www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 23, 23:00:28

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921222 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1867 1868 1869 1870 1871 [1872] 1873 1874 1875 1876 1877 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13273886 alkalommal)
Nem elérhető Lazly

« Hozzászólás #5758 Dátum: 2006 Augusztus 08, 18:35:45 »

Hat bezony ez rendszeressen igy van. Megpedig mert a tankpisztoly belelog  a tartalyba. Ha egy ket centivel kijebb huzod, akkor kattanasig mar belefog menni a 42 liter. Viszont nem biztos hogy erdemes teletankolni, hisz a szellozon nehogy csurdogoaljon a benzin a tul magas szint miatt...

Udv!
matchbox
« Hozzászólás #5757 Dátum: 2006 Augusztus 08, 18:23:43 »

Keresztkerdes: mennyi benzin fer az 1300-as bogar benzintartalyaba? Benzinkutas tankolas, kattanasig, pisztoly tovig betolva: 36,6 liter.

ES NEM 42 L, MINT A GEPKONYV SZERINT!!

Ma delutan muszaki mentest kertem a munkatarsmatol: nem hittem a szintjelzonek; meg kb. 80-100 km-re eleg e benzin, erre a benzinkuttol 3 km-re kiurult a tartaly.

JA ES BAZI SOKAT KELL MELEG MOTORNAL, KINYOMOTT GAZPEDAL MELLETT INDITOZNI, MIRE HARAP.

Mindig kirohogtem azokat a soforoket, akiket be kell vontatni a benzinkutra - megkaptam, ma rajtam volt a sor.
Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #5756 Dátum: 2006 Augusztus 08, 17:57:48 »

első fékpofacsere mekkora szopás? mondjuk jopival csináljuk majd, de hogymire készüljek ? Smiley

VW 1300
BMW 525i e34 touring

...az egyik általában működik : ))
szeda_1970
« Hozzászólás #5755 Dátum: 2006 Augusztus 08, 10:02:16 »

Hát akkor első körben bár mi is volt a gond benzincső és gyújtáskábelek komplett cseréje.Ha a pipák jók kapsz méterre gyújtáskábelt.Szavatossága 2 év! Én is ezt csinálom.Két évente feltekerem a gyári pipát a sima fekete gagyi kábelre és kész.Így kábé 300-500 forintból kijön minden.Bátrabbak tovább is használhatják nekem két évente így belefér a cseréje.

...
a következő próbálkozásnál láttam meg a sötétben, hogy a trafó alatt egy szikra ugrál inditózáskor. méghozzá a trafó mellett elmenő BENZINCSŐRE  Shocked  Huh  Shocked
aztán a benzincsövet onnan eltartva már majdnem be is indult, csak a gyújtást már eltekertem kicsit, hátha az a gond. a benzincsövön csak egy kis szürke folt látszott, ott a trafó kivezetése magasságában.
mi lehetett ez? a cső külső fala kidörzsölődött, és benne valami fém erősítés van és az vezette el a szikrámat valahova?
a foltot leszigetelve a benzin vezetéket máshova csoportosítva és a gyújtást visszatekerve, egyből pöcc-röff Smiley még jó hogy ezt nem a Berlini út alatt csinálta
« Utoljára szerkesztve: 2006 Augusztus 08, 10:03:49 írta szeda_1970 »
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #5754 Dátum: 2006 Augusztus 08, 09:55:35 »

...
a következő próbálkozásnál láttam meg a sötétben, hogy a trafó alatt egy szikra ugrál inditózáskor. méghozzá a trafó mellett elmenő BENZINCSŐRE  Shocked  Huh  Shocked
aztán a benzincsövet onnan eltartva már majdnem be is indult, csak a gyújtást már eltekertem kicsit, hátha az a gond. a benzincsövön csak egy kis szürke folt látszott, ott a trafó kivezetése magasságában.
mi lehetett ez? a cső külső fala kidörzsölődött, és benne valami fém erősítés van és az vezette el a szikrámat valahova?
a foltot leszigetelve a benzin vezetéket máshova csoportosítva és a gyújtást visszatekerve, egyből pöcc-röff Smiley még jó hogy ezt nem a Berlini út alatt csinálta
na én sürgősen cserélném azt a trafót, a benzin meg a szikra jó kis kombináció egy tűzhöz

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #5753 Dátum: 2006 Augusztus 08, 09:55:31 »

Nem nézted me g a megszakítót??? Az is hasonló hibajelenséget tud produkálni... lehet, hogy csak beégett.. Le kkell vékony reszelővekl szedni az érintkezőről, a kis "hegyet", aztán mehet, de akkor érdemes megnézetni, vagy cserélni a kondenzátort is....
Szerintem...
Én már jártam így, Öcsisajttal....
megszakítóból Berlin elött kapott egy újat, mert az előzőn már csúnya kráter volt. és a kondenzátort is akkor cseréltem
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #5752 Dátum: 2006 Augusztus 08, 09:54:46 »

biztos van benne benzin? esetleg eltömődhetett. vigyél egy kannát és arra tedd az AC elejét. vagy legalább a benzinszűrőben nézd, hogy halad e a nyál. esetleg húzd le a karbiról és úgy inditózz, akkoris szívnia kell és akkor nyomja ki a szabadba. gyertyáknál is végignézted, hogy van e szikra mindenhol? elosztófedelet leszedted? hirtelen ennyi ugrott be
nekem is ez lett volna még az utolsó ötletem, hogy ugyan a benzinszűrőben áll a benya, de vajon halad-e..
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #5751 Dátum: 2006 Augusztus 08, 09:52:44 »

...
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #5750 Dátum: 2006 Augusztus 08, 09:46:20 »

Tegnap este moziba indultam, és az egyik kis utcában a bogi egyszercsak megállt. Sad mintha kifogyott volna a benzin.
önindító forgatta szépen, de semmi. benzin van benne, gyújtást 2 hete állítottam -igaz azóta mentem majd 2000 km-t Berlinbe- az egyik oldalon a szelepfedél környékén és az AC pumpa alatt is elég olajos lett szegény, de olaj van benne elég. még az olajhőmérséklet sem volt magas, mert csak 2 km-t jöttem otthonról. egyedül voltam, így nem tudtam egyszerre indítózni meg hátul nézni/hallgatózni mi nem stimmel. gondoltam mozi után hátha menni fog, meg már biztos jól meg is szívta megát a sok próbálkozástól.
Mikor barátnőmmel visszaértünk, hibajelenség ugyanaz. aztán mikor ő indítózott, hallottam valami furcsak pattogást vagy kattogást, ami a trafóról az áramot, vagy a kondenzátort lehúzva szűnt csak meg. azt hittem a kék trafó mondta fel a szolgálatot, de pont nemrég olvastam, hogy az nagyon ritkán döglik csak be. aztán a trafóból a gyújtáselosztóba menő kábelt ha egy testhez közelítettem, a szikrák szépen urgáltak át, tehát mégis jó volt a trafó.
Itt már arra gondoltam, hogy ott hagyom, holnap hazahúzzuk, és majd valaki megfejti, mi lehet, mert ez nekem magas..

Ötletek vannak mi lehetett a gond?
bár szerintem nem nem lehet rájönni így leírásból.

Nem nézted me g a megszakítót??? Az is hasonló hibajelenséget tud produkálni... lehet, hogy csak beégett.. Le kkell vékony reszelővekl szedni az érintkezőről, a kis "hegyet", aztán mehet, de akkor érdemes megnézetni, vagy cserélni a kondenzátort is....
Szerintem...
Én már jártam így, Öcsisajttal....

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #5749 Dátum: 2006 Augusztus 08, 09:46:04 »

Tegnap este moziba indultam, és az egyik kis utcában a bogi egyszercsak megállt. Sad mintha kifogyott volna a benzin.
önindító forgatta szépen, de semmi. benzin van benne, gyújtást 2 hete állítottam -igaz azóta mentem majd 2000 km-t Berlinbe- az egyik oldalon a szelepfedél környékén és az AC pumpa alatt is elég olajos lett szegény, de olaj van benne elég. még az olajhőmérséklet sem volt magas, mert csak 2 km-t jöttem otthonról. egyedül voltam, így nem tudtam egyszerre indítózni meg hátul nézni/hallgatózni mi nem stimmel. gondoltam mozi után hátha menni fog, meg már biztos jól meg is szívta megát a sok próbálkozástól.
Mikor barátnőmmel visszaértünk, hibajelenség ugyanaz. aztán mikor ő indítózott, hallottam valami furcsak pattogást vagy kattogást, ami a trafóról az áramot, vagy a kondenzátort lehúzva szűnt csak meg. azt hittem a kék trafó mondta fel a szolgálatot, de pont nemrég olvastam, hogy az nagyon ritkán döglik csak be. aztán a trafóból a gyújtáselosztóba menő kábelt ha egy testhez közelítettem, a szikrák szépen urgáltak át, tehát mégis jó volt a trafó.
Itt már arra gondoltam, hogy ott hagyom, holnap hazahúzzuk, és majd valaki megfejti, mi lehet, mert ez nekem magas..

biztos van benne benzin? esetleg eltömődhetett. vigyél egy kannát és arra tedd az AC elejét. vagy legalább a benzinszűrőben nézd, hogy halad e a nyál. esetleg húzd le a karbiról és úgy inditózz, akkoris szívnia kell és akkor nyomja ki a szabadba. gyertyáknál is végignézted, hogy van e szikra mindenhol? elosztófedelet leszedted? hirtelen ennyi ugrott be

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Holló
« Hozzászólás #5748 Dátum: 2006 Augusztus 08, 09:45:18 »

szerintem egyszer nekem is volt ilyenem és a gy.kábeleket kellet lecserélnem és már futott is.
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #5747 Dátum: 2006 Augusztus 08, 09:42:44 »

Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #5746 Dátum: 2006 Augusztus 08, 09:21:50 »

A trisóval azért vigyázni kell, a lúgok oldják az alumíniumot.

Ja, de ekőbb még kell rá karbicsek. Különben fényes volt, de hát sok idő az sok idő... Karbi kiázott trisóban, érdekes világos színe lett, nem is gondoltam volna....
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #5745 Dátum: 2006 Augusztus 07, 22:25:26 »

marmint a gerendazat legyen  hasznalhato.s kb mennyibe lehet egy komplett gerendazat?

passz, de ha megtudod, nekem is szólj. de szerintem a bontott sem lehet annyira nyerő..

Nem elérhető t2fan

lassan és bizonytalanul,sosem készül el...

« Hozzászólás #5744 Dátum: 2006 Augusztus 07, 22:15:43 »

akkor megint nem értem. ha az már úgyis hulla, minek maradjon menthető? alkatrészboltokban próbáltad már? Wink
marmint a gerendazat legyen  hasznalhato.s kb mennyibe lehet egy komplett gerendazat?
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #5743 Dátum: 2006 Augusztus 07, 22:11:30 »

van egy buszom ami mar a kasztnisnal  van  s annak nagyon gaz a gerendazata.s ami busz otthon van a donor annak jo az alja de mar az elozo tulaj szetvagta belul meg kivul.de akkor olyan segitseg is erdekelne hogy hol s kb mennyiert lehet gerendazatot venni?
akkor megint nem értem. ha az már úgyis hulla, minek maradjon menthető? alkatrészboltokban próbáltad már? Wink

Nem elérhető t2fan

« Hozzászólás #5742 Dátum: 2006 Augusztus 07, 22:02:53 »

megnyugtatlak, nem lesz az. de gerendákatz még mindig nemértem miért nem veszel. ha meg a másik, a donor olyan, hogy menteni akarod, minek szétszedni? oda nem fogsz új gerendákat venni, szal akár miszlikbe is vághatod
van egy buszom ami mar a kasztnisnal  van  s annak nagyon gaz a gerendazata.s ami busz otthon van a donor annak jo az alja de mar az elozo tulaj szetvagta belul meg kivul.de akkor olyan segitseg is erdekelne hogy hol s kb mennyiert lehet gerendazatot venni?
Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #5741 Dátum: 2006 Augusztus 07, 22:02:02 »

a buszt amit szet akarok szedni annak az alvaza vagyis a gerendazata eleg jo.s a masik buszomba ki kellene cserelni s azert akarom leszedni hogy le tudjam vinni a lakatoshoz s nem akarom nagyon szetszabni,szoval meg hasznalhato legyen

szerintem holnap feküdj be a busz(ok) alá, és nézz körül ott.

aztán ezt az egészet gondold át mégegyszer.
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #5740 Dátum: 2006 Augusztus 07, 21:55:58 »

a buszt amit szet akarok szedni annak az alvaza vagyis a gerendazata eleg jo.s a masik buszomba ki kellene cserelni s azert akarom leszedni hogy le tudjam vinni a lakatoshoz s nem akarom nagyon szetszabni,szoval meg hasznalhato legyen
megnyugtatlak, nem lesz az. de gerendákatz még mindig nemértem miért nem veszel. ha meg a másik, a donor olyan, hogy menteni akarod, minek szétszedni? oda nem fogsz új gerendákat venni, szal akár miszlikbe is vághatod

Nem elérhető t2fan

« Hozzászólás #5739 Dátum: 2006 Augusztus 07, 21:44:53 »

Nem elérhető AZS

« Hozzászólás #5738 Dátum: 2006 Augusztus 07, 21:40:55 »

ki tud valami jo otletet hogy lehet a busz kasztnit levenni az alvazrol?egyszeruen?

sehogy.

kettévágni persze akárhol lehet, akár függőlegesen, hosszában is...
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #5737 Dátum: 2006 Augusztus 07, 21:40:06 »

ezt szeretnem csak nem tudom hol kezdjem
most mi van? ha bontasz, akkor tökmindegy hol vágod szét. ha javítsza, a kasztni nem levehető az alvázról

Nem elérhető t2fan

« Hozzászólás #5736 Dátum: 2006 Augusztus 07, 21:30:10 »

lefelexeled az alvázról
ezt szeretnem csak nem tudom hol kezdjem
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #5735 Dátum: 2006 Augusztus 07, 21:27:15 »

hat holnap megakarnam csinalni csak nem tudom hol kezfjek hozza
lefelexeled az alvázról

Nem elérhető t2fan

« Hozzászólás #5734 Dátum: 2006 Augusztus 07, 21:21:20 »

kérdezd meg pityubácsit:)
szerintem segít is
hat holnap megakarnam csinalni csak nem tudom hol kezfjek hozza
Holló
« Hozzászólás #5733 Dátum: 2006 Augusztus 07, 21:16:38 »

ki tud valami jo otletet hogy lehet a busz kasztnit levenni az alvazrol?egyszeruen?

kérdezd meg pityubácsit:)
szerintem segít is
Nem elérhető t2fan

« Hozzászólás #5732 Dátum: 2006 Augusztus 07, 21:15:05 »

Nem elérhető ABF-932

A bogaras külső buszos szívet takar

« Hozzászólás #5731 Dátum: 2006 Augusztus 07, 20:37:12 »

ez a trisós játék miért is jó?
csillivilli lesz tőle?
Zsírtalanítás és tisztítás, erre való. Kiszedi a régi lerakódásokat is, nem gondoltam, hogy ilyen sötét lesz a víz a kezelés végére...

Bácsi Győző
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #5730 Dátum: 2006 Augusztus 07, 20:17:22 »

csillivilli lesz tőle?

Kipucál minden trutyát belőle, állítólag... a Szabó MIki is javasolta nékem, de inkább vettem egy újat... a régit meg rábíztam a Miki bára!!  Grin Wink

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #5729 Dátum: 2006 Augusztus 07, 20:15:39 »

Ja, de ekőbb még kell rá karbicsek. Különben fényes volt, de hát sok idő az sok idő... Karbi kiázott trisóban, érdekes világos színe lett, nem is gondoltam volna....

csillivilli lesz tőle?

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #5728 Dátum: 2006 Augusztus 07, 20:14:33 »

Ugyi? Reggel viszem a karbi-felújító szettet! Már idekészítettem... ha el nem felejtem....
Apropó! Jössz dolgozni???  Shocked
off
megyek
on
Akksim fel van töltve, még be is röffentem a végén... Fényezőt megfenyegettem, kasznist letoltam, szép volt ez a nap! Grin
« Utoljára szerkesztve: 2006 Augusztus 07, 20:16:32 írta ABF-932 »

Bácsi Győző
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #5727 Dátum: 2006 Augusztus 07, 20:13:44 »

Ugyi? Reggel viszem a karbi-felújító szettet! Már idekészítettem... ha el nem felejtem....
Apropó! Jössz dolgozni???  Shocked

Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #5726 Dátum: 2006 Augusztus 07, 20:11:46 »

Az is meglehet....  Grin

Bácsi Győző
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #5725 Dátum: 2006 Augusztus 07, 20:00:03 »

Parancsa, óhaj számomra!! ööööö... vagy fordítva???  Tongue
te tudod  Cheesy

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #5724 Dátum: 2006 Augusztus 07, 19:59:25 »

legalább az idézetből kivehetnéd a plakátot Wink

Parancsa, óhaj számomra!! ööööö... vagy fordítva???  Tongue

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #5723 Dátum: 2006 Augusztus 07, 19:58:29 »

Két perc járás és fényes. 

Az is meglehet....  Grin

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #5722 Dátum: 2006 Augusztus 07, 19:58:15 »

Szép lesz Kamilla szívecskéje!!  
És most nem kötözködni akarok, de ha már mondtad, hogy őszintén...
Nem lehetne kikenni a főtengelyen lévő ékszíjtárcsa belsejét is??? Nagyon virít....!  Shocked
legalább az idézetből kivehetnéd a plakátot Wink

1303LS
« Hozzászólás #5721 Dátum: 2006 Augusztus 07, 19:57:56 »

Nem lehetne kikenni a főtengelyen lévő ékszíjtárcsa belsejét is??? Nagyon virít....!  Shocked

Két perc járás és fényes. 
1303LS
« Hozzászólás #5720 Dátum: 2006 Augusztus 07, 19:56:57 »

Na, nézzük csak:

Jó nagy lett...

Kicsit nagy meg kicsit sötét nálam, de azért szép lesz.  Cheesy
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #5719 Dátum: 2006 Augusztus 07, 19:56:26 »

Na, nézzük csak:

Szép lesz Kamilla szívecskéje!!  
És most nem kötözködni akarok, de ha már mondtad, hogy őszintén...
Nem lehetne kikenni a főtengelyen lévő ékszíjtárcsa belsejét is??? Nagyon virít....!  Shocked
« Utoljára szerkesztve: 2006 Augusztus 07, 19:58:45 írta TBK001 »

Oldalak: 1 ... 1867 1868 1869 1870 1871 [1872] 1873 1874 1875 1876 1877 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: