www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 25, 17:45:13

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921222 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1381 1382 1383 1384 1385 [1386] 1387 1388 1389 1390 1391 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13300341 alkalommal)
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #25198 Dátum: 2008 Február 21, 19:49:29 »

Köszi. A gyűrűzés jár valamiféle hátránnyal a későbbiekben (káros kopás, stb) ?
nincs semmi honoltasd fel a hengereket, meg gyuruzetek meg. Vissza jon benne a kompreszio meg nem fogja legalabbis annyira enni az olajat.
En is annyit csinaltam a mostani mocimnak. kapott uj csapagyakat. a hengerek egy honolast a dugatyuk egy gyuruzest. Hengerfejben becsiszoltuk a szelepeket. mindehova uj tomitesek. Olajfogyasztas elmult. ja es 2esben 65km\h Evil

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető Kisvakond

« Hozzászólás #25197 Dátum: 2008 Február 21, 19:41:39 »

Tegyetek neki egy masik hengert meg dugatyut.plusz gyuruzetek meg mind a 4hengert. meg akkor a szelepeket csereljetek ki. es kesz
Köszi. A gyűrűzés jár valamiféle hátránnyal a későbbiekben (káros kopás, stb) ?
Nem elérhető Kisvakond

« Hozzászólás #25196 Dátum: 2008 Február 21, 19:40:30 »

dugó kilukadt?
Emlékeim szerint slicc lett az oldalán.
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #25195 Dátum: 2008 Február 21, 19:35:11 »

Ma voltam a megnézni a standard 1200-em motorját. Szükségem lenne bogaras barátaim szakértelmére. Én ugyanis csak most ismerkedem a motorok lélektanával.

Az egyik szelep feje törött le és tönkretette a hengert is.
A Szepi ezt cserélné egy bontott hengerre, meg pótolná a szelepet.
Én úgy érzem, ha már így szét van kapva a gép, pár dolgot még meg kéne csinálni rajta. A kérdéses dugó hajtókarcsapágya tönkrement, hogy a hajtókar elferdült-e, nem tudom. A csapágyat fix, hogy cseréltetném. A srác a Szepi műhelyében marha rendes volt, és azt mondja, hogy kipufogószelepeket is cseréljünk, az nem egy olyan nagy összeg.
Egy komplett hengerfejfelújítás mennyiben több, miért ennyi? Mert a Szepes amondó, vagy komplett hengerfejfelújítás 50-60e-ért, vagy inkább semmi. Nekem az lenne a fontos, hogy üzembiztos legyen.

A blokk nincs rossz formában, a csapágyak egész jók, mondta a srác (Tényleg, hogy hívják őket? Nem is kérdeztem.) Úgyhogy ahhoz nem nyúlnánk.

Szóval ésszerű kiadásokra lenne még egy szerény keretem, de komplett motorfelújítás nem fér bele. Van értelme a részleges felújításnak?

Köszi
dugó kilukadt?

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #25194 Dátum: 2008 Február 21, 19:26:36 »

A gömbölyítéssel nem inkább áramvonalasítani akartak? Az "A" oszloppal meg mi bajod? Szerintem jó helyen van.
nincs bajom az a oszlopal sőt a 303-al sincs  csak talán mintha azt olvastam volna hogy a holt-tér miatt változtatak szélvédőt .  csak megállapítottam hogy milyen drága átalakításokat végeztek (tervezés gépsorok miegymás ) és azért mégsem válották meg a világot.

Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #25193 Dátum: 2008 Február 21, 18:52:23 »

Ma voltam a megnézni a standard 1200-em motorját. Szükségem lenne bogaras barátaim szakértelmére. Én ugyanis csak most ismerkedem a motorok lélektanával.

Én úgy érzem, ha már így szét van kapva a gép, pár dolgot még meg kéne csinálni rajta. A kérdéses dugó hajtókarcsapágya tönkrement, hogy a hajtókar elferdült-e, nem tudom. A csapágyat fix, hogy cseréltetném. A srác a Szepi műhelyében marha rendes volt, és azt mondja, hogy kipufogószelepeket is cseréljünk, az nem egy olyan nagy összeg.
Egy komplett hengerfejfelújítás mennyiben több, miért ennyi? Mert a Szepes amondó, vagy komplett hengerfejfelújítás 50-60e-ért, vagy inkább semmi. Nekem az lenne a fontos, hogy üzembiztos legyen.

A blokk nincs rossz formában, a csapágyak egész jók, mondta a srác (Tényleg, hogy hívják őket? Nem is kérdeztem.) Úgyhogy ahhoz nem nyúlnánk.

Szóval ésszerű kiadásokra lenne még egy szerény keretem, de komplett motorfelújítás nem fér bele. Van értelme a részleges felújításnak?

Köszi
Tegyetek neki egy masik hengert meg dugatyut.plusz gyuruzetek meg mind a 4hengert. meg akkor a szelepeket csereljetek ki. es kesz

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető Kisvakond

« Hozzászólás #25192 Dátum: 2008 Február 21, 18:46:04 »

Köszi
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #25191 Dátum: 2008 Február 21, 18:16:06 »

hazahoztam a blokkot a gépműhelyből (mercing kft. alias simon gépműhely), 40 be volt vonalfútás, köszörülés, csapágyazás, főtenegenen kolbensmidt csapágyak, vezérműtengelyen valami hecho en mehikó. Ja meg lemosták Smiley lövok majd képeket hamarosan.

végre tlaáltam a közelben henegrfejest is , már szétb@szott az ideg, soehol nem vállaltak bogár hangerfejet, volt olyan hely is, ahol telefonba mondták, persze,persze, aztán odavittem és nzétek bután, hogy ja, felmarni (1,6 hengerhez) azt nem tudjuk.

Szóval  telkes u. 46 ban, újpesten  (ami jau, mert kocsival kb 7 és fél perc tőlem:) van eg ykis gépműhely, ott vállalták, 12k s munkadíjjal darabját, majd kideül, mit alakítanak.
vigyázz ha felrakták hajtókarokat mert az nem megy nekik Grin

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #25190 Dátum: 2008 Február 21, 14:47:52 »

Remélem, nem ócsavas, Pista nem szokott ilyet csinálni. Egyébként semmi különös. Feladtam a "nagy" elképzeléseket. Vannak eladó karburátoraim, ha valakinek nagyon kell. A többiek kíméljenek Smiley

mi lett belőle ?
Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #25189 Dátum: 2008 Február 21, 14:15:37 »

A 303-ba való AR-est.

mi lett belőle ?

VW 1300
BMW 525i e34 touring

...az egyik általában működik : ))
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #25188 Dátum: 2008 Február 21, 14:15:12 »

A 303-ba való AR-est.

melyiket ?
Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #25187 Dátum: 2008 Február 21, 13:51:29 »

Nekem meg összerakta Merki Pista a motorom!  Cheesy

melyiket ?

VW 1300
BMW 525i e34 touring

Nem elérhető Kisvakond

« Hozzászólás #25186 Dátum: 2008 Február 21, 12:26:33 »

na akkor írnék pár szót a 303kontra szekérfutóműről !
  az A oszlop maradt  és attól hogy középen gömbölyű a szélvédő a kilátás semmivel sem jobb . 
A gömbölyítéssel nem inkább áramvonalasítani akartak? Az "A" oszloppal meg mi bajod? Szerintem jó helyen van.
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #25185 Dátum: 2008 Február 21, 12:13:33 »

Nekem meg összerakta Merki Pista a motorom!  Cheesy

hazahoztam a blokkot a gépműhelyből (mercing kft. alias simon gépműhely), 40 be volt vonalfútás, köszörülés, csapágyazás, főtenegenen kolbensmidt csapágyak, vezérműtengelyen valami hecho en mehikó. Ja meg lemosták Smiley lövok majd képeket hamarosan.

végre tlaáltam a közelben henegrfejest is , már szétb@szott az ideg, soehol nem vállaltak bogár hangerfejet, volt olyan hely is, ahol telefonba mondták, persze,persze, aztán odavittem és nzétek bután, hogy ja, felmarni (1,6 hengerhez) azt nem tudjuk.

Szóval  telkes u. 46 ban, újpesten  (ami jau, mert kocsival kb 7 és fél perc tőlem:) van eg ykis gépműhely, ott vállalták, 12k s munkadíjjal darabját, majd kideül, mit alakítanak.
Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #25184 Dátum: 2008 Február 21, 12:08:02 »

EMberek !

PEsti (vagy közeli) gépműhelyeket tudtok mondani, ahoyg vállalnak főtengely+lendkerék dinamikus kiegyensúlyozást ???

VW 1300
BMW 525i e34 touring

Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #25183 Dátum: 2008 Február 21, 11:55:46 »

VW 1300
BMW 525i e34 touring

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #25182 Dátum: 2008 Február 21, 09:49:11 »

Grin a fo az hogy van tiszta uj szelvedom amit 25 30 perc alat be is tetek..

Söröztek is közben?  Grin

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető EPE

« Hozzászólás #25181 Dátum: 2008 Február 21, 09:48:32 »

Grin a fo az hogy van tiszta uj szelvedom amit 25 30 perc alat be is tetek..

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #25180 Dátum: 2008 Február 21, 09:44:09 »

meg fokhagymát  meg szélcsengőt  Wink  ja és tudok egy cigányasszonyt is aki leveszi a rontást Grin

ez így kora reggel durva volt, e! :-))

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #25179 Dátum: 2008 Február 21, 09:43:55 »

ooo hogy a kibaszot kuva kovet meg mama...

Én így jártam majdnem az első Bogarammal...
Rajzás előtt éjszaka még szereltem, meg ragasztottam be az uccsó belső szőnyegeket, hogy másnapra készen legyen... (előtte egy héttel hoztam el a fényezőtől...)
Aztán az M1-en, az Etap Hotelnél kaptam egy követ a szélvédőmre, az egyik Klubtárstól.... Usgyi be Budaörsre, 15 perc alatt maradék üveg eltávolítása, új szélvédő be és még így is alig maradtam le a többiektől...
Sajna evvan! Néha nagyon bezsól a sors... aztán majdcsak elmúlik a 7 szűk esztendő is... Wink

Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #25178 Dátum: 2008 Február 21, 09:34:58 »

nem kéne betenned a garázsba paprikát?
meg fokhagymát  meg szélcsengőt  Wink  ja és tudok egy cigányasszonyt is aki leveszi a rontást Grin

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #25177 Dátum: 2008 Február 21, 09:27:23 »

nem kéne betenned a garázsba paprikát?

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető EPE

« Hozzászólás #25176 Dátum: 2008 Február 21, 08:45:41 »

ugylatom a peh koveti minden leptemet..
 reggel mentem a kulvarosba muszakira.. erre a polusz mogot patan a koo a szelvedobe darabokra reped ..
 szerencsere voltam egy kisero kolegaval az is egy kocsival...
 ugyhogy elmaradt holnapra a muszaki.
 el kellet meni a varos masik felebe cserelni szelvedot.
 akor volt a pincebe egy szelvedom vetuk azt hogy na tegyuk be..
odaerunk erre azt mondjak hogy ha az nem joome kisebb.
 erre az egyik munkas elovesz a szekrenye hata mogul egy tiszta uj szelvedot ami nem torik csak reped  mivel reteges.
kifizettem a mukit es meg adtam is borra valot hogy egy felora alat let brendnyuuu szelvedom..
 hat szoval megoldodot de ki a fasznak kellet ma ez az egesz...12000 forint volt kba szelvedo. plusz a munkadij meg a borra valo. kepek kesobb. azaz este.

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #25175 Dátum: 2008 Február 21, 06:50:08 »

hehe  Grin én szembejöhetek veled az utcán, ha végre elkészül a lili Wink Grin

Na jó, de a Tiéd Szutyuki lila, nem??? Az azért kcsit más.... no jó, azért még lehetsz egy kicsit az ikertesóm... Tongue Cool Grin

Nem elérhető abes

« Hozzászólás #25174 Dátum: 2008 Február 20, 21:48:27 »

Hallot már valaki olyanról, hogy Ae Hepolite henger dugó szett bogárhoz??? Valami angol gyártó taiwan-i terméke lehet! Minősége??

Süni esetleg tud róla nyilatkozni, Fordba pakolják elég sűrűn. Angol cucc asszem Smiley
Robpanzer
« Hozzászólás #25173 Dátum: 2008 Február 20, 21:37:27 »

Nem, nem! Nem akarok egyen-színt!! Nem tehetek róla, inkább ez tetszik, nekem....ha nem jön velem szemben az utcán, tucatszámra...
EZ a mostani is a Ssangyong terepjárók gyári színe, de azokból sincs azért rengeteg...

Ja és a rgim nagyon tetszett ADAC narancssárgán is... Grin

hehe  Grin én szembejöhetek veled az utcán, ha végre elkészül a lili Wink Grin
matchbox
« Hozzászólás #25172 Dátum: 2008 Február 20, 18:46:43 »

Több mint 500 km - 2 tankolás - enyhe téli körülmények között: VAN értelme a termosztátnak!
(Persze csak akkor, ha a kapcsolódó rudazatok/visszahúzó-rúgó/terelőlapok sem hiányoznak.)
A fogyasztásom több mint 1 L/10 km-rel csökkent, a karburátor gyári fúvókákkal kifogástalanul működik (korábban nagyobb üresjárati fúvóka kellett, hogy fulladásmentesen araszoljak reggelente a városban) és hamarabb eléri a moci az üzemmeleg állapotot.
Szóval, télen is bogarazók itt a keleti végeken, keressétek Merki Pistát Nyíregyhházán, 5000 HUF-ért jó állapotú, bontott német cuccot ad - beszereléssel együtt!
 Smiley
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #25171 Dátum: 2008 Február 20, 16:13:29 »

padlizsán, ametiszt.... Undecided

normális színben nem gondolkodsz? fekete, fehér, kék, sárga, piros, zöld... minek ez a flanc??  Wink Grin Grin

Nem, nem! Nem akarok egyen-színt!! Nem tehetek róla, inkább ez tetszik, nekem....ha nem jön velem szemben az utcán, tucatszámra...
EZ a mostani is a Ssangyong terepjárók gyári színe, de azokból sincs azért rengeteg...

Ja és a rgim nagyon tetszett ADAC narancssárgán is... Grin

Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #25170 Dátum: 2008 Február 20, 16:11:15 »

Köszi! Wink

Volt még egy szín, ami nagyon tetszett... majdnem oylan színű lett az előző Boagarm, amikor átfényeztettem: ametiszt.....
Majd meglátom... Grin

padlizsán, ametiszt.... Undecided

normális színben nem gondolkodsz? fekete, fehér, kék, sárga, piros, zöld... minek ez a flanc??  Wink Grin Grin
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #25169 Dátum: 2008 Február 20, 16:02:31 »

tényleg nem.  Undecided
ha gonosz lennék aszondanám: perszehogynem, mert buflák.  Evil de nem mondom.  Wink

szerintem maradjon padlizsánszínű, mert azt már úgy megszoktuk!!  Cheesy  másban meg sem ismernélek!!  Grin

Köszi! Wink

Volt még egy szín, ami nagyon tetszett... majdnem oylan színű lett az előző Boagarm, amikor átfényeztettem: ametiszt.....
Majd meglátom... Grin

Nem elérhető Melák

Tel:06-30-921-91-36

« Hozzászólás #25168 Dátum: 2008 Február 20, 15:58:01 »

kész let a járgányom ma lefeényeztem és öszeraktam minimális költséggel de kurva sok meloval,de az a lényeg hogy kész ,most már jöhetnek a találkozok ,és aki mellé most beálok felirom a rendszámát Grin

Farkas Andris

Ja ,du siehst es gut....das ist nicht mehr 45PS
Nem elérhető BlackPsenior

« Hozzászólás #25167 Dátum: 2008 Február 20, 15:49:53 »

Csináltam egy képet Öcsisajt nózijáról:
(hát nem egy szépségdíjas most...)

tényleg nem.  Undecided
ha gonosz lennék aszondanám: perszehogynem, mert buflák.  Evil de nem mondom.  Wink

szerintem maradjon padlizsánszínű, mert azt már úgy megszoktuk!!  Cheesy  másban meg sem ismernélek!!  Grin
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #25166 Dátum: 2008 Február 20, 15:36:44 »

ha egy darabig ilyen marad, találj ki oda valami design-t Smiley  matricából, fóliából (bár nem tudom az mennyi lenne)
mondjuk mintha egy ütközéstől odaomlott volna pár darab tégla  Grin Grin Evil

Leendő Kolléga úr! Ne szemtelenkedjen!! Wink
NEKEM legalább van közlekedés-képes Bogaram! Tongue Grin

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #25165 Dátum: 2008 Február 20, 15:35:42 »

Viccnek szántam... Wink

Marad ez a színe? Inkább valami gyári színt kellene fújni rá, nem?

Szerintem marad a szín, mert ez már valahogy hozzámnőtt...
Csak legfeljebb nem metál, mert ez még drágább lenne... most egy 200 eFt-os ajánlatom van...kompletten...

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #25164 Dátum: 2008 Február 20, 15:23:58 »

Szerinted??? Tongue Grin
Ez csak még az alapozó, tehát a felület még eléggé rücskös...Nem akarok rat style-t... Roll Eyes (bár, még ki tudja.... Undecided )
ha egy darabig ilyen marad, találj ki oda valami design-t Smiley  matricából, fóliából (bár nem tudom az mennyi lenne)
mondjuk mintha egy ütközéstől odaomlott volna pár darab tégla  Grin Grin Evil
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #25163 Dátum: 2008 Február 20, 15:15:50 »

Szerinted??? Tongue Grin
Ez csak még az alapozó, tehát a felület még eléggé rücskös...Nem akarok rat style-t... Roll Eyes (bár, még ki tudja.... Undecided )
Viccnek szántam... Wink

Marad ez a színe? Inkább valami gyári színt kellene fújni rá, nem?

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #25162 Dátum: 2008 Február 20, 15:09:35 »

Miért nem fújod le matt szürkére az egész ótót??? Ha már úgyis festeni kellene, rajzásra tuti lenne!!

Szerinted??? Tongue Grin

Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #25161 Dátum: 2008 Február 20, 15:05:51 »

Miért nem fújod le matt szürkére az egész ótót??? Ha már úgyis festeni kellene, rajzásra tuti lenne!!

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető brez

http://vbk.at.hu/

« Hozzászólás #25160 Dátum: 2008 Február 20, 14:51:24 »

Hallot már valaki olyanról, hogy Ae Hepolite henger dugó szett bogárhoz??? Valami angol gyártó taiwan-i terméke lehet! Minősége??

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #25159 Dátum: 2008 Február 20, 13:40:06 »

[a csatolmányt egy admin törölte]

Oldalak: 1 ... 1381 1382 1383 1384 1385 [1386] 1387 1388 1389 1390 1391 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: