www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Június 23, 10:45:42

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921180 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1535 1536 1537 1538 1539 [1540] 1541 1542 1543 1544 1545 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 12828517 alkalommal)
Nem elérhető versicolor

« Hozzászólás #19017 Dátum: 2007 Szeptember 14, 15:49:30 »

Melyika a jobb gyújtógyertya: Bosch W8AC vagy a Brisk N17C ?
A Boschról mostanában ramaty kritikákat hallok...
Nem elérhető edebug

« Hozzászólás #19016 Dátum: 2007 Szeptember 14, 14:42:01 »

Többek közt nézd meg a két tőcsavaron az anyát is, ami a himbatengelyt tartja.

JJa azt még nem néztem.most belőttem a hézagot,kiváncsi vagyok marad-e,vagy megin eltünik??Nekem is van SZMB a ház elött. Grin

[melléklet törölve az admin által]

---Andris---
Nem elérhető ESZ-764

Samu 66

« Hozzászólás #19015 Dátum: 2007 Szeptember 14, 14:04:42 »

Ez ide való!  SZERELD MAGAD BOGARAD A HÁZ ELŐTT!   Grin
akkor ez most SZMBAHE?  Grin látom nem vagyok egyedül a levehető hátfallal

Nem elérhető Chabeetle

« Hozzászólás #19014 Dátum: 2007 Szeptember 14, 13:53:46 »

Értemén, de nem szorul, hanem áramkóborlás esete van fennforogva.
Köszi, de a szomszédnál tudok én is csináltatni perselyt asszem ingyé.  Grin

szerintem vedd ki az önindítót a helyéről és úgy próbáld ki, nekem is volt hasonló hibám, és a bronzgyűrű volt a megfejtés rá
Nem elérhető Chabeetle

« Hozzászólás #19013 Dátum: 2007 Szeptember 14, 13:51:34 »

Nekem kb a fenti állásnál égett ki a 12V-ot 5V-ra "transzformáló" szagató hibája miatt (valószínű fullba kapta a tápot).

a műszer előtt lévő kis dobozban egy szofita izzó van, nem hiszem hogy az szaggatna 
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #19012 Dátum: 2007 Szeptember 14, 13:48:34 »

Ez ide való!  SZERELD MAGAD BOGARAD A HÁZ ELŐTT!   Grin

[melléklet törölve az admin által]
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #19011 Dátum: 2007 Szeptember 14, 10:09:05 »

Többek közt nézd meg a két tőcsavaron az anyát is, ami a himbatengelyt tartja.

nna sziasztok!!

Lehetséges szerintetek hogy a szelephézag eltünik?Egyszer csak furcsa lett  a motorom,meg nézegettem mindent,kapott új dolgokat(Trafo,megszekitó,rotor,kondi,plusz még a karbinál is pár dolgot cseréltem.)
Végül megnéztem a szelephézagokat,és meglepődve vettem észre hogy hát a 3-4 hengernél bizony nincs hézag!!hmm
Nem elérhető edebug

« Hozzászólás #19010 Dátum: 2007 Szeptember 14, 09:41:02 »

nna sziasztok!!

Lehetséges szerintetek hogy a szelephézag eltünik?Egyszer csak furcsa lett  a motorom,meg nézegettem mindent,kapott új dolgokat(Trafo,megszekitó,rotor,kondi,plusz még a karbinál is pár dolgot cseréltem.)
Végül megnéztem a szelephézagokat,és meglepődve vettem észre hogy hát a 3-4 hengernél bizony nincs hézag!!hmm

---Andris---
Nem elérhető Funk

« Hozzászólás #19009 Dátum: 2007 Szeptember 14, 08:11:02 »

1303-nál van a hátsó ülés alatt van  egy csatlakozó,ami a fő kábelköteg  önindító felé menő leágazását toldja meg.Ez nem is nagyon látszik,főleg ha alvázvédővel össze van kenve.Úgy képzeld el,mint a régi laposelem érintkezőjét,vagy mint ahogy a gyújtás trafóra rá van húzva a saru.Vágd ki a csatlakozót és simán forraszd össze a vezetékeket.Egyébként ha megméred ilyenkor hogy mekkora feszültség jut az indítomotorhoz,akkor megdöbbenve 6V körüli feszt fogsz látni,ez csak "megkattintja" a behúzómágnest,de már kevés a forgatáshoz.A blendix végén van egy érintkezőpár,ami a tényleges feszültséget kapcsolja az önindítóra kicsivel azután,hogy már a fogaskoszorúhoz húzta a tengelye végén lévő kis fogaskereket.
                                               Üdv:Funk

Nekem meg megint előjött a jó kis elektromos hibám.
Jelenség:
Indítózáskor néha pici fáziskéséssel indít az önindító.
Az egyik nyirkos esős reggelen el sem indult. Bendix hallhatóan behúz, de nagy áram felvétel nem történik, nem teker.
Jó sok próbálkozás után egyszercsak indít onnan tökéletes.
Tavaly egyszer már csinálta ezt, akkor hirtelen kicseréltem az önindítót, mostanáig nem is volt gond.
Először valami vezeték oxidációra gondoltam, de az aksitól mind a testkábel, mind a pozitív szépen elmegy az önindítóig.
Azért gondoltam valami ilyesmire mert egymás után két önindítóval is ugyanaz a jelenség.
A legbosszantóbb, hogy most is jó, legalább beszarna végleg és akkor megkereshetném a hibát.
Lehet, hogy szénkefe felakad? Na de mind a két önindítóban?

Nem elérhető sparkafer

30-347-1939

« Hozzászólás #19008 Dátum: 2007 Szeptember 13, 20:20:17 »

ok

1303LS
« Hozzászólás #19007 Dátum: 2007 Szeptember 13, 20:01:59 »

Mi az ami mind a kettőnél ugyanaz?A bronzpersely!!!Csináltass egy újat!1500-ért vagy 1 ezresért csinált itt a sarkon az esztergályos emberem,beütővel együtt!
Nekem megoldódott az indítási gondom evvel!
1303LS
« Hozzászólás #19006 Dátum: 2007 Szeptember 13, 19:58:50 »

Hát azért mondom, hogy utána van a bibi! Ha nem a behúzótekercs kimenetnél, akkor az önindító bemenetnél, az állórészben.
Az "önindító bemenetnél az állórészben" szerintem forrasztva van a spárga nem?
Na mindegy valamelyik nap szétszedek egyet asszem azt amelyik tavaly köhögött és átnézem, kipucolom, esetleg elviszem értő emberhez, hogy méregesse le a tekercseket nincs-e zárlat satöbbi.
Nem elérhető sparkafer

30-347-1939

« Hozzászólás #19005 Dátum: 2007 Szeptember 13, 19:57:00 »

Ez megvolt mikor önindítót cseréltem, mert akkor jutott eszembe, hogy ott is lehet bibi, még szép új rézanyát is tettem oda asszem.
Már ha egyre gondolunk, belül nem hiszem, hogy el lennének égve a pogácsák mert egyébként, szépen indít.
Legjobban az okoz fejtörést, hogy két önindító is ugyanazt csinálja, de pontosan ugyanazt. 

Mi az ami mind a kettőnél ugyanaz?A bronzpersely!!!Ha úgy áll le a forgórész,hogy a kopásba befekszik akkor zamek!Csináltass egy újat!1500-ért vagy 1 ezresért csinált itt a sarkon az esztergályos emberem,beütővel együtt!
Nekem megoldódott az indítási gondom evvel!
« Utoljára szerkesztve: 2007 Szeptember 13, 19:59:47 írta sparkafer »

1303LS
« Hozzászólás #19004 Dátum: 2007 Szeptember 13, 19:39:31 »

testkábel az önindítóra???
az eddigi ötleteken túl: perselyed hogy van? ha az kuka, akkor sorban megeszi a legjobb önindítókat is
következő verzió a csak látszólag jó akku (van olyan, hogy kimérve vidám 12 volt, de komolyabb terhelés alatt már halott...)
amúgy meg tessék szépen lerelézni azt a önindítót

Testkábel jó, a váltóra, önindító meg van húzva szóval kap testet.
Aksi jó mert egyébként (hibajelenség után pár másodperccel is akár) teker mint az állat.
Persely jó, komoly terhelés meg hiba közben nem mutatkozik mert a lámpafények nem zuhannak be nagyon.
Annyi áram folyik amennyit a behúzómágnes felvesz.
Pogácsák lehetnek még, vagy a felakadó szénkefére tippelek.
Lerelézésnél a behúzótekercsre gondolsz?
Mert azt szerintem nincs sok értelme lerelézni mert nem vesz fel akkora áramot ami a gyújtáskapcsolóbetétet beégetné.
Persze egy relé annak is csak a töredékét veszi fel, így mondjuk lenne értelme.
Egyébként a behúzótekercs is egy relé, az "relézi le" az önindítót magát. Grin
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #19003 Dátum: 2007 Szeptember 13, 19:04:36 »

Jelenség:
Az egyik nyirkos esős reggelen el sem indult. Bendix hallhatóan behúz, de nagy áram felvétel nem történik, nem teker.
Tavaly egyszer már csinálta ezt, akkor hirtelen kicseréltem az önindítót, mostanáig nem is volt gond.
Először valami vezeték oxidációra gondoltam, de az aksitól mind a testkábel, mind a pozitív szépen elmegy az önindítóig.
Azért gondoltam valami ilyesmire mert egymás után két önindítóval is ugyanaz a jelenség.
A legbosszantóbb, hogy most is jó, legalább beszarna végleg és akkor megkereshetném a hibát.

testkábel az önindítóra???
az eddigi ötleteken túl: perselyed hogy van? ha az kuka, akkor sorban megeszi a legjobb önindítókat is
következő verzió a csak látszólag jó akku (van olyan, hogy kimérve vidám 12 volt, de komolyabb terhelés alatt már halott...)
amúgy meg tessék szépen lerelézni azt a önindítót
Elérhető abes

« Hozzászólás #19002 Dátum: 2007 Szeptember 13, 18:46:47 »

Értettem .
Kérek engedélyt...  Grin

Hátsó ülés alatti csatlakozót nézd meg mostanában az szivat engem is.
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #19001 Dátum: 2007 Szeptember 13, 18:42:18 »

Értettem .
Kérek engedélyt...  Grin
NA,igy már jobb!! Grin

Tóth Zoltán
1303LS
« Hozzászólás #19000 Dátum: 2007 Szeptember 13, 18:30:35 »

Mondom hogy nézzed meg! Cheesy
Értettem .
Kérek engedélyt...  Grin
Nem elérhető SixtusAngel

A zene az élet(em). 06-70-2451733

« Hozzászólás #18999 Dátum: 2007 Szeptember 13, 18:28:20 »

Hát azért mondom, hogy utána van a bibi! Ha nem a behúzótekercs kimenetnél, akkor az önindító bemenetnél, az állórészben.

A behúzó tekercs ha szétszedhető akkor az abban lévő érintkezőket kéne megpucolni, mert azok be tudnak égni és az tud csinálni ilyen gondokat.

Nem elérhető ABF-932

A bogaras külső buszos szívet takar

« Hozzászólás #18998 Dátum: 2007 Szeptember 13, 18:25:25 »

Szerintem ez kizárható mert behúz a behúzótekercs.

Bácsi Győző
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #18997 Dátum: 2007 Szeptember 13, 18:23:23 »

Mondom hogy nézzed meg! Cheesy

Tóth Zoltán
1303LS
« Hozzászólás #18996 Dátum: 2007 Szeptember 13, 18:22:25 »

Nézzed meg a gyujtáskapcsolo(slusszkulcs) házát,hátso részét.
Nem tom a tieden hozzá lehet-e férni,de az én bogaramon is hót ugyanezek a tünetek voltak.
Egyszer amikor nem indult(ahogy Te is irtad) benyultam,és a kijövö kébeleket megmozgatva,hopp,beindult.
Belül a foglalatba lazulnak ki a madzagok,nem kontaktol ahogy fordit a kulcs.
Nekem ez volt.
Nem elérhető Vagabond

« Hozzászólás #18995 Dátum: 2007 Szeptember 13, 18:20:03 »

Jelenség:

Nézzed meg a gyujtáskapcsolo(slusszkulcs) házát,hátso részét.
Nem tom a tieden hozzá lehet-e férni,de az én bogaramon is hót ugyanezek a tünetek voltak.
Egyszer amikor nem indult(ahogy Te is irtad) benyultam,és a kijövö kébeleket megmozgatva,hopp,beindult.
Belül a foglalatba lazulnak ki a madzagok,nem kontaktol ahogy fordit a kulcs.
Nekem ez volt.

Tóth Zoltán
Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #18994 Dátum: 2007 Szeptember 13, 18:18:25 »

Ez megvolt mikor önindítót cseréltem, mert akkor jutott eszembe, hogy ott is lehet bibi, még szép új rézanyát is tettem oda asszem.
Már ha egyre gondolunk, belül nem hiszem, hogy el lennének égve a pogácsák mert egyébként, szépen indít.
Legjobban az okoz fejtörést, hogy két önindító is ugyanazt csinálja, de pontosan ugyanazt. 

Akkor is kontakt jellegű a problémád. Néhány próbálkozás után a meleg csinál egy oxidmentes   megfolyást, azán egy darabig működik minden rendesen.

Bácsi Győző
1303LS
« Hozzászólás #18993 Dátum: 2007 Szeptember 13, 17:55:48 »

Tisztítsd meg a behúzótekercsből az önindítóba menő kábel csatlakozását. Wink
Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #18992 Dátum: 2007 Szeptember 13, 17:51:23 »

és mikor mész vissza hozzá?
Nincs vele komoly problémám, a felújítást is ott csinálták, általában soron kívül fogad, most is sokan voltak... Telefonon megbeszáltük, ezek után megint jobban érthet a bogárhoz...! Grin

Bácsi Győző
Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #18991 Dátum: 2007 Szeptember 13, 17:48:35 »

Jelenség:

Tisztítsd meg a behúzótekercsből az önindítóba menő kábel csatlakozását. Wink

Bácsi Győző
1303LS
« Hozzászólás #18990 Dátum: 2007 Szeptember 13, 17:41:22 »

Jogos.  Evil
1303LS
« Hozzászólás #18989 Dátum: 2007 Szeptember 13, 17:41:05 »

nincs egyedül  Roll Eyes
Na jó, de én ritka jelenségnek látom.  Roll Eyes
1303LS
« Hozzászólás #18988 Dátum: 2007 Szeptember 13, 17:39:55 »

Jelenség:
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #18987 Dátum: 2007 Szeptember 13, 17:33:49 »

Elmentem villamos szakértőhöz

Nem elérhető Patrone

« Hozzászólás #18986 Dátum: 2007 Szeptember 13, 17:32:50 »

Végre valaki beírja azt is ha talál megoldást valami hibára.  Cheesy

nincs egyedül  Roll Eyes
1303LS
« Hozzászólás #18985 Dátum: 2007 Szeptember 13, 17:28:55 »

A héten az volt a meglepi, hogy elkezdett parázslani a töltésjelző lámpácska. Elmentem villamos szakértőhöz, azt mondta, csréljek dinamöt, ha lehet, generátorra. Kerestem. Gyorsan nem talál az ember, ha nagyon kell valami... Viszont muszáj volt tegnap Bp-re mennem. Reggek még lezsíroztam, ki ment haza, ha lemerülök, aztán délben csak bepillantottam a motortérbe, házha ötletem támad, és lőn! A dinamó az előállított áram egy részét némi kábelkopás miatt saját testére továbbította... Némi szigetelőszalag beiktatása után a parázslás megszűnt. Full felújított dinamóm ismét hibamentes, így itt kérek elnézést a szíves felajánlóktól, de egyelőre nem veszek másikat...
Végre valaki beírja azt is ha talál megoldást valami hibára.  Cheesy
Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #18984 Dátum: 2007 Szeptember 13, 17:26:47 »

A héten az volt a meglepi, hogy elkezdett parázslani a töltésjelző lámpácska. Elmentem villamos szakértőhöz, azt mondta, csréljek dinamöt, ha lehet, generátorra. Kerestem. Gyorsan nem talál az ember, ha nagyon kell valami... Viszont muszáj volt tegnap Bp-re mennem. Reggek még lezsíroztam, ki ment haza, ha lemerülök, aztán délben csak bepillantottam a motortérbe, házha ötletem támad, és lőn! A dinamó az előállított áram egy részét némi kábelkopás miatt saját testére továbbította... Némi szigetelőszalag beiktatása után a parázslás megszűnt. Full felújított dinamóm ismét hibamentes, így itt kérek elnézést a szíves felajánlóktól, de egyelőre nem veszek másikat...

Bácsi Győző
Nem elérhető Leon1303

Kicsi a kocsi, de nagy az önbizalma!

« Hozzászólás #18983 Dátum: 2007 Szeptember 13, 12:36:38 »

rendes krómot mi a gyíknak lakkozni? Huh
mert amilyenúj lököst emberi áron kapni lehet, az nem bírja az időjárást, legfeljebb falra dísznek jó!
de GSatti arra gondolt nagyon okosan, hogy milenne ha valami spec lakkal lefújnák, akkor talán hoszabb életű lenne!
én is ezen töröm fejem...
Nem elérhető Funk

« Hozzászólás #18982 Dátum: 2007 Szeptember 13, 12:26:57 »

rendes krómot mi a gyíknak lakkozni? Huh
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #18981 Dátum: 2007 Szeptember 13, 10:31:22 »

Nála van a lökős, még még nem foglalkozatam vele konkrétan. Szerzett valami jó anyagot erre, máshol már kipróbálta. Az autó amit csinált meggyőző volt, igaz jó volt az előkészítés!  Smiley  (azt meg én csináltam)
GSA

neked is csinált? tudsz ilyenről fotót mutatni? lökőst csináltattál?
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #18980 Dátum: 2007 Szeptember 13, 10:27:24 »

Susti (alias Farkas Jani  Smiley )  tud krómot lakkozni. Rendesen, kamrában, hőkezelve, fényesre átlátszóra, ahogy kell.  Árat nem tudok.

neked is csinált? tudsz ilyenről fotót mutatni? lökőst csináltattál?
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #18979 Dátum: 2007 Szeptember 13, 08:42:57 »

mondjuk a labanc kolléga helyesírási hibát kijavítgathattad volna... a végén még azt hiszi valaki, hogy te írtad.
azért volt ott, h megtaláltam...javítgassa bácsi és rakja ki az oldalra. ja és ez pict3as karbihoz való

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #18978 Dátum: 2007 Szeptember 13, 08:25:59 »

Susti (alias Farkas Jani  Smiley )  tud krómot lakkozni. Rendesen, kamrában, hőkezelve, fényesre átlátszóra, ahogy kell.  Árat nem tudok.

Lakkozd le! Gondolom, valami nitro bázisú lenne a legjobb egy kis edzővel. Igaz, a csillogásából veszítene, viszont nem rozsdálna át azon a jó kis leheletnyi taiwani krómon....
Oldalak: 1 ... 1535 1536 1537 1538 1539 [1540] 1541 1542 1543 1544 1545 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: