www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 27, 15:38:04

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921223 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1456 1457 1458 1459 1460 [1461] 1462 1463 1464 1465 1466 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13328233 alkalommal)
Nem elérhető Funk

« Hozzászólás #22199 Dátum: 2007 December 06, 11:39:55 »

Meg üresben akár 1-2 centit, vagy többet is előre gurítja az autót Shocked
Végre egy sokat próbált sorstárs. Grin
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #22198 Dátum: 2007 December 06, 11:36:00 »

Hangoknál azt is figyelembe kéne venni,hogy itt a hideg.Ha a váltóban őskövület olaj van (nem igen szokás cserélni,mert feltölteni rémálom jellegű),akkor amíg az reggel "meg nem törik" a fagyban,igen érdekes hangok kiséretében még a váltókart is rázza mint az állat.
Meg üresben akár 1-2 centit, vagy többet is előre gurítja az autót Shocked

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #22197 Dátum: 2007 December 06, 11:35:00 »

nálam is fék kérdés. az mitől lehet, hogy egyre rövidül a fékpedál útja és a végén már folyamatosan fog? ha alányúlok a pedálnak és felhúzom, megint lent fog, majd kicsit feljebb, megint feljebb és már ismét folyton fog. valami visszahúzó rugó? jah igen, a busznál. elöl tárcsafék
Akkor a tárcsafék automata utánállítója szaraxik nem? Huh

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #22196 Dátum: 2007 December 06, 11:33:57 »

Mitől lehet az, hogy akármennyire is kicsire (surlódósra) állítom a fékpofákat, mindig túl nagy az útja a fékpedálnak? Holtjáték a tolórúdnál, kb. 1 mm, az nem sok. Nem levegős a rendszer, le is légtelenítettem pár párszor, nem is rúgózik a pedál, a fék is fog, blokkol, csupán annyi a baj, hogy túl lent fog a pedál. Majdhoygnem a padlóig bemegy. Az első pár centin, ahol könyv szerint már blokkolnia kéne, ott mintha nem is nyomná az olajat. Valami a főfékhengerrel lehet. A könyv ilyen hibára valami lábszelep gondot ír....

Valaki járt már így? Kissé zavaró, hogy túl mélyen fog a pedál, egyrészt a rekacióidőt is növeli, másrészt, meg amikor a féket nyomom a lábam már majdhozzáér a gázpedálhoz is....nem a legjobb....
nEkem is ilyen volt a dolog, cderéltem betéteket, most jobb, de gíy is vab vagy 6 cm a pedálnál. A szerelő nem tudott rá mit mondani..

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #22195 Dátum: 2007 December 06, 11:33:22 »

nálam is fék kérdés. az mitől lehet, hogy egyre rövidül a fékpedál útja és a végén már folyamatosan fog? ha alányúlok a pedálnak és felhúzom, megint lent fog, majd kicsit feljebb, megint feljebb és már ismét folyton fog. valami visszahúzó rugó? jah igen, a busznál. elöl tárcsafék

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Funk

« Hozzászólás #22194 Dátum: 2007 December 06, 11:33:11 »

Mitől lehet az, hogy akármennyire is kicsire (surlódósra) állítom a fékpofákat, mindig túl nagy az útja a fékpedálnak? Holtjáték a tolórúdnál, kb. 1 mm, az nem sok. Nem levegős a rendszer, le is légtelenítettem pár párszor, nem is rúgózik a pedál, a fék is fog, blokkol, csupán annyi a baj, hogy túl lent fog a pedál. Majdhoygnem a padlóig bemegy. Az első pár centin, ahol könyv szerint már blokkolnia kéne, ott mintha nem is nyomná az olajat. Valami a főfékhengerrel lehet. A könyv ilyen hibára valami lábszelep gondot ír....

Valaki járt már így? Kissé zavaró, hogy túl mélyen fog a pedál, egyrészt a rekacióidőt is növeli, másrészt, meg amikor a féket nyomom a lábam már majdhozzáér a gázpedálhoz is....nem a legjobb....

A kézifék jól van beállítva,nem túl fönt fog?Nekem volt hogy csak az elsők fogtak,a hátsó alig,mély pedálnál.Ha tudod állitsd 2-3 ricnisre.
Nem elérhető Skodi

« Hozzászólás #22193 Dátum: 2007 December 06, 11:25:43 »

VW 1200 de luxe   1961/1965    Miskolc
www.veteranmiskolc.gportal.hu
Nem elérhető Funk

« Hozzászólás #22192 Dátum: 2007 December 06, 11:25:04 »

Hangoknál azt is figyelembe kéne venni,hogy itt a hideg.Ha a váltóban őskövület olaj van (nem igen szokás cserélni,mert feltölteni rémálom jellegű),akkor amíg az reggel "meg nem törik" a fagyban,igen érdekes hangok kiséretében még a váltókart is rázza mint az állat.
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #22191 Dátum: 2007 December 06, 10:23:55 »

ez a hang tipikus nyelestengelycsapágy hibára utal Grin

Ha már váltó:
Erősebb motorféknél (esetleg jól kihúzatott váltásoknál) kinyomócsapágy-szerű hangok mitől lehetnek? Egyébként nem zajos nagyon.

VW Beetle - the original since 1938
Nem elérhető ESZ-764

Samu 66

« Hozzászólás #22190 Dátum: 2007 December 06, 08:03:41 »

Indítás:"tudüdüdü-"  Most röffenik be->"drenn-drenn-drenn-drenn-drenn-....-..."
És ilyen a hang alatta:"csrrr-krrrr-grrrrkkk-zzzzzrrrrrr-ccscscscscsrrrr-krrrrrr-....."

Na? Most se? Undecided

Wink
ez a hang tipikus nyelestengelycsapágy hibára utal Grin

1303LS
« Hozzászólás #22189 Dátum: 2007 December 06, 07:32:13 »

hamár szóbakerült agépmunka, én iskérdeznék párat:

Első körben a blokk és főtengely gépmukája lesz megcsinálva, itt mire kell figyelni ? MEkkorára érdemes csináltatni a csapágyhézagokat ? A gyári kopáshatár 0,19 mm. Szóval, ha azt mondom nekik, hogy a gyári értéktartomány közepére illesszék, az úgy jó ? NEm akarok túl "vékony"  olajjal járni  (, mert az drága:) Smiley  Régebbe írt stunt a  vezérműtenegly vállas csapágyűról,hogy érdemes oylat betenni, ami mindét blokkfélre támaszkodik. Ez valami speciális cspágy, vagy könnyen beszerezhető ? Erről van szó ? (a lap alján http://www.aircooledtech.com/cam_clearances/).

Az hézagolókat külön kell megvenni, vagy adja gépműhely, vagy tőmítésgarnitúrában van benne ?

köszi
Gépmunkánál, ha teheted kérd, hogy összerakás előtt mutassák meg neked a méreteket ( ott előtted mérje és mutassa mi mennyi ) nem bizalmatlanság, csak a saját megnyugtatásodra. Hézagot kérd 7-8 század alá azzal nem lesz gondod, 5századot SZVSZ úgysem fogják tudni tatani.  Grin
1303LS
« Hozzászólás #22188 Dátum: 2007 December 06, 07:25:05 »

Általános szerelőnél volt. Most mentem ki, és megnéztem, olyan 0,5 centit kotyog max, ahol fogom ... Beszéltem a szerelővel, azt mondta, ki kell cserélni a támcsapágyakat  Huh

Ha eddig nem kotyogott akkor kifelejtette a lendkerék alól a hézagolókat szimmering cserekor.
Ez esetben kihézagolva még jó sokat fog menni a motor feltételezhetően, mert a csapágykopások visszakerülnek a helyükre.
Ha előtte is lógott a főtengely időlegesen akkor is megoldás a hézagolás a lendkerék felől, de ilyenkor kétes a további futásteljesítmény, mivel a csapágy kopásai picit arrébb csúsznak. Lehet, hogy érthető amit írok?  Roll Eyes
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #22187 Dátum: 2007 December 06, 00:22:37 »

egy tartományt ad meg gyárilag, h ajól emlékszem pl az egyes főtengelycsapágynál 0,04-0,1 mm, a kettesnél 0,04-0,09 mm stb. 
Szerintem inkább a szorosabb érték kellene. Hidd el, úgy kalkulálták azt anno, hogy jó legyen, és az akkori olajok a mostaniakhoz képest sehol nem voltak. Esetleg óvatosabb bejáratást igényel majd a motor.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #22186 Dátum: 2007 December 06, 00:20:03 »

Ezt szerintem holnap, amikor a nagyokosok is fent lesznek... Én ragaszkodnék a gyári alap illesztéshez.

egy tartományt ad meg gyárilag, h ajól emlékszem pl az egyes főtengelycsapágynál 0,04-0,1 mm, a kettesnél 0,04-0,09 mm stb. 

VW 1300
BMW 525i e34 touring

...az egyik általában működik : ))
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #22185 Dátum: 2007 December 06, 00:07:19 »

Első körben a blokk és főtengely gépmukája lesz megcsinálva, itt mire kell figyelni ? MEkkorára érdemes csináltatni a csapágyhézagokat ? A gyári kopáshatár 0,19 mm. Szóval, ha azt mondom nekik, hogy a gyári értéktartomány közepére illesszék, az úgy jó ? NEm akarok túl "vékony"  olajjal járni  (, mert az drága:) Smiley  Régebbe írt stunt a  vezérműtenegly vállas csapágyűról,hogy érdemes oylat betenni, ami mindét blokkfélre támaszkodik. Ez valami speciális cspágy, vagy könnyen beszerezhető ? Erről van szó ? (a lap alján http://www.aircooledtech.com/cam_clearances/).

Az hézagolókat külön kell megvenni, vagy adja gépműhely, vagy tőmítésgarnitúrában van benne ?

köszi
Ezt szerintem holnap, amikor a nagyokosok is fent lesznek... Én ragaszkodnék a gyári alap illesztéshez.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Moca

'74 VW 1300 (ex), '86 VW Golf MKII

« Hozzászólás #22184 Dátum: 2007 December 06, 00:00:52 »

Hát sokat okosodtam ma este 
Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #22183 Dátum: 2007 December 05, 23:53:38 »

köszi

VW 1300
BMW 525i e34 touring

...az egyik általában működik : ))
Nem elérhető Süsü

« Hozzászólás #22182 Dátum: 2007 December 05, 23:47:57 »

probáltam álitani meg vetem bele 6 mm es kapcsot de csak 30 bol egy megy át szépen tiszta udeg vagyok
Ha kapcsozol mégis akkor, igyekezz a kapcsokat úgy belőni hogy a kárpit rögzítő patentjai is bemenjenek a helyükre.

GNX-967
Nem elérhető BigBen

« Hozzászólás #22181 Dátum: 2007 December 05, 23:45:50 »

Hallanom kellene a hangot! Tongue

Indítás:"tudüdüdü-"  Most röffenik be->"drenn-drenn-drenn-drenn-drenn-....-..."
És ilyen a hang alatta:"csrrr-krrrr-grrrrkkk-zzzzzrrrrrr-ccscscscscsrrrr-krrrrrr-....."

Na? Most se? Undecided

Wink
Nem elérhető WildDaemon

« Hozzászólás #22180 Dátum: 2007 December 05, 23:34:32 »

Most jött el doktorbácsitól és azt nem kellett cserélni... Huh

Hallanom kellene a hangot! Tongue
Nem elérhető BigBen

« Hozzászólás #22179 Dátum: 2007 December 05, 23:28:40 »

Akár kinyomócsapágy is lehet.

Most jött el doktorbácsitól és azt nem kellett cserélni... Huh
Nem elérhető BigBen

« Hozzászólás #22178 Dátum: 2007 December 05, 23:27:45 »

Elkussol...De én én is úgy vettem észre,hogy csak hidegen csinálja...

Sz'al én és a másik énem is Smiley
Nem elérhető WildDaemon

« Hozzászólás #22177 Dátum: 2007 December 05, 23:27:00 »

Akár kinyomócsapágy is lehet.
Nem elérhető BigBen

« Hozzászólás #22176 Dátum: 2007 December 05, 23:25:52 »

Ha kinyomod a kuplungot akkor változik a hang?

Nem elérhető WildDaemon

« Hozzászólás #22175 Dátum: 2007 December 05, 23:23:31 »

meg en azert at uzemanyag pumpa csovenek is csinalnek valamit majd leesik rolla Tongue
Ha jól látom a "kanyarig" van rajta az kb 2,5 cm az elég ! Tongue
Mé kell neked mindent tövig taposnod? Smiley
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #22174 Dátum: 2007 December 05, 23:21:17 »

Ha a főtengelyed nem függőleges hanem vízszintes irányba(előre-hátra) mozog az ki lehet hézagolni a lendkerék alá lehet tenni hézagoló lemezeket ha más baja nincs a motornak az is megoldás, én egy kotyogó motort kihézagoltam és 2 évet jártak vele.

meg en azert at uzemanyag pumpa csovenek is csinalnek valamit majd leesik rolla Tongue

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető WildDaemon

« Hozzászólás #22173 Dátum: 2007 December 05, 23:18:28 »

Hali! Most kicsit betojtam én is...Ez ilyen Bogár vírus ,vagy mi? Az enyémél is alacsony fordulatnál diszkrét fémes-kerregő hang hallatszik a hátsó ülés alól,de csak üresben(nyilván sebességben nincs olyan alacsonyan a fordulat).Olyan,mintha beledobnál egy karórát a turmixgépbe...
De nálam nem lötyög-nem csöpög semmi.

Ha kinyomod a kuplungot akkor változik a hang?
Nem elérhető BigBen

« Hozzászólás #22172 Dátum: 2007 December 05, 23:09:10 »

Enyém is kalapál hidegen pár másodpercig. Meg 1-2 mp-ig még ég az olajlámpám. Meg kicsit hangosabban kalapál valamelyik hajtókarom...
Kábé 6-7 éve...

Üresjáratban a hideg váltó nálam is produkál ilyen hangokat.
Ahogy Holló társunk mondaná: seráfütty..

Akkor jó!Így már nyugodtabban alszom Grin
Nem elérhető WildDaemon

« Hozzászólás #22171 Dátum: 2007 December 05, 23:06:25 »

Általános szerelőnél volt. Most mentem ki, és megnéztem, olyan 0,5 centit kotyog max, ahol fogom ... Beszéltem a szerelővel, azt mondta, ki kell cserélni a támcsapágyakat  Huh

<beszúrt kép törölve>

Ha a főtengelyed nem függőleges hanem vízszintes irányba(előre-hátra) mozog az ki lehet hézagolni a lendkerék alá lehet tenni hézagoló lemezeket ha más baja nincs a motornak az is megoldás, én egy kotyogó motort kihézagoltam és 2 évet jártak vele.

Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #22170 Dátum: 2007 December 05, 23:06:06 »

Hali! Most kicsit betojtam én is...Ez ilyen Bogár vírus ,vagy mi? Az enyémél is alacsony fordulatnál diszkrét fémes-kerregő hang hallatszik a hátsó ülés alól,de csak üresben(nyilván sebességben nincs olyan alacsonyan a fordulat).Olyan,mintha beledobnál egy karórát a turmixgépbe...
Enyém is kalapál hidegen pár másodpercig. Meg 1-2 mp-ig még ég az olajlámpám. Meg kicsit hangosabban kalapál valamelyik hajtókarom...
Kábé 6-7 éve...

Üresjáratban a hideg váltó nálam is produkál ilyen hangokat.
Ahogy Holló társunk mondaná: seráfütty..

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Süsü

« Hozzászólás #22169 Dátum: 2007 December 05, 23:03:25 »

Átmenetileg... Vagyis az elkövetkező problémák nagy része orvosolva lesz. De ha nem akarsz sokat szívni a motor állapota miatt, akkor nézesd át teljesen. Amit az előbb leírtam, az persze a legdurvább forgatókönyv. Wink
szerintem meg úgy a korrekt, meg úgy érdemes.

GNX-967
Nem elérhető BigBen

« Hozzászólás #22168 Dátum: 2007 December 05, 22:59:59 »

Nem elérhető Moca

« Hozzászólás #22167 Dátum: 2007 December 05, 22:52:09 »

nekem is hasonló bajaim voltak a motorommal Sad
hosszabb leállás után indításkor nem úgy indul hogy pár fordulatig hangos a motor és pár másodperc mulva beáll a normális hangra? ilyenre mondták nekem hogy főtengelycsapágyas. használtam továbbra is, de mindig figyeltem. keveset használtam, de még pár hónapig.

Nekem alacsony fordulaton nyomja egyedül  Lips Sealed Hát bírja ki tavaszig, és akkor megműtjük.
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #22166 Dátum: 2007 December 05, 22:43:12 »

Köszi! Így már jobban hangzik a helyzet. Műszakin azért átmegy? (Ez az egyetlen gondja). Mert kevesebb mint 2 hét múlva megy, és pont a legszarabbkor jött elő a para  Nyár elején nekiesünk a szerelővel a motornak. Azért óvatosan tudom használni addig? Alacsony fordulaton hallani ahogy krehál  Lips Sealed
nekem is hasonló bajaim voltak a motorommal Sad
hosszabb leállás után indításkor nem úgy indul hogy pár fordulatig hangos a motor és pár másodperc mulva beáll a normális hangra? ilyenre mondták nekem hogy főtengelycsapágyas. használtam továbbra is, de mindig figyeltem. keveset használtam, de még pár hónapig. Aztán az olajnyomás visszajelző lámpa már egyre többet égett alapjáraton és a végén alacsony fordulaton is már. szereztem egy másik motort, most azzal járok. konklúziót még nem tudom, az eredeti motor még egyben van, pénz hiányzik hozzá egyelőre
Nem elérhető Moca

« Hozzászólás #22165 Dátum: 2007 December 05, 22:36:23 »

Mareszt bombázd kérdésekkel, nála rengeteg bogár megfordult már. Műszakira azért mosd le a motort, mert ilyen szutykosan kötözködni kezdenek. Olajfolyások miatt beszólogathatnak, de átmegy.
Viszont a képet nézegetve egy javaslat: kezdj el félretenni komplet gyertyakábel szettre (Bosch, vagy Beru, nekem az utóbbi van...), egyszer az AC is megér egy megnézést, karbi puccantás sem árt... Mert ahogyan nézem, nem volt sűrűn piszkálva a motor (mondjuk nem is kell, csak ha muszáj), és bizony nekem amikor öcsém gatyába rántotta az autómat, akkor ezek is cserélve/áttömítésezve/pucolva/stb... lettek. Rá sem imertem a kocsimra, amikor először beleültem, pedig szét sem lett húzva a motor.

Igen, ráhibáztál, gyertyakábelek cserések lesznek, már tervbe vettem. Tök olajos, szimeringcsere után frissen hazahozva Lips Sealed Akkor már megvan a recept a jövőre nézve, köszönöm mindenkinek!  Wink
« Utoljára szerkesztve: 2007 December 05, 22:38:41 írta Moca »
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #22164 Dátum: 2007 December 05, 22:32:14 »

Köszi! Így már jobban hangzik a helyzet. Műszakin azért átmegy? (Ez az egyetlen gondja). Mert kevesebb mint 2 hét múlva megy, és pont a legszarabbkor jött elő a para  Nyár elején nekiesünk a szerelővel a motornak. Azért óvatosan tudom használni addig? Alacsony fordulaton hallani ahogy krehál  Lips Sealed
Mareszt bombázd kérdésekkel, nála rengeteg bogár megfordult már. Műszakira azért mosd le a motort, mert ilyen szutykosan kötözködni kezdenek. Olajfolyások miatt beszólogathatnak, de átmegy.
Viszont a képet nézegetve egy javaslat: kezdj el félretenni komplet gyertyakábel szettre (Bosch, vagy Beru, nekem az utóbbi van...), egyszer az AC is megér egy megnézést, karbi puccantás sem árt... Mert ahogyan nézem, nem volt sűrűn piszkálva a motor (mondjuk nem is kell, csak ha muszáj), és bizony nekem amikor öcsém gatyába rántotta az autómat, akkor ezek is cserélve/áttömítésezve/pucolva/stb... lettek. Rá sem imertem a kocsimra, amikor először beleültem, pedig szét sem lett húzva a motor.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető _NagyG

« Hozzászólás #22163 Dátum: 2007 December 05, 22:26:27 »

<beszúrt kép törölve>

Meglehet tudni nagyságrendileg mibe fáj egy ilyen kárpitozás????

G.

https://www.facebook.com/milleniumflakon

alul felni-felül ház-elől kocka-hátul ráz
Nem elérhető Moca

« Hozzászólás #22162 Dátum: 2007 December 05, 22:22:33 »

Átmenetileg... Vagyis az elkövetkező problémák nagy része orvosolva lesz. De ha nem akarsz sokat szívni a motor állapota miatt, akkor nézesd át teljesen. Amit az előbb leírtam, az persze a legdurvább forgatókönyv. Wink

Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #22161 Dátum: 2007 December 05, 22:19:27 »

Naneee!  Cry Ha kiveszi a motort, és komplett csapágycsere, úgy nem menthető? A szerelő nekem ezt ajánlotta megoldásként, és meg is csinálná!

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető Moca

« Hozzászólás #22160 Dátum: 2007 December 05, 22:17:32 »

Általános szerelőnél volt. Most mentem ki, és megnéztem, olyan 0,5 centit kotyog max, ahol fogom ... Beszéltem a szerelővel, azt mondta, ki kell cserélni a támcsapágyakat  Huh

Vagy akkor most hogy is vagyunk? Mert én már elkallódtam.
Oldalak: 1 ... 1456 1457 1458 1459 1460 [1461] 1462 1463 1464 1465 1466 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: