben volt még pár cucc de az én AC-mban olyan alkatrész nem volt...

...karbival eddig nem volt gond, mitől nem tartja a benzint meg?
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #27063 Dátum: 2008 április 21, 13:07:31 »

És gondolom, akkor festeni is kell, a sárvédőt?
Motornak mi baja volt?
festést bevállalom, max ronda lesz, de nem adok ki 15öt érte most Smiley

motor sokat evett, nem volt rendes karbi rajta, meg kiderül a többi

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #27062 Dátum: 2008 április 21, 12:58:50 »

szerintetek mitől van az hogy mostanában ha hosszabb ideig áll a bogaram, nagyon nehezen kb 5.re indul....eddig nem csinálta volt hogy félév állás után is elsőre indult, mostmeg pár nap után nehezen....az AC-t most újítottam fel mert folyt belőle benzin lehet valamit rosszul raktam be? Gyújtás strobival beállítva karbi beállítva elvileg.

AC visszacsapó szelepe jó? Karbi tartja a benzint? Mondjuk AC volt piszkálva, 90%, hogy az. Elmegy a benzin, és sok tekerés kell neki, mire felkapja. Legközelebb próbáld ki állás után, lehúzva a karbiról a benzincsövet, hogy mikor kezd nyomni.
Mondjuk a másik, hogy az úszóház elvileg elég benzint kell, hogy tartson...

VW Beetle - the original since 1938
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #27061 Dátum: 2008 április 21, 12:52:50 »

jelenelg a motor van felújításon, minnyár hívom az embert, hogy mi a diagnózis. most valami fosakodó motor van benne, szóval járóképes, csak a balfaszságom miatt megnyomott sárvédőt kell kikalapálni

És gondolom, akkor festeni is kell, a sárvédőt?
Motornak mi baja volt?

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #27060 Dátum: 2008 április 21, 12:36:56 »

Ais ven nekijje... Grin
Csak nem tudni, hogy áll, a legutóbbi crash óta...
Tényleg, hogy állsz vele, BlackP?
jelenelg a motor van felújításon, minnyár hívom az embert, hogy mi a diagnózis. most valami fosakodó motor van benne, szóval járóképes, csak a balfaszságom miatt megnyomott sárvédőt kell kikalapálni

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #27059 Dátum: 2008 április 21, 12:35:49 »

Vegyél bogarat!Könnyebb tologatni.Grin
van az is Wink

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #27058 Dátum: 2008 április 21, 12:32:22 »

Ais ven nekijje... Grin
Csak nem tudni, hogy áll, a legutóbbi crash óta...
Tényleg, hogy állsz vele, BlackP?

Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #27057 Dátum: 2008 április 21, 12:25:33 »

szerintetek mitől van az hogy mostanában ha hosszabb ideig áll a bogaram, nagyon nehezen kb 5.re indul....eddig nem csinálta volt hogy félév állás után is elsőre indult, mostmeg pár nap után nehezen....az AC-t most újítottam fel mert folyt belőle benzin lehet valamit rosszul raktam be? Gyújtás strobival beállítva karbi beállítva elvileg.
Nem elérhető Funk

« Hozzászólás #27056 Dátum: 2008 április 21, 12:14:56 »

tegnap szivatott a busz, talán az önindító fosott be megint, be kellett tolni, ezt meg is tették, a keletitől átmentem a margit hídhoz, itt sem akart beindulni, toltuk, próbáltuk beúzni, nem jött össze, aztán jött a cimbi egy bazinagy vw rokkantszállító döggel, azzal sem lehetett behúzni, forgott a motor, de nem maradt úgy Cheesy és kurvára benzinszag jött valahonnan, szóval most a garázsban pihen. nemtudom mi legyen vele  Cry

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #27055 Dátum: 2008 április 21, 11:55:41 »

gyújtsd fel a gecibe!
hozzál szallonnát

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #27054 Dátum: 2008 április 21, 11:40:43 »

tegnap szivatott a busz, talán az önindító fosott be megint, be kellett tolni, ezt meg is tették, a keletitől átmentem a margit hídhoz, itt sem akart beindulni, toltuk, próbáltuk beúzni, nem jött össze, aztán jött a cimbi egy bazinagy vw rokkantszállító döggel, azzal sem lehetett behúzni, forgott a motor, de nem maradt úgy Cheesy és kurvára benzinszag jött valahonnan, szóval most a garázsban pihen. nemtudom mi legyen vele  Cry

gyújtsd fel a gecibe!

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #27053 Dátum: 2008 április 21, 10:06:27 »

Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #27052 Dátum: 2008 április 21, 09:02:00 »

Naná!
Ajándékba kaptam, nem adom el, de kölcsön szívesen.

buszos ?
akkor azt kölcsönkérném kicsit vagy megvásárolnám ha már nem köll
Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #27051 Dátum: 2008 április 21, 07:08:28 »

hl jön ki a szimmering mellett?
nem lehet azt fordítva berakni?  Roll Eyes vagy nem sérült meg barakáskor?

megyek vásárolni ikeá vm ik nap irj valamit lógok neked kettővel... Wink valami tálról beszéltünk csak azért irom egyébként kp vagy sör Wink

"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség." (M.Oyama)
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #27050 Dátum: 2008 április 21, 07:04:43 »

Látom, bogarasnak születni kell: ugyanezekt zongoráztam végig én is ma.
A gyertya: nem cseréltem, csak Brigéciol, drótkefe meg hézagmérő. A fényképen lévő gyertya(szett) 2 éve lett cserélve, azóta 20.000 km-t ment; 10.000 km-ként kiszerele, megtisztítom és beállítom: mondja valaki, hogy szar a Bosch. :-)
Lada trafó: nekem 1 hónapig se bírta, mert kifolyt belőle az olaj; visszaraktam az eredeti Bosch-trafót.
Dadogás, megtorpanás: előgyújtás enyhe 'emelése' segített a dolgon; megszűnt üzemmeleg motornál. Egyébként amióta olajozom a filcet 1000 km-ként (Merki szerint ez azért túlzás, de 2000 km-t nem bír ki olajozás nélkül és és kopik a bütyök) a rotor alatt, a hézaghoz hozzá se kell nyúlni.
Karbi beállítás: 'lean'-re vagyok állítva (125-ös fő, 50-es üresjárati és 130-as levegő fúvókák), még a gyorsító-pumpát is majdnem minimumra állítottam.
Naszóval, ahojtye, irány Hortobágy!

Nem tudom, nekem az előző Bogaramnál sem jött be a Bosch gyertya... prüszkölt, beköpte, nem ment, de a Brisk-el ment, mint a golyó...
Lada trafóm nekem sem volt még, de msot kaptam egyet kölibe, mert a régi megadta magát...majd valszeg kap azért másikat...
A gyújtás megnézése még hátravan...
Tegnap, hála Gumiboginak, megérkezett a Brisk N17C gyertykészlet (bár lehet, hogy marad még az N15YC, amíg nem okoz gondot..), meg a kipufogódob és a hozzátartozó cuccos (bilincsek, tömítések), úgyhogy még az is cserére vár...

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #27049 Dátum: 2008 április 21, 07:00:28 »

én jövök csak irj egy privatot hogy mikor szmbé mert nagyon baszta az agyam h muldkor lemaradtam s tudtam volna jönni..   igaz nem értek hozzá de majd én fekszem alatta  Roll Eyes Grin  jahh főleg ha Typ is jön ujra ..

köszi szólok

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #27048 Dátum: 2008 április 21, 07:00:03 »

Nekem van Haynes manualom, siófokon.

buszos ?
akkor azt kölcsönkérném kicsit vagy megvásárolnám ha már nem köll

Nem elérhető Spike

« Hozzászólás #27047 Dátum: 2008 április 21, 06:56:42 »

alkatrész már megvan csak azt nemtom hogyan s miként merre meddig hányóra
írok ha tudok konkétabbat

én jövök csak irj egy privatot hogy mikor szmbé mert nagyon baszta az agyam h muldkor lemaradtam s tudtam volna jönni..   igaz nem értek hozzá de majd én fekszem alatta  Roll Eyes Grin  jahh főleg ha Typ is jön ujra ..

"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség." (M.Oyama)
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #27046 Dátum: 2008 április 21, 05:13:17 »

Nekem van Haynes manualom, siófokon.

Nem elérhető tazoli49

« Hozzászólás #27045 Dátum: 2008 április 21, 00:46:34 »

Csákómákó!  Grin
Jah Pityubá ottójának elejét összerakta-raktuk, az enyémet meg szétflexeltük! Grin Biztos kézzel lekapta nekem az emelőpontokat (/kb.15 perc) (ami nekem volt egy-két óra az egyik oldalon) én kezdeti trauma (oda se mertem nézni, mert tudtam csak belepofázok és felidegelem azt is aki segít nekem) után és a 3. lik megjelenésével már vidáman álltam a dologhoz. Grin Gyuszkót pedig ne bántsátok, az emelőpont alatt sokkal razsdásabb a taposó, mer télleg megáll a genya ott, meg valszeg ott le sem volt kezelve redesen mert nem férni be. Inkább annak az édesannyát puszilom aki úgy heggesztette oda azt a szart hogy átütött minden lemezt, és nem lehetett őket egymástól elválasztani  .
Pityubá meg megosztotta velem hogy az autói hátuljába mágnest rak, és magához vonza a hátamögött jövőket állandó jelleggel!  Cheesy
Jövőhéten viszem Züstit pöstországa esőmentes napon azt a pár likakat befoltozni, mer így kicsit bemos a víz, de majd max viszek hozzá gumikacsát.
Végeredménybe köszöntem szépen innen is Pityubácsi!!
« Utoljára szerkesztve: 2008 április 21, 00:48:25 írta tazoli »
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #27044 Dátum: 2008 április 20, 23:32:37 »

ha megcsináltad és bevált mond el és megcsinálom az enyémet  Grin

Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #27043 Dátum: 2008 április 20, 23:30:04 »

valakinek van ifoja arról a kásakeverő t2 busz váltó javításra vonatkozóan ?
lkatrész megvan valami javítási útmutató kéne hogy a műanyag baszok hogyan smiként merremeddig kóvályognak
haynes valakinek amiben bennevan esetleg scannelve ?

ha megcsináltad és bevált mond el és megcsinálom az enyémet  Grin
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #27042 Dátum: 2008 április 20, 23:04:43 »

valakinek van ifoja arról a kásakeverő t2 busz váltó javításra vonatkozóan ?
lkatrész megvan valami javítási útmutató kéne hogy a műanyag baszok hogyan smiként merremeddig kóvályognak
haynes valakinek amiben bennevan esetleg scannelve ?

Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #27041 Dátum: 2008 április 20, 22:56:28 »

Azoknak írom le, akik olyan tudatlanok, mint én....
Merki Pista azt mondta nekem, hogy a nagy-, és kis vákuumdobhoz teljesen más előgyújtás dukál!
Szóval aki cserélt ilyet, az nézzen utána...

Nem elérhető FradiDaniVW1970

« Hozzászólás #27040 Dátum: 2008 április 20, 22:35:37 »

Kuplung gond megoldva.

Nem mertem nagyon mefhúzni a szárnyas anyát a kuplungnál, ez volt a gond. De utolsó esélyként megtettem. Most működik  Grin Grin Grin
Nem elérhető Peti

vbk.at.hu

« Hozzászólás #27039 Dátum: 2008 április 20, 21:57:25 »

Valaki megmondan nekem hogy ha az en ulesemnel a sin keskeny akkor feltudok majd eroszakolni ra egy szelesebb sinnel rendelkezo ulest ?
Mert ma valahogy nem ment Sad S lehet en vagyok a bena vagy valoban nem lehet Roll Eyes Elore is koszi

Oldalak: 1 ... 1334 1335 1336 1337 1338 [1339] 1340 1341 1342 1343 1344 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: