www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 18, 09:15:55

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1751 1752 1753 1754 1755 [1756] 1757 1758 1759 1760 1761 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13163566 alkalommal)
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #10395 Dátum: 2006 November 28, 09:54:18 »

Idézet
Nemrég generátorosítottam... külső fesszabályzós...
lényeg hogy átcseréltem a talpat ráraktam a generátort felraktam a karbit és ha padló gázt akarok nyomni beleér a (talán) gyorsító szelepnek a rudazata a generátor szélébe! ezt ugy oldottam meg hogy elhajtottam! ez megoldás vagy van elegánsabb is?

Generátor: enyémen úgy van megoldva, amit sparkaefer kolléga írt: kicsit le van köszörülve a generátorból. Nem kell sok (bár én már így vettem).
Attól tartok, hogy ha hajlítod a rudat, megváltozik a gyorsító karakterisztikája...

VW Beetle - the original since 1938
Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #10394 Dátum: 2006 November 28, 08:42:26 »

A mai napom a fékállítással ment el! az első kerekeknél azt hittem egyszerűbb dolgom lesz... de nem! lényeg hogy jol be sikerült állítani de meg van nyulva a dob és fél fordulatot beleér felet nem! szerintem fel fogom szabályoztatni! Jah és nincs 36os kulcsom:D igy a hatso dobot nem vettem le!

Amikor melegen valami barom jól berántja a kéziféket akkor van ez, hogy ovális lesz.
A felszabályozás alapvetően arra jó, amikor a dob felülete belül már be van maródva és ezt kiveszik egy kis fogásmélységgel. Amikor azonban az egész dob ovális, gyakran akkora fogásmélységet kellene venni, hogy a dob átmérője annyival nagyobb lesz, hogy a fékpofa nem passzol hozzá, mert az íve jelentősen kisebb és az első sokszáz kilométeren nagyon szar lesz a fékhatás....vagy pedig a betéteket hozzá kell igazítani. Ez nem kis munka úgy, hogy pontos legyen.

Én azt mondom dobot kell cserélni.

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #10393 Dátum: 2006 November 28, 08:34:30 »

Jah és lötyög a pillangótengelyem! lehet kaponi különböző méretekben vagy hogy oldjam meg?

Perselyeztetés.
Azt biztosra tudom, hogy Merki Pista Nyíregyházán vállal ilyet. 42/460-241

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető sparkafer

30-347-1939

« Hozzászólás #10392 Dátum: 2006 November 27, 22:48:55 »

Hi all!

A mai napom a fékállítással ment el! az első kerekeknél azt hittem egyszerűbb dolgom lesz... de nem! lényeg hogy jol be sikerült állítani de meg van nyulva a dob és fél fordulatot beleér felet nem! szerintem fel fogom szabályoztatni! Jah és nincs 36os kulcsom:D igy a hatso dobot nem vettem le!

A másik:D :
lényeg hogy átcseréltem a talpat ráraktam a generátort felraktam a karbit és ha padló gázt akarok nyomni beleér a (talán) gyorsító szelepnek a rudazata a generátor szélébe! ezt ugy oldottam meg hogy elhajtottam! ez megoldás vagy van elegánsabb is?

Jah és lötyög a pillangótengelyem! lehet kaponi különböző méretekben vagy hogy oldjam meg?

Szia!Nem látom merre vagy,mert mondtam volna,hogy van 36-os kulcsom!A generátorba azért ér bele ,mert azoknál a motoroknál más karbik voltak.(szerintem)
Én láttam olyan megoldást,hogy beleköszörültek a generátorba.A pillangótengelyt pedig felújítani érdemes,úgy,hogy a műanyag perselyeket újra vagy legalábbis méretesre cserélik.Kell hozzá 1 jó esztergályos,amúgy baromi drága a felújítás!

Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #10391 Dátum: 2006 November 27, 22:35:18 »

Hi all!

fék: ha újak a pofák, majd bekopnak idővel, 20-50 km után nézdm eg. ugyebál légtelenítés- álltás-nyomkodás-állítás-nyomkodás-próbakör-anyázás-állítás-nyomkodás...

pillangószelep tengelye: műhelyben újra tudjál perselyezni elvileg.

VW 1300
BMW 525i e34 touring

...az egyik általában működik : ))
Nem elérhető Pisti

« Hozzászólás #10390 Dátum: 2006 November 27, 22:17:45 »

Hi all!

Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #10389 Dátum: 2006 November 27, 21:31:11 »

Gyárilag a typ3-ason a fordítórudas gázbowden van, ennek a középső tartóját nagyjából lehetetlen a bogár-féle elrendezésre rakni, én még nem láttam szép és jó megoldást. A bogár bowden feljebb jön át a venti házon, nem ott lent. Gányolni kellene vele.

Biztos lehet gyártani rudazatot, meg kellene nézni, és okosan kitalálni.

szupi, gondotlam, hoyg aza nayg tárcsa-szerűség nem fér ott el sehogy,de azrét reménykedtem Cheesy

akkor 2 végén csapágyazott tengely lesz a megoldás, vayg mittdomén, majd kitalálok valamit.

ja, az olajszűrőt hogy szokás rögzíteni ? láttam már a motortérben is a falra felcsavarozva, mondjuk ekkor semmi plusz hűtés nincsen, az tény, de nem is lehet leverni egy padkánál, mintha alul kandikálna kifelé. tényeg, alul hova rögzítik?

VW 1300
BMW 525i e34 touring

Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #10388 Dátum: 2006 November 27, 21:21:52 »

Üdvw!
tud valaki házilag kivitelezhető megoldást motor fölötti szellőzőrács csiszolására ,tisztítására, hogy a következő festékréteg ne peregjen le
köszi

Triviális megoldás: pálcára erősített csiszolópapírral csiszolni, majd vékony ecsettel benyúlva lefesteni. Kipróbált módszer: türelemre tanít és még szép sem lesz Wink
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #10387 Dátum: 2006 November 27, 20:57:37 »

apropó rudazat. nagyon nagy szopás egyedileg cisnálni a 32 es pdsit karbikhoz oylat, ami működik typ1 környezetben ? mi a teendő ilyenkor ? (anyázás , hogy mért vettem karbit rudazat nélkül...), szerezni hozzá egy gyári typ 3 hoz valót, és átalakítani, vagy fenti megoldás?

Gyárilag a typ3-ason a fordítórudas gázbowden van, ennek a középső tartóját nagyjából lehetetlen a bogár-féle elrendezésre rakni, én még nem láttam szép és jó megoldást. A bogár bowden feljebb jön át a venti házon, nem ott lent. Gányolni kellene vele.

Biztos lehet gyártani rudazatot, meg kellene nézni, és okosan kitalálni.

Stuntmanus

VW 1302 S

RNIE
« Hozzászólás #10386 Dátum: 2006 November 27, 20:43:00 »

köcce a segítséget.marad akkor a 2 solex.vagy ha valakinek naygon kell,cserélhető weberre Grin
Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #10385 Dátum: 2006 November 27, 20:31:58 »

Tisztára be vagyok billenve a váltókba.
Találtam egy olyan váltót, amiben a negyedik fokozat 23:27 fogszámú, ilyet semmilyen leírásban nem találtam, a typ3-as váltó 0.89-es negyedike 23:26-os

Valamint a harmadik fokozat nem a szokásos 50:63-as, hanem 23:29-es.

A CSP-n kívül tudok olyan oldalt ahol találok fogszámokat?

nekem 32. kb Cheesy

fogorvos.lap.hu ? Evil Evil 

(bocs)

VW 1300
BMW 525i e34 touring

Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #10384 Dátum: 2006 November 27, 20:30:20 »

A szívócsőfűtés valami, ami melegíti a hosszú szívócsövet, mert ha központit használsz akkor hosszú lesz a szívócső, hogy elérjen a hengerekig.
Központi szívócsövet nehezen fogsz typ4-hez találni, eggyel több ok, hogy ne foglalkozz vele...

Szerintem használd a gyári solex-eket, ha lesz lehetőséged 2 dupla weberre cserélni, amihez van szívócső és rudazat is, azzal foglalkozz.

apropó rudazat. nagyon nagy szopás egyedileg cisnálni a 32 es pdsit karbikhoz oylat, ami működik typ1 környezetben ? mi a teendő ilyenkor ? (anyázás , hogy mért vettem karbit rudazat nélkül...), szerezni hozzá egy gyári typ 3 hoz valót, és átalakítani, vagy fenti megoldás?

VW 1300
BMW 525i e34 touring

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #10383 Dátum: 2006 November 27, 20:28:58 »

Tisztára be vagyok billenve a váltókba.
Találtam egy olyan váltót, amiben a negyedik fokozat 23:27 fogszámú, ilyet semmilyen leírásban nem találtam, a typ3-as váltó 0.89-es negyedike 23:26-os

Valamint a harmadik fokozat nem a szokásos 50:63-as, hanem 23:29-es.

A CSP-n kívül tudok olyan oldalt ahol találok fogszámokat?
« Utoljára szerkesztve: 2006 November 27, 20:30:33 írta Stuntmanus »

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #10382 Dátum: 2006 November 27, 20:28:23 »

typ4-es motor, nem typ1-es bogármotor.

igen , már módosítottam, közben eszembe jutott.

VW 1300
BMW 525i e34 touring

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #10381 Dátum: 2006 November 27, 20:25:57 »

Köszi.tehát nagyobb fogyasztással fizetek azért hogy egyenletesebb legyen és könnyebb beállítású kevesebb hibalehetóséggel...az offautóm is 16körül eszik,ennél mennyit számítana?Typ4 1,7.A szívócsőfűtés mit takar?Láma vagyok ezekhez

A szívócsőfűtés valami, ami melegíti a hosszú szívócsövet, mert ha központit használsz akkor hosszú lesz a szívócső, hogy elérjen a hengerekig.
Központi szívócsövet nehezen fogsz typ4-hez találni, eggyel több ok, hogy ne foglalkozz vele...

Szerintem használd a gyári solex-eket, ha lesz lehetőséged 2 dupla weberre cserélni, amihez van szívócső és rudazat is, azzal foglalkozz.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #10380 Dátum: 2006 November 27, 20:25:00 »

Köszi.tehát nagyobb fogyasztással fizetek azért hogy egyenletesebb legyen és könnyebb beállítású kevesebb hibalehetóséggel...az offautóm is 16körül eszik,ennél mennyit számítana?Typ4 1,7.A szívócsőfűtés mit takar?Láma vagyok ezekhez

a cső, ami a szívócső alatt fut végig, és 2 oldalt eltűnik a takarólemez alatt. abban kipuffgáz kering, és melegíti a szívócsövet,hogy ne csapódjon ki a benzina falára.  legalábbis typ 1 nél. 4es az gyárilag is  dupla volt  vavgy innnyektoros, nem ? akkor szerintem onnan le is hagyták ezt az opciót, de akinekvan ilyen motorja majd megmondja. e nélkül viszont télen nagy a szopás.

VW 1300
BMW 525i e34 touring

RNIE
« Hozzászólás #10379 Dátum: 2006 November 27, 20:20:44 »

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #10378 Dátum: 2006 November 27, 20:09:57 »

Mi az előnye/hátránya ha duplakarbisból központit szertnék csinálni?

Nehéz így a kérdés, mert nagyon függ attól, hogy milyen karbi. Mondjuk a két gyári solex helyett egy központi weber, mondjuk egy db szekvenciális kéttorkú. Előnye, hogy könnyebb beállítani így szebb az alapjárat, hátránya, hogy hidegben mindenképpen kell szívócsőfűtés, rosszabb a porlasztás és többet fogyaszt. Ha ugyanazt az erőt akarod a központiból, akkor nagyobb központi kell és iszik, mint a gödény.

A gyári két solex helyett egy központi szekvenciális weber jobb lehet.  Még nagyobb lehet a teljesítmény egy 48-as központi IDA-val, de nagyon sokat fog enni.

Ha a véleményemre vagy kíváncsi, akkor én mindenképpen két weberben gondolkodnék, én nem szeretem a központi karbikat. Sokkal inkább meghagynám a gyári 32-es solexeket.

A két dupla webert rövid szívócsővel a hengerek felett semmi nem helyettesíti.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető vaughan

« Hozzászólás #10377 Dátum: 2006 November 27, 20:09:49 »

estleg olyan ,hogy valami festék lemaratóval be fújom? utána nitró higító aztán ahogy kell a többi.

le kell homokolni s lehet festeni. persze maszkolás után. szerintem...
Nem elérhető vaughan

« Hozzászólás #10376 Dátum: 2006 November 27, 20:08:30 »

Hozzáértő mesterek!Mi az előnye/hátránya ha duplakarbisból központit szertnék csinálni?

én meg szeretném megduplázni! cseréljünk! ?
Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #10375 Dátum: 2006 November 27, 20:06:39 »

Hozzáértő mesterek!Mi az előnye/hátránya ha duplakarbisból központit szertnék csinálni?

nagyobb fogyasztás, (szívócső hossza, főleg télen) romló teljesítmény esetelg, könnyebb beállítás, fele annyi alkatrész romolhat el Cheesy

VW 1300
BMW 525i e34 touring

Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #10374 Dátum: 2006 November 27, 19:56:36 »

nem akarlak elkeskenyíteni, de annak idején az off120-as skodámban on kétféle ilyesmim is volt: az egyik gyári tungsram szerkentyű, a másikat jómagam rittyentettem össze.
a tungsramos a magas-tátrában hagyta el magát, a másik valahol itt magyarföldön. mindkétszer beraktam a régi eredetit, aminek összvissz annyi baja volt, hogy néha görbítgetni kellett benne a bimetálos micsodát.

ne érts félre, nem a kedved akarom elvenni, csak érdemes azért egy jó öreg mechanikust is cipelni magaddal biztos-ami-ziher alapon  Wink Cheesy

igen ? no nem baj, majd tökélyre fejlesztem a szerkezetet Cheesy mondjuk a gyári elektronikai cuccokban azért nme bízom , mert azokban tuti a legolcsóbb alaktrészek vannak, énmeg megveszem a 8 forintos ellenállást a 3 forintos helyett, satöbbi.

de a mechanikus akkor persze ott fog figyelni a szerszámok mellett Cheesy

VW 1300
BMW 525i e34 touring

RNIE
« Hozzászólás #10373 Dátum: 2006 November 27, 19:46:17 »

Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #10372 Dátum: 2006 November 27, 19:46:02 »

na fiúk, lányok !

hosszas keresgélésem meghozta a gyömölcsét, egyik rádiótechnika évkönyvben ezt találtam:

http://img.tar.hu/mmakoska/img/27151658.jpg#3

http://img.tar.hu/mmakoska/img/27151706.jpg#3

szóval elektronyos feszszab prodzsekt indul Cheesy

ja bocs, mot nézem csak , nem kellett volna fotominőségben szkennelni, meg fejjel lefelé az egyiket. vigyázat, modom-gyikos  méret ! Cheesy

nem akarlak elkeskenyíteni, de annak idején az off120-as skodámban on kétféle ilyesmim is volt: az egyik gyári tungsram szerkentyű, a másikat jómagam rittyentettem össze.
a tungsramos a magas-tátrában hagyta el magát, a másik valahol itt magyarföldön. mindkétszer beraktam a régi eredetit, aminek összvissz annyi baja volt, hogy néha görbítgetni kellett benne a bimetálos micsodát.

ne érts félre, nem a kedved akarom elvenni, csak érdemes azért egy jó öreg mechanikust is cipelni magaddal biztos-ami-ziher alapon  Wink Cheesy
Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #10371 Dátum: 2006 November 27, 19:36:16 »

na fiúk, lányok !

hosszas keresgélésem meghozta a gyömölcsét, egyik rádiótechnika évkönyvben ezt találtam:

http://img.tar.hu/mmakoska/img/27151658.jpg#3

http://img.tar.hu/mmakoska/img/27151706.jpg#3

szóval elektronyos feszszab prodzsekt indul Cheesy

ja bocs, mot nézem csak , nem kellett volna fotominőségben szkennelni, meg fejjel lefelé az egyiket. vigyázat, modom-gyikos  méret ! Cheesy

VW 1300
BMW 525i e34 touring

Nem elérhető GeRGelu:

« Hozzászólás #10370 Dátum: 2006 November 27, 19:33:00 »

namárhogy az egész belső lemezt ki fexelted Huh
jól értem?
En is ugy tudom, hogy ha nagyon gaz allapotban van, akkor alulrol kiveszik, csiszolas, miegymas, aztan vissza.

Vintage Volkswagens: Always and Everywhere!
Nem elérhető gas

« Hozzászólás #10369 Dátum: 2006 November 27, 19:21:03 »

estleg olyan ,hogy valami festék lemaratóval be fújom? utána nitró higító aztán ahogy kell a többi.

VW Bogár 1300 '71,Transporter1.6D '83
https://photos.app.goo.gl/WsANqntrkSdn7c6f6
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #10368 Dátum: 2006 November 27, 19:15:35 »

Üdvw!
tud valaki házilag kivitelezhető megoldást motor fölötti szellőzőrács csiszolására ,tisztítására, hogy a következő festékréteg ne peregjen le
köszi

grabow bogarán úgy van, hogy a külső rács van kivágva a picsába, majd fényezés után imbusz csavarokkal visszatéve

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető gas

« Hozzászólás #10367 Dátum: 2006 November 27, 19:05:36 »

én ezt levágtam a picsába,nem kell
namárhogy az egész belső lemezt ki fexelted Huh
jól értem?

Nem elérhető SiD

« Hozzászólás #10366 Dátum: 2006 November 27, 19:04:57 »

Üdvw!
köszi
a belső rácsot a ponthegesztéseknél lefúrni, kivenni, lecsiszolni. ilyen megoldásról hallottam....

1963 VW1200 DeLuxe
Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #10365 Dátum: 2006 November 27, 19:02:08 »

Üdvw!
köszi
  én ezt levágtam a picsába,nem kell

Nem elérhető gas

« Hozzászólás #10364 Dátum: 2006 November 27, 19:00:29 »

Üdvw!
köszi

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #10363 Dátum: 2006 November 27, 18:29:28 »

Háááát sziasztok jóó régen  voltamitten  Roll Eyes Cry
Nu a kövi a szitu,, kérlek valki értesítsen ha van néki egy 72 es kasznihoz való eladó orr rész jó állapotú sürgős lenne szerdáig kéne!

magyarul pótkerékzseb?
az van. mondjuk 5 sörért.
de csak akkor, ha az alkatrészes topicban ismét megkérdezed. Smiley)
vagy privátban.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető FREKVENCIA

« Hozzászólás #10362 Dátum: 2006 November 27, 17:48:55 »

Háááát sziasztok jóó régen  voltamitten  Roll Eyes Cry
Nu a kövi a szitu,, kérlek valki értesítsen ha van néki egy 72 es kasznihoz való eladó orr rész jó állapotú sürgős lenne szerdáig kéne!
Elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #10361 Dátum: 2006 November 27, 14:31:25 »

vhogy a gyujtásra... elektronyos jelet kap.

berakod a porkét ?
nem. eladót találtam Smiley

Kössz
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #10360 Dátum: 2006 November 27, 14:08:39 »

fordulatszámmérő hogy működik? hova kell kötni? (honnan veszi a jelet) és kell neki valami jeladó, vagy a műszeren kívül csak vezetékek?
átalába
van +
van -
lám,pa van
jel a gyujtástrafó - pontja

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető Qzma

http://t2ab4sale.blog.hu/

« Hozzászólás #10359 Dátum: 2006 November 27, 14:06:46 »

fordulatszámmérő hogy működik? hova kell kötni? (honnan veszi a jelet) és kell neki valami jeladó, vagy a műszeren kívül csak vezetékek?

vhogy a gyujtásra... elektronyos jelet kap.

berakod a porkét ?

http://t2ab4sale.blog.hu/   ÚJ A TEFONSZÁMOM:06203692740
Elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #10358 Dátum: 2006 November 27, 14:01:18 »

Nem elérhető nagybub

« Hozzászólás #10357 Dátum: 2006 November 27, 13:01:51 »

ezek mik? neked hol vannak kis karok?
Halihó
Nekem a kézifékkar két oldalán vannak ezek a kis karok.
Ugyanakkor a műszerfalon is megvannak a kis tekerentyűk... Smiley
Elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #10356 Dátum: 2006 November 27, 12:20:33 »

persze nem mindegyik szellőző ilyen kivitelű. van ahol csak az ablakra fúj, ott nincs ilyen állítási lehetőség. sztem Typ117-nek ilyenje van.
igen, nekem nincs az utasok felé jövő szellőző, az ablakra menő alatt. Csak kíváncsi voltam hogy mi ez az átkapcsolás. majd megnézem valakiében.

A vezető oldalon a műszerek fölött van egy kis vizszintes rácsos szellőző. A műszerfal tetején, az ablaknál is. Na itt fölül, az ablaknál van egy kis pöcök, amit jobbra balra lehet döntögetni, Ezzel lehet elvileg állítani, hogy az ablakra, vagy rád fújja a kintről beáramló levegőt. Ugyanez található az anyólülés oldalán is, a kesztyűtartó fölött.
köszi
Oldalak: 1 ... 1751 1752 1753 1754 1755 [1756] 1757 1758 1759 1760 1761 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: