www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 21, 15:22:35

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921219 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1293 1294 1295 1296 1297 [1298] 1299 1300 1301 1302 1303 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13231232 alkalommal)
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #28716 Dátum: 2008 Június 12, 15:47:23 »

Arra ne vegyél mérget,hogy egy óra alatt megvan.Ha mindent leforrasztasz,a sarukat szétnyillás elleni kupakokkal tolod,ha van bent okosság (riasztó,+műszerek,etc.)akkor az jó pár nap sk.is.
igyvan!
+minden szar általána vagy javitani kell(foglalat,kapcsolok,motor(ablaktörklö)
azért még aki ezt csinálja nap mint nap 2-3nap tuti ha már kész a köteg

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #28715 Dátum: 2008 Június 12, 15:46:08 »

zsíííííííííííííír.   

minden oké eddig ?

a kipuffon gondolkodtam,hoyg fog ez összejönnia hőcserélővel ? nicns rajta az a csöcs, amibe a turbina fújja a levegőt. azt vágjam le a régiről, és vigyem át ?
ja
azt meodjuk máshogy

WEBshop
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető Funk

« Hozzászólás #28714 Dátum: 2008 Június 12, 15:42:56 »

Tudom, hogy nem olyan rettenet nehéz, hozzáértönek 1 óra kb, de nem kivánok zárlatot. Persze házhoz megyek.
Arra ne vegyél mérget,hogy egy óra alatt megvan.Ha mindent leforrasztasz,a sarukat szétnyillás elleni kupakokkal tolod,ha van bent okosság (riasztó,+műszerek,etc.)akkor az jó pár nap sk.is.
Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #28713 Dátum: 2008 Június 12, 15:35:40 »

ja fél oldalt a már fent a hengerfej is
másik oldal még csak össze van csiszolva meg dugattyú kiállást néztem! Wink

zsíííííííííííííír.   

minden oké eddig ?

a kipuffon gondolkodtam,hoyg fog ez összejönnia hőcserélővel ? nicns rajta az a csöcs, amibe a turbina fújja a levegőt. azt vágjam le a régiről, és vigyem át ?
« Utoljára szerkesztve: 2008 Június 12, 15:38:14 írta Mákos »

VW 1300
BMW 525i e34 touring

...az egyik általában működik : ))
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #28712 Dátum: 2008 Június 12, 15:31:49 »

megtaláltad a cuccokat?

ja fél oldalt a már fent a hengerfej is
másik oldal még csak össze van csiszolva meg dugattyú kiállást néztem! Wink

WEBshop
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #28711 Dátum: 2008 Június 12, 15:30:14 »

mi elválaljuk csak kéne lámpa sárvédö, azt ami benen van köteg azt hadjuk mert az kukába jó max!

megtaláltad a cuccokat?

VW 1300
BMW 525i e34 touring

...az egyik általában működik : ))
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #28710 Dátum: 2008 Június 12, 15:28:05 »

nem szmb, mert egyszerüen szakemberre biznám:

Ki az (hivatalos is jo) aki megcsinálná bogaram elektronikáját? (Hátsó kábelköteg megvan, a biztositéktábla körül kell nullábol megcsinálni)
Egy szakit tudtam de nem érem el...

Tudom, hogy nem olyan rettenet nehéz, hozzáértönek 1 óra kb, de nem kivánok zárlatot. Persze házhoz megyek.
mi elválaljuk csak kéne lámpa sárvédö, azt ami benen van köteg azt hadjuk mert az kukába jó max!

WEBshop
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #28709 Dátum: 2008 Június 12, 15:24:38 »

Ki az (hivatalos is jo) aki megcsinálná bogaram elektronikáját? (Hátsó kábelköteg megvan, a biztositéktábla körül kell nullábol megcsinálni)

Beszelj Meggyesi Balazzsal (bogarszerelo), az o kornyeken (XI ker?) van egy oreg szaki, aki olcso penzer' csinalja nagyon jol az elektromos szereleseket.
Megyo szama: +363nulla944ketto726
(XI. ker alja, XXII ker teteje korul vhol)

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető gyiik

borzasztó-Bogár és Citroën

« Hozzászólás #28708 Dátum: 2008 Június 12, 14:49:00 »

Nem elérhető Funk

« Hozzászólás #28707 Dátum: 2008 Június 12, 14:13:48 »

Lengéscsillapítót kiszeded, és ha kézzel könnyen, kis ellenállással össze tudod nyomni, meg széthúzni, akkor rossz.

De miért nem írtad le azt, amit nekem privátban?

Szóval, kedves buflákos kollégák, hogyisvanaz, ha bukkanó után oldalirányban leng az autó?
Egy pompás 03-as nyílván nem viselkedik így.
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #28706 Dátum: 2008 Június 12, 13:36:53 »

az, 1302-es a jó k*rva anyját!!
minde szir-szar szilent meg gömbfej már cserélve volt
lehet lengéscsillapító gond?
azt hogy lehet kitalálni, hogy melyik kaka, ha nincs olajfolyás egyikből sem?
Szerintem nézd meg a kirmányösszekötő gömbcsuklóját, az szokott ilyet okozni, illetve szilenteket hasonlók. Markold meg a kerék két szélét, és rángasd, hogy kottyanik-e valami.

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #28705 Dátum: 2008 Június 12, 13:22:59 »

Ötletek? Másnak nem füstös a bogara?
Kőzetgyapot? -> 5let
Nem elérhető Süsü

« Hozzászólás #28704 Dátum: 2008 Június 12, 13:21:32 »

pur habra
felejtős, kötéskor savasodik és marja a lemezt

GNX-967
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #28703 Dátum: 2008 Június 12, 13:07:05 »

ez az én véleményem és segítő szándékkal írtam (gyíkok kedvéért én ezt nem nevezem ugatásnak)
Miért lenne az???

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Bill

« Hozzászólás #28702 Dátum: 2008 Június 12, 13:01:53 »

Szóval, kedves buflákos kollégák, hogyisvanaz, ha bukkanó után oldalirányban leng az autó?
ez most mi? mik a tünetek, hogyan "leng" oldal irányba?

szerintem, ha kormány lengéscsillapító szar akkor a gödröknél ki akarja csavarni a kezedből a kormánykereket, ha a lengéscsillapító szar, akkor nem tartja az úton a kereket és pattog (kagylóskopás a gumin) esetleg úgy elenőrízheted, hogy lenyomod egy hirtelen (vagy akár nem hirtelen) mozdulattal az autó elejét és ha egy-két lengés után nem áll meg a mozgás akkor szar a lengéscsillapító, én azért nem csak elől kereskednék, hiszen a bogár legnehezebb része hátul van ezért szerintem egy hátsó lengéscsillapító hiba is okozhatja a nagyobb tömeg bemozdulása miatt.

a 60ezer km pedig pont azt jelenti ezeken az utakon, hogy csereérett

ez az én véleményem és segítő szándékkal írtam (gyíkok kedvéért én ezt nem nevezem ugatásnak)
« Utoljára szerkesztve: 2008 Június 12, 13:05:21 írta Bill »
Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #28701 Dátum: 2008 Június 12, 11:23:49 »

Az 1302 külső jegyeiben csak az A oszloptól előre mutálódott.
A másikról nem írok semmit, mert megint lázadás lenne a kisebbségnél.  Evil

én a B oszloptól cserélném az orrát  Grin

bocsi

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #28700 Dátum: 2008 Június 12, 11:13:38 »

Tök mindegy melyik oldalon rossz a lengéscsillapító, mert az párban szokás/illik/kell cserélni.
Ha tényleg tudni akarod, hogy rossz, akkor meg kell méretni.
Mivel a hitvány pálcika futómű van benne, ezért nem egyszerű a kézzel húzogatós módszer.  Evil

én a B oszloptól cserélném az orrát  Grin

bocsi

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Balage

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #28699 Dátum: 2008 Június 12, 11:01:47 »

Tök mindegy melyik oldalon rossz a lengéscsillapító, mert az párban szokás/illik/kell cserélni.
Ha tényleg tudni akarod, hogy rossz, akkor meg kell méretni.
Mivel a hitvány pálcika futómű van benne, ezért nem egyszerű a kézzel húzogatós módszer.  Evil

1971     VW 1300 GT-L
1999     Piaggio Liberty 50 2T
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #28698 Dátum: 2008 Június 12, 10:50:32 »

Lengéscsillapítót kiszeded, és ha kézzel könnyen, kis ellenállással össze tudod nyomni, meg széthúzni, akkor rossz.

Nekem is leng, pedig nem buflák. Tipp: Kerékösszetartás, kormánylengéscsilla...(?)

Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #28697 Dátum: 2008 Június 12, 10:27:27 »

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #28696 Dátum: 2008 Június 12, 10:02:59 »

Azt még nemtom, hogy mivel oldjam meg, régi vízvezeték szigetelésre gondoltam, vagy pur habra (az utóbbit nem telibe, hanem egy vékony zárórétegben)

eredetileg is valami purhab szerű trutymó van ott.
csak vigyázni kell, hogy ne tömd tele, mert megdagad, oszt szétfeszegeti a bódét.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető luftsick

« Hozzászólás #28695 Dátum: 2008 Június 12, 09:21:13 »

Mi a fenétől lehet az, hogy szinte mindig jön be az utastérbe ilyen olajos-kipufogógázas, büdös, nyomasztó "illat"?
Eddig a fűtésre gyanakodtam, de jelenleg le van szedve hátul is a két cső a kutyaházról, alul is a kettő a hőcserélőkről, a hőcserélők zárva vannak, a kaszniba bejövő 2 fűtéscső be van tömve.
De így is szinte ahogy beindítom a motort, jön be a szag. Na nem olyan nagyon erősnek kell elgondoloni, de azért érezni. Arra pont elég, hogy a lehúzott ablakon kiszippantani a friss levegőre jól esik. Nemtom mitől lehet.
És az a gyanus, hogy ez csak a "bódécsere" óta van. Kipufogó nem lyukas, legalábbis nem látszik rajta lyuk, kifújás, nemrég hegesztgettem meg. Meg amúgyis, úgy érzem, mintha nem kintről jönne be a szag.
Kajak arra gondolok most már, hogy a motorból a levegő nem tud esetleg bejönni a kasznin át, hátul a motortérben két oldalt a fedél alatt, a rács alatt, ahol a kábelköteg is megy? És ott a bejön a tetőkárpiton át a szag. Erre tudok már csak gondolni......emlékszem, hogy az bevolt tömve szivaccsal, szarakodtam is mire kiszedtem onnan a szétporladt szivacsdarabokat...lehet nem véletlenül voltak ott.
Másra már nem tudok gondolni, hogy a fűtésen kivül hol jöhet be még.
A motor körüli gumitömítésem az hiányzik......dehát nem, hinném, hogy ez ekkora galibát okozna...bár kitudja.

Jól sejted a jelenség okát! Vissza kell tömni a szigetelést a kábelköteg és a másik oldal alagútjába, akkor meg fog szűnni.
Nekem az oválnál nincs fent fűtéscső a hőcserélő, és a kasztni között, és remekjó fűtésem van benne... Akkor csinálja leginkább, ha lehúzod az ablakot, vagy kinyitod a tetőt. Nekem az a szerencsém, hogy csak tiszta meleg levegő jön, de nagyon. Én is vissza akarom tömni a szigetelést.
Azt még nemtom, hogy mivel oldjam meg, régi vízvezeték szigetelésre gondoltam, vagy pur habra (az utóbbit nem telibe, hanem egy vékony zárórétegben)
Nem elérhető tazoli49

« Hozzászólás #28694 Dátum: 2008 Június 12, 08:52:41 »

Mi a fenétől lehet az....

Nekem volt. Mikor csak a turbinaházról volt leszedve a két cső, viszont alul a hőcserélőről meg nem. Égett bakelitszag volt. De aztán megcseréltem, és a turházra vissza a csövek, viszont a hőcserélőről meg leakasztottam. Így most zsír.

Amikor csak a turbinaházról volt leakasztva akkor oylan szagot eregetet a motor, hogy mikor leálltam még hátul fél méteres körben is lehetett érezni azt a szúrós szagú vackot.
« Utoljára szerkesztve: 2008 Június 12, 08:54:51 írta nakivagyok »
Nem elérhető ESZ-764

Samu 66

« Hozzászólás #28693 Dátum: 2008 Június 12, 08:00:18 »

2elsö doblemez,belsötér,csomagtér belül +alvázvédeelm viasz és már300
meg ha nem átlagos minőségü anyaggal dolgozik akkor belecsúszik a 400-450-be is, ezt biztosan állítom, de a minőséget mindig is meg kellet fizetni

matchbox
« Hozzászólás #28692 Dátum: 2008 Június 12, 05:45:20 »

Mi a fenétől lehet az, hogy szinte mindig jön be az utastérbe ilyen olajos-kipufogógázas, büdös, nyomasztó "illat"?
Eddig a fűtésre gyanakodtam, de jelenleg le van szedve hátul is a két cső a kutyaházról, alul is a kettő a hőcserélőkről, a hőcserélők zárva vannak, a kaszniba bejövő 2 fűtéscső be van tömve.
De így is szinte ahogy beindítom a motort, jön be a szag. Na nem olyan nagyon erősnek kell elgondoloni, de azért érezni. Arra pont elég, hogy a lehúzott ablakon kiszippantani a friss levegőre jól esik. Nemtom mitől lehet.
És az a gyanus, hogy ez csak a "bódécsere" óta van. Kipufogó nem lyukas, legalábbis nem látszik rajta lyuk, kifújás, nemrég hegesztgettem meg. Meg amúgyis, úgy érzem, mintha nem kintről jönne be a szag.
Kajak arra gondolok most már, hogy a motorból a levegő nem tud esetleg bejönni a kasznin át, hátul a motortérben két oldalt a fedél alatt, a rács alatt, ahol a kábelköteg is megy? És ott a bejön a tetőkárpiton át a szag. Erre tudok már csak gondolni......emlékszem, hogy az bevolt tömve szivaccsal, szarakodtam is mire kiszedtem onnan a szétporladt szivacsdarabokat...lehet nem véletlenül voltak ott.
A motor körüli gumitömítésem az hiányzik......dehát nem, hinném, hogy ez ekkora galibát okozna...bár kitudja.

bogid hátulján volt-e vajon olyan átalakítás, amely megváltoztathatta a levegőáramlást?

Nem elérhető SiD

« Hozzászólás #28691 Dátum: 2008 Június 12, 01:47:01 »

lehet, azokat a szivacsokat nem kellett volna kiszedni!  Evil

1963 VW1200 DeLuxe
Nem elérhető Skodi

« Hozzászólás #28690 Dátum: 2008 Június 12, 01:16:21 »

VW 1200 de luxe   1961/1965    Miskolc
www.veteranmiskolc.gportal.hu
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #28689 Dátum: 2008 Június 11, 19:03:29 »

elmész hatás mérésre!
vagy szétszed kivesz és meglát

WEBshop
www.retroautoklub.hu
matchbox
« Hozzászólás #28688 Dátum: 2008 Június 11, 18:59:20 »

ez acigi ha 02es v 03as van!
6öszekotö 2talpas 3gáló 6sziléent
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #28687 Dátum: 2008 Június 11, 18:50:09 »

A fényezőm 15-ért vállalja be a kisebb darabokat, és 20 körül a nagyobbakat (tető, csomitető).
Szóval:
Csomitető 20
sárvédők 4x15=60
ajtók 2x15=30
oldalak 2x15=30
mocitető = 15
köténylemez, körités 15
tető 25
--------------------------
Szóval ez kb 200... + persze a lakatos munka, új kéderek, etc  Wink

Én is most fényeztetem az autóm, ha gondolod megnézheted mikor kész (remélem hogy ez hétvégét jelenti), ha tetszik akkor ajánlom  Smiley.
2elsö doblemez,belsötér,csomagtér belül +alvázvédeelm viasz és már300

WEBshop
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #28686 Dátum: 2008 Június 11, 18:48:25 »

belibeg az öreglány eleje egy-egy bukkanó után
most voltam gumisnál: szálszakadásnak nyoma sincs, szépen futnak (thx slavia919!)
lengéscsillapítóra tippelek - bár alig 60.000 km-rel ezelőtt cseréltem 2004-ben (olajos Kayaba); megjegyzem, olajfolyás nincs rajta, az autó egyébként szépen kormányozható, kormányműnek nincs holtjátéka a kormányt nem rázza
első lengéscsillapító csere?
 Huh
ez acigi ha 02es v 03as van!
6öszekotö 2talpas 3gáló 6sziléent

WEBshop
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #28685 Dátum: 2008 Június 11, 18:29:42 »

Én is most fényeztetem az autóm, ha gondolod megnézheted mikor kész (remélem hogy ez hétvégét jelenti), ha tetszik akkor ajánlom  Smiley.
A színe a kobaltkék marad?

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető bokonon

« Hozzászólás #28684 Dátum: 2008 Június 11, 17:38:56 »

Teljesen igazatok van.....én most jártam körbe a fényezőket,és 300alatt csak egy volt,arra azt mondták hogy olyan is...hétvégi autónak csinálom,eddig sem spóroltam semmin,a fényezésen már nem fogok....
De ha ezzel kéne járnom minden nap valszeg én is teddyznék....
Asszony a golffal neki tolatott egy tűzcsaknap,és azt mondta a festő,h 15000,- egy elem mindenestül...bogáron mondjuk van 14,legyen 15 akkor is csak 225e nél vagyunk...... Tongue

A fényezőm 15-ért vállalja be a kisebb darabokat, és 20 körül a nagyobbakat (tető, csomitető).
Szóval:
Csomitető 20
sárvédők 4x15=60
ajtók 2x15=30
oldalak 2x15=30
mocitető = 15
köténylemez, körités 15
tető 25
--------------------------
Szóval ez kb 200... + persze a lakatos munka, új kéderek, etc  Wink

Nem elérhető GeRGelu:

« Hozzászólás #28683 Dátum: 2008 Június 11, 17:37:44 »

most voltam gumisnál: szálszakadásnak nyoma sincs, szépen futnak (thx slavia919!)
lengéscsillapítóra tippelek - bár alig 60.000 km-rel ezelőtt cseréltem 2004-ben (olajos Kayaba); megjegyzem, olajfolyás nincs rajta, az autó egyébként szépen kormányozható, kormányműnek nincs holtjátéka a kormányt nem rázza
 Huh
Vagy nagytakaritas  Grin
Marmint a fejetol buzlo halnal, es akkor talan egyszer jobb utak is lennenek...

Vintage Volkswagens: Always and Everywhere!
matchbox
« Hozzászólás #28682 Dátum: 2008 Június 11, 17:25:31 »

Huh
matchbox
« Hozzászólás #28681 Dátum: 2008 Június 11, 17:22:10 »

<beszúrt kép törölve>
igényes!
 Shocked
Nem elérhető Strano

Mana mou Ellas

« Hozzászólás #28680 Dátum: 2008 Június 11, 16:35:38 »

Teddyzni lehet igényesen is, de az nem egy nap alatt készül el.
A hitetlenkedőknek ajánlom ezt a képtárat:
http://www.flickr.com/photos/gumby_mac72/sets/72157594263767214/

Na, most megdőltem. Ez remek.
Igaz, én nem dogoztam alá.

Ha te szólsz Istenhez, az imádság. Ha ő szól hozzád, az skizofrénia...
Nem elérhető Strano

Mana mou Ellas

« Hozzászólás #28679 Dátum: 2008 Június 11, 16:26:30 »

Nezek is mert valahogy amikor eloszor lattad nem ezt mondtad mar a mienkrol.
Akkor nem lett volna visszas mert ez a te velemenyed es azt tiszteletben tartjuk de most mar nagyon is az.
De en inkabb nem mondok semmit a kocsinkrol hanem akkor mar butan nezek es mosolygok is...... Grin Wink

Grin

Ha te szólsz Istenhez, az imádság. Ha ő szól hozzád, az skizofrénia...
Nem elérhető SiD

« Hozzászólás #28678 Dátum: 2008 Június 11, 16:25:28 »

1963 VW1200 DeLuxe
Nem elérhető SiD

« Hozzászólás #28677 Dátum: 2008 Június 11, 16:23:39 »

Teddyzni lehet igényesen is, de az nem egy nap alatt készül el.
A hitetlenkedőknek ajánlom ezt a képtárat:
http://www.flickr.com/photos/gumby_mac72/sets/72157594263767214/

1963 VW1200 DeLuxe
Oldalak: 1 ... 1293 1294 1295 1296 1297 [1298] 1299 1300 1301 1302 1303 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: